- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- SCYROX V8 gamer egér
- Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy Biztonsági őr kalandos útja 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Venyera7
senior tag
-
Decske
senior tag
válasz
Lajmund #2941 üzenetére
Én 2021 novemberében vettem, 2023 augusztusában biztosításban az alaplapon és a kamerákon kívül mindent cseréltek. A javítás előtt közel egy év után jött fel a fólia, leszedtem, az utg a hajtásnál három hónap múlva megrepedt.
A javítás óta viszont minden rendben van, igaz azóta minél többet hagyom nyitva. Most kezd el megint feljönni a fólia, de most már előrelátó voltam és rendeltem Kínából cserefóliát. Szóval, ha már nagyon gány azonnal tudom cserélni.Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
helixP
nagyúr
válasz
Lajmund #2944 üzenetére
Szia,
Egy év után feljött a fólia, aztán elkezdett repedni a kijelző, 2024 tavasszal gariban cserélték, most már jön fel a fólia.
Akksi elég tré, pedig azt is cserélték tavasszal. Nagyjából reggel 7 és 5 között lemerül, tehát naponta legalább még egyszer rá kell töltenem, pedig nem nyomkodom ész nélkül.Amúgy szeretem, valszeg a következő is Fold lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Köszi a válaszokat ez biztató
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
F40
csendes tag
válasz
Lajmund #2941 üzenetére
Szia!
2021. decemberében, 37 hónapja vettem a Z Fold 3 telefonomat, azóta hibamentes. A belső fóliát kétszer kellet cserélni: mihelyt elkezdett elválni középen a széli részeknél, azonnal intéztem a cserét. Az elsőt az Oktogon szerviz végezte el, közepes minőségben, a másodikat én tettem fel, ez jobb lett, mint a gyári.
Az akkumulátort 40-80% között használom, így az üzemidő semmit nem változott a kezdetekhez képest. Szoftveresen is ugyanolyan a tempó, mint új korában, folyamatos frissítésekkel.Üdv,
F40
-
Lajmund
őstag
Sziasztok! Fold 5 tulajként érdeklődnék hogy vannak itt olyanok akiknek minden probléma nélkül ment több mint 3 évet a telo?
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
depence
tag
Sziasztok!
Az irodalom azt írja, hogy a fold 3 megkapja az Android15 ös verziót, ez velejárója az OneUI 7 felület is?Köszi!
[ Szerkesztve ]
HP Envy curved 34 AIO, Samsung Galaxy Z fold 3, Panasonic FZ2000, Nikon D3300
-
ztibor
senior tag
A nem hivatalos javításhoz annyit, esetleg tudtok olyat aki foglalkozik ezzel a készülékkel? Mert ez idáig mindenki elhajtott Bp-en.
A hibajelenség: amikor kezdődött a hiba akkor ha szétnyitottam nem ment a külső hangszóró, összecsukva ment, mostanra már egyáltalán nem jön hang, összecsukva se.Nem garanciális már a készülék.
-
vilmose33
őstag
válasz
szalai112 #2930 üzenetére
Sajnos nem fogja megérni szerintem ,azért majd írd meg mennyi az ára. Pár napja elszállt a wifi-m, azt mondták ,hogy az összekötő kábel kezd meg "halni", a belső kijelzővel együt lehet csak hivatalosan cserélni, most keresek valami nem hivatalos olcsóbb megoldást.
A jövő most van
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
Írtam a TMX-nek levelet, megkérdeztem email-ben hogy fő kíjező esetén újra indul e garancia?
Ha nem, menyi a belső kijező cseréje. -
Decske
senior tag
Boldog Új Évet Mindenkinek.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
vilmose33
őstag
Sziasztok
Frissítés óta, nem jó a buds+-al a kompatibilitás: ha össze kapcsolódnak ,nem megy a youtube illetve kicsit szagatottan el indul aztán le áll, videa se. Ahogy szèt kapcsolódnak újra jó minden. Buds+már újra raktam,de semmi változás. Telefont nincs kedvem újra rakni, bár lehet, hogy az lesz a vége. Valakinél volt esetleg hasonló hiba?A jövő most van
-
amstorm
aktív tag
válasz
Venyera7 #2916 üzenetére
KIJELZŐVÉDŐ FÓLIA FOLIA OCHRONNA WHITESTONE PREMIUM FOIL GALAXY Z FOLD 3 (8809365405404)
én innen rendeltem annoEfficiency is clever laziness.
-
Venyera7
senior tag
Sziasztok
Tudna valaki ajánlani a belső kijelzőre fóliát ? Sajnos itthon egy boltban sem találok whitestone fóliát, mással nincs tapasztalatom.
-
Decske
senior tag
válasz
szalai112 #2906 üzenetére
Gazdasági totálkárra. Most nem találom a papírt róla, de amikor az enyémet biztosításon belül javították tételesen felsorolták, hogy mit és mennyiért javítottak, de emlékeim szerint olyan 300k körül lehetett csak a belső kijelző.
Ezzel kapcsolatban had kérdezzek egyet. Éjszakára hogy szoktad letenni a telefont? Nyitva vagy zárva? Illetve akkor gondolom a belső kijelzőn lévő fóliát leszedted?
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
A Fold3-am több mint 3 éves, és 1x kapot garanciában új belső kijezőt.
Megint ott tartok hogy zsanér mentén pici repedések.
cseréltete valaki fizetősbe kijelzőt?
Esetleg havlaki tudna mondani kb mire számítcsak? -
Decske
senior tag
Tölthető a decemberi biztonsági frissítés.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Már elérhető a novemberi frissítés.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
helixP
nagyúr
Nekem is megjött a SpeedShop-os csomag.
Teljesértékű Spen és töltő. Nem is értem, ez hogy érte meg nekik. Ha kiszedik ezt a kettő dolgot és külön értékesítik, még azzal is jobban járnak. -
amstorm
aktív tag
válasz
Dr Bubo #2884 üzenetére
KIJELZŐVÉDŐ FÓLIA FOLIA OCHRONNA WHITESTONE PREMIUM FOIL GALAXY Z FOLD 3 (8809365405404) én ezt dobtam anno az enyémre azóta is (kb 1,5 év) ez van rajta
Efficiency is clever laziness.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Dr Bubo #2890 üzenetére
Itt van egy teszt a fóliákról, keress rá a jobbakra, hátha van még valami raktáron itthon, olcsón. Sajna régi már a készülék és nem nagyon gyártanak fóliát a nevesebb gyártók...
[ Szerkesztve ]
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
A belső kijelzőről leszedhető a fólia? Utána milyen a felülete?
És valahol tesznek rá fóliát?ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Beantech
aktív tag
-
TheMiller
tag
Samsung Galaxy Z Fold3 5G oldalra nyíló gyári tok + S-Pen + TA800 25W töltő csomag, fekete (EF-FF92KKBEGEW) - Speedshop - 2990ft [link]
The World is Yours
-
válasz
Venyera7 #2877 üzenetére
Ja, ezt megértem. Nekem ezért van egy halott fold3 a fiokombs, mert össze törtem a külső kijelzőt kb 1 hónaposan, (jobb alsó sarokban egy pici repedés) és még 1 évig használtam. Aztán a két oldal közötti átvezető kábel elkezdett elszakadni, és végül meghalt. Nyilván a sérülés miatt nem garis.
-
Venyera7
senior tag
Nekem 6 hónapot bírt a telefon a javítás óta... Volt néhány nagyobb leejtés, de tokban használom a készüléket. Semmi hiba nem jelentkezett ezután...
Viszont 2 napja úgy döntöttem, hogy csap alá teszem és kicsit elmosom, miután megszáradt már nem lehetett teljesen kinyitni, mint ahogy a képen is látszik. Pár kinyitás után ismét belülről megszúrta valami a kijelzőt(gondolom a zsanér valamelyik alkatrésze)...Ui:
Szerencsére a biztosítás él még a telefonra, ismét 36k önrész ellenében javítják. Viszont közölték velem, hogy egy keszülékre háromszor lehet érvényesíteni, szóval, ha harmadszor is tönkremegy, akkor javítás után eladom a telót.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Ma reggel kaptam egy 6.1.1-es verziószámú frissítést.
Utána jött értesítés, hogy be lehet kapcsolni a lopás elleni védelmet.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
Vajon a Fold3 megkapja a One UI 7-et ? -
TheMiller
tag
Szerintem nem olyan rossz a helyzet
The World is Yours
-
Retro DJ
aktív tag
-
Retro DJ
aktív tag
Sziasztok urak!
Mennyit bír akkukapacitásban manapság egy Fold 3?
Vettem egy ilyen telót, és az átlagosan 2-3 óra (nem folyamatos) SOT-ot (kijelzőidőt) kicsit kevésnek tartom.
Kb. 80%ban használom a belső kijelzőt, egyébként a szokásos appok futnak levelezés, Slack, játék nincs, Viber, Messenger, illetve bluetoothon füles és egy Huawei Band.
Jellemzően üzenetküldésre, és a napi üzemidőn belül kb. 20-30 percet beszélek viberen (hangban) vagy telefonon.
Az 5G kikapcsolva, 120 Hz kikapcsolva, Always on kikapcsolva.
Mit gondoltok?Retro
-
szalai112
senior tag
Sziasztok
Vasárnap lesz 3 éves a Fold3-am, 1x volt szervízben akkor mindent cseréltek, kivéve alaplap.
A belső kijelzőről kb 1,5 éve nincs fólia , eddig semi gong a hajlításnál. -
Decske
senior tag
Fold 3-at én már nem vennék, mert lassan az 5 éves támogatás végén leszünk, de te tudod, hogy ez mennyire fontos neked.
Foldoknál egy dologra kell figyelni, hogy éjszakára hagyd nyitva a telefont. A belső kijelző és a fólia meg fogja hálálni.
-
Moric
aktív tag
Köszönöm a segítséget. Elengedem a Fold-ot.
[Beantech]
A Fold 5 az dupla áron megy mint a Fold 3. Nekem az hatalmas különbség.
250e-ért nem szeretnék telefont venni. Vagy ha igen, az nem Samsung lenne. -
Beantech
aktív tag
Szerintem most már érdemes Fold 5-re váltani (mindjárt megvernek a Fold 3-at hirdetők
). Árban talán már nincs olyan hatalmas különbség cserébe a Fold 5 azért könnyebb, gyorsabb.stb.
Ahogy írták előttem is a horpadt telókat általában elutasítja a garancia ezért nem javították meg, de az egyéb hibánál az akksi, ház és a 2 kijelző egy ragasztott elem ezért azt kompletten cserélik. Én a Fold 6 megjelenésénél váltottam Fold5 -ra 2 év Fold 3 után és szerintem jó lépés volt. Kamerában és sebességben is ugrás volt a Fold3-ról, ezenkivül ami miatt nem Fold 4-et mondanék hogy ott is feljön a kijelző fólia (öcsémnek az van) viszont a Fold 5-nél használtan vettem és több mint 1 éves de még minimálisan sem jött fel a belső fólia pedig én tok nélkül használom. Ismerősőmnek is Fold 5 van megjelenés óta és még neki se jött fel a belső fólia szóval nekem már ez megérte a váltást mert a Fold 3-nál 2 év alatt 3x kellett cserélnem. (Érdekes módon amit én raktam rá 2x tovább bírta mint amit az Oktogonon tettek fel.)[ Szerkesztve ]
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Tuti, hogy jobb a Fold 5, mint a Fold 3.
De nekem bő másfél éves a telefon, és semmi baja nincs. Egyedül a belső kijelzővédő fólia felválás jelentkezett. Az enyém kijelzője nem foltos, nem pixelhibás és a telefon sem horpadt.
Horpadt telefonokat szerintem azért árulhatnak, mert az nem garanciális hiba. Fizetősen meg elég drága lehet. Abból kiindulva, hogy a garancián túli külső kijelző csere 53 ezer, a belső pedig 235 ezer.
-
Én fold3at nem vennék. Nekem volt 1 évig, de a belső kijelző, zsanér, még mindig mintha csak béta lenne. A Fold5öm hozzá képest ég és föld.
A szinte új dolog meg azért van, mert szerintem olyan a konstrukció, hogyha kijelzőt kell cserélni, szét kell darabokra szedni, és valószínű könnyebb újat felrakni, mint a régit taknyolni. -
Moric
aktív tag
Telefont szeretnék venni és az egyik jelölt a Fold lenne.
Nézegettem a hirdetéseket és a legtöbbnél azt írják, hogy szinte új, mert szervizben lényegében kicserélték az egész telefont. Bevitték fólia cserére lecseréltek rajta mindent, akkumulátort kijelzőt, stb...
Nekem azért ez több mint fura, Samsung ennyire nagyvonalú lenne?
Ilyen gyenge konstrukció a Fold, hogy kb. 2 évesen az egészet le kell cserélni?Aztán ott van az, hogy rengeteg foltos kijelzős, pixel hibás, horpadt telefont árulnak. Azokat meg nem cseréli a szerviz?
Szóval nem értem, segítsetek dönteni, hogy megéri Fold-ot vennem vagy engedjem el. -
helixP
nagyúr
-
Decske
senior tag
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Dél-Koreában már a Fold 4, Flip 4 is megkapta a One UI 6.1.1-et. Vajon a 3-as generáció megkapja? Akár az Android 15-ös frissítési csomagban?
-
blueye
veterán
Mennyi idő alatt javít most az Oktogon szerviz meltanyosságban belső kijelző hibát ha a Samsung már jóváhagyta?
-
vilmose33
őstag
Valaki tapasztalt már hasonlót: egy-két hete figyelem,hogy egy ses.-ben vásárolt már az új c-s faliadapterrel és alzapoweres szintén c-s adapterrel ,mindkettő gyors töltő, belassúl a telefon,akadozik ha használom közben. Böngésző,messenger például. Régebbi Samsung töltővel,feleségem LG g6-hoz kapott adapterrel tökéletes, nincs gond.
Megkérdeztem pár napja Samsung boltba azt mondták csak a sajatjával fog tölteni,szoftveres védelem. Szerintem ez butaság illetve a sajátjával is akadozik.A jövő most van
-
Ace owner
addikt
Erdekelne valami belso statisztika hogy mennyire eri meg a samsungnak hosszutavon a foldable biznisz tekintve hogy az osszeset szinte felkell ujitaniuk onkoltsegen, nem beszelve a rengeteg marketingrol minden uj megjeleneskor. Nem csodalom hogy megint dragabb lesz az uj generacio
Galaxy Fold 4
-
Venyera7
senior tag
Alighanem a héten átvehetem a telefont, kiváncsi leszek mit cseréltek. Elég gyorsan ment szerintem.
helixP#2833
Tiszta vicc... Sajnos én nem csináltam a zsanérról képet, megpóbáltam felpolírozni, hogy ne legyen karc a gariztatás miatt rajta. Kiderült hogy sajnos ez nem járható út, mert csak króm bevonat van rajta 1-2 mikron vastagságban...
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Megjött a standard válaszom:
"A készülék kijelzője külső mechanikai hatás következtében megsérült, mely sérülés nem kezelhető jótállás körében.
A fentiek ellenére és az eddig tapasztalt kellemetlenségek miatt, valamint kérését figyelembe véve méltányossági javítást szeretnénk felajánlani Önnek készülékére, amely egyszeri alkalomra szóló díjmentes javítás.”
Nekem úgy tűnik, hogy csak meg kell írni a fellebbezést, ha a belső kijelző kapcsán visszajön a szerviztől. Valószínűleg az Oktogon szerviz nem dönthet erről saját hatáskörben, a Samsung Hungarynek meg dokumentálnia (engedélyetetnie?) kell ezt a fajta javítást.Szóval most épp örülök, gondolom kb. 2 hét, mire kész lesz.
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
Venyera7 #2829 üzenetére
– 30%-os önrész terheli az Ügyfelet a javítás árából, minden olyan szervizelés esetén, amikor egy védelmi esemény történik adott készülék tekintetében.
– 40%-os önrész terheli az Ügyfelet készülékcsere esetén és azon javítások esetében, amikor több védelmi esemény vagy eseményláncolat történik adott készülék tekintetében.Kivételt képeznek ez alól a Samsung Galaxy Fold és Flip készülékcsalád termékei, melyek esetében 35% önrész terheli az Ügyfelet a szervizelés díjából egy védelmi esemény esetén. Csere vagy több védelmi esemény esetén 45% önrész terheli az Ügyfelet.
-
Venyera7
senior tag
Egy jó opció lehet annak, akinek nem javítják garaciában a telefonját.
Viszont nyilván nem 1 hónap elteltével célszerű káresetet jelenteni.
Bár kérdés mennyi önrészt kell fizetni és megéri e, tekintve a készülék használt piaci értékét. A vodafonnál ez 2500ft-ba kerül havonta... Csak nyilván ott a náluk vásárolt készülékre let kötni.
Ui.: közben tegnap leadtam a vodafonehoz a készüléket javításra, 1-1.5hetet mondtak rá.[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Folytatódik a stand-up comedy: Kiderült, hogy téves volt a kommunikáció az oktogoniaktól és nem szerelték meg a készüléket, cserébe viszont kaptam egy 250 ezres árajánlatot. Mechanikai behatás miatti grancia vesztési miatt (keret, 2 akksi, kijelző)
=====================================================
Kérés:
Akinek sikeres volt a fellebbezése korábban, megtenné, hogy elküldené nekem a szövegezést, vagy a pontokat, amire hivatkozott csak hogy ihletet merítsek az én levelemhez?
Köszönöm előre is!
====================================================[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz
depence #2819 üzenetére
Gondolom, már felesleges lenne linket kérnem hozzá, mert Alin egy pár hónap alatt kipörögnek a hirdetések.
Amúgy most jeleztek az Oktogonról: "Javítás befejezése", mehetek érte. Remélem, ezt azt jelenti, hogy javítottak is rajta valamit, nem pedig azt, hogy ők befejezettnek tekintik a folyamatot
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Aki esetleg sikerrel tett fel és használ "zsanér védő fóliát" vagy "skint" milyet vásárolt?
Anno én is tettem fel, de kinyitott állapotban összegyűrődött, valószínűleg túl vastag volt.
Köszi -
helixP
nagyúr
Update a garis történetemről:
Most beszéltem az Oktogoniakkal, és úgy tűnik, hogy már meg is rendelték a készülékhez az alkatrészeket, amik a jövő hét elején érkeznek, így nincs kizárva, hogy már a hét második felében elkészül a készülék (kedden még bevizsgálás alatt volt).Tehát úgy néz ki, talán engem nem szívatnak mindeféle méltányossági körökkel.
-
ribarszki
őstag
Az új 6.1 frissítés után másnak is kiégeti a piros szín a szemét? Kezdőképernyőn a piros ikonok olyam szinten vannak túlhúzva. De állítani sem tudok rajta.
-
Venyera7
senior tag
Voltam a vodafonenál és kiderült,hogy van biztosítás a telefonra, szóval megtörtént a kárbejelentés is. Megjavítják vagy cserélik a telefont, 36e forint önrészt kell fizetnem. Az ügyintéző mondta, amikor meglátta a telót modta,hogy felejtsem el hogy ezt gariban javítják...
-
Venyera7
senior tag
Olvastam a hozzászólásokat és feltünt, hogy a zsanéron bármilyen karc/kopás kizáró ok lehet...
Nos nekem azért vannak rajta apró pontszerű benyomódások és kopás is van rajta, pedig tokban volt. Ilyen esetben lehet szét sem szedik és visszadobják? -
Venyera7
senior tag
Az a baj, hogy fehérvári vagyok,illetve a garanciajegyet sem adta a vodafone a készülékhez, szóval mindenképpen menni kell valamelyik üzletbe. Remélem minden simán megy majd így, viszont ha visszadobják a telefont javítás nélkül, akkor még teszek egy próbát az Oktogonnál. De bízom benne, hogy egy olyan partnercéggel,mint a voda nem b@szakodnak, mint egy magánszeméllyel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma IPX8-as vízállóság, S-Pen támogatás, elöl-hátul Gorilla Glass Victus, két Dynamic AMOLED 2X kijelző: a Samsung tudta, hol kell hozzányúlni a legproduktívabb hajlítható modellhez.
- Avowed teszt
- Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest