Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#125194) King Unique válasza d@minator (#125191) üzenetére


King Unique
titán

Azt hittem még rég megvagy vele, de akkor ezek szerint nem, pedig szvsz elég részletes és világos leírást kaptál, de mindegy.

A legacy/CSM séma szerinti Windows 10-telepítés UEFI-sre konvertálásához direkt linkelve van a 5. pontban a hozzászólás, ami részletezni a megfelelő kivitelezést, meg hogy adott ehhez Windows 10-ben natívan az MBR2GPT parancssori eszköz, stb. Vagyis nem világos miért külső particionáló programmal álltál neki, amikor az is le van írva ott, hogy nem elég szimplán MBR-ről GPT-re konvertálni a lemezt, hanem magát a Windows 10-telepítést is át kell, létrehozni a szükséges rendszer számára fenntartott partíciókat, stb. :F A másik meg az, hogy nem feltétlen kötelező mindenáron UEFI-sre telepítésre váltani, ha eddig megvoltál a BIOS/MBR mód szerintivel is, meg a jelenlegi/új hardvernél, alaplapnál van legacy/CSM támogatás.

A klónozás részletezése, egyes instrukciók az 1. pontban volt linkelve, azon hozzászólás végén kitérés arra, ha eltérő a forrás- és a célmeghajtó tárolókapacitása. Ahol ha a célmeghajtó a kisebb tárolókapacitású, akkor a forrásmeghajtón előtte nyilván zsugorítani kellene a lemezkezelőben/egyéb módon pl. a C partíciót - ha van rajta ehhez elég szabad terület - hogy ráférjen, vagy közvetlenül a klónozás előtt a Macrium Reflect kezelőfelületén. A bruttó/névleges 500 GB-os SSD, meg ugye ~ nettó 465 GB (GiB) körül van, amire pont ráférhet a HDD-ről a 460 GB, bár az OP és a Windowsnál is a szabad terület kérdése miatt nem igazán szerencsés, ha az a 460 GB-os partíció fullra tele van adattal megfelelő méretű szabad terület nélkül. Ha ez a helyzet, akkor alulméretezted az SSD-t és 500 GB-os helyett eleve 1 TB-os kellett volna. Ha nem, nincsen fullra tele és van elég szabad terület, akkor úgy már oké.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.