Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-05-28 10:59:55

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68701) ateszm válasza Zanik (#68699) üzenetére


ateszm
(senior tag)

1 hete vettem ugyanilyen lapot ,szintén 3600-al hajtva sőt még a ram is ugyanaz (micsoda véletlenek :D) de kölcsön 2600-al kellett frissítsek,aztán ment bele a 3600 :U

(#68702) Zanik válasza ateszm (#68701) üzenetére


Zanik
(addikt)

Pont amiatt vártam ki a vásárlással, hogy hátha már nem kell BIOS frissítéssel szarakodni, de gondolom még sok volt raktáron a régi kiszállítás (nem egy olcsó lap, gondolom kevés fogy belőle).

Neked akkor nem 2301 az utolsó 4 számjegy a lapon lévő matricán? Egyáltalán megpróbáltad a 3600-tal, vagy rögtön 2600-ot tettél bele a frissítéshez? :F

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#68703) ateszm válasza Zanik (#68702) üzenetére


ateszm
(senior tag)

nem próbálgattam,nem volt a dobozon 3*** ready matrica s mivel kéznél volt egy 2600 így nem akartam felesleges kört tenni (volt már elég mióta amd-re váltottam de ez egy másik történet) a lapon meg nem néztem a matricát sajnos :B

(#68704) Zanik válasza ateszm (#68703) üzenetére


Zanik
(addikt)

Oké, így már értem. Csak gondoltam megkérdem.
Én ma azért rápróbálok a 3600-ra direktbe, ha már az A8-9600-tal lyukra futottam. Aztán ha az se nyert, akkor kuncsorognom kell valahonnan egy működő procit.

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#68705) Feketelaszlo válasza MrDerekas (#68673) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Táp kicserélve egy zsír új 650W-osra (elég jó típus), de a hiba továbbra is fenn áll, eseménynaplóba is bekerül (41) Kernel Power lossként (bár gondolom ez semmit nem jelent azon túl, hogy nem megfelelően állt le):



Az alaplapon kívül még esetleg a GPU kezdett gyanús lenni. Inkább 3D alkalmazások közben hajlamos leállni (de néha böngészés közben is), nem arra gyanakodtam első sorban, mert direkt kis fogyasztású kártyát kerestem anno, hogy ne lehessen semmiképp nyűgös, de még lehet, hogy megpróbálom az IGPU-val mit produkál. Igazából pont azért lenne fontos a stabilitása, mert jövőre nyugdíjaznám ezt a PC-t jelenlegi szerepköréből, s menne NAS-nak/nyomtatószervnek meg amolyan mindent csinálós számítógépnek ami 24/7 működést kívánna meg, szóval ha a teljesítménye nem is, de a megbízhatósága fontosabb lenne mint eddig. Szóval ha a PCI-E bővítőhely vagy a kártya a ludas az lenne igazából a kisebb gond, de az alaplapot eredeti tervek szerint még sokáig üzemeltetném.

(#68706) MrDerekas válasza Feketelaszlo (#68705) üzenetére


MrDerekas
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Az igpu próbát mindenképp tedd meg. A 24 pines alaplapi csatit és a 12 voltos cpu csatit is nézd át, mert láttam kiégett fogadó érintkezőt, olvadt csatit, ami nem azonnali hibát produkált, hanem szintén random leállást. Esetleg ha tudsz kölcsönkérni valami vga-t, az is mehetne próbaüzemre. Furmark-ot futtattál? Lehet érdemes lenne és ha elhasal a gép ott is, akkor vga a fő gyanúsított.

www.derekas.webnode.hu

(#68707) WayneGace


WayneGace
(senior tag)

Sziasztok!

MSI X470 GAMING PRO és MSI X470 GAMING PRO MAX között mi a különbség?

(#68708) trialboj válasza Doky586 (#68460) üzenetére


trialboj
(őstag)

Van rá valami indok, miért nem tudok belépni az MSI lapomnak a biosába? Felső kategóriás lap, miután bekapcsoltam a fast bootot, kiszedtem a full screen logot, és azóta a régről megszokott adatokat írja ki ami nem tetszik, vissza akarnám rakni a logót de már nem tudok belépni a biosba.
Szerintem azért mert az usb-s bill nem kap áramot még olyankor, bármit nyomhatok meg sem moccan. Az egér és a bill a lap legfelső usb portjaiba van dugva, elvileg ezek kellene kapjanak jelet még win előtt is.

Az általad javasolt SHIFT+Restart menüben pedig nem volt uefi setup opció. Szóval most mi van? Mi lesz ha valami fontosabb dolgot kellene beállítsak a biosban?

A lapnak már nincs analog bill bemenete, csak egy zöld amire egér ikon van rakva.

Bármi ötlet jó lenne.

Kösz

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#68709) Sztyepadzso válasza trialboj (#68708) üzenetére


Sztyepadzso
(aktív tag)

Azok nem ilyen hibrid PS/2 portok? Nem jók azok mindenre?

(#68710) Top cat válasza WayneGace (#68707) üzenetére


Top cat
(senior tag)

A MAX jelzésűeknek nem kell BIOS frissítés az új Ryzenekhez.

(#68711) Doky586 válasza trialboj (#68708) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Akkor sajnos még a buta legacy-be telepítetted a wint. Húzd le az összes meghajtót és úgy kapcsold be a gépet..

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#68712) MrDerekas válasza trialboj (#68708) üzenetére


MrDerekas
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Shift+Restart után indulva, milyen opciók jelennek meg?

www.derekas.webnode.hu

(#68713) Feketelaszlo válasza MrDerekas (#68706) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

IGPU-t nem tudtam életre kelteni (elvileg működik, képet nem ad az alaplapi HDMI kimenet), viszont az újraindulások gyakoribbak (konkrétan percenkéntiek) lettek, úgyhogy valami hirtelen ötlettől vezérelve beléptem a csökkentett módba, s úgy tűnik így stabil. Nyilván mivel itt nincs video-illesztő itt Furmark meg más tesztelés sem lesz, viszont ebből következik, hogy GPU driver/hardver eredetűnek tűnik a dolog. Most próbálkozok valami nagyon régi Nvidia illesztőprogramot keresni, hátha azzal egyenesbe hozható.

(#68714) WayneGace válasza Top cat (#68710) üzenetére


WayneGace
(senior tag)

Kösz.

(#68715) MrDerekas válasza Feketelaszlo (#68713) üzenetére


MrDerekas
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Na, akkor ez előrelépés. Tehát a driver betöltődése után döglik ki a rendszer. Vram gyanu sajna. Mondjuk ram is lehet, bár ritka az ilyen jelenség memóriahibánál, de nem példa nélküli.

www.derekas.webnode.hu

(#68716) WayneGace


WayneGace
(senior tag)

Ha a kézikönyvben ez van írva: "SATA5 and SATA6 ports will be unavailable when installing a M.2 device in M.2 slot. "

Ez csak a m.2 SATA-ra vonatkozik vagy NVMe-re is, amely azt a slotot használja?

(#68717) Starchm válasza WayneGace (#68716) üzenetére


Starchm
(senior tag)

Lap nev nelkul nehez lesz megmondani, de lehet csak satasra vonatkozik, de volt pelda kulfoldi forumon, h nvme is tiltotta.

3770k + EVGA SC 1070 + 16GB | ZUK Z2row AEX-Q

(#68718) WayneGace válasza Starchm (#68717) üzenetére


WayneGace
(senior tag)

MSI B450 TOMAHAWK MAX és MSI B450 GAMING PLUS MAX.

MSI X470 GAMING PLUS MAX-nál már eltérő: "SATA1 port will be unavailable when installing SATA M.2 SSD in M2_2 slot"

[ Szerkesztve ]

(#68719) trialboj válasza Doky586 (#68711) üzenetére


trialboj
(őstag)

Te úr isten nehogy már ne lehessen belépni másképp. Céges gép, nem én raktam össze, de van benne m2-es ssd is, kettő, azt sem tudom hol keressem, szanaszét kellene bontsam hozzá a kábelezést. Hogy lehet ilyen hülye az a lap, csak be akarok lépni a biosba, nem overclock-olni :W

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#68720) Doky586 válasza trialboj (#68719) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Otthoni esetben ez lett volna az egyszerűbb. Másik lehetőség a cmos reset. (elemkivétel v jumperel). Más nincs. Szét kell szedni.

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#68721) trialboj válasza Doky586 (#68720) üzenetére


trialboj
(őstag)

És mitől gágyult meg? azért mert beállítottam a fastbootot? (azóta nem tudok belépni) 2019 van, nem akkora elvárás hogy villámgyorsan kapcsoljon be. Otthon is msi van, igaz az jóval szerényebb, valami mortar, azon is fastboot van, de bármikor be tudok lépni a biosba.

"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

(#68722) dugo_ válasza trialboj (#68721) üzenetére


dugo_
(veterán)

A fastboot mellett nem tudsz biosba lépni, hiszen akkor a bekapcsolás kvázi egy hibernálásból ébresztés, amit nem lehet így megszakítani.

Ha Win alól teljes restartot nyomsz, akkor reagálni kéne a Del-re.

Nekem nem világos, hogy "hidegen" indítva próbáltál eddig belépni, vagy teljes restarttal. A shift+restartot nem keverném ide.

Egyébként MSI esetén (gondolom másnál is, de itt biztos), beállítható, hogy a hosszan nyomott bekapcs gomb a biosba dobjon egyből. Elsők között szoktam belőni ezt a hasznos funkciót.

(#68723) Sztyepadzso válasza dugo_ (#68722) üzenetére


Sztyepadzso
(aktív tag)

"Egyébként MSI esetén (gondolom másnál is, de itt biztos), beállítható, hogy a hosszan nyomott bekapcs gomb a biosba dobjon egyből. Elsők között szoktam belőni ezt a hasznos funkciót"

Van ilyen??? :Y
Milyen néva alatt találom, ha szabad kérdezni

(#68724) dugo_ válasza Sztyepadzso (#68723) üzenetére


dugo_
(veterán)

MSI GO2BIOS. 4mp után dob be.

Ahogy látom a drágább lapokon még hardveres gomb is van rá.

[ Szerkesztve ]

(#68725) Sztyepadzso válasza dugo_ (#68724) üzenetére


Sztyepadzso
(aktív tag)

Köszönöm!
Remélem, hogy X570-es lapon is van ilyen Bios-opció

[ Szerkesztve ]

(#68726) Doky586 válasza trialboj (#68721) üzenetére


Doky586
(veterán)
LOGOUT blog (1)

Ez a fastboot feladata. [kép]

2009 van már. Illene UEFI-ben telepíteni és akkor a Shift+úfjaindításra előjönne a menü: Hibaelhárítás - Speciális - Uefi vezérlőprogram - újraindít és már benne is vagy.

https://logout.hu/bejegyzes/doky586/windows_telepites_menete.html

(#68727) dugo_ válasza Doky586 (#68726) üzenetére


dugo_
(veterán)

Ahh, ezt mindig összekeverem a wines fast startuppal. Mondjuk közös bennük, hogy utána problémás a biosba lépés. :D

(#68728) abdulka1 válasza trialboj (#68456) üzenetére


abdulka1
(senior tag)

Szia!
Az MSI -nek van a Fast boot nevű segédprogramja (a lapod támogatási oldalán megtalálod ha támogatja), azzal próbáltad már kikapcsolni az azonos nevű opciót a BIOS belépéshez?

Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.

(#68729) Trailblazer válasza dugo_ (#68727) üzenetére


Trailblazer
(addikt)

Nekem a winben sosem jelent meg az az opció, ki tudja, miért. Nem mintha szükségem volna rá, de na. :N

Ellentétben a manapság ragályként terjedő pongyola igénytelenséggel, a magyar nyelv szabályai szerint az ige előtt álló igekötőket egybe KELL vele írni! Valamint hiába írtok egyre többen így, attól még nem válik helyessé!

(#68730) Garsza


Garsza
(addikt)

Helló! Segítség kéne.
Van két hordozható USB3 HDD -m Toshiba mindkettő.
És az a gondom hogy az adatlapomon szereplő config Asus ROG Strix Z390-F, valamiért nem ismeri fel őket Ha bedugom felpörögnek, hallatszik is a csatlakoztatási hang de a meghajtók nem jelennek meg. Pendrivokkal nincs gond.
Asszony laptopja vagy a TV -ing látják rendesen a HDD -ket.
Mi lehet a gond?

(#68731) MrDerekas válasza Garsza (#68730) üzenetére


MrDerekas
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Kevés tápot kapnak a gép usb portjáról. Vagy(!), a lemezkezelőben adj nekik betűjelet. A második lesz szerintem ;)

www.derekas.webnode.hu

(#68732) dugo_ válasza Garsza (#68730) üzenetére


dugo_
(veterán)

Lemezkezelőben látszanak, van betűjelük?

(#68733) Garsza


Garsza
(addikt)

Köszönöm!
Nem kaptak betűjelet. Hozzáadtam manuálisan így jó. Viszont ez mitől fordulhat elő?

(#68734) MrDerekas válasza Garsza (#68733) üzenetére


MrDerekas
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Másik gépen adott meghajtójel és/vagy az öröklési engedélyek rekurzív vagy nem rekurzív kiosztása miatt.

www.derekas.webnode.hu

(#68735) Feketelaszlo válasza MrDerekas (#68715) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Na, másik GPU ugyanabban a PCI-E slotban ugyanazt csinálja, akkor mégis csak a lap. :( Memória kitesztelve, nem dob hibát.

(#68736) MrDerekas válasza Feketelaszlo (#68735) üzenetére


MrDerekas
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Másik pci-e slot van? Megér egy próbát. A procira is ránézhetnél nincs-e a tokozásban szennyeződés, vagy a procin, esetleg sérült érintkezők. Van mikor egy proci igazítás is megold ilyen tüneteket.

www.derekas.webnode.hu

(#68737) CsabaSteel


CsabaSteel
(tag)

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Asus b250f strix alaplapom. Szeretném beàllítani a virtuálizàlàst, ha azt be kapcsolom mit csinálok evvel? I5 7500-as procim van be qiuet hüttővel.

(#68738) Feketelaszlo válasza MrDerekas (#68736) üzenetére


Feketelaszlo
(senior tag)

Nincs, csak PCI. De CPU-ból is a második próbál, szóval az is kilőhető szerintem. Annyi, hogy alaposabb átvizsgálás után találtam egy kicsit görbültebb audio kondenzátort - igazából mindig is az átlagnál recsegősebb hangja volt, de azt betudtam annak, hogy gagyi integrált chip. Talán még az lehet gyanús így ehhez az X-aktához, némileg megmagyarázná, hogy miért sűrűsödtek a leállások (szerintem a sok VGA ki-be pakolgatás közben görbíthettem el). Holnap megpróbálom letiltott audioval, hátha.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.