- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
NauTiLUS_HUN #160506 üzenetére
attol azert nem kell beszarni...
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #157880 üzenetére
Jaaaa azt hittem te csináltad most
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #157874 üzenetére
Elég patent. Én lilára festeném a dobozt. Feltéve, ha tudnék festeni
-
eattila
őstag
válasz
De kiraly!
-
blueboi69
őstag
válasz
Jól nézki! Nem nehéz kormányozni? Van jelentősége, hogy elöl vannak a gyerekek és nem hátul húzod magad után?
-
-igu-
veterán
válasz
Komolysag
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #157551 üzenetére
Koszi! Sokat kell meg erosodni egy ujabb ilyenhez azert.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #157408 üzenetére
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #157283 üzenetére
azok latvanyosak tudnak lenni
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #157247 üzenetére
Az önköltség az oké, sőt, sztem talán a takarmányárak miatt drágábbra is jön ki a tojás, viszont ezerszer finomabb, mint a bolti. Legalábbis ez a tapasztalatom.
Királyak vagytok amúgy, majd ha oda jutok kereslek
Gyógyszeres tippet köszi, ezt nem tudtam. A csirke nem hobby állat, hogy legyen hozzá minden is.
Viszont beteg állatot megenni? -
2-More
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #156994 üzenetére
van, max legózok hozzá plusz HDD kanisztert is. Van vagy 4 fractal is.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #156706 üzenetére
No, fagyis karrierbe kezdesz?
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #156432 üzenetére
Najsz!!!
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #156250 üzenetére
Erős kezdés, de fújtál már ki pár palack poroltót? Arányaiban lesz. Ugyanez 8 csepp ételfestékkel, amit kiborítottam és nem tudom hány hétig mosták fel a tözskocsmámban de lehet ezért dózerolták el.
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #156250 üzenetére
Még belegondolni is rossz. Nálunk volt amikor almaecet folyt ki. Ajándékba kaptunk, soha nem is használtuk, valószínűleg meg is romlott már addigra, amikor kifolyt. Olyan büdös volt, hogy alig bírtam ki nyitott ablaknál is. De az legalább nem volt sok.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #155794 üzenetére
Csak meztelen képem van róla, de gondolom nem baj.
Sztem dögös tyúk! -
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #155775 üzenetére
Nah itt nem kerestem.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #155542 üzenetére
Ismerem a powerpoint reuse slides funkcióját.
A videó 33mp-nél mutatja, ahogy hozzáadja azt az egy szem fájlt.
Viszont itt nem lehet több fájlt kiválasztani, csak egyet.
Esetemben a kb 30 fájlt így mind egyesével kellene betallózni. -
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #155337 üzenetére
Gyerekálló az milyen? Öntött vas lábakon 20x20as zártszelvény? Vagy az öntött cucc törékeny? Egy sarokszelep alkatrész nálam maradt (egy csótány mindig túléli a ciánozást axióma) de gyűjtök még hozzá aztán majd valami véletlenszerű időpontban megjelenek. Ásom elő a dolgokat
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #155337 üzenetére
jo lesz ez
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154855 üzenetére
Nem. No ticket no sütőport.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154832 üzenetére
960 tera azért combos tud lenni, akad ismerős aki ilyennel nullázta le az SSDit, igaz hely nem mindig volt rajta és szinte naponta teleírta. Enyém így áll
Lassan cserés lesz, mert kicsit rinyál és nem értem miért, de van cseredarab ez meg majd jó lesz másba. MAJD.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154828 üzenetére
Nálam 4 terás enterprise HP-k 4-10 hónapokat mentek és kuka. Bezzeg a mindenki által szidott zöld 2 terás WD. HDsentinelben szerintem az összes számláló túlfordult mindenhol:
Legfiatalabb is most lesz 4 éves.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154814 üzenetére
HP kockám van, az jó cucc. Ez mentett erre a NASra. Ismerősi körben is akad, annó olcsón vettük most olcsó a használt. Az is nem régen konyult le egyik hétvégén, elég volt a HDD-t átdugni. Ár-értékben azért jó volt, szerintem 10+ évet ment kb. 30ezer pénzért. Egyik főbb objektívem is most konyult le, de még némi kompozit ragasztóval lelket lehetett bele verni. Nem is drága cucc, kb. 150ezer pénzért az is ment 10+ évet. Következő szervízelést szerintem egyik sem éli túl. Vagy fogok 2. HP kockát és 4 terás lemezeim vannak, építek raidet. Ha memória lenne, akkor újabb Win szerverre jobban fér a mentés, kap dedupét és majd azért fogok az adatokon aggódni. Sok pénzből könnyebb lenne, de belesek hardverapróra, az a biztos.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154794 üzenetére
Gondolkoztam még egy kis HP kockán, az legalább biztos.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #154489 üzenetére
Ma kipróbáltam ez sem ment.
Kezdem azt hinni ez a funkció esetleg le van tiltva. -
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #154580 üzenetére
Az ilyenért szoktak a panellakók instant halált javasolni a lyuk alkotójának...
Nekem van egy pár fúróm, amit betonhoz használok, az egy ~20 éves "TIP" márkájú, feliratában Made in Germany, szerintem kínai. Ezzel 1 lyuk ~20 sec, átlag tipli hosszában. Üt, olyan 3-4 centit, ha csak a levegőben forog. Hangos, nagy és nehéz.
Emellé nőtt ki a tárolóban Mancika, egy Hilti TE-72es... mégnagyobb, mégnehezebb. Meg persze van pár kisebb, hobbi lószar, parkside, meg egy zöld (barkács) Bosch, félig leégett tekerccsel. -
blueboi69
őstag
válasz
Egy darabig nekem is elég volt, aztán amikor nagy vidáman a rokonságban a kemény nyíregyi panelokban megtudták, hogy van ütvenfűró, akkor rögtön lehetett karnist meg képet felfúrni. Akkor izzottak a fúrószárak, meg volt kínlódás 1 lyukkal fél órát. Biztos szídták az anyámat, de akkor még hittem a sima ütvefúróban
Miután már a saját házunkban is kellett betonba fúrni akkor először béreltem a flex-et, onnan tudtam meg, hogy milyen erőset érdemes venni itthonra. Évente tényleg ritkán kell, de olyankor nagyon jó. Van pár ilyen szerszámom, majd a gyerekek megöröklik.
A legutóbbi csőfogóról már tudják, annyiszor elmondtam, hogy ez olyan király fiúk, hogy ez 50év múlva is jó lesz nektek. Én ugyebár apámtól sosem kaptam szerszámot, egyetlenegy 50éves barkácsfúró volt amit örököltem nagypapámtól. Mai napig működik, bár nem tudom hol van, lehet anyámnál, de azt nagy becsben tartottam sokáig. Remélem legalább az egyik gyerek ilyen barkácsolós lesz és hasznát veszi.
-
Sipi-
őstag
válasz
Szerintem majdnem mindenkinél van. Fontos is arra a 3 évenkénti 5 lyukra
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154516 üzenetére
Persze, de ha ennyire nem lóg rá a témára, akkor mennyit lehet szopolni? Elolvastam, volt ott firmware, akkucsere. atyaúristen is és még mindig folyamatban. És mennyire durva, hogy a kémény kicsit árnyékot vet az egészre és még ennyi idő után is beszopolják a kivitelzést, hogy ez erőse probléma meg akkor hol marad a marketing ami 10 évvel ezelőtt azt magyarázta, ezeknek a modern paneleknek és vezérléseknek már nem probléma?
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #154516 üzenetére
Sztem is... attól még kivitelezőt utólag basztatni sokszor elég kínlódás, mert már nem érnek rá ésmajdjönnek, aztán telnek el a hetek.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154500 üzenetére
Helyi szabványt nem tudom meg ilyenkor azért napelemeseknek is illett volna legalább valahova leverni egyet, idehaza nullázott, ott lehet a ház 4 sarka kapná a szondát és úgy lenne jó.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #154489 üzenetére
Megnézem, de legközelebb hétfőn tudom kipróbálni.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154428 üzenetére
Én nem különösebben (hóesésen azért meglepődtem és minden jeges lett 1 órán belül, még a hátam is), de ezek júniusban is folyton ezen vergődnek, mert jaaaaaj hideg van. Wikipédia ajánlata: sapka, sál... Szerintem ez sem bonyolult de mégis.
Lassan valamelyiknek beszólok és akkor én leszek a vérköcsög
Tegnap is fejtágításon voltunk, ember is elmondta, hogy nem tudjuk másképp csinálni, 1-2 órás szabadtéri program, hideg lesz így készüljetek, ez van, aki tud és akar, az jön. Előbb kezdtek rinyálni, hogy jajj hideg van (város közepén +5 fokban), mint köszöntek, hogy hellószia megérkeztünk. Ezt hallgatom folyamatosan mindenhol. Bár aki 40 másodpercre esett be, majd közölte, hogy amúgy dolga van és megy is tovább, azt sem értettem miért jött el. Bonyolultak vagyunk na.
