Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-07-22 08:41:00

LOGOUT.hu

Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59004) KDSH


KDSH
tag

Khm khm. Erre valaki? :U

(#59005) club1 válasza KDSH (#59004) üzenetére


club1
veterán

Ha az internet.telekom apn-el is nat-olt az ip-d akkor már csak a telefonos ügyfélszolgálat marad...

(#59006) dokee78


dokee78
félisten

Hogyan olcsóbb egy adott készülék online?
Ha új előfizetést kötök?
Vagy ha újabb 2 évre hűséget vállalok?

Új előfizetéses árakat látom,de készülék vallásra 30 nap múlva leszek jogosult,így azokat az árakat nem látom még.

(#59007) Onderon válasza quailstorm (#58988) üzenetére


Onderon
senior tag

Ne haragudj de azt mondani, hogy majd akkor használható lesz a telefon, hanem használom a Facebook app-et rajta az olyan, mintha azt mondanád, majd jó lesz a telefon, ha nem telefonálok rajta. Kevés ramot használó rendszer, meg hulladék app-ok? Mondtam egy szóval is, hogy Battery Doctort meg ilyen hülyeségeket használok? Ja bocs, tudom a Facebook-ot sem használhatom, Vibert sem gondolom, WhatsApp? Úristen. Nade akkor mit használhatok meséld már el légyszi! Vagy inkább ne, igazad van, hagyd rám, én is rád hagyom, mert én nem akarok látni :U

(#58990) kali: mi alapján kellene? Ezekbe futottam bele. Nem voltak jó hatással rám, az iPhone meg igen. Úgy-ahogy követtem az új megjelenéseket, de valamit mindig lehúztak mindegyik telefonban (mobilarena teszteket olvasok főleg, nem mindet, de igyekszem), vagy a fénykép amit készített volt rossz, vagy kevés volt a memória, vagy szaggatott az UI 8 vagy ki tudja hány magon stb. Tetszik az Android, örülnék, ha olyan simán működne, mint az iOS, de ameddig ez nincsen így, nehéz elhinni, hogy érdemes váltani. Gondolom neked sem véletlenül van most iPhone-od.

[ Szerkesztve ]

(#59008) KDSH válasza club1 (#59005) üzenetére


KDSH
tag

Azzal is 100.X.X.X az ip-m.
Fasza, azért kösz. Nem értem, eddig csak a wnw apn-nel csinált ilyet... Ez azért elég szemét dolog.

(#59009) dptrsk válasza Onderon (#59007) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Nem azért, de a Facebook app köztudottan hibás program, aki kicsit is óvni akarja a telefonját/tabletjét nem telepíti fel, hanem inkább böngészőből használja...

Az alap Telefon App-ot, a gyártó fejlesztette adott típusra, a Facebook Appot pedig egy külső fejlesztő, innentől a feltevésed hibás, mert egy gyártótól független appot, nem lehet egy gyártói appal összevetni.

(#59010) kali válasza Onderon (#59007) üzenetére


kali
legenda

nekem nem iphone van most, az volt korábban egy 5s képében, de jelenleg note 4 van, ami az iphone után is elégedetten használok - bő 4 hónapja - még a telekom firmware verzióval is.
az iphone 4s és 5s között is volt több androidos (csúcs)telefonom, azokat is örömmel használtam.
az s3 esetemben nem véletlenül maradt ki a sorból az s, s2 és s4 között, pont a ram kezeléses problémájától kíméltem mag magam.
vannak jó androidos telefonok, ha a megfelelőt választja ki az ember és nem gányolja össze a rendszert - ios esetén ez nehezebb, cserébe adottak korlátok.
nem egy elégedett android felhasználót találsz ezen fórumon is, akik iphone 5...stb. után lettek samsung, sony, lg...stb. csúcstelefonok tulajdonosai és nem szándékoznak visszatérni, mert azokat is örömmel használják, sőt, azóta az utolsó gyátós készülékük újabb típusára is váltottak.
nem lehet egy rendszerre vagy gyártóra régebbi, problémás vagy alsóbb kategóriás készülékek alapján általánosítani.
ellenkező irányban is igaz, sokan esnek csapdába azzal, hogy használnak alsóbb kategóriás, problémás androidos telefonokat, elegük lesz, ezért ios irányban nézelődnek, mert az állítólag nagyon gyors és stabil, kellően új típust ott sem vesznek persze, mert az eddigi árkategóriájukban még az iphone 4s mostani ára is drága, de azt valahogy beleszorítják, aztán jönnek a csalódások, hogy nem is olyan gyors, meg vannak problémák a rendszerrel, nem értik persze meg, hogy egy 3.5 éves típusú készülék alapján ítélik meg a rendszert és a gyártót, csak azt hajtogatják, hogy nem ezt várták, mert iphone meg ios...
volt nekem is iphone 4s, azt is a telekom kínálatából vettem anno - bár ios esetén nincs jelentősége a firmware verzió tekintetében -, ios 5 volt rajta megvételkor, ios 6 alatt használtam többet, aztán jött két androidos telefon, viszont ha most ios 8 alatt kipróbálom az iphone 4s-t, akkor erősen nem olyan gyors és gördülékeny már a rendszer, amint volt anno, ha meg az 5s mellett próbáltam 4s-t, akkor pláne láttam és éreztem a különbséget - ez a helyzet android téren is, nem mindegy, hogy mi alapján viszonyít és mond véleményt az ember...
jobban nem részletezem, meg nem is igazán itt akarom kitárgyalni.

KDSH; szia, miért lenne szemét dolog?

[ Szerkesztve ]

(#59011) Hoorus


Hoorus
őstag

Sziasztok!

Szerintetek mi pénzt érhet egy ilyen HUAWEI E3372 LTE USB modem? Kaptam a Net & Roll S csomaghoz, de semmi szükségem rá, mert mobiltelefonban használom a SIM-et.. :))

Köszi

(#59012) Teko001 válasza Hoorus (#59011) üzenetére


Teko001
őstag

Úgy ennyit

(#59013) Hoorus válasza Teko001 (#59012) üzenetére


Hoorus
őstag

De csak akkor nulla, ha kötsz mellé előfizetést, hűséggel.. :\

(#59014) kali válasza Hoorus (#59013) üzenetére


kali
legenda

szia,

előfizetés nélkül; 19.990 ft

[ Szerkesztve ]

(#59015) Hoorus válasza kali (#59014) üzenetére


Hoorus
őstag

Szia

Durván túl van ám árazva :D :R

-moderálva-

[ Módosította: #40993792 ]

(#59016) b4sxe


b4sxe
aktív tag

Sziasztok! 2 eves elofizetesre vettem egy telefont aminek 1 honapja már le járt a tőrlesztője. A kérdesem, hogy mg lehet oldani hogy a mostani szamom feltoltos legyen ne elofizeteses ?

Elesni nem szégyen, de a földön maradni gyalázat!

(#59017) Hoorus válasza b4sxe (#59016) üzenetére


Hoorus
őstag

Ha már lejárt a hűségidőd, akkor minden további nélkül :)

(#59018) kali válasza b4sxe (#59016) üzenetére


kali
legenda

szia,

a törlesztő intervalluma egyenlő az előfizetésre aláirt hűségével? 24 - 24 hónap?
amennyiben igen, úgy semmi akadálya, de ha előbbi csak 10 vagy 12 havi, úgy az hiába járt le, a 24 hónapos előfizetésre aláírt hűség még ketyeg és csak a kötbér kifizetése mellett lehet dominosítani.

(#59019) b4sxe válasza Hoorus (#59017) üzenetére


b4sxe
aktív tag

Akkor csak besetalok es mondom hogy feltoltosre szeretnem csinaltatni a szamomat ? :B

Elesni nem szégyen, de a földön maradni gyalázat!

(#59020) Hoorus válasza b4sxe (#59019) üzenetére


Hoorus
őstag

Igen, de ahogy kali is írta, csak akkor van lehetőséged, ha már lejárt a hűségidőd. (ami nem biztos, hogy azonos a telefon után fizetett részlet idejével) :)

(#59021) Soulfly842 válasza b4sxe (#59019) üzenetére


Soulfly842
addikt

Ha lejárt a hűségidőd akkor igen, de egy 2700 Ft-os indulóegyenleget ki kell fizetned. Ezzel egy év lesz a kártya rendelkezési ideje.

(#59022) dokee78 válasza dokee78 (#59006) üzenetére


dokee78
félisten

UP!

(#59023) kali válasza dokee78 (#59006) üzenetére


kali
legenda

nem nagyon van/lesz eltérés, kivéve néhány speciális esetet.

