Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#109828) liszi70 válasza Rider74 (#109823) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem ártana, ha megneveznéd, kitől vetted a kulcsot. És reklamálj az eladónál, és írdd be a tapasztalatodat, és adj negatívot. Nyugodtan teheted, ha úgy érzed, valami nem stimmel. Ne adj táptalajt azoknak, akik minden "olcsó" kulcsot egy kalap alá vesznek, azokat is, amik hófehérek. És ne költs feleslegesen, pláne ne vásárolj listaáron, van elég eladó, aki használható olcsó kulcsot ául.
(Csak zárójelben idézem ide:
"Használt mennyiségi licencek értékesítésének jogalapja:
Mennyiségi licencek esetén is és ezen licence csomagok szétválasztásánál az Európai Bíróság ítélete ugyanúgy értendő, mivel ez esetben is a szoftver első értékesítésénél a kimerülési elv érvényes. A szoftver gyártók gyakran említik az összefüggést miszerint ebben az esetben az úgynevezett „Szétválasztási tilalom” érvényes, azonban ezt mégis félreértik. Az Európai Bíróság igazságszolgáltatása szerint, ez a tilalom csak az egyedi licencek felosztására korlátozódik, nem pedig a licence csomagok részleges eladására, amelyben egyedi licencek egy bizonyos számban összekötve kerültek forgalomba, úgy mint mennyiségi licencek. Az Európai Bíróság tehát csak abban az esetben utal a „szétválasztás tilalmára”, amikor egy egyedi licencet (pl. családi csomag, ahol egy termékkulcs több számítógépen aktiválható, mégsem mennyiségi licenc) felhasználás szerűen szétválasztanak, nem pedig mennyiségi- illetve többszörös licencek esetében. Ez a magyarázat az igazságszolgáltatás során rendszerint igazolódik.
A tovább értékesítés ennél fogva nem tilos, mivel a szoftver gyártója több munkaállomáshoz csak egy termékkulcsot adott ki. Hogy a szoftver vonatkozásában egy vagy több szériaszámról van szó, azt a licencek száma az Európai Bíróság szerint nem befolyásolja.")

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.