Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter07
veterán
Teljesen tavaszi idő van kint, szokásos zuhogó eső. Az ember megpróbálná eltölteni az időt olimpianézéssel, ha már itthon nem lehet havat látni. Óriás lesiklást néztem ma korán, csak nem tudtam befejezni. A drága t-home meg csak 6 órára adta kölcsön, utána meg törölte magát, mert nem találom sehol. Ted Ligety nyerte, de a a győzelmi lesiklását sem tudom megtalálni. Látszott a mozgásán pedig, hogy neki sózták a pályát.
/böse off
-
ST05
őstag
válasz
Tomi_Sci #16547 üzenetére
kevertem egy másik tipussal, jó tényleg drága cucc a Sid...igaz...
Runner_fxr: szerintem ne komplikáld tul, el akarja adni és kész, mint irtam is 135 ért már fox-os jószág is van aprón, mégis mi simlisség lenne, el kell menni megnézni ennyi..
de szerintem ért is hozzá, eladó oldalára ránéztem ,és féligmeddig versenyzős képei is voltak,,, -
Azért ezeket a gépeket nagyon át kell nézni, ez is 160-ért kicsit olcsónak tűnik, vagy hülye hozzá, vagy valami simli van a dologban.
Rugóstag az össztelós bringákban van, a villát nem rugóstagnak hívják ha arra gondoltál. Egyébként az a sid nem rossz, persze mindennél lehet jobb, de ilyen áron jó az. Egy fox villa sem feltétlenül jobb, meg aztán az évjáratot is nézni kell.
-
ST05
őstag
válasz
sanzi89 #16545 üzenetére
tényleg, nem csak az XT ilyen X alakú.. igazad lehet az XTR... nekem se tünik rossz vételnek, bár a rugótag lehetne kicsit komolyabb, bár nem ismerem biztos jo ezzel is, de 150k bezárólag láttam használtan már 2 XC gépet is FOX taggal... bár azok valszinü kevésbé komoly vázon és felszereltséggel voltak.. kiváncsi leszek tavasszal majd erre a 150k környéki piacra, hogy mennyit változik, mostantol figyelni fogom ,rá vagyok állva, hardverekről szokom át/vissza
-
ST05
őstag
haverom ezt nézegeti, szerintetek milyen? megérheti és miért?
"Rock Shox Sid, XTR, XT, Bontrager, Mavic,
Irányár: 160.000 Ft"
mennyit érhet a váz? kb, a villa mennyit? és mi lehet xtr talán a fék? vki felismeri? -
Solad
addikt
válasz
imyourfriend #16536 üzenetére
Tescoban kapható foltbenzin, azzal szoktam mosni a lanxot es a gorkorijaum eleg draga keramiacsapagyait is (aminek amugy kenes sem kellene csak ugy picit zajosabb), esteljes mertekben