- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoolsNOS
veterán
válasz
rbalint88 #67227 üzenetére
Igen, erre gondoltam én is. Sajnos legtöbbször csak 50-150 kiló van benne, de amúgy meg kellett az emelt terhelhetőség, mert néha be van pattintva a 600-800 kg. Illetve ami fura, hogy az előző 3 kocsi, azok mind citroenek voltak, de ugyanez kinézetre, azoknál nem volt ilyen, pedig a használat ugyanez volt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
JoolsNOS #67226 üzenetére
Tul sokat fut keves teherrel, ahogy rbalint irja. Merevhidnal nem sok varia sajnos beallitasokat illetoen. Lelassithatod a jelenseget ha az elso/hatso gumikat gyakrabban csereled. Vagy rendeltetesszeruen hasznalod a kocsit es akkor meglesz a kell terpesztesy nem kopik felre a gumi.
-
JoolsNOS
veterán
Toyota Proace City dobozos kistehernél vajon miért eszi a hátsó gumik külső felét? Fél éves. 30000km sincs benne. Hátul híd van, ezeknek nem is nagyon szoktak állítani fútóművet nem? Minap gumiztuk át, de már a nyárin is látszik a sötétebb csík, hogy ott jobban kopik.
-
Denyiro
tag
Suzuki SX4-re 205/60 R16 méretben tudtok javasolni jobbfajta nyári gumiabroncsot, ami nem öregszik olyan gyorsan és jók a tapadási képességei is? Jelenleg egy Goodyear EfficientGrip Performance szett van rajta nagy megelégedésre de az idő sajnos halad, noha meglepő módon nincs elkopva, repedezve egyik gumiabroncs sem viszont, hogy felkeményedve sem abban már nem vagyok biztos és erről nem akkor szeretnék meggyőződni amikor arra kerül a sor. Nincs olyan sok kilométer megtéve vele, inkább kisebb távú ingázásokra használjuk az utóbbi időben de a gumiabroncs minőségéből nem engedek, mert ha biztonságról van szó ez az alappillére az autózásnak szerintem. Minden ötletet, saját személyes tapasztalatot szívesen fogadok. Nálam a Goodyear EfficientGrip Performance az etalon az eddig használt nyári gumiabroncsok közül.
-
Dnalorr
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következő helyzettel kapcsolatban, mert nem igazán találtam a topikban erre egyértelmű megnyugtató választ:
Adott egy Ford Focus MK3.5 2017-es autó, amihez vettem egy 7.5J ET52.5 17-es felniszettet.
Tudom hogy a gyári méret 7J ET50-es, de megnyugtattak, hogy tökéletes lesz az autóra, így belementem, mert amúgy nagyon tetszik.
Viszont annyi mindent olvasgattam a neten, hideget-meleget, hogy egy kicsit elbizonytalanodtam.
Most akkor mennyivel kerül kintebb, és mennyivel kerül bentebb a felni a kasztni síkjától? Mert ahány helyen járok, annyi féle infót látok ezzel kapcsolatban.A másik: A gyári 7J felnire a gumiméret 215/50 R17. Ezt rá lehet rakni probléma nélkül a 7.5J felnire is? Nem fog szarul kinézni, nem fog kevésbé tapadni az autó stb? Elvileg a minimális méret amit rá lehet rakni 205 széles, de 99%-ban minimum 225 széles gumikat látok ilyen széles felnin, és ez egy kicsit elbizonytalanított.
Előre is köszi a válaszokat!
-
-
mmdms
addikt
-
syC
addikt
Üdv. Van tényleges különbség 66.56mm és 66.6mm-es agyméret között? Az autómnak (a6 '17) elvileg 66.56mm-es az agymérete, akkor a 66.6mm-es felni nem jó rá? Az a 0.04 mm okozna lötyögést? A gyári méret (8.5jx20) et45 helyett ha felteszek et30-as felnit, akkor az azt jelrnti, hogy 1.5 centivel beljebb lesz a kerék külső síkja a gyárihoz képest?