(#59024) KDSH válasza kali (#59010) üzenetére


KDSH
tag

szevasz. Ha nagyon kisarkítjuk, eddig hátrányom nem származott belőle szó mi szó. Nem gyakran kényszerülök mobilnet használatára hál'Isten. De ha NAT-olva vagyok, nem tudok hostolni semmit, ha akarok. Plusz még ott vannak azok a szolgáltatók, amik IP-re szűrnek, ők simán korlátozhatják/blokkolhatják az én forgalmam is másnak a tevékenysége miatt. Nyilván, mivel úgy gondolkoznak, hogy 1 cím=1 host, és ez így is kellene, hogy legyen, csak ugye IPv4, kifogyunk a címekből, jaj mi lesz stb. A domain nevet meg nem nézik, hiába van benne, hogy 'nat'. Az IPSec protokollt (teszem azt VPN-hez) szintén nem tudnám használni NAT-tal. De nézzük a dolgot laikus szemmel. Eddig kaptam külső IP-t, most nem kapok. Miért? Hirtelen nincs nekik elég? Nem hinném.

(#59025) btz válasza KDSH (#59024) üzenetére


btz
addikt

Elvileg szerver üzemeltetésre nem használható a lakossági internet.

ⓑⓣⓩ

(#59026) b4sxe válasza Hoorus (#59020) üzenetére


b4sxe
aktív tag

:R Koszi mindenkinek

Elesni nem szégyen, de a földön maradni gyalázat!

(#59027) kali válasza KDSH (#59024) üzenetére


kali
legenda

pont ezért kérdeztem - nem is kifejezetten technikai szempontból, hiszen abból a szempontból a hátrányai ismerek -, mert kábeles szolgáltatóknál van már ilyen és ott van inkább/igazán hibalehetősége a dolognak.
igaz, ahhoz nem is kell natolt ip cím, ha olyan kábeles szolgáltatónál van az ember, ahol minden felcsatlakozáskor új ip címet dob a rendszer, úgy simán belefuthat anélkül olyanba, hogy adott értéket korábban használó személy miatt éri valamilyen formában hátrány bizonyos oldalakon, de erre megoldás egy újabb ip cím kérése, ami pillanatok alatt eszközölhető.
ezen mobilinternetes szolgáltatásnál az okra én is kíváncsi lennék - erre viszont technikailag -, mert bár csak ritkán nézegetem a mobilra kapott ip címeket, de nekem is dob néha natoltat. nem zavar, hátrányát nem látom, a kapcsolódó szabályozás alapján reklamálni sem akarnék, csak érdekel a dolog, hogy valóban a fogyó ipv4 az ok, vagy más?
más kérdés bizonyos egyedi/üzleti előfizetői szerződések, ahol a szerződés szerint sem okés bármilyen ip cím, de az egy más kategória.

(#59028) KDSH válasza btz (#59025) üzenetére


KDSH
tag

Nem szerver üzemeltetésére gondoltam. Ahhoz már fix IP is dukálna nem? Saját kis webszerver, alkalmi jelleggel, vagy egy alkalmi FTP átvitel (drága dolog mobilneten, de ha nincs más). Vagy bármi olyan, amit nem böngészővel csinálok.

(#59027) kali: Na. A NAT-olásnak van hátránya nem is kevés, persze a többségét ki tudjuk küszöbölni, ha tudjuk nyitogatni a portokat úgy, ahogy nekünk jólesik. Portot aligha tudnék én nyitni a Telekom NAT-os cuccán. Vagyis azért szemétség, mert nem teljes értékű a szolgáltatás, és eddig nem csinálták ezt.
Egyébként melyik kábeles szolgáltató NAT-ol?

[ Szerkesztve ]

(#59029) kali válasza KDSH (#59028) üzenetére


kali
legenda

a gond ott kezdődik, amikor nem köti a szolgáltatót szerződés vagy szabályozás és megtehetik, hogy akár natolt ip címet osszanak ki, tehát ilyen szempontból nem minden oldalról releváns, hogy teljes értékű a szolgáltatás, vagy sem.
arról nem is beszélve, hogy az ilyen miatt panaszkodók egy része nem szabályszerűen használja vagy akarja használni a szolgáltatást - általánosságban írom csak, saját ismerősi körből is van ilyen tapasztalat, az nem volt baj a srác szerint, hogy ő a szerződés szerint nem engedélyezett módon és célokra használja a szolgáltatást, azért viszont hőbörgött, hogy néha natolt ip címet kap és nem úgy mennek a dolgok, ahogyan ő szeretné. lenne rá persze legális megoldás, de ő azért nem hajlandó külön többet fizetni...
nekem nem domino van és így is kaptam már natolt ip címet.
a digi kábeles (pppoe) szolgáltatói témában is többen is írták már, hogy belsős ip címet kaptak.

[ Szerkesztve ]

(#59030) KDSH válasza kali (#59029) üzenetére


KDSH
tag

Ok ok. De ott a VPN, vagy a házi webszerver (saját célra), vagy csak hogy simán elérjük a netre kötözött gépünket távolról, különben miért létezne a Dynamic DNS? Vagy már ez is túlmegy a "lakossági felhasználáson?"

"a digi kábeles (pppoe) szolgáltatói témában is többen is írták már, hogy belsős ip címet kaptak."
Fasza. Akkor én még örülhetek magamnak, hogy engem még nem ért utól. :((

(#59031) Onderon válasza kali (#59010) üzenetére


Onderon
senior tag

Értem persze, és tényleg ne offoljuk szét a topikot. Annyit had tegyek még hozzá zárásként, hogy az S3 csúcskészülék volt a maga idejében, nekem akkor iPhone 4-em volt. Amikor a húgom az LG Optimus G-jét vette, az akkor számított csúcsmodellnek (gyakorlatilag egy Nexus 4+LTE), nekem akkor iPhone 5-öm volt. iPhone 5 óta nem volt más telefonom, kétévente szoktam őket cserélni, most adtam el egy refurb csere után, így szerintem azért a viszonyítási alapom jogosabb, mint amilyennek te állítid be. Nem "régebbi", "olcsó", vagy "problémás" telefonokról van szó, ezek a maguk idejében csúcskategóriás készülékek voltak és én a maguk idejéhez képest viszonyítottam.

(#59032) btz válasza KDSH (#59030) üzenetére


btz
addikt

Házi jellegű használat vagy nyilvános, az ftp és a webszerver is szerverüzemeltetés, amit lakossági neten ha nem is tiltott, inkább csak nem engedélyezett, ezért ha megoldják hogy ne tudd használni, azért panaszod nem lehet.

ⓑⓣⓩ

(#59033) Soma01 válasza btz (#59032) üzenetére


Soma01
veterán

Igaz, hogy most nem tudok mondani egyet sem, de nem létezik olyan szolgáltatás, amihez nyitott portok kellenek és nem szerver?
Pl. ha nincs legalább UPNP, akkor szerintem a torrent sem megy valami jól és a távoli asztal sem vagy VNC sem. És szerintem egyik sem tiltott. Nas szervered ha van, miért ne használhatnád? Tudom, az már "szerver" de szerintem az nem számít szerver üzemeltetésnek. Egy router is tud már ilyet manapság. Akkor ilyen eszközöket ne is vegyen az ember?

(#59034) Teko001 válasza Soma01 (#59033) üzenetére


Teko001
őstag

A mobilos ÁSZF-ben szerver üzemeltetésre nem találtam tiltást, viszont egyértelműen le van írva, hogy kaphatsz címfordítással is címet. A vezetékes internetszolgáltatásnál létezik ilyen tiltás: "Üzleti vagy háztartáson kívüli megosztás, illetve szerverüzemeltetés nem megengedett". A szerverüzemeltetés az szerverüzemeltetés. Tök mindegy, hogy pénzt kapsz érte, vagy nem, vagy csak alkalmi jelleggel csinálod. Nyilvánvalóan alapvetőleg a nagyüzemi esetek miatt van benne, de ennek ellenére minden ilyet tilt, részben a véges hálózati erőforrások miatt. A torrent működik zárt portok mögött is, valamint a távoli asztalok egy része is. Általánosságban azokhoz kell nyitott port, ahol kívülről egy adott porton becsatlakozik egy szerverhez valaki (például egy VNC szerverhez - a szerver nem feltétlenül jelent egy fizikai szervert). Bizonyos játékok igénylik még hasonló okokból, a közvetlenebb kapcsolat miatt. Vehetsz ilyen eszközöket, helyi hálózatodon használhatod is, csak hivatalosan nem használhatod erre az egyéni internet előfizetést. Egyébként régóta NAT-ol a Telekom a mobilhálózaton, nem ma kezdte. Maximum eddig volt lehetőség, hogy ne olyan címet kapjon az ember, ahogy vezetékesen is lehet kérni, ha véletlenül NAT-olt lenne a DSL.

[ Szerkesztve ]

(#59035) btz válasza Soma01 (#59033) üzenetére


btz
addikt

Ahogy Teko001-is írta, hogy afszban nincs tiltva és én is így akartam megfogalmazni,hogy nem nevezhető tiltásnak, de nem is a szolgáltatás szerves része, ami ha nem megy akkor meg lehet reklamálni. Ami portot igénylő szolgáltatás vagy p2p kapcsolat. A VNC is szerver.

[ Szerkesztve ]

ⓑⓣⓩ

(#59036) enginev3.0


enginev3.0
félisten

A telefon vásárlásnál befizetett előleg mire lesz felhasználva?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#59037) St3ven válasza enginev3.0 (#59036) üzenetére


St3ven
addikt

A havi forgalmad kiegyenlítésére, amíg tart.

Van élet a Facebook és Twitter után? - https://logout.hu/bejegyzes/st3ven/mastodon.html

(#59038) Comes


Comes
tag

Sziasztok !

Remélem, hogy jó fórumban kommentálom a következő kérdésem.

Ebben a hónapban jár le az előző készülékem törlesztőrészlete, és már használatban van egy új készülék, készülékcsere lehetőséggel, így az előző készülékem a dobozban pihen.

Szeretném eladni, és a kérdésem az lenne, hogy mi a teendőm és hol/hova érdemes eladnom a régi készülékem ?

Válaszotokat köszönöm.

ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB

(#59039) dptrsk válasza Comes (#59038) üzenetére


dptrsk
Topikgazda

Akkor jársz a legjobban, ha te magad hirdeted több oldalon, pl hardverparon.
A leghamarabb akkor jutsz pénzhez, ha beviszed egy GSM boltba s eladod nekik.

(#59040) enginev3.0 válasza St3ven (#59037) üzenetére


enginev3.0
félisten

Telefon törlesztő vagy havidíj? Honnan tudom meddig tart? Kicsit átláthatatlan

15ezer volt az előleg, 5 ezer a havidíj es 7ezet a telefon törlesztő

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#59041) t256 válasza enginev3.0 (#59040) üzenetére


t256
őstag

Milyen telefonról van szó egyébként?
Nem lehet, hogy a 15000 Forint előleg az a telefonra szól? Utána havi 7000-rel fizeted. Ha 0 Forint a kezdőrészlet, akkor havi 9-10000 Forint lenne a havi törlesztő.

Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”

(#59042) Teko001 válasza t256 (#59041) üzenetére


Teko001
őstag

Nem feltétlen annyi, vannak konstrukciók, amikor jelentősen alacsonyabb.

(#59043) enginev3.0 válasza t256 (#59041) üzenetére


enginev3.0
félisten

Iphone6
15 volt az előleg, es pluszban ott hagytam 42ezret elotorleszteni, csak nem tudom hogy most a 15 az mire lesz használva

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#59044) Stylerr


Stylerr
addikt

Sziasztok!
Holnap jön meg a Lumia 930am, ami ugye Nanosim-es. Jelenleg SGS Advance készülékem van, amiben normál sim van. Ha bemegyek a Telekom üzletbe, akkor kicserélik nekem a mostani Sim kártyám Nanosimre? A telefon nem az én nevemen van, hanem az egyik családtagomén. Kell hozzá ő is, vagy nekem is kicserélik a simet?

(#59045) Comes


Comes
tag

Sziasztok!

Milyen lehetőségei vannak az embernek akkor, ha a jelenlegi előfizetése mellé tartozó telefon nem nyerte el tetszését, viszont még nem járt le a hűségideje, és másik készüléket szeretne vásárolni ?

ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB

(#59046) r3dsnake válasza Comes (#59045) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

Eladod használtan és vásárolsz egy másik telefont apróról/boltból.

(#59047) Comes válasza r3dsnake (#59046) üzenetére


Comes
tag

Igen, de a telefonra jelenleg élő hűség van.

ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB

(#59048) HofiZoli válasza Comes (#59047) üzenetére


HofiZoli
senior tag

Nem adod el, és vásárolsz egy másikat az előbb említett módon.

A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!

(#59049) r3dsnake válasza Comes (#59047) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

És? Attól eladhatod.

(#59050) kali válasza enginev3.0 (#59043) üzenetére


kali
legenda

14.990 ft a kezdőrészlet, az beleszámít a készülék árába, amellett 24 * x ft (konstrukciótól függően) és a kettő együtt adja meg a teljes kifizetendő összeget.
az előre befizetett 42 e ft az x ft összeget teszi ki meghatározott hónapra, addig nem kell fizetni a részleteket, mivel előre befizetted.

Stylerr; szia, annak cserélik, akinek a nevén van az előfizetés, vagy meghatalmazás kell, (magánszemély esetén) közjegyző által hitelesített, vagy ügyvéd által készített és ellenjegyzett.

Comes; szia, új előfizetés - akár társkártyás konstrukcióban, ha a feltételek adottak.
minőségi készülékcserére, azonos előfizetéssel a (24 hónapos) hűség ideje alatt legkorábban letelt 21 hónap után van lehetőség, ha arany/platina kiemeltségű előfizetésről van szó, ellenkező esetben csak legkorábban a hűség letelte előtt 30 nappal.

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Telekom mobilszolgáltatások (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.