Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
exiles1986
üzenetére
Nm.

-
Beni2360
Topikgazda
válasz
exiles1986
üzenetére
Ha minden klappol akkor GB hálózaton olyan 60-80 Mb körül. Úgy ez függ még a hdd sebességétől és töredezetségétől is. Na meg a fájltól is. De itt a kereső használata is ad támpontot.
-
exiles1986
újonc
Sziasztok!
Vettem egy Zidoo Z9X pro 4k médialejátszót, azt szeretném megkérdezni, hogy nektek milyen sebességgel másol hálózaton keresztül a számítógépről a médialejátszóra kötött HDD-re?
Köszönöm. -
nt0524
tag
válasz
nt0524
üzenetére
sikerült megfejtenem!
Az RTD1296 chipset és a wvtt nem barátok úgy tűnik, ezért subtitle editorban át kell alakítani normál srt-re. Az nem elég, ha a kiterjesztést írod át, mert a(z újabb) wvtt már nem tartalmaz sorszámokat a felirat sorok között... (régebben még volt dolgom olyan wvtt felirat file-lal, amiben benne volt a sorszám, ezért elég volt csak átnevezni a kiterjesztést srt-re, és működött.) -
nt0524
tag
Sziasztok!
Z9S lejátszót használok, azt tapasztaltam, hogy a wvtt (web vtt) feliratot nem ismeri fel, vagyis felismeri, (ext1 srt), csak nem teszi láthatóvá. Ha a kiterjesztést átnevezem srt-nek, akkor sem játsza le. Mit gondoltok, mi lehet a beállítás, vagy az ok?
köszönöm
NT -
pontyos
senior tag
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Üdv!
Nagyon sokszor le lett írva itt, hogy EU2 zónát választod a szállításra, így az ár £438.33 approx €518 - nincs egyéb költség. -
szabzoltan1
tag
válasz
arcitec
üzenetére
Olcsobb 300e ft-ot kiadni egy médialejátszóert mint venni egy "kissebbet" ami zsebben elfér és venni hozzá egy erősítőt is mert az erősítőm nem engedi át az uhd-t. Nem sok olyan lejátszót találtam amin van külön hdmi csak a hangnak.
Az hogy drága,.... Itthon 300e ft a futekon ha jol emlékszem 500euro körüli áron van, most adnak mellé még egy streamert is. Plusz ebben van hdd hely, amire ha átrakom a filmeket akkor nem kell a NAS-terhelnem még ezzel is.
(nem kiosztani akarlak csak leirtam, hogy mi ért gondolkodom ennek a készüléknek a megvételén)
Üdv. -
arcitec
addikt
válasz
szabzoltan1
üzenetére
Na de mi célból kellene az neked?
Kisebb társai lejátszási szempontból u.a tudják és töredékébe kerülnek, ráadásul zsebben elférnek. A mai világban egy ilyen monstrum valóban drága mindenféle szempontból, pláne ha neked még + drága is. 
-
szabzoltan1
tag
Üdv mindenkinek!
Már egy idelye szemezgetek a zido z3000pro készülékkel,de idehaza Drága.
Itt a forumon ajánlotta valaki a Futakét, a kérdésem az lenne,hogy valaki rendelt e már onnan és ha igen a feltüntetett áron felül milyen plusz kiadással kell számolnom?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Beni2360
Topikgazda
válasz
GymBeam 66
üzenetére

-
Beni2360
Topikgazda
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Mert a beállított automatikus felirat csak az első (kényszerített) feliratra hat.
Próbáld ki, hogy a kényszerített felirat kiterjesztését átnevezed. És akkor lehet hogy a teljes feliratot tölti be.
Megnéztem nálam működik. -
embe
nagyúr
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Ha tudsz azért szólj!
-
embe
nagyúr
válasz
GymBeam 66
üzenetére
A stabil ritkábban frissít. A béta gyakrabban, de az utóbbiidőben úgy veszem észre mintha arra sem jönne olyan gyakran.
De igazából nincs jelenősége. A bétára, ahogy illik, hamarabb dobják ki a frissítést, így elő-előfordul néha hogy nem tökéletesen működik.
Én a stabilt javaslom. -
embe
nagyúr
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Amelyiket akarod. Van amelyiken a béta van, van amelyiken a stabil.
-
embe
nagyúr
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Jól gondolod. Nekem a Zidoon most épp nincs, de két TCL tévén és egy Amazon fire sticken is ez van.
