Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28601) npera válasza Jahno (#28568) üzenetére


npera
újonc

Nálam az indus megoldotta a Teams procizabálási bugját. Kérdezte, hogy használom-e a napi munkában. Mondtam, hogy ezen keresztül tartják velem a kapcsolatot azok a júzerek, akik már átálltak Teamsre. Oké. Akkor kivette a pipát, hogy betöltse magát a Windows indulásakor és készen voltunk.

A vicc az, hogy működött a Teams, és amikor kivette a pipát, hogy induljon a rendszer indulásakor, akkor eltűnt a 25%-os procizabálás.

Mivel a részleg kábé fele már átállt Teamsre és a mi csoportunk is oda akar költöztetni egy csomó dolgot, ezért alighanem maradnia kell induláskor. Viszont ha kilövöm azt a processzt az 5-6 db Teams.exe közül amelyik 25%-on darál, akkor ugyanúgy fut a progi, csak nem zúgatja tovább a ventit.

Bámulatos. A program is, meg az IT is.

(#28602) Jahno válasza npera (#28601) üzenetére


Jahno
őstag

Várgyá, várgyá. Ezt ilyen hamar?

(#28603) Jahno válasza Gabibácsi (#28598) üzenetére


Jahno
őstag

Nálam előző arc megpróbálta, de ellazázta. Később legalább lehetett rá hivatkozni, hogy "ott volt". Azért ezt a váltást eddig egész jól túléltük, Tumor rendesen naponta megváltja a világot. Előtte máshol is volt interjúm, ahol a már eltávozott kolléga pld. jól megnézett magának és ilyesmik. Ott sem ezzel volt baj, hanem a franciapaki főnökkel :-D

(#28604) FőDudu válasza Jahno (#28603) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem ismerenek lehetetlent?
Vagy nem ismerik a munkaido fogalmat?

FőDudu

(#28605) Gabibácsi válasza Jahno (#28603) üzenetére


Gabibácsi
tag

Nekem volt ma telefonos interjúm, délután már visszahívtak hogy kellek második körben, de csak egy időpont jó, amikor golive van nekem. Így jártak, de nagyon gyanús hogy ennyire sürgős nekik nyáron

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#28606) Jahno válasza FőDudu (#28604) üzenetére


Jahno
őstag

Mi nem ismerünk lehetetlent. Munkaidő miképpen jön ide? Abban sem adta át.

(#28607) FőDudu válasza Jahno (#28606) üzenetére


FőDudu
addikt

Lattam olyan vezeto cseret ahol 1 nap volt a handover.
Talalkozas, kis duma, ebed, csokolom.

Nem IT teruleten, komplett cegre.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#28608) -NoVa- válasza Grillo (#28599) üzenetére


-NoVa-
őstag

Pontosítok. Az S9 - S9+ nagylátószögű optikája ugyanaz, nagyon jó minőségű fényerős cucc. A pluszban van egy zoomlencse, amire átvált nagyítás közben automatikusan, és látványosan rosszabb minőségű a váltáskor, mint a nagylátó 2x-es SW "zoommal". Én kihagytam a plusz tepsiségét, nem adott többletet. Ennek ellenére portrézni, emberekre jobb bármelyik iPhone lencséje, ez van.

(#28609) Grillo válasza -NoVa- (#28608) üzenetére


Grillo
senior tag

Ehe. Ez sem nem értek. :DDD
A lényeg, hogy 2 hónapja van hozzá való tokom, vezeték nélküli töltőm, fóliám.

Csak telefon nincs. :D

(#28610) npera


npera
újonc

Máltaiak spanyolban (téhával) ????

Hétfőn este hirtelen hatalmas eső csapott le az észak-spanyolországi Navarra tartományra,

5 óra alatt négyzetméterenként 96 liter csapadék zúdult le, a Cidacos folyó vízszintje pedig 3,5 méterrel megemelkedve elárasztotta Taffalát.

Várjatok, kitalálom. Minden le van kövezve és betonozva, gyakorlatilag nincsen természetes zöldövezet a városban. Aztán jön a víz és a víz folyik. Többnyire lefelé.

vs

Jesús Arrizubieta, Tafalla polgármestere elmondta,

rendkívül gyorsan történt minden, nem tudtak felkészülni, nem érkezett olyan figyelmeztetés, amely előrejelezte volna, hogy ez megtörténhet.

Még Jézus sem gyanította, hogy a homogén kövezeten és betonon a víz le fog folyni. Case closed.

