Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#88360) zetor2000 válasza Bujdy81 (#88336) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ööö...
Ha igényként felmerül(het) az, hogy valami megvan otthon, de kellene távolról, mert "milyen jó lenne megnézni a ... " (és itt most egy hosszú lista jöhet), akkor egy NAS megoldás lehet.
Én nem mondom, hogy vegyél otthonra, vagy akárhova, csak tegnap kábé kiderült, hogy anyudnál a Zyxel most épp lassú, erre mondtam halkan, hogy az a Zyxel tulképp egy jóféle NAS, csak van benne 1-2 haldokló merevlemez, és lehet, hogy ezek miatt lassú. Ezt ugye alaposabb vizsgálat nélkül nem fogjuk megtudni.
Ha engem kérdezel, én jelenleg használtat nem mernék neked javasolni, mert 1-2 hónap, valami baja lesz, és akkor... nem, inkább azt csináltam, hogy 2 rekeszesekből a csinosabbakat összehasonlítottam, és ebből kijött, hogy a QNAP TS-251+ az én javaslatom.
De amíg nincs ilyen igény, hogy otthoni fájlokat (legyen az windows telepítő, aktivátor, családi fényképek, akármi) elérd messziről, addig nem beszéllek rá rengeteg pénz elköltésére.
Ha az igényed megvan, akkor esetleg elgondolkozhatsz ezen... Azért ez, mert ebben intel proci van, igaz, celeron, de az enyémben meg ettől is gyengébb atom valami van, és teljesen jó. A linkelt modell 2GB ramot tartalmaz, egy 2GB DDR3-L modulban, max 2db 4GB-st tudsz beletenni, akkor lesz 8GB kapacitás. Ha érzed, hogy lassú, vagy terheled virtuális géppel/gépekkel, akkor ezt a 2GB-t lehet, hogy érdemes bővíteni.

Mivel van egy szervered, ami valami HP mikroszerver, szerintem felesleges még egy NAS, hogy ugyanazt csinálja, mint a mikroszerver. Ha azt szeretnéd menteni, mert, akkor ez megoldás lehet, mint háttér.
Szóval ezt alaposan át kéne rágnod, hogy kell e?

Lehet, elég anyudnál megmenteni az adatokat, és lecserélni a korongok közül a bénázót. Ha az se hoz javulást, akkor le lehet cserélni a NAS-t.
Sebességtesztelni tudok kölcsönadni egy régebbi valamit, az is QNAP, csak valami kókadt ARM alapú cucc lakik benne, 512MB ram társaságában (nem bővíthető), és a felülete se elégíti ki a mai igényeket. Lassú... 4 lemezes, abból egy göthös, valami makogott rá a NAS, de még működik.

Viszont...
A Zyxelen én előbb elolvasnám a MANUAL-tól kezdve a szervíz doksin át az összes valamit, mert ha megnyomod a resetet, lehet, hogy nagy bajt tudsz okozni.
Qnap esetében ez olyan, hogy az admin felhasználónév visszaáll gyári admin / adminra, az összes felhasználó inaktiválódik vagy törlődik (ezeket vissza lehet gépelgetni), jelszavuk elmúlik (vagy a teljes felhasználó lista törlődik en bloc), a megosztások eltűnnek (na, ez baj), a jogosultságok is (ez sokkal nagyobb baj), kvóták meg ilyenek a holdba... Ja, és az alapértelmezett megosztott mappa eltűnik. (minden más ebből "nő" ki - itt lennének a felhasználók egyedi mappái, a letöltések, a fotók, a minden IS. Ha mond valamit, akkor az eszköz /share mappája.) Az adatok megmaradnak, nem törlődnek, csak ha XYnak más kell, akkor majd beállítja. Szóval óvatosan a NASok reset gombjával!
Rendszer alaphelyzetbe állításra van beépített funkció, azt kell használni.

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.