Só hegyen mondjuk már hűvös volt, de hát arra rásegített az a 60-80km/órás szél nyílt terepen megfelelő magasságban, de azt én akartam, viseljem a következményeit
Gyorsan ittam is rá egy jó hideg mentes sört, nem kellett sokat szórakozni, mikor elindultam még langyos volt, ennyi haszna akad a bio hűtőnek.
Kábelek dermednek meg, aztán kezemnek szokott baja lenni ha fogni kell valami finommechanikát, de jövőre szerzek akkus melegítőt.
Ja, és vidéken nem mozgott a levegő, állt a füst mindenhol, falvak közt a réten is, aztán civilizáció felé visszatérve autópályák kezdeténél közvilágítás előtt is látszott milyen csíkokban úszik a fátyol.
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154125 üzenetére
Szekkutas, oda jartunk biciklivel almat (is) legelni kolokkoromban.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #154124 üzenetére
"nincs olyan inverter engedélyezve, ami visszatáplál ÉS egyszerre tud szünetmentes módot."
Ezt mondom, hogy mögé kell tenni külön egységként és jónapot. Sok pénzért.
Első sarki ábra, a napelem és a hálózati szolgáltató közé (PV input / AC input) van a saját invertere és kész, az meg nem tölt semmi, másik inverter mögött lóghat színusosan az egész ház, 10 kw / 3F kb. 1 millió, mittomén. Nekem panelba 300 küvecsért már bőven elég lenne :-D
-
2-More
tag
válasz
NauTiLUS_HUN #154040 üzenetére
Csak pont ez a lényeg, hogy van. Ha hosszabb a drót, még a napelem-inverter közé is kötelező az egyenfeszültségű ágra a leválasztó. Az, hogy "kérik" hogy legyen leírva a visszatáplálás módja, azt meg úgy kell érteni, hogy KÖTELEZŐ. Az sincs megtiltva, hogy nekem legyen a házon belül szünetmentes köröm, de ha az úgy van megoldva, hogy a betápnál feldrótozok egy akkus bemenetet is, és nincs egyértelműen feliratozva, és valakit agyonvág, akkor megyek a Bastille-ba. Ezek azért nem azok a dolgok, hogy túlmagyarázás. Főleg a magyar villangyszerelési kultúrával. Tavaly nyáron volt egy olyan eset itt a gyár2-ben, hogy kijöttek kötelező érintésvédelmi vizsgálatra, ilyenkor nem áramtalanítanak, mert hát minek azt, meg eleve, egy misi az állásidőnk. Bejött a két srác, lepattintotta a szekrényben a fedelet, belemért, visszarakta, kaboom. A fedél négy sarka vissza van hajtva 90 fokvan, és 1-1 bepattanó klipsz tartja a helyén. Mögötte ott a feljövő betáp, 3x160A. Ahogy a 3 betáp meg volt saruzva, a vezeték és a saruvég közt volt kb fél centi szabad réz, nem volt zsugorozva. Ahogy benyomta a fedelet, a visszahajtott él és a lemez pont engedett annyit, hogy mint a kés, be tudott bújni abba a fél centis résbe, és mind a három fázist összezárta. A kettes kemez fedél éle úgy elégett, mint a papír, a két klipsz szintén a kilépési pontokon, ahol az áram ment a főd felé. És ez egy irodaépület, 1000A tömör réz betápsínnel az alagsorban, mégcsak nem is kábel, ahol rendszeres, kötelező előírás van. Képzeld el mi van kanifaszi guszti házánál, ahol a "engedj oda értekhozzá" szintű kötések vannak.
-
WiZARD
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #153807 üzenetére
Lehet bele aktívszenes szűrőt rakni.
Itt szerencsére nincs ilyen gond. Egyedül ha valamelyik szomszéd éget a kertben azt szoktuk érezni, ilyenkor kikapcsolom 1 órára. -
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #153567 üzenetére
Lyály....
-
Samott
addikt
válasz
-
2-More
tag
válasz
erre tudnám mondani a PrizzaMike-ot, kis huszonéves illinois-i kiscsákó. Volt/van egy S13 Nissan 240SX-e, amibe előbb belebűvölt egy RB25DET NEO motrot, váltóstul, aztán, mert éli a JDM feelinget, átszabta jobbkormányosra. Mondom jobb. Mondom kormányosra. Amerikában. Azért van még életben, amúgy, mert egy kereszteződésben egy szabálytalan Escalade telivágta úgy balról, hogy a balos ajtót a kardánalagútig nyomta. Kibaszták neki a kocsit targoncával az autótelep elé, kapott valami 300 dodót a biztosítótól. Na itt indult a dili. Ez a kiscsávó fogta, és ponthegesztésről ponthegesztésre szétszedte az SXet, zártszelvény keret, hogy mi hol volt, túrta a bontókat, és jó 1,5 év alatt, de összerakta. Egyszerűbb azt mondani, mi maradt a gyári autóból, mint mit cserélt, így: gyakorlatilag, a jobboldali padlólemez fél a tűzfaltól hátra, és a kardánalagút, hátul a padlólemez és a jobb hátsó negyed. Azaz, cserélt komplett elejét, negyedekkel, tornyokkal, géptetővel, tűzfallal, fél kardánalagutat ülésvonalig, balos padlót, teljes balos hátsó negyedet, komplett tetőt. Egy 2 beállós garázsban meg a kocsibeállón, sima Wallmart meg Freight Harbour szerszámokkal, 90%ban szál egyedül, a padlón fekve.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #153449 üzenetére
Ilyenkor gondolkodom, hogy mire számítsak. Másik helyen meg kifelé találtam meg a cetlit, lehet a darazsak nem tudtak róla, mert szerencsére sehol nem voltak. Vagy mikor 10+ méterről hallod a zúgást és nem repülő...
Bár nem ez volt a legmeglepőbb tábla, amivel találkoztunk. Lassan egész szép gyűjtésem van belőle. Aztá nmire gondoljon az ember? Akad 1-2 fészek ami mellett ha elsunnyogok nem esznek meg, vagy 4 milliárd sárga csíkos vérkocsog védi a területét?Ez sem rossz, jelentsem bármit. Akadtak bátrak akik bőven a tábla mögé mentek (mer' mi baj lehet) én viselkedem, mert ha bajom lesz asszony is megcsapkod az durvább, mint egy repesz :--D És legközelebb nem enged el semerre.
Majd megkeresem a másik kettőt, de lehet mutattam. -
blueboi69
őstag
válasz
Gyááá
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #153452 üzenetére
Ahol 4 méter széles az utca vagy annyi sem. Tervnek jó, meg is nézem kihez lehetne szembe beakasztani a mazzag másik végét.
-
zetor2000
őstag
válasz
Én olyannal találkoztam, hogy egy növényünk kinn volt a nyáron, de ősszel, amikor jöttek a hidegebb idők, behoztuk. Majd valamikor januárban hallom a gép mellől, hogy valami idegen zizgés van. Ez volt pár napig, mire elkezdtem jobbra-balra nézelődni, és a behozott virágcserép (igazából műanyag) alján megláttam némi lábat, ami mozog. Lepattintottam azt a műanyag elemet, ami megakadályozta, hogy nagyon vizes legyek, ha megfogom alul, és ott volt egy apró darázs, félig levelekbe csavarva.
Valamelyik szülője úgy gondolta, hogy jó lesz, ha a virágcserepünk aljába teszi le a fiókát. Ez a darázs olyan fajta, ami nem csíp - vagy ha igen, akkor belehal. Kiszabadítottuk, és rátettük valami növényre, de nagyon erőtlen volt, épp nem volt kéznél nekivaló táplálék, így asszem pár óra vagy 1-2 nap után elpusztult.
Szegény, eléggé korán kelt ki... -
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #153443 üzenetére
Mi nyáron is, mert asszony meggyőződése, hogy puhábbak a cuccok, meg belemegy a poloska a ruhákba ha kint van meg különben sem szeret teregetni...
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #153195 üzenetére
Éppen próbálkoztam, persze elvileg senki nem jár erre, de sosem tudni min lepődünk meg, esélyt adunk mindennek is. Azt mondod, hogy Honda elől inkább ugráljunk el?
-
válasz
NauTiLUS_HUN #153110 üzenetére
legalább megpróbálta megoldani a problémát. nem sikerült, az más kérdés
-
WiZARD
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #153108 üzenetére
most már késő, de végül ~60 óra után végzett vele
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #151501 üzenetére
No, magas szint de a többi sem lett gyenge, nekem a Vírusos is bejön Ő meg tán hobbi programozó ha jól emlékszem. Meg van időm összesíteni, de nekem az alap ötlet sem ment volna, hát még összerakni.
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #149716 üzenetére
SP 2019 és szerintem onprem.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #149568 üzenetére
Csak? Az nem is sok. Vagy beleöntöd és 5 nap múlva megint? Az már sok
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #149275 üzenetére
2-vel indul és utána bízik benne, hogy négyzetesen növekszik a mennyiség. Tehát 40 semmiféleképpen sem tud kijönni
Egyébként lehetne infralámpával is fűteni. Kicsit magasabb hőmérsékletre és nem a leandereket rakod be alá, hanem mást
Keresetkiegészítésnek is jó, csak vigyázni kell a vevőkörrel
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #149275 üzenetére
Szerintem a Gyalog-Galopp-ból.
Ott egy nyúl védte az üreget, itt akkor 2 kellhet az üvegházhoz.40 nyúl az már mennyiség... cserébe mehet pörköltbe! Finom.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #149190 üzenetére
1-2 kisvárosban atom jól nyomják, de még külsőbb kerületekben is. Farsang helyett meg átvette a beöltöző bulik szerepét.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #149062 üzenetére
Ja, ez egy ötlet, ami megfordult bennem tegnap este. Kipróbálom ezt előbb.
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #148503 üzenetére
Nem szeretem 2-3 évente átépíteni a gépem
Régen jó volt félévente gépet cserélni, de mára elmúlt az inger, meg megváltoztak a körülményeim is. Anno anyámnál laktam, és volt a fizetésen felül némi maszek bevétel is, most egyedül lakom, és nincs más bevétel, csak a fizu.
Amire kéne költeni, az a proci, a memória, az alaplap, meg a VGA. Nálad 32 a proci, vegyél fasza alaplapot, ahogy említetted, az 50, ez eddig 82, tegyél hozzá ~16 GB DDR5öt, az passz, hogy mennyi, meg egy 2060-at, és akkor szerintem nem áll meg a géped 200 alatt. És pár év után cserélhető. Nekem ez nem hiányzik.
"Most" a VGAm és a táp lenne az, amit kéne cserélni, de nincs nagy kedv. Nem a pénz hátráltat, hanem a lustaság, meg a felhasználási szokásaim. Zömmel netezek, meg... néha játszom, néha aktuálissal, néha ősrégivel. Ehhez kéne egy ~3070 / 3070Ti, vagy épp ami befér a keretbe (ezt én álmodom meg), tápból meg olyan kéne, amin van annyi VGA csati, amennyit igényel a kártya, mert a mostani egy összeforrasztott izén kap áramot. De "működik, ne nyúlj hozzá"!A gép nekem is halk, köszönhetően a Noctua hűtőnek, ami ~15+ éve hűti az épp alatta lévő procit. Egyelőre egy AMD AM4 lefogatót kellett venni, a többit adták mellé.
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #148480 üzenetére
En valahol a ketto kozt allpodtam meg, igy is tudok 4K 120Hz-en jatszani, ha nem is feltetlenul ultra grafikaval. Eleve nem nagyon jatszok mai jatekokkal: Bioshock, Half Life sorozatok mentek az utobbi egy evben, most a Metro 2033 Redux van soron.
Fusion360, FreeCad es egyeb szuttyogesre igy is sok a vas. -
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #148480 üzenetére
A 200E az olyan, hogy a használt gépkeresekedésekben ennyiért kapsz pár évente 50ért épp kifutott konfigot...
Azaz ~10 évig kihúzod épp kifutott konfigokkal.
A jövőálló szerintem az olyan, hogy most valahol a felső kategória körül lakik mondjuk a CPU. Azaz valami Intel 14. gen. i7 / i9 vagy AMD fronton Ryzen R7 / R9 7800-7900, vagy kicsivel alatta, mondjuk az erős felső közép R7 7600-7700.
Idővel jelennek meg ezektől gyorsabbak, amik majd lesznek az aktuális felső / felső közép kategória.
Na, most a CPU kerül általában ennyibe.Nekem tavaly szerencsém volt, mert találtam alaplapot 50 ropiért, ami még kapható volt boltban, 150-170K körül. A papír körítést (doboz, leírás, CD) meg pár antennát és Sata kábelt nem kaptam meg, csak a natúr alaplapot, de így is jó vétel volt.
Jövőálló, mert nincs gigabit ethernet rajta, cserébe van 2.5Gbit ethernet meg 10Gbit ethernet rajta (igen, 2 interfész) meg van neki wifi6 interfésze is. -
Tim82
félisten
válasz
NauTiLUS_HUN #147377 üzenetére
First thing first
Biztosan elkerülte a figyelmedet az, hogy írtam azt is ugyanabban a hsz.-ben, amire te írtál, hogy (szerintem) idén a javaslatomat már nem fogja tudni kivitelezni.
-
Tim82
félisten
válasz
NauTiLUS_HUN #147366 üzenetére
Én kérek elnézést, hogy arra mertem gondolni, hogy azon kívül, hogy megszüntetne/semlegesítene egy darázsvonzó faktort, a terméssel is kezdene esetleg valamit. Nyilván a fügefát is kivághatná a pitsába.
-
-NoVa-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #147366 üzenetére
Ha a darazsakat csomagolom egyesével, az is meglesz.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #147156 üzenetére
Gulyást azt szerda este, többit utána. Most szedem össze magam aztán húzunk hazza.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146945 üzenetére
Asszonynak kell, behódolok!
Ha iszom még egy sört akkor holnap reggelre itt is lesz az Alzánál vaze
Hétvégenként alkotna ezt-azt, én meg fogyasztó vagyok és többféle szempontból sem a magam ellensége, szóval egyértelmű a csapásirány.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #146890 üzenetére
Amikor ugrat és a levegőben van, akkor látszik az arcán, hogy kezdi megérteni, hogy ez fájni fog. Aztán vágják a képet és a totális agónia ki lett vágva. Ott szerintem kábé lepergett az életük. Nagyon durva ütés lehetett, gerincre és nyakra.
Az a 11k fontos vonóhorog nem is tudom hogyan lett. Ilyen kis furvinyek alu vázra téve....
-
WiZARD
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #146890 üzenetére
Lehet nem segített, hogy előtte azon landolt a 4 tonna hátsó felével csillapítás nélkül a betonra minimum 1x, de utána lehet hogy az alsó gerendára is, az nem látszódik.
-
válasz
NauTiLUS_HUN #146779 üzenetére
tudom, de úgy a másik oldalnak is kell account.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #146651 üzenetére
Volt egy autoszallito, ami a kordont elkapta. Ott daruztak erosen. Meg volt m5 szeged fele ami dugitotta a 0-at.
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146473 üzenetére
Én most agyalok erősen ezen.
A Motorola Thinkphone ugyanolyan fosch Android, mint a többi, csak még több "biztonsági" beállítás van rajta.
A mai napig nem tudom például BT kihangosítón a mikrofont engedélyezni. Azt se tudom, hol keressem igazából. A mikrofon engedélyezve van, a BT szintén, de olyan, hogy külső eszköz mikrofonja, na olyan nincs. Így akkor se BT füles, se autós kihangosító nem opció beszélgetésre (kivéve,ha Amea van a vonalban, mert akkor elég, ha csak hallgatok és figyelek).
Ráadásul mostanra a 5G is rendszeresen eltűnik melóban, napi 15-20 alkalommal megyek ki az épület elé, mobil data kikapcs/bekapcs, és utána néha akár 20percig is jó.
A napokban már wifin se volt net a szállodában, másik telefonnal (Samsung A14, tesztelős munkaeszköz) meg vígan.
A BB Passport után álltam át android-ra - szemre olyan 6 éve lehetett - azóta vagyok képtelen hiba nélkül gépelni, pedig vagy 3 féle billentyűzetet kipróbáltam. Mind sz.r, egytől egyig.Ugyanitt 9 hónapos Motorola Thinkphone eladó :)
És akkor az olyan apró, de bosszantó dolgokról ne is beszéljünk, hogy az idő kijelzése az óra.perc a megszokott óra:perc helyett - ki volt az a szerencsétlen agyalágyult barom, aki ezt kitalálta, és ki volt az a főf.sz, aki erre áldását adta? Tudom, ez nem Android probléma, ez túlmutat a roboton, de akkor is. Ha már annyira testreszabható a rendszer, akkor ezt miért nem tudom egyedileg felülírni? Minden buziságra van már app, meg beállítás, erre nincs. :(
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146466 üzenetére
Dolgok álltak le, hagyjanak békén mert éppen a megoldáson vakarózunk :-D
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146462 üzenetére
És akkor sokan már legalább tudják mi a baj, engem is valamikor reggel 7 felé ért a hír úgy, hogy közvetlen közöm nincs hozzá, nem sokkal később már fél világ egy reddites poszt alapján javított, majd vannak akik most a káoszban eszmélnek és nap közepén még mindig azt hiszik, hogy az esti Azure baszakodással van összefüggésben és mennek a fél információk mindenfelé, hogy ki kivel van. Pedig elég egyértelműen dőlt össze a fél világ. Erős lett, bár nekem már lassan az lesz a meglepő, hogy ilyen ritkán fordul elő :-D
-
-NoVa-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146462 üzenetére
Jah, ezt most nem is értem, hogy úszta meg a bánya, általában mindenbe belelépnek. Most ezt kb egy éve leszedték, mert fejlesztőcégnél azért nem túl jó, hogy fordítasz egy debugos command line toolt, és azonnal letörli a cucc, hogy biztos vírus, mert új, ismeretlen, és fura.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146448 üzenetére
Ez felelősségteljes dolog, nem holmi osztályvezető, vagy miniszter aki ellóghatja a záróvizsgát, vagy éppen csak átrugdalják.
Projekt tán sikerrel zárult, villamos indulásig nperával felszívtuk amit fel lehet, még valamennyire hűvös is volt, nem éppen alsó polcos irsaiból.
Az mondjuk masszív, hogy délután közepén leszállsz a vonatról, kimész Etele tér közepére a betonra és hűvösnek érzed az időjárást
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146446 üzenetére
BGE, 4 év, szívesen.
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #146397 üzenetére
Vagy csövezz, és akkor jó a klíma…
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #146346 üzenetére
Azóta is izgatja a fantáziámat
-
válasz
NauTiLUS_HUN #146195 üzenetére
azért mondom, hogy router nem kell a rendszerbe.
-
zetor2000
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #146189 üzenetére
A kültéri AP mennyire vált be?
Tervezel hozzá Omada routert venni, vagy mindegyik AP be van konfigurálva, azt "jóvanazúgy"?Isminek kéne a kertbe - a ház mellé - wifi cucc, mert a meglévő routere nem ér el a kiülős terasz felé. Hosszúkás az épület, az utca felé eső részen laknak, de a hátsó rész, ami ~10-15 méterre van a bejárattól, az már eléggé gyengén vagy egyáltalán nincs lefedve wifivel. A ház most kapott új tetőt, és nem rondítanám el mindenféle csúfsággal, inkább kéne 1-2 rendes kültéri izé, ami "csak működik".
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #146156 üzenetére
Jobb oldali sávok mennyire voltak rövidebbek/hosszabbak vagy gyorsabbak?
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #146156 üzenetére
Köszi.
Két felfújt pilates labdát tervezünk vinni, meg súlyzókészletet
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #145963 üzenetére
Ja, ez egy személyes koleszos cucc, 20 percet süt, 5 perc alatt betermel. 3 jó képességű kölöknél egy uzsonna az fél nap és kezdheted előről.
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #145839 üzenetére
Hinnye, jó kis kaland... gondolom kihagytad volna. Mázli volt erősen
-
-igu-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #145839 üzenetére
Minden jó, ha vége.
Az öreg telefonszámát meg küldd át Jahno-nakNekem most nyáriagumikat kell cserélnem az Avensis-en. A nyaralás idejére tervezem, hátha külföldországban olcsóbb, mint itt.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #145749 üzenetére
Ahogy mondjuk: ősgyöp.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #145582 üzenetére
De milyen szinten toltad?
Keresztapám vett egy ilyet:
Robi kapa. Katasztrófa. Fél óra után szét akar esni a derekam, felkarom tőle, harcolni kell a géppel.
Örökültünk egy ilyet nagyapámtól:
Ducati márka, ugyanúgy két ütem. A szarvát egy-egy ujjal fogva "megy magától", anyám kertjének a felkapálása után olyan, mintha semmit sem csináltam volna!
Egyszer béreltem egy Husquarnát Pákozdra, hogy a köves talajt megjárja a füvesítés előtt. Az is álom volt, szóval elmondhatom, hogy vezettem Subaru motoros gépet is!
-
zetor2000
őstag
válasz
Pro tipp közösségi portálokhoz:
-
Jahno
veterán
válasz
Ha valaki rendesen csinálja akkor ez konkrétan combos sport tud lenni. Tesóm egy időben ezt tetézte is, mikor bicajon vitte ki a kapát a telekre.
-
Jahno
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #145106 üzenetére
Mert a békére kell szavazni, megmondták. Nekünk valószínű nem lesz jobb, csak ígérik de legalább sokkal többet tudnak lopni, na. Mi nem érthető belőle?
-
-NoVa-
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #145106 üzenetére
Ilyenkor a helyieknek lenne illendő a pógárjenőt a taknyán csúszva kihúzni a helyszínre, hogy hogy is volt az az adóelköltés a zsebükből? De a helyiek békések, meg amúgy is olyan szépen köszön a pógárjenő reggelente, jó ember az. És nem kapcsolják össze a polgári öntudatot a nyugati életszínvonallal.
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #144890 üzenetére
Az se semmi.
-
Sipi-
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #144860 üzenetére
Azt mondta, hogy 42-45 éves kora körül valószínűleg. Idén lesz 43.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #144861 üzenetére
-
blueboi69
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #144756 üzenetére
Jól hangzik, mindkettő.
Nálam is tervben van a rózsák számának bővítése.
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #144709 üzenetére
2017-ben épült a gép és már akkor sem erős cuccokat válogattam bele. A jelenlegi laptopom is i5, de abban már 4 mag van, míg az enyémben csak 2. De ennek ellenére megy vele a videószerkesztés probléma nélkül. És a fórum is nagyon reszponszív
-
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #144706 üzenetére
Akkor alighanem elhasználom a gépet, aztán majd október után megnézem, hogy akkor éppen mi az avuló és még éppen futó cucc, aztán akkor upgrade. Készüljetek fel már most, hogy fogok kérdezni elég sokat....
-
Tim82
félisten
válasz
NauTiLUS_HUN #144717 üzenetére
Ez a cikk kb. arról szól, hogy Core 2 Duo vagy annál régebbi PC-ken nem fog menni a Win 11. Ez alsó hangon 15 éves és annál régebbi gépeket jelent. Azért Intel-vonalon még mindig van 7 generációnyi Core i, amit ez (még) nem érint, de hivatalosan nem felel meg a Win 11 CPU check-nek, ideértve npera és -NoVa- gépeit, valamint az általam írtakat is.
Bevallom, annyira nem vagyok elvetemült, hogy akár csak eszembe is jutna annyira régi gépekre, mint Core 2 Duo/Core 2 Quad (és AMD-s kortársaik) Win 11-et tenni. Azoknál egy lightweight Linux inkább ad használati értéket és értelmes felhasználói élményt.
-
Tim82
félisten
válasz
NauTiLUS_HUN #144706 üzenetére
Hát, én sem olyannal nem találkoztam, hogy ne kapna frissítéseket (a verzióváltás az más tészta, de az is könnyen megoldható), sem olyannal, hogy egyszerre csak lehalna boot közben, mert hirtelen valahogy mágikusan visszaállna pl. a kiiktatott supported CPU check.
Ez persze a Rufusszal kiírásos módszerrel telepített Win 11-re vonatkozik (minek turkáljon az ember a registryben).
Eddigi merítés úgy 1 laptop Sandy, 2 laptop és 2 desktop gép Ivy Bridge, 2 laptop Skylake alapon, van, ami ezek közül másfél éve megy így.
Ettől függetlenül én a magam részéről Linux Mint-re álltam át, gyakorlatilag egy gépet hagyok meg Win 11-en a sajátokból, olyan dolgokra, amit Linux alatt nem tudok megoldani vagy csak körülményesebben.
-
WiZARD
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #144709 üzenetére
Lassan lehet el kéne gondolkodnom, hogy a 2. gen i7-ről talán érdemes már váltani
Pár évig, amíg foglalkoztam a témával nem lett volna érdemi előrelépés 1-2 generáció, aztán egyszercsak a 14. generációnál tartunk -
npera
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #144245 üzenetére
Search history alighanem már évekkel ezelőtt el kell kurvintva valami elképesztő módon, szóval csodálatos dolgok jönnek fel az ajánlott listában
-
Grillo
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #143939 üzenetére
Ezt azért nehéz lesz asszonynak felvezetni
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Autós topik
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- További aktív témák...
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- AMD AM5 Alaplapok
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- FANTASZTIKUS áron eladó dobozos Hp Laptop 17 /Ryzen 7-7730U/16 GB RAM /512 SSD/FHD/IPS/Garancia/
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia