Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6652) 1430 válasza albiosz (#6649) üzenetére


1430
senior tag

Ha nem volt aktív a Roaming szolgáltatásod, akkor evidens, hogy ez probléma volt, ilyenkor valóban csak az SMS fogadás működik (mert az díjmentes).

Most, hogy ez már aktív, még két dologra kell figyelned. Először is az egyenleged minimum egy tranzakciónyi összeggel (hívás, SMS) több mint 1125 Ft legyen (ez az úgymond nullpont), másrészt nemzetközi formában használd a hívószámokat.

Amúgy egyes hálózatokon a hívásindításhoz nem elég a nemzetközi formátum (SMS-hez igen), hanem: *101*+36301234567# formátumot kell használni.
Melyek ezek a hálózatok? A Domino Roaming táblázatban hasonlítsd össze a Domino Direkt (ennél elég csak a nemzetközi) és a Domino Általános (ez a *101*-os) oldalt. Amelyik szolgáltató csak az utóbbiban van, ott csak a kódos hívásindítás működik. Az EU-n kívül ennek olyan szempontból is jelentősége lehet, hogy ahol működik a *101*-os megoldás (is), azzal a módszerrel olcsóbbak a percdíjak.

Például az általad említett országok közül Ausztriában a Mobilkom (A1) esetén csak kóddal lehet hívást indítani. Lehet kényelmesebb átjelentkezni másik hálózatra, hisz az EU-n belül a kódos megoldás nem jelent kedvezőbb percdíjakat.

Ha itthon vagy, a *105#-tel tudod kikapcsolni a Roaming szolgáltatást, ezzel tudod elkerülni, hogy határ közelben véletlenül a roaming díjakat kelljen fizetned, illetve amíg aktív a Roaming, és az egyenleged 1125 Ft felett van, addig nem tudsz hívást átirányítani.

Egyébként használd a GYIK-ot! ;)

''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.