(#28611) Jahno válasza FőDudu (#28607) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt sok helyen csinálják, meg azt is, hogy nem találkoznuk. Ebből is látszik, hogy pótolhatók és semmi specifikus nincs a környékén. Aztán meg jön a cégnél az állatságaival. ami nem oda való. Elmúlt 5+ évben komplett cégre és divízióra nem keveset láttunk, néha gondolkoztunk is, hogy akik hasonló helyről hirtelen jöttek derült égből, azok odaát vajon mit csináltak, vagy aki itt nem csinált semmit és bármire alkalmatlan volt az mennyire tudja máshol pozitívnak feltüntetni az előző helyet referenciaként. Valamit úgyis fel kell mutatnia, akkor jön A Változás, amit "szinte észre sem fogunk venni", reggel meg már srcum van és dobjuk ki a Visual Studiót, szűnjön meg a tárgyaló, legyen Azure helyett AWS mert csak, költözzön át ez a csoport innen oda, onnan ide, pár csapatot átnevezünk, kitűzünk valami olyan célt, amit igazából senki nem ért (pld.digitalizáció!) aztán erőlködünk a végtelenig. gazából lófasz zavarosban halászással és szarkavarással is simán el tud lenni 2+ évet, az sem baj ha nem kell valamit megoldani, majd kitaláljuk gombhoz a kabátot. Addig nagy baj senkit nem érhet, lényeg, hogy sok míting legyen és prezentációk.

(#28612) zetor2000 válasza Jahno (#28611) üzenetére


zetor2000
senior tag

...és legyen VGA bemenetű projektor :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#28613) Jahno


Jahno
őstag

Gyárban faxolom az átutalási megbízásokat, mondom kollégának, hogy ez szerintem nem lesz jó, valutának egyiken HUF van, betűvel kiírva Euró, másikon meg dollár. Erre mondja, hogy ez van, ügyfél adja, ki továbbítjuk. Bank nyilván vissza fogja dobni, csak legyen igazolás, hogy nem jó és dátum, amin látszik mi mennyire időben foglalkoztunk vele, mert az ügyfél az ilyen, sosem sikerül elsőre rendesen kitölteni.

(#28614) Jahno


Jahno
őstag

Ez mókás, kilógott egy teher a villamossínre, villamos meg lecsengette, aztán egyik utas leugatta a pilótát, hogy hagyja már békésen mellette élni a tehert, várja ki, mindenkinek meg van a maga dolga és amúgy is a villamos 2 percenként jár. Ja, járna, ha békésen hagynák a dolgát végezni :-) Jó munkások meg vonogatták a vállukat és leszarták.

(#28615) Samott


Samott
addikt

Not all heroes wear capes :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28616) npera válasza Jahno (#28614) üzenetére


npera
újonc

Alakul a helyzet az elektromos rollerekkel. Egy 30-éves srác ütközött egy taxival, aztán olyan jól sikerült a dolog, hogy kórházba kellett vinni. Emlékezetkiesése van, lett egy jobb agyrázkódása. A térfigyelő kamerák alapján a rendőrség beazonosította a balesetet és a srác full sebességgel átrongyolt a piroson (gyalogos átkelőhelyen) és elnyomta a szabályosan közlekedő taxi.

Most vádat emelnek a srác ellen, mivel egyértelműen szabálytalan volt.

Még több ilyet, aztán tiltsák be a p*csába az összeset. Múltkor bringáztam a városban és elképesztő, hogy mit művel a sok darwin-díjra törekvő ezekkel a rollerekkel.

(#28617) -NoVa- válasza npera (#28616) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ebben csak az a szívás, hogy amúgy egy tökéletes városi közlekedőeszköz lenne ésszel használva, debazmeg disznók elé a gyöngyöt...

(#28618) eattila válasza -NoVa- (#28617) üzenetére


eattila
csendes tag

Az lehetne, limitált sebességgel. Bár annó az elektromos bringákat is tuningolták, hogy menjen, mint az ökör.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#28619) Jahno válasza eattila (#28618) üzenetére


Jahno
őstag

Bérrendszerű talán nem így lesz. Azért alakulunk, van vagy 4 féle rollermegoldás, elektromos bicaj, robogó, nagyobbakban a Limo, DriveNow és társai. Csak valahogy nekem sosem gazdaságos és pont nincs itt kéznél :-/

(#28620) Phülöp válasza -NoVa- (#28617) üzenetére


Phülöp
addikt

Azokkal az apró, bármiben felakadó kerekekkel és a keresztbeforduló kormánnyal aligha.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#28621) Gabibácsi válasza Jahno (#28619) üzenetére


Gabibácsi
tag

és mindegyikkel fogalmatlan túristák randalíroznak :D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#28622) -NoVa- válasza Phülöp (#28620) üzenetére


-NoVa-
őstag

10km-es távon belül rendszeresen használok rollert, külvárosi útminőségre inkább az összteleszkópost, és bőven jó. 200mm-es kerékméret alatt macera, fölötte már csak figyelni kell a bármire is, de nem esel pofára egy arra járó nanobotban. Nagylányék longboarddal járják a világot, arra sem panaszkodnak sokat.