-
Sasi001
őstag
Version: v1.3.05
-
Sasi001
őstag
válasz
bojo16b
üzenetére
Most szedtem le kíváncsiságból.
[General] Format: AVI
[General] File size: 99.9 MiB
[General] PlayTime: 6mn 51s
[General] Bit rate: 2027 Kbps
[Video] Codec: XviD
[Video] PlayTime: 6mn 51s
[Video] Bit rate: 1830 Kbps
[Video] Width: 608 pixels
[Video] Height: 336 pixels
[Video] Frame rate: 25.000 fps
[Audio] Codec: AC3
[Audio] PlayTime: 6mn 51s
[Audio] Bit rate: 190 Kbps
[Audio] Sampling rate: 48 KHz
Tökéletesen megy. -
bojo16b
csendes tag
Ezt a választ kaptam angolul. A fordítást teszem közzé. Azt hiszem, körbe értem, nem tudok többet tenni. Köszi mindenkinek!
Szia,
Az 1.3.05 egy hivatalos kiadás. Múlt pénteken, 01.30-án jelent meg, és nem sokkal később közzétettük a hírt a weboldalunkon is, amelyben bejelentettük.
Itt találod a hozzá tartozó fórumbejegyzést a Zidoo fórumán:
https://forum.zidoo.tv/index.php?threads/v1-3-05-v1-3-05_g-beta-version-for-z9x-8k-z30-pro-z3000-pro-uhd8000.102568/
Azt javaslom, hogy írd le a regresszió konkrét részleteit abban a fórumszálban, és várd meg a Zidoo válaszát.
Simon
futeko.com -
bojo16b
csendes tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Most úgy látom, hogy tökigazad van. A ZDMC az avi-n működik, de akkor már inkább a konvertálás. (Részmegoldás miatt nem érdemes mást.) Ha kapok választ bármit, illetve azt, hogy mit terveznek a jövőre nézve, akkor jelentkezem. Mindnyájatoknak erősen köszönöm a segítséget!!! Az is sokat számít, ha tudom a lehetőségek határait.
-
Beni2360
Topikgazda
válasz
bojo16b
üzenetére
Itt lemaradt a fordítás de kibogóztam.
Az AVI-n kívül ami még a Realtekes boxokon sem futott egyes DV kódolások sem mennek. 10 bit meg nincs DV fájloknál. Többinek meg mennie kell a jó beállítások mellett. Erre ott a kinti fórum leirat. Mint írták a többiek nincs gond a 8K boxokkal. Én még kettő fejlesztéssel le vagyok maradva.
A ZDMC max csak talán az AVI-t fogja lejátszani de nem tökéletesen. Én 8 éve simán átkonvertáltam mp4-re. -
bojo16b
csendes tag
Megírtam a véleményeteket is:
Hi Simon,
Thanks for the clarification.
This is what makes the situation confusing for me: both forum users and Futeko previously stated that this firmware version had not been released yet, which is why I’m unsure how to interpret the current behaviour.
In any case, with 1.3.05 I’m experiencing clear playback regressions compared to 1.2.40, specifically with 4K HEVC 10-bit MKV files (HDR / Dolby Vision remuxes) that previously worked correctly. On 1.3.05 these files either fail to start or result in a black screen.
Could you please confirm:
whether 1.3.05 is an official public release, and
whether these playback issues are known and being investigated?
If there is no downgrade path, I’d appreciate any guidance on a workaround or expected fix in a future firmware.
Best regards, -
bojo16b
csendes tag
Most ezt válaszoltam (AI):
Hi Simon,
Thanks for your reply.
With firmware 1.3.05, several files no longer play correctly, even though they worked without any issues on 1.2.40. The problem affects HEVC (H.265) MKV files, AVI, specifically:
4K HEVC MKV
10-bit video
HDR (HDR10 and some Dolby Vision titles)
High bitrate remuxes
The playback either does not start at all or results in a black screen, while the same files play normally on 1.2.40.
Because of this regression, the ability to downgrade would be very helpful, or alternatively guidance on any workaround or known issues with 1.3.05. Please let me know if this is a known bug and whether it is planned to be addressed in a future firmware update.
Best regards,
Borsa József -
embe
nagyúr
válasz
bojo16b
üzenetére
Ezt írtam.
