Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#87951) Sipi- válasza blueboi69 (#87948) üzenetére


Sipi-
tag

Elit környék :) Bezzegasvédeknél :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87952) Jahno


Jahno
őstag

Autós és egyéb zenei tartalom napi 10perces:

[link]

(#87953) hobizoli


hobizoli
nagyúr




occcccsosag van sogoreknal :DDD :U
es ha meg jol nezem ott alul vannak meg extra koltsegek is ezen felul

több drón kell ;P

(#87954) zetor2000


zetor2000
senior tag

#bízz bennem, mérnök vagyok:

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87955) zetor2000


zetor2000
senior tag

#kutyás nem annyira vicces, de azért kicsit mégis:

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87956) blueboi69 válasza Jahno (#87952) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Tetszik!
Jó a klip és megdöbbentett, hogy magyarok csinálták. Mondjuk jól gazdálkodtak közel 12perces zenéhez csak 6perces klippet forgattak, a többi stáblista. Végülis költségcsökkentés ez is :D

(#87957) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Becsületesnepper + Albert a cyberdetektív a csalások nyomán. Voltmár? Sztem iszonyat jó, engem lebilincselt a laptop elé végig.

KATT,megnéz,örül

(#87958) qnadam válasza Jahno (#87949) üzenetére


qnadam
veterán

nincs visszaigazolás.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#87959) Jahno válasza blueboi69 (#87956) üzenetére


Jahno
őstag

Lesz majd rendezői változat is :-P

(#87960) zetor2000 válasza blueboi69 (#87957) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ja, egyszer már linkeltem.
Ügyes gyerek, és ha igaz, hogy miket és hogy csinál, akkor szerintem vastagon megdolgozik a pénzéért. Persze amikor 15-20 perc alatt fog meg huncutokat, akkor nem időarányos a keresete, de ennek bele kell férnie.
Időről időre 10-100-1000 facebook profilt, és azok kontaktjait csekkolni elég időrabó, és gusztustalanul monoton... engem megölne az ilyen feladat. És ha van pár kiszelet, akkor azok fotóit, egyéb közösségi oldalait, és a képeken pixelvadászni... nem egyszerű.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87961) npera válasza blueboi69 (#87948) üzenetére


npera
újonc

Ezek az 1991 óta feltekert tömeges import eredményei. Beimportáltak egy beilleszkedésre és munkára képtelen analfabéta tömeget, akik mellesleg egy erőszakos invázív vallást követve segélyből éltek. Mivel a segélyt meg lehet többszörözni a gyerekek számával és becsületes munkával nehezen összekereshető vagyonokat döntöttek rájuk, ezért semmiféle ösztönző erő sem volt a munkára vagy beilleszkedésre. Jött a sok gyerek, akik úgy nőttek fel, hogy sosem dolgozott egyik szülő sem, viszont a társadalom kizárta őket gettókba. Innen már csak lépés az erőszakos vallási térítők követése, amiből simán jön az ISIS követése, valamint tökéletes belépő a már meglévő szervezett bűnözői körökbe is.

A 2010-es évek elejére megjelent egy a társadalomtól független második generációs bűnözői generáció, akik maximális erőszakkal lépnek fel bármilyen helyzetben, már kiskorú koruktól fogva az utca nevelte őket, semmiféle iskolát nem végeztek, dolgozni is csak bűnözői köröktől megrendelt kisebb melók keretében "dolgoztak".

Ezek robbantgatják egymást, meg lövöldöznek és késelgetnek. Néha eltalálnak civileket vagy túl közel van valaki egy pokolgéphez, amit másnak címeztek. Minek ment oda, ugye...

Az egész "Nyugat" tele van már velük, bárhova mész van egy ilyen réteg Nyugat-Európában. Meg Skandináviában.

A dánok keményen nyomják egyébként, most mondta ki a bíróság egy második generációs dán állampolgárságú, de egyébként a Skandináviában kiterjedt Khan-család maffiakörébe tartozó illetőre, hogy jogosan vonták vissza a dán állampolgárságát és utasítják ki az országból. A menekült jog nem illeti meg, hiába "menekültek" a szülei Dániába, ha ő ott szervezett bűnöző és terrorista cselekedetekben vesz részt. Kíváncsi leszek mikor lépi meg ez más európai ország.

(#87962) blueboi69 válasza zetor2000 (#87960) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Itt az a korrekt, hogy fejben kell tartani sok részletet. Tehát nézi a sokszáz profilt, képeket és minden apró részlet hozzápasszolhat valami máshoz.
Olyan mint egy hatalmas puzzle, amiről nincs minta, hogy hogy kellene kinéznie és a puzzle darabok 90%-a nem is a kirakandó képhez illik.
Sztem amúgy baromi izgalmas is, főleg, amikor action van, vagy tényleg már a gyanúsítottal chatelget vagy felhívja vagy akármi. Az úgy már izgis, de valóban nagyon sok a monotonitás is.

Emlékszem egyszer engem is átvertek, még kb 19-20éves voltam. Egy barátom mondta, hogy az egyik fórum ahova irogat, ott egy tag megszorult és kérne kölcsön pénzt. Már nem emlékszem mihez kellett neki, de vártak vmi hitel utalást (ami akkor még nem volt ilyen azonnali mint most) és akkor visszafizette volna a dupláját. Meg is volt, hogy mennyi pénzre lenne szüksége, kb 500e éshogy nem baj ha több forrásból szedi össze,csak neki ennyi kell összesen. Volt asszem 100ezrem, amit erre tudtam áldozni vagy talán 150e, nemtudom.
Kérdeztem havert, hogy mit tud róla, akármi. Mondta, hogy hát nem sokat, csak chetalni szoktak, alapvetően aktív tag. Beszéltem a fickóval, mondtam, hogy látatlanba nem utalok, írjunk papírt is. Mondta, hogy nem akadály, de ő Pécsen van, de feljön érte vonattal, mert nagy segítség bla bla bla. Pályaudvaron találkoztunk, elkértük minden igazolványát, beszélgettünk fél órát, meggyötört, de normális embernek tűnt, se nem cigány, se nem tájszólásos parasztbácsi, semmi extra. Semmi kirívó ékszer vagy drága ruha, tök átlagos embernek tűnt.
Végül odaadtam a pénzt, írtunk róla netről letöltött köcsönszerződést, felírtam minden adatát.
Aztán mikor letelt a vállalt 2-3hét, akkor nem fizetett, kért még vmi minimál összeget, talán még vmi 5ezret vagy 10et nemtudom. Erre már nem emlékszem, hogy azt végül megadtam-e, de az is lehet, hogy igen. Akkor még felvette a telefont, meg válaszolgatott sms-re. (akkoriban még nem volt nagyon más). Aztán utána eltűnt, napokra, hetekre. Néha jött, hogy balesetük volt külföldön és kórházban van, meg nemtudom még milyen kifogások, de akkora már a telefont sem vette fel és sms-ben néha néha irogatott. Aztán arról a fórumról, ahonnan a cimborám is ismerte, előkerült még 1másik srác, akivel beszéltünk is, kiderült, hogy ő is adott az ürgének, de ő nem írt semmi papírt, csak elutalta a pénzt, viszont kevesebbet, talán 50e körül. Azért ez kb 16évvel ezelőtt nem volt kis pénz még.
Egy darabig reménykedtünk, de elég hamar leesett, hogy hülyék voltunk és jól átbasztak. Még pár évvel később gondoltam rá, hogy lemegyek a lakcímkártyán szereplő címre, de azóta elengedtem a dolgot. Elkönyveltem, hogy hülye voltam és keményen megfizettem a tanulópénzt. Rendőrségre nem mentem, otthon nem tudtak erről és nem akartam meghallgatásokra járkálni. Szóval ennyi, fiatal voltam és naiv :)

(#87963) blueboi69 válasza npera (#87961) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Szomorú. Én sem kegyelmeznék az ilyeneknek. Takarodjanak haza a picsába. Ez a baj, hogy a jóléti nyugodt társadalom szánalomból beengedte ezeket, mert azt hitte nem lesz baj belőle. Hát a fenéket nem...
És amúgy itthon is sajnos ez van a cigányokkal, amíg kapnak segélyeket a gyerekek után, addig eszükbe nem jut dolgozni. Ha megszűntetik a segélyeket és nincs bevételük akkor meg lopni fognak, az sem jó. Nekünk annyival rosszabb, hogy a cigányoktól nem tudod elvenni a magyar állampolgárságot és nincs hova kitoloncolni őket. Szaporodásuknak kell gátat szabni valahogy.

(#87964) Jahno válasza blueboi69 (#87956) üzenetére


Jahno
őstag

Fordítva volt, mert eredetileg 3-4 perceset szeretett volna, aztán hízott meg, stáblista illik a végére ha már mindenki szopolik vele, meg alatta a saját számuk megy, amit szintén bele kellett már rakni bármibe. Ennyi anyaggal is volt egy év meló, húzni sem érdemes és mittomén, így adta ki. Már mondtam Neki, hogy annyi maradék nyersanyag van, hogy ebből már a következő klipp nagy része kijönne.

Aki részletekre figyel az is látja, pld. aluljáróban a Nakatomi plaza felirat a falon, vagy terminátoros jelenetben az autók a mélygarázsban, az mind eredeti amerikai dög.

Mellé még bedobott egy ilyen kis weben játszható állatságot:

[link]

Meglátjuk mire jutunk. Közben nyáron egy másik magyar srácnak jött ki egy autózós filmje, de szerintem az túl egyszerű lett.

(#87965) Jahno válasza blueboi69 (#87962) üzenetére


Jahno
őstag

Itt-ott már írtak róla, van aki szerint unalmas, mellé meg tudja a fene.

Előbb-utóbb ráveszem magam és megnézem.

Eredmény a zűrös, igazából jó pár ember már nagyon el sem bújik és úgy kopasztja az országot mert megteheti. Jófogásra mindig mondom, hogy be lehetne szántani a fenébe, mert ott csak a tróger alakok gyűlnek a lopott cuccokkal. Akad pár fotós csoport ahol ránézünk a profiljára és kész, 5 évnél fiatalabbat be sem veszünk, az 1-2 napos regisztráció meg túl egyértelmű. Majd sajna beveszik máshova, de azért kíváncsi lennék, hogy átlagos eldobható feltöltőkártyás friss regisztrációs Sanyikával máshol mit tudnak csinálni.

Automata rendszerek is olyanok, hogy bekaphassák. Pld. itt volt ez a filmecske, az esemény és a videó alá több 100 kamu bejegyzés érkezett 3 indiántól, hogy "itt indul, itt lehet megnézni". És már kérte is a regisztrációt, bankkártya adatokat. Dürer Kert alatti buliknál meg tán mutattam is, mikor meg akartam fejteni, hogy csetrobot vagy ember van-e mögötte és párral dumáltam, mit lehet kihozni belőle, mivel van képben. Hiába jelented, simán visszadobják, mert nincs vele baj. De a szexhirdetések nagy része is ilyen. Mesterséges intelligencia az, mikor az univerzumból ki kellene csapni ilyenarcokat és nem logint osztani az elektronikus világból.

(#87966) Sipi- válasza blueboi69 (#87962) üzenetére


Sipi-
tag

Azért ez elég drága tanulópénz volt. Én maximum családon belül adnék kölcsön, ha lenne miből :D Mi kaptunk apósoméktól a lakásba egy elég jelentős összeget, havi fix utalással fizetjük vissza (már csak 10 év van hátra :DD ) . Írtunk is róla egy papírt, de igazából csak azért, mert van asszonnynak egy testvére is.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87967) BobaHWSW válasza Sipi- (#87966) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Nekem faterom tuti jo haver ismerosen keresztul kb 10 millat eltozsdezett 2012ben ha jol emlekszek. :DD

Szegeny apukam a garazsban ulve sirva hivott fel, hogy hat ismerose elkezdte nem felvenni a telefont meg, hogy megvan a penz csak most nem fer hozza aztan mar az se... es anyukam nemtudta.

Na akkor kisegitettem azzal, hogy en gyak lenullaztam magam, eladtam a kocsim, kifizettem fater penzet es kb 300khuffal a szamlamon amim maradt kikoltoztem Londonba mosogatni... marmint vfxezni. :DDD

Itt megjegyzem, anno Gabibacsi ajanlott fel penzt segiteni. Nem fogadtam el, szukosen de meglettem de nagyon jol esett tole.

[ Szerkesztve ]

(#87968) blueboi69 válasza Jahno (#87965) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A video biztosan nem unalmas én minden percét élveztem. Legtöbb youtube video-ba beletekergetek, na ennél végigültem a közel két órát. Mégha nem is szájtátva, de azért néztem nagyon, hogy a srác mennyire jó arc. Még tudtam volna hallgatni és ez ritka.

(#87969) blueboi69 válasza Sipi- (#87966) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Baráti körben adnék azért, ha úgy van, de tény azóta már sok csalást/átbaszást láttam a világban.
Sógórlányék most mentek új albiba, amit nem magánszemély adott ki, hanem cég. Én már lecsekkoltattam velük mindent, hogy nem-e átbaszás csak. Pár napja beköltöztek, még nem törték rájuk az ajtót, szóval szerencsére nem jött be, de mondjuk ő meg extra naiv tud lenni.

(#87970) Phülöp válasza blueboi69 (#87969) üzenetére


Phülöp
addikt

céges albérlet általában megbízhatóbb, meg kevesebb vele a gond
tapasztalatból mondom

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#87971) eattila válasza blueboi69 (#87969) üzenetére


eattila
csendes tag

Nekem igen limitált mennyiségű barátom van. Nekik adnék. Meg szűk családban is. De ennyi.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#87972) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

NoVa, ezt most ne olvasd!

Jön az optikai kábel a faluba, már kint van a villanyoszlopon, már csak be kell hozni a házba. Ellenben a Telekom nem ás és nem kőműves. Tehát most rendelek KPE csövet, lefektetem a földbe, átfúrom a falat, hogy be tudjon jönni a kábel és utána szólok a Telekomos embernek, hogy lehet jönni szerelni! :D

(#87973) -NoVa- válasza Bujdy81 (#87972) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nálam ez már kézzel bedugdosós fúrás és faragásmentes móka, de nem hozzák, úgy egyszerűbb. Legalább lassabban rendelem össze az Aliexpresst, most épp új akkut a púpos helyett a drónos kamerába:

Sógor anno elrakta a gardróbba. Éveket állt eldobozolva teletöltött akkuval, úgyhogy amikor kinyitottam a vízálló tokot, kirúgta magát szépen :)

(#87974) qnadam válasza Bujdy81 (#87972) üzenetére


qnadam
veterán

hagyj behúzószálat a csőben.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#87975) Jahno válasza -NoVa- (#87973) üzenetére


Jahno
őstag

Pfff, egy 12 voltospakkom lehet púpos. De lehet nem :-D Olyan fura. Nem tudom érdemes-e vele odahaza orosz rulettezni, vagy inkább bontsam szét. Most nézegettem kb. nevenincs 18650 cellákat is, mert nem kell, hogy örök életlegyen, abból meg 3 darab pont 12 volt, 1 darab az pont 5 voltos, oszt akkor párhuzamba is tudom kötözni. Semmi nem jó úgy. ahogy van, 2 darab pont jó lenne az állandó fényű lámpákba és akkor csak kicsit kell gányolni, így párosítva meg pont mindenre jók lesznek a cellák. Legjobb lenne 3as csomagot venni, de általában 1-2-4 van. Az élet nagy problémája.

(#87976) Jahno válasza Bujdy81 (#87972) üzenetére


Jahno
őstag

Most akkor a víz jön vagy az optika? "Behúzószálas védőcső" a string amit keresel, de akad még más is.

(#87977) Sipi- válasza blueboi69 (#87969) üzenetére


Sipi-
tag

Akartunk venni házat még a lakás előtt. Találtunk is egy éppen majdnem induló építkezést. Tervek már megvoltak, telek megvolt, keresték a leendő tulajdonost, hogy akkor indul az építkezés. A telek jó helyen volt, jó elhelyezkedéssel, a ház tervén csak picit kellett volna módosítani, a cég sales-ese nagydumás volt, de szimpatikus. Mindegyik saleses sokat beszél, ez nem probléma. Mondta, hogy már 12 vagy 15 éve ezt csinálják, stb. Okés, tervet elkértük meg a cégnevet is mellékesen. Megnéztünk másik folyamatban lévő építkezést is, csinálgatták, folyt valami építkezés tényleg.
A NAV-nál ingyenesen le lehetett (lehet?) kérdezni a cégek elmúlt években lezárt pénzügyi beszámolóit. Ott kiderült, hogy a cég 3 vagy 4 éves csak, 3 milliós alaptőkével (Kft. minimum), előző években egyben volt csak bevétel és van huszonpármilliós adóssága. Ezt nem akartuk mi megfinanszírozni, mert lehet, hogy semmi baj nem lett volna belőle, de inkább úgy tűnt, hogy semmi tőkéjük sincs és az új vevők pénzéből fejezik be az előző, más által már kifizetett házat.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87978) blueboi69 válasza Bujdy81 (#87972) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hozzánk is el fog érni, már 3éve várom.
Milyen mélyre ásod? Van erre vmi szabvány? Én is gondban leszek, ez az egy kábel menne csak a levegőben... Oszlop és a kerítés közt hogy oldod meg?
Nálunk van egy szervízút is sajnos a ház előtt. Mégső soron azt is fel tudom ásni, mert csak murva, de akkor sem szerencsés ha egyszer valamikor valami munkagép belekap. Mondjuk az áram is így jön be a házba...

(#87979) Jahno válasza blueboi69 (#87978) üzenetére


Jahno
őstag

"Van erre vmi szabvány?"

Mindenre van. ISO/IEC 11801 ebből kb. az 1es és 4es fejezet. Meg az EN 50174 és mellékletei. Utóbbi biztos változott, de jó lesz ide a 10+ évvel ezelőtti is. Kiegészítést már nem nagyon követtem.

[ Szerkesztve ]

(#87980) zetor2000 válasza blueboi69 (#87962) üzenetére


zetor2000
senior tag

Persze, ennek a melónak is megvan a maga szépsége, romantikája, de az csak az utolsó 5-10%. A többi az, amit nem látsz, hogy mennyi, mert a gyerek elmondja, hogy "megvan az ember, felhívom, hogy énvagyokén, ezmegez", és indul a tényleges action. De eddig eljutni valami g*ci nagy robotmunka. 10-1000 facebook oldalt, instát, f*sztuggyamit megnézni, feltérképezni, kapcsolatokat keresni, akármi, és ez az alap. Innen indul, hogy lesz e valami, vagy sem. Ha valami úgy tűnik, hogy lesz, na, onnan már élvezetesebb lehet a dolog (nem mellesleg lesz belőle pár forint apró kiflivégre), és onnan tényleg izgi, hogy Nigériában felhívod a "niggert" (nem vagyok rasszista, csak egy erős szót kerestem a gonosztevő helyett), hogy szakadjon ki az utcára, mert ha nem, akkor a csapos, aki épp most rázza a rongyot, a következő rendelésénél fogja agyonlőni. Vagy ilyesmi.

Az elmesélt eseted nagyon patent, és 10 ropival lettem szegényebb, mire megértettem Kevin Mitnick 'social engineering' könyvének lényegét. Az alapszitu, hogy nyersz, ha veszel 3 feltöltőkártyát. Vettem, bediktáltam, buktam... megtanultam, hogy az ilyennek nem ülök fel egy életre.

Amikor nagyon vársz, remélsz, ne adj isten, megy is, amit csinálsz, még egy ilyen is bejön, akkor tiedé lenne a világ, de akkor rájössz, hogy g*cik is vannak. Én 10 ropit buktam, ami ilyen tanulópénznek jó volt (igazából nem, mert azért akkor 2 hétvégén át lehetett inni ennyiért), de nem volt annyi, mint neked a 100-150. Az azért meleg.

Van 2-3-5 barátom, akik nem tudják, de nekik bármikor, bármennyit, szó-hang nélkül. Papír lehet, hogy lenne, de csak a biztonság kedvéért. Ők viszont talán olyanok, hogy felém is. Ha nem is korlátlanul, de egy rendesebb összegre lehet, jó lennék. Ezt nem tudjuk egymásról, nem ezért lettünk barátok. Így egymás közt az adott szó erősebb az ilyen leírt dolgoknál, de ezt elég nehéz kiérdemelni, és ha nem tartja valaki -és nem tudjuk, mi az oka, és nem is jelzi- akkor nagyon összezár a brigád, és hátizé... onnan érzi, hogy nincs jó helyzetben. Nincs telefonálgatás, sms, mms, facebook poszt, meg ilyenek, csak olyan "qrvaanyád" hangulat kezd el felé terjedni sok irányból. És azt hamar érzi. Ha rendezi a sarát, akkor helyreáll a világbéke, mert nem ellenségek vagyunk, csak jelezzük egymás felé, hogy épp nem csinált valamit jól.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87981) zetor2000 válasza Bujdy81 (#87972) üzenetére


zetor2000
senior tag

Izé, légkábel nem pálya? 2 feszítő, meg n méter legévezeték, 1 luk a falon, belül doboz.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87982) zetor2000 válasza Jahno (#87965) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egy pár percet nézz meg az elejéből, a "kopasz" kábé meg sem szólal. A gyerek mesél, mondja, hogy mi merre hogy volt. Esetleg kérdés van, de komment, meg blabla nincs. És tényleg érdekes, hogyan lesz meg egy valaki, aki Németországban lévő autót árul, de ukrán/orosz/fehérorosz, és egy orosz szervízél lévő képeket tölt fel kamunak. És nem kétforintos autót árul, hanem ~50-60M Ft (átszámolva), és elfogad ~10-20% előleget. Amit persze sosem látsz viszont. (5-6M Ft hetente... per fő... mert sokan vannak, és "éhesek")
Meg ugyanez nagyban, hogy a német telkó emberét hogy szopatja a szingapúri kcsög, hogy utaljon 500E eurót cégfelvásárlás címén. És utal, és nincs ellenőrizve 5 ember által, és majdnem összejön neki, aki úgy szingapúri, mint te vagy én (én 100% nem vagyok), és a telekom melletti KVzóból hívja a csókát... És hogy lesz ebből zsé? Gondolom, %ot kér a visszaszerzett zsetonból, amíg az nem lesz meg, előleget, vagy pár centet a költségekre. 500E Eurónál 5...10-20% megéri.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87983) npera


npera
újonc

Hát ezt el sem hiszem....

Kom igång med bredband från Internetbolaget

- Hastighet: 1000/100 Mbit/s
- Bindningstid: 24 månader

Belőtték a fíbert. Most kérdeztem meg a jelenlegi szolgáltatót, hogy vissza kell-e küldeni a routert vagy le lett-e amortizálva.

50/7-ről váltok, de ezek az elméleti maximum számok. Ennyi még sosem volt.

(#87984) zetor2000 válasza npera (#87983) üzenetére


zetor2000
senior tag

Speedtest.net elég valós képet tud adni, hogy mennyi is az annyi.
Mondjuk 50/7ről az én helyzetemből nézve bármi jobb lehet, ami kicsit is magasabb. (5 éve kábé, hogy 1000/1000es netem van)

Viszont lehet, egy rendes Gbites router fog kelleni :D 50/7hez elég lehet a 100Mbites is, ami azért a gigabites sávszélességet erőst visszafogja.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87985) eattila válasza zetor2000 (#87984) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem tudom, én 60/x-el tök jól megvagyok.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#87986) qnadam válasza zetor2000 (#87981) üzenetére


qnadam
veterán

gondolom nem banglades külsőn vágyik lakni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#87987) npera válasza zetor2000 (#87984) üzenetére


npera
újonc

Majd átdugom a routert az új kanócra.

Gigabites a router, azzal gond nincsen. A gond azzal van, hogy még nem sikerült a kábelbehúzót áthúznom a "dolgozó sarokból" a ház mértani átlójában levő routerhez. Vannak régi telefondugók 1972-ből, azokon keresztül elvileg (!) le lehetne küldeni. Most megpróbáltam a géptől lefelé küldeni, de valahol a falban elakad.

Legközelebb alulról a routertől fogok indulni, aztán meglátjuk onnan hova jutok.

A villanyász elvileg meg tudja mondani, hogy melyik csatlakozó merre kellene legyen. De egy falat elmozdítottak, mivel a tárolót megnagyobbították egy lépéssel. Szóval lehet ott van a kutya elásva.

Ha azt a kábelt be tudom húzni, akkor rögtön lehet gigabites local net a routertől a gépemig. Most powernet van, ami néha 6 megabájt/s, néha 2-3 körül kóvájog.

(#87988) npera


npera
újonc

(#87989) Sipi- válasza zetor2000 (#87981) üzenetére


Sipi-
tag

Azért egy néhány éve újonnan épült háznál én nem légkábeleznék. Mint ahogy a lakáson belüli kábelcsatornától is rosszul lennék. Irodánál okés, oda úgysem járok :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87990) Sipi- válasza zetor2000 (#87982) üzenetére


Sipi-
tag

Én végighallgattam ezt a videót. Minden volt, de jó nem. Nem tudtam igazából eldönteni, hogy igazat beszél-e a srác, mert valahogy végig furcsa volt az egész. Elég sok sablont elsütött meg hülyeséget is.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87991) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Drágaszág, kínai tablettartó Surface Pro alá monitorállványnak. Minőségi, stabil:

link

(#87992) Phülöp válasza -NoVa- (#87991) üzenetére


Phülöp
addikt

Ez jó ez.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#87993) Bujdy81 válasza qnadam (#87974) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Az mi az? Arra gondoltam, hogy a legolcsóbb megoldást választom behúzószálnak, úgyhogy teszek bele UTP-t, majd azzal szigszalagozzuk össze az optikai kábelt.

Ma vettem az Aldiban akciós fúrószárat, hogy a garázs falán be tudjon jönni a cucc. 4790 Ft volt 5 db 600-as és szintén annyi 3 db 1000-res szár (azaz 60 centis és 1 méteres).

Meglátjuk, hogyan tudok fúrni. :D

(#87994) Samott válasza Bujdy81 (#87993) üzenetére


Samott
addikt

Az optikanal majd figyelj a kanyarokra, nem szeret szuk ivben hajlani. Az uveg se szereti, de van mellette acelszal es az nem is engedi.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#87995) zetor2000 válasza Bujdy81 (#87993) üzenetére


zetor2000
senior tag

A behúzószál egy olyan valami, ami "üres" csőben lakik, és arra való, hogy ráköss olyan vezetéket / kábelt, amit szeretnél behúzni. Amikor jön új drót/kábel, akkor erre simán rákötöd az új drótot/kábelt, meghúzod, és be tud vele húzni a drótot/kábelt.
Anyaga random, én használtam cukorspárgától kinyúlt köpenyes UTPig mindent már. Jellemzően azért nem a legértékesebb valami szokott lenni. A spárga kültéren annyira nem jó, az idő képes megenni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87996) Bujdy81 válasza blueboi69 (#87978) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

A szabványt nem ismerem, a villanyoszlop tövében elindul a földben a KPE cső és a ház falánál jön fel. Nekem szerencsém van, mert nem kell az út alatt átmenni.

Én a helyedben a szervízút alatt is átvinném. Kiásnám, mondjuk 60-80 centire az áram mellett, mert ott úgysem mernek a jövőben markolózni! ;)

(#87997) Bujdy81 válasza zetor2000 (#87981) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Nagyon ronda, nem kell a légkábel! ;)

Amúgy pedig a garázs utcafronti falán bejön a kábel egy kábelcsatornában felmegy a padlásra, ott pedig elmegy szépen a klotyó fölé, ahol a kábelcsatornán keresztül lemegy a klotyóba (=szerverszoba) és szüret. Az ásás nagy részét mindenképpen meg kell ejtenem, mert kerítés is fog épülni és akkor már beteszem a kerítés alapba a KPE csövet is! :D

(#87998) zetor2000 válasza Sipi- (#87989) üzenetére


zetor2000
senior tag

Azt írta, oszloptól jön. Az meg épületen kívül van, jóesetben. :)
Onnan általában légkábel is le tud jönni, egy falig, ahol aztán átmegy a házba. A fal túloldalán a házban aztán egy dobozkában végződik, és onnan már mehet réz.
Nem ismerem a környéket, lehet, nem légkábeleznek, de ásni se biztos, hogy egyszerű, pláne ebben a jóidőben.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87999) zetor2000 válasza qnadam (#87986) üzenetére


zetor2000
senior tag

Van normális szakembergárda, aki épkézláb melót képes végezni.
Azért, mert a levegőben van egy vezeték, még nem Banglades külső. Szerintem. Budapest is tele van légvezetékekkel, kábelekkel. Vagymivan?

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88000) Bujdy81 válasza Samott (#87994) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Hát olyan 40 centi a dob átmérője, amin jön. Annál szűkebb ívben a KPE csőben sem fog, mert az sem engedi! Utána meg főleg nem! :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.