Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#118804) adrian94


adrian94
őstag

Sziasztok. Tegnap magától törlődött nagyon sok fontos képek, videóm és kb minden ami a D meghajtón volt.. Vissza tudom ezeket szerezni valahogy?

Jobb klikk a D meghajtón majd "korábbi verzió vissza állítása" sajnos nem működik. "Nem áll rendelkezésre korábbi verzió" ezt írja.

Próbáltam 2 data recovery programot is amivel pár képet vissza állított de a gép nem tudta őket megnyitni.

Valami ötlet?

(#118805) Pyttawrx válasza adrian94 (#118804) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia!
Én a mini tool partiton progit használom usb-s változat (fizetős verzió), már régóta, eddig ez vált be nekem. Most is sikerült több 2-20%-o állapotban lévő hdd-ről visszahozni kb minden képet :), és olvasható is. Biztos van más is, eddig nekem ez jött be a legjobban Ezelőtt a recuva progit vettem meg. Az sem volt rossz. (get data back volt még régebben).
Egy kusza ötlet:
rendszervisszaállítás a törlés előtti időre?

[ Szerkesztve ]

(#118807) movax válasza adrian94 (#118804) üzenetére


movax
őstag

"magától törlődött"

Ilyesmi azért nem szokott csak úgy előfordulni. Egyetlen ilyen esetet láttam, az Avira saját elhatározásból karanténozta a qBittorrentet, mert az ugye csúnyarossz szoftver. Biztos nem buzeráltál valamit, véletlen formázás, particióizélgetés, ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

(#118808) adrian94 válasza movax (#118807) üzenetére


adrian94
őstag

Telepítettem a hard disk sentinel programot, beléptem a mappába ahol volt mindenem (képek,videók,filmek,zenék,játékok) és már semmi nem volt ott..

Lehet ez a program a hibás?

(#118809) King Unique válasza adrian94 (#118804) üzenetére


King Unique
titán

Ez a magától törlődött elég érdekesen hangzik, mivel teljesen maguktól normál esetben nyilván nem törlődnek csak úgy az adatfájlok, ráadásul egy másik meghajtótól (D). Itt inkább az képzelhető el, hogy esetleg az antivírus szoftver (melyik?) törölte/karanténozta őket, ahol ha csak karanténozta, akkor onnan visszaállíthatók, kivételekhez adhatók, stb. Vagy lehet a felhasználó törölte őket véletlenül, ahol ha nem te voltál, de más is használta a gépet, akkor lehet ő volt...

Egyébként meg ahogyan már linkelték, ez az adatmentéses topik témája, mármint hogyan kell adatot menteni, visszaállítani, ez ügybe inkább ott kellene érdeklődni. Ahol az adatmentő programoknál nem derült ki melyikek voltak futtatva, meg hogy azok teljes kereséssel (deep scan), vagy csak gyorskereséssel, ahol az előbbi javasolt minden fájl megtalálásához. Meg hogy hova lettek visszaállítva a fájlok, mert ha másik fizikai meghajtó helyett "okos" módon rá a mentendő forrásmeghajtóra (D), akkor nem meglepő, ha utána hibásak... Meg azt is jó lenne tudni, hogy az a D meghajtó HDD, vagy SSD-e, mert ha az utóbbi, azaz SSD, akkor a törlés után aktív TRIM mellett lőttek a fájloknak (példa).

"Lehet ez a program a hibás?"

Nyilván nem, mármint ha telepíted a HDS-t a C-re, meg abból a hivatalos weboldalról letöltöttet és nem valami tákolt verziót, akkor utána nyilván nem törlődnek a fájlok a D-ről. Max. úgy, ha a D-n lefuttatsz utána vele egy destruktív írástesztet, de azt csak nem csináltad, meg nem is említetted. Meg hibás itt inkább a HDD/SSD meghajtó lehet, de annak állapotáról szintén nem derült ki semmilyen információ, ahogyan a pontos típusa sem ismert.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.