Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29901) Stanlee válasza Hintalow (#29898) üzenetére


Stanlee
őstag

Nem egyertelmuen fogalmaztam, de nem ugy ertettem, hogy az osszes lottonyertes elveri a penzet par ev alatt. Ha valaki megbiz egy vagyonkezelot, az mar tett egy lepest, hogy ne koltse el a penzet gyorsan.

De azert az is teny, hogy sokan nem tudnak banni a penzzel. Erdemes elolvasni a millionares mind-ot, ott benne van, hogy a gazdag szulok gyerekeinek a nagyobbik resze elkolti a vagyont. Ez van. Es ezen egy vagyonkezelo sem tud sajnos segiteni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#29902) cigam válasza kovisoft (#29894) üzenetére


cigam
félisten

Igen, azt itt olvastam nemrég, hogy náluk 0Ft a számlavezetés (már ha nem keverem valamivel).
Köszi!.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#29903) concret_hp


concret_hp
addikt

no akkor kitör az eurhuf a 310-315ös sávból?

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29904) Doze válasza Stanlee (#29901) üzenetére


Doze
aktív tag

Egyébként én Zwack családot tudom felhozni.... de olvastam valami riportot, és pl a gyerekeket is alapból úgy nevelik, hogy nincs elitiskola, meg habzsidőzsi... normális értékrend alakuljon ki, ne egy hiú, nárcisztikus idiótát neveljenek... ha jól emlékszem az egyik gyereket pl nem érdekelte a családi biznic, más utat jár, de ott is sikeres..

A másik téma ami említve lett: a melós tudja mennyi munkát tett bele ezért vigyáz a pénzre... ez nem igaz, a családomban van minősített hegesztő, keresett 200, majd 300, most 400 ezret... itthon, hónap végére nem tud tankolni :U , a pénzhez való viszony független a társadalmi hovatartozástól..

Mondjuk a spur, ingyenélő, halom zsetonon üldögélő embereket sem értem meg, nem arról van szó mikor egy bizonyos szintig megvan mindened, és raksz bőven félre.... de mikor céltalan a spórolás, lassan rádől a ház a fejedre, és még mindig a junosz tévét lesed otthon... de van 50 milla megtakarításod... uram bocsá' az hülye...

A kiszámolo.hu-n, sokszor a kommentekbe véltem felfedezni ezt a hozzáállást... gyűjt/spóról/megtakarít... de már azt sem tudja mire, közben nincs autója, egy lepukkant fos helyen lakik, és még mindig a villany kapcsolgatással akar spórolni... de van 40 millája. Jó oké lehet hazugság, csak nekem történetesen nagyanyám volt ilyen, és sajnos láttam meghalni a putriba, a körmeszakadtáig spórolt, a semmire... 92 évesen halt meg

(#29905) bernel válasza Doze (#29904) üzenetére


bernel
tag

Éppenséggel mostanság van mire spórolni, pl. a nyugdíjra, ami lehet, hogy nem nagyon lesz, illetve emelni fogják a korhatárt, szóval ha valaki mondjuk korábban el akar menni nyugdíjba, akkor nem árt, ha erre tesz félre pénzt.

Ki lehet számolni, hogy mennyi pénzre lesz szükség ehhez, és ezt úgy kell kalkulálni, hogy a részvénypiac nem valószínű, hogy folytatja az eddigi emelkedést, évtizedes vagy hosszabb döglődés lesz, szóval nem az van, hogy most beteszem a részvényekbe, és annyit fognak kitermelni hosszabb távon, mint az elmúlt 10 évben.

[ Szerkesztve ]

(#29906) Doze válasza bernel (#29905) üzenetére


Doze
aktív tag

Oké, értem nyugdíj.... kell spórolni (magam is spórolok rá).... de ha holnap elüt egy autó?... najó akkor minden felesleges, de van egy szint ami alá már nem lehet menni.... havi 150e-ből meg soha nem tudsz annyit félrerakni ami mindenre elég.

(#29907) bernel válasza Doze (#29906) üzenetére


bernel
tag

Ha elüt a kocsi, akkor mindegy, ha viszont pl. 90 éves korodig élsz, akkor nem mindegy, hogy az utolsó mondjuk 30 évedet milyen körülmények között éled, minimálnyugdíjon tengődsz, vagy 75 éves korodig dolgozol, ha korhatár emelés lesz, vagy félreteszel most, amiből tudsz majd élni akkor.

Szóval ha valakinek van mondjuk most 20 milliója, meg egy régi autója, ami elgurul, de le is cserélhetné a pénzből,akkor van abban is ráció, ha inkább elhalasztja ezt a költést, arra gondolva, hogy erre a pénzre később sokkal nagyobb szüksége lehet, mint most új autóra.

(#29908) attiati válasza concret_hp (#29903) üzenetére


attiati
veterán

Who knows?
Van jelentossege annak a savnak ATH alatt par szazalekkal? Es egy volatilis idoszakban siman csinal(na) 5%os, mindenkit atveros csapkodast a fontos szintek kornyeken.

(#29909) BÁ Nutrition válasza bernel (#29905) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Ha megnezed h mekkora lakossagot valoszinusitenek a foldon 2050ig akkor valoszinu h novekedni fog az azt kiszolgalo gazdasag es valoszinu h lesz osztalek is.. szerintem nem mennek at nonprofitba a cegek jofejsegbol

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#29910) bernel válasza BÁ Nutrition (#29909) üzenetére


bernel
tag

Hosszabb távon valószínű igen, a következő évtizedre olvasni több helyen, hogy a szakértők stagnálást mondanak, és nem az elmúlt 10 év megismétlődését. Persze a szakértők is tévedhetnek.

(#29911) BÁ Nutrition válasza bernel (#29910) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Oke de mivel nyugdijhelyettesito dologrol beszelunk igy nem biztos h a kov. tiz ev a celdatum raadasul jellemzoen nem par evig terveznek nyugdijasnak lenni. 2050ig meg 32 ev van hatra. Remelhetoleg en is elek meg akkor mar reg nyugdijasan, de akar aktivan. Gyorsan porognek am az evek. Ha nem lesz hozam a tozsden akkor kb esnek az arak es mashol keresi a toke a helyet igy olcsobban tudsz venni ami kapora is johet h belevegyel egy eso ciklusba.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#29912) Doze válasza bernel (#29907) üzenetére


Doze
aktív tag

Fenti logika, oké legyen 20 milla, ha van egy csotrogány verda akkor fogom magam brsétálok egy kereskedésbe és veszek 4-5 milláért egy újat, ami legalább 10 évig költségmentes, lehet vitatkozni hogy egy 20 éves.autó javitási költsége több, vagy az újnak az amortizációja... ha valami kell mert használom/értelme van megveszem, a baj akkor van ha 20 millából 20 millás auto kell :D... persze tudni kell hogy mire mennyit rakok félre, és mikorra kell.. és hogy mi fér bele...

(#29913) Met


Met
nagyúr

Az állampapírhoz van valahol valami kalkulátor?
Nézegettem, 1M-ra a Egyéves Magyar Állampapír ad 2% kamatot, ami 20k de ebből még lejön a 15% kamatadó, marad 17.
A Prémium Magyar Állampapír-nál a kamatfizetés évente történik, a kamattal együtt növekszik a betét is?
Ez 1M-ra ad 3,5%-ot ami 35k-15% kamatadó marad 30k.
Vagy a Cib-nél venném vagy az államkincstárnál, de nem szeretnék úgy odamenni hogy nem tudok semmit.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#29914) Stanlee


Stanlee
őstag

Nagyon Offtopic: Mar a Deutsche Welle is arrol ir, hogy munkaerohiany van Mo-n, es a magyar kormany nem tette vonzova a bevandorlo munkaeronek az orszagot. Persze a nemeteknek sem sikerul(t) megoldani a munkaerohianyt, arrol is sokat irnak...

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#29915) Fin10 válasza Met (#29913) üzenetére


Fin10
tag

"A Prémium Magyar Állampapír-nál a kamatfizetés évente történik, a kamattal együtt növekszik a betét is?" Ezt hogy érted?
Minden év előre meghatározott napján történik a kamat kifizetése, amit ha akarod újra be tudsz fektetni, automatikusan nem kötik le, ha erre gondolsz.
Inkább az államkincstárnál nyiss számlát!

[ Szerkesztve ]

(#29916) bernel válasza Doze (#29912) üzenetére


bernel
tag

Régi autó alatt azért nem olyat értettem, ami szétesik, csak korosabb, régebbi modellt. Ha évente rá kell költeni 100 ezret mondjuk (nem kell ennyit, én sem költök ennyit a sajátomra például), akkor 10 év alatt 1 milliós költségnél vagy, szemben az új autó 4-5 milliós árával. De persze ízlés dolga, hogy ki milyen autót szeret.

A kiindulás az volt, hogy miért ülnek egyesek a pénzen, amire egy alternatíva volt, hogy a jelen fogyasztás helyett inkább a potenciálisan borúsabb jövőre tartalékolnak, amiben lehet ráció.

(#29917) Met válasza Fin10 (#29915) üzenetére


Met
nagyúr

Igen, arra gondoltam.
Általában lekötéseknél úgy írják hogy tőkésedő kamat.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#29918) JayZ válasza Fin10 (#29915) üzenetére


JayZ
tag

Buta kérdés lehet, de miért előnyösebb ugyanazt nyitni/kötni az államkincstárnál, mint mondjuk az én lafo vezető bankomnál (otp jelen esetben)? :)
4-5 évben gondolkodom, lakásra gyűjtünk.

(#29919) Cathfaern válasza JayZ (#29918) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Államkincstár ingyen van, mindenhol máshol költsége van.

(#29920) Fin10 válasza JayZ (#29918) üzenetére


Fin10
tag

Nem ismerem konkrétan az OTP ajánlatát, de a bankok jellemzően számolnak fel számlavezetési és értékpapír vásárláshoz kapcsolódó különféle díjakat, míg az államkincstári számlán mindez ingyenes.

(#29921) Fin10 válasza Met (#29917) üzenetére


Fin10
tag

A kifizetett kamat felett szabadon rendelkezhetsz! (Mivel lehetséges, hogy olyan állampapírt már nem is lehet venni a kamatfizetés időpontjában, mint amire a kamatot kifizették, így ki döntené el, hogy mit vegyenek a kamatból?)

(#29922) Met válasza Fin10 (#29921) üzenetére


Met
nagyúr

Köszi, utolsó kérdés.
aktuális éves kamat: 3 év 3,50 %
Ezt én úgy értelmezem hogy ha 3 évre kötöm le akkor évente 3,5% a kamat, jól értem?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#29923) kovisoft válasza Met (#29922) üzenetére


kovisoft
őstag

PMÁP-nál úgy szokták megadni, hogy infláció+kamatprémium, és a 3.5% úgy jön ki, hogy éppen most 2.4% az infláció és 1.1% a kamatprémium. De csak a kamatprémium fix, az infláció nem, ezért nem fixen 3.5% lesz minden évben a kamat.

(#29924) Met válasza kovisoft (#29923) üzenetére


Met
nagyúr

Értem, köszi

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#29925) .mf


.mf
veterán

Sziasztok!
Valszeg itt a legrelevánsabb.
Féltucatnyi dologban van pénzem, de ezek közül van egy, ami nagyon furcsán rosszul teljesít. EUR-alapú rövid kötvény alap, ami döntően államkötvényekbe fektet, és a portfóliója tökjó, 5.875, 6.25, 6.75%-os USD államkötvények, tehát degeszre keresik magukat. Ennek ellenére az alap nyeletlen fejszeként zuhan hónapok óta, idei teljesítmény -1.2% :Y A bank saját ajánlása szerint alacsony kockázatú, 1-7-es skálán 2, és féléves tartásra javasolják; 3.5 éve van meg, de az utóbbi évben csak veszít az értékéből (1.0567-nél vettem, most már csak 1.0436), felfoghatatlan, hogyan hozták össze. Bemennék verni az asztalt, hogy mégis vétéef, magyarázzák már meg, hogy ilyen portfólióból hogyan hoztak össze mínuszt, hova sikkad a pénz. Milyen felügyeleti, érdekvédelmi szervezetekre lehet hivatkozni, illetve szükség esetén fordulni?
Köszi!

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#29926) Stanlee válasza .mf (#29925) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha euroban van megadva a veteli arfolyam, akkor azert nem termel semmit euroban, mert az USD gyengult az euroval szemben. Tehat USD-ben lehet, hogy nyero a bef. alap, de ha atvaltod euro-ra, akkor az arfolyamingadozas miatt veszitesz.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#29927) kovisoft válasza .mf (#29925) üzenetére


kovisoft
őstag

Ahogy Stanlee is írja, a dollár gyengült az euróval szemben, az utóbbi egy évben talán 6-7%-ot, de évközben volt már 10% felett is a gyengülés. Ha ehhez még hozzávesszük az alap költségét, ami lehet akár 1-2%, akkor érthető, hogy idén csökkent az árfolyama. Azt viszont nem értem, hogy 3.5 év alatt sem tudott nőni, hiszen 3.5 éve kb. ugyanott volt az EUR/USD, mint most.

(#29928) .mf válasza Stanlee (#29926) üzenetére


.mf
veterán

Ellenkezőleg, az USD pont, hogy erősödött mostanában az EUR-val szemben, tehát a pár hónapja lecserélt EUR-s államkötvényeik helyett 6.25 és 6.75%-os USD-ben denominált államkötvényekkel duplán jól jártak; ennek ellenére pont ezen időszakban zuhan az alap árfolyama, és jön ki az elmúlt fél évre -1.1%, az elmúlt évre pedig -1.2%... Ez nemhogy furcsa, hanem egyenesen gyanús.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#29929) Fin10 válasza .mf (#29928) üzenetére


Fin10
tag

Gyorsan ránéztem az alap legnagyobb beszerzési értékű kötvényére (horvát kibocsátású): XS0645940288
Ha megnézed az utóbbi egy évben folyamatosan esik az árfolyama, erről nem az Erste tehet, de gondolom el tudják neked mondani az okait!

(#29930) Fin10 válasza .mf (#29928) üzenetére


Fin10
tag

Ezt talán segít az okokban.
"MOST KELL KÖTVÉNYALAPOKAT VENNI?" résztől érdemes olvasnod.

[ Szerkesztve ]

(#29931) Stanlee válasza .mf (#29928) üzenetére


Stanlee
őstag

Fin10 is irta, ha rakeresel arra, hogy miben tartjak a zsetont, akkor latod, hogy relative rovid tavon fektetnek be hamarosan lejaro allamkotvenyekbe is. Ott van pl. 2017. decembereben egy 5,75%-os horvat EUR kotveny, amit aprilisban mar nem tartottak, de ennek az erteke folyamatosan csokkent, mert nemsokara lejar. Mivel nem a kibocsataskor vasaroltak meg, hanem sokkal kesobb, a piaci ertekebe mar be volt arazva a kamat (plusz mas dolgok is) amit kaphat az ember fia erte.

Ezeket az (allam)kotvenyeket ne ugy kepzeld el, mint a bankbetetet, tehat ha beteszed a penzed (100 eurot), akkor jar ra a kamat (5,75 euro/ev), hanem mint egy ertekpapirt, aminek napi jegyzett arfolyama van.

Maradva a fenti peldanal, ha vettek 100 euro ertekben 2017. dec. 1-en 5,75%-os kamatot fizeto allampapirt, akkor 3 honap mulva ha eladtak, az ember 1,4375 euro kamatot varna el. Csakhogy, mivel napi jegyzett arfolyam van, es a penzintezetek bearazzak, hogy amikor lejar a papir, visszakapjak a neverteket es a hozza tartozo kamatot, ezert aki megveszi a Rafitol ezt az allampapirt, az a neverteket es valamennyi pluszt hajlando adni erte. Ez esetben 103,506%-on vette a Rafi es 102,091%-on adta el. A ketto kulonbsege 1,415%, tehat a negyedeves tartas alatt ezen a papiron ha eltekintek a tranzakcios koltsegektol es a veteli/eladasi ar kozotti kulonbsegtol, nagysagrendileg 0,0225%-ot termelt ki a bank.

Ugyanez igaz a tobbi USD-ben tartott vallalati- es allamkotvenyekre is, de ott meg az arfolyamingadozas is belejon a kepbe.

Ez a kotvenyes piac nem egy nagy durranas sajnos.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#29932) .mf válasza Stanlee (#29931) üzenetére


.mf
veterán

Ezzel tisztában vagyok, anno közgázon tanultam és korábban és most is voltak / vannak állampapírjaim, PMÁK, DKJ-im; de az, hogy 1 éves időtávon állami kötvényekkel -1.2%-ot hoztak össze, tetejébe most már 3 év alatt is mínuszban van, ahhoz már művészi szintű inkompetencia kell... TBSZ-en akkor ez volt az egyetlen választható EUR-os alap; ha még le se kötöm, csak parkoltatom az EURt a számlán, még akkor is jobban jártam volna...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#29933) attiati válasza .mf (#29925) üzenetére


attiati
veterán

Rovid kotveny alapban 5-6%os papir csak ugy lehet, hogy 10-20 eves papir utolso eveben van. Ezeknek a valos hozama inkabb 0,5% alatt van... (Mert nevertek felett veszik). Nem pedig 5-6%.
Usd visszafedezesnek van 1-2% koltsege, kb ugyanaz, mintha megvennek az eur eszkozt.
Es van 1-2% alapkezelesi dij.
+Pont belenyultal egy hozamemelkedos idoszakba = kotveny areses.

(#29934) attiati


attiati
veterán

Ezeknek a rövid kötvényeknek a hozampotenciálja nagyon alacsony.

Van egy elég látványos 3D chart, amin ábrázolják a különböző lejáratú és hitelbesorolású kötvényeket.
Ezen elég jó látszik, hogy hol van az a futamidő és mi az a hitelbesorolás, aminél már értelmezhető hozamot lehet elérni.

Pár hónapja ha jól emlékszem, akkor 5+ évnél és valamelyik B-s hitelbesorolás alatti kötvénynél kezdődött az a szint, ahol a devizakockázat fedezés után pluszos maradt a hozam !
Gyakorlatilag a bóvlit kell tartani 5 évig, hogy hozama legyen, devizakockázat nélkül, de vállalva a csődkockázatot.

[ Szerkesztve ]

(#29935) concret_hp válasza .mf (#29932) üzenetére


concret_hp
addikt

szóval jártál a közgázra és nem érted hogy a kötvényhozam emelkedés miért okozza a kötvényalap árának csökkenését :F :U

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29936) BÁ Nutrition válasza concret_hp (#29935) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Szvsz 90%nem erti mert nem kepezi szerves reszet.

Elsosorban azert mert a kotvenyalapokban a regebbi kotvenyek mar benne vannak ergo azok fosh hozamot kepviselnek az uj kotvennyel szemben ezert mindenki inkabb uj kotvenyt vesz aminek magasabb a hozama. Ha a kotvenyalap el akar adni a kotvenyeibol h ujabbak legyenek benne azt veszteseggel tudja megtenni(ha tehet ilyet) ergo csokken az erteke.
Amugy nagyon sok alapveto dolgot nem vertek belenk anno. Legalabbis hangsulyosan tuti nem. Nem zarom ki h valaha megemlitenek hasonlo dolgot par eloadason csak elsikkad a sok kretenseg mellett amit tanulni kellet. Ma mar egyszerubb mert a neten celiranyosan felszedheted az infot

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#29937) .mf válasza concret_hp (#29935) üzenetére


.mf
veterán

Nem tudom, ezt mi alapján találtad ki, és hogy ez a személyeskedés mi célt szolgál. Szerinted elfogadható, hogy egy kötvény-alap éveken átívelve mínuszt hozzon ki nem negatív alapkamat mellett államkötvényekből? :U
Az esés már az amerikai kamatemelés előtt kezdődött; Európában és M.o.-on pedig azóta is csak vágják a kamatot; és ez egy alap, kedve szerint válogathatja vagy tarthatja a papírokat.
Legbosszantóbb, hogy ez amikor vettem még egy pénzpiaci alap volt, amit önkényesen változtattak rövid kötvényalappá (erről nem emlékszem, hogy tájékoztattak volna, csak tavaly ránézve vettem észre, hogy én mintha nem is ezt vettem volna), és azóta csak vergődnek és mínuszt mínuszra halmoznak.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#29938) attiati válasza BÁ Nutrition (#29936) üzenetére


attiati
veterán

Mi ez a regi meg uj kotveny dolog? :)
Es hogy veszteseggel tudja eladni?

(#29939) Met


Met
nagyúr

Jól érzem hogy 1-3 évre "nem éri meg" lekötni állampapírba a pénzt? :F

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#29940) hati válasza Met (#29939) üzenetére


hati
addikt

Rosszul érzed.

(#29941) concret_hp válasza .mf (#29937) üzenetére


concret_hp
addikt

rövid kötvény hozamok <1%, alap éves költsége vélhetően >1%, nekem ebből kijön, hogy lehet akár éveken át minusz, és akkor devizakockázatról meg emelkedő hozamszintről még nem volt szó.

jó ideje nem vágják a kamatokat európában, ha megnézed és a rövid kamatok elég rég óta alacsonyak.

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29942) Petya25


Petya25
addikt

Rafis tanácsadóm Megoldás Start Alap-ot ajánlotta most befektetésre.
Ami anyagot kaptam hozzá, ott valamivel 1% felett hozott egy év alatt, na most a vétel is kb 1%. Valahogy nem érzem akkora biznisznek, ha egy év múlva is még csak éppen a pénzemnél vagyok, vagy ott se.
Államkötvényen túl van más aminek értelmes utána néznem?

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#29943) Kobe válasza Petya25 (#29942) üzenetére


Kobe
veterán

Banki tanacsado mindig azt javasolja, ami szar es a kutya nem viszi :) ez a munkaja, ha nem ilyeneket arulna, nem banki tanacsadokent tolna

Inkabb PMAP, ha kiserletezgetni akarsz akkor meg equitas szamla es par ismertebb vallalat reszvenyei (mondjuk 70-30, vagy 80-20 aranyban allampapir es egyeb reszveny)

(#29944) bernel válasza Kobe (#29943) üzenetére


bernel
tag

Ha az ember nem akar kísérletezni, csak némi hozamot, akkor nem jobb inkább részvényindexet megvenni az állampapír mellé, mint egyedi részvényeket? Azzal ugyan kisebb a hozam, de a kockázat is.

(#29945) Petya25 válasza Kobe (#29943) üzenetére


Petya25
addikt

Oké-oké tudom, hogy azt adja amit neki kell eladnia, nem feltétlen a tutit.
Azért is próbálkozok valami jobbat kihozni a választható lehetőségekből.
TBSZ-en állampapírom van már, azért is mennék jobb, de nem kockázatos %-ok után.
A 2023/J ad 2,4+1,4%-ot öt évre, ennél jobbat ki lehet hozni valahol?

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#29946) htomi85 válasza bernel (#29944) üzenetére


htomi85
tag

Miről beszélünk konkrétan?
Ha megvedzed az otpt meg a molt, lényegében megvetted a buxot...
Bet.hun megtalálod az aktuális súlyokat.

(#29947) bernel válasza htomi85 (#29946) üzenetére


bernel
tag

Ez akkor jó, ha valaki csak magyar részvényekben utazik. A diverzifikálás jegyében én azért veszek fejlett és más feltörekvőket is indexben. Ha a globális részvénypiacot akarom lefedni, akkor az OTP meg a MOL nem lesz elég.

(#29948) Cathfaern


Cathfaern
nagyúr

Nem tudja véletlen valaki hozampláza számlaszámot hol tudnám megnézni amit be kell írni belépéshez? Ugye egy 7 jegyű számot várna, szerződésben nem találtam ilyet, a teljes számlaszám meg ennél jóval hosszabb, az nem fér oda. Felhasználónév az megvan, meg a jelszó is.

(#29949) concret_hp válasza Cathfaern (#29948) üzenetére


concret_hp
addikt

szerződésen asszem' van előtte egy 0, szóval ott 8 jegyű

vagy fullba vagy sehogy :D

(#29950) zsoltee10 válasza Cathfaern (#29948) üzenetére


zsoltee10
addikt

8 jegyűnek kell lennie, és nekem nem is nullával kezdődik.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.