-
Pár hónap kihagyással volt 2 db 99%-ban azonos Golfom, az első gyári új, másik 3 éves és túl egy kisebb hátsó-oldalsó koccon. Az első "sínen" fordult, a másodikkal lehetett viccesen, némileg túlkormányzottan, RWD módjára... egészen addig, míg elvittem futóműállításra, utána az is sínen kanyarodott. (kicsit sajnáltam)
Egyszerűen megfeledkeztek a márkaszervizben a javítás utáni futóműállításról. -
mmdms
addikt
válasz
Emunem #67205 üzenetére
Nemtom minek de koszi!
focvis: akkor ennek szted se ilyennek kell lennie, nyomast mar neztem rendben, az volt az elso. Mar bejelentkeztem meg egy futomuallitasra, tuti azt bactak akkor el. Tokom kivan az ilyen eletkeptelen szervizekkel, lassan mar nem talalni becsulettel dolgozo autoszerelot.
-
Emunem
őstag
Ami azert fura mert a gyari potenzakkal ilyen elo se fordul, eddig elobb mozdult a hatulja mint hogy az orrat tolja
... inkább kitöröltem, itt egy cikk.
-
Az előző Golfomon PS5 volt, nagyon jó gumi. (100-110 km/h környékén nálam hangos surrogó hangot adott, alatta-felette csendes volt.)
Lehetséges okok, miért sodródott az eleje:
- a már kivesézett futóműállítás,
- nem megfelelő guminyomás,
- még nem kopott be, kell neki néhány száz, száraz úton megtett kilométer . -
mmdms
addikt
Par hettel a csere elott, kb 4 hete. Talpasgombfejeket csereltek azutan kotelezo. De nem lepodnek meg ha ez lenne a baj, jelentosen jobbra all a kormanyom, negyedikre se sikerult kozepre allitaniuk. bejelentkezek akkor mashova megnezetem.
lockdown90: sztem egy uj gumitol elvarhato egesz nyugodtan h szarazon fogjon legalabb annyit mint egy 9 evig hasznalt gumma. -
mmdms
addikt
Sziasztok!
Mult heten lecsereltettem a teli szettet, a nyariak mar kukak voltak igy ujat rendeltem. Mivel nagyon kocsog merete van a mazda 3-nak, a legnonamebb gumi is 6kval volt csak olcsobb mint a michelin pilotsport 5, igy inkabb ezt valasztottam. Felszereles utan egy mondhatni monszunba ertem el gracig, es hihetetlen de minden izgalom nelkul 140 tempomattal se volt uszkalasnak nyoma se az uton. A teli szettel ebben az idojarasban 90-100-nal is latom neha felvillani nagy vizen a esp-t.
Ezen felbuzdulva par napja vegre szaraz lett az ido, gondoltam kiprobalom egy altalam szeretett kanyarba akkor vegulis mit vettem, es sikerult lecsusznom az utrol.Elforgattam a kormanyt, az elso raterhelesnel meg nem, de amint 1-2 masodperc felett terhelem folyamatosan a gumit egyszeruen elcsuszik orral egyenesen az auto. Ami azert fura mert a gyari potenzakkal ilyen elo se fordul, eddig elobb mozdult a hatulja mint hogy az orrat tolja, es ezekkel a gumikkal 25 kmh val tobbel is belemehetek a kanyarba, izgalom nelkul. Iszonyat csalodott vagyok 270k kifizetese utan, mar azon gondolkodok hogy eladom es veszek gyari gumikat. Masnak is ilyen tapasztalatai vannak, ez normalis, vagy valami selejtet vettem?!
-
tukko1
aktív tag
Sziasztok!
1.2 és 1.4-es Corsa D-re, milyen nyárigumi ajánlott 15-ös és 16-os méretben?
-
Dare2Live
félisten
Köszi mindenkinek.
Én megoldottam volna de édesanyámnak kell. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
sharkypeti #67186 üzenetére
Hankook VentusPrime 4 vagy Kumho HS52.
-
Dare2Live
félisten
Michelin CC gumi gyártási idejére lenne szükségem. Rajta van?
Képeket kaptam lehet én vagyok vak... vagy hol van?
Helpet köszi! -
sharkypeti
aktív tag
Sziasztok! Nyári gumi 205/55R16 méretben ha a keret 32000 ft/db, mi a legjobb?
-
Sajna nincs senkinek háza, se régebbi lakása, amikben még volt pince.
Ha valamilyen pozdorja lap mögé rejtem, mintha szekrény lenne, az vajon elég védelem neki?
Olyanra gondolok, amilyen a bútorok hátulján szokott lenni. Abból van fehér színű is lapszabáaszatokban.
Amúgy is el akarom rejteni, mert az elsőre könnyű felmászni. -
köszi a tippeket!
Arra gondoltam, hogy felakasztom a falra őket, és letakarom valami anyaggal, ami nem átlátszó. Mintha szekrényben lennének.
-
F_Zolee
nagyúr
Ha nem kap nonstop UV-t nyáron a téli akkor annyira nem vészes az ügy plusz ha nem fülled be letakarva. Nyári is feleslegesen kap "hőterhelést" ez idő alatt. Kicsit jobban öregíti valszeg de a mai gumik kb 3 év után már közelébe sincsenek az újkori tudásukhoz szóval akár mindegy is lehet.
-
Sziasztok!
Szerintetek milyen hátrányokkal kell számolnom, ha az erkélyen akarom tárolni a váltás kerékszettet?
Nyáron a télit, télen a nyárit.
Mindkettő alufelnis, de nem tudom, hogy van-e ezekben acél rész pl. csavaroknak, vagy bármi, ami korrodálni tud.
De ha abból indulok ki, hogy az autón is a szabadban lenne, ha ezek lennének fent, akkor csak nem lesz baja.
Biztos van valami, amit nem veszek figyelembe, ezért jöttem ide kérdezni.Szóval szerintetek?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
TommyY2 #67165 üzenetére
Sajnos nem az Et szám a meghatározó, hanem a felni kialakítása. A felni közép egy dolog, az a lényeg, hogy a felni "küllői" mennyire vannak hajlítva. Előtte próbáltam fel tesóm 7.5*18 et 60 225ös gumivaal és az mindenhol elfért. Az pedig 3 centivel beljebb volt mint ez. Igaz nem is ott van ennek se a probléma. Amúgy ma jó sok kereket meglesegettem az utcán, az üsszes hyundainak ilyen f*sz a nyeregmerevítője.
-
marquuard
veterán
A kettő közül mindegy melyiket veszem meg? Mud+Snow ad hozzá valamit a teljesítményhez?
-
TommyY2
tag
-
TommyY2
tag
válasz
JoolsNOS #67154 üzenetére
Szép, én is szeretnék venni, csak nem szeretnék úgy járni, mint te, hogy eléri a féknyerget.
Mi a felni ET száma és hány coll széles?
A gyári 16"-os felni is 6" széles, akárcsak a 15"-os felni. Ezért nem is értem, ha a 15" ET48, akkor a 16" miért ET51?
Amit én is kinèztem a múltkor (15" Alutec), elvileg minden adat stimmel, de ettől függetlenül nem merem látatlanban megvenni, hátha eleri a féknyerget.
Az 1cm-rel szélesebb gumi elfér mindenhol, nem ér bele semmibe?
TommyY
-
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
205/55 r16 méretben melyik négyévszakos most az ajánlott?
Most fog lekerülni a Hankook H750, ilyet még egyszer nem vennék.
Köszönöm. -
Tarokk79
aktív tag
WV Touranra keresek nyári gumit. Családi autó, vegyes használat. A gumi mérete 205/60 R16.
A gumis ajánlotta a Barum és Taurus márkákat, de én nem ismerem őket. Szeretném 200.000 Ft-ból megúszni a szettet. Elsőre a következőket nézem:
Vredestein Ultrac+ 205/60 R16 92H
Barum Bravuris 6 205/60 R16 92H
Mit ajánlotok? -
JoolsNOS
veterán
válasz
TommyY2 #67111 üzenetére
Na ilyet sikerült szerezni. Devecseri gumiszervizben van marha sok féle. Facebookon is hírdet. És ami extra, volt nekik Kumho ecsta 26ért. Szóval azt se kellett neten vadásznom. Viszont mint anno a jazznél ez is beleért a féknyeregbe elöl, azaz a nyereg "merevítése", úgyhogy abból le kellett esztergálnunk pár milit...
Nafene, nem lehet telón képet feltölteni, azt majd otthon... -
norbert1998
nagyúr
Szerintem ennek az égvilágon semmi baja. Ezért van a perem védő
Ennél sokkal rondabb gumival is járnak emberek.
