Hirdetés
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Van-e még?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
-Rolika-
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Mindkettő típus am5-ös.
Egyenlőre számolgatok. Tudom a RAM árak elszálltak, de ahogy hardveraprót nézegetem az 5800x3d használt árai is elszálltak.
Ha el tudnám adni annyiért, amennyiért mások hirdetik a lap+proci+RAM+hűtőt, akkor kb 100-120-ból meglenne a váltás. -
válasz
-Rolika-
üzenetére
Ööö, AMD chipset-s deszkát hasonlítsunk össze Intel chipset-essel?!
Nem fog menni...
Intel vs. AMD -> mindegyiknek van előnye és hátránya (Intel esetén
kb. az árazás) (M-s (pl. B550M) deszka (AMD vonalon) ne legyen, ennyi.Ha esetleg most, egy új szintet lépnél (pl. AM4->AM5) konfigban gondolkozol, akkor most ne tedd!

(RAM árak elszálltak, de nagyon. Pl.DDR4 3200+ GSkill 32GB(2x16) alsó hangon 100K...

-
Akkor ez egyértelműen BIOS bug...
Azt kellene csinálni, amit Aprósólyom is javasolt, hogy -és most csak és kizárólag BIOS frissítésről beszélünk- egy más, külső egységre másolva kéne' BIOS-t frissíteni...Mondjuk olyat 35 év pályafutásom alatt még nem láttam, hogy BIOS-ba belépve, ott -ASUS esetén- az EZ Flash (vagy hasonló opciót elővarázsolva) belépve ne lehetett volna BIOS-t frissíteni. Nem tudom, hogy ezt próbáltad-e?!

Be kell tallózni a pendrive-ra másolt (kitömörítve) BIOS fált és felpakolja...
(elnézést, ha esetleg már írtad, hogy ez sem megy...)
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
ASRock Pro RS és ASRock Pro-A miért a legolcsóbb x870-es lapok? Van velük valami gáz? Nagyon szimpatikus lenne pedig a sok usb miatt. -
kuBu94
csendes tag
Sziasztok!
Ismertek valakit (magánszemély, webshop) akitől tudnék vásárolni alaplapi pcie slotba való kis műanyag rögzítő kapcsolót? Sajnos letört az enyémről és csak külföldi oldalakon találtam
Ne haragudjatok, ha nem ide való kérdés, de nem tudtam, hogy hol kérdezzem meg
-
Aprósólyom
addikt
1. UEFI Only és Compatibility Patch 'Enabled' is volt egyszerre?
2. Külső HDD-t is próbáltál már vagy csak pendrive-t?
3. Androidos okosteló adat másolás módot is próbálj ki, mert ott elméletben a teló fog működni vezérlőként. Működnie kell, ha klaffol az alaplapon az USB vezérlő.
4. Ha minden kötél szakad az ai diskurzusom azt feltételezi, hogy a chipseten belüli USB controller mass storage logikai rész sérülhetett csak és ezért fordul elő, hogy más USB eszköz megy, csak az USB tárolók nem. -
Akula
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Megcsináltam ahogy leírtad, semmi. Semmit nem tud USB-n olvasni amin adat van. Csak azt érteném, hogy egér, füles, kutyafüle miért működik!
-
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nekem semmi gondom az ASRock alaplapokkal, amióta léteznek mindig is ASRock deszám volt/van és lesz is. Inkább az a "szégyenletes", hogy -amikor keresgéltem a neten- még az ASRock support sem tudott választ adni, az xyz user pont említett problémáról feltett kérdésére.
Simán leírhatnák a deszka oldalán is (vagy a manual-ban), hogy ha USB3 portra akárcsak 1 USB2-s cuccot kötsz, akkor az összes USB3-s hátlapi port USB2 sebességgel megy, és kb. ennyi lenne, ebből értene az ember (pl. ahogy feltüntetik, hogyha pl. M.2-be SATA bázisú meghajtót kötsz, akkor az egyik SATA3-s port letiltódik stb stb)Mondjuk abban nem vagyok biztos, hogy hasonló (bizonyos integrált hardverek esetén azonos) kiépítettségű (és akkor most maradjunk B450M chiset-nél) más gyártó deszkáikon nincs-e meg ez a jelenség. Arra gondolok, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy egy deszkán 1 darab M.2 slot van avagy 2 darab (az megfigyelhető úgy nagy általánosságban, hogy amin 2db M.2 van, ott kevesebb PCIE slot van, amin 1db M.2 van, ott meg több PCIE port van)
Ez azért van mert minden HUB szülő-osztálya (Parent) az a PCIE Root HUB, a többi különböző HUB az már gyerek-osztály (Child), így a USB HUB-k is.Érdemes lenne ezt kipróbálni, csak ahhoz olyan user-k kellenek, akkiknek van b450M deszka, van M.2 dokkolójuk (10Gbps), meg nem árt egy NVME meghajtó sem...
-
Az nem lehetséges, hogy ezeket a pendrive-okat különböző installer.ek létrehozására (is) használtad? Gondolok arra, hogy pl. Rufus, Ventoy, Etcher stb progikkal hoztál létre OS telepítőket? Mert ha igen, akkor az lehet gond, ugyanis ezen progik speciális indító rekordokat írnak a pendrive-ra, gyakran külön partícióra is. Ha ez lenne a szitu, akkor le kell gyalulni a pendrive-t és -olvasva az alaplapod BIOS frissítési leírását- FAT32-re formázni és aktívvá tenni. Ezt OS alól így lehet kivitelezni
1. rendszergazdaként futtasd a parancssort (WIN+R, gépeld be CMD, majd majd BAL CTRL+SHIFT+ENTER)
2. indítsd el a DISKPART programot(bepötyögöd diskpart és enter), majd add ki egymás után az alábbi parancsokat
LIST DISK
SELECT DISK X (ahol X a pendrive-od sorszáma, amit a list disk parancsnál látsz)
LIST DISK (ezt most csak azért használtan ismét, hogy lásd, hogy valóban a megfelelő eszköz lett kijelölve, egy csillag lesz a kijelölt eszköz előtt a listában)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
FORMAT FS=FAT32 LABEL="BIOS_UPDATE" QUICK
ACTIVE
ASSIGN
EXITArra ügyelj, hogy a CLEAN parancs nem visszavonható, letakarít mindent, biztos legyél benne, hogy a megfelelő eszköz (ez esetben pendrive) legyen kijelölve!
Remélem segít.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Magyarul: úgy rohadjon meg az Asrock ahogy van. OK, hogy olcsó deszka, de azon spórolni, hogy ne csinálják meg korrektül az USB hubot?! Szarjanak sünt!

Nagyon ZŐD
az a HUB! 
UI.: Azért ez a hiba ritkán jön ki, hiszen azt hirdetik mindenhol, hogy visszafelé kompatibilitás ezerrel, és már egy kicsivel is jobb deszkán én már nem tapasztaltam sose ilyet.
Az USB 2.0 viszont nagyban különbözik a 3.0++ tól, mert csak half-duplex kommunikáció, miközben a 3.0 vagy újabbak már full-duplex. Valószínű emiatt is kell bonyolultabbra megtervezni egy tisztességes HUB-ot, de gyanítom azért nem egy túl drága dolog. Azért undorító, hogy ezen spórolt az Asrock. -
válasz
Aprósólyom
üzenetére
a-eye keresővel folytatott diskurzosomkor bedobott egy olyan lehetőséget, miszerint egyes 3.0-s USB hubok olyan rosszul tervezettek, ha rá van dugva egy USB 2.0 eszköz, akkor onnantól kezdve az a HUB nem fogja kiszolgálni a többi eszközt, csak 2.0 tempóval.
Ezért jó kérdezni, mert van, amire nem gondol az ember (meg lehet, hogy több órás keresés, olvasás közben át is siklottam felette...). Utána néztem a dolognak és valóban, létezik ilyen USB 3-as HUB...
Előkerestem TERMINUS "Féreg 2.0" HUBát (nem röhög
), telepumpáltam 2.0 USB-kkel (billentyű, egér, webcam) és már hasít az USB 3 5Gbps-l (se BIOS-ban, se W11-ben nem kell állítani semmit)Köszönöm!

-
Akula
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Nem, így se jó
PS2 billentyűzet van, semmi más. USB-s egér nélkül se ismeri fel egyik USB adathordozót se.
Viszont ahogy korábban USB egér bármelyik csatlakozóban és előlapi csatlakozóban is megy. Menet közben is lehet ki-be húzni-dugni.
Strange... -
czanki90
csendes tag
Megvan a hiba!!
A kicsi Kínai kicsit szétszórt volt, a vezeték nem volt bepatintva, + ráadás egy vezeték hiányzott az osztóból 8 helyett csak 7 volt. (vasárnapi móka megvolt)
Jó ez a Thermalright - Phantom Spirit 120 EVO csak figyelős
DEEE most minden szoftver + BIOS a legfrissebb
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tényleg csak 35-45Mbyte/sec a max. tempó?
a-eye keresővel folytatott diskurzosomkor bedobott egy olyan lehetőséget, miszerint egyes 3.0-s USB hubok olyan rosszul tervezettek, ha rá van dugva egy USB 2.0 eszköz, akkor onnantól kezdve az a HUB nem fogja kiszolgálni a többi eszközt, csak 2.0 tempóval.
Ha már próbáltad a billentyűzet+egér 2.0-ba csatlakoztatni és közben a 3.0+ eszközöket a 3.0-ba és úgy se ment, akkor nekem már csak a bugos/hibás driver vagy hibás hardver maradt gyanúként. De, hogy merre tudnál USB drivert szerezni az AMD chipset/Microsoft megoldás mellett, azt nem tudom

-
Látom épp USB-s fejtörő jött elő, had adjak egyet Én is...

A kérdésem egyszerű(nek tűnik): A hátsó, összes USB 3-as port csak USB 2 sebességgel működik, hogy tudom USB 3-as sebességre bírni? (alaplapomon 5Gbps portok vannak)
Pár infó, hogy ne fussunk felesleges köröket...
# Konfigom az adatlapomon (alapvetően W11-t használok, de Live/nem Live Linux alatt is ugyanez a gond van), gép nincs húzva
# BIOS a legújabb 10.10 (nem béta)
# Külső dokkolóban (többet is próbáltam) lévő NVMe SSD (többet is próbáltam), egy másik Intel konfigon kifogástalanul működnek 10Gbps-t közelítve (Intelen gyorsabb USB 3 portok vannak)
# W11 (eredeti, nem Mekk Elek Edition) alatt legfrissebb AMD Chipset driver telepítve (nem telepít USB drivere-ket semmit, chipset-t többször eltávolítottam, újraraktam, újrahúztam a W11-t, úgy raktam fel a chipset-t, de semmi)
# Eszközkezelőben az AMD USB 3.0 eXtensible Host Controller - 1.0 (Microsoft)
és USB-gyökérhub (USB 3.0)
teljesít szolgálatot (2018-ig visszamenőleg próbáltam ugyanezen driverek korábbi verzióit, sikertelenül (települtek, sebességen nem javítotottak)
# Alaplap BIOS-ában nincs USB konfigurációs menü (xhci on/off, hands-off, legacy mode stb) (Ha lenne, akkor menne szvsz...
)
# HWInfo, USBtree stb progik mind azt jelzik, hogy USB 3-as a port, meg a rákötött eszköz (dokkoló) is tudja a 10Gbps-t, de USB 2-n megy a port, 500 mA...Neten fellelhető -szvsz- összes leírást elolvastam, még olyan megoldásokkal is próbálkoztam, ami elsőre furának tűnt (de, ha xy szerint nála ez használt, akkor mé' ne, pl. PCIE-t Gen2-re állítani stb), energiagazdálkodási beállításokat végigzongoráztam (W11-ben is, USB portonként, energiasémát baxogattam, CSM ki/be oprom betöltés ki/be, secure boot ki/be meg kb. minden is ki/be...

Szóval van-e itt valaki, aki egy -akár másik gyártótól származó- B450M-s deszkán USB 3 (5Gbps) porton az USB 3-nak megfelelő sebességgel tud használni eszközöket?
Mielőtt jövő héten berendelek egy PCIE USB kártyát, gondolom megkérdem, THX!
-
Aprósólyom
addikt
Nem tudom a frankó választ, csak "hangosan"
gondolkodom:
Ha USB perifériák mennek, akkor nem hiszem hogy proci csere segít. Nekem elsőre az jutna eszembe, hogy tápellátási korlát lehet esetleg. -> Külső tápos HDD fiókot próbálnék ki. Vagy ha van PS2 billentyűzet, akkor csak azt a perifériát dugnám rá, és úgy dugnám be a pendrive-t.
De most így azon gondolkodám, hogy mi van, ha tápegységről közvetlen veszi le az 5V-t és az az 5V-os ág nem túl stabil? Nem tudom, csak egy ötlet.Esetleg valami interferencia: Vezeték nélküli egér véletlen? Állítólag tud interferencia zajt okozni az USB adatátvitelben. Esetleg 1KHz-es gamer egér? Van egyszerű 125Hz-es irodai egér is kéznél?
-
Akula
őstag
Sziasztok!
Ilyet meg nem pipaltam, rendesen kifogott rajtam, pedig mar mindent kiprobaltam es googliztam rengeteget.AI sem segit
ASRock H81M-VG4 Rev.2.0 + Pentium G3240 (3.1GHz)
USB problema:
Nem lat egyaltalan semmilyen pendrive-ot, FAT32-t se, NTFS-t se, semmit. Mindegyik USB porton keresztul tudom hasznalni az USB egeret, mindegyik USB portrol tudom tolteni a mobilomat, de ha bedugom a pendrive-okat, villannak a LED-ek, majd semmi. Teljesen mindegy, hogy Win10, vagy LinuxMint a rendszer. Sot, ha a BIOS-t szeretnem frissiteni es bedugom az USB-be a boot elott, akkor semmi nem tortenik, teljesen le van fagyva a gep. Ha kihuzom, kis ido mulva meltoztatik belepni a BIOS-ba.
Legacy USB Support es Compatibility Patch 'Enabled', de mar kiprobaltam UEFI Only-t is, S3 State ON OFF, Secure Boot 'Disabled', CSM ON OFF. Minden volt mar minden kombinacioban.
Jaaa, Pendrive-okat masik gepem szepen kezeli!
Valami tipp, hogyan tudnam BIOS-t frissiteni, vagy mi okozhatja ezt a pendrive olvasasi gondot? Alaplap, vagy CPU a hibas? Socket pinek mindenesetre szepek, ott nem lattam bajt.
-
pszihó
aktív tag
Üdv. Akik értenek hozzá, mert egy napja keresek olyan alaplapot, amin van ARGB 5volt 3pin legalább egy slot. DDR4, mert túl drága a DDR5. Front panel egybe 9 pines. USB 3.0 és USB 3.1. Fehér lap legyen, vagy fehér-ezüst. Intel, vagy AMD mindegy. Egy bemutató géphez kell. Nem kell teljesitmény. Elég ha netezni lehet vele. Az Intel soket 1200 ban van DDR4, de csak 4pines 12 volt RGB, nem címezhetö slot van. Csak 1700 sockettől van ilyen felfelé? Az AMD-ről fingom nincs. Ha valaki tud ajánlani ilyen paraméterekkel ne tartsa magába. Lehet használt, vagy új csak. Minnél olcsobb legyen. Köszönöm.
-
isti101
tag
udv, ASRock H810M-X Intel H810 , 1851 mATX , Intel Arrow Lake, Core Ultra 5 245KF 4.2GHz , szerintetek jo lesz az alaplap a procival, van jobb otlet kb. ennyiert ebben a foglalatban? koszi
-
_DiEGO_
őstag
-
czanki90
csendes tag
válasz
_DiEGO_
üzenetére
Hogy meglegyen a boldogságod
Itt a nem értem a manuált, de hiába mint láthatod ha nem az történik amit beállítassz.
Beállítom és láss csodát emelkedik a fordulat.
A DC módban alacsonyabb de azt nem lehet állítani, mert az ahogy zabál úgy növeli a fordulatot, nem hőfokra.
A BIOS frissítésből most jött ki az új 01.08. bocs nem minden nap ezt nézem.
-
Csorbi
addikt
válasz
Veiled Bride
üzenetére
Célszerű lenne a legkisebb számmal ellátottba. Pl. 0 vagy 1-es port.
-
Veiled Bride
senior tag
Az alaplapomon van 4db sata6 port és van 3 ssd-m. Mindegy hogy melyikbe van dugva az az ssd amelyiken a windows is van? Asus Tuf b650m plus lap amúgy.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Igen néztem és igen: mellőzni
ha már lehet normális képeket is.... am BIOS frissítésről - IGEN
de ott csak user error van... nem érti a manuális lényegét alap hőfok hova 60C° fel van tolva?! - jah és miért jó az? Nem autó, hogy fel kell melegíteni
Függőleges a C° míg a vízszintes vonal a venti RPMEmiatt restartoltam a gépem, leállítva minden fittatott valamiket
hogy lehet így is:
ASUS TUF Gaming B550M Plus :
.
.
Ha meg módosítunk a görbén akkor Klikk az Apply -ra!
Persze ezek itt nem neked, hanem #91835czanki90 szól ! Remélem nem csak nézi... -
_DiEGO_
őstag
válasz
czanki90
üzenetére
Szia!
Tudom nem ez a lényeg, de már sok éve szuper tulajdonsága az alaplapoknak, hogy:
van egy 2-4-8GB valamilyen pennadriveod, leformázod Fat32-re! Bedugni egyik USB portba ééés amikor szeretnél képet készíteni BIOS-ról az adott részél - csak megnyomod az F12 gombot - ekkor az adott képernyőről készít egy screent/képernyőképet .bmp formátumban az USB-re mentve. Amennyit csak akarsz - és onnan válogatva osztjuk meg a képeket . Szóval telefonos fotókat mellékelni lehet.
Asus TUF GAMING X870-PLUS WIFI
Ugye a CPU hűtő - nem rossz helyre van dugva?
-
czanki90
csendes tag
-
Gyöször
senior tag
válasz
czanki90
üzenetére
Most nekem lehet egy olyan kérdésem, hogy vettél egy 120 Wattos procit, de milyen házba? Merthogy a bios képen azt látom másik venti nincs is a kuckóban.
Aztán meg beállítottál egy olyan profilt, hogy 60%tól indul, majd azt mondod, hogy 1400alá sose megyen a fordulat.
Hát nem... 2100*0,6 =~1300
-
Csorbi
addikt
válasz
czanki90
üzenetére
Nem tudom mikor BIOS van a lapon, de pl a 0825 és 0830-as verziók ilyeneket tartalmaznak:
"1. Updated AMD AGESA to version 1.2.0.2b
2. Fixed a few fan-related bugs and improved overall system performance.A későbbiekhez is írnak mindenféle fejlesztést, javítást, kompatibilitás növelést, szóval érdemes naprakészen tartani a BIOS-t mindig a changelog-ok tükrében.
Valamint úgy látom USB vezérlő és hasonló firmwarefrissítések is akadnak szép számmal. -
czanki90
csendes tag
[kép] [kép] [kép] Az lenne a kérdésem hogy miért nem szabályozza rendesen a proci hűtőt PWM módban 2100rpm pörgeti (csak ha DC-be teszem akkor veszi 1400rpm-re) de ez a hűtő elvileg 700-2100-ig jár. A hőfok sem okés Game közben a 60 fok helyett elmegy 80 fokig (56% terhelésnél)
Alany:
Asus TUF GAMING X870-PLUS WIFI
AMD Ryzen 7 - 9800X3D
Thermalright - Phantom Spirit 120 EVO PROCESSZORHŰTŐ
Paszta: MX4 (ezt visszagondolva lehet tultoltam mennyiségre, de azt meg kinyomná oldalra nem?)
Válaszokat előre is köszönöm.
-
Csorbi
addikt
válasz
Gabor343
üzenetére
Ha működik, ugyan mi a f.szért megbolygatni?
Aggódni a jótállás lejártáig teljesen felesleges (és egészségtelen is) jelen esetben, és ha addig ebből nem lesz baj, akkor már utána sem. Ha hozzányúlsz, sokkal nagyobb eséllyel lesz baja, jellemzően olyankor történnek a balesetek.
-
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Asrock B550M-HDV alaplap, Ryzen 7 5700G processzor. Corsair 64GB ddr4 memória. CTG550W-os chieftec tápegység. Bekapcsolva hagyott gép másnapra kikapcsolva fogadott. A ryzen videókártyáját használom. Bekapcsoltam, processzor ventilátor felpörgött - képet nem adott. Lehúztam minden perifériát, adata legend 710 sdd-t is kiszereltem. Ua. a hibajelenség. Gondoltam tönkrement az alaplap. Amúgy is csak létminimumnak vásároltam. Ajánlottak helyette gigabyte b550 aorus elie ax v2 alaplapot itt a másik topikban többek között. Ezt választottam.
Asztalon összeszerelem. Első indítás - ua. a hibajelenség. Ventilátorok felpörögnek és ennyi. Mivel ez utóbbi lapon van egy fénycsík szerű valami világítás a lapon, így annyi visszajelzést ad, hogy amint bekapcsolom a tápegység hátulján a kapcsolót - ez a fénycsík egyszer felvillan. Próbáltam dedikált videókártyával is mindkét alaplap esetében. Nem kaptam képet akkor sem. Alaplapi csatlakozósoron a speaker-re egy kis hangszórót csatlakoztatva egyik lapnál sem ad semmilyen hangjelzést.Memóriát másikat próbáltam, de a meglévő is működik egy másik gépben. Tápegységet is szintén próbáltam újjal, illetve a meglévőt egy másik gépben. Dedikált videókártyát már írtam. Monitor ua. kábellel is működik másik géppel. Nem tudok másra gyanakodni már - elhalálozott a processzor? Gyári dobozos hűtővel, rendesen pasztázva, tuning nélkül használtam (munkára kell a gép). Mit javasoltok? Köszönöm!
-
csakdzsó
tag
Akkor csak az optikai kimenettel ellátott lapokkal lehet összekötni az erőlködőt?
-
Aprósólyom
addikt
-
csakdzsó
tag
Üdv!
Annyi kérdésem lenne,hogy az alaplapok hátsó részén lévő DP és HDMI kimenetein,ki lehet e vezetni az alaplap integrált alc1220 vagy alc4080 hangját?Házimozi erősítőhöz.
Esetleg a gépbe rakott vga kimenetein?
help please

-
Gabor343
tag
Üdv!
Most raktam össze az új gépemet és egy vadi új Alzáról vásárolt MSI B850-es AM5-ös alaplapot bontottam fel. A pontos típus lényegtelen mert az AM5 foglalatról lesz szó.
Amint felnyitottam a CPU foglalat védőjét egyből feltűnt hogy egy ponton másképp tükröződik vissza a fény. Először azt hittem hogy a lapon az egyik pin el van ferdülve, de hosszas nézelődés után telefon kamerával nagyítva úgy néz ki hogy az összes pin vége rendesen a helyén van.
Viszont a bal felső sarok közelében az egyik pin alján van valami, de nagyon nehéz megmondani hogy mi.
Ha a lap tetejéről nézem nagyon éles szögben a foglalatot akkor egyáltalán nem látszódik semmi rendellenesség, viszont 90 fokban felülről nézve látszódik valami az egyik pin alján.
Lehet hogy valami apró részecske beesett oda, vagy a pin alja meg van görbülve kicsit.Végül is összeraktam a gépet és elsőre elindult hibátlanul és a windows is feltelepült. De stressz tesztet még nem nyomtam a procira.
Na most az kérdésem hogy aggódnom kéne a foglalatban látható rendellenesség miatt?
Vagy ha megy vele rendesen a proci, akkor nem lehet vele már gond és felejtsem el?
Mellékeltem képeket:
[kép] [kép] -
_DiEGO_
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Úgy bizony. A VGA-nak meg a saját beállítási meüjében, úgy ahogy én akarom. Nálam nincs Nulla RPM
megy az csak min fordulatszámon csendben
-
Whysperer
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Céges eredeti. Nem tört. De ezt írtam 2,5 éve be van állítva fix-re a BIOS. és az utolsó window supdateig minden super volt. Bementem BIOS-ba meg is néztem ott minden ugyan az mint eddig volt.
"Aprósólyom" Le vannak szedve,mert újra leírom. 2,5 éve fixen müködött és csak az utolsó WINDOWS update miatt nem jó. De nem backupolhatok ,mert a Remote-s céges szoftwarek amikkel dolgozom kérik a latest windows 11-et. Ezt is megnéztük.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Whysperer
üzenetére
Felül írja a windows 11? Ez valami hekkelt windows 11? Ha nem, akkor esetleg valamit mégsem állítasz be jól a BIOS-ban, mert egy alap windows nem akarja felülírni a BIOS fan control. Vagy azért írja felül a BIOS fan controlt, mert felteszed ezeket a fantasztikus szar programokat?!
