Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#88251) Bujdy81 válasza Samott (#88246) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Zyxel NAS, tartok tőle, hogy 1 lemezes...

(#88252) Bujdy81 válasza blueboi69 (#88250) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Szerintem nem tömbben vannak, ellenben kb. egy éve készült róla mentés, két példányban, két db külső merevlemezre. Már csak az éves deltát kellene lementeni valahogyan.

(#88253) zetor2000 válasza blueboi69 (#88250) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem biztos, hogy szar... lehet, csak régi, sok adat lett mozgatva rajat / törölve, és fragmentált, mint állat.
Nekem volt egy 1TB lemezem anno, ami ilyen tempót tudott pár év után. Megoldás: átmásolni mindent valahova, majd vissza. Olyankor, amikor "üres" a lemez, az elektronikája sorban írja az adatot. Ha 2-3 évig úgy használod, hogy random másolsz-törölsz kisebb-nagyobb fájlokat, hamar töredezik, az meg, hogy itt is-ott is van 1-2 fájltöredék, eléggé tud hátráltatni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88254) npera


npera
újonc

Blueboi, itt van egy Fatshark Shark Byte rendszer DVR-je. Ez az, ami bár HD (talán 720p), de kifejezetten a gyorsabb FPV irányába tuningolták a videó profilját.

Itt van a rendszer.

A korábban említett Eachine EV800D feletti szint szerintem a még mindig box goggle Fatshark Scout.

Ebben van egy teljesen használható kijelző, 18650-es akksival megy (könnyen cserélhető, ha bekrepál vagy lehet nálad tartalék). Az elejében van egy patch antenna, míg a tetejére tudsz rakni egy omni antennát. Talán még adnak is hozzá valamit. Egész jó a vevője, de nem kiemelkedő.

Nem tudom mennyibe kerül Magyarországon, de ha tényleg belevágsz a témába akkor egy ilyen is sokáig tud szolgálni.

(#88255) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88251) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha valóban 1 lemezes, akkor nem is lehet tömbben :D
Menteni leggyorsabban úgy tudod, hogy megnézed, mekkora a lemez kapacitása, és egy másik, hasonló (nagyobb) kapacitásúra átmásolod. Ha van mentés, akkor egy fájlkezelővel lehet talán különbséget keresni, és csak a változást átmásolni. Ez relatív gyors is lehet.

Ha ráérsz, akkor lehet menteni a teljeset, azt akkor megvan minden frissen, a régi mentést lehet törölni.

Még nem mondanám azt, hogy vegyél egy "rendes" NAS-t, mert ez is biztos alkalmas a feladatra, de lehet, körbe kéne nézni netes fórumokon, hátha van a panaszodra megoldás. A benne lévő lemezt azért egy HDSentinel-nek alávetném, hátha pörgött eleget, és az elektronika hibajavító áramkörei tartják életben.
A hdsentinel hazai, pár napig ingyenes. Ha a kijelölt emez "zöld", akkor oké, ha "piros", akkor van baj. Százalékkal jelzi, mennyire jó, vagy tré, de a nem 100%os lemez már jelez valami bajt. Még nem biztos, hogy nagy, de már nem tökéletes. Ír valamit általában, hogy ez még lehet jó, és csak ezazamaz a problémás, de... és ez a de... a baj.

Megoldható, hogy a "szerver"-etek tárolja ezt az adathalmazt, vagy annak van más/jobb dolga is?
Ha esetleg lecserélnéd, akkor van titkos tippem, mire.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88256) Jahno válasza Bujdy81 (#88244) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy csak 10 megán megy az interfész, vagy piros :-D Amúgy ráér az, 100 giga lófasz mennyiség, most megnyomod és kora hajnalra kész is lesz, de lehet még ma.

(#88257) Jahno válasza Bujdy81 (#88252) üzenetére


Jahno
őstag

Na, én ilyen mentéssel és deltával nem szívnék, mert ha a NAS megy el borért, akkor kefélhetjük a mentést.

(#88258) npera


npera
újonc

Blueboi, még egy dolog eszembe jutott. Egy még értelmes tömegű gépen is lehet HD kamera. Vannak a lecsupaszított GoPro kamerák, amikor szétszedik az egészet és gyakorlatilag csak az alaplap marad, az optika és kap egy kis tokot, hogy ne essen szét.

Az Insta360 pedig kiadott egy eleve ilyenre csupaszított kamerát. KababFPV letesztelte. Pont úgy repül, ahogy te tervezted ;)

(#88259) npera


npera
újonc

Volt már? Autók mélyebb vízben.

(#88260) npera


npera
újonc

(#88261) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88252) üzenetére


zetor2000
senior tag

Sebesség terén ilyet keress:

Nem biztos, hogy minden van, ami nálam, mert ugye ez csatoló/drivefüggő, de a sebesség általában állítható. Ha nem auto-n van, akkor legyen auto-n, azt kiderül.
Elérés:
Windows 10 -> startgombon jobb kliik -> hálózati kapcsolatok -> ethernet -> jobb oldalt 'adapterbeállítások'ra jön elő ez az ablak. (a felső). Ott jobb klikk a csatolón, azon, ami a switch felé megy, majd tulajdonságok... innen megy a két kép.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88262) eattila válasza npera (#88260) üzenetére


eattila
csendes tag

Oooo g-co! :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#88263) npera


npera
újonc

Boba, most ülj le stabilan, támaszd ki magad és harapj rá valamire....

Motoros és CGI tartalom egyben!!!

(#88264) zetor2000 válasza Jahno (#88256) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ja, 100 giga...
Múltkor, amikor kijött a Doom 2016 vagy mi.. az volt ~30 giga körül. Azt sutty, ott volt a NASon... Csak lestem, hogy ez most hogy? Azt kiderült, ez valami népszerű izé, sokan osztották, és a sebesség eléggé fent volt, úgyhogy a régi NASom csak úgy húzta le, mintha muszáj lenne neki.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88265) blueboi69 válasza Bujdy81 (#88252) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ha 1db van, akkor kiveszed a diszket, berakod egy külső keretbe és usb3-an áttolod bárhova. Akkor legalább kiderül, hogy a diszk a lassú vagy a nas :)

(#88266) zetor2000 válasza blueboi69 (#88265) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem biztos, hogy ilyen egyszerű :D
Ez egy NAS, azaz van rajta/benne valami , ami egy pöttöm oprendszer jellegét mutatja. Kezel hálózatot, az tuti, és nem biztos, hogy Windows által olvasható formában. Nekem van asszem a pinyóban egy Buffalo 1 lemezes valami, az pl. valami szutyok linux alapú fájlrendszert tesz a lemezre, Windows alól te azt ugyan nem olvasod. De ugyanez igaz a Qnap-om lemezeire, igaz, hogy azok raidben vannak, de ha jbod kötet lenne, akkor is valami kitekert rendszer van.
Ez nem egy USB-s merevlemez, ez egy hálózati csoda.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88267) blueboi69 válasza npera (#88254) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ú nagyon köszi minden infót, de én a 150k-t összesen értettem mindenre, nem darabonként :O

De még mindig hiányoznak alap infok, nagyon előrerohantál.
Pl többféle távirányító van. Azok közül honnan tudjam milyen érdemes venni?
Azt láttam, hogy vannak repülési módok, hogy melyik kar mit csinál, ha jól értettem akkor nekem a mode2 fog bejönni az tűnik ösztönösnek, de ha mégsem, akkor lehet módot váltani a távirányítón?
Másrészt többféle távirányító van. Honnan tudom, hogy az melyik drónnal kompatibilis? Vagy veszek egy vevőt + antennát ami jó a távirányítóval és azt illesztem a drónra és plug and play?

Ugyanez igaz a kamerára is? A kamerának is van külön adója? És az ahhoz való vevőt kell rádugni a szemüvegre?
Na ilyen dolgok nem tiszták még... Mert érted, beruházok egy kurvadrága szemüvegbe és kiderül, hogy a gaggyer drónnal nem is működik, akkor baszhatom...

(#88268) npera


npera
újonc

Blueboi, lebegtem picit a nappali sarkában a 3"-os kwaddal. Látod mennyire lobog a függöny és milyen hangja van. 20-30% körüli gázt adok talán, elfelejtettem megnézni a monitoron a pontos állást. Az asztalról lefújna mindent kábé.

Az akksi kábele túl rövid, át fogom forrasztani hosszabbra és akkor át lehet adni a kábelt a karok alatt. Ez így átfér a propok között, de tempósabb landolás esetén tutira belevágna a kábelbe a prop....

(#88269) Jahno válasza blueboi69 (#88265) üzenetére


Jahno
őstag

Csak valamivel olvasni kell az ext3at vagy ki tudja mit...

(#88270) zetor2000


zetor2000
senior tag

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88271) npera válasza blueboi69 (#88267) üzenetére


npera
újonc

Van "négyszögletes" távirányító és van gamepad jellegű.

Például Taranis Q X7 van nekem, az 99 dodó és igen nagy méretű. A kezed méretét nem tudom, de szerintem ekkora távot tudnál fogni.

Van az FrSky X-Lite és a TBS Tango 2 (google alatt nézd meg), ezek gamepad jellegűek.

Van a FlySky i6X, az egy standard méretű "alap" táv, persze ez is processzoros és tud mindenféle mixet, meg akármit.

Minden táv valamilyen protokollt támogat, amivel jól be tudod magadat zárni egy ökoszisztémába. A legelterjedtebb a modern időben a FrSky lett, de ők csináltak egy csúnya húzást a protokollal és a most kapható új rádióik nem támogatják az olyan kis whoop gépeket, mint például az EMAX TinyHawk.

Szóval az sem mindegy milyen távot választasz.

A repülési módok, mint Mode 1 és Mode 2 csak annyit jelentenek, hogy hol van a gáz és hol van a másik kar, amit sokféleképpen lehet hívni. Ezeket többnyire át lehet csavarozni a táv valamilyen mértékű szétszedésével.

Nem plug and play, a protokollnak stimmelnie kell, meg a szoftver régiójának is, mert más törvényi előírásokat követ a különféle szoftver. Utána össze kell párosítani a vevőt az adóval (bind) és egy adott modellhez kell hozzárendelni a rádióban.

Az analóg kamerák fix frekvenciákon adnak az 5,8 GHz-es tartományban. Vannak standard sávok és azon belül frekik. Ráállsz mondjuk R7-re, ami race band channel 7. Aztán ott nyomatod EU-legális 25 mW-al, akkor mondjuk 4-500 méteren túl már erősen hangyák háborúja lesz. De ha EU nem legál 800 mW-on nyomod, akkor talán még a pincébe is le tudsz repülni. Feltéve, ha az RC linked (távirányító) is le tud üvölteni odáig.

Alapvetően az analóg szemüveg és rendszer "nyitott", tehát bárki látja bárki adását, ha elég közel van. Simán odamehetsz egy versenyre nézőként és szigorúan csak adást véve nézheted a többiek repülését, ha eltalálod a frekvenciát. Ha elkezdesz adni engedély nélkül egy versenyen, akkor viszont fel tudják húzni az orrukat.

150k HUF-ból szerintem nem lesz FPV, ha semmi nincsen még és boltból akarsz venni. De ha ügyesen válogatsz használtpiacról és tudsz várni, akkor viszont össze lehet vadászni dolgokat. Sok türelem kell hozzá és idő.

(#88272) npera


npera
újonc

Nova, egy kis lessons learned. Az 5"-os gépen sosem frissítettem a FW-t. Egy alkalommal megpróbáltam és nem ment. Pár napja újra megpróbáltam és ment. Szépen megcsináltam minden beállítást újra és felprogramoztam.

De sosem volt teszt hover. Ma este kipróbáltam. Hol máshol, mint a nappaliban. Hogy ne eresszem bő lére, az FC az új FW-el 90-fokban el volt fordulva Z-tengely mentén.

Ezt azonnal észleltem, amikor ARM után lehellet finom gázra a gép nyomott egy leszúrt rittbergert a parkettán. Ilyen gyorsan szerintem még sosem húztam le a gázt nullára... :K

Utána disarm, levegő kifúj, akksi le. Rákötöttem Betaflightra, aztán a kis mozgatós ábrán egyből kiderült a turpisság.... A propok nem lettek lemunkálva, a parketta simán túlélte. Asszony meg kinn volt a konyhában, így nem kellett magyarázkodni :B

Mindig is tisztelettel viseltettem az 5"-os géppel szemben, de ma ismét megmutatta, hogy lehetek még hülye ennyi idő után is.... :W :B

(#88273) npera


npera
újonc

(#88274) blueboi69 válasza npera (#88268) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hinnye ez tényleg hangos. Akkor egy ideig a házban való repülés kizárt.
Köszi szépen, hogy feltöltötted!

(#88275) blueboi69 válasza npera (#88271) üzenetére


blueboi69
csendes tag

A gamepad jellegű távirányítókról eddig azt hittem, hogy játékokhoz valóak, nem gondoltam, hogy komoly műszaki tartalom lenne bennük. Vagy tévedek?
Az általad említett távirányító szimpatikus, sztem nem is lenne nagy, elvégre nincs kicsi kezem.

Mi a helyzet az olyanokkal amikbe a mobilt lehet beilleszteni? Láttam olyan szemüveget is, amibe az ember a mobilját rakja. Ezekről nem írtál még semmit, mit lehet róluk tudni?
Vagy ezek a wifis cuccok, amik max 100m-ig jók, aztán vége a dalnak és pápá dróni?

(#88276) npera válasza blueboi69 (#88274) üzenetére


npera
újonc

Az 5"-ost is megcsinálom holnap, ma este már nem állok neki. Aztán kapsz videót. Lehet fel sem töltöm nagyon az akksit, mert akkor még erősebb lesz és beltérben az már durva.

Az akksi rövid időre majdnem 250A-t tud leadni, durva cuccok ezek.

(#88277) zetor2000 válasza blueboi69 (#88275) üzenetére


zetor2000
senior tag

A wifi hekkelhető, csak egy méretes powerbank és egy wifi AP kell. Van róla videó a YTn, hogy hogyan kell csinálni. Gyakorlatilag egy wifi extendert hozol létre, és azt érzékeli a drón. Pár 100 méter amúgy a hatótáv, mert szabad téren elvben kevés a zavaró jel. Persze ez a prérire igaz, városban annyira nem jó. De egy réten, ami jó nagy, okés is lehet. De egy ilyen parányi vackot nem is nagyon látsz meg 100 méterről...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88278) blueboi69 válasza npera (#88276) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Köszi előre is!

Ja akksi töltőről még nem beszéltünk. Miért olyan drága az? Mármint abból indulok ki, hogy van itthon pár 18650-es cellám, azokhoz töltőáramkör és megcsináltam, hogy kicsi napelemről is töltse. A cellára is van integrálva védelmi áramkör és a töltő elektronikára is. Usb tápról is tölthető meg napelemről is. Figyeli ,hogy ne töltse túl és ne merítse túlságosan le. Ehhez képest mi több kell? Bocs a naiv kérdésért :)

(#88279) blueboi69 válasza zetor2000 (#88277) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az nem opció, hogy nézegessem a drónt. Én egy távirányítós autót sem tudok irányítani, ha velem szemben jön, pedig az csak jobb-bal és egy síkon mozog. Kizárt, hogy egy drónt külső nézpontból irányítsak, de azt nem is élvezném sztem.

(#88280) npera válasza blueboi69 (#88275) üzenetére


npera
újonc

A mobilos téma nem működik könnyen, mert a latency túl sok lesz nagyon hamar. Nova kísérletezett ilyennel asszem. Én maximum valami nagyon könnyű cuccot mernék ilyenre bízni, mert akkor nem lesz nagy veszély, ha elszáll a 3,14-csába.

A processzoros távokban töbnnyire OpenTX rendszer van, nézz rá miket tud. Van elég komoly dokumentációja.

Igazából egy Betaflight how to sem árt. Itt egy tutorial playlist.

Itt meg egy felső-közép rádió beállítása.

Itt egy jó kis videó egy kábé 60 grammos, de 3"-os gépről. Kétféléről. Ezek a legkisebb veszélyt okozva hozzák a nagyobb gépek dinamikáját egy bizonyos fokig, de jelentéktelen tömegük miatt inkább, mint egy tuningolt falevél repülnek. Gázt adva mennek az égbe, gázt levéve meg szinte siklanak. Itt egy videó, amikor "kábé" 30 méter magasra repülök egy ilyennel. A zenét legfeljebb lehalkítod, de érzékelheted a dinamikát. Meg van egy RX loss is, amikor elmegy a rádiójel és letilt a gép failsafe módba.

(#88281) npera válasza blueboi69 (#88278) üzenetére


npera
újonc

Nem kell túl sok. Különféle kémiákat kezel, több cellát balanszíroz vagy tárolós szintre merít. És tud nagyobb áramokat kezelni. Kábé ennyi. Meg a védelmi rutinok.

Egy ilyen teljesen elég indulni. Imax B6.

Joshua Bardwell Ultimate Shopping List oldalát tegyed hama-hama búkmárkba és olvasd végig. Az egészet.

(#88282) npera válasza blueboi69 (#88279) üzenetére


npera
újonc

Pedig valamilyen mértékben line-of-sight is kell tudni repülni. Leszállásnál lehet jól jön.

(#88283) zetor2000 válasza npera (#88282) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ezek nem tudnak ilyen return to home-t, mint a komolyabb drónok? meg mondjuk follow me-t? Vagy ezeknél ez utópia?

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#88284) eattila válasza blueboi69 (#88275) üzenetére


eattila
csendes tag

Telló is repülhető pl xbox távval. Telefonon keresztül.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#88285) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Köszi, köszi! Megnéztem a videokat, megnézem a shopping listet is.
Arra lennék kiváncsi, hogy ez a képminőség a szemüvegben is ilyen pocsék-e, mint pl a laptopon nézve nagyobb kijelzőn? :)
Gyanítom igen.
Tudom nem vagyok egyszerű eset.

Viszont olyat lehet, hogy később kicserélem a kamerát vmi powerebbre? Meg akkor a szemüveget is kell... Azt látom, hogy ez külön alkatrészekből áll, csak nem tudom mit érdemes mit nem. Most ha beruházok vmi 40-50ezres cuccba, nem dobnám ki fél év múlva, érted.... Viszont hirtelen sem költenék rá sokat.
Na meg nekem itthonról kéne boltból. Azt értem, hogy az árat megdobja, de lehet kinézek vmit nagy nehzen aztán kiderül, hogy itthon nem kapható, akkor meg vagyok lőve.

(#88286) blueboi69 válasza zetor2000 (#88283) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ahhoz kell gps modul is, ezekben nincs olyan.

(#88287) blueboi69 válasza eattila (#88284) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Oké, csak ha feleolyan pontos az irányítás, akkor baszhatom :)

(#88288) BobaHWSW válasza npera (#88263) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Wub :B

(#88289) eattila válasza blueboi69 (#88287) üzenetére


eattila
csendes tag

A kontroller az kontroller. A tellónál nem kell alacsony reakcióidő. Amúgy is telefonról lehet irányítani. Csak példának hoztam.

Versenyre, meg száguldásra nyilván kell a reakcióidő :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#88290) blueboi69 válasza eattila (#88289) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"A kontroller az kontroller. "

Ó dehogyis. :) Nem ugyanaz a cucc és technológia van mindenben.

(#88291) -NoVa- válasza blueboi69 (#88285) üzenetére


-NoVa-
őstag

Itthon boltban... 5x-ös áron megrendeli helyetted kínából a DragonFly, vagy valami másik bót. Banggood Cseh raktáras cuccokban még esetleg gondolkozhatsz.

Telefonos képnél vannak a wifis rettenetek, 1-2 másodperces késéssel, az annyira távoli múlt gyors repülésnél, hogy már inkább Grillo területe.
Meg van 5.8GHz vevőmodul, ami webcamként adja magát USB-n, és "csak" ennyit késik egy analóg rendszerhez képest: link
Repülni pont nehézkes ilyen laggel.

Képminőségre meg nincs átmenet, mert így is az egyik legforróbb komponens a videoadó a gépen. 0 közeli késleltetéssel, elfogadható áramfelvétellel és hővel ennyi fér bele olcsón.

(#88292) blueboi69 válasza -NoVa- (#88291) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Köszi, hasznos volt a video. Akkor a telefonos dolog kizárva.

Nade akkor érdemes venni valami fullosabb szemüveget, hogy később ne kelljen cserélni? Az kompatibilis az ilyen proli képminőséggel?

Mi az amit érdemes lehet használtan venni?
Ha jól értem, akkor jó kamera az nehezebb, még a lecsupaszított vázasak is és több áram is kell nekik, ami miatt kell több akksi, ami szintén nehezebb, ezért kell nagyobb drón is. És ez már az 5" méretnél kezd jó lenni, de ahhoz meg már meg kéne tanulni repülni a kicsivel.
Nem elég a szimulátor? Mindenképp kell a hw-es tapasztalat?
Azt nem szeretném, hogy most veszek egy pici drónt tanulni, aztán itt rohad a polcon évekig, mert nem tudom eladni, cserébe viszont jó drága is volt.

(#88293) -NoVa- válasza blueboi69 (#88292) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem, nagyobb méretben és tömegben sem kapsz jobb kamerát. Kicsit jobb kontúrokat rajzoló cuccot max, de az NTSC analóg felbontás marad.

Szóval a DJI 1000€-s rendszere csodajó, full HD, kicsit nehéz, úgyhogy erős gép kell és nehéz akku, de nem számít, mert mivel nagyon jó minőségű felvételt is képes készíteni, így jogilag máris esélytelen játék kategóriába zsúfolni. Ráadásul DJI, esélyesen nem is lesz hajlandó a megfelelő engedélyek nélkül felszállni idővel.
Éves felelősségbiztosítás magán hobbicélra 20k egy drónra, tanfolyam + vizsga is egy tizest elvisz, a légtérkérelem már nem illetékköteles, de még mindig 30 napos elbírálási idő van rá, stb. Szóval lehet rá vágyakozni, de ez most itt nem reális semmilyen szinten.

Én simán a legolcsóbb Eachine EV100 szemüveggel repülök, olcsó FlySky I6s távval FlySky X6B vevőkkel, és kb 25k keretösszegből tákolt gépekkel. Még akkuk, töltők, aztán az általad elképzelt keretösszegbe 4 karbon épített gép belefér. Mondanám, hogy előbb-utóbb úgyis elveszik, meg törik, kár túlbonyolítani... De eddig összesen 1 vázat repesztettem meg sok év alatt, még az elején.

(#88294) blueboi69 válasza -NoVa- (#88293) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na végre konkrét típusok is, pedig npera féle távirányító eléggé bejön.

Akkor fogadjam el, hogy ez a technológia ami civil embernek elérhető és kész? Oké.
Amire ráaggatnak HD kamerát? Mégha az élőkép nem is HD de utólag a HD kamera által rögzített video az még lehet élvezhető.
Vagy ez is felejtős?
És olyan ami mondjuk nem video-t, de fényképet készít? Nem biztos, hogy kell ilyen, de akkor már legalább tudjak csinálni vmi olyan kontentet ami megosztható másokkal. Pl csinálnék a házunkról pár képet a magasból, vagy az autóról ahogy asszony vezet vagy a kutyákról miközben kergetik a mezdő vadállatait, érted, bármi... :)

Meg amúgy nem tudom elképzelni milyen ez. A kis kijelző pár centire a szemgolyomtól az nagyon pixelesnek tűnik, vagy a tökömtudja. Aztán lehet a játékélmény dob rajta....

Mindenestre köszi a sok info-t!
Külföldi rendelésnél vám nem dobódik rá?

(#88295) Phülöp válasza blueboi69 (#88294) üzenetére


Phülöp
addikt

helyedben kipróbálnám, mielőtt

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#88296) blueboi69 válasza Phülöp (#88295) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na ezaz, hogy kipróbálnám én, csakhát ki adja oda úgy,hogy nem is tudok repülni? :) Ördögi kör.
Bár azt lehet, hogy felrakom a kölcsönszemüveget aztán a tulajdonosa meg fogja a kezébe a drónt és rohangál vele kicsit. :C

(#88297) Grillo válasza npera (#88259) üzenetére


Grillo
senior tag

Miért hiszi azt egyébként pár hülye, ha gyorsan megy bele, akkor jobb lesz, attól függetlenül, hogy mindenképp vizet szív a motor? Végülis átért a többség, max ott rohadt le...

(#88298) -NoVa- válasza blueboi69 (#88294) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az npera féle cuccnak is van előnye, ott kicsit több dolgot lehet áttolni a protokollon, pl a VTX távvezérlését, amit az enyém nem enged, a FlySky meg alapból mér és leküld akkufeszültséget, meg belső antennás, és könnyebb bedobni a táskába igénytelenmód. A Taranishoz meg van még könnyebb és apróbb XM+ vevő, arra irigykedek. De persze azóta biztos van mindenből szebb jobb újabb komplexebb, ennek sem használom ki a határait.

Amúgy meg magát a távot úgy értelmezd, hogy vannak rajta karok, meg 2-3 állású kapcsolók, analóg tekerők, és ezeket (vagy ezek kombinációit) részben a távon te rendeled csatornához, a gépen meg a csatornához te rendelsz funkciókat. Komplex, de nem űrtechnika.

De amúgy tetszőleges gamepaddel szimulátorozásnál úgyis kiderül, érdekel-e az egész annyira, hogy teszel bele pénzt, vagy sem.

(#88299) blueboi69 válasza -NoVa- (#88298) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Oké, ezt csak részben értem.
Az a része tetszik, hogy szétkonfigurálható.

Van olyan sim ami csak telóhoz való? Vagy tableten próbálható? Legalább vmi alap irányítással. Merthogy gamepad sincs...

(#88300) Grillo válasza eattila (#88284) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem Gamesir T1s van hozzá, megy telefonos játékokkal is, meg ezzel játszik a fiam Fifát a PCn is.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.