Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Personal notes '12
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nem látok semmi különöset ott sem.
Ha már AI, a chatgpt szerint az a baj, hogy a hang az Headphones (A2DP), de a mikrofon pedig Headset (HFP) és az a kettő kiüti egymást. -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
AI kapcsán egyelőre a szokásos sugárban hányok, aztán majd lesz valami. Van még néhány előnyöm, amit nem fog tudni megoldani. Legfeljebb nekem is kicsi pénzért kell.
Éppen belefutottam AI kapcsán egyik HWSW cikk alatti megmondásokba, hogy a BMW gyárban van-e vagy nincs és mit csinálnak a robotok vagy mennyire van szükség emberi erőre, esetleg ki csavaroz valamit. Gondoltam azt még megírhatom, hogy én jártam már ott, aztán hagytam a fenébe, még a levegővétel is titkosítva van sok pecsét alatt.
Kompresszor hiba lett a vége, konzolról leokéztam, visszadobta, most akkor kávé után letépem a burkolatot és megoldom.
Ezekre is már emlegették, hogy majd az AI megjósolja mikor romlik el. Ja, egy részét meg tudja, de azt mi is. Vagy akkor már nem mindegy? Van egy söröm arra, hogy május-szeptember közt pár hetente tervezetten lemosni egyszerűbb, AInak meg nem lesz annyi adatgyűjtése és bemenete, ami alapján saccoljon, mert magától nem méri. Azt végképp nem fogja megsaccolni mikor esik rá egy tehén és korlátozza működésében. És az egész gondolatmenetnek nincs értelme ha már nem is ebben az irodában leszünk.
-
zetor2000
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Aztat!

Mindenkinek BUÉK!
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Én is erre gondoltam másodikra, de most túlzottan nem foglalkoztatott a dolog, majd Hz kideríti. Azt sem tudom, hogy kézzel szaggatják-e vagy mintát nyomnak, vagy mennyire kisüzem, mennyire nagyipari a történet.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ha bejön nem mondom meg senkinek de lesznek jelek.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Lélekben ott vótam, csak elbasztam
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Detto.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Már le is szoktam róla, csak eltettem elrettentő példának. Ezek szerint sikerült
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Neved mellé teljes határozottsággal illesztettem be egyet, aztán még egyet, aztán gondolkoztam, hogy nem ezzel a két populárissal mozdulnál, így szűkölt le a kör négy lehetőségre :-D Ebben még biztos voltam, többiekben nem annyira.
-
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
gépház, gépház, gééépáááz. Szerintem, oszd el azt a 250k-t. előbb 10el. Aztán a többit megmondja Jahno, még mennyivel

-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ennyire azért Téged se vezessen a vak hit :-D Nagyságrendekkel vagy eltévedve.
-
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Milyen gépedben, aminek a leendő háza itt foglalja a helyet az asztalom mellett üázz?

-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Lassan az OSt is cserélnem kellene és agylatam, hogy felé maradhat akár valami régi alatt, mellette vagy érdemes virtualizálni vagy meglesni mennyit csökkentene a dedupe. Most, hogy memória árak az egekbe szöktek és eddig el voltam 4 gigával..... Vergödök rajta vagy 2 éve, de egyre nyűgösebb mert Gdrive meg hasonlók sem támogatják az OSt.
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Kontrollerrel nyomod?
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Óóó
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
A 386-osomban még 20 megás mfm vinyó volt nekem is. Aztán később került bele egy nagyobb. Meg már volt kisfloppym is.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ez legalább evidens váltó- és egyenáramra, míg az átütési szilárdság nem ilyen egzakt :-D
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Előtte már 28 órát volt hűtőben. Aminnem lenne baj, de 3 órát már szobahőmérsékleten volt. De lehet, hogy így lesz majd a legjobb
-
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ezen totál meghaltam...
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Semennyire se koltottek modernizalasra a paneljozossegek. Szoval barmennyiert se vallalna itt senki.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Mert nem eleg a vezetek neki a bejovonel. Esetleg a keramia megszakitok sem. Meg hot koc. Ezt mondta. O a szakember.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nálam is ez volt a terv aztán nem adta ki és kellett volna. Azóta várunk a házra is. Mutattam képet a kötésről, szép történet. És morgok, hogy igazából csak egy 15-20euer pénzes kesztyű hiányzik hozzá a szerszámaim körül és ha nem oldják meg akkor jobb ha nem baszom fel az agyam mert veszem két kötő elemet oszt elmetszem a felszállót a picsába, vagy ház elosztójáról leverem a lakatot, kihúzom a késest és jöhet a regszerelő befejezni.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Gondoltam adok pár ötletet nektek, hogy min tudtok még pörögni
Igazából annyit terveztem, hogy edzek picit többet, nem akarom az egész életemet felrúgni gyökerestül. A kerékpáros váltásom eddig bejött. A korábbi terhelést csökkentettem. Most nem leájulok a bringáról amikor odaérek vagy hazaérek, hanem egy kellemes edzés után leszállok a bringáról. Az odafelé 1-órás utat stabilan 41-42 perc körül le lehet tudni. A vicc az, hogy tömegközlekedéssel 1 óra lenne.
A botokat teszteltem picit, de még nem mentem vele erdőben. Szerintem jó lesz, átmozgatja (hangsúly az átmozgatáson, nem drámai edzésről van szó) a hátat, a kart és a vállat. Ami a sok melós ülés mellett jó lesz.
Én még a midlife krízist is óvatosan és pianóban nyomom
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére

-
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
qrva fuctal gépház mikor tűnik el a hátam mögül üázz?

-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Örök darab lesz ez úgyérzem
Osb le van kenve valamivel? Szokott kiállni belőle szálka, legalábbis amikor én egyszer dolgoztam vele, csak nehogy beleakadjon ruha vagy akármi.Itt melegház upgrade volt, került bele világítás meg konnektor, meg hősugárzó a hideg időre. Berámoltam a muskátlikat meg a tölcsérjázmint, a leanderek kint telelnek, pedig eredetileg nekik kezdtem csinálni, de nem is férnének be.
-
Grillo
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Fasza ez, nekem is van hasonló a pincében régi szekrényajtóból meg cseréplécből. A befőttek, meg a borok ugyan olyan jól elvannak ezen is, mint a csillivilli gyári megoldásokon.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ott találtam pár export menüt, csak elsőre elég nagy rendezetlen sületlenség esett ki belőle. Mindent is megnyomtam, mint egy rendes júzer, meghaltam kétszer a két faktortól, PowerBI export, minden ami ismerős volt a Wikipédiáról
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Az is jó móka.
Az elmúlt hetekben többször jött az error üzenet asszonytól, hogy a szárítógépben a ruhák nem teljesen szárazak, aztán meg a mosógép is szarakodik, mert centrifuga utána marad benne víz. Óóó mondom simaliba, eltömődött a szűrője. Hát abban egy szösz sem volt, se kavics, se kisautó, se papírpénz se semmi. Hátőőőőőő...Szétszedtem a szárítógépet, mindenen állt a szöszréteg, vastagon.

további műveletről, már nem volt ingerem fotót csinálni...
A lefolyónak a bűzelzárója be van falazva, az tömődött el.
de végül sikerült kipucolni némi fejvakarás és barkácsmegoldások után. -
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ne ventillálj, vidd el innen a koszlott Fractal házat, amit ígértem üázz

-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Van egy olyan játék, hogy Generally, ha kellőképpen nagy a kijelző akkor egy gépre sok billentyűt kell dugni és mehet szimultán. Aztán ki tudja mi jár még a kölkök fejében, de a megvett GOG gyűjteményem is oda tudom adni, akkor nem kell ilyenolyan forrásból vakarózni, hogy eredeti-e vagy mi jön vele nem várt okosság.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ugye milyen jópofa tud lenni egy Game Pass :-P Meg occsó.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Óóó... az érzés, amikor bizergálsz valamit és utána néma csend a gomb megnyomására. Az priceless.
Én lassan elkezdem megf@ngatni magamat Win11-el. Csináltam még korábban rúfusszal egy imágót, ami elvileg átugorja a "régi gép, vegyél újat" rutint és teoretikusan simán fel fogom tudni installálni a win 11-est.
Picit úgy vagyok, mint Danny Glover, aki 6 évvel korábban mondta, hogy....
(én vagyok 48 most...)
Mivel a Fusion360 nem fog menni október közepétől a win 10-es installon, ezért akkor neki kell állni és felrakni a 11-est....
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Jó cucc, csak engem kerüljön el :-D Amúgy meg érteni kell hozzá két különböző féle módszertannal, mint üzemeltetés és heggesztés. Ezek nem szoktak menni. Nálunk meg csak simán nem hitték el, hogy ha nem arra szeretnénk használni, amire ki van találva, akkor nem lesz jó. Párszor nekimentek, nem műxik, nahát. De legalább egy időre csend lett. Majd megint előkerül a témakör és kezdjük az elején, hogy van csilliárd tera tárhelyünk a felhőben, amivel valamit kezdeni kellene, de legalább nem tudjuk menteni....
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
SP amennyit könnyít a dolgokon kétszer annyit bonyolít.
2013-as alatt simán ment a pdf digitális aláírás és a fájl böngészés windows explorerrel.
2016-nál már trükközni kellett de még megoldottuk.
2019-essel eljutottunk oda, hogy egyik sem megy és a pdf fájl emailben csatolmányként utazik.
Meg semmiképp nem rendelhető adobe a pdf-hez, bármit csinálok csak az edge.
Rákeresek és csomó panasz van erre még M$ oldalakon is, de megoldás az nincs, vagyis van külön vásárolható plugin formájában.
Vagy mint most, miért hiányzik a sum egy számokat tartalmazó oszlopnál de miért lehet sum szöveges oszlopra?
És mennyi ilyen van még ami "ezt most M$ miért így?" érzést vált ki. -
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nem működött a script-es dolog.
Néztem a másik flow megoldást de nem értem az itt miért hiányzik.
Hétre beütemezek egy fárasztó beszélgetést az info részleggel.
Van már fél éve, hogy utoljára beszéltem velük.
Mindig élmény a lekezelő stílusuk. -
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
ventilláld csak
ingyen Fractalért mikor gyüssz? Nem mintha útban lenne 
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Kipróbálom.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Idehaza még 2008 van, semmi bajom nem lenne vele meg minek újabb bár lehet egyik lemezre kipróbálnám a dupét és arra mentenék, de Google drive klienstől kezdve minden rinyál, hogy jaaaj elavult és nem műxök. Pedig tuti menne, lekérdezi a verziószámot és pofán köp. Majd felszívom magam, neten van occsón 2022 licensz, kitalálom mi legyen.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ezt megtaláltam de nálam a menüből hiányzik a flow létrehozásának lehetősége.
A script túl van a tudásomon de persze copy-paste az megy. Hová kellene bemásolnom? JSON ablakba? -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
"annó gondoltam kipróbálom a Storage Spaces szolgáltatást, "
Na, már itt is. Nálunk is valaki ezt gondolta pár éve, aztán azóta is csak a bajokat kerülgetem vele. Nem szeretnéd tudni, de majd eccer kocsmában elmesélem, hogy nem támogat árnyékmásolatot, meg a kötetem is túl nagy volt, meg mivel virtuális gépet tudunk értelmesen menteni így csináltunk egy 50 terásat, hogy szép legyen és abból az egy filéből fusson a clusterem....
-
NauTiLUS_HUN
tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Életem elő elhalálozott SSDje, gyászolom rendesen. Azért tovább błrta mint a becsült élettartam
Igazából még megy csak van rajta pár bad sector.Ez egy Windows 10 22H2 gépben csücsült, Torrent, NAS és Hyper-V futott rajta. Vettem egy új 512est és gondoltam újratelepítem majd átköltözöm.
Mivel régi Core i5 2400s a lelke a gépnek, ezért nem akartam Windows 11re menni, gondoltam használok Windows 10 LTSCt.
És itt jöttek az izgalmak, annó gondoltam kipróbálom a Storage Spaces szolgáltatást, tette is a dolgát rendesen. Tehát felhúztam egy Windows LTSCt és nem láttam a diszkeket. 4db 2TB HDD, eszközkezelőben benne van, disk management alatt és diskpart alatt semmi. Rákerestem, nagyon ilyen baja nem volt senkinek. Storage spaces powershell parancsaival megtaláltam a tömböt és az látta a diszkeket is. De nem jutottam előrébb.
Szenvedtem mint disznó a jégen, végül visszatettem a régi SSDt bebootoltam róla, tömb megvan, adat megvan.
Próbálkoztam sok mindennel, mikor megviláogosodtam az LTSCn csak ennyit láttam:FriendlyName OperationalStatus HealthStatus IsPrimordial IsReadOnly Size AllocatedSize------------ ----------------- ------------ ------------ ---------- ---- -------------Primordial OK Healthy True False 7.71 TB 7.28 TB
Azt tudtam, hogy nem teljesen visszafelé kompatibilis a dolog, de gondoltam Windows 10 - Windows 10 nem számít (1809LTSC és 22H2), de igen. A 22H2 már a Windows Server 2025el egyezik kernelben. Így végül a régi vasra egy 2025 Servert raktam és megy minden, majd veszek rá licenszet 3-4 EURért
és akár 10 évig támogatott szoftverem lesz, hurrá!
Köszönöm, hogy kiírhattam magamból a fél napos szívást. -
hobizoli
nagyúr
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
attol azert nem kell beszarni...
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Jaaaa azt hittem te csináltad most

-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Elég patent. Én lilára festeném a dobozt. Feltéve, ha tudnék festeni
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
De kiraly!
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Jól nézki! Nem nehéz kormányozni? Van jelentősége, hogy elöl vannak a gyerekek és nem hátul húzod magad után?
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Komolysag

-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Koszi! Sokat kell meg erosodni egy ujabb ilyenhez azert.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére

-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
azok latvanyosak tudnak lenni
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Az önköltség az oké, sőt, sztem talán a takarmányárak miatt drágábbra is jön ki a tojás, viszont ezerszer finomabb, mint a bolti. Legalábbis ez a tapasztalatom.
Királyak vagytok amúgy, majd ha oda jutok kereslek

Gyógyszeres tippet köszi, ezt nem tudtam. A csirke nem hobby állat, hogy legyen hozzá minden is.
Viszont beteg állatot megenni?
-
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
van, max legózok hozzá plusz HDD kanisztert is. Van vagy 4 fractal is.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
No, fagyis karrierbe kezdesz?
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Najsz!!!
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Erős kezdés, de fújtál már ki pár palack poroltót? Arányaiban lesz. Ugyanez 8 csepp ételfestékkel, amit kiborítottam és nem tudom hány hétig mosták fel a tözskocsmámban de lehet ezért dózerolták el.
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Még belegondolni is rossz. Nálunk volt amikor almaecet folyt ki. Ajándékba kaptunk, soha nem is használtuk, valószínűleg meg is romlott már addigra, amikor kifolyt. Olyan büdös volt, hogy alig bírtam ki nyitott ablaknál is. De az legalább nem volt sok. -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Csak meztelen képem van róla, de gondolom nem baj.
Sztem dögös tyúk!

-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nah itt nem kerestem.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ismerem a powerpoint reuse slides funkcióját.
A videó 33mp-nél mutatja, ahogy hozzáadja azt az egy szem fájlt.
Viszont itt nem lehet több fájlt kiválasztani, csak egyet.
Esetemben a kb 30 fájlt így mind egyesével kellene betallózni. -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Gyerekálló az milyen? Öntött vas lábakon 20x20as zártszelvény? Vagy az öntött cucc törékeny? Egy sarokszelep alkatrész nálam maradt (egy csótány mindig túléli a ciánozást axióma) de gyűjtök még hozzá aztán majd valami véletlenszerű időpontban megjelenek. Ásom elő a dolgokat
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
jo lesz ez
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nem. No ticket no sütőport.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
960 tera azért combos tud lenni, akad ismerős aki ilyennel nullázta le az SSDit, igaz hely nem mindig volt rajta és szinte naponta teleírta. Enyém így áll

Lassan cserés lesz, mert kicsit rinyál és nem értem miért, de van cseredarab ez meg majd jó lesz másba. MAJD.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nálam 4 terás enterprise HP-k 4-10 hónapokat mentek és kuka. Bezzeg a mindenki által szidott zöld 2 terás WD. HDsentinelben szerintem az összes számláló túlfordult mindenhol:

Legfiatalabb is most lesz 4 éves.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
HP kockám van, az jó cucc. Ez mentett erre a NASra. Ismerősi körben is akad, annó olcsón vettük most olcsó a használt. Az is nem régen konyult le egyik hétvégén, elég volt a HDD-t átdugni. Ár-értékben azért jó volt, szerintem 10+ évet ment kb. 30ezer pénzért. Egyik főbb objektívem is most konyult le, de még némi kompozit ragasztóval lelket lehetett bele verni. Nem is drága cucc, kb. 150ezer pénzért az is ment 10+ évet. Következő szervízelést szerintem egyik sem éli túl. Vagy fogok 2. HP kockát és 4 terás lemezeim vannak, építek raidet. Ha memória lenne, akkor újabb Win szerverre jobban fér a mentés, kap dedupét és majd azért fogok az adatokon aggódni. Sok pénzből könnyebb lenne, de belesek hardverapróra, az a biztos.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Gondolkoztam még egy kis HP kockán, az legalább biztos.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ma kipróbáltam ez sem ment.
Kezdem azt hinni ez a funkció esetleg le van tiltva. -
zetor2000
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Az ilyenért szoktak a panellakók instant halált javasolni a lyuk alkotójának...

Nekem van egy pár fúróm, amit betonhoz használok, az egy ~20 éves "TIP" márkájú, feliratában Made in Germany, szerintem kínai. Ezzel 1 lyuk ~20 sec, átlag tipli hosszában. Üt, olyan 3-4 centit, ha csak a levegőben forog. Hangos, nagy és nehéz.
Emellé nőtt ki a tárolóban Mancika, egy Hilti TE-72es... mégnagyobb, mégnehezebb. Meg persze van pár kisebb, hobbi lószar, parkside, meg egy zöld (barkács) Bosch, félig leégett tekerccsel. -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Egy darabig nekem is elég volt, aztán amikor nagy vidáman a rokonságban a kemény nyíregyi panelokban megtudták, hogy van ütvenfűró, akkor rögtön lehetett karnist meg képet felfúrni. Akkor izzottak a fúrószárak, meg volt kínlódás 1 lyukkal fél órát. Biztos szídták az anyámat, de akkor még hittem a sima ütvefúróban
Miután már a saját házunkban is kellett betonba fúrni akkor először béreltem a flex-et, onnan tudtam meg, hogy milyen erőset érdemes venni itthonra. Évente tényleg ritkán kell, de olyankor nagyon jó. Van pár ilyen szerszámom, majd a gyerekek megöröklik.
A legutóbbi csőfogóról már tudják, annyiszor elmondtam, hogy ez olyan király fiúk, hogy ez 50év múlva is jó lesz nektek. Én ugyebár apámtól sosem kaptam szerszámot, egyetlenegy 50éves barkácsfúró volt amit örököltem nagypapámtól. Mai napig működik, bár nem tudom hol van, lehet anyámnál, de azt nagy becsben tartottam sokáig. Remélem legalább az egyik gyerek ilyen barkácsolós lesz és hasznát veszi. -
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Szerintem majdnem mindenkinél van. Fontos is arra a 3 évenkénti 5 lyukra

-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Persze, de ha ennyire nem lóg rá a témára, akkor mennyit lehet szopolni? Elolvastam, volt ott firmware, akkucsere. atyaúristen is és még mindig folyamatban. És mennyire durva, hogy a kémény kicsit árnyékot vet az egészre és még ennyi idő után is beszopolják a kivitelzést, hogy ez erőse probléma meg akkor hol marad a marketing ami 10 évvel ezelőtt azt magyarázta, ezeknek a modern paneleknek és vezérléseknek már nem probléma?
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Sztem is... attól még kivitelezőt utólag basztatni sokszor elég kínlódás, mert már nem érnek rá ésmajdjönnek, aztán telnek el a hetek.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Helyi szabványt nem tudom meg ilyenkor azért napelemeseknek is illett volna legalább valahova leverni egyet, idehaza nullázott, ott lehet a ház 4 sarka kapná a szondát és úgy lenne jó.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Megnézem, de legközelebb hétfőn tudom kipróbálni.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Én nem különösebben (hóesésen azért meglepődtem és minden jeges lett 1 órán belül, még a hátam is), de ezek júniusban is folyton ezen vergődnek, mert jaaaaaj hideg van. Wikipédia ajánlata: sapka, sál... Szerintem ez sem bonyolult de mégis.
Lassan valamelyiknek beszólok és akkor én leszek a vérköcsög
Tegnap is fejtágításon voltunk, ember is elmondta, hogy nem tudjuk másképp csinálni, 1-2 órás szabadtéri program, hideg lesz így készüljetek, ez van, aki tud és akar, az jön. Előbb kezdtek rinyálni, hogy jajj hideg van (város közepén +5 fokban), mint köszöntek, hogy hellószia megérkeztünk. Ezt hallgatom folyamatosan mindenhol. Bár aki 40 másodpercre esett be, majd közölte, hogy amúgy dolga van és megy is tovább, azt sem értettem miért jött el. Bonyolultak vagyunk na.Só hegyen mondjuk már hűvös volt, de hát arra rásegített az a 60-80km/órás szél nyílt terepen megfelelő magasságban, de azt én akartam, viseljem a következményeit
Gyorsan ittam is rá egy jó hideg mentes sört, nem kellett sokat szórakozni, mikor elindultam még langyos volt, ennyi haszna akad a bio hűtőnek.Kábelek dermednek meg, aztán kezemnek szokott baja lenni ha fogni kell valami finommechanikát, de jövőre szerzek akkus melegítőt.
Ja, és vidéken nem mozgott a levegő, állt a füst mindenhol, falvak közt a réten is, aztán civilizáció felé visszatérve autópályák kezdeténél közvilágítás előtt is látszott milyen csíkokban úszik a fátyol.
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Szekkutas, oda jartunk biciklivel almat (is) legelni kolokkoromban.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
"nincs olyan inverter engedélyezve, ami visszatáplál ÉS egyszerre tud szünetmentes módot."
Ezt mondom, hogy mögé kell tenni külön egységként és jónapot. Sok pénzért.
Első sarki ábra, a napelem és a hálózati szolgáltató közé (PV input / AC input) van a saját invertere és kész, az meg nem tölt semmi, másik inverter mögött lóghat színusosan az egész ház, 10 kw / 3F kb. 1 millió, mittomén. Nekem panelba 300 küvecsért már bőven elég lenne :-D

-
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Csak pont ez a lényeg, hogy van. Ha hosszabb a drót, még a napelem-inverter közé is kötelező az egyenfeszültségű ágra a leválasztó. Az, hogy "kérik" hogy legyen leírva a visszatáplálás módja, azt meg úgy kell érteni, hogy KÖTELEZŐ. Az sincs megtiltva, hogy nekem legyen a házon belül szünetmentes köröm, de ha az úgy van megoldva, hogy a betápnál feldrótozok egy akkus bemenetet is, és nincs egyértelműen feliratozva, és valakit agyonvág, akkor megyek a Bastille-ba. Ezek azért nem azok a dolgok, hogy túlmagyarázás. Főleg a magyar villangyszerelési kultúrával. Tavaly nyáron volt egy olyan eset itt a gyár2-ben, hogy kijöttek kötelező érintésvédelmi vizsgálatra, ilyenkor nem áramtalanítanak, mert hát minek azt, meg eleve, egy misi az állásidőnk. Bejött a két srác, lepattintotta a szekrényben a fedelet, belemért, visszarakta, kaboom. A fedél négy sarka vissza van hajtva 90 fokvan, és 1-1 bepattanó klipsz tartja a helyén. Mögötte ott a feljövő betáp, 3x160A. Ahogy a 3 betáp meg volt saruzva, a vezeték és a saruvég közt volt kb fél centi szabad réz, nem volt zsugorozva. Ahogy benyomta a fedelet, a visszahajtott él és a lemez pont engedett annyit, hogy mint a kés, be tudott bújni abba a fél centis résbe, és mind a három fázist összezárta. A kettes kemez fedél éle úgy elégett, mint a papír, a két klipsz szintén a kilépési pontokon, ahol az áram ment a főd felé. És ez egy irodaépület, 1000A tömör réz betápsínnel az alagsorban, mégcsak nem is kábel, ahol rendszeres, kötelező előírás van. Képzeld el mi van kanifaszi guszti házánál, ahol a "engedj oda értekhozzá" szintű kötések vannak.
-
WiZARD
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Lehet bele aktívszenes szűrőt rakni.
Itt szerencsére nincs ilyen gond. Egyedül ha valamelyik szomszéd éget a kertben azt szoktuk érezni, ilyenkor kikapcsolom 1 órára. -
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Lyály....
-
Samott
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
-
2-More
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
erre tudnám mondani a PrizzaMike-ot, kis huszonéves illinois-i kiscsákó. Volt/van egy S13 Nissan 240SX-e, amibe előbb belebűvölt egy RB25DET NEO motrot, váltóstul, aztán, mert éli a JDM feelinget, átszabta jobbkormányosra. Mondom jobb. Mondom kormányosra. Amerikában. Azért van még életben, amúgy, mert egy kereszteződésben egy szabálytalan Escalade telivágta úgy balról, hogy a balos ajtót a kardánalagútig nyomta. Kibaszták neki a kocsit targoncával az autótelep elé, kapott valami 300 dodót a biztosítótól. Na itt indult a dili. Ez a kiscsávó fogta, és ponthegesztésről ponthegesztésre szétszedte az SXet, zártszelvény keret, hogy mi hol volt, túrta a bontókat, és jó 1,5 év alatt, de összerakta. Egyszerűbb azt mondani, mi maradt a gyári autóból, mint mit cserélt, így: gyakorlatilag, a jobboldali padlólemez fél a tűzfaltól hátra, és a kardánalagút, hátul a padlólemez és a jobb hátsó negyed. Azaz, cserélt komplett elejét, negyedekkel, tornyokkal, géptetővel, tűzfallal, fél kardánalagutat ülésvonalig, balos padlót, teljes balos hátsó negyedet, komplett tetőt. Egy 2 beállós garázsban meg a kocsibeállón, sima Wallmart meg Freight Harbour szerszámokkal, 90%ban szál egyedül, a padlón fekve.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ilyenkor gondolkodom, hogy mire számítsak. Másik helyen meg kifelé találtam meg a cetlit, lehet a darazsak nem tudtak róla, mert szerencsére sehol nem voltak. Vagy mikor 10+ méterről hallod a zúgást és nem repülő...
Bár nem ez volt a legmeglepőbb tábla, amivel találkoztunk. Lassan egész szép gyűjtésem van belőle. Aztá nmire gondoljon az ember? Akad 1-2 fészek ami mellett ha elsunnyogok nem esznek meg, vagy 4 milliárd sárga csíkos vérkocsog védi a területét?Ez sem rossz, jelentsem bármit. Akadtak bátrak akik bőven a tábla mögé mentek (mer' mi baj lehet) én viselkedem, mert ha bajom lesz asszony is megcsapkod az durvább, mint egy repesz :--D És legközelebb nem enged el semerre.
Majd megkeresem a másik kettőt, de lehet mutattam. -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Gyááá
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ahol 4 méter széles az utca vagy annyi sem. Tervnek jó, meg is nézem kihez lehetne szembe beakasztani a mazzag másik végét.
-
zetor2000
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Én olyannal találkoztam, hogy egy növényünk kinn volt a nyáron, de ősszel, amikor jöttek a hidegebb idők, behoztuk. Majd valamikor januárban hallom a gép mellől, hogy valami idegen zizgés van. Ez volt pár napig, mire elkezdtem jobbra-balra nézelődni, és a behozott virágcserép (igazából műanyag) alján megláttam némi lábat, ami mozog. Lepattintottam azt a műanyag elemet, ami megakadályozta, hogy nagyon vizes legyek, ha megfogom alul, és ott volt egy apró darázs, félig levelekbe csavarva.
Valamelyik szülője úgy gondolta, hogy jó lesz, ha a virágcserepünk aljába teszi le a fiókát. Ez a darázs olyan fajta, ami nem csíp - vagy ha igen, akkor belehal. Kiszabadítottuk, és rátettük valami növényre, de nagyon erőtlen volt, épp nem volt kéznél nekivaló táplálék, így asszem pár óra vagy 1-2 nap után elpusztult.
Szegény, eléggé korán kelt ki... -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Mi nyáron is, mert asszony meggyőződése, hogy puhábbak a cuccok, meg belemegy a poloska a ruhákba ha kint van meg különben sem szeret teregetni...
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Éppen próbálkoztam, persze elvileg senki nem jár erre, de sosem tudni min lepődünk meg, esélyt adunk mindennek is. Azt mondod, hogy Honda elől inkább ugráljunk el?
-
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
legalább megpróbálta megoldani a problémát. nem sikerült, az más kérdés

-
WiZARD
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
most már késő, de végül ~60 óra után végzett vele

-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
No, magas szint de a többi sem lett gyenge, nekem a Vírusos is bejön Ő meg tán hobbi programozó ha jól emlékszem. Meg van időm összesíteni, de nekem az alap ötlet sem ment volna, hát még összerakni.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
SP 2019 és szerintem onprem.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Csak? Az nem is sok. Vagy beleöntöd és 5 nap múlva megint? Az már sok
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
2-vel indul és utána bízik benne, hogy négyzetesen növekszik a mennyiség. Tehát 40 semmiféleképpen sem tud kijönni

Egyébként lehetne infralámpával is fűteni. Kicsit magasabb hőmérsékletre és nem a leandereket rakod be alá, hanem mást
Keresetkiegészítésnek is jó, csak vigyázni kell a vevőkörrel 

-
zetor2000
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Szerintem a Gyalog-Galopp-ból.
Ott egy nyúl védte az üreget, itt akkor 2 kellhet az üvegházhoz.
40 nyúl az már mennyiség... cserébe mehet pörköltbe! Finom.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
1-2 kisvárosban atom jól nyomják, de még külsőbb kerületekben is. Farsang helyett meg átvette a beöltöző bulik szerepét.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Ja, ez egy ötlet, ami megfordult bennem tegnap este. Kipróbálom ezt előbb.
-
zetor2000
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN
üzenetére
Nem szeretem 2-3 évente átépíteni a gépem

Régen jó volt félévente gépet cserélni, de mára elmúlt az inger, meg megváltoztak a körülményeim is. Anno anyámnál laktam, és volt a fizetésen felül némi maszek bevétel is, most egyedül lakom, és nincs más bevétel, csak a fizu.
Amire kéne költeni, az a proci, a memória, az alaplap, meg a VGA. Nálad 32 a proci, vegyél fasza alaplapot, ahogy említetted, az 50, ez eddig 82, tegyél hozzá ~16 GB DDR5öt, az passz, hogy mennyi, meg egy 2060-at, és akkor szerintem nem áll meg a géped 200 alatt. És pár év után cserélhető. Nekem ez nem hiányzik.
"Most" a VGAm és a táp lenne az, amit kéne cserélni, de nincs nagy kedv. Nem a pénz hátráltat, hanem a lustaság, meg a felhasználási szokásaim. Zömmel netezek, meg... néha játszom, néha aktuálissal, néha ősrégivel. Ehhez kéne egy ~3070 / 3070Ti, vagy épp ami befér a keretbe (ezt én álmodom meg), tápból meg olyan kéne, amin van annyi VGA csati, amennyit igényel a kártya, mert a mostani egy összeforrasztott izén kap áramot. De "működik, ne nyúlj hozzá"!
A gép nekem is halk, köszönhetően a Noctua hűtőnek, ami ~15+ éve hűti az épp alatta lévő procit. Egyelőre egy AMD AM4 lefogatót kellett venni, a többit adták mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Xiaomi 13 Ultra - can't touch this
- PR-Telecom
- Witcher topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 6
- Milyen processzort vegyek?
- Posta, csomagküldés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de végül sikerült kipucolni némi fejvakarás és barkácsmegoldások után.
Még belegondolni is rossz. Nálunk volt amikor almaecet folyt ki. Ajándékba kaptunk, soha nem is használtuk, valószínűleg meg is romlott már addigra, amikor kifolyt. Olyan büdös volt, hogy alig bírtam ki nyitott ablaknál is. De az legalább nem volt sok.