Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36249) vlevi válasza #38742016 (#36227) üzenetére


vlevi
nagyúr

A listádból engem csak a bugos kereső zavar. (Meg sok más dolog, ami nincs a listádban :) )
Bennyhill showba való például az, hogy a amíg két külső vinyó között másolok huszonvalahány gigányi fileokat, és otthagyom, nem lóbálom közben az egeret, akkor bealszik, mert szerinte nincs semmi dolga. Aztán, amikor felébresztem, akkor meg még neki áll feljebb, hogy file másolási hiba történt.

Az, hogy egy program (pl. Winrar) hogy néz ki, attól függ, hogy melyik rendszerhez való vezérlőelemeket (gombok, editbox, satböbbi), használták, amikor fejlesztették. Win95 alatt még nem voltak témák, ott volt mimden lapos szürke. Xp-től lehet skineket választani, (gdi+ liblali) de hagyománytiszteletből (lustaságból) nem minden szoftver használja ezeket.
Ritkán, de lehet találkozni .net alá írt programokkal, amik megint egy kicsit máshogy néznek ki, mert azok már nem is a gdi+ használják.
Erre még rátesz most egy lapáttal az uwp, ami már nem csak témázgatás, hanem megint egy teljesen új fejlesztői keretrendszer.

pc360: Veled is csak egyet tudok érteni. Win8-al elkezdték a modernui vonalat, de egyrészt sok évvel lemardtak az apple, google-hez képest a tablet, telefon szegmensben, másrészt tényleg nem tudtak egy rendes irányvonalat követni ott sem, mintha nem lenne benne koncepció. Fejlesztőnek marhanagy szivatás, hogy évente felforgatják az egészet, és kezdheted elölről a fejlesztést. Ha nem teszed, ott vagy, mint a fenti esetben. Ha meg átállsz a win8-as metróról uwp alá fejlesztésre, akkor csak win10-en fognak futni az appjaid. Harmadrészt meg ronda az uwp. Nem azért mert lapos, mert a droid is lapos, de mégis, abban van valami, ami miatt a ződrobotnak a material designja égésföld ehhez képest. Apple-t azért nem említem, mert egyáltalán nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.