Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5101) FőDudu válasza Jahno (#5090) üzenetére


FőDudu
addikt

ennyire jo a vizminoseg, hogy tele van hallal?
Epp az ellenkezojet tippeltem.

FőDudu

(#5102) Jahno válasza FőDudu (#5098) üzenetére


Jahno
őstag

Csak kettő együtt már 70 Euró az nem minidg olyan, hogy hirtelen ilyenre elcsapom. Meg persze mihez jó mennyire. Most van egy félhalott Nintendó is, ott sem értem melyik játék melyik vezérlővel fog menni, de majd Tumorral még basztatjuk. 2 darab SNES másolatot 1ezresért vettem, igaz az olyan is. Eddig jól szolgált, az Xboxos másolat már lehet 2ezer volt párban. Abból most is úton van egy pakk :-D És akkor kell egy Nintendo klasszikus is.

Céges bulira vittünk emulátoros videójátékokat, még a fiatalság is díjazta, szóval van remény. Már külön gémer buliért masszíroznak minket.

(#5103) Jahno válasza FőDudu (#5101) üzenetére


Jahno
őstag

Hal mindig volt, szabadstrandoknál csak pár kivétellel vagyunk csak lemaradva a kiváló minősítésektől. Ez pár helyi hülyének köszönhető, ez van.

(#5104) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Egy kep tegnap esterol:

Meg ma reggelrol:

Ha a tejutast kitudom jol dolgozni akkor azt is felrakom. Igencsak szuk a 16mili apsc gepen... Szoval nemtom mi legyen. 16 mili ami mar f2.4en is elfogadhatokepet ad vagy 10-20 ami meg f4en is eleg necces... Ott mar igen kemeny isot kell hasznalni es mar 3200on is necces ejszaka a d7200.

Fotos velemeny a ketto kozul?

(#5105) BobaHWSW


BobaHWSW
újonc

Nabakker, ezt nem igy terveztuk.

Lehet mostmar frankon van egy macskank.
Par napja megjelent egy barna fekete csikos es nem lepett le. A hatso fa kiulos reszen a bokor mellett volt eloszor, aztan az ablaknal a pad alatt aludt es vegig nyavogta az estet.

Masnap elvittik allatorvoshoz. Van chip de nincs tulaj irva hozza. 2 helyen adtunk le neten elveszett macska leirast, holnap leadunk meg egyet es nyomtatunk ki szorolapot es korbejarjuk a kornyeket is.

A macska oldalan levan borotvalva a szor. Varva volt valami serules amugy elso ranezesre a doki azt mondta egeszseges.

Nyavog es 1 meteres korzeten kivul nem megy tolunk.

Holnap munka miatt necces lesz.

Vagy lelep magatol vagy valaki megtalalja a netes hirdetest.

Szore es allapota alapjan tuti valakinek hazikedvence.

[ Szerkesztve ]

(#5106) FőDudu válasza BobaHWSW (#5105) üzenetére


FőDudu
addikt

Koltozesnel lesz gond vele - vagy nem viszed (nalunk ez nem opcio), vagy bizonyos helyeken hetekig karantenozzak oket.

Olyan pasztatok van amit nyalogatni szoktak es segit a szorgombocok megemeszteseben? Ilyen karamell szinu/szagu paszta - kifejezetten macskasoknak ajanlott.
https://www.zooplus.hu/shop/macska/jutalomfalat/paszta/malatas_pasztak/241503

Meg cicafu mondjuk parnaba varrva?
Anyamek macskai hurcolasszak, olelgetik a cicafuves parnat, azon alszanak, stb...

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#5107) FőDudu válasza BobaHWSW (#5105) üzenetére


FőDudu
addikt

Amugy nekunk is igy lett macskank. Szoloben nyavogott kb 3 honapos koraban, egyszer megetettem, azota a kertunkben kempingezik. Hazba csak felugyelettel johet, mert rogton nekiall karmolaszni ha unatkozik.

Igy a kertunkben el Karoly - beolttattuk, kasztraltattuk, etetjuk. Ki sem megy a kertbol, a labtorlon alszik - egesz nap a tamariska alatt alszik. Neha hoz par egeret/madarat/cickanyt. Kutyakat megszokta - nagy bulikat tartanak.

2 kutya huzgalja Karolyt - van amikor Karoly kezdi a bulit. Lefekszik a kutya ele es alulrol atoleli a nyakat es finoman beleharap. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jol meg lehet az osztonosen macska gyilkos kutya es a macska. De ugy tunik, ha nagyjabol egyutt nonek fel, akkor lehetseges a baratsag. Mas macskakat rogton uldoznek, elkapnak.

Telre kap egy jo polisztirol dobozt - abban tok jol el vannak a kornyekbeli macskak is. Ejjel lehet minusz - nappal kb sosincs. Eleg jol ki tudjak futeni a polisztirol halas ladat.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#5108) Phülöp válasza FőDudu (#5106) üzenetére


Phülöp
addikt

Az a szőroldó paszta nagyon hasznos, ráadásul valami olyan ízesítése van, hogy a macskák teljesen rá vannak kattanva. Kaja meg jutalomfalat is létezik anti hairball felirattal, azok is segítenek a szőrcsomók oldódásában.
Benti macskának ajánlatos macskafüvet tartani valami cserépben, de kinti macska is rájár simán, ha a kertben beültet az ember egy kisebb területet.
Meg van az a cucc, amit te is említesz (catnip, macskamenta) , az nem is igazán fű, de bármibe rakod, vagy osszepacsálsz a kivonatával, az lesz a kedvence. Olyan nekik, mint a drog.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#5109) FőDudu válasza Phülöp (#5108) üzenetére


FőDudu
addikt

Anyameknal kepesek a pasztat a tubusbol kinyomva nyalogani - pedig kurva valogatos dogok.
Igen, macskamenta ami a parnaba van varrva. Hurcolasszak, fetrengenek vele, azon alszanak.

FőDudu

(#5110) Sipi-


Sipi-
tag


Mátraszentlászlón fényképeztem ezt a művet :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#5111) BobaHWSW válasza FőDudu (#5106) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Igen tudom, hogy gond lesz.

Nem is akarnek igazan macskat de kidobni nincs szivem.

(#5112) FőDudu válasza BobaHWSW (#5111) üzenetére


FőDudu
addikt

Nemzetkozileg szallitani olyan allatot ami nem a tied, nincs oltasi konyve, nos eleg impossible mission.
Csak azert szolok, mert ti mindig max 1-2 evet vagytok egy helyen - macska meg siman elel 20 evig.

FőDudu

(#5113) Phülöp válasza FőDudu (#5112) üzenetére


Phülöp
addikt

Mi a nevünkre vettük a jószágokat, chipet kaptak, az útlevelükben ott az összes oltás meg az utazások előtti szakorvosi igazolás, hogy egészségesek. Igaz, mi csak EU-n belül mozogtunk eddig velük, így nem kellett karantén se.
Utazáskor a fogadó ország szabályozását kell figyelembe venni, azoknak kell megfelelni. Hosszabb útra érdemes inkább cargo-ként utaztatni a jószágot, tisztességes méretű ketrecben. Fedélzetre csak kisméretű hordozót engednek, abban néhány órát elvan a jószág, de nem érdemes hosszan stresszelni.
Lehet kapni nyugtató hatású dezodort, utazás előtt kell befújni vele a hordozó belsejét. Valami olyan illatanyagot tartalmaz, ami visszaviszi lélekben kismacska korába, és az anyja mancsai közé képzeli magát, biztonságban, szeretetben.:)

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#5114) Jahno válasza BobaHWSW (#5104) üzenetére


Jahno
őstag

Na, tejútnél én ezért csináltam mást, meg inkább lézengtem és segítettem a többieknek, mert valahogy az FF A7es + Tookina 2.8/11-16 után valahogy semmihez nincs kedve az embernek.

(#5115) FőDudu válasza Phülöp (#5113) üzenetére


FőDudu
addikt

Azt nem tudom, hogy pl. ha innen atugrunk Horvatorszagba vagy Olaszorszagba (ami 1-15km tolunk), akkor eleg-e az utleveluk, vagy az orvos altal tanusitott egeszsegessegi igazolas is kell?

Pl mindrart megyunk at horvatorszagba a tengerpartra - lehet kutyat vinni, de nem tudom mi a modja. Minden oltasuk megvan, utlavelukben kb 2 honapos az utolso orvosi bejegyzes.

Azaz a kutyaval mehetek-e kirandulni masik orszagba, ha csak az utleveleben a szokasos dolgok vannak benne? (rendszeres oltas, fereghajtas, stb).

Ezt meg nem tudtam kideriteni. Azt tudom, hogy koltozes elott kell az orvos igazolasa, hogy az allat egeszseges. Utazas elott azonban gozom sincs.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#5116) Phülöp válasza FőDudu (#5115) üzenetére


Phülöp
addikt

Szerintem az orvosi vizsgálat a határátlépés feltétele, és nem függ annak céljától
Hivatalosan értesítést kell küldeni a fogadó ország felé, akik kirendelnek egy állatorvost a fogadásra. Reptér, kikötő, ilyesmi. Ha csak átautózol a határon, szerintem senkit nem érdekel. Sőt, a mi eddigi 3 macskás utunk alatt egyetlen alkalommal jött csak ki az állatorvos a reptérre, pedig lejelentettük az érkezést. Akkor se volt semmi extra, leolvasta a doki a chip-et, kikereste az útlevélben a szükséges igazolásokat (oltás, egészségi állapot), az egész volt vagy 5 perc.
Az orvosi vizsgálatról szóló bejegyzés nem lehet 48 óránál régebbi.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#5117) FőDudu válasza Phülöp (#5116) üzenetére


FőDudu
addikt

Horvat hatarnal Schengen miatt van utlevel ellenorzes - nem tudom kutyaknak is megnezik-e ezt.Ugy gondold el, hogy raneznek az emberre, esetleg scannelik a dokumentumot. Az viszont kb senkit nem erdekel mi van az autoban. Par hete meg mindenkit durvan scanneltek - gondolom rajottek, hogy ez nem jarhato ut.

Csutortokon atugrottam a Horvat hotelunkbe, hoztam toluk vagy 50M Ft erteku cuccot a kocsimban (rendesen lepapiroztuk) - hataron semmit se kerdeztek. Nagy B&O TV a szukseges cuccokkal (motoros stand, hangszorok, stb + 2db 100 access pointos Cisco WLC meg par laptop es egyeb egyeb okos cucc)(kolcsonben volt naluk - aztan most ugyis arra jartam es visszadtak).

Neha meg meg a csomagtartot is kinyitttjak - nem ul-e bent valaki a korben sotetitett csomitartoban.Eleg random. Gondolom most a nyari durvasag miatt nem ernek ra alaposan megvizsgalni mindent.Horvat kollegam kocsijan vagy 1 honapja lejart a muszaki - elvileg azt a horvat hataror latna arendszamrol.Megsem szurtak ki. Ugy vette eszre veletlenul.

Tegnap a hatarra a sor vege Koperben allt - az jo 12KM-es sor a hatarig. El is dontottuk gyorsan, hogy akkor a hegyi uton jovunk haza. 20 perc alatt hazaertunk. Igaz van egy olyan resz ami elmenne lesiklosancnak - annyira meredek. Onnan meg latszott a masik hataratkelo is - ott is kilometeres sorok. Nem tudom miert mindenki szombaton indul utnak. Itt a hetvege az minimum tobb oras szopast jelent - az a 12 kilometeres sor nem is tudom mennyi lehet. Es a 12 kilometerbol vagy 3-4 km ketsavos - csak utana szukul 1 savra.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#5118) FőDudu válasza BobaHWSW (#5105) üzenetére


FőDudu
addikt

Hasonlo cipoben mar jartam. Gyonyoru macsek csapodott hozzank.
Etettuk a kertben, szelid volt, bujos.

https://photos.app.goo.gl/NDaShAMokEgGD6ycA

Aztan jott a karacsonyi csalad latogatas. Kenytelen voltam elvinni a menhelyre.
Mondjuk ott legalabb jo helyuk volt.

Kepzelj el egy menhelyet egy erdo kozepen, ahol a macsekoknak kb 100m-es folyoson vannak hordozok vegig rakva. Az ajton macska kijarat. Azaz ki-be jarkalhatnak - es csak aludni jarnak be. Sajnaltam, de sehogyse tudtuk megoldani.

FőDudu

(#5119) Jahno válasza Phülöp (#5052) üzenetére


Jahno
őstag

És nekem is újdonság, hogy ezt nem dobhatod a szelektívbe.

(#5120) npera


npera
újonc

Dlágaszágok. A teraszra vettünk egy kis kiülős asztalt, hogy jövő nyárra lehessen kiülni.

Feldíszítettem egy kis vízzel, 24%-os ecettel és egy hagymával. Kis frissítő....

(#5121) npera válasza Jahno (#5114) üzenetére


npera
újonc

Azután kábé mobillal kézből is lehet filmezni a csillagokat :Y

(#5122) FőDudu válasza npera (#5121) üzenetére


FőDudu
addikt

Perszeidak tan ma-holnap lesznek jol lathatok.

FőDudu

(#5123) FőDudu válasza Jahno (#5119) üzenetére


FőDudu
addikt

Ez valami uj fassag?
Miert ne dobhatnad a pizzasdobozt a papir gyujtobe?

FőDudu

(#5124) Jahno válasza FőDudu (#5123) üzenetére


Jahno
őstag

Mert koszos és az nem újrahasznosítható.

http://www.fkf.hu/portal/page/portal/fkfzrt/hulladekkez/hulladek_abc/papirhulladek

(#5125) Phülöp válasza FőDudu (#5122) üzenetére


Phülöp
addikt

Fel is költözöm a tetőteraszra. Amúgy is jó idő van éjszaka.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#5126) FőDudu válasza Jahno (#5124) üzenetére


FőDudu
addikt

A nyomtatott papir az tiszta, feher, szennyezodes nelkulinek tekintheto?
A paradicsomos pizzas doboz valoszinuleg konnyebben lesz feher, mint a szines tinaval nyomtatott ujsagpapir.

Vilagos, hogy a zsirban elazott eteles zacskot nem rakjuk a papir hulladekba - de azert egy pizzas doboz igen nagy resze tiszta altalaban.

Inkabb attol tart(hatn)anak, hogy a benne levo muanyag tavtarto - vagy esetlegesen ott felejtett kiskes miatt emberi erovel kell szetvalogatni. De barhonnan nezzuk hulyeseg amit kitalaltak. Szerintem.

FőDudu

(#5127) FőDudu válasza Phülöp (#5125) üzenetére


FőDudu
addikt

Ma ejjeli 17 fokban meg faztam is. Majd elokeszitunk 1-2 latcsovet - szomszednak meg ilyen meter hosszu csillagaszati tavcsove is van.

FőDudu

(#5128) zetor2000 válasza Jahno (#5124) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez érdekes...
Szerintem a papírfeldolgozót nem kéne hogy érdekelje egy kis pepperóni, vagy szalámi maradék, hogy a mozarelláról ne is beszéljünk. Ráadásul kicsit ellentmondásos is a fkf oldala, mert élelmiszerek csomagolásáról is beszél, de kizárja a pizzát, mert az zsíros... Ezzel akkor kizárhatjuk a zsírpapírt is, mert az is zsíros? :) pláne, hogy annyi vegyszer kerül a ledarált papírhoz, és annyi vizet használnak el, hogy kábé mindegy, mi maradt a csomagoláson, a végén hófehér papír lesz, vagy hullámpapír...
Nálunk páran amúgy is a pizzásdobozt a kékbe hajigálják. Én csak a mirelit pizzáét, ilyen házhozhozóst nem szoktam rendelni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#5129) Jahno válasza FőDudu (#5127) üzenetére


Jahno
őstag

Hullócsillaghoz pont nem kell cső, csak gondoltam szólok :-D

(#5130) Jahno válasza FőDudu (#5126) üzenetére


Jahno
őstag

Így is emberi erővel válogatják, és nem a műanyag kis bizbasz miatt. Többet én sem tudok, mondhatjuk, hogy hülyeség de ez van.

(#5131) Gabibácsi válasza FőDudu (#5117) üzenetére


Gabibácsi
tag

A horvát nem nagy H-val kezdődik
Csak a személyinkre néztek rá amúgy, semmi más nem volt

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#5132) FőDudu válasza Jahno (#5130) üzenetére


FőDudu
addikt

Majd ha postan kell bekuldeni a szemetet mint az osztrakoknal, akkor elmondhatjuk, hogy kimaxoltak a 'fassag' kategoriat :)

En is ugy tudtam, hogy papirgyartasnal kb mindegy, ugyis telenyomjak klorral (vagy ujabban mar talan kevesbe agressziv anyaggal) ami kifeheriti yoool.

FőDudu

(#5133) Jahno válasza FőDudu (#5132) üzenetére


Jahno
őstag

Hátizééé, az alap újrahasznosított papír az barnás. Nem is szeretik. Ezért lesz belőle csomagolóanyag. Persze egy csomó zöld irodában veszik az olyan újrahasznosított papírt, ami drágább és szennyezzőbb, mert fehérítették :-D

(#5134) FőDudu válasza Jahno (#5133) üzenetére


FőDudu
addikt

Van meg max 10 evunk a papir felhasznalasra - aztan a WC papiron kivul kb minden mai papir felhasznalas digitalis lesz. :)

Elobb-utobb kijon majd valami biologiailag lebomlo folia amibe elkezdik csomagolni a felvagottakat a husos pultnal. Onnantol az is kilove.

Tetrapak helyett is lehetne 2 avgy 5 literes a tejes palack - kevesebb szemet es a muanyag legalabb teljesen ujra hasznosithato. Amcsik jo nagy kiszerelesu italai jo peldak erre.

Konyvet is az antik kedvelok olvasnak majd papir formatumban.
Nagy valtozasok lesznek meg a mi eletunkben.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#5135) hobizoli válasza FőDudu (#5134) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mit mondjak en?

:DDD

több drón kell ;P

(#5136) FőDudu válasza hobizoli (#5135) üzenetére


FőDudu
addikt

A cola gyarto gep marad. Eloforma gyarto is. Muanyagot nem fogjak egykonnyen lecserelni.

FőDudu

(#5137) npera


npera
újonc

Ma van fiam szülinapja, volt kedvenc csokitorta. Aztán mivel éppen tűzött a Nap és asszony már nem bírta a nyüzsgést otthon, ezért kimentünk a nagy játszótérre. Az új MTB-nadrágban, kegyetlen kényelmes volt. 2 és fél órát rohantak, bujócskáztunk és ugráltunk. Aztán körbetekertem a faluban és elaludt mind a kettő az utánfutóban. Ezért felhúztam az utánfutót a folyosón a hallba és ott leraktam őket. Fél óra után kikérték magukat a szófára és most ott húzzák a lóbőrt. Álomszép.

(#5138) Samott


Samott
addikt

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#5140) npera


npera
újonc

(#5141) Jahno válasza FőDudu (#5134) üzenetére


Jahno
őstag

Ilyeneket mondtak sok éve is, oszt a hasonló irodák mint mi, tonnaszám gyártják a papírfelesleget. Aztán míg a németek faxolnak, addig ilyen rövidtávú jóslatokba sem merek belekezdeni.

(#5142) Frawly válasza Jahno (#5141) üzenetére


Frawly
veterán

Nekem nem is az a bajom a papírozással, hogy környezetszennyező, meg költségpazarló, hanem sok helyet foglal, irattározni kell, sose semmit nem lehet megtalálni, elveszik, megrongálódik, olvashatatlan lesz, stb.. Egyszerűen nagyon idejétmúlt már ez, régen még jöttek a hitelességgel, de ma már az elektronikus hitelesítés is megfelelően van szabályozva jogilag.

Régen muszáj volt papírozni, de a hátam közepére nem kívánom vissza a papírnyalást, aktaőrizgetést, meg a hasonló fetrengéseket, 100 kiló fénymásolás, nyomtatási problémák. Kib. rémálom, az még a legkisebb, hogy pazarlás, meg nem eco-lábnyom-körömgomba tudatossh.

(#5143) Jahno válasza Frawly (#5142) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor a magukat technikai cégnek tartó Systemaxos Miscos barmok is inkább papíroztak, meg az összes többi ahol egy értelmes elektronikus ezsköznyilvántartásunk sincs semerre.

És akkor a papírról miképpen keresem vissza, vagy módosítom? Persze ha lenne a júzernek egy kartonja, mint régen az SZTKban vagy cégeknél a munkaügyi osztályon, ami nem HR volt, az okés lehet. Csak akkor egy helyen kellene kezelni és érgtelmesen megoldani, mint a KGSTben.

Nálunk a sok kártya átvétel, hardver kiadás is papíron aláírós, ott van a polcon pár ezer darab... Majd egyszer kihajítom. Ugyanez hetente a mentésről, valamint havonta, 3 havonta, fél évente és évente. Van amit odaadok a futárnak, itt van bent, aztán alá kell írnom, visszaszkennelni, feltölteni az intranetre meg egy csomó ilyen marhaság. Még ha nincs is jogilag, lennének tök jó rendszerek csak seni nem akar foglalkozni vele.

(#5144) npera válasza Frawly (#5142) üzenetére


npera
újonc

Egy kollégám még valami 1985 körül kezdett, aztán örökölt egy csomó dokumentumot az elődjétől. A csóka mindent archivált, az akkori korabeli levelezést is kinyomtatta, lefűzte és kapcsos mappákba rendezte. A rajzok szépen kinyomtatva, összehajtva, meeting protokollok, minden. 2 hatalmas irattárolónyi szekrényben fért csak el a sok anyag. Persze megvolt elektronikusan is, amit akkoriban elektronikusan csináltak, így különösen durva volt az a munka amit csak a papírok kreálására és rendezésére fordítottak.

Mondjuk a 70-es években még nagyon más ritmus szerint ment a meló. Egy meeting mondjuk 3 hét múlva volt betervezve, akkor arra felkészültek, ott prezentáltak, aztán megegyeztek (vagy nem), újabb meeting, protokoll, azt szétküldték és mindent dokumentáltak.

A kép 1969-es.

(#5146) zetor2000


zetor2000
senior tag

Ez még mindig hatalmas :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#5147) scaurus válasza Frawly (#5142) üzenetére


scaurus
újonc

És még mindig a papír a legbiztosabb információ őrzési mód.
Az iktatást, az aktásítást, irattározást a poroszok kitalálták, működik.

Az e-ügyintézésben még nincs így kitalálva (a hivatali szférára gondolok).
Pl. NINCS értelmes e-érkeztetés.
Ennek megfelelően a hivatalok az elektronikus iratokat kinyomtatják, érkeztető bélyegzővel lepecsételik, majd visszaszkennelik.
A bíróságon minden e-iratot kinyomtatnak, és az a szép, hogy nem a bíró dönti el, hogy mit nyomtat ki, hanem Pirike titkárnő, oszt' ha Pirike nem tud egy .xml fájlt kinyomtatni (mert ő csak .doc-ot és .pdf-et tud), akkor az NEM kerül a bíró elé...

A jelenleg használt e-aláírást a bíróságok sosem fogják egyenlőnek értékelni a tintával tett, kézzel írt eredeti aláírással: a kézzel írt aláírásról szakértő annyit meg tud mondani, hogy az biztosan NEM X.Y. aláírása, de egy pin kódról senki meg nem mondja, hogy ki nyomogatta.
Amíg nem terjednek el olyan e-aláírások, amik az aláírás fizikai képét IS, és az írásmód adatait IS (dőlés szög, erő, vonalvezetés) eltárolja, addig nemigen lesz áttörés.
Viszont ez utóbbinak is vannak kockázatai, hiszen, ami digitalizálva van, az reprodukálható is...

"morci mellszobor koma" (Raynes)

(#5148) Jahno válasza scaurus (#5147) üzenetére


Jahno
őstag

"És még mindig a papír a legbiztosabb információ őrzési mód."

Aztán lehet szopni a biztonsági másolattal.

ezek is azt hitték, hogy örökké tart és tovább: https://24.hu/kultura/2015/03/18/porra-egett-a-mult-az-uvaterv-raktaraban-fotok/

(#5149) Jahno válasza zetor2000 (#5146) üzenetére


Jahno
őstag

Élet szüli. Naponta 20szor.

Mi most éppen arra az infrastruktúrára költünk és azzal foglalkozunk rendesen, amelyik része a cégnek egyre kevésbé termeli a pénzt :-D

(#5150) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Biztos a válásomat is a sok papír miatt nem sikerül kimondani több mint fél éve, és a megegyezés ügyvédnél is megvan tél óta, semmi tennivaló nem lenne.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.