Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#102295) liszi70


liszi70
nagyúr

Sziasztok!

Hétvégén egy kis somogyi faluban voltam, és a boltban vásároltam. Teleszedtem a kosaram és odamentem a pénztárhoz. A pénztáros nem dolgozott, a monitort bámulta, ahol Windows 10 frissítés futott éppen. A monitoron a szokásos százalék, és a ne kapcsolja ki a számítógépet stb. szöveg. Csigalassúsággal ment az update, a sor pedig csak egyre nőtt, ahogy szegény pénztáros hölgy kétségbeesése is. 20-25 perc telt el, a vásárlók jó része már visszapakolta az árut, én is elmentem közben egy másik boltba bevásárolni, és visszafelé benéztem, mi a helyzet. Még mindig tartott a frissítés, kb. már 50-60 perce. Közben szegény eladók egy majdnem lemerült aksijú kézi árleolvasóval olvasgatták az árukat, meg szaladgáltak a polcokhoz nézegetni az árcédulákat, és papír-ceruzával adták össze a tételeket. :) Kérdeztem az eladót, hogy lett-e újraindítva a gép, mert elvileg munka közben nem lenne szabad frissítésbe kezdenie egy operációs rendszernek. Azt mondta, nem, nem indította újra, ami életszerűtlen is lett volna, hiszen folyt az elárusítás. Volt esetleg áramkimaradás? Nem, nem volt. Nem tudja mitől, de belekezdett ebbe a frissítésbe a számítógép.

Nem tudom, meddig tartott végül a kálvária, el kellett jönnöm.

1.: Hogyan történhet meg egy ilyen hiba? Milyen beállítás vagy bug esetén indulhat be munka közben egy frissítés, ha nincs újraindítva a gép és áramkimaradás sem volt?
2.: Többször olvastam már hasonló történeteket nagyon rosszkor, kérés és engedély nélkül végbement hosszú frissítési folyamatokról, aminek jó része biztosan beállítás-probléma, de..... Ha ezt egy elcseszett beállítás, egy hozzánemértő rendszergazda okozta is, akkor is egy operációs rendszer miért enged ilyen elcseszett beállítást alkalmazni, ami ellehetetleníti hosszú-hosszú időre a munkát, és nagy károkat tud okozni?
3.: Kérdezte tőlem a pénztáros hölgy, hogy vajon kikapcsolhatja-e a gépet a frissítés közben, habár a képernyőn ott a figyelmeztetés, hogy ne. Otthon megtettem volna, neki azonban az adott helyzetben nyilván nem mertem azt mondani, hogy kapcsolja ki, mert nem tudom, mi lehet ennek a következménye. Mi történt volna, ha frissítés közben kikapcsoljuk a gépet?

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.