Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6258) azopi74 válasza Kékes525 (#6239) üzenetére


azopi74
addikt

Áltasd, csak magad, de attól, mert sikerült aktiválni (az most teljesen mindegy, hogy hogyan) nem válik legálissá a dolog, mert ellentétes az EULA-val. Hogy egy kicsit durva analógiával éljek: attól mert a lopott kocsin átütöd az alvázszámot, lecseréled a rendszámot és átfested, nem válik nem lopottá :)
Az más kérdés, hogy ez valójában senkit nem érdekel. A vezetés meg valóban nem buta, hogy ilyen marhaságokkal foglalkozzon, mert nem érné meg a költséget, hogy ilyen esetekben utánajárjanak a dolognak, így valszleg azt a "policy"-t hozták, hogy ilyen magyarázat esetén kérdés nélkül aktiválják a Windows-t, tudva, hogy ez visszaélésekre is adhat lehetőséget. Egyébként ha gari-időn kívül meghalt az alaplapod (és nem kapsz ugyanolyan modelt helyette), akkor azzal vele halt az OEM Windows licenszjogod is, az OEM egy ilyen dolog sajnos. De ilyenekbe nem fog tönkre menni a Microsoft, sokkal költségesebb lenni ezt a dolgot szigorúan kontrollálni, mint megtűrni. Semmibe nem kerül nekik az, hogy rányom az ügyfélszolgálatos egy gombot az aktiválásra, ellenben az, ha 5 percnél többet kell foglalkoznia az ilyen dolgokkal, már jelentősen költségtényező lenne.
Kicsit olyan ez, amikor a biztosító bizonyos összeg alatt az üvegkárt kérdés nélkül, telefonos bemondásra kifizeti.
Természetesen ha egy 1500 PC-ből álló teljes vállalati géppark OEM licenszét akarnád ilyen magyarázattal "megújítani", valószínűleg nem nyomná rá a megerősítést automatikusan az ügyfélszolgálatos. Bár ki tuja, ki kellene próbálni :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.