Vagy egy megoldásként beteszed a fan controlt a startup programok közé:

TUF B550M Plus alaplapom van, W11 Home, úgy futkosnak a ventik ahogy azt én beállítottam a BIOS-ban. És persze nincsen semmi ilyen csoda csilli-villi alaplapi menedzser szoftver telepítve sem.
-
Whysperer
addikt
válasz
Doky586
üzenetére
Én is így gondoltam. Viszont nekem felülírta a Windows 11. szóval mikor szénné tesztelem több mint 2,5 éve használom a Gépet. Hiába van minden beállítva BIOS-ban. csak akkor voltak jók a Hőfokok ,ha az AI suite 3 bent. Amúgy a Windows állítgatta. Most is. +10 csak az új Windows 11 update miatt nem tudom vissza tenni és azóta nem jók a höfökök. pedig BIOS szerint rendben vannak. Viszont a Munka miatt csak akkor engedi a Remote logint,ha fent van a legfrisebb Windows így nem tudok vissza menni. Ezek tőlem független dolgok. Céges szintűek nem tudok belenyúlni
-
Whysperer
addikt
Sziasztok. Tudnátok segíteni tippel,hogy Eddig AI suit 3-t használtam Windows 11 alatt,de le lett szedve és a Armoury-t használom Strix B550 laphoz meg egy 5800x3d-hez. na most Az van ,hogy az AI suite-et nem engedi vissza tenni ,de az Armoruy folyamatosan buggol. Az utolsó windows 11 patch után nem müködött az AI suite 3 ezért szedtem le. Vissza kellene tennem ,mert ott be volt álíltva a CPU venti nagyon szépen,de most folyamatosan pörgeti telejsen feleslegesen.! már próbáltam deep uninstallal mindennel ,de ,ha felteszem az AI suite 3-t újra , akkor nincsenek azok a VENTI szabályozós opciók benne.
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném frissíteni a BIOS-omat az ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI lapomon, ami jelenleg 1636 x64-es verzió fut. Elég régi BIOS tudom, mikor megvettem akkor voltak azok a dolgok, hogy leégtek a procik meg hasonlók és nem mertem, azóta meg elfelejtettem...
Még a ramok is 4800MHz-en mennek.
Frissíthetem bátran a legújabb verziójú BIOS-ra és bekapcsolhatom az XMP profilt?
Köszi,
Skinny -
pingu22
tag
Sziasztok! Adott egy Asrock B850 Pro RS Wifi, lecseréltem és már épp csomagoltam el, hogy felrakjam apróra amikor sikerült bénáznom, és a tüskék most így állnak [link]
Ezt lehet javítani vagy megéri keresnem valakit, aki ezzel foglalkozik? Vagy többe kerülne, mint amennyit így bukok rajta és inkább hirdessem meg foglalkozósnak? A lapon még több, mint két év alza gari van, én már csak eladni szeretném, az utódja megvan. Gondolom garival ebnen az esetben semmit nem érek.
-
Terek
tag
Mennyi az esélye,hogy egy MSI Z790-P Wifi lap lekezel 2x12gb ddr5 5600-as sodimm ramot ddr5 adapterrel?
-
IstvánLászló
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- Steam topic
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Karácsonyi Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Intel vs. AMD -> mindegyiknek van előnye és hátránya (Intel esetén

Sose jöttünk volna rá távgyogyóban.
az a HUB! 
Megvan a hiba!!

Itt a nem értem a manuált, de hiába mint láthatod ha nem az történik amit beállítassz.
A DC módban alacsonyabb de azt nem lehet állítani, mert az ahogy zabál úgy növeli a fordulatot, nem hőfokra.
A BIOS frissítésből most jött ki az új 01.08. bocs nem minden nap ezt nézem.
Aggódni a jótállás lejártáig teljesen felesleges (és egészségtelen is) jelen esetben, és ha addig ebből nem lesz baj, akkor már utána sem. Ha hozzányúlsz, sokkal nagyobb eséllyel lesz baja, jellemzően olyankor történnek a balesetek.