Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21951) LLKobe válasza AMD Power (#21950) üzenetére


LLKobe
veterán

Tömören: talán.

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#21952) King Unique válasza AMD Power (#21950) üzenetére


King Unique
titán

Ha (nagyon) bejött a 8.1, tetszik a kettősség és modern felület + funkciói (kezdőképernyő. alkalmazásnézet, forró sarkok stb.), akkor nem, mert ilyen téren visszalépés + még sokaknál bugos...ha nem jött be, akkor igen, mert közelebb áll a közkedvelt 7-eshez.
Amúgy meg szerintem érdemes megvárni az ősszel megjelenő TH2-t, amibe hibajavítások és új funkciók is bekerülnek. Illetve tavasszal is jön rá vmi nagy pakk.

De éles váltás előtt legtisztább lenne kipróbálni virtuális gépen, vagy a tárhelyből lecsípni neki 30-40 GB-ot és feltenni másodlagos rendszerként dual bootban. Aztán akkor el lehetne reálisan dönteni, hogy köll, vagy nem. :D Na persze rá lehet engedni a 8.1-re is és vissza lehet downgrade-elni, de...

[ Szerkesztve ]

(#21953) AMD Power válasza King Unique (#21952) üzenetére


AMD Power
titán

Akkor én azt megvárom. Az lesz gondolom az első nagyobb Patch hozzá!?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#21954) Воланд válasza King Unique (#21949) üzenetére


Воланд
titán

"ha az OS ezt alapból 24/7 üzemmódban megtoldja + infókkal, akár a gépen található személyes fájlokról és egyéb dolgokról. "

es mar megint butasagot beszelsz... :(((

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21955) syler123 válasza AMD Power (#21950) üzenetére


syler123
veterán

Én a hétvégén frissítettem. Hát hogy érdemes-e nehéz kérdés, igazándiból nekem az eddigi tapasztalataim alapján nem lett sem rosszabb, sem jobb. Picit talán lassabban tölt be és kapcsol ki, kb ennyi. Előbb utóbb úgyis frissíteni kell, szóval én azt mondom frissíts ha van időd. Ha felment, akkor pedig rakd fel tisztán az a biztos.

(#21956) Popes válasza pusihusi (#21948) üzenetére


Popes
őstag

Ránéztem hogy a peerblock miket fog nálam így hirtelen.(a teljesség igénye nélkül)

Deus ex machina

(#21957) AMD Power válasza syler123 (#21955) üzenetére


AMD Power
titán

Nekem a 8.1-el az a bajom ,hogy baromi lassan indul el. :Y

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#21958) Döglött Róka válasza Воланд (#21954) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Ra kell hagyni, talan az a legkonnyebb. :((

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#21959) King Unique válasza AMD Power (#21953) üzenetére


King Unique
titán

Ja, vsz vmi SP1-nek megfelelő. Azt szerintem mindenképpen érdemes megvárni.

(#21954) woland_y2k: mért talán tudod bizonyítani, igazolni az ellenkezőjét? :U Voltak erről cikkek, de persze mind, csak hazugság és riogatás. Biztos.
Az is milyen fura, hogy a külső vinyó is később megy 10 alatt alvóba, hiába a gyári 10 perces érték, mert vmi nagyban babrálja a lemezt...csak indexelés, netán Defender (feladatkezelőben nem látni és ablakában sem, hogy dolgozna), vagy a tartalmát, rajta lévő fájlokat futja át gyorsan más célból? Érdekes 7/8.1 alatt ilyet kevésbé tapasztaltam.

(#21958) Döglött Róka: meg a PH! többi felhasználójára, xy hírportálra, ezzel foglalkozó szakemberekre, nyilván mki tévedésben él és az MS-nek fogalma sincs arról milyen programok és fájlok lehetnek a gépen.

[ Szerkesztve ]

(#21960) syler123 válasza AMD Power (#21957) üzenetére


syler123
veterán

Hát azt egy ssd-vel lehetne orvosolni. Nem tudom hdd-vel hogyan indul a Win 10, de ssd-vel annyira nem izgat ha 1-2sev-el később tölt be, így is nagyon gyors.

(#21961) raidx válasza syler123 (#21960) üzenetére


raidx
őstag

Mint a Win 7, lassan cc. 50 sec. Felkelek, indítok, megyek kávézni, mire visszaárek mindig kész Csak a Defender kereste a malvert szorgalmasan. Pedig van telepített malverkereső is. Most Avira figyel mert a Pandát nem tudom telepíteni. Elkezdi letőlteni a progit a netről de már ki is lépett. Szerettem, még XP alatt kezdtem használni majd a hetesen is sokáig fentvolt. Mikor váltottam x64-re akkor már nem raktam fel.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#21962) FoLey-v válasza King Unique (#21952) üzenetére


FoLey-v
addikt

Nálam pl. a Twitch-en streamolás közben kicsit beakadna 10-en,de 8.1-en kiválóan teljesít,így most 8.1-et használok,megvárom a 10-et SP1-ig hátha orvosolják ezeket.

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#21963) Воланд válasza King Unique (#21959) üzenetére


Воланд
titán

nezd, a gyiklenyekrol is jelennek meg cikkek. amit toled ideztem (szemelyes fajlok + egyeb dolgok) az konkretan egy baromsag. de hajra, linkeld az erre vonatkozo reszt az adatvedelmi iranyelvekbol, vagy valami okos "szakerto" cikkjet. azt meg, hogy mi "babralja" a merevlemezt meg kb ket perc lenne kideriteni, de tudom, egyszerubb ilyen hulyesegeket irkalni, mint megnezni, hogy mi vegez muveletet a merevlemezen.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21964) King Unique válasza FoLey-v (#21962) üzenetére


King Unique
titán

Vsz javítanak ezt-azt. Illetve majd a jövőben fog ez a rendszer igazán kiteljesedni, mivel folyamatosan fejlesztik és javítgatják. Kell neki vsz 1-3 nagy pakk, mert szvsz a mostani annyira nem univerzumot rengető.

(#21963) woland_y2k: ne gyere nekem újfent az adatvédelmi elvekkel, mintha ott minden eshetőség benne volna, illetve a gyakorlatban ténylegesen minden be is lenne tartva. De biztos, éljünk ebben a tudatban.
A lemezt meg Windows rendszerfolyamatok használják (mi más ugye..), de hogy most melyik suttyomban pontosan milyen háttértevékenységet végez, főleg ha van net, azt nyilván nem könnyű kibogozni. WU-s frissítéseknél se írogatják oda, melyik mire való, pontosan milyen tevékenységet végez, mit aktivál a rendszerben, mégis utólag kiderülnek a cifra dolgok...

[ Szerkesztve ]

(#21965) Döglött Róka válasza King Unique (#21959) üzenetére


Döglött Róka
veterán

woland valaszolt, ugyanezen a velemenyen vagyok. Sajnos a "szakertok" leragadnak meg mindig a szaracsempeknel meg a kemkedesnel, de egy perfmont vagy egy wireshark logot ertelmezni mar nem tudnak.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#21966) Воланд válasza King Unique (#21964) üzenetére


Воланд
titán

"ne gyere nekem újfent az adatvédelmi elvekkel, mintha ott minden eshetőség benne volna"

de, azzal jovok. ugyanis ezen cikkek 99%-a ugy szuletett, hogy a cikk iroja mar az adatvedelmi iranyelvek ertelmezesenel elakadt. persze egyszerubb lenne ha linkelnel is valamit, nem csak a levegobe beszelnel, hogy itt meg ott ezt irtak. meg egyebkent is, egyszerubb lenne a tenyeknel maradni, mert a feltetelezesek helye a konteo topicban van, ahogy mar irtam korabban.

"A lemezt meg Windows rendszerfolyamatok használják (mi más ugye..), de hogy most melyik suttyomban pontosan milyen háttértevékenységet végez, főleg ha van net, azt nyilván nem könnyű kibogozni."

igazabol de, konnyu "kibogozni". mar csak azert is az, mert egyreszt leszeded a procmon-t, aztan szepen megnezed, hogy mi es hova ir. masreszt a netet meg siman kihuzhatod es akkor meg wireshark sem kell hozza.

"WU-s frissítéseknél se írogatják oda, melyik mire való, pontosan milyen tevékenységet végez, mit aktivál a rendszerben, mégis utólag kiderülnek a cifra dolgok"

mar ne is haragudj, de ez ismet egy baromsag, foleg az utolag derulnek ki cifra dolgok resz.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21967) Burt1793 válasza AMD Power (#21957) üzenetére


Burt1793
veterán

Az én gépem nem gyenge, felraktam 8.1 után a 10-et, sok különbséget nem vettem észre, nincs ezzel baj, annyit látok, hogy ez egy kicsit jobban néz ki, de lehet, hogy csak azért, mert új. Bug nincs.
Minden beállítást megtaláltam, a belsőbb beállítási lehetőségek nem nagyon változtak, az olyan dumákat, hogy csökkent a testre szabhatóság nem értem. A gépházban kicsit kevesebb a beállítási lehetőség, de amúgy minden ugyanúgy megvan. Én pro verziót használok.
Nagyon apró bugok vannak, amik igazából kinézeti gond, pl ha hátteret vált a rendszer, megváltozik a tálca színe, de a groove zene alsó állapotsávja marad olyan színű, amilyen az indításakor volt. :D A gépházban az effektek kicsit lassúak, így kicsit pixeles a monitoron az utolsó pár pillanat (lehet, hogy váltani kéne már a fhd-ról...), sokat most már nem fogom használni, így nem érdekel, amúgy megkeresném, hogy hogyan lehet gyorsítani azt az effektet.

[ Szerkesztve ]

(#21968) juve600 válasza AMD Power (#21957) üzenetére


juve600
nagyúr

rakd ssd-re és gyors lessz :DD :DD :DD

(#21969) FoLey-v válasza King Unique (#21964) üzenetére


FoLey-v
addikt

Nekem bejönne ez a Windows 10 csak a Twitch közben valamiért be-be akad,de a Skype webkamerás dolog jó volt 10-en.

• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • OnePlus 8 Pro 12/256GB • Google Pixel 6 Pro 12/128GB •

(#21970) pusihusi


pusihusi
addikt

Adatvédelem? Ki kinek védi az adatát? Az enyémet senki-a tiedet senki-a többiekét meg a sóhivatal :DD :U

Üdv. Feri!!

(#21971) this is life válasza AMD Power (#21957) üzenetére


this is life
Ármester

Win 7-rol frissitettem a rendszert, nekem bevalt a w10 , minden drivert megtalalt, a bluetooth fogott ki rajta egyedul. A boot nalam 61 mp 5400 rpm vinyoval , ha restartal bootoltatom , ha leallitom es ugy inditom akkor 25 mp .
Ha felrakod a w10-et , a regi drivereket nem art kipucolni a geprol.

Aztán a szomszéd tehenének, hogy szolgál az egészsége?

(#21972) King Unique válasza Воланд (#21966) üzenetére


King Unique
titán

Ja, a kesze-kusza, súlyos jogásznyelven megírt hanta, amit sokaknak nemhogy végigolvasni, de itt-ott értelmezni sem könnyű...és inkább elfogadja, csak hogy továbblépjen. :D
Linkek kellenek, tessék: [link], [link], [link]. Na persze tudjuk, ez csak a bulvár. De az azért a hivatalos honlap érdekes [link]
"megnyit egy fájlt, adatokat gyűjthetünk a fájlról, a fájl megnyitásához használt alkalmazásról és a művelet időtartamáról, és azokat felhasználhatjuk az alkalmazásaink teljesítményének javítására, "
Nem elég, hogy mivel, de a mit is kell nyilván....igaz, hogy indsider, de amilyen kapcsolók benne vannak a végleges rendszerben, vagy alapértelmezésben ON módban, vsz annál is ez van.
"Személyes adatait megoszthatjuk a Microsoft felügyelete alá tartozó egyéb leány- és társvállalatokkal, valamint a nevünkben működő beszállítókkal vagy ügynökökkel." - ja, pontosan kik is azok, meg netán "véletlenül" külső pajtásokkal is?
Illetve, ha már 8-nál is ennyi mindent tudtak [link], akkor alap, hogy legalább ennyit, vagy többet a 10-es is...

Hiába nézem meg, hogy milyen folyamat és keresek rá google-ban, hogy hivatalosan mire való, attól még végezhet mást is a háttérben. + a fenti cikk alapján, amire klikkelek, azt is elraktározza. Persze te nyilván ismered a Windows összes rendszerfolyamatának a lelki világát.

"mar ne is haragudj, de ez ismet egy baromsag, foleg az utolag derulnek ki cifra dolgok resz."
Mért is, talán a kötelező és opcionális frissítéseknél a vezérlőpultban / gépházban odaírja, hogy mit csinál, mire való, vagy netán feldob vmi adatvédelmi leírást? NEM...De nem csak 10, 7/8.1 esetében is megy a buli [link].

[ Szerkesztve ]

(#21973) wjbhbdux válasza King Unique (#21972) üzenetére


wjbhbdux
veterán

elavult oldalt nezel, ez eleg jol ertelmezheto, epp hogy nem kuldenek egy ugyfelszolgalatost melle hogy felolvassa neked szeplassan szotagolva

/s

(#21974) tomp válasza King Unique (#21952) üzenetére


tomp
félisten

Nekem bejött a 8.1. Tetszett. A 10 pedig még jobban tetszik. Szóval ez a dolog megbukott. :DDD
Nem tudom, hogy csak véletlen de a legutóbbi kommunális ( :D ) frissítés óta mindig engedi leválasztani az usb 2.0-ra dugott usb 3.0-s vinyómat. Előtte 20-ból 1x engedte csak. :C

(#21975) Gary_93


Gary_93
csendes tag

Sziasztok!
Frissítettem Asus laptopomat sikeresen Win 10-re, viszont eltűnt a DVD meghajtóm. Próbáltam eszközkezelőben driver eltávolítást, újratelepítést, de sajnos továbbá sincs változás.
Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

(#21976) King Unique válasza wjbhbdux (#21973) üzenetére


King Unique
titán

Attól ez még a lényegen nem változtat, hogy alapértelmezésben a kelleténél jóval többre kíváncsiak....és ezt-azt letiltani GUI-s kapcsolókkal nem, csak xy szolgáltatások kilövésével, registry buherával, esetleg adott frissítések eltávolításával lehet. Az átlag meg nem ezt fogja tanulmányozni és a rendszert sem fogja túrni, így marad, az "így jártál paraszt, belegyeztél, hogy virítsd a magánéleted" című állapot. :D

(#21974) tomp: ilyen is van :D Ha nem engedi, sokszor vmi Windows rendszerfolyamat fogja. Most ez javult, akkor örülj neki.

(#21977) atesz999


atesz999
tag

Sziasztok.
Sata winchesterhez vettem egy USB mobil racket. Amikor erre akarom feltelepíteni a Windowst, nem engedi, azt írja ki a Windows telepítő, hogy USB -n keresztül kapcsolódó adathordozóra nem lehet Windowst feltelepíteni. Erre van megoldás?

Akkor ezek szerint aki USB -s külső winchestert vesz, arra sem lehet Windowst feltelepíteni? Csak adat tárolásra jók ezek?

Választ előre is köszi.

(#21978) Воланд válasza King Unique (#21972) üzenetére


Воланд
titán

az adatvedelmi iranyelvek nem "sulyos jogasznyelven megirt hanta". ha szerinted az, akkor te meg nem olvastal sulyos jogasznyelven irt szoveget. mondjuk egy torvenyt, vagy csak egy paragrafust. ha meg valaki nem olvassa el, majd utana problemazik azt nem tudom sajnalni. es igazabol ervkent sem erdemes felhozni egy vitaban, mert eleg nevetseges.

igen, nagyon jo, hogy belinkeltel olyan cikkeket, amik azt tamasztjak ala, amit en is irtam, hogy keptelenek voltak ertelmezni az adatvedelmi iranyelveket. legkozelebb mondjuk linkelj ars technica-rol, mert ok legalabb normalisan utana jartak a temanak es nem csak a levegobe beszelnek. az insider program adatvedelmi nyilatkozata pontosan mit is keres itt? eddig nem arrol volt szo...

telemetria, celzott hirdetesek: ezeken a tobb eve meglevo megoldasokon pontosan miert is kell meglepodni, meg ertetlenkedni? en anno mar a windows 8-rol is irtam cikket, aminek az alapja a windows 7-bol es vista-bol gyujtott, start menu es talca hasznalati szokasokon alapult, akkor valahogy megsem verte senki az asztalt, hogy milyen hasznalati statisztikakat gyujt az ms. (es hallkan megjegyzem, hogy normalis termeket visszajelzesek, hasznalati statisztikak nelkul nem lehet fejleszteni) pedig az a hivatalos, fejlesztoi blogon jelent meg. es ha figyelmesen elolvastad volna az adatvedelmi nyilatkozatot (ami az "eles" rendszerre vonatkozik, nem pedig a teszt rendszerre), akkor nem tennel fel olyan kerdest sem, hogy "kulos pajtasokkal" (gondolom itt a "harombetusokre" gondolsz) megosztjak-e az adatokat, ugyanis vilagosan le van irva, hogy igen, keres eseten megosztjak.

"attól még végezhet mást is a háttérben"

feltetelezeseknek tovabbra is a konteo topicban van a helye.

"Mért is, talán a kötelező és opcionális frissítéseknél a vezérlőpultban / gépházban odaírja, hogy mit csinál, mire való, vagy netán feldob vmi adatvédelmi leírást? NEM...De nem csak 10, 7/8.1 esetében is megy a buli"

latod, itt meg osszemosol megint ket, egymastol fuggetlen dolgot. nincs a frissitesekrol leiras a windows 10 eseteben? jelenleg tenyleg nincs (onnantol, hogy a cegek megkapjak, a neten is kint lesz, akinek nagyon kell meg fogja talalni. az atlag user meg eddig sem olvasta). de neked mondjuk felesleges is lenne, ugyanis windows 7 es windows 8.1 eseteben van, megis azok utan kezdtel el problemazni a ket, telemetriat erinto frissitesen, hogy valaki linkelt rola ide egy ostoba cikket. pedi eleg lett volna, hogy ha mar a frissitesek megjelenesekor elolvasod a kb cikket. szoval nem, nem utolag derulnek ki cifra dolgok.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21979) Воланд válasza atesz999 (#21977) üzenetére


Воланд
titán

enterprise valtozat eseteben van windows to go.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21980) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Ha megjelenik a Win10 értesítési ikon, meg kell várni, hogy jelezze a telepítést vagy lehet valahogy "gyorsítani"?

(#21981) Воланд válasza pinnacle (#21980) üzenetére


Воланд
titán

lehet gyorsitani, mert az ms oldalarol le lehet szedni a media creation tool-t es lehet csinalni iso-t, vagy rogton azzal frissiteni. viszont erdemesebb megvarni, amig jelez, hogy lehet telepiteni a frissitest.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21982) tomp válasza King Unique (#21976) üzenetére


tomp
félisten

Igen. Leválasztásra az USB Safely Remove-ot használom mert ez kiírja, hogy mi fogja és van kényszerített leállítás. Mindig a system fogta amit még kényszerítve sem tudta leállítani a program. 20-ból 1x engedte. Most szó nélkül kényszerítés nélkül leáll.

(#21983) pinnacle válasza Воланд (#21981) üzenetére


pinnacle
nagyúr

OK! Köszi!

(#21984) atesz999 válasza Воланд (#21979) üzenetére


atesz999
tag

De ugy értettem, hogy teljesen új, üres gépre, rákötöm az USB rackes winchestert, a másik USB portba bedugom a pendrive Windows bootolhato képfájlt. Aztán mikor ki lehet választani, hogy milyen particiora akarod telepíteni a Windowst, nem engedi tovabb, mert USB adathordozóra nem lehet feltelepíteni. Kép fájlt pedig csak home és pro változathoz lehet letölteni.

(#21985) Воланд válasza atesz999 (#21984) üzenetére


Воланд
titán

home es pro valtozattal ezt nem lehet megcsinalni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21986) devil-k


devil-k
nagyúr

Hogy tudok NFS megosztást létrehozni Win10 alatt? Vagy kell egy külsős program? Ha igen, mi? Köszönöm.

- mozi bolondéria -

(#21987) King Unique válasza Воланд (#21978) üzenetére


King Unique
titán

Azért ne ragozzuk, nem is konyhanyelven van megírva és itt-ott kicsit ködösen fogalmaznak...

"amik azt tamasztjak ala, amit en is irtam, hogy keptelenek voltak ertelmezni az adatvedelmi iranyelveket."
Illetve miről is beszélünk? Hiába olvassa el ezt a hantát, ha más választási lehetősége nincs, minthogy elfogadja = beleegyezik és lemond a saját privát szférájáról....már ha használni akarja a rendszert. Azon túl, hogy van a telepítőben és gépházban pár kapcsoló, az az irányelveket attól még nem módosítja.
Ja, mert vki linkelte a másikat, attól még az általam linkeltből nyilván semmit nem vittek át, klikkelek a fájlra, akkor arra nem kíváncsi...biztos. :D Arról szó volt, hogy ami Insiderben van, az a véglegesből mind ki lesz szedve, de nem lett...sőt az adatküldés se kapcsolható ki, csak basic szintre állítható. Erről ennyit.
És nem csak a 3betűsökre gondoltam, olyan külső cégekre, akik fizetnek a felhasználói adatokért, hiszen milyen értékes is az manapság.

Menj oda te...cáfolni, ellenkezőjét bizonyítani nem tudod, csak a szokásos "biztos nem úgy van" fanboy duma megy. Majd arra leszek kíváncsi globális szintén hogyan magyarázzák ki, milyen hatása lesz a jövőre nézve, mert a negatív hírek közbe csak gyűlnek...

Egyébként meg nem csak erről a kettőről van szó, múltkor vki Windows topikban belinkelt egy csokorra valót.
"pedi eleg lett volna, hogy ha mar a frissitesek megjelenesekor elolvasod a kb cikket. szoval nem, nem utolag derulnek ki cifra dolgok." - ez elég röhejes... :U A kb cikk meg kb sz*rt sem ér....Majd minden egyes frissítést egyenként külön kielemzünk. Ahol meg automatára van állítva, ott főleg. Pont az lenne a lényeg, hogy már vezérlőpult/ gépház listában figyelmeztetne, világosan odaírná, ha vmi adatgyűjtéssel, telemetriával kapcsolatos, elfogadom-e stb. De neeeem, csak ajánlott feltenni, mert xy dolgot javít, aztán ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#21988) Döglött Róka válasza King Unique (#21987) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Szerintem meg tokmindegy, barmikor lekerdezheted az MS-nel mit tarolnak rolad. Csak egy urlapot kell kitoltened, de konteozz csak. Itt mar csak az latszik hogy inkabb kitartasz a hulyeseg mellett minthogy veletlenul is beismerned, hogy tulliheged ezt a kerdest es folyamatosan kodositesz csakhogy nagyon kemeny legyen a mondandod....

Es nem hanta, csak te nem fogod fel...

"A kb cikk meg kb sz*rt sem ér....Majd minden egyes frissítést egyenként külön kielemzünk." - Ha erdekel, elolvasod, ha nem, nem. En uzemeltetesbol elek, en elolvasom. Ha te nem fogod fel mi van a KB cikkben mert nem ertesz a windows-hoz, az nem az MS hibaja...

"Majd arra leszek kíváncsi globális szintén hogyan magyarázzák ki, milyen hatása lesz a jövőre nézve, mert a negatív hírek közbe csak gyűlnek..." - mert a bulvar mar csak ilyen, nyilvan a szakemberek leszarjak az egeszet, mert ismert volt, csak most az uborkaszezonban kellett a kattintas. Te meg jol felultel a hypevonatra.:P

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#21989) Воланд válasza King Unique (#21987) üzenetére


Воланд
titán

"Azért ne ragozzuk, nem is konyhanyelven van megírva és itt-ott kicsit ködösen fogalmaznak"

mar megint csak azok a franya tenyek hianyoznak. ezzel nem tudok mit kezdeni, hogy szerinted valami homalyosan van megfogalmazva, de semmi konkretumot nem mutatsz peldanak. csak beszelsz a levegobe megint.

"És nem csak a 3betűsökre gondoltam, olyan külső cégekre, akik fizetnek a felhasználói adatokért, hiszen milyen értékes is az manapság."

ez is le van irva, hogy milyen jellegu adatokat osztanak meg kulsos ceggel. ha nem hiszed el az pont nem erdekel senkit.

"cáfolni, ellenkezőjét bizonyítani nem tudod"

pontosan mit is kellene cafolni? mert azon tul, hogy te itt osszehordasz egy csomo blodseget en meg megprobalom kihamozni belole, hogy vajon mire gondolhattal mast nem tudok tenni. konkretumot meg semmit nem irtal, hogy mi is a problemad, csak a konteos szoveget hajtogatod folyamatosan.

kb cikk: nezd, a tenyek azt mutatjak, hogy meg te sem olvasod el az altalad telepitett frissitesek leirasat, hiaba van leiras, majd kesobb meglepodsz, meg felhaborodsz, hogy mit is telepitettel. innentol kezdve teljesen felesleges ilyenekkel jonni, hogy win10 eseteben nincs leiras.

"A kb cikk meg kb sz*rt sem ér"

ez hogy is van pontosan? a kb cikk szart sem er, de a kb cikkrol irt konteos cikk igen?

ha ezt a temat tovabbra is folytatni akarod, akkor azt tudom javasolni,, hogy az off topicban folytassuk. es ha allitasz valamit, akkor azt valami linkkel, idezettel, vagy normalis fogalmazassal tamaszd ala, mert az "itt-ott", a "multkor valaki valahol valamit linkelt" meg a hasonlo tartalmu mondatokkal, kodositessel nem tudok nagyon mit kezdeni.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21990) CartmanLand0


CartmanLand0
senior tag

Itt nem lehet beállítani, hogy az OneDrive-ra feltöltött fájlok csak online legyenek elérhetők ?

A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...

(#21991) Воланд válasza CartmanLand0 (#21990) üzenetére


Воланд
titán

nem. :(

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21992) Micsurin


Micsurin
nagyúr

Barátomnak laptopban csak az IGP-t használja , mit és hol állítson át , hogy csak a rendes AMD kártyát használja ?

[ Szerkesztve ]

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#21993) CartmanLand0 válasza Воланд (#21991) üzenetére


CartmanLand0
senior tag

Hmm ... kár :( Végülis annyira nem nagy probléma, de jól jött volna azért. Köszi a választ :R

A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...

(#21994) szundybence


szundybence
aktív tag

Van egy érdekes kérdésem:

Angol Windows8.1-es notebookot frissítettek w10-re tiszta mentésként és le van törölve az old könyvtár. Megvenném ezt a notebookot, de nekem magyar w10 kéne majd rá. Meg lehet csinálni úgy, hogy jogtiszta aktivált legyen a w10? (ha nem, akkor nem veszem meg) Ha igen, akkor hogyan?

(#21995) wjbhbdux válasza szundybence (#21994) üzenetére


wjbhbdux
veterán

atallitod magyarra

/s

(#21996) King Unique válasza Döglött Róka (#21988) üzenetére


King Unique
titán

Igen, mintha az elmúlt évek eseményei, megjelent cikkek csak és kizárólag összeesküvés elméleteken alapulnának...csak azt mondták mondani, hogy van mindegyiknek némi valóságalapja is.

Ha ilyen-olyan kis trükkükkel félrevezetik a usert, az nyilván nem az MS hibája. Telepítéskor is az express módot tolják tolják a képedbe, mert az a különösen ajánlott és minden ON, az sem az ő hibájuk és a user a hülye...

Szerintem nem csak én, se innen a fórumról, se globális szinten. De persze mki hülye, konteó gyártó, Nyilván. :D

(#21989) woland_y2k: írtam már elég konkrétumot, de persze a megrögzött MS fanoktól, bennfentesekről ugye mit is várjon az ember, nehogy már csorba essen a kicsike hírnevén... :DDD

Mert minden egyes frissítést globális szinten áttanulmányoz telepítés előtt minden user? Tudja a gyártó is, hogy nem, és pont itt a félrevetés, hogy jóhiszeműen telepítik, mintha minden ok lenne. Utólag vsz úgysem fognak fognak szórakozni, egyenként uninstallálgatni.

A magatok fajtával kár is vitatkozni, mert aki nyilván érintett a dologban, bennfentes az úgyse fogja ócsárolni, szóvá tenni, legyen szó akármekkora disznóságról is. Jellemző itt a fórumon, hogy a sok tucat ezzel foglalkozó topikban elsőként rohantál pár kollégával egyetemben mkit lenézően kioktatni, hogy bezzeg nem úgy van az, olvasd el az adatvédelmi irányelveket, tájékozatlan vagy, nincs igazad...újabban meg bekerült a szókincsbe a "konteó" szavacska, amivel szerettek dobálózni. Csak hiába a nagy igyekezet, érdekes módon nem mki akarta itt a fórumon se elhinni, nem sikerült meggyőzni őket, nem is értem miért....ja persze, mki tudatlan, meg nem olvasta ez a hantát. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#21997) Воланд válasza King Unique (#21996) üzenetére


Воланд
titán

"Mert minden egyes frissítést globális szinten áttanulmányoz telepítés előtt minden user? "

nem ez a lenyeg. hanem az a lenyeg, hogy vered az asztalt, hogy w10 eseteben nincs leiras mindegyik frissiteshez, win7 meg win8 eseteben meg van leiras, azt meg nem olvasod el.

a tobbihez: kar, hogy ervek helyett csak szemelyeskedni meg fanboyozni tudsz. :(

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21998) Воланд válasza szundybence (#21994) üzenetére


Воланд
titán

a settings --> time & language --> region & language --> languages resz alatt hozza kell adni a magyar nyelvet.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#21999) King Unique válasza Воланд (#21997) üzenetére


King Unique
titán

Mintha nem tudnád, hogy ez pont nem ilyen egyszerű....7/8.1-nél még, ha kézire is van állítva a telepítés, csak megjeleníti, hogy fel kell rakni ám őket, mert ajánlott és kész. Már bejelentkezési képernyőn és ezzel csesztet, vagy épp a 7-es a tálcán, leállítás gombon. Nem jeleníti meg egyik sem a külön listában, vagy akár színnel jelölve az érintett frissítéséket, mert az lenne ám az igazi. És ugye sokaknak nincs kedve ilyenkor egyesével átbogarászni mindet, túrni a netet, hanem szeretnék minél előbb letudni a dolgot, újraindítás után használni a gépet. A Win10 Home verziónál meg nem is tudnak vele mit kezdeni, mert automatikus. És ezt, ezen felhasználói szokásokat nagyon jól ismeri már a gyártó is. ;)

Még engem szokott másik platform tábora le Windows / MS fanboyozni, de amit ti prezentáltok, az már nekem is sok...

(#22000) szundybence válasza Воланд (#21998) üzenetére


szundybence
aktív tag

Bocsánatot kérek a fogalmazásért. Nekem nem egy magyar nyelvű angol windowsz kell, hanem egy ekte magyar. Erre szeretnék megoldást kapni. Már ha van rá úgy, hogy a magyar w10 jogtiszta, aktivált legyen.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.