Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#87101) Bujdy81 válasza Jahno (#87098) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Jó, nekem is van nagycsaládos (egy gyerek) ismerős, aki nek C8 a családi kocsija, de ha triatlon versenyre megy, akkor visz utánfutót...

(mondtuk már neki, hogy tavat ÉS a bringapályát nem kell betenni a kocsiba! :D )

(#87102) blueboi69 válasza Bujdy81 (#87099) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Értelek, ez is jó szempont.
1. sokmindenből engedtem már. non-bmw, FWD, dízel.. citroen-t,renault és társait nem akarnám, azzal már tényleg minden elvemet porig aláznám
2. nem fogunk sielni, max szánkózni
3. felérem a tetőboxot, vagy alja módon ráállok a küszöbre, de ha a 189centimmel nem érem fel, akkor kb senki :D

(#87103) blueboi69 válasza Bujdy81 (#87101) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"mondtuk már neki, hogy tavat ÉS a bringapályát nem kell betenni a kocsiba! "

:DDD :DDD

(#87104) Bujdy81 válasza blueboi69 (#87100) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Azért nyugtass meg, hogy nem azért hagytok ki egy családi kirándulást az unokákkal a nagyszülőkhöz, mert két kutyát nem lehet otthon/panzióban/bárhol hagyni egy hétig... :(

(#87105) FőDudu válasza Bujdy81 (#87094) üzenetére


FőDudu
addikt

Tokunk 10km sincs a tenger, de ahol elmegy 1 auto ott elmegy 2 is.
Kenyelmesebb, mert nem kell tobb emberhez alkalmazkodni - es nem mellesleg en nem birok annyit a feher borommel a napon amennyit a tobbiek. Es meg sorolhatnam.

Tehat vagy en alkalmazkodnek mindenkihez, vagy mindenki hozzam.
Egyszerubb 2 autoval menni es lehet menni vasarolni, fagyizni, stb.
Nincs az egesz banda osszekotve - vagy valaki csak a hordozasukkal elfoglalva.

FőDudu

(#87106) FőDudu válasza Bujdy81 (#87104) üzenetére


FőDudu
addikt

Ismerek ilyen 'embereket'... (barmit helyettesithetsz)

Videken pl az allattartas miatt sokan nem mennek nyarani.
Mert jajj ki eteti meg a tehenet/disznot/tyukokat/stb...

FőDudu

(#87107) Bujdy81 válasza blueboi69 (#87102) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

203 centis ismerős lazán pakol az S-Max tetőboxba. Másik, 185 körüli ismerős kis létrával járt a Tiguannal.

Amúgy nem a C4-re akartalak rádumálni, én eddig csak az S-Maxban láttam ezt a fajta üléstámlát hátul. Ahogy ismerlek, az is lehet, hogy leapplikálod, hogy nyitható legyen, ha veszel egy S-Maxot.

Amúgy a C-Max az 1.6 dízellel is vállalható (tesóméknak olyan volt), az S-Max a 2.0-val tuti megy ahogy kell!

Szerk.: elvekről meg annyit, hogy szépen sok mindent el fogsz engedni, hogy a kölköknek minél jobb legyen! Az megvan, hogy én 5 év alatt jutottam el munkába járásra az MR2-től a Rifterig! ;) :D

[ Szerkesztve ]

(#87108) Jahno válasza blueboi69 (#87100) üzenetére


Jahno
őstag

"el lehet menni nyíregyre, az már 300 körül van 1irányba"

Akkor az nem 600, főleg ha még fordulnod is kellene? Ahogy leírtam vissza az asszonyért a teljes nettó megérkezésig 900 kilométer kocsifutás és még csak akkor indultok majd haza a következő két fordulóval. Hosszú hétvége feléből csak autóznál :-D

(#87109) Jahno válasza FőDudu (#87105) üzenetére


Jahno
őstag

De itt a gyerek alkalmazkodik Blubihoz és Ő a gyerekhez.

(#87110) Sipi- válasza blueboi69 (#87085) üzenetére


Sipi-
tag

SMax jó döntés lehet, próbáld ki :) Dízelek sem hangosak, elég jó a hangszigetelés :D
A fenntartás meg annyi amennyibe kerül, bármilyen nagyobb kategóriás újabb autó fenntartása nem lesz olcsó. Pl. 18-as gumigarnitúra 200+, de lehet, hogy befér a 17-es is alá, az csak 200e :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87111) Sipi- válasza Bujdy81 (#87107) üzenetére


Sipi-
tag

Írtam már, hogy blueboi-nak is lesz még elektromos kisbusza is pár év múlva :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87112) npera válasza Jahno (#87091) üzenetére


npera
újonc

Szerintem legjobb, ha van otthon egy Cayman GT4 hétvégére, hétközbenre meg egy Boxster GTS4.0

Ha jönnek vendégek, akkor meg bérelni kell autót, mondjuk egy taxit. Aztán ha van pénz a fenti két gépkocsira, akkor van pénz a 600 km taxira is... :C

Azt meséltem, hogy egy korábbi munkahelyen volt egy komolyabb taxis költség? Két gyártásmérnök és egy operátor volt Német(h)országban, de a reptéren a semmilyen nyelvet nem beszélő operátor elkallódott. A másik kettő nem túlságosan sokat aggódott, felszálltak a gépre és hátrahagyták az operátort. Ez nem volt túl kedves dolog.

A szerencsétlen téblábolt egy fél napot a reptéren, senkivel nem tudott beszélni a nyelvi nehézségek miatt. Aztán valahogy kitalált a bejárathoz és beült egy taxiba. Ott elmakogta, hogy haza akar menni és egy idő után a taxis megértette, hogy merre akar menni. Egy székesfehérvári autóipari beszállító telephelyére. Akkor elindultak. Néha megálltak enni, meg inni, meg WC-re menni. Aztán a taxis odahajtott a recepció elé, kirakta az operátort és a recepción megvárta a számla kiegyenlítését.

Ha jól értelmezem az operátort nem cseszték le, ellenben a nem túl empatikus gyártásmérnök hölgyet eléggé. Ugyanis tudta, hogy a csórikám nem beszél nyelvet, de simán otthagyta a csávában és végső soron ő okozta a taxis számlát.

(#87113) npera válasza Sipi- (#87111) üzenetére


npera
újonc

Gázos Fiat Multipla????

(#87114) Jahno válasza npera (#87112) üzenetére


Jahno
őstag

Idén még nem taxiztam, de majd akkor holnap. Csütörtökön meg haverral kellene összefutnom (vagy sem), Ő tuti az új Mercivel próbál jönni amit pár napja újítottak.

(#87115) FőDudu válasza npera (#87113) üzenetére


FőDudu
addikt

Vagy egy jo CNG-s Zafira.... :DD
persze az tokonloves, mert a hatotavja kisebb mint a benzines/dizel modelleke...

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#87116) blueboi69 válasza Bujdy81 (#87104) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen is, meg nem is. A második gyerek tavaly januárban született, értelemszerűen vele nem mozogtunk. Utána tavasszal bejött a covid, így nem mentünk sehova azóta sem.

Anyósom jött át 2-3alkalommal az évben. 1gyerekkel mentünk eddig nyíregyre kutyákkal is, hiszen minden karácsonyt ott töltöttünk, a mostanit már nem.
Másra nincs kire bízni, panzión sokat gondolkodtunk, de nem szeretném. Szóval vállalom azt, hogy jönnek ők is, de nagyon macera. Anyósomnál nincs lift, 3. emeltet megmászni naponta többször ahhoz lusta vagyok.
Tél különösen rossz, mert akkor ráadásul sárosak is lesznek. A kisebbik méretű kutty nem gond, ő élt anyósomnál 1évig is, mindig utána lemosták a kádban a lábát, stb. Kicsi méretű, elég kicsit megtörölni utána azt kész, mehet. A nagyobbik már 20-25kg, ráadásul neki nagy a mozgáigénye. Kicsi a járdán megy csak, pocsolyát is kikerüli, a nagy viszont egy igazi tank, tényleg bármibe belegázol, amire a kicsi ránézni sem mer.
Ezáltal ilyen időben borzasztóan néz ki egy séta után, és vállalhatatlan lakásban. Ráadásul a méretből adódóan egy kis lakásban állandóan útban van. Kicsit még átlépik, de a nagyot sokszor kikerülni sem tudják pl a szobák közti közlekedőben. Asszony nagymamájánál van lift, meg ő csak a 2.on van, legutóbb már nála voltam a kutyákkal, úgy több helyük is volt. Mondjuk ott simán tudok lépcsőzni, de anyósnál fűtik a lépcsőházat is és télen kabátban belépni a 30fokos lépcsőházba az úgy arconbasz, hogy 2lépcsőt megmászni is már anyázós.
Szóval azt az 1hetet igy fogcsikorgatva valahogy túléltem eddig.

Szóval a gyerek nem hagyott ki alkalmat emiatt, a második még nem volt nyíregyen a covid miatt, de biztos, hogy fognak menni. Ha más nem, a nagyobbikat idén nyáron már lehet 1 hétre elengedjük egyedül a nagyihoz.

(#87117) FőDudu válasza Jahno (#87109) üzenetére


FőDudu
addikt

Meg hordozza a rokonokat 300km tavolsagra. :W
Holott a vonat is opcio.

Meg hozzank is jottek vonattal, szoval tudom mit beszelek.
Kenyelmesebb, bar nem feltetlenul gyorsabb.

FőDudu

(#87118) Jahno válasza FőDudu (#87117) üzenetére


Jahno
őstag

Idd már meg az újévi kávédat. Saját kölkéről meg családjáról beszélünk.

Mi is elmentünk tesómmal a Wizard-féle kávézóba, most akkor ültessem fel a vonatra, vagy forduljak kettőt? Teljesen más szituációkról beszélünk. Opciós ha befér, de nem erre méretezünk, általában max. ketten autózunk mi is, bár tavaly előfordult, hogy akár hárman is voltunk.

(#87119) blueboi69 válasza FőDudu (#87106) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Egy haszonállat az más, azt kb akárki megeteti. De nálunk a kutyák családtagok. Lehet az égvilágon semmi bajuk nem lesz egy panzióban, de nekem baromira hiányoznának és lehet őket is megviselné. A kicsit amikor először elhoztuk anyóstól (asszony kutyája, csak albérlet miatt nem lehetett nála) pár nap után brutál realizálta, hogy ő most elköltözött és brutál módon bedepizett.
A nagy még nem volt magára hagyva. Tipikusan azok a jószágok, akik a gazdijuk mellett érzik jól magukat. Nem házörzők, nincsenek kint, nincsenek is erre szoktatva. Lehet úgy is hozzáállni, hogy "csak egy állat", de aki velük él, az ismeri őket annyira, hogy ne tudjon így gondolni rájuk.
Szóval a kutya vállalással ezt is vállaltuk, hogy ha nyaralunk, akkor olyan helyre megyünk ahová ők is jöhetnek velünk és alapból is csak olyan helyre megyünk.
Volt hogy barátainknál ott aludtunk, oda csak úgy mentünk, hogy kutyák is jöttek.

Ha olyan volt, hogy nem tudtunk rá vigyázni, talán 2-3alkalom volt, 1-2nap, akkor sógorlány jött át és addig itt lakott. Pl amikor asszonyt vittem szülni a kórházba stb.

Viszont azóta kialakult a nagyobbikkal egy fajtaközösség (mind ugyanattól a tenyésztőtől vettük a kutyákat) és ott csapaton belül volt már, hogy valaki vigyázott a másik kutyájára. Na ő rájuk tudnám bízni ha úgy alakulna.

(#87120) blueboi69 válasza FőDudu (#87117) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Pont ezt írtam, hogy rokonok vonattal jönnek. De ha itt vannak akkor hiába érezzük jól magunkat a kecóban és a kertben, azért néhány nap után csak kimozdulnánk. Teccikérteni?

(#87121) blueboi69 válasza FőDudu (#87105) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Most jár le a jogsim másodszorra, tehát 20éve vezetek aktívan. Az első kb 8évben minden hétvégi buliban én vezettem oda-vissza a nemszomjas társaságot és amióta zérotolarencia van, azóta soha nem ittam buliban, ahova vezettem. Szóval alkalmazkodni tudok :)
Másrészt van strandsátor meg naptej a fehérnépnek, én akár fél napot is kint tudok dögleni a homokban.

Legutóbb anyós izélt, hogy ne menjünk sehova, ha nem férünk be, nem értette meg, hogy 2x fordulni 4km-t, nem akkora nagy kunszt. Végül sikerült meggyőzni.

Az elmúlt évek tapasztalatából az jött le nekem, hogy jobb az ha beférünk az autóba, mint ha nem férnénk be és nem mindig van 2 autó. Asszonynak most lesz meg a jogsija (már csak az eü-re kell várni), de még az is lesz 1-2év mire egyedül vezetheti majd a fiesta-t. Ráadásul utána sem várom el tőle, hogy tudja merre kell menni és tudjon követni is. :U

Meg különbenis ha beférünk akkor tudunk beszélgetni és az jobb buli. :) Abban igazad van, hogy két autó rugalmasabbá teszi, de itt jellemzően nem mozgunk külön sosem.
Másrészt meg 2autó 2 sofőr, akkor 2embernek kell igazodnia mondjuk 7hez. Az sem túl jó.

(#87122) -NoVa- válasza blueboi69 (#87120) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én azért odatenném a 2db Fiat500-at is opciónak, 8 ülés, és az év azon részében, amikor nem az egész családot gyűrik bele, és csak beugrasz valamiért a városba, nem szívás vele parkolni. Aztán ezt értelmezheted lazábban is, Fiesta + Focus pl, de ti érzitek, miben fértek el. Nálunk amikor túl nagy volt a futóbabakocsi, akkor nem nagyobb autót vettünk, hanem egy kompaktabb utazóbabakocsit arra az egy évre, a futót meg úgyis a környékbeli utcákon és erdőkben használtuk.

(#87123) Jahno válasza blueboi69 (#87120) üzenetére


Jahno
őstag

Nem kell messze menni. Vagy végy egy vonatot a kertbe. Célirányosan mehet is a kilátóig.

Nálunk fordítva van, hozzánk vendég nem jön mi meg máshol megpróbáljuk feltalálni magunkat, de azért ha anyós eljönne unokával megnézni a Mogyoródon a kilátót, akkor az még közel is van, 45 perc alatt kb. meg is lehet fordulni. Tömegközre nem sok opció van. autóval voltunk itt a szadai szafarin, az is érdekes lenne külön opcióval.

(#87124) blueboi69 válasza -NoVa- (#87122) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igazad is van, de a fiat 500ban nem férnénk el kényelmesen sehogy sem.
Mármint lehet hamarosan jól megnőnek a gyerekek (bár lehet addigra már kihullik az smax is)

Azért is kezdtem nézni a mondeo-kat, mert első blikkre nem kéne nagyobb, de asszony mondta, hogy ne vegyünk mondeo-t most, mert mivan ha 1év múlva akarunk 3. gyereket + előjött, hogy ha itt vagyunk többen, akkor már nem lehet együtt mozogni és akkor azóta került a látótérbe az smax. Ráadásul az annyival nagyobb, hogy kényelmesen elfér több felnőtt is. Ezt két fiat 500-al nem tudod megoldani, mert a fiestaban max egyedül férek el.

Csak hogy értsd, most is beülünk a fiestaba 4en a két gyerekkel és volt már, hogy hoztuk a futóbringát/rollert a nagynak, babakocsit a kicsinek és még a két kutyát is bepréseltük az ülések közé, de hogy kényelmes nem volt az, biztos! Én eleve nem férek el jól ilyen pici autókban és szerintem a fiat 500 sem lesz jobb.
Egy Minicooper, már talán!
Szóval sokat nyernénk a több hellyel és üléssel. Bp-re meg nagyon ritkán megyek. Ha fel is kell menni, akkor is az esetek 80%-ban budaörsre megyünk, vagy anyámhoz, ahol nem gond a parkolás. Legutóbb a fiestaval voltam a nyugatinál, azzal is kellett menni 3kört, mire lett hely, pedig az aztán befér mindenhová. Tudom milyen nagy autóval parkolni, az 5össel is mindig szívás volt, mert kevés helyre fért be. De az az évi 1-2alkalom vállalható.

Pl hétvégén is felmerült, hogy leugranánk a balcsira sétálni egyet apámmal. De végül nem indultunk neki, mert a fiestaval nyomorgás van és akkoris 2autó kellett volna. Egy smaxban pedig egy ilyen kirándulás nem lenne probléma. És mostanában sokszor felmerült már ez.

(#87125) hobizoli válasza blueboi69 (#87124) üzenetére


hobizoli
nagyúr

a Nyugati PU-nal be szoktam allni Westend parkoljaba, ott mindig van hely
egyszerubb, mint keringeni 3 kort

több drón kell ;P

(#87126) eattila válasza blueboi69 (#87119) üzenetére


eattila
csendes tag

Azért egy kutya az kutya. Nem porcelán. Nem kell befosni. Ha az eb depizik, ott gazdi hiba van.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#87127) Jahno válasza eattila (#87126) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem most van egy kutya rajongóm :C Bár csak a gazdája mondja, hogy az kutya. Inkább valami patkány kezdemény. Viszont elég jól működik benne az életösztön, mert nem hagyja magát eltaposni, kotródik el láb alól. Saját nagy méretű dögünk mindig direkt láb alatt van.

(#87128) Phülöp válasza blueboi69 (#87119) üzenetére


Phülöp
addikt

Mi mindig a macskák nélkül mentünk nyaralni/látogattunk haza. Pont kibírták, hogy 1-2 hétig más foglalkozik velük. Utána persze le se tudtuk vakarni őket magunkról egy darabig.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#87129) eattila válasza Jahno (#87127) üzenetére


eattila
csendes tag

Én szombaton láttam egyet. De futás közben városon kívül egy kóbor eb nem túl bizalomgerjesztő, inkább visszafordultam.

Ja és tegnap este majdnem vettem egy mavic mini-t. De aztán asszony azt mondta gondoljam át újra :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#87130) blueboi69 válasza eattila (#87126) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nem porcelán persze, túlélné. A depizésből hamar kijött, csak életének akkor még nagyrészét máshol, másokkal élte le, és hirtelen átkerült másokhoz. Elég nagy trauma volt neki, főleg, hogy anyóséknál szarrá volt kényeztetve és azt csinált amit akart. Mi meg kutyaként tekintettünk rá, szabályokkal. Ő eleve társasági kutya, elég nagy érvágás volt neki akkor a költözés. De utána 1-2hét alatt túllendült mindenen.

(#87131) blueboi69 válasza Phülöp (#87128) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Macsek az teljesen más. Látod a mienk eleve kint, ő sokkal öntörvényűbb.
Tudom, hogy nem lenne baja és túlélné még a panziót is, csak inkább vittük mindig.

Ez is a kutyavállaláshoz tartozik, ezt bevállaltuk, mégha kényelmetlen is nekem, amikor ott vagyunk, nem panaszképpen írtam. Nyilván jobb ha hozzánk jönnek inkább és nem mi megyünk.

(#87132) FőDudu válasza Jahno (#87123) üzenetére


FőDudu
addikt

Aztan hozzank is hiaba jottetek autoval, ha megdeglett ;)
Mar akkor javasoltam, hogy gyujtsd fel...

FőDudu

(#87133) FőDudu válasza -NoVa- (#87122) üzenetére


FőDudu
addikt

Erzed a csiziot...

Persze hosszabb utakra dragabb a 2 auto - de volt olyan, hogy csaladot latogatni is 2 autoval mentunk. Innen, Budapestre.

Mert ugy nem kell egyutt vegig rohanni az egesz karacsonyi rokonlatogatast.... :C

FőDudu

(#87134) Phülöp válasza blueboi69 (#87131) üzenetére


Phülöp
addikt

Ragaszkodás tekintetében a mi macskáink nem hasonlíthatóak össze egy kinti macskával, amelyiket a szomszédság is etet meg pátyolgat, ha igénye van rá. Mégis kibírták a távollétünket, persze jó kezekben.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#87135) FőDudu válasza Phülöp (#87128) üzenetére


FőDudu
addikt

Gyerek szuleteseig az oregebb kutyank 1 percet sem toltott tavolt a nejemtol.
Majd ugye 1 het korhaz a szules miatt. Kutya kicsit haragudott, de tulelte.
Na ugyanigy tuleli a tobbi is.

(mi is imadjuk a kutyakat (hiszen csaladtagok), de szo nelkul mennenek a tenyeszto panziojaba ha ettol fuggene peldaul egy nyaralas. Ott szulettek, tudjak mi kell nekik, nem lesz bajuk.)

FőDudu

(#87136) blueboi69 válasza Phülöp (#87134) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, de egy macseknek leraksz almot, meg habitustól függően néha eljátszol vele, vagy simized aztán kb szobadíszlet. Egy kutya jóval több figyelmet igényel. Eleve nem a lakásban/házban ürít és sokkal nagyobb a mozgásigénye. A nagyobbik elég erős, hiába jól van nevelve, ha nincs lemozgatva (márpedig nagyon hamar kipiheni magát) akkor egy gyengébb embert simán megborít pórázostul ha valaki nem figyel.

Macska, hozzá képest rendkívül tiszta állat. Nálunk a nagyobbik kutya gondolkodás nélkül átrohan, a csipkebokron is, sárban, akármi. Csak pórázon sétálva az életben nem mozgatod le, esetleg bringával.
Macseknak kirakod a kaját, aztán eszeget belőle, kutyánál nincs így. Naponta 2x kap enni, ha nem mondom, hogy eheti, akkor ott fekszik a tálkája mellett a nyáltócsájában.

Macsek mondjuk kikezdi a bútorokat, nagyobbik kutya meg ha nincs lemozgatva akkor szintén szétszed dolgokat. Pl játék kartondobozát, gyerek sípolós papucsát... Tehát ha el is megyünk otthonról, gondoskodni kell dolgokról, amiket rághat.
Most pl az előszobában vannak elkerítve, így nem jöhetnek be a nappliba. Amilyen saras tud lenni a nagyobbik, az jobb ha így kívül marad. Minden egyes séta után lemosni, megszárítani... arra nincs opció.

(#87137) Jahno válasza FőDudu (#87132) üzenetére


Jahno
őstag

Naja, remélem mindenki így csinálja, hogy lekonyul benne egy 5 éves akku, akkor szabadul az egész romtól. Mint odahaza a csap, ha elromlik akkor majd lecserélem a kecót. Kivéve, ha a csap egy hazug keci :-D

(#87138) blueboi69 válasza FőDudu (#87135) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Azért a tenyésztő panziójára bármikor rábíznám én is. Azóta is jóban vagyunk és heti-2heti szinten beszélünk. De egy full idegenre helyre nincs szívem beadni.
És nyilván túlélné azt is, sokkal de sokkal sanyarúbb sorsú kutyák és túlltek már dolgokat, csak egyszerűen nem akarom annak kitenni. Annyit nekem nem ér egy nyaralás, megoldjuk máshogy :)
A terepre való babakocsit eladtuk, a mostani az olyan SUV, hogy azért durváb terepen nem jó már, de majd ha megyünk túrázni, kirándulni sokkal élvezetesebb a kutyákkal. Strandolni szintén. :) Evvan, inkább jöjjenek velünk.

(#87139) Jahno válasza blueboi69 (#87138) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet mégis van értelme az ilyen mini kutyautánzatoknak? Ha fel akarod venni, akkor le sem kell hajolni. És tényleg zsebre lehet rakni :-D Két liter víz a nagy fürdetés és ha nagyon menekül akkor sem bontja le a fél házat.

(#87140) Jahno


Jahno
őstag

Azért ez erős sztori lesz, elvégre odaát Kínában mindent is tudnak. Vagy semmit. Ha pofázol az a baj, ha nem pofázol az a baj. Lehet tényleg továbbképzésre ment:

[link]

(#87141) Sipi- válasza blueboi69 (#87116) üzenetére


Sipi-
tag

Tél különösen rossz, mert akkor ráadásul sárosak is lesznek. A kisebbik méretű kutty nem gond, ő élt anyósomnál 1évig is, mindig utána lemosták a kádban a lábát, stb. Kicsi méretű, elég kicsit megtörölni utána azt kész, mehet. A nagyobbik már 20-25kg, ráadásul neki nagy a mozgáigénye. Kicsi a járdán megy csak, pocsolyát is kikerüli, a nagy viszont egy igazi tank, tényleg bármibe belegázol, amire a kicsi ránézni sem mer.
Ezáltal ilyen időben borzasztóan néz ki egy séta után, és vállalhatatlan lakásban. Ráadásul a méretből adódóan egy kis lakásban állandóan útban van. Kicsit még átlépik, de a nagyot sokszor kikerülni sem tudják pl a szobák közti közlekedőben.

Kicsit elgondolkoztam, hogy most a gyerekekről vagy a kutyákról írsz :D

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#87142) eattila válasza blueboi69 (#87136) üzenetére


eattila
csendes tag

Öööö cáfolnám. A macska öntörvényű, de attól még társasági lény. Simogatni kell, játszani vele stb. Nem kevesebb, hanem másfajta foglalkozást igényel.

És a bútoraink egyben vannak, pár növény halálozott el eddig csak. 1+ éves a macskánk. Benti.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#87143) zetor2000 válasza Jahno (#87140) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nincs kizárva, hogy Nyugat-Kínában csacsog az ujgur kisebbséggel, ott most viszonylag sok az új üzem...
Persze annyi zsetonnal a háta mögött csak lehetne 1-2 span, aki kimenti Kínából, de akkor meg érthető, hogy nem került elő.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#87144) Samott válasza zetor2000 (#87143) üzenetére


Samott
addikt

Ha tuleli majd elokerul es bocsanatot ker mindenert is. Igy megy ez arrafele.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#87145) -NoVa- válasza Jahno (#87140) üzenetére


-NoVa-
őstag

Anno nálunk is cserélődött a kínai rész CEO, az eredeti elveszett a hegyekben. Megesik.

(#87146) FőDudu válasza -NoVa- (#87145) üzenetére


FőDudu
addikt

Fogyoeszkoz?

FőDudu

(#87147) FőDudu válasza eattila (#87142) üzenetére


FőDudu
addikt

Na a mienk akkor kulonleges joszag. Kandur, de herelt.

En talaltam a szoloben. Megetettem, azota van macskank.
Etetesen kivul mast nem igenyel, bejon, felfekszik a fotelbe es alszik.

Idonkent hagy par tetemet a labtorlon, te amugy semmit nem szed szet, nem agressziv es a kutyakat is jol kezeli (nem feltetlenul ad pofont, ha nem erdemlik meg).

Ennel jobb macska nem letezik.
(igaz, hogy bent azert nem maradhat, mert hajnalban nyavogna)

FőDudu

(#87148) npera


npera
újonc

Van már létrám is, tudok lámpát szerelni :C

(#87149) npera válasza Jahno (#87140) üzenetére


npera
újonc

Vannak olyan "hotelek" (most nem teljesen publikus hotelre kell gondolni), ahol az ilyen picit a nyugati eszméktől megrészegedett celebeket "kezelik" valahol Kínában. Pár hónap után nagyon rendszerhű és alázatos emberként térnek vissza.

Nem tudom mit csinálnak velük, de bizonyára van módja úgy nyektetni valakit, hogy kívülről nem sok látszik utána, de az illető a kezelés alatt a pokol összes bugyrát megjárja.

A helyi muszlim kisebbség (ujgurok) számára külön gulágot is csináltak, ott annyira nem finomkodnak, mint a celebekkel. Az ténylegesen gulág, vagy túléli vagy nem.

Kínában nem érdemes ugrálni, mert hamarabb vége lesz a történetnek, mint hogy elkezdődne.

(#87150) Phülöp válasza npera (#87148) üzenetére


Phülöp
addikt

Pont ilyet szeretnék magam is, hogy feljussak a padlásra.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.