Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#112798) Pano


Pano
addikt

Sziasztok!

Több hónapnyi szenvedés után én már feladom. :) Hátha tudtok nekem segíteni.
Van egy notim (hp probook 440 G3 - i5-6200U, 8GB ram, intel hd) és mióta kijött a novemberi update a teljesítmény iszonyatosan visszaesett.
Hiába telepítek újra egy tucatszor, várom a frissítéseket, próbálkozom a driverekkel (hol a gyári, hol hagyom hogy a WU pakoljon fel mindent), már mindenhez jött frissebb driver is de az égnek nem akar javulni. Kismillió driver kombót is kipróbáltam. Hardverből mindent leellenőriztem, kifogástalanok: ram is, ssd is.

Olyan az egész, mint ha a multitasking is mint olyan megszűnt volna létezni. Ha nyitva van bármilyen böngészőben 3-4 fül, akkor visszaváltva a fülekre "újratöltenek" az oldalak (böngészőtől függetlenül), tálcán lévő megnyitott programot felhozok későn jelenik meg, vagy olyan mint ha az is "újratöltene" (az ablak 1 másodpercre full fehér, majd megjelenik a tartalom).
Az is előfordul, hogy alkalmazások közti váltás közben (vagy böngészőfülek) egy pillanata megcsuklik (hanging) a rendszer, mint ha a proci nem bírná az alap dolgokat sem. Rohadt idegőrlő.
Ha filmet nézek és átváltok teljes képernyőre 2 másodpercig a fekete képernyőt bámulom mire megjelenik maxon a teljes kép és ilyen hasonló finomságok. Már a BIOS-ban az intel hd alap memóriáját is feltoltam 512-re.
Mindeközben amikor csinálja a memória legalább 40%-a szabad.
Egy még tök jól használható notiból egy használhatatlan fos lett a semmiért konkrétan. Linux alatt érdekes módon még mindig száguld, még a hardverigényesebb disztrók alatt is (csak korlátozások miatt nem tudom fő rendszerként azt használni).

Az a baj, hogy nem tudom visszatenni a régebbi verziót sem, mert már letölteni se lehet, még a régi trükkös megoldással se előző buildeket. Csak mivel Home verzióm van, abban nehezebb is lenne teljesen kikerülni az update-et és újra ezen a szaron kötnék ki.
Összegezve:Olyan az egész mint ha feltettem volna egy brutál antivirust, ami mindent visszafog. Pedig nincs fenn, Windows defender is ki van iktatva.

Van akinek esetleg lenne hasznos megoldása? Csak ezért nem fogok új notit venni, amikor még elvileg teljesítményben full elégnek kéne lennie és semmi gondja.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.