- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomMusic
őstag
Sziasztok,
1 hete lecseréltem az első féket, előzmények: [#268205], [#268214] .
Szóval a kinézett fék egy Shimano SLX M7100 volt, viszont már a vásárlás előtt kiderült ugye, hogy az első váltókar (sebességkijelző fokozata miatt) útban lesz az új fékkarnak.
Ment a matekolás, hogy akkor új váltó vagy mi legyen, de úgy voltam vele hogy megveszem a féket, aztán majd lesz ami lesz. Így is tettem.
És igen, a váltókar útban volt a fékkarnak. Szóval két verzió volt: vagy letöröm/vágom a sebességkijelző fokozatot, vagy veszek új váltókart. Viszont ez utóbbi esetben ugye borulhat az egész, és a ki tudja hol áll meg a csere-lavina.
Aztán mondom mi lenne ha nem roncsolnám szét a váltókar fedelét, hanem csinálnék rá egy újat?
Így lett, terveztem neki egy új fedelet és kinyomtattam. Nem szórakoztam sokat a kinézettel, mert a fékkar úgyis eltakarja:
Összerakva:
Így megmaradt a váltókar alsó és felső része sértetlenül. A felső részét elraktam a fiókba.
És így tökéletesen elfért az új fékkar és a régi váltókar egymás mellett, ahogyan kell.A fékcső 100cm-es volt, én levágtam belőle kb 20cm-t, úgyhogy kicsit kellett utántölteni és légteleníteni, de nem volt vészes.
Egyébként egyúttal cseréltem a tárcsát is [Shimano Icetech] típusúra.
Az eredmény meglepően jó lett, már az első km-eken is úgy fogott hogy eszméletlen.
Gyárilag gyantás fékpofát adtak a fékhez, azt hagytam benne.
Nem sokat volt időm nyüstölni, tegnap lejöttem vele a Kis-Kevélyről, illetve Pilisborosjenőn a lejtős részeken, de végig harapós volt a fék, sehol nem csökkent a fékhatás. Na ilyet nem tudott az elődje
Ha vége lesz a monszunnak, majd megküldöm rendesebben.
Köszi mindenkinek a multkori hozzászólásokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest