Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12013) lajafix válasza #24334592 (#12004) üzenetére


lajafix
addikt

nem vagyunk agrárország, honnan vetted? Agrárország az, ahol a lakosság jelentős része él az agráriumból, nálunk meg még az sem műveli a földjét, akinek kellene...

akkor értsd: a magyar kereskedelemben csak a legalapabb dolgok olcsók, amik bevonzák a boltba a vevőkat : vizezett tej, mű kenyér, parizer. (persze ebből is csak a leggyengébb). minden máson a kereskedelem próbál hasznot realizálni: jóval nagyobb rajtuk a haszonkulcs. A vaj tipikus luxustermék a kereskedelemben szép haszonkulccsal, csóróknak ott marad a hidrogénezett étolaj. Ráadásul még a haszonkulcs is változik egy termékkategória különböző termékei között, ez az árképzés. És bezony a magyar termelők nemigen tudnak versenyezni a külföldi gigatehenészetek erősen támogatott termékeivel, jó technológiai elláttotságával, sőt néha azt se tudják mi az hogy vaj. A mezgazban nincs költségverseny az EUban, akkorák a támogatások.

A vaj és a minőségi feldolgozott tejtermék sosem volt alapcikk / a szegényember mindennapi betevője magyarországon. Az indul a bakterház című kortörténeti emlékben nem véletlenül mondja a banya a koszos padlóra kiborult túró felszedésekor, hogy megeszik majd az úri népek. Nagyanyámék 2-3 tehenet tartottak mindig,de az utcájukban lakó szegények csak tejet vettek tőlük, a túró és a vaj mindig a főtéri piacon ment el a szocializmus évtizedeiben is.

Megjegyzem azt a tesztet felejtsd el, még az sem sikerült a tesztelőknek, hogy csak vajat teszteljenek: van benne sózott és margarinnal hígított is. Kedvenc piacomon a termelői vaj kilója 2800 FT. ÉS szombaton 9kor már nincs a termelőnek, viszik mint a cukrot.

Rock'n Roll

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.