De van ez a Zidoo fórum, érdemes ide is beírni. -
bojo16b
csendes tag
Köszönöm mindenkinek. A Futeko ebben a pillanatban válaszolt: "Hi,
The Zidoo 8K players cannot be downgraded. There is no factory image or similar.
What formats don't play on 1.3.05 that did play on 1.2.40?
Simon futeko.com
"
Szia!
A Zidoo 8K lejátszók firmware-je nem minősíthető vissza korábbi verzióra. Nem létezik gyári image vagy hasonló megoldás ehhez.
Mely formátumok nem játszhatók le az 1.3.05-ös verzióval, amelyek az 1.2.40-nel még működtek?
Üdvözlettel,
Simon
Most írok nekik, és visszajövök! -
embe
nagyúr
válasz
bojo16b
üzenetére
Arról beszélek amit te kérsz.

Ahogy írtam korábban is volt egy első vagy második kiadású teljes fw ISO formátumban. Ezt a fogpiszkálós módszerrel feltettem, majd utána a kiválasztott frissebb fw verziót.
Tök mindegy mit ír az AI, ha a Zidoo fórumban a fejlesztők is azt írják, hogy nem adott még ki ilyet a Zidoo.
De kérdezz rá az AI-ra hogy tuti van ilyen, mert úgy tudod ehhez még nem adták ki. Nem lepődnék meg ha azt válaszolná hogy ja lehet tényleg nincs.Például a Z2000Pro-hoz itt van. Erről beszélünk. De az AMLogicos gépekhez nincs ilyen.
De ha találsz oszd meg, mert addig nem érzem magam biztonságban amíg nincs egy ilyen mentőöv.
-
bojo16b
csendes tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Az AI ezt írta:
📥 1️⃣ TELJES FIRMWARE BESZERZÉSE
A fájl neve általában ilyesmi:
install.img
👉 Megbízható források:
AVSForum – Zidoo Z9X 8K thread Futeko support Zidoo hivatalos fórum (service image linkek)
⚠️ FONTOS:
Kifejezetten Z9X 8K-hoz való image kell Ne Z9X (régi), ne Z10, ne Z30 Pro!
👉 Ha akarod, megmondom pontosan melyik link jó (csak jelzem, honnan töltöd). -
bojo16b
csendes tag
Gondoltam, aki hasonlóképpen visszaállt, mint ahogy én szeretnék, annak csak megvan?
-
bojo16b
csendes tag
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Amúgy nekem is, de a régebbi kiterjesztéseket nem hajlandó. Szóval nem mindenevő. A v1.2.40 vagy v1.2.42 még azok voltak. És azok nem is olyan régiek.
-
bojo16b
csendes tag
Amit én kérek, az egy korábbi verzió, mint az 05-ös. Az AI szerint elküldik, ha kérem, 1-2 napon belül. Háromszor kértem (angolul) már egy hete, még választ sem kaptam rá. Az Ai azt is mondja, hogy sokan álltak vissza, és azt is leírja, hogy hogyan kell. De kell hozzá egy teljes firmware. Nem találtam ilyet a neten, csak updatet, azzal nem lehet. Szóval, ha valaki tud valamit, örömmel venném!
-
embe
nagyúr
válasz
bojo16b
üzenetére
Nincs ilyen. Még nem adták ki.
Korábbi modelleknél azzal kezdtem hogy leszedtem az ISO fájlt. Itt ilyen nincs. Azért is hangoztatják hogy ha egyszer Play verziót teszel fel, nem tudsz visszaállni. Régen ilyenkor feltetted a play nélküli ISO-t, aztán csókolom.
Nekem az olyan biztonságérzetet adott, mert volt amikor szükség volt rá. -
bojo16b
csendes tag
Könyörgöm! Szánjon meg valaki, és tegyen fel egy Zidoo Z9X 8K media playerre való teljes v1.2.4x -es firmwaret!!! Vissza akarok állni a v1.3.05-ről, mert az nekem tragédia. Tudom, hogy volt fent, viszont most kerestem fél napot, és nem találtam. Előre is köszönöm! (A Futekónak is írtam, de le se ...)
-
tibee77
őstag
Szevasztok, egy ideje mar, hogy tulajdonosa vagyok egy zidoo Z9X 8K- 8K HDR Media Player-nek, idaig minden okes is volt de egyszer csak elment a hang.Azt hittem tv-vel van gond, de azzal nincs semmi, minden masnal van hang, kiveve a ket külsö winchesteren tarolt filmeknek nincs hangja amiket a zidoo-val kötöttem össze.Neztem, hatha valami mute gombot benyomott a gyerek a kapcsolokon de semmi, beallitasoknal sincs semmi mute-olva.Mi lehet a gond?Elöre is köszi a segitseget.
szerk.: bocsi, most jövök ra, hogy akkor jött elö a gond, miutan a nintendo switch-et bekapcsoltam.Azota probaltam azt is, hogy kihuztam a tv-böl a switch hdmi kabelet, hatha az zavart be, a zidoo kabelevel ugyanezt jatszottam el.
-
Beni2360
Topikgazda
Szia!
Koncerteket, sorozatokat és a filmeket külön külön mappába kell rakni. Nem szabad semmit sem keverni. És azt a mappát kell beolvastatni. A sorozatokat is külön. HDD nem szabad beolvastatni ha vegyesen vannak a videók.
A nem talált vidrókat ellenőrizd itt le és a szerint változtass az elnevezést.
Ha a koncert videónak van infó fájlja akkor a szerint fogja felismerni.
A YouTuben van több videóm ( Beni2360) a fel nem ismert vidrókról.
Ha végképp nincs semmi a koncert vidróról akkor keress egy plakátot, Szekesd meg és másold a koncert mappájába és azt tedd neki ki plakátnak. Rámész a fel nem ismert mappára , pop menü gomb és plakát váltás. -
Zsoly
tag
Valaki meg tudná írni, hogy olyan koncertet, filmet ami bekerül az azonosításra vár mappába és nincs elérhető adat a kereső adatbázisokban, azt miképp tudom én szerkeszteni és áthelyezni utána a megfelelő mappába?
köszönöm! -
embe
nagyúr
A McBluna.net-en fent vannak.
-
embe
nagyúr
válasz
modflow
üzenetére
És tessék!
Biztosan elszégyellték magukat, mert most már fent van. Igaz a letöltési link még nincs ott, de ez már szerintem csak pár óra.
v1.3.05, v1.3.05_G Beta version for Z9X 8K/Z30 PRO/Z3000 PRO/UHD8000 -
embe
nagyúr
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Ejjjj! Igen neked.
-
embe
nagyúr
válasz
pontyos
üzenetére
Igen. Ez a legfrissebb béta.
Ha legörgetsz láthatod, hogy van olyan verzió amit a v1.2.40-re és van olyan mait a ..42 végződésűre kell telepíteni.
De ahogy látod erre a hétre ígérik az összes modellre, lehet érdemes akkor megvárnod. Mert a tapasztalat szerint az egy következő verzió lesz. -
embe
nagyúr
válasz
GymBeam 66
üzenetére
Feltettem, de igazság szerint még egy filmet sem néztem meg azóta. Elég nagy a változás lista. De elvileg, az ígéret szerint, a héten kiadják a több 8K-s modellre is.
Korábban úgy volt, ha jól emlékszem, hogy ilyenkor kiadták ugyanazt a verziószámú frissítést az összes 8K-s modellre, egy újabb verziót. -
Gergo5000
újonc
Egy olyan kérdésem merült fel, hogy a futeko-ról megéri -e Zidoo Z3000 Pro-t rendelni, hogy így azért olcsóbban jön ki, mintha itthon vásárolnám? Még ha az adó rá is megy...
Elég jó árat látok most rá.. Valaki segítene eldönteni? Köszönöm. -
tomej
aktív tag
Az FW-ből a V.6.4.68-t próbálta valaki? Elvben béta - nem raknám fel, ha gázos - köcce, üdv.!
-
tomej
aktív tag
Sziasztok! Z1000 Pro-ra most melyik a legújabb PW verzió?
Köszi - üdv.! -
Beni2360
Topikgazda
válasz
s7evcsenko
üzenetére
Vidd végig és írja,hogy az áfát tartalmazza.
Szállítás 0 $ vagyis a végösszeg 211$.
De írjál nekik és majd válaszolnak mi a szitu az áfával?
De azt tudod, hogy befejezték a gyártását és (lassan) a támogatását is nem véletlen az árzuhanás. -
Üdv.
Van valami ajánlott forrás Z9X Pro vásárlására?
Gyári oldalon elég baráti ára van, de nem tudom, hogy ez mire ideér, akkor mennyi lesz a végösszeg áfával, vámkezeléssel, meg az adóval együtt... -
Beni2360
Topikgazda
TORRENT.
A legegyszerűbb és olcsóbb megoldás egy régebbi S905- től felfelé használt Amlogic box és azon futtatni egy OMV szervert.
Kis fogyasztás, olcsó beszerzés. Kell egy kis szaktudás hozzá. Tízen éve kezdőként én is bele vágtam, de valamiért elmaradt. Még mindig meg van az S905 gigabittes hálózati Amlogic boxom. -
péjé
őstag
válasz
djnice
üzenetére
Van SDR meg HDR képes is proji is, hamarosan kipróbálok egy olyat ami DV-t is felimer és kezel, állítólag elég jól teszi ezt, persze a proji képességei limitálják a megjelenítést. Azt szeretném igazából megtudni hogy használjak megfelelő anyagot CE-vel vagy esetleg a Zidoo már tart ott hogy hozhat vmit ez pluszban.
-
péjé
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Azért kérdeztem mert megakadt a szemem egy Zidoon ahol említik ezt, kicsit utánaolvastam de nem tudom eldönteni hogy mennyire működik jól. Persze jó lenne gy videóprocesszor de az ára visszatartó :-) Van már 1-2 jobban működő projektorban is valóban, érdekes hogy nagyon jönnek fel ebben a kérdésben a kínaiak...bár azok mindenben jönnek fel. Akkor ezt annak veszem hogy engedjem el.
-
orarugo
újonc
Sziasztok.
Vettünk egy Zidoo Z3000pro-t, hogy torrentről egyből a hozzá csatolt merevlemezre mentse a filmet.
Sikerült torrent klienst telepíteni rá. Majd belépve a torrent oldalról elindítani próbáltuk fiammal a torrentet.
De nem engedi a cdatolt kúlsö merevlemezre letölteni a fájlt! Csak a belső tárhelyre..
Átnéztünk minden beállítást.
Hol keressem a hibát?
Köszi.
Zoli.
orarugo999@gmail.com -
péjé
őstag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Ez egy régebbi téma: tone mapping...akkor ezt írtad:
Szerintem tone mapping esetében nem lesz elorelepes. Egyetlen egy mostani media lejátszót sem tudok mondani aminek érne bármit is a tone mapping algoritmusa. Csak a projektorosoknak a lényeg, nem foglalkoznak velük :(
Úgy lenne csak értelme, ha meg lehetne adni a kijelző max fenyerejet is.
Ha már lúd akkor legyen kövér és tegyenek bele 3D LUT támogatást :)
A napokban írni is akartam nekik a fórumba hogy kell a3D LUT
Fejlődött vmit azóta ez? köszi
-
Beni2360
Topikgazda
Mindig is a 9-s volt a favorit, abból indult ki minden. Régen se volt sűrű frissítés, csak ha bejött nagyobb gubanc vagyt összegyűlt sok apró hiba. Akkor jó ha nem kell frissíteni.
Én már 3 jónapja kapok frissítési havonta szurit a bal szemembe. Ma délelőtt szúrtak. Meszesedés a bal szemben.
Na ezeket szívesen kihagytam volna. -
embe
nagyúr
Újabb béta a Z9X 8K-ra.
A kiírás szerint a jövőhéten jön a többi 8K-s modellre. Addig meg mi vagyunk a béta tesztelők.
-
Tuto
aktív tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Menni fog! Ip címeket kell majd beállítani az eszközökbe, mert így ugye nem tud osztani nekik semmi (csak 1 kábel van köztük) viszont a kommunikációhoz kell, és persze ne ütközzön amit adsz neki :-)..megfelelő tartományba persze.
Új hozzászólás Aktív témák
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
- Hegesztés topic
- Manjaro Linux
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- ASUS RT-AC68U
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S85DAT) 140CM 100HZ SMART 4K OLED ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- Eladó használt de hibátlan és megkímélt Sony XR55A83JAEP OLED TV.
- Zidoo Z1000 Pro 4K HDR Dolby Vision médialejátszó újszerű, dobozos
- SAMSUNG (QE65S90FAT) 165CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ!
- Eladó HP HyperX Cloud Orbit S gaming headset
- Sony DualSense Edge kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! LENOVO LOQ 15AHP10 FHD Gamer notebook - R7 250 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 Max-Q 8GB
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Azért írtam úgy hogy az én felhasználási szokásaim szerint.
Pedig 86-ban kezdtem VHS-l.

Na ezeket szívesen kihagytam volna.