Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#88352) vkp válasza qnadam (#88350) üzenetére


vkp
aktív tag

Tartsd meg. Ha évente cseréled benne a folyadékokat és nem használod, még akkor is jobban megéri, mint venni valami modern vackot. Nézd meg pl. Jahnot, amennyi pénzt beletolt a talicskába, annyiből már sofőrös limuzinnal is járhatott volna ;]

(#88353) qnadam válasza vkp (#88352) üzenetére


qnadam
veterán

nem az enyém.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#88354) Sipi- válasza vkp (#88352) üzenetére


Sipi-
tag

Másik kocsi mellé minek megtartani egy 20 éveset is?
Leslie zsírpapírba csomagolt szent-szobor Astráját sem értettem már 10 éve sem. Akkor még kis pénzt is ért volna pedig.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#88355) Phülöp válasza qnadam (#88350) üzenetére


Phülöp
addikt

De kellettél volna fél évvel ezelőtt ezzel az ajánlattal - anyósomnak kerestünk tanulóautót, aki nyugdíjas fejjel szerezte meg a jogosítványt.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#88356) eattila válasza vkp (#88352) üzenetére


eattila
csendes tag

Suzukit? Az a baj vele, hogy ahol sérült, és kiviszed, azonnal elrohad úgy, hogy nyoma se marad. :)
Enyémből nőtt ki növény is annó.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#88357) qnadam válasza eattila (#88356) üzenetére


qnadam
veterán

a növény összefügg a rozsdával, de nem úgy :) az user error.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#88358) qnadam válasza Phülöp (#88355) üzenetére


qnadam
veterán

ha rajtam múlt volna, már 5 éve eladta volna az autót (vagy inkább 10), de sajnos most sikerült.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#88359) eattila válasza qnadam (#88357) üzenetére


eattila
csendes tag

Az. Azért lehetett növény, mert a rozsda hagyta bejutni. Meg a port is :D

De ha sos autó kéne hamar és nem sok pénzért, akkor suzuki. Akkor is, ha valakinek tanuló autó kéne. Fruttiért van hozzá minden.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#88360) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88336) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ööö...
Ha igényként felmerül(het) az, hogy valami megvan otthon, de kellene távolról, mert "milyen jó lenne megnézni a ... " (és itt most egy hosszú lista jöhet), akkor egy NAS megoldás lehet.
Én nem mondom, hogy vegyél otthonra, vagy akárhova, csak tegnap kábé kiderült, hogy anyudnál a Zyxel most épp lassú, erre mondtam halkan, hogy az a Zyxel tulképp egy jóféle NAS, csak van benne 1-2 haldokló merevlemez, és lehet, hogy ezek miatt lassú. Ezt ugye alaposabb vizsgálat nélkül nem fogjuk megtudni.
Ha engem kérdezel, én jelenleg használtat nem mernék neked javasolni, mert 1-2 hónap, valami baja lesz, és akkor... nem, inkább azt csináltam, hogy 2 rekeszesekből a csinosabbakat összehasonlítottam, és ebből kijött, hogy a QNAP TS-251+ az én javaslatom.
De amíg nincs ilyen igény, hogy otthoni fájlokat (legyen az windows telepítő, aktivátor, családi fényképek, akármi) elérd messziről, addig nem beszéllek rá rengeteg pénz elköltésére.
Ha az igényed megvan, akkor esetleg elgondolkozhatsz ezen... Azért ez, mert ebben intel proci van, igaz, celeron, de az enyémben meg ettől is gyengébb atom valami van, és teljesen jó. A linkelt modell 2GB ramot tartalmaz, egy 2GB DDR3-L modulban, max 2db 4GB-st tudsz beletenni, akkor lesz 8GB kapacitás. Ha érzed, hogy lassú, vagy terheled virtuális géppel/gépekkel, akkor ezt a 2GB-t lehet, hogy érdemes bővíteni.

Mivel van egy szervered, ami valami HP mikroszerver, szerintem felesleges még egy NAS, hogy ugyanazt csinálja, mint a mikroszerver. Ha azt szeretnéd menteni, mert, akkor ez megoldás lehet, mint háttér.
Szóval ezt alaposan át kéne rágnod, hogy kell e?

Lehet, elég anyudnál megmenteni az adatokat, és lecserélni a korongok közül a bénázót. Ha az se hoz javulást, akkor le lehet cserélni a NAS-t.
Sebességtesztelni tudok kölcsönadni egy régebbi valamit, az is QNAP, csak valami kókadt ARM alapú cucc lakik benne, 512MB ram társaságában (nem bővíthető), és a felülete se elégíti ki a mai igényeket. Lassú... 4 lemezes, abból egy göthös, valami makogott rá a NAS, de még működik.

Viszont...
A Zyxelen én előbb elolvasnám a MANUAL-tól kezdve a szervíz doksin át az összes valamit, mert ha megnyomod a resetet, lehet, hogy nagy bajt tudsz okozni.
Qnap esetében ez olyan, hogy az admin felhasználónév visszaáll gyári admin / adminra, az összes felhasználó inaktiválódik vagy törlődik (ezeket vissza lehet gépelgetni), jelszavuk elmúlik (vagy a teljes felhasználó lista törlődik en bloc), a megosztások eltűnnek (na, ez baj), a jogosultságok is (ez sokkal nagyobb baj), kvóták meg ilyenek a holdba... Ja, és az alapértelmezett megosztott mappa eltűnik. (minden más ebből "nő" ki - itt lennének a felhasználók egyedi mappái, a letöltések, a fotók, a minden IS. Ha mond valamit, akkor az eszköz /share mappája.) Az adatok megmaradnak, nem törlődnek, csak ha XYnak más kell, akkor majd beállítja. Szóval óvatosan a NASok reset gombjával!
Rendszer alaphelyzetbe állításra van beépített funkció, azt kell használni.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88361) npera válasza blueboi69 (#88347) üzenetére


npera
újonc

Szerintem amivel a legtöbbet tudsz segíteni a saját döntésed megkönnyítése érdekében az először a szimulátor.

Nova linkelt egy 5 dodós szimet, aztán van a Velocidrone, ami nekem van. Az állítólag a leginkább racing és acro orientáltságú szim, még Mr. Steele is használja.

A LiftOff a leginkább szebb, meg abban nagyon sokmindent lehet állítgatni és tuningolni a gépen.

Ha veszel egy olyan USB-drótos egyszerű "távirányítót", akkor azzal igen olcsón tudsz szimulátorozni. Vannak még ingyenes szimek is, CurryKitten csinált egyet pár hónapja. Szóval még venni sem kell.

A tört verziókat most átugrom, mert annyira olcsóak egyébként, hogy kár ezzel foglalkozni.

Aztán nézz meg pár rivjút különféle rádiókról és quadokról. Meg a kezdős DRH társalgóban is igen sok tudást fel lehet szedni, vannak kifejezetten kezdőknek készített oktató jellegű videók.

Én egy igazi amatőrként csinálom ezt a hobbit. Úgy álltam neki, hogy forrasztani sem tudtam, csak azt hittem, hogy ha elég sok forrasztóónt elpocsélkoltam apám pákájával, akkor majd ez is menni fog.... :U

Ha a szimulátorban tudsz úgy repülni, hogy megy egy "pálya" körberepülése stabilan és nem 2 kapunként mész neki valaminek, akkor lehet, hogy egy kisebb quad már menni fog. És itt rögtön jön is az ellentmondás.

Egy nagyobb quad alapvetően stabilabb, lustább tud lenni már csak a tömege miatt is, ha (!!!!) a beállítások ezt támogatják. Le lehet szedálni a gázreakciót szoftverből, lehet throttle cut benne is akár, rakhatsz exponenciális tompítást a stickekre, lehet különféle rate profile rajta kapcsolóval állítva, vagy leszálláskor az OSD-n feljövő menüben átrakva.

Szóval lehet mondjuk venni egy "kezdők" által eléggé preferált iFlight Nazgul 5 gépet, akár 4S, akár 6S konfigurációban, aztán elég sok szim után nekiállni.

Ez valami fantasztikus ár/érték arányt ad, kábé Mr. Steele spéci quadja kis eltérésekkel. Ez egy fullos 5"-os vas, annak minden előnyével és hátrányával. Ez valami brutál erős, ha ráhúzod a gázt, simán amputál ujjakat, ha rosszkor nyúkálsz. De mivel nehéz is (5"-nak könnyebb egyébként), ezért alapvetően támogatja a lassú folytonos mozdulatokat. Ha persze tudod irányítani is közben. Mert nem elég bedönteni, aztán húzni a gázt és utána feltölteni a videót és ömlik a pénz a milliós nézettségből.... :C

Egy kisebb gép (2" vagy 2,5" vagy 3") sokkal könnyebb tipikusan, fürgébb és izgágább. De ez is relatív. Egy minőségi flight controller, szépen kiegyensúlyozott prop és jó PID tuning esetén a gép betonstabilan tud lebegni, hiába 2,5"-os mondjuk. És egy izgágára programozott és annak megfelelően épített tohonyának tűnő 5"-os is lehet olyan gyors, hogy azt sem tudod mi történt, mert mondjuk 1000 fok/sec a rate és az a számításaim szerint több, mint 2 fordulat másodpercenként teljes stick kitérésre. Innentől kezdve már kábé csak rajtad múlik, hogy ebből mit tudsz kihozni.

Az én javaslatom a fentiek fényében:

1. sok olvasás,
2. sok rivjú
3. USB "rádió"
4. szim
5. még több szim
6. egy brushless 1S whoop jellegű valami. 65mm vagy 75mm vagy esetleg picit nagyobb. Mobula6 vagy TinyHawk II elég jó.
7. még több szim és még több repülés
8. innentől már vélhetően te is érezni fogod, hogy milyen irány érdekel

(#88362) npera válasza blueboi69 (#88351) üzenetére


npera
újonc

Már vártam a feltevést :)

Ezeken a tölcsérek megtévesztőek. Egy csomó ilyenen inkább ártanak, mint használnak. Ha nincs jól optimalizálva a "duct" és a prop, akkor inkább csak hangosabb lesz tőle és lomhább. Ezen kívül ezek nem védenek semmit ütközés során, csak eltörnek.

Egy jól megcsinált ilyen növeli a tolóerőt és nem lesz nagyon hangos tőle. De érzékenyebb a szélre és nehezebb. Viszont HD-kamera cipelésére jobb lehet, mert lassú repülésnél lehet (!) előnye.

Ezek azok, amik úgy szólna, mint a levélfúvó gép. És ha beszív valamit a prop, akkor ugyanúgy vág és aprít. Szóval állat és gyerek közelében nem igazán jó ötlet. Beltérben lefúj mindent és a függönyt beszívja és eltépi.

Ha cinewhoop kellene, akkor én egyedül KababFPV, alias Bob Roogi, alias FPV Cycle termékét venném. Itt egy videó róla.

Itt beszél a tölcsérektől elég sokat.

Itt még többet.

A csávó csatornáját szerintem tedd el kedvencbe, mert nagyon sok érdekes analízise van.

(#88363) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88343) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én kábé csavarhúzós emberke vagyok, de én is Windows terminált, meg Putty-ot használok.
Linux az fut a háttérben a rendszeren, én nem is értek ahhoz. Amit nekem kell, meg tudom csinálni. Emellett van grafikus interfész is, az kábé működik is. Néha jól.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88364) zetor2000 válasza npera (#88362) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ilyen apró lukú fémháló ráapplikálása megoldható, nem? Azt akkor legalább aki kapkod utána, csak összetöri, de nem vágja el/le az ujját.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88365) zetor2000


zetor2000
senior tag

#ez büntet:

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88366) npera válasza zetor2000 (#88364) üzenetére


npera
újonc

Minden IS megoldható, a tákolásnak nincsenek határai. Repülni nem biztos, hogy jól fog utána, de felapplikálni bármit lehet :C

(#88367) Jahno válasza zetor2000 (#88364) üzenetére


Jahno
őstag

Rá lehet, max, nem repül :C

(#88368) npera


npera
újonc

Blueboi, még egy fajta gép, ami a szim után érdekes lehet. Ezek a keretek sem védenek sokat, de legalább nem is lassítják le úgy a gépet és rohadt hangos sem lesz. Ha lassan nekisodródsz a falnak vagy a szekrénynek, akkor segít.

(#88369) -NoVa- válasza npera (#88368) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ugyeugye :)

De én inkább hason lógatom az akkut, stabilabban mozog.
link

(#88370) zetor2000 válasza npera (#88366) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egy ilyen szúnyogháló szerű dologra gondoltam... persze nem mindenre lehet, meg van értelme, de reggel volt belinkelve egy zöld-fekete 4 rotoros valami, oda pl. simán. Extra súlya szerintem minimális.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88371) blueboi69 válasza npera (#88368) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na ez eleg jo. Picit draga ugyan, de azert csak van kisgep amire lehet kamerat szerelni, ezek utan ne mondjatok, hogy nincs. Teljesen jo! Mar csak penz kell hozza :C

(#88372) blueboi69 válasza -NoVa- (#88369) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Erre en azt gondolnam, hogy gyorsitott felvetel :)
Elkeztem a sjmulatort nyomkodni amit mondtal. Telorol izgalmas :DD

(#88373) BobaHWSW válasza npera (#88346) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Eleg jo!

Ide tank kene. Tegnap csak 70kmhs atlag szel volt. Macska neha morcos.

(#88374) Bujdy81 válasza zetor2000 (#88360) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Köszi a sok infót! :) :R

A microserver tápja eléggé kókadt, sokszor kikapcsol "csak úgy". Nem mellé, hanem helyette lenne a NAS.

A reset gomb ötlet azért jött, mert nem tudom, hogyan jutok be a NAS-ba, ha a default admin jelszó nem jó és nem találtunk feljegyzést, hogy apu mit állított be. :(

Nem tudom, hogyan lehetne defragolni a NAS-t, vagy egyáltalán diagolni a diszkek állapotát, ha EXT4 rendszer van rajta és nem jutok be a NAS felületén... :(

(#88375) Samott válasza Bujdy81 (#88374) üzenetére


Samott
addikt

Ha most fut akkor ra kell dugni egy kulso vinyot es mindent lementeni rola. Ha lassu hat lassu. Egyszer csak kesz lesz.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#88376) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88374) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem tudom, segít e, de Qnapon van SSH felület, de csak lokál IPről enged, és csak admin-t.
Ezen ugye egy QTS nevű linux féle van, amennyire ismerem a linuxokat, a parancsok ~egyeznek. cd / ls, rd, md... ilyenek mennek. Midnight Commander van rá, szóval aranyélet... :D
A Zyxel se lehet bonyásabb, csak a jelszót kell ismerni. Vagy egy olyan usert, akit ismer, és elég magas a jogosultsági szintje.
A Qnappal ellentétben lehet, hogy nem okoz ennyi kárt, de csak óvatosan...

Defragolni szerintem úgy a legjobb (és szerintem leggyorsabb is), hogy lementesz róla mindent. Ha kell, megreparálod a vinyót (formázod, particionálod, stb..) aztán visszamásolsz rá mindent. Ilyenkor nagyjából egy folyamatos írás van, üres területre, jó egybefüggő darabok...

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88377) zetor2000 válasza Samott (#88375) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ja, az idő megoldja. :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88378) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88374) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ja, a szerver helyett...
Hát, ha valóban nem kell a 4 fiók (nem csak kapacitás végett jó a 4 rekesz, hanem adatbiztonság végett is), és elég a kettő rekesz, akkor valami olyannal, amit fentebb írtam.
Én "inteles" vonalat javasolnám, mert azokra van minden. A beépített alkalmazások se rosszak, de a qnap féle letöltőkliens eléggé érdekes... a qBittorrent meg olyan, mint PCn, csak webes a felülete. (Ezt még nem sikerült távelérni, mert nem vagyok pro, meg nem is igazán ver a víz miatta, hogy nem tudok messziről torrentelni, de lehet, félnapi szopolás után menne. )
Annyi előnye van még ezeknek, hogy ha van IP kamerád, akkor képes rögzíteni a képét (annak ellenére, hogy pár kamera rendelkezik saját microSD foglalattal, amire rögzít). Alapesetben valamennyit, a leírásából kiderül.. 1-2 az alap (nekem 2-t rögzíene, de csak 1 kamerám van), és a kamera szoftvere olyan, hogy eléri kintről, szóval én nem használom ezt a megoldást, de kipróbáltam, és megy. Valami Dahua 6Mpixeles a cucc, képes x másodpercenként állóképet rögzíteni, kis felbontással live streamet, és mellé HD...FullHD...4K streamet is. A "Surveillance station" alkalmazás olyan, amilyennek kell lennie. Beállítod, mit hogy rögzítsen, és megy.
A többi app is ilyen, pl. a MusicStation-t egy időben zenejátszásra használtam, de rájöttem, hogy a Foobar képes FTPről lejátszani, szóval most inkább az. Nem Deezer, meg Spotify, összeszedtem a NASra a zenéket, az onnan szól. Videostation-t szoktam nézni hétvégén, ágyban, ha olyanom van - tableten. :)
Emelé persze másolok rá / róla, megy torrent, ilyenek. Látom Windowsban, fel lehet csatolni a megosztásokat, tudja használni 1-2 kollega, meg tesóm, meg ilyenek, mert elérhető nekik egy része.
Ja, lehet olyat, hogy egy user csak adott ideig él, utána ki lesz tiltva. Azaz, ha van valami, ami csak egy ideig kell, hogy éljen, akkor megoldható.
"A diszk 1 percen belül megsemmisíti magát" - Engem? :D
Ja, a kinézett valami kábé teljes értékű böngészős akármi a HD Station alkalmazás telepítése után. Azaz lesz kép a HDMIn - YT, Web, Chrome elérhető...

Synology NAS ugyanez, pepitában. Csak azt nem ismerem ennyire, és szomszédot egyszer kizárta a sajátja :D

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88379) Bujdy81 válasza zetor2000 (#88376) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

"A Zyxel se lehet bonyásabb, csak a jelszót kell ismerni. Vagy egy olyan usert, akit ismer, és elég magas a jogosultsági szintje."

Hát ez az! :( Nem ismerem az admin jelszót, nem találtam feljegyzést, hogy mi az és apu tudta csak, hogy mit írt be, viszont ő meghalt. Egy halom jelszót felírt kis cetlikre a vége felé (rákos volt évek óta, tehát "számított rá", hogy ezek az infók majd jól jönnek,) de nem mindent. Többek között ezt sem...

Tehát, hogyan lehet egy NAS-ra "betörni" úgy, hogy nem ismersz semmilyen jelszót? ;)

Szerk.:

[link] Itt azt írják, hogy nekem a first reset kell, szerintem. De még a second reset sem törli az adatokat elvileg.

[ Szerkesztve ]

(#88380) Jahno válasza Bujdy81 (#88379) üzenetére


Jahno
őstag

Szinte minden NAS lyan, hogy alap reset csak a jelszót veri le, másik kombináció meg a konfigurációt is. Lemásolni hálózaton még mindig nem próbáltad?

Az is meglepő, ha valami nem az alapértelmezett jelszóval megy :U

(#88381) blueboi69 válasza Bujdy81 (#88379) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Szerintem simán kapcsold ki szabályosan powergombbal ha van rajta, aztán szedd ki a vinyót és dugjad be egy usb-s hdd keretbe.
explore2fs asszem ami win alatt olvassa az ext filerendszert.

Közben megnéztem, ez lehet a jó: http://www.ext2fsd.com/

(#88382) -NoVa- válasza blueboi69 (#88372) üzenetére


-NoVa-
őstag

Pedig látszik a gyerekek mozgásán, hogy nem, csak óvatosan, rájuk figyelve visszafogott tempóban köröztem körülöttük. Aztán inkább belementem egy fáról lelógó konfettiszálba, és elengedtem a gépet, mert kicsicsaj nagyon közelített. A másik 3" gépem finomabban mozog, sokkal gyorsabb, de azzal nem repkedek ilyen gyerekdúlta kertben.

(#88383) Jahno válasza blueboi69 (#88381) üzenetére


Jahno
őstag

Ha hibás, akkor az USB keret vezérlője legtöbbször jobban eldobja, mint ha a NAS erőlködik. Ott meg max. 1-1 file nem lesz olvasható, de ha nem állt le, akkor még menthető bír lenni. Keret viszont arra jó, hogy látjuk a smartot és kiderül végre, hogy legalább ott mi van.

(#88384) Jahno


Jahno
őstag

Ezt is kipróbáltam. Úgy látom van még hova felnőni, kellene kék égbolt és hajók, némi mozgás a kamerával, oszt akkor eleje hosszú, végén nem is értem miért lett olyan hirtelen sötét, mert kétszer is visszalassítottam. Még babrálom, de soxeretettel Nektek, Bp timelapse:

[link]

(#88385) -NoVa- válasza Jahno (#88384) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én fülest fotóztam, de kéne több fény, hogy rendesen bele tudjak fókuszálni a testbe, és még éles is maradjon. Majd nappal jobb lesz:

(#88386) Jahno válasza -NoVa- (#88385) üzenetére


Jahno
őstag

Jaaaaj, ne sírj már, nincs egy asztali lámpád? Mi széthegesztettük a BMW-s képeket. Még én sem tudom, hogy bejön-e:

[link]

(#88387) qnadam válasza Jahno (#88386) üzenetére


qnadam
veterán

akkor aludj rá egyet :)
szerintem sok, arc ég, fekete már nem fekete...
inkább kerítsd elő az advc-t :DDD bár elvileg holnap érkezik egy jvc s-vhs, ha az palként ki tudja tolni a mesecam felvételt, akkor nemke'.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#88388) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88379) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha nem ismert a jelszó, akkor macerás...
Esetleg próbáld ki azt, ami a kézikönyvben szokott lenni (nálam admin a felhasználónév, és admin a jelszó is alapesetben). Normális ember az admint vagy megváltoztatja, vagy kitiltja, de hogy nem hagyja alapértelmezetten a jelszót, az biztos, de hátha.

Esetlen ha megvan apud konfigja, azt is rá lehet ereszteni a hálóra, lehet, a böngészők közül az egyik tudja a jelszót... vagy az a 2 külső merevlemez, amire a mentés készült? Egy pillantást érdemes lehet rá vetni. Ezek csak találgatások, de hátha... vagy a cetliken lévő jelszókat is ki lehet próbálni, hátha egy jelszó volt mind felett...

Ha mást nem, akkor a jelen állapotról egy teljes mentést, azt utána mehet a reset gomba.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88389) Jahno válasza qnadam (#88387) üzenetére


Jahno
őstag

Need for speedben hol volt fekete?

(#88390) zetor2000 válasza blueboi69 (#88381) üzenetére


zetor2000
senior tag

"Szerintem simán kapcsold ki szabályosan powergombbal ha van rajta..."
Ehh... ez nem annyira szabályos. :)
Enyémet menüből illik leállítani, ami először leállítja a szolgáltatásokat, majd a rendszert, és sipol, ha minden oké (asszem). Vagy valami jelzést ad a fények közül, hogy namost mehet.

Ennek az az oka, hogy lehet, hogy vannak belogolva userek, és van 1-2 nyitott fájl, amit lustaságból nem mentettek, vagy megy valami le/feltöltés a háttérben, és nem akarja a rendszer, hogy az adat összekuszálódjon. Egy ilyen NAS nem olyan szög egyszerű, mint egy windowsos desktop. Nem misztikus csoda, csak nem biztos, hogy 1 user használja (Bujdi esetében valszeg csak 1, de ezeket kis irodák is vásárolták, ott meg lehet, hogy 10-20 kliens lóg rajta.)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88391) -NoVa- válasza Jahno (#88386) üzenetére


-NoVa-
őstag

Programozó vagyok, szóval nincs :)

De még a házban sem, kicsicsajnak majd valamit az íróasztalára kell venni egyszer. Nem volt rá igény eddig.

(#88392) npera válasza Bujdy81 (#88379) üzenetére


npera
újonc

QNAP NAS-on van egy reset gomb, amivel ha fizikailag hozzáférsz a NAS-hoz lehet reszetelni. Le lehet tiltani szoftverből, de alapból engedélyezett.

Én kivenném a vinyót belőle, aztán megpróbálnám a resetet.

A vinyót lementeném az egész előtt persze. Igazából amennyire lassúnak tűnik és még nem tudod, hogy mennyire egészséges a vinyó én a backuppal kezdeném és minél hamarabb.

A le-leálló Microserver tápját is orvosolnám hamar, mert a táp ingadozása és vinyók kombója nem jó ómen.

(#88393) npera válasza -NoVa- (#88385) üzenetére


npera
újonc

Óóóóó.

(#88394) Jam.


Jam.
aktív tag

Tyűű! Én csak most kötöttem ki ebben a topicban... Mondjátok, hogy van itt olyan aki még emlékszik rám?! Főleg 2003-2006 környékén voltam igazán aktív (ugyanezen a néven), akkor több lanpartyn is részt vettem hwsw-s arcokkal, illetve jártam/építettem az első modding találkozókra. A legemlékezetesebb talán egy régi, "világvevő" rádióba épített számítógépem volt.
Pacsi mindenkinek, aki azóta is aktív! ;)

(#88395) eattila


eattila
csendes tag

Bódog N/A-t itt is.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#88396) npera válasza eattila (#88395) üzenetére


npera
újonc

Köszönöm :B

(#88397) blueboi69 válasza zetor2000 (#88390) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Én csak olyat láttam eddig, ahol a powergomb is szépen leállítja a rendszert. Nem áramtalanító mint a pc tápokon régen (nemtudom mostanában van-e, évek óta nem láttam pc tápot) Szóval szabályosra gondoltam :)

(#88398) -NoVa- válasza npera (#88396) üzenetére


-NoVa-
őstag

Azt!

(#88399) blueboi69 válasza npera (#88396) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Bódogságosat!
Nekem szombaton volt, kisebbik fiamnak csütörtökön, asszonynak meg hónap végén, szóval januar powaaaa

(#88400) -NoVa- válasza Jam. (#88394) üzenetére


-NoVa-
őstag

Üdv, ritka a bővülés :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.