Mondjuk én Macet is használok, és azzal sincs bajom, úgy kell figyelembe venni a véleményem :D

(#28623) Jahno válasza Gabibácsi (#28621) üzenetére


Jahno
őstag

Feléhez jogosítványos regisztráció meg bonyolultaság kell. Legtöbbet az Emaginét látom, azok nem olyan vészesek, aztán majd beszámolok ha valamelyikkel megveretem magam.

(#28624) Jahno válasza -NoVa- (#28622) üzenetére


Jahno
őstag

Megint ez van, meló után kellene 2.5 kilométert kerülnöm. Gyalog azért sok, tömegközzel pont zűrös és hosszú. Áááááá, megint vennem kell egy Bubis elérést.

(#28625) ncc1701 válasza npera (#28616) üzenetére


ncc1701
veterán

Pont akartam írni, csak elfeledtem. Valamelyik nap rollerezett elöttem az erzsébet királynén egy kölök, ilyen f@szomnyi kerekű rolleren, út közepén, 40-el. Volt rajta 1db napszemüveg. Asse fog soká élni, egyszer perecel, kampó.

(#28626) npera válasza ncc1701 (#28625) üzenetére


npera
újonc

Néztem rolleres crash compilationt (mert van) és valami kegyetlen nagyokat taknyolnak. A legtöbb rolleres nem egy Valentino Rossi, csak húzzák a gázt és utána álló helyzetből csapódnak fejjjel az aszfaltba, ha a roller kimegy alóluk oldalirányban. Mint egy zsák krumpli.

A koncepció, hogy lehet vele gurulni alapvetően működne, ha lennének csak rolereknek fenntartott gurulóutak, ahol nincs semmiféle zavaró tényező. De a járdán gyalogosok között csapatva ez receptre felírt katasztrófa, mivel az átlag rolleres totál fogalmatlan, iszonyatosan felelőtlen és többnyire be van szívva vagy csatakrészeg. Itt legalábbis főleg a fenti attribútumok applikálhatóan túlnyomó többségben.

(#28627) Samott válasza npera (#28626) üzenetére


Samott
addikt

Van nekik fenntartott utak, a biciklik kozt a kerekparuton csapathatnak kedvukre.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28628) -NoVa- válasza Samott (#28627) üzenetére


-NoVa-
őstag

Arra gondolsz, amit bringával sem szívesen használok? Mármint kétféle bringaút van, az egyiken több a gyalogos, mint a járdán, a másik meg 10 méterenként átvezet egy főbb útvonalról lekanyarodó úton, és habár a bringának elsőbbsége van, de gondosan sövénnyel és bokrokkal eltakarják, nehogy véletlenül megkaphassa. Természetesen a sövényből rendszeresen kutyák és gyalogosok ugrálnak elő.

(#28629) Samott válasza -NoVa- (#28628) üzenetére


Samott
addikt

Ja, inkabb ott bohockodjanak a bringasok/rolleresek mint a jardan vagy az uton. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28630) Phülöp


Phülöp
addikt

Finn egészségügy: emeljük a fájdalomcsillapító mennyiségét, a bordatöréssel meg húzzon vissza dolgozni (javarészt fizikai munka).
Alig tudtam 2 hét után legalább 2 plusz napot kicsikarni belőlük (hétfőn dolgoztam, rájöttem, hogy ez még nem annyira jó), tegnap és ma itthon maradtam.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#28631) Jahno válasza -NoVa- (#28628) üzenetére


Jahno
őstag

És sokszor nem értelemszerű, hogy merre megy. Előre térképpel azért nem egyszerű felkészülni és még ott is akad bizonytalanság. Vagy esetleg csak úgy vége van a semmiben vagy eltűnik a felfestés. Ezeket múltkor megírtam.

(#28632) npera válasza Samott (#28627) üzenetére


npera
újonc

Annyira erratikusan (van ilyen szó?) mozognak, hogy nem kompatibilisek a bringásokkal szerintem. Egyszerűen veszélyesek.

(#28633) Sipi-


Sipi-
tag

Megkezdtem a szabit, 22-én dolgozok legközelebb. Eddig kicsit fárasztóbb, mint dolgozni :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#28634) Samott válasza npera (#28632) üzenetére


Samott
addikt

Roller utakat es roller savokat biztos nem fognak kialakitani, a jardan a gyalogosok kozt nincs helyuk, az uton meg annyira sem. Nincs mas.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28635) Sipi- válasza Samott (#28634) üzenetére


Sipi-
tag

Délelőtt a Soroksárin száguldozott valaki a buszsávban elektromos rollerrel.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#28636) npera válasza Phülöp (#28630) üzenetére


npera
újonc

Ez ilyen viking power egészségügy? Kollégákkal beszéltél, hogy mi a tényleges rutin ilyenkor? Ne az legyen, hogy közép-európai bevándorlógyereket visszaküldjük dolgozni, mert bírja az. Gondolom nem finnül beszélsz az orvossal, hanem angolul.

Ha fizikai munkát kell törött bordával csinálnod, akkor ott szerintem valami nem teljesen kóser.

(#28637) npera válasza Sipi- (#28635) üzenetére


npera
újonc

A busz döccen rajta, aztán kész.

(#28638) npera válasza Samott (#28634) üzenetére


npera
újonc

Betiltani akkor. Gyalogosok között 25 km/h-val cikázni nem megengedett. De ezt csinálják.

(#28639) Gabibácsi válasza npera (#28638) üzenetére


Gabibácsi
tag

nem lehet minden agyhalott kisebbség kedvére tenni, ha nem akarnak normálisan közlekedni
lásd beerbike, meg ilyenek

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#28640) Jahno válasza Samott (#28634) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, így könnyű, hogy dögöljön meg mind ahol van. Én mint nagy bicajos már csak tudom, hogy nem egyszerű az élet, pld. múltkor mikor elindultam 200 méter múlva ez fogadott:

Itt merre tovább? Diffundáljak el, menjek vissza, tegyem le a bicajt és sok csúnya szó mormogása mellett menjek mégis inkább metróval? Következő csapda a Vörösmarty/Deák közti feltúrások, aztán Attila utca mögötti, oszt csak írtam az S betűket összevissza, az helyett, hogy hatékony lenne. És még fizettem is érte :-D

Jövő héten rutinosabb leszek, szerintem hozok be magammal sajátot és úgy intézek el 1-2 dolgot, Újpestig felviszem a buszra, ott az a következő 1 kilométer sima ügy, visszafelé meg ismét bicajjal a tömegközig. Majd beszámolok, miközben Bosnyák/Bálna/M3 kihajtó körül akkora tankcsapdák vannak, hogy megint levertem az kipuffdobot és szerelő is csak néz furán, hogy merrefelé járok...

(#28641) Jahno válasza npera (#28638) üzenetére


Jahno
őstag

Szerdán menjünk a híd felé, megverünk valakit?

(#28642) Jahno válasza Gabibácsi (#28639) üzenetére


Jahno
őstag

Jaja, lásd kalapos Suzukisok, kocsog béemvések, buzi gyalogosok, gyökér bringások, (zsíros hajú suhancok majmolják az obszcén usás reppet) szevasztok!

(#28643) Samott válasza npera (#28638) üzenetére


Samott
addikt

Nem lehet mindent betiltani. Van aki a biciklit is betiltatna. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28644) Jahno válasza Samott (#28643) üzenetére


Jahno
őstag

Nagyon helyesen. De akkor nézzük meg, ma már 3 tömegközlekedési vonalat használtam és 35 percet bicajoztam. Autó jó eséllyel ki fog maradni és ez még csak a nap eleje. Licitáljunk :-D

(#28645) Samott válasza Jahno (#28640) üzenetére


Samott
addikt

Ja a nepligetnel is neztek a bicajosok, elobb ratereltek a metropotlos nepet az utjukra, aztan egyik reggel egy markolo parkolt rajta keresztben. Nem egyszeru nekik sem. Bar amikor kiraktak a "csak tolva" tablat arra is szartak. Szoval seniki se szent.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28646) eattila válasza Samott (#28645) üzenetére


eattila
csendes tag

Alapvetően szerintem nem a közlekedési eszköz határozza meg, hogy valaki paraszt avagy sem. :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#28647) Samott válasza eattila (#28646) üzenetére


Samott
addikt

Jogos, de azert azok a franya sztereotipiak csak kialakulnak valamiert. Vagy hivhatjuk tapasztalatnak is.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28648) -NoVa- válasza Samott (#28647) üzenetére


-NoVa-
őstag

A figyelmetlen gyalogokat megszoktad. A figyelmetlen autósokat megszoktad. A figyelmetlen bringásokat megszoktad. Most az újfajta hülyékre gondolod úgy, hogy veszélyesebbek, mint az előzőféle hülyék, mert ez még átugorja az ingerküszöbödet. Majd megszokod.

(#28649) npera


npera
újonc

Ez alighanem életre szóló élmény volt az összes gyereknek. A rózsaszín pólós csóka nem hezitál, ha nőket kell ököllel ütni, megoldja. A vérében van talán.

Fight At Disneyland
Throwdown in Toontown! Looks like somebody's getting kicked out of the Mickey Mouse Club.

Vannak durva testek a filmben, picit ijesztő.

(#28650) npera válasza Jahno (#28641) üzenetére


npera
újonc

Csak úgy visszakézből garázdálkodjunk egyet? Megoldható :C

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.