Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#107529) King Unique válasza #78600448 (#107521) üzenetére


King Unique
titán

Akkor visszakérdezek, egy Windows-frissítés mégis hogyan tehetné tönkre a HDD-t, netán szektorhibákat generál rajta, belenyúl a firmware-be, az olvasófejjel végigszántatja a lemeztányért, vagy mégis hogyan??? Na kb. ennyire volt értelme a kérdésnek... Ellenben pl. a leejtés és az adatkapcsolati hiba miatti probléma reális lehet, ahogyan az is, ha idővel magától megy tönkre.

Nem igazán sikerült egyértelműen megfogalmazni ezt a GPT-s problémát, screenshot sem lett mellékelve, de gondolom nálad is az lehet a gond, ami a linkelt példában a másik fórumtagnál. Ha igen, akkor meg lásd az arra adott válaszban lévő megoldási javaslatokat, vagyis céllemez törlése/ törlése + konvertálása/ telepítő bootolása másik mód szerint. Az pedig csak egy dolog, hogy a Rufus GPT-UEFI sémáját használtad, ami közvetlenül GPT-t magán a telepítési adathordozón (pendrive-on) állít be, nem a célmeghajtón (HDD/SSD). Az hogy az utóbbin végül mi lesz a telepítésnél, az alapvetően attól függ, hogy milyen mód szerint van bootolva a telepítő, lásd az előző válaszban linkelt hozzászólásban leírtakat. Az pedig megint más, hogy mi lesz és jelenleg mi van rajta, lehet a kettő eltérő és amiatt ütközés, mint vsz esetedben is.

Ha egyszer a gépházban szüneteltetve van a frissítés 7 napig, akkor normál esetben addig nem lesz frissítés, akár leállítod - indítod, újraindítod, altatod - ébreszted a rendszert. Ha újabb 7 napig - 1903-nál 5 x 7 = 35 napig lehet ott -, akkor addig szintén nem. Ha ez letelik és más módon nem késlelteted - lásd a korábbi válaszban leírtakat - a frissítést, egy esetlegesen problémás frissítést nem rejtesz el - lásd az iméntiben -, akkor nem kell meglepődni, ha utána frissítést telepít a Windows. De ha az kell, akkor akár utólag is van lehetőség frissítést visszavonni, eltávolítani, lásd az ebben a leírásban lévő módszereket.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.