-
grizlisandor
veterán
Fém szálakat én nem látok, ugye azt szokták emlegetni, hogy akkor kuka.
Ha nem több száz kilométert tesz meg a következő gumis látogatásig én használnám.Csúnya repedezett az oldalfala már annak guminak...
Haver Puntón kitalálta, hogy 18-as felni milyen menő lesz, az is lett, de télire felkerült a 16-os, hát mintha másik autó lenne, annyival komfortosabb lett.
Rápillantva ezeket a D Corsa autókat, motorizáltság-fékezettség alapján 14-től 17-ig mindenféle felnivel szerelték, így akár el lehetne gondolkozni a legkisebb megengedett felni+gumi méreten, ha jól jön ki rá a matek.
-
iceQ!
addikt
Szasiztok,
Első kérdés:
Párom patkázott egyetsaját kocsija annyira nem mérgelt fel, de ez lett az eredmény(lásd lent képen). Elment egy gumishoz azt mondta, hogy ezt lehet javítani, de adig is járhat vele. Valóban? Nekem ez egy kicsit veszélyesnek tünik (laikusként).
Második kérdés: Venni akar 16-os felniket mert ez a 17es ami alatta van az autónak (Corsa D 2010) sokat eszik, meg az utakban a hibát is jobban "érzékeli"' az autó. Érdemes amúgy 16-ra cserélni? Fogyasztás a fő szempont, de az is hogy ne rázza halálra az autót ha egyszer-egyszer egy olyan útszakaszra téved ami nem valami jó.
-
tboldi
nagyúr
A fene akar a gumissal vacakolni mindig. Inkább ez.
-
tasiadam
veterán
válasz
grizlisandor #67132 üzenetére
feltekerni a turbót másfél bar-ra
-
tboldi
nagyúr
válasz
grizlisandor #67132 üzenetére
Az a baj, hogy a tapadósabb sportgumik is gyorsabban kopnak.
-
tboldi
nagyúr
Nos, felnire kerültek a WagonR 4S²-i, autóra szerelés nem volt, csak átgumizás + centrír, 12000 Ft-ot fizettem.
Majd a hétvége folyamán felszerelem őket, közben meg akarom zsírozni a féknyergeket, illetve ellenőrizni a kerékcsapágyakat.
És a MiTón is meg kellene cserélni az elsőket a hátsókkal, nem mértem meg, de már szemmel látható a különbség bordamélységben. A nyomaték öli a gumit.
-
Emunem
őstag
válasz
JoolsNOS #67108 üzenetére
de gáz, pedig vw gyári felni (VW Arteon R Line – Rosario) YT alert)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #67125 üzenetére
Bubira 205/55R16 az egyetlen engedélyezett méret (legalábbis ehhez a fapadoshoz) és ahhoz 6,5J széles fella van gyárilag, de a 7" sima ügy lenne még. Pedig egy 17-es WRX felni tetszene (nem mintha költenék ennyit rá). Amit amúgy anno mutattam azt el is vitték gyorsan, mondjuk jó áron volt 85k-ért. Bontóból lenne ugyanolyan de 110k (annyi hogy ez sérülésmentes az olcsó meg 1 helyen padkázott volt).
-
Ez esetben valóban a 225 a szabályos.
Ami kellemetlen, hogy felniből pedig így a 7,5" széles lenne a szabályos. De ezt nehezebben szúrják ki, mint a gumit, főleg, hogy Renault felni.norbert1998: A fotókat elnézve, nem vészesen "robbantott" a kombó, az MX-en is hasonlóképp áll a gyári 7" széles felnin a gyári 205/45r17.
-
No.01
addikt
Ha esetleg bárkit érdekel: Michelin Primacy 4+ után a Primacy 5 érezhetően jobb és halkabb(nak tűnik)
Első pár nap után azt kell mondjam, hogy nem bántam meg, hogy mégsem a Conti PC7 lett.
...és ez valószínűleg tartósabb is lesz (bár drágább volt gumiként ~9e-el) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #67121 üzenetére
Jaa oké, így akkor csak a 225 a szabályos. Persze matricát lehet cserélni, meg van az úgy hogy elenged a ragasztása és eltűnik...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #67117 üzenetére
Azonos gumit feltételezve: nő a fogyi, nő a rugózatlan tömeg, romlik a nedves tapadás. Cserébe jobban mutat és szárazon nagyobb tapadást biztosít. A differencia nehezen számszerűsíthető viszont.
Mivel a nagyobb a szabályos én azt venném. Mert amúgy beleköthetnek a műszakin, rendőri ellenőrzéskor (főleg külföldön) de még a biztosító is (szélsőséges esetben nem fizet vagy csak kevesebbet (közrehatás címén)).
-
válasz
norbert1998 #67117 üzenetére
nem vagyok képben, de nem a 235/40 R18 a gyári méret egyébként?
-
brumi1024
veterán
válasz
norbert1998 #67114 üzenetére
Mivel pályanap is tervben van én kiejteném az UHP-kat, és valamelyik UUHP fele mennék: PS4S, PZ5, CSC7. GY-ből ebben a kategóriában a SuperSport van.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
norbert1998 #67114 üzenetére
Pirelli, Conti, Goodyear. De amugy PS4S vagy PS5 lenne a befuto nalam ha palyara is mennel.
-
norbert1998
nagyúr
Sziasztok. Átirányitottak.
(Copy paste rész: )
Gumi témán agyalok...
UHP gumin mindenképp, PZ5, PZ4, PS4, PS4S, PS5, F1 Asy6, CSC7...
A gyári 8,25J felnihez tartozó OE méret a 235/40/18. Most 225/40/18 van fent. Kicsit szélesebb kéne rá, eléggé hasas a 225-össse, de elfogadott méret az is rajta. Viszont az árak így néznek ki, illetve 1-2 kiegészítő adat a tirereviews nemrég linkelt cikkéből (mérési adatokat egyféle méretben végezték, így azok csak a gumigyártók közötti összehasonlításra alkalmas):
Azért elég erős a vonzalom a 225-ös PZ5 felé, 160 ezer lenne a szett, míg a 235-ösből az Asy6-ot vagy inkább a CSC7-et fizetném ki szívesebben, de az is 216 ezer lenne, jelentősen nagyobb áron - és fogalmam sincs, mennyivel jobb teljesítménnyel járna a 235-ös pályanapon a 225 helyett. Továbbá ugyanez fogyasztásban hogy mutatkozik meg, valamint hogy állna a gumi a felnimen.Mivel erre nem ismert a sztorim: Gyakorlatilag egy (házilag épitett) Mégane 3 RS-ről van szó, Kakucs távolsága miatt kb évi 3-4 pályanappal, de amúgy sportos stilussal létezgetek.
Gondolkodtam street legal semislickben is, de szerintem azt nem igényli az én vezetésem. Ha mondjuk délkelet pestmegyei lennék, más lenne a dolog, évente tuti 10-15 alkalommal Kakucsoznék. Itt a Pannoniaring van, de az meg drága.
Most egy PS4 van fent, de 5 éves, már delaminálódott az utolsó pályanapon az egyik nagy borda, ezekkel vettem az RS felniket. -
TommyY2
tag
válasz
JoolsNOS #67108 üzenetére
Hol sikerült ilyen szép 16"-os felnit venni a Hyundai IX20-hoz?
Minden paraméter stimmel? Mennyi az ET száma (51 a gyári)?Én nem látok semmi hasonlót a net-en.
Egyetlen 15"-os Alutec felni van csak, ami jó lenne a Kia Venga autónkra.
Tudja valaki, hogy az Alutec márka milyen minőséget képvisel?TommyY
-
JoolsNOS
veterán
Ilyen tipusú felninél, szokott lenni jobbos balos? Vagy 4 egyforma, de akkor a két oldalon másfele "mutat" a forgásirány?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Jól sejtem, hogy a képen látható sérülést nem fogják javítani? Vagyis nem érdemes.
Nem ereszt a gumi, de gondolom egy nagyobb döccenésnél...akár durranhat is. -
bandi0000
nagyúr
Sziasztok,
Egy sedan B8.5 passatra keresek nyári gumit a gyári felnire ami 215/55 R17.
Fogalmam sincs mit kell nézni az adatok közül, kb 200k +- t szánnék rá, és 4 db kellene.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest