Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#126969) King Unique válasza ledgeri (#126968) üzenetére


King Unique
titán

Először is egy szóval nem említetted eredetileg, hogy a csoportházirendet már próbáltad és ott mit állítottál be. Másrészt nem tudom mi nem világos az elsőnek linkelt leírásnál és a másodikon lévő screenshoton, hogy kikapcsolható az automatikus frissítés, illetve a csoportházirendben lévő beállításoknál pl. a 2-es szint "Értesítés letöltés és automatikus telepítés előtt egyaránt", 4-esnél ütemezés szerinti telepítés adott nap és időpont, 5-ösnél rendszergazda adja meg, stb. A harmadik meg nem a szerinted "dijjasnak hazudott kapcsolat", hanem a forgalmi díjas internetkapcsolat, ahol világosan szemléltetve volt, hogy olyankor, illetve a "Frissítések keresése" gombra kattintva csak megjeleníti az elérhető frissítéseket a Windows Update, de letölteni és telepíteni csak a download (letöltés) gombra kattintva fogja. Ahol nem meglepő, ha manuálisan arra kattintva letöltődnek és települnek a frissítések, nincs ebben semmi elgondolkodtató, mivel kb. magától értetődő. Aztán az nem tudom megvan-e, hogy kötelező frissítés csak havonta 1x van a standard patch kedden (hónap 2. keddje), a többi csak választható, illetve kiválasztható, ami szintén világosan szemléltetve volt. + Linkelve volt a weboldal is, hol lehet megnézni az adott frissítéseket, ahol majd pont holnap (10.) lesz a standard patch kedd, helyi idő szerint este 19 órától, azok a frissítések is majd megjelennek abban a listában. Az meg hogy nem frissíted normál ütemben a rendszert és nem telepíted időben a fontos frissítéseket, olyankor nem meglepő, hogy a Windows Update megjeleníti a "fontos frissítések elérhetőek/hiányoznak" üzenetet.
Szóval azért megoldható a frissítések telepítésének konfigurálása, illetve kikapcsolható az automatikus frissítés, szüneteltethetők/halaszthatók a frissítések, egy részük eleve csak választható frissítés, webes forrásoknál is nyomon követhetők milyen frissítések érkeztek havonta, stb. Az, hogy ezek közül számodra semmilyen megoldás és beállítás nem felel meg, az már egyéni probléma...

[ Szerkesztve ]

(#126970) ledgeri válasza King Unique (#126969) üzenetére


ledgeri
nagyúr


Az egyaránt szó sehol sem szerepel, és viselkedésében is eddigi tapasztalatom alapján egy kattintás volt amivel elkezdte a keresést, MAJD a telepítést is befejezte, és akkor jelzett, hogy mehet-e az újraindulás.
Most, csak emiatt kivettem a 30 napos halasztást ami be volt állítva minőségi frissítésekre - mert ugye tudjuk, hogy eddig senkinek sem volt baja update után...
Resi után -úgy hogy a házirendi beállítás maradt a 2-es pozícióban, de már a forgalmi díjas internetkapcsolat be volt állítva- rámentem a frissítések keresése gombra, és egyből, amit talált azt töltötte is. Ez most a 2020-10 es pakk volt. A 11-es pakkor kivárom passzívan, hátha úgy már elérem amit szeretnék.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#126971) King Unique válasza ledgeri (#126970) üzenetére


King Unique
titán

De hiszen a 2-esnél a konfigurálási mód kiválasztásánál világosan oda van írva az egyaránt szó, látszik a screenshoton is, ami elvileg a korábbi Windows rendszereknél megszokott értesítésnek felel meg. Ahol ha több házirend is be volt állítva, majd utólag a halasztást mégis megszüntetted, akkor viszont annyira nem lmeglepő, ha a manuális keresésre elkezdte letölteni és telepíteni a frissítéseket, meg ha már X hónapja nem volt frissítve a rendszer. Viszont ha megfelelően volt beállítva a forgalmi díjas kapcsolat, akkor elvileg nem kellene. De amúgy a "Frissítések keresése" gombot sem feltétlen muszáj állandóan manuálisan nyomogatni, ha eleve késleltetve akarsz majd frissíteni. :))
Ha azon parázol, hogy egy havi kumulatív frissítés nálad gondot okoz, akkor egyrészt ott van a linkelt weboldal és megnézed az adott frissítésnél a "Known issues" részt, hogy érint-e. Másrészt adott előtte a rendszer-visszaállítás bekapcsolása és a rendszermentés használata a beépített eszközzel / külső programmal és akkor pláne nem téma. + Alapesetben elég havonta 1x csak a standard patch kedden (hónap 2. keddje) kiadott kumulatív frissítést telepíteni, az utána kiadott választhatót értelemszerűen nem kötelező, amivel az esetleges hibalehetőség is csökkenthető.

[ Szerkesztve ]

(#126972) ledgeri válasza King Unique (#126971) üzenetére


ledgeri
nagyúr

A leírást többször néztem, mint a gombot, az maradt meg, most is csak arra figyeltem. Ezért elnézést! A tapasztalatom is ezt támasztotta alá: Frissítés-szüneteltetés után a halasztással együtt: csak annyit írt: frissítések elérhetőek. Keresésre keresett, és töltött- telepített. Majd forgalmi dijj beállítása után csak Keresésre is keresett és töltött- telepített. Ami maradt, majd kiderül ha elérhető a kövi kumulatív és a gép megtalálja, és szól..

Mindannyiszor keresést láttam, és a keresésbe "egyeztem bele".

Ezen a csatornán nem csak a kumulatív frissítések jönnek, hanem minden. De mint tudjuk nem mindenkinek egyszerre. Nem akarom azt hogy nekem kelljen csekkolgatni, hogy milyen frissítések forognak az éterben, hogy vajon melyik jöhet nekem, és így melyik okozhat galibát. Azért vagyok annyira lusta, hogy várjam meg, míg szól a gép az alapján ami benne van. De ha már szól, akkor szeretném az esélyt hogy utánanézhessek a dolognak (említett tapasztalatok). Az sem jó megoldás, hogy megállíthatom a töltést, telepítést, mert volt már nem egyszer hogy 5 perceket keresgél eredménytelen (elég 5 perceket vártam már eddig...). Ezt nem várnám végig. Viszont az sem jó, hogy rámegyek hogy keresés csinálom amiért van a gépem. és már csak akkor látom viszont hogy települ, vagy "települt, mehet a resi" mert abból is volt már galibám ha itt állítottam meg a cuccost.
Kíváncsian várom, hogy a linkelt kép fogad majd értelmes magyarsággal, vagy értelmetlennel 18 óra+ ami kell neki ha kell neki múlva.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#126973) King Unique válasza ledgeri (#126972) üzenetére


King Unique
titán

Ha megszakítod a szüneteltetést és folytatod a frissítést, akkor nem meglepő, ha először keres és frissíti a listát - mert ugye időközben kiadhattak újabb kumulatív frissítést és olyankor már azt fogja letölteni és telepíteni nem a régit - , majd ha talál új frissítést, akkor azt letölti és telepíti. De ha szüneteltetve van és/vagy a csoportházirendben külön késleltetve, akkor addig értelemszerűen nem fogja. Viszont mindkettőnél korlátozott ideig (30-35 nap) adható meg szüneteltetés/halasztás, ami ha lejárt, akkor utána szintén nem meglepő, ha folytatódik a frissítések keresése, majd a letöltés és telepítés. Ha forgalmi díjas kapcsolat van megfelelően beállítva, + az adatkorlát is megfelelően beállítva, akkor annál normál esetben csak a már említett értesítés fog megjelenni az elérhető frissítésekről, de automatikus letöltés és telepítés nem lesz. Viszont ez nem feltétlen jelenti azt, hogy bármeddig halasztható, lásd az előbbi módszereknél is, meg normál esetben nyilván nem is javasolt túl sokáig mellőzni a fontos frissítések telepítését.

Havonta a kumulatív frissítések mellett jöhet kártevő-eltávolító, NET frissítés, és SSU is, + Defender akinél az a rezidens védelem, de az utóbbiakat nem mintha annyira tiltani, vagy halasztani kellene. A funkciófrissítést támogatott rendszernél meg először csak választhatóként ajánlja fel a Windows Update, azt nem kell külön halasztani. Viszont ha csoportházirendnél megpiszkálod a WU működését, akkor WUfB-nél a minőségi frissítések mellett a funkciófrissítéseket is élszerű kéleltetni, hogy az előbbi beállítás megmaradjon. Az meg egy dolog, hogy te nem akarod csekkolni az elérhető, időközben kiadott aktuális frissítéseket, de akkor nem világos mégis miért olyan fontos, hogy mindegyik folyamatosan megjelenjen a gépházban, ha nem keresel rá, hogy melyiknél mi van. :)) Meg ha eleve adott a lehetőség nyomon követni, hogy mikor és milyen frissítéseket adtak ki, eleve ott vannak erről a Microsoft weboldalán az információk, akkor úgy nem nagyon van miről beszélni.
A letöltést és telepítést meg amúgy de, meg lehet szakítani a legelején pl. a szünetetetéssel és akkor értelemszerűen nem folytatódik, illetve értelemszerűen nem akkor kell amikor már telepítette és újraindítást kér. Majd ha letelt a szüneteltetési idő, akkor utána elvileg újból lefuttat a Windows Update egy keresést és ha van újabb frissítést, akkor azt tölti le és telepíti, illetve manuális keresésnél is.

[ Szerkesztve ]

(#126974) ledgeri válasza King Unique (#126973) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Eddig mindig csak forgalmi díjas kapcsolat volt említve, nem volt szó arról, hogy azt is még valahogy "megfelelően kéne beállítani".

Egyébként meg kis update: Amikor töröltem a Minőségi frissítések elhalasztását, beállítottam a forgalmi keretet és ment a restart, majd a keresésre katt, akkor amint láttam, hogy valamelyiknél megjelenik a telepítés, mint aktuális fázis, már kb temettem az egészet, mert nem tudtam, hogy különbség lesz a végén, de lett. Most néztem vissza, mert nem csináltam meg még a resit amit kért és ez fogadott (nem pillanatkép, ezen állt egy óráig):
alt="" title=""

Szóval akkor a forgalmi dijas kapcsolat update-letöltési blokkolása működik. De mégis hogyan kéne beállítanom a forglalmi limiteket, hogy a két kisebb féle is (pontosabban az összes jövőbéli) update biztosan megálljon a letöltés előtt így, jelezvén, hogy elérhető és telepítésre kiválasztott, egy kattintásra a letöltéstől, de a keresés után? A forgalmi keret minimuma 1 mb/ hó... Biztos hogy sosem lesz semmi, ami ennél kisebb méretű? (érts jól...) Most beállítom minimumra... ha úgy is várható az új pakk.

A funkció frissítések meg maximum időszakkal el lettek tolva, miután egy hét alatt 8-10 kékhalálat kaptam miután felkerült a 2004. Végigpróbáltam minden javítási opciót amit láttam javasolva itt, vagy neten hibakódokra keresgélve (posztoltam ide is válasz nélkül). Csak kettő opcióm maradt, a visszaállás 1909-re vagy a teljes reinstall-próba 2004-gyel... Maradt a visszaállás, és azóta pl nem megy az explorer (alap) -azon is mentem egy kört, és abból is csak win reinstall maradt, mint opció... hát majd valamikor...

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#126975) King Unique válasza ledgeri (#126974) üzenetére


King Unique
titán

Mármint értelemszerűen a linkelt leírás alapján megfelelően, ahol vannak ott is különféle beállítási, konfigurálási lehetőségek - lásd pl. adatkorlát - , nem kizárólag csak annyiból áll, hogy bejelöljük forgalomkorlátosként, aztán kész. És lám, a most linkelt screenshot alapján működik is. :) 1 MB-nál kisebb méretű frissítés meg nem nagyon szokott lenni, max. esetleg pl. a Defender definíciófrissítések, + talán egyes kicsi illesztőprogram-frissítések, de azok alapesetben csak választhatóként jelennek meg (példa). Viszont ha nem akarod telepíteni azonnal a holnapi kumulaítv frissítést + .NET stb., akkor szvsz egyszerűbb szüneteltetni a gépházban, vagy szintén gépházban / csoportházirendben csak a minőségi frissítéseket halasztani.

Ha 2004-es verziónál a sajét hw/sw környzetetedet érintik az egyes ismert hibák, driveres problémák - amikről eleve lehet tájékozódni frissítés / telepítés előtt, lásd a leírást - , akkor annyira nem meglepő a BSOD, ez esetben nyilván nem kellene erőltetni, meg ha még mindig nincsen a gépedhez a hardvergyártó részéről megfelelő driver. A 1909-es verzió támogatott még jövő májusig a Home és Pro kiadásoknál. A nem ment az "explorer" nem világos most IE/fájlkezelő, vagy mi akar lenni, de ott komoly gondok lehettek nálad, ha még az sem működött. :D

[ Szerkesztve ]

(#126976) ledgeri válasza King Unique (#126975) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Első fél: Most már kivárós.

Második:Hidd el előtte is nézegettem az ismert hibákat a közölt felületen -elég rémhírt láttam w10-zel kapcsolatban. Szeptemberben kaptam meg a májusi frissítést... és semmi specifikusat nem láttam az időszak alatt. (az is külön téma, hogy miért kaphatok meg a gépemre egy olyan frissítést ami nem tartalmaz egy nekem kellő illesztőprogramot- de ezt ár itt lezárnám..)
Az InternetExplorer volt az az említett explorer, ami a 1909 alatt vígan ment. 2004-alatt nem próbáltam, vagy nem maradt meg, hogy bármi baja lett volna (alkalmi használatban volt mindig is, de volt használva) a 2004-ről visszaállítva meg nem látja a netet. Bárit írok be címsorba "ellenőrizze internekpacsolatát"... futottam annak a topikjában köröket.

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.