Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz King Unique #147600 üzenetére
Köszönöm, ez így logikusnak hangzik.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy gép amire a windows update-ben megjelent egy: ASUSTeK COMPUTER INC. - Firmware - 10.1.2.1720 nevezetű frissítés és ezt letöltötték a gépre majd újraindítás óta nem indul a gép. Ventik, vga minden világít elindul csak még bios post sincs csak fekete képernyő.
Van valami megoldás arra, hogy fel lehessen rakni a gyári BIOS-t , igy hogy a rajta lévő halott ( se bios post sem más a bekapcsoláskor )?Az alaplap : ASUS PRIME H610M-K D4
-
Geth
veterán
válasz vigyori78 #147602 üzenetére
Az alaplap saját leírásában a 2.4-es fejezetet próbáltad?
-
svgyula
addikt
válasz vigyori78 #147602 üzenetére
Szia! Csak egy láma kérdés minden VGA kimeneten nézték, hogy van-e kép? Mert ugye az, hogy valahova rá van kötve egy monitor amin a windows megy nem jelenti azt, hogy a BIOS is oda ad képet!
Én végigpróbálnám az összes kimenetet! Én már belefutottam ebbe az utcába!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
eax1650
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában a startmenüben nálam az időjárás csempe fahrenheit-ben jeleníti meg a hőmérsékletet.
Hogyan lehet Celsiusra állítani? Megnyitásakor ott már Celsius van.Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
Létezik win 11 start menü win 10 re?
köszönöm a válaszokat!
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
King Unique
titán
válasz Apucy01 #147612 üzenetére
Külső programmal elvileg megoldható.
"nem kompatibilis a vas a win 11 el"
Attól hogy nem kompatibilis a hardverkonfiguráció Windows 11-gyel, még megoldható mind az in-place upgrade, mind a clean install, lásd az alábbi útmutatókat.
• Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardveren
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• How to create bootable USB drive for Windows 11 with Rufus—►
követelmények eltávolítása[ Szerkesztve ]
-
Csengődi
csendes tag
Hali.
22H2-re való frissítéskor csinált a rendszer még egy recoveri particiot az eredeti mellett. Most van egy a Win elött és egy mögötte. Mind a kettőre szükség van vagy a mögötte levőt törölhetem? Nem az a kis hely számit amit foglal, csak zavar. Tudja valaki mi történt és miért? A segitséget előre is köszönöm. -
King Unique
titán
válasz Csengődi #147618 üzenetére
Windows 10 Version 20H1 brings an important change in Windows Setup
UEFI/GPT módban történő telepítésnél 2004 (20H1) verziótól a Windows 10 telepítője eleve a C rendszerpartíció után hozza létre a helyreállítási partíciót (WinRE) a standard partícióelrendezés szerint, míg a ≤ 1909 verzióknál a lemez elején. Ahol ha az utóbbiaknál egy in-place upgrade során szükség esetén nem sikerül megnövelni a lemez elején lévő WinRE partíció méretét, akkor a standard partícióelrendezés szerint a C után létrehoz a rendszer +1 db WinRE partíciót, azért van esetedben 2 db, ami önmagában még nem hiba.
Nem, normál esetben nyilván nem kellene törölni a WinRE partíciókat, meg pláne nem azt, ami legutóbb jött létre.[ Szerkesztve ]
-
Nyíl
tag
Helló mindenki!
Csináltam egy tiszta telepítést, MCT-vel DVD-ről és mivel itt nincsenek integrálva a legfrissebb biztonsági frissítések ezért a WU feladata felfrissíteni naprakészre a gépet, és meg is csinálta, de a 11. havi frissítést kihagyta a sorból, csak a 10.+12.(+.NET)+01. havi frissítéseket telepítette és naprakésznek mutatja a rendszert, ez így normális, vagy manuálisan nekem kellene felrakni?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
A Windows 10-nél (is) eleve kumulatív, más néven összesítő frissítések (CU) vannak, amik lényege pont az, hogy elég mindig csak a legutóbbit (LCU) letölteni és telepíteni a naprakész állapot eléréséhez, nem egyesével kell, mint a korábbi Windowsoknál, bár utólag már azok is átálltak kumulatív frissítésekre. Ahol a Windows 10 2004 - 22H2 verzióknál most 2023 januárban a KB5022282 számú kumulatív frissítést kell letölteni és telepíteni a naprakész állapot eléréséhez, normál esetben a Windows Update is csak azt telepíti most egy clean install után.
Ahol ha esetedben 22H2 verziónál a Windows 10 buildszáma jelenleg 19045.2486, akkor eleve naprakész a rendszer és nyilván nem szükséges jelenleg további Windows-frissítéseket telepíteni, meg ugye nincs is mit CU-k szempontjából."Vagy 11. havi biztonsági frissítés nem volt?"
De, nyilván volt, lásd Windows 10 update history, ott 2022 novemberében a KB5019959 számú frissítést. Viszont mivel ugye kumulatív frissítések vannak és már 2023 január van és megjelent a KB5022282 számú kumulatív frissítés, ezért a Windows Update eleve már az utóbbit tölti le és telepíti normál esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Csengődi
csendes tag
Köszönöm a válaszokat a recovery particiokkal kapcsolatban. Akkor marad minden a régiben. Majd ha lessz egy uj tiszta telepités gondolom rendbe rakja magát. Tudom nem ide tartozik DE a W11 ugyan igy viselkedik? Mert az egyik haveromnál a W11 ugyanezt játszotta el, ott is két recovery partíció van egy a W11 elött egy meg mögötte. Mert akkor szolnék neki Ő se törölje egyiket se.
-
Nyíl
tag
válasz King Unique #147623 üzenetére
A build-szám egyezik szóval naprakész, és visszagondolva nagyon gyorsan végigment a frissítéseken, lényegében csak a .01-est telepítette de akkor nem értem miért kerül be az előzmények közé, hogy sikeresen telepítette a többit is.. de a lényeg, hogy minden OK.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni ányk-val kapcsolatban, hogy ismerősöm használja már több mint 1 éve és szeretne hozzá telepíteni nyomtatványt de még csak hibát se dob fel, hogy mi a gondja csak annyit csinál hogy kb 1 másodpercre felvillan egy dosos ablak azt ennyi. Már letöröltem az ánykt újra telepítettem meg a javat is töröltem telepítettem de semmi változás. Kipróbáltam a gépemen, hogy felrakom az ánykt utána hozzá a nyomtatványt és nálam telepíti a nyomtatványt. Valakinek volna valami ötlete, hogy miért nem hajlandó települni rá nyomtatvány? A program rendesen működik csak a nyomtatvány nem hajlandó települni. Ha más gépre tenném át annak mi a menete miket kell átmásolni?
-
szanozs
aktív tag
Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e az, hogy a számítógép bekapcsolásakor a beépített hotspot (mobil elérési pont) automatikusan bekapcsoljon?
-
-
Zoz
őstag
válasz weiss #147629 üzenetére
Ez már a Windows 11 kezdete óta kb 1000x ki lett tárgyalva, hogy a követelmények mesterségesek, a rendszer remekül elvan nélkülük. Lényegében bármi amin a 10 elfut, azon a 11 is. Core2-től kezdve.
Kezdetben kézzel kellett szórakozni különböző reg fájlokkal, hogy kihagyja az ellenőrzést a telepítő, manapság Rufus-szal pár kattintással készíthető módosított telepítő. -
-
Cs1csó
félisten
-
Frankie50
tag
válasz cyber86 #147638 üzenetére
Üdv!
A java futtató környezet telepítve van?
"ÁNYK használatához szükséges feltételekA számítógépre legyen telepítve az Oracle által kiadott Java futtatási környezet, (JRE), 1.8 verziója. Ennél magasabb Java verzióval a program nem garantált, hogy megbízhatóan működni fog."
-
Kiskokó
veterán
Halló
Ugye Táp probléma volt a géppel, itthonról beleraktam egy 650-es Bronz tápot, illetve most úgy raktam össze a gépet, hogy a 3080-at raktam be VGA-nak.
(holnap érkezik egy 750-es Platinum BeQuite)Na de olyan problémám van, hogy új windows, új driverek mindenből, win lefrissítve , a win fölösleges beállításai kikapcsolva stb minden alap ami egy új Winnél van megvan.
A probléma pedig az, hogy videó nézés közben, akár program akár youtube, vagy netezés közben mondjuk tőzsde grafikon oldalon, megakad az egér egy pillanatra.
Sőt programban film indításnál is megakad az egér itt akár 1-2 másodpercre is.
Ennyi
Játékban sincs baj!Idegesítő semmiség. A hőfokok jók, a kép nem akad meg, FPS nem esik be, meg semmi egyszerűen csak az egér megakad néha rövidebb vagy hosszabb ideig.
(lehet az attól, hogy most a 3080-nal használva kicsi neki a táp ?)
Mi lehet a baj ?Köszönöm!!
[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
badabum
tag
Windows guruk segítségét kérem: egy Hdd-re külön particiróra lett telepítve először a Windows 7 utána a Windows 10,viszont miután befejeztem a telepítést ,indítva a windows 7-t (a rendszerválasztó menüből és felállt a rendszer) az usb portok nem működnek (az eszközkezelőben az usb driver rendben van) ( a windows 10 jól működik, magában a is windows 7 jó volt)
-
svgyula
addikt
Én ebben nem lennék olyan biztos! A 3080-as VGA csak maga elviszi a táp majd felét és akkor a többi fizikai eszközről nem tudunk semmit. Mert nem az a gond ahogy látom, hogy menet közben akad hanem akkor amikor hirtelen minden kell! Katt és indul a HDD/SSD a CPU, Memória, VGA, és ott van még a statikus alaplapi fogyasztás.
Minden technikai oldalon a minimumra írják a 650W-os tápokat de javasolt a 750W!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
King Unique
titán
válasz badabum #147643 üzenetére
"az eszközkezelőben az usb driver rendben van"
Mármint a Windows 7-nél manuálisan telepítve lett a hardvergyártó weboldaláról letöltve az USB driver, ha USB 3.X portokról van szó akkor az USB 3.X driver?
A Windows 10 telepítése előtt a BIOS / UEFI menüben USB-vel kapcsolatos beállítás (pl. xHCI Hand-off, legacy USB support) nem lett elállítva?Dual boot esetén a már említett Fast Startup funkciót javasolt kikapcsolni a Windows 10-nél az inkonzisztens lemezállapot elkerüléséhez, vagy az újraindítás / Shift + leállítás módszert használni a másik Windows indítása előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest