Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz King Unique #147099 üzenetére
Kedves King Unique!
Mintha nem olvastad volna végig, amit írtam
Viszont az egyik rész tényleg nem egyértelmű: a Windows.old(1) TELJESEN ÜRES, leszámítva azt az 1 szem fájlt, amiről beszéltem.
Amúgy a lemezkarbantartóval szoktam leüríteni mindig buildváltás után.Make Love not war!
-
King Unique
titán
válasz SirRasor #147102 üzenetére
"Viszont az egyik rész tényleg nem egyértelmű: a Windows.old(1) TELJESEN ÜRES, leszámítva azt az 1 szem fájlt, amiről beszéltem."
De, elolvastam, viszont ha csak utólag derülnek ki egyes lényeges részletek, azaz hogy kizárólag csak az az 1 db fájl van a
Windows.old.(1)
mappában, akkor nem meglepő, ha előzőleg a válasz is annak megfelelő volt.A mappa törléséhez ha grafikus felületen nem sikerül beállítani az NTFS hozzáférési engedélyeket a fájlnál / mappánál, akkor Windows 10 alatt parancssorban, vagy a telepítési adathordozóról / WinRE menübe bootolva parancssorban célszerű megpróbálni a törlést a linkelt útmutatók alapján.
Ha az előbbiek alapján esetleg nem menne, akkor meg pl. egy pendrive-ról bootolt Windows 10 PE alapú HBCD PE live rendszer alól célszerű megpróbálni a mappa törlését.[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
válasz King Unique #147103 üzenetére
Leírta, hogy csak egy file:
"Van egy beragadt fájlom NTFS fájlrendszer alatt és nem tudom törölni"
Egyébként elég fura, hogy Ubuntu alól sem sikerült törölni. -
alratar
addikt
válasz tordaitibi #147101 üzenetére
Erre nem is gondoltam, de akkor miért működik a controllemnél?
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
tordaitibi
veterán
válasz alratar #147106 üzenetére
Azt irtad vezeteknelkuli. Hogyan mukodik es milyen kontrollerrel, nem vagyok kepbe.
Nekem van egy sztereo bluetooth fejhallgatom, azt blutuszon tudom parositani akarmivel, az is micro usb toltoaljzatos es ha bedugom pc-be akkor csak tolti az akkujat, nem ismeri fel mint audio hardvert mert csak toltesre van az usb luk rajta. -
tordaitibi
veterán
válasz Doky586 #147107 üzenetére
Haaat... En live Linux alol rakerestem W10 particion hogy defender, meg edge meg meg par kifejezes, lett kb. 2-3000 talalat, nyomtam egy delete es mindet legyalulta.
Mielott leuvoltitek a hajamat, megvolt ra az okom.
Nemntudom mi lehet az a fajl, szerintem a fajlrendszer leiroja serult es ezert nem is lehet torolni. -
titán
Lehet apróságnak tűnik, az hogy létezhet, hogy egyik gépen a számológépet ki tudom tenni mindig láthatóra, a másikon nincs ilyen lehetőség. Ugyanaz a verziójú windows van mindkét gépen.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz #86564352 #147111 üzenetére
Hoppácska, ez a megoldás! A másik gépre telepítettem annó ilyen programot, erre a rendszerre pedig nem. Bár ez nem ilyen microsoftos volt, nem tudom ennek mennyi a jelentősége. A számológép felületén volt olyan gomb, hogy kitűzhető volt mindig láthatóra.
Köszönöm szépen a megvilágosodást!
Így nézett ki:
szerk: Itt azt olvasom, hogy alapból bent kellene lennie a windowsban a 18956 (20H1) verziótól. Nálam a 19045.2364 (22H2) van fent. Na ezt már nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Romeo619
senior tag
Sziasztok,
vettem ajándékba egy ASUS X515EA Laptopot, ami WIN nélkül volt. Így ezt külön vettem hozzá.
Viszont az atya istenért se tudom rá felküzdeni Nagy nehezen megoldottam, hogy a telepítő lássa az SSD-t, de most meg folyamatosan a Driver_PNP_Watchdog üzenettel kidob az utolsó rész 80+ részénél.
Próbáltam már nem eredeti Wint-10t, próbáltam több pendrive-ról. A BIOSt is lefrissítettem de akkor se engedi. Már csomagolnom kellene holnapra, de nagyon messze állok tőle
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv
István -
King Unique
titán
válasz Romeo619 #147113 üzenetére
Lásd nemrég egy másik válaszban kifejtve, hogyan kellene pendrive-ról bootolva Windows 10-et telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
válasz tordaitibi #147108 üzenetére
A Dualshock 4 controller adatkábele elvesett. Mivel az is vezeték nélküli, így gondoltam, ha másra nem is, tölteni majd jó lesz, hisz a gejest tölti a kábel akkor a Dualshock 4 töltésére is jó. És valóban jó, de simán tudom a konzolt is vezérelni. Ezért gondolom, hogy adat is megy a kábelen.
-
niklebi
senior tag
Évek óta játszom ezzel a programmal, és most 2-3 napja ha elindítom csak fekete játék felület fogad. Megnéztem az Eseménynaplót és [kép] ezt írja hibaként. Segítség kellene a megjavításában, hogy ne vesszen el több évi eredményem.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz Pyttawrx #147105 üzenetére
Nem engedi átnevezni se.
beef igen, ez a fura, de amit Doky586 írt, hogy "Linuxok nem tudnak olyan filet törölni amihez nem tartozik a 'system' userhez írási olvasási ntfs jog." - így már érthető.
Doky586 úgy se engedi az unlocker. Take ownership se megy. Mintha ez valami hiba lenne az SSD-ben, de CrystalDiskInfo szerint hibának semmi nyoma (még áthelyezett szektorok sincsenek).
King Unique ja akkor csak írtam előtte, hogy 1 fájl
Na mind1, kész, teljesen tanácstalan vagyok...szerintem már nincs mit megpróbálni, marad egyszer egy újraparticionálás, de ahhoz még nincs idegzetem Majd ha jön a Win12 és 0-ról kell telepíteniMindenesetre köszönöm mindenkinek az ötleteket
Make Love not war!
-
svgyula
addikt
válasz SirRasor #147121 üzenetére
Szia! Nem elég átnevezni. A könyvtárakat egyenként kell feloldami, vagyis hozzáadni egy "mindenki" elnevezésű felhasználót. Ha ezek megvannak akkor beállítani az írási és olvasási jogokat. Enélkül minden próbálkozásodat kiköpi! Totalcommander-könyvtár jobb klikk-tulajdonságok-biztonság-speciális-fent módosítás-itt beírod mindenki-név ellenőrzés-a visszaablakba bal alsó sarokba pipa-ok.
Ezt eljátszod mindegyik könyvtárral. Utána az első abakban módosítod az engedélyeket mindet engedélyezed! Gép kikapcsol de villany is! Semmi ne maradjon a memóriában. Majd próba. Nekem is volt ilyen makacs file de az nem az x. alkönyvtárban. Ja és az írásvédettséget kapcsold ki mindnél szintén a tulajdonságok fül alatt.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
King Unique
titán
válasz SirRasor #147121 üzenetére
Amik az előző válaszban lettek leírva, linkelve megoldások, azok egytől egyig és megfelelően végrehajtva mind ki lettek próbálva? Csak mert akkor lehet helytálló a "nincs mit megpróbálni" állítás, ellenkező esetben viszont nyilván helytelen.
Aztán nekem 8, felőlem újra is particionálhatod, bár ugye az sem feltétlen kötelező, lásd alaphelyzetbe állítás, aztán ha lesz Windows 12 akkor a Windows 11-hez hasonlóan nyilván annál is opció a közvetlen in-place upgrade és nem feltétlen kell a 0-ról telepíteni, stb.
[ Szerkesztve ]
-
alratar
addikt
válasz tordaitibi #147119 üzenetére
Ahh. é2rtem.
-
Találtgyerek
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Öcsém gépére szeretnék Win10-et telepíteni egy Samsung 970 EVO plus 500GB-os ssd-re.
A Boot menü az SSD-t csak CSM on és UEFI és Legacy módban látja. Így viszont nem hajlandó telepíteni.
A formázás után ezt írja: “ A Windows nem telepíthető erre a lemezre. Előfordul, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében.”A CSM-Ben uefi only-ra rakom, akkor engedi telepíteni a rendszer. Viszont újraindítás után fekete képernyő ezzel a felirattal: “Reboot and select proper Boot device or insert boot media in selected boot device and press a key. “
Az alaplap egy Asus H670 TUF egy i7 12700k-val.06-3o/9759I39
-
King Unique
titán
válasz Találtgyerek #147125 üzenetére
• Lásd nemrég egy másik válaszban kifejtve, hogyan kellene pendrive-ról bootolva Windows 10-et telepíteni.
• Modern alaplap, PC esetén nyilván UEFI bootolási mód szerint kellene telepíteni a Windows 10-et, nem az elavult CSM (legacy) szerint. Na meg az NVMe SSD miatt is, bár jó esetben akár legacy módban is működhet arról a bootolás (példa).
• UEFI mód szerint telepített Windows 10-nél a Windows Boot Manager bejegyzésnek kell az 1. boot opciónak lenni az UEFI boot menüben. Ha nem az van beállítva, akkor nem meglepő a kapott hibaüzenet.
• Ha előzőleg másik Windowson feleslegesen tárolóhelyként lett beállítva a célmeghajtó (SSD) és nem lett a telepítés előtt eltávolítva onnan, amiatt is ehet probléma a telepítésnél (példa).
• Ha esetleg OEM SSD-ről van szó, amiatt is lehet gond a telepítésnél és / vagy utána a rendszerindításnál. Példa: [link], [link].[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
válasz King Unique #147126 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
UEFI-ben feltelepíti szépen a Windowst, viszont nem látja a Boot menüben az SSD-t csak a pen-drive-ot.
Csak akkor látja utána, ha a CSM-et engedélyeznem.06-3o/9759I39
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tudja hogy ez esetben mi okozza a hibát?
A régi netbook-on nem tudom aktiválni a Windows 7 home prémium 32 bites rendszert.Tudom gyenge de pár dologra még tudnám használni ezért szétszedtem és kicseréltem a hdd t egy ssd re utána feltelepítettem rá az alján lévő coa matricának negfelelő 32 bites home prémium rendszert. De amikor meg adom neki a termék kulcsot néhány perc szüttyögés meg ellenőrzés után kiírja hogy "hiba történt a Windows aktiválási kísérlete során. Hibakód: 0x80072F8F
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
mrbego
aktív tag
válasz Doner #147128 üzenetére
Szerintem azért mert már nem támogatott oprendszer.
Nekem a régi laptopomon a Vista-nál csinálta ugyanezt már vagy két éve, hiába írtam be a gép alján lévő kódot.
(Még szerencse, hogy a Win 10 technical preview korában próbáltam az új rendszert, ezért van rá Win 10 licensz is rá.)Üdv, P
-
Doky586
nagyúr
válasz Találtgyerek #147127 üzenetére
Pont most mondták neked hogy az ssd-nek nemis kell látszódnia a bios boot menüjében...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doner #147128 üzenetére
• Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
• FIX: 0x80072F8F Windows Activation Error.
Windows 7 telepítés és frissítésEgyébként ez a Windows 10, a Windows 7 aktiválására vonatkozó kérdés értelemszerűen a Windows 7 topik témája és ott kellett volna feltenni a kérdést. Persze most már nem szükséges, hogy itt válaszoltak többen is, de legközelebb figyelni kellene erre.
[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz mrbego #147129 üzenetére
Értem hogy nem támogatott, de ettől függetlenül Windows 7 32 bites driverek vannak rá tehat ha használni akarom akkor ezzel kell hogy aktiválódjon a Windows 10 el nem megyek semmire ha azt aktiválná is.
[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #147131 üzenetére
Köszönöm megnézem.
-
Zoz
őstag
válasz Doner #147133 üzenetére
Win7 32 bites driverekkel meg lehetne próbálni a Win10 32 bitet is.
Amúgy meg szerintem elsőként frissítsd naprakészre a rendszert aztán próbáld aktiválni. Nem rég volt másnak is ilyen tapasztalata a Win7 topikban. Gyanítom, hogy a nem frissített rendszer már nem tud kommunikálni az aktiváló szerverekkel.
-
DS39
nagyúr
ez a játék nektek elérhető a Microsoft Store Appban?
[link]
nekem a kereső nem hozza ki, a linkre kattintva, majd "Get", és behozza a store-ban a játék lapját, de telepíteni így sem lehet.próbáltam a letöltve alternatív forrásból, de telepíteni az alábbi hibával nem sikerült:
Nem értem, mi lehet, mert korábban más Win10-es gépen használtam, játszottam vele.
[ Szerkesztve ]
-
beef
őstag
Próbáld feltenni külön a VC++
https://www.techpowerup.com/download/visual-c-redistributable-runtime-package-all-in-one/ -
Ferus
csendes tag
Windows10 op. rendszert használok. Az aztalon az ikonokat újabban összekeveri a rendszer újraindítást követően, ami borzasztóan idegesítő, mert mindenki valamilyen szisztéma szerin elrendezi, csoportosítja az ikonjait és azt szeretné hogy az úgy is maradjon. Az asztalon jobb egérrel előhívható menüből nincs semmi kiválasztva, de ha választok opciót arra sem reagál érdemben. Lehet ezen a problémán segíteni, vagy marad a teljes újratelepítés? Megpróbáltam frissíteni 11-re, de a fájlok megtartásával, de ez sem segített, vissza mentem a 10-esre. A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
-
sz.j
nagyúr
válasz Ferus #147139 üzenetére
Régebben nekem is valami hasonló gondom volt és ha jól emlékszem, akkor nekem a jobb klikk az asztalom --> Nézet --> Ikonok rácshoz igazítása-t vagy kijelölni vagy a kijelölést megszüntetni kellett a hiba elhárításához ...
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
DS39
nagyúr
fejlemény annyi, hogy a régi e-mail címemhez hozzá tudtam férni, amihez telepítve volt a régi gépen, így az új környezetbe is fel tudtam tenni "legálisan" a játékot.
tök jó, működik, viszont a Gameloft ezt a mentés dolgot elég szarul oldotta meg, mert bár megvolt a játék mentése, azt visszamásolva nem lehet folytatni, és online is szinkronizálva volt, de így sem. valószínűleg a hardverhez is kapcsolódik a dolog, de hát ez elég gáz, hogy nem lehet átvinni másik gépre.
-
Makifeju
tag
Üdv!
Ki itt a legnagyobb koponya win10-ben?
Pontos instrukciókra volna szükségem egy gép újratelepítésében, mindenféle sallangtól mentesen.
Legyen kedves az Úr /Hölgy jelentkezni privát üzenetben.
Köszönöm szépen!Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!
-
Krystal_s
addikt
válasz Makifeju #147143 üzenetére
Számos leírás volt már erről itt, de most Doky586 blogját ajánlanám. Többféle módszert is leírt részletesen, sok fotóval. Ez egy normál telepítés menete ->
Egyszerű Win10 telepítés MCT-vel -
ATi0021
csendes tag
Sziasztok!
A 22H2-re frissítés óta az msn időjárás jelző csempe Fahrenheit-be mutatja a hőmérsékletet start menüben, viszont ha elindítom akkor celsiusban. A beállított helyet is rosszul mutatja a csempében. Újra telepítettem az appot, de az sem oldotta meg. Ezen lehet valahogy változtatni? -
SirRasor
addikt
válasz King Unique #147123 üzenetére
Make Love not war!
-
sz.j
nagyúr
"Ne frissítsen, kékhalált hozhat az új Windows update!"
A hőmérséklet Fahrenheit-ben való jelzésén kívül nekem nem okozott gondot a decemberi frissítés ...
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Fuvaros
senior tag
Nekem 15-én felment a win10 frissítés... lehet belőle gondom, kell valamit csináljak?
Nem volt kék halál, csak a Chrome lassítja a gépet, sok erőforrást leköt egy idő óta.
Valami nem tökéletes...[ Szerkesztve ]
Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest