Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#88361) npera válasza blueboi69 (#88347) üzenetére


npera
újonc

Szerintem amivel a legtöbbet tudsz segíteni a saját döntésed megkönnyítése érdekében az először a szimulátor.

Nova linkelt egy 5 dodós szimet, aztán van a Velocidrone, ami nekem van. Az állítólag a leginkább racing és acro orientáltságú szim, még Mr. Steele is használja.

A LiftOff a leginkább szebb, meg abban nagyon sokmindent lehet állítgatni és tuningolni a gépen.

Ha veszel egy olyan USB-drótos egyszerű "távirányítót", akkor azzal igen olcsón tudsz szimulátorozni. Vannak még ingyenes szimek is, CurryKitten csinált egyet pár hónapja. Szóval még venni sem kell.

A tört verziókat most átugrom, mert annyira olcsóak egyébként, hogy kár ezzel foglalkozni.

Aztán nézz meg pár rivjút különféle rádiókról és quadokról. Meg a kezdős DRH társalgóban is igen sok tudást fel lehet szedni, vannak kifejezetten kezdőknek készített oktató jellegű videók.

Én egy igazi amatőrként csinálom ezt a hobbit. Úgy álltam neki, hogy forrasztani sem tudtam, csak azt hittem, hogy ha elég sok forrasztóónt elpocsélkoltam apám pákájával, akkor majd ez is menni fog.... :U

Ha a szimulátorban tudsz úgy repülni, hogy megy egy "pálya" körberepülése stabilan és nem 2 kapunként mész neki valaminek, akkor lehet, hogy egy kisebb quad már menni fog. És itt rögtön jön is az ellentmondás.

Egy nagyobb quad alapvetően stabilabb, lustább tud lenni már csak a tömege miatt is, ha (!!!!) a beállítások ezt támogatják. Le lehet szedálni a gázreakciót szoftverből, lehet throttle cut benne is akár, rakhatsz exponenciális tompítást a stickekre, lehet különféle rate profile rajta kapcsolóval állítva, vagy leszálláskor az OSD-n feljövő menüben átrakva.

Szóval lehet mondjuk venni egy "kezdők" által eléggé preferált iFlight Nazgul 5 gépet, akár 4S, akár 6S konfigurációban, aztán elég sok szim után nekiállni.

Ez valami fantasztikus ár/érték arányt ad, kábé Mr. Steele spéci quadja kis eltérésekkel. Ez egy fullos 5"-os vas, annak minden előnyével és hátrányával. Ez valami brutál erős, ha ráhúzod a gázt, simán amputál ujjakat, ha rosszkor nyúkálsz. De mivel nehéz is (5"-nak könnyebb egyébként), ezért alapvetően támogatja a lassú folytonos mozdulatokat. Ha persze tudod irányítani is közben. Mert nem elég bedönteni, aztán húzni a gázt és utána feltölteni a videót és ömlik a pénz a milliós nézettségből.... :C

Egy kisebb gép (2" vagy 2,5" vagy 3") sokkal könnyebb tipikusan, fürgébb és izgágább. De ez is relatív. Egy minőségi flight controller, szépen kiegyensúlyozott prop és jó PID tuning esetén a gép betonstabilan tud lebegni, hiába 2,5"-os mondjuk. És egy izgágára programozott és annak megfelelően épített tohonyának tűnő 5"-os is lehet olyan gyors, hogy azt sem tudod mi történt, mert mondjuk 1000 fok/sec a rate és az a számításaim szerint több, mint 2 fordulat másodpercenként teljes stick kitérésre. Innentől kezdve már kábé csak rajtad múlik, hogy ebből mit tudsz kihozni.

Az én javaslatom a fentiek fényében:

1. sok olvasás,
2. sok rivjú
3. USB "rádió"
4. szim
5. még több szim
6. egy brushless 1S whoop jellegű valami. 65mm vagy 75mm vagy esetleg picit nagyobb. Mobula6 vagy TinyHawk II elég jó.
7. még több szim és még több repülés
8. innentől már vélhetően te is érezni fogod, hogy milyen irány érdekel

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.