Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29006) SzekeresPeti


SzekeresPeti
tag

Üdv!

Idén nyáron felszabadult egy csomó pénzem az államkincstárban (lejárt a legjobban vett papírom), én meg hosszas tanakodás után az egészet beletettem egy 10 éves bónusz állampapírba, így most a pénzem legnagyobb része abban van. Olvastam, hogy ez nem biztos, hogy jó ötlet, mert ugye most történelmi mélyponton vannak az alapkamatok, ennél lejjebb már aligha mehet, én meg 10 évig benne kell üljek, miközben bármikor felugorhatnak, és akkor ez a papír, amit annyira bevásároltam, nevetséges lesz.... Abból indultam ki, hogy kár spekulálni azon, hogy mi lesz a jövőben, én tudom nélkülözni a pénzt hosszabb ideig, és mivel JELENLEG ez a 10 éves fizeti a legnagyobb kamatot, ezért ezt választottam.

Mi a véleményetek a döntésemről? Jöhet nyugodtan a kritika, ne kíméljetek!

Nemrég hallgattam Csernok Miklós egyik előadását, aki azt mondta, hogy pillanatnyi (rövidtávú) adatokra hozni hosszútávú döntést nagy marhaság. Ekkor arra gondoltam: Lehet hogy én pont ezt a marhaságot csináltam ezzel a 10 éves bónusszal?
Most megint egy tetemes összeget akarok betenni állampapírba, és dilemmában vagyok, hogy rövidebb lejáratúba tegyem-e bele, sőt arra is gondoltam, hogy talán eladom ezt a 10 éves bónuszt, míg tényleg fel nem mennek az alapkamatok, és vele együtt a papírom árfolyama meg jól lezuhan... :Y

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.