Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Az XTAR leírása cellába integrált töltésmenedzsmentet említ, és az is kiderül belőle - ill. a töltők manual-jaiból is -, hogy az 5 volt direktben a cellára kerül. A link ugyan AAA-méretről szól, de valószínűleg ugyanez a metódus AA-hoz is.
-
Dr. Szilikát
őstag
Fix 1,5 V on/off jelleggel, tehát a névleges / átlagos feszültség is ez.
Elvben 1,5 V x 1 Ah = 1,5 Wh energiamennyiség vehető ki belőle. Ez épp fedésben van azzal, hogy 1,62 Wh mínusz némi konverziós veszteség.
Az 5 V-os USB dugasztápoknak van bizonyos tűrése, a megadott 4,7-5,7V csak arra utal, hogy ennyi belefér. A töltő pedig USB-tápot használ, ha jól látom. Itt az egyedüli kérdés, hogy az 5 V-ot direktben átadja a cellára és az csökkenti le az akku szintjére, vagy a töltőben van erre egy áramkorlátozó elektronika. Szándékosan írok áramot, a feszültségfigyelést láthatóan az akku intézi.
-
mzso
veterán
Sajna az új, legnagyobb kapacitású 1620mWh-s 1000mAh-s (nem tudom hogy hozták össze a két értéke) az csak ezzel a funkcióval elérhető.
Az Ali-s microUSB-s típusok meg lehet, hogy olcsóbbak, de a tulajdonságaik is eltérhetnek, pl. önkisülés, áramlimit, vagy a belső Li-ion cella kapacitása.
Ezért is gondolkozok egy kicsit jobban. A nagyobb kapacitás mellett is. Amim van az 1200mWh/800Ah-nak mondott.
-
Dr. Szilikát
őstag
A szűkös / apró elektronikával reálisan megoldható, kapcsoló MOSFET-ek alkalmazásával, hogy amennyiben külső 5 V-ot érzékel, azt közvetlen rákapcsolja. Hogy áramkorlátozó képességet építettek be, vagy azt a külső töltő biztosítja, azt méréssel meg lehetne figyelni. Azért nem egyértelmű, mert ha ezt kihelyezik a töltőbe, azzal a helyet takarít meg az akkuban.
1,62Wh / 3,7V = 0,44 Ah kapacitású elvileg, tehát 1C árammal 400-500 mA töltőáram lenne reális.
Ha megküldjük labortápról vagy egy CC / CV modullal, azon előre beállítunk 5 V és 0,4 A korlátot. Ezt ráakasztjuk a cellára. Figyeljük az áramot, majd lassan elkezdem növelni. Ha önmagát korlátozza egy szinten, akkor benne van a korlát és mehet rá 5 V direktben, akkor is, ha jóval "erősebb".
Másik lehetőség, hogy növeljük az áramot, de nem érzékelhető korlát. Nem fog azonnal tönkremenni, mert nem engeded túlmelegedni, de óvatosan, rövid időre mehet rá több áram is.
Tegyük hozzá, az ábrázolt elektronika sok esetben nem a valós kinézetet mutatja, csak demo / kamu / reklám.

-
And
veterán
Az LC4 tényleg csak lítiumos 1,5V-os XTAR cellákhoz való, viszont pl. az allegro.hu-n kétezer forint alatt megvehető, még szállítással együtt sincs 3k. Azt meg kizárnám, hogy a led pár milliamperes árama egy tized voltot ejtene a kimenet felé, és az XTAR maga is egy bővebb tartományt (4,7 - 5,7V) ad meg a töltési tápfeszültségre: [link], szóval ezen semmi nem múlik.
A kb. 10%-os töltöttségnél 1.1V-ra eső feszültség a leírások szerint csak a zöld színű, 2.7 Wh-s kivitelre igaz. A nagyobb kapacitású, 3.3 Wh-os kék nem így viselkedik, ledje sincs.
Az Ali-s microUSB-s típusok meg lehet, hogy olcsóbbak, de a tulajdonságaik is eltérhetnek, pl. önkisülés, áramlimit, vagy a belső Li-ion cella kapacitása. -
mzso
veterán
Lehet. Azt hittem úgy egyértelmű volt 1,5V-os li-on akkut írtam.
A "cellának" (ami ugye nem csak cella), a "töltőjéről" (ami szerintem csak csatlakozó).
Lényegében arra vagyok kíváncsi, hogy van-e olcsó (pl Ali-s ) adapter ami simán csatlakoztatja az 5V-ot AAA cellákhoz.Ami nekem volt ideiglenesen az szerintem nem csinált semmit, max egy led világított:

Amúgy azért küldtem vissza 14 napon belül mert az indikátor funkció miatt pocsékba veszett 10% töltés, mert 1.1V-ra levett feszültséggel simán lekapcsolt az egerem. Úgyhogy nem tudott többet (800 mAh-os) jóval drágábban mint az olcsóbb, beépített microUSB csatlakozós Alis... -
And
veterán
Ja, hogy te eredetileg a töltőről kérdeztél, nem a celláról, csak kicsit félreérthető voltál. Igen, úgy tűnik, hogy az XTAR töltője tényleg 5V-ot ad, mikor ezeket az '1,5V-os Li' akkukat tölti. A trükk abban áll, hogy nem csak ilyen akkut képes kezelni, hanem hagyományos NiMH-t is, és a cella behelyezésekor elvégzi a kémia detektálását, többek közt a belső ellenállás vizsgálatával. A töltés vezérlése / felügyelete az akkuban van, de azt nem egyszerű kideríteni, mi történik, ha minden további nélkül 5V-ot kapcsolsz rá, vagyis hogy milyen pluszt ad a folyamathoz a töltő, a típus felismerésén kívül.
-
mzso
veterán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Én ilyesmiről beszélek: XTAR AAA 1.5V 1620mWh Lithium battery.
Ez 1,5V-ot produkál, és az elektronika integrálva van bele. És a sejtésem az, hogy a "töltője" simán csak 5V-ot csatlakoztat rá, már eleve a az akku maga villog. Csak nem találok erről megerősítést. -
Dr. Szilikát
őstag
Ha külön építjük meg, kell egy TP4056 modul, ami tölti a névlegesen 3,7 V-os cellát, sőt ez a szükséges védelemmel is el van látva (ha olyan modult választunk).
Kell továbbá egy DC-konverter, ami az akkuról a 1,5 V-ot előállítja.
Tudnia kell működni 2,5 - 4,2 V betáppal, továbbá olyan megoldású legyen, aminek nyugalmi árama használaton kívül nem meríti le a cellát. Általában / valószínűleg terhelés nélkül leáll a PWM-vezérlés, majd készenlétben figyel.
Mindezt az elektronikát besűríteni egy kis tokba, hogy azért az akkunak is maradjon hely. Meg persze a piaci érték is számít, hogy mennyit hajlandók adni érte az emberek. -
mzso
veterán
Az Xtar 1,5V-os lítium akkuk azok ugye csak simán a rákapcsolt 5V-tal töltődnek.
Ideiglenesen volt nálam és úgy rémlik, hogy csak az akku villogott és az egészet USB-re kellett tölteni.
Nincs ezeknek valami ócsó alternatívája? Egy darab műanyagért pár érintkezővel elég pofátlanság több ezer forintot elkérni. -
H-Zol
őstag
Abszolút amatőrként kérdeztem tőle és nekem nagyon sokat segített ( más fórumon több jót írták róla , mármint megvoltak elégedve az akupakkokal amit csinált ) , de viszont zseblámpás topikban ( már több mint egy éve nemjárt arra ) egy színes egyéniség volt , kötözködőtt , vitatkozott elég sokat
( én élveztem olvasni ) , felpörgette sokszor a topikat ! Az olyanokat én sem bírom akik okoskodnak ( még anyáznak is ) és nem biztosak a dologban , én akkor sem szoktam ilyenekkel vitatkozni ha százszázalékos vagyok az igazamban , mert az ilyenekkel nem lehet
! -
DigitXT
félisten
Mondjuk nálam (évekkel ezelőtt) leírta magát mind szakmailag, mind emberileg:
lehet, hogy azóta kikupálódott, nem követtem a pályafutását, értelemszerűen.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék hogy van e itt valaki Veszprémből aki pedelec aksipakkal foglalkozik? -
H-Zol
őstag
A kínai szerszámgéphez valami nagyon könnyű kis töltő van ( nem ír azon semmi értéket
) , az eredeti aksit a tulaj szerint gyorsan feltöltötte , de ugyanolyan gyorsan le is merült
, amit csináltam neki a Sony cellákal elég nehezen boldogult ( majd fél napig töltötte , de elboldogult vele ) , mondtam neki , hogy legalább kíméli az aksit a lassú töltés miatt
!! -
DigitXT
félisten
Igaz, az olvadás nem túl valószínű (régen rossz), és gyárilag sem feltétlen van rajta.
Egyszer én is raktam így össze akkut, nem volt baj használat közben, csak szétszedésnél volt gond, mert a letépett nikkleszalag hajlamos volt felsérteni a fóliát, és néha letestelt... Lett volna rajta szigetelő gyűrű, ez nem történik meg. Mondjuk akkor nem is szedem szét. -
H-Zol
őstag
Az eredetin sem volt ( igaz az gyenge bőrben volt
) , nekem sem volt ithon jelenleg , de ha az megolvad ott már nagy baj van , meg van alatta egy műanyag karika utánna a fólia és ha mégis megolvadna ( ami nem valószínű ) akkor sem fog letestelni mert marad közte hely !
Liifepo aksikkal még nem dolgoztam ! -
DigitXT
félisten
Lemaradtak a papír szigetelő gyűrűk a cellák pozitív termináljairól, nem? Mondjuk nem mindig szoktak rakni, de ha nagyon meg lesz nyektetve a pakk, nem árthat. Melegedés esetén sem olvad meg, mint a műanyag, ami benne van. (Persze nem tudom, mennyire kellene ahhoz melegednie, de jobb a békesség alapon szokták rakni nagyobb akkukba.)
Más, ha már erre jártam megint: C40-es lifepo4 cellákkal van vkinek tapasztalata?

-
H-Zol
őstag
Egy jó ismerősnek a kínai gépjébe aku felújítás csinálok ( jó késő van , de most volt időm és neki sürgős
) !
Ebbe is Sony cellákat tettem , de ezt kifogom próbálni ( van hozzá adapter ) egy Parkside performance kerék kulccsal, hogy mit enged át a BMS, mert az aksik bírni fogják ! -
H-Zol
őstag
Ja értem
, nem volt egyértelmű , hogy te méréseket akarsz , soha nem mértem meg őket , megbiztam a gyár által megadott értékekben !
De olyat csináltam , hogy ilyen LED -eket raktam bele 220V reflektorba és egy DC-DC converterrel (4Volt és 20Ampert ) táplaltam egy szerszám gép aksijáról !! -
H-Zol
őstag
Nekem van egy kettővel több is mint ami kellene
[kép] a pett palack a méret kedvéért van közöttük
, és ez egy pár éves kép , azóta egy kicsit szaporodott a gyűjtemény ! De van itt [link] erre szakosodott topik , igaz mostanában nincs nagy fejlődés , idáig volt , de az utóbbi két évben nekem nem sok újat mutattak , inkább módolom a meglévő lámpámimat ( LED , és driver csere ) !! Képeim vannak , de videókat nem szoktam csinálni , itt van pár kép [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] ez az utolsó kép.egy ilyen pici lámpa [kép] ! -
fer
őstag
Hát ez az, ráadásul ez a vezeték 6A-nál akár 100 fokos is lehet. Én meg ha lehet minél messzebb teszem a melegedő dolgokat az akkutól. Sok idiótát látni a youtube-on, hogy ráragassza a tp4056-ot a cellára, töltés közben az is eléri a 80-90 fokot. És ráadásul ha még be is van zárva egy nem szellőző dobozba... Én még az IP2326-ot sem raktam bele a fater fúró akkujába, pedig vígan elfért volna. Ráadásul az még kevésbé melgedős, gyorstöltővel meg még hűvösebb. Még a bms-t is elválasztottam az akkuktól egy vastag prespán lemezzel.
Itt még csak félkész állapotban van. -
fer
őstag
válasz
Barret001
üzenetére
Egyéb óhaj? 36%-ról (a második szám villog töltéskor ezért nem látszik). A kivehető kapacitás tesztelésére nem találtam megoldást, mivel a "kütyü" minden portot lezár ha nincsen használatban. 2,3V-ot mértem, de ez terhelhetetlen, már 50mA terhelésre is leesik 0V-ra. Szerintem töltene ez gyorsabban is, csak nincs itthon 20W-nál erősebb gyorstöltő. -
-
fer
őstag
Kíváncsiságból rákerestem a vezetékek típusára:
Kulcsfontosságú adatok: a 22 AWG vezetékhez:
Áramerősség (Ampacity): Szabad levegőn: ~7 amper.Környezeti hőmérsékletfüggő: ~6A (100C
)~5A (60C
) .Ajánlott tartós használat: 1-3 amper. Jellemzők: Kisfeszültségű alkalmazásokhoz, például elektronikához és LED-világításhoz tervezték.Átmérő:Tömör: ~0,643 mm (0,0253 hüvelyk).Sodrott: ~0,762 mm (0,030 hüvelyk). -
fer
őstag
Nem mentek pocsékba a samu 35E akkuk amit eredetileg a fúrógépbe rendeltem, mivel találtam itthon egy jó kis QC3-as PB modult.
Nem lett szép, de legalább ronda, mint már korábban is írtam, abból főzök ami kéznél van. 
Szerintem a kis kínaiak ezeket a vezetékeket csak viccnek szánták a modul mellé.
Szemléltetésképp melléraktam egy 0,8-as fúrószárat. És ezeken a vezetékeken kellene 6-7 ampernak száguldozni büntetlenül.
A modul az árához képest jól működik, 23%-ról 100%-ra 2 és fél óra alatt töltötte a kb. 9,5Ah akkupakkot. Szerintem 700 pénzt bőven megért ez a modul. -
DigitXT
félisten
pedig nekem a 8A-es cella is több mint elég gőzölni
Mert erősen korlátozott az eszközöd áramfelvétele: ha nem ilyen, viszonylag vicces, amikor az arcodba robban a 35E, mert (folyamatos) 15A-nél is már felforralja magát.15A is definitly too high current for this cell. The cell temperature is above 75°C (25°C ambient + 50°C temperature raise). Logfile says 87°C for A cell.
Nem azért írják rá ezeket a figyelmeztetéseket, mert hülyék, hanem mert ennyit tud.
Nem dohányzom, nem vagyok a téma szakértője, ám úgy sejtem, hogy más típusok kaphatóak, amik bizony megrántják 20-30A-rel a cellát: oda nagyon nem való a 35E.
"1,5 ohm 8-9w MTL": nem csak ilyenek vannak a piacon. (Ha valaki rád hallgatna, és leszarná a gyártói figyelmeztetést, berakná a 35E-t egy bőven 0.8 ohm alatti DTL-be,
akkor lenne csodálkozás hamar: ~90W-ot ilyen cellából? Nem érdemes erőltetni.
) -
fer
őstag
Kénytelen voltam ebből is rendelni párat,
mivel benéztem az akkus fúrógépem áramfelvételét. Amikor pár éve megmértem 6,5A volt, most újra megmértem egy másik erősebb táppal, és vígan 10A felett volt a csúcs, nyilván az a 6,5A az akkori tápegységem max teljesítménye volt 12V-on.
Érdekes az első kövér betűs sor, ha szerintük ez sem felel meg e-bagóba akkor mi?
Nyilván olyan csomagolta aki nincs tisztában ezekkel a dolgokkal, de amikor a Samu 35E-t rendeltem, abba nem raktak ilyen papírt, pedig nekem a 8A-es cella is több mint elég gőzölni. Már több mint 2 napja használom, és még mindig 50%-on van.
Az első eve 25p 2430mAh-t tudott.
Tegnap a 13600-as zacskósat is megmértem, a 900-ból 721mAh maradt, nem is rossz egy több mint 14 éve vásárolt e-cigi akkutól. Egy ritkán használt elemlámpába még mindig jó szolgálatot tesz. -
fer
őstag
Hát azért 14 év az nem kevés. Lehet akkor még nem is tudtak olyan tartós cellákat gyártani. Van még 2db 13600 is azok is "zacskós" e-cig akkuk, és szintén 14 évesek, majd alkalomadtán letesztelem azokat is csak a kíváncsiság kedvéért. Elvileg 900mAh-nak kellene lenniük. [link]
-
fer
őstag
A másik lipo102030 is jól vizsgázott.
-
fer
őstag
Hát ráfért már az "upgrade" íme a régi lecserélt 13400-as kapacitása:

Érdekes módon ezzel is elment 3-4 napig, nyilván a fejhallgató nagyon kicsi áramfelvétele miatt.Az új beszerelve:
Remélem ezzel többet fog bírni. Elfért volna a lipo102040-es is ami + 100-150mAh lenne, de most már ezen nem vacillálok, nem mertem nagyobbat rendelni bele hátha nem fér el. Most letesztelem hány napot bír ki, holnap meg jön a másik kapacitásmérése. -
fer
őstag
El is készült a teszt, hát erre nem számítottam. 650mA-el terhelve 3V-ig merítve. Remélem a másik példány is lesz ilyen.
-
fer
őstag
Nagy nehezen ez is megjött:
Kettőt rendeltem elvileg 2x akkora mint ami a wh-ch510-ben eredetileg volt, amit már amúgy is több mint 2 éve kicseréltem egy 13400-ra [link].
Az egyiket most tesztelem. Kíváncsian várom, hogy vajon jobb lesz-e a 13400-nál, amit egy 2012-ben rendelt eGo-c 650-ből bontottam. -
Dr. Szilikát
őstag
Adatlapja szerint:
Charging process
IP2312 adopts complete CC/CV charging mode.
- When the battery voltage is lower than 3V, it enters the trickle charging mode and charges the battery with a charging current of 100mA
- When the battery voltage is close to 4.2V and the charging current is less than 300mA, it enters constant voltage charging mode. After entering the constant voltage mode, it will stop charging after every 4 minutes and check whether the battery voltage is higher than 4.15V. If it is higher than 4.15V, stop charging, otherwise, continue charging, and then check after another 4 minutes.
- When the battery is fully charged, if it detects that the battery voltage is lower than 4.1V, it will start charging the battery again. -
fer
őstag
Rendeltem pár darabot: [link]. Első körben 2-ből 2 számomra nem felelt meg, alig éri el a 4 voltot, és 350mA -nél már le is kapcsolja a töltést, pedig még menne bele bőven. Alapból 3A-es mind, kipróbáltam 2A-el, ugyan úgy nem jó. Kipróbáltam a 4,35V opciót is, a kimeneti fesz nem változott maradt 4,2, de most már 150mA-nél kapcsol le ami 4,15V töltöttséget eredményez. Így már megfelelő számomra. Most ennek alapból így kéne működnie, vagy ezt is gyártja boldog-boldogtalan, és kifogtam egy gyengébb szériát?
-
Dr. Szilikát
őstag
Valamelyik lemeríti magát, amit belső átvezetés okoz (ez párhuzamos ellenállást képvisel).
De arányaiban gyakoribb az elhasználódás miatt, a soros belső ellenállás növekedése. Vagyis terhelés nélkül jól tartja a feszültséget, sőt alacsony terhelés mellett még ki is vehető belőle az energia.
De minél nagyobb árammal terheljük, annál jobban esik a kapocsfeszültség, míg egy szinten lekapcsol a védelem. Így hiába van benne a töltés, nem lehet hozzáférni. Töltéssel is hasonló a helyzet: lassan, kis árammal fel lehet nyomni, de nagyobb áramtól túlszalad a feszültség, akkor meg amiatt tilt a BMS.
-
H-Zol
őstag
Szerintem megnőtt a belső ellenálásuk , én vettem egy belső ellenálas mérőt mert nagyon sok cellám van , egyik hobbim a zseblámpák és évek alatt összegyűlt 40-50 darab , de van amelyik 2 cellát de olyan is van amelyik 4 cellát eszik és egy a legnagyobb amibe 8 darab 18650- es cella megy és ezekben mindve vannak aksik , sőt pót aksijaim is vannak de nem mind 18650- és cellával működik hanem 18350 -18650 - 21700 - 26650 ! Olyan 12 évre nyúlik vissza a kezdet , de még aksit nem kellett lecserélni , a legrégebbi 12 éves 18650-es Sanyo védett aksijaim is jól teljesítenek , igaz itt kevés a töltési ciklus , szerszámgépeimnél már más a helyzet , ott már több aksi felújítást is kellett , hogy csináljak , egy kicsit feljebb posztoltam a szomszéd gyereknek a hamis kínai aksiba cseréltem cellákat , de azok tényleg minősíthetetlenűl sz@rok voltak !
Egy régebbi kép a kis gyűjteményemröl
[kép] a kétliteres pepszis palack a méret kedvéjért van ott ! -
fer
őstag
válasz
Barret001
üzenetére
Igen, de meddig számít jó akkunak egy akku?? Új korukban talán nem csinálták, de erre már nem emléxem, valszeg ahogy öregedtek vagy inkább minél többször lettek feltöltve, annál inkább nőtt az önkisülési hajlamuk is. Van még 2db Lg ICR 2500 20A (piros sárga) az egyiket ma kell kidobnom, mert 0,2v, a másik meg tud kb 400mAh-t. Ezekkel nem voltam elégedett, már nagyon korán elkezdtek veszíteni a kapacitásukból.
-
fer
őstag
12,5V-ról 9V-ig merítve 1,8A-el hajszál pontosan 3,2Ah-t adtak ki magukból, pedig arra számítottam, hogy közel a 2A-es terheléshez már lesz kapacitás csökkenés. A mostani akkukpakk a fúróban 1,3Ah-t tud, de csak ilyen szedett-vedett cellákból. Most a 3-at párhuzamba kötve visszatöltöm kb 50%, amíg várják a beépülést a fúróba.
-
fer
őstag
Leteszteltem mind a 6 db 35E-t, 5 db 3,2Ah, 1 db "csak" 2,8Ah, persze 3V-ig merítve. Most sorba kötöttem 3-at és tesztelem őket (9V-ig 1,8A-el), ezek mennek egy akkus fúróba, egyet meg beraktam az e-bagóba, hát érezhetően jobb a teljesítménye mint a 6 éves efest imr 3000 20A-nak. Vissza is kellett vennem 8W-ra, de még így is karcosnak érzem. Az efest-ben az nem tetszett, hogy ha feltöltöm akkor fél-egy napos állás után már elég jelentős önkisülése volt, a 20R-es samunak nem volt. Most ez abból adódhat, hogy az egyik imr a másik meg inr, vagy az efest-nek megnőhetett a belső ellenállása
. -
fer
őstag
Az első 3228mAh, 3V-ig merítve. De most akkor meddig is kellene meríteni, hogy a valós kapacitás kijöjjön?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

( én élveztem olvasni ) , felpörgette sokszor a topikat ! Az olyanokat én sem bírom akik okoskodnak ( még anyáznak is ) és nem biztosak a dologban , én akkor sem szoktam ilyenekkel vitatkozni ha százszázalékos vagyok az igazamban , mert az ilyenekkel nem lehet
!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) , az eredeti aksit a tulaj szerint gyorsan feltöltötte , de ugyanolyan gyorsan le is merült
!!
Ebbe is Sony cellákat tettem , de ezt kifogom próbálni ( van hozzá adapter ) egy Parkside performance kerék kulccsal, hogy mit enged át a BMS, mert az aksik bírni fogják !
Mellesleg a második linket nem tudom megnyitni, mindig átirányít random helyekre.
Itt még csak félkész állapotban van.
Egyéb óhaj? 36%-ról (a második szám villog töltéskor ezért nem látszik). A kivehető kapacitás tesztelésére nem találtam megoldást, mivel a "kütyü" minden portot lezár ha nincsen használatban. 2,3V-ot mértem, de ez terhelhetetlen, már 50mA terhelésre is leesik 0V-ra. Szerintem töltene ez gyorsabban is, csak nincs itthon 20W-nál erősebb gyorstöltő.
)~5A (60C
Nem lett szép, de legalább ronda, mint már korábban is írtam, abból főzök ami kéznél van. 
Szemléltetésképp melléraktam egy 0,8-as fúrószárat. És ezeken a vezetékeken kellene 6-7 ampernak száguldozni büntetlenül.
)
mivel benéztem az akkus fúrógépem áramfelvételét. Amikor pár éve megmértem 6,5A volt, most újra megmértem egy másik erősebb táppal, és vígan 10A felett volt a csúcs, nyilván az a 6,5A az akkori tápegységem max teljesítménye volt 12V-on.
Nyilván olyan csomagolta aki nincs tisztában ezekkel a dolgokkal, de amikor a Samu 35E-t rendeltem, abba nem raktak ilyen papírt, pedig nekem a 8A-es cella is több mint elég gőzölni. Már több mint 2 napja használom, és még mindig 50%-on van.

Remélem ezzel többet fog bírni. Elfért volna a lipo102040-es is ami + 100-150mAh lenne, de most már ezen nem vacillálok, nem mertem nagyobbat rendelni bele hátha nem fér el. Most letesztelem hány napot bír ki, holnap meg jön a másik kapacitásmérése.
Kettőt rendeltem elvileg 2x akkora mint ami a wh-ch510-ben eredetileg volt, amit már amúgy is több mint 2 éve kicseréltem egy 13400-ra