Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#134983) King Unique válasza Beni2360 (#134981) üzenetére


King Unique
titán

A mentésnél és visszaállításnál, valamint a klónozásnál normál esetben minden szükséges partíció be van jelölve (pipálva) a Macrium Reflect esetében (is), + tud olyat is, hogy pl. mentésnél kattintásra csak az OS (Windows) partícióit jelöli ki és menti a lemezen ha az egyéb partíciók mentése nem cél, stb.
A visszaállítás és klónozás lényege egyrészt pont az, hogy 1:1-ben reprodukálja a program ugyanazt a partíciós sémát, partícióelrendezést, fájlrendszert stb. a célmeghajtóra, mint amiről a mentés készült, meg ami a forrásmeghajtón van, ezért nem szükséges előtte a felhasználónak külön inicializálni, particionálni, formázni stb. mint az előbb világosan le lett írva.
Ha a célmeghajtó mérete, illetve tárolókapacitása nagyobb mint a forrásmeghajtóé, akkor a visszaállítás és klónozás során a különbözet lemezterület nem lefoglalt (unallocated) formában fog megjelenni, ahol értelemszerűen szükség esetén pl. a lemezkezelőben létrehozható utólag új partíció (D). + Ha éppen az ellenkezője a cél, vagyis hogy egyből ki legyen használva a célmeghajtón a teljes lemezterület, akkor a Macrium Reflect esetében már a klónozás tényleges megkezdése előtt megnövelhető ("kihúzható") a program kezelőfelületén a célmeghajtóra húzott/másolt C partíció mérete (is) a teljes lemezterületre + szükség esetén drag & drop ("áthúzásos") módon mozgathatók a célmeghajtóra a forrás meghajtóról a partíciók, stb. Ezekről is amúgy volt már szó itt többször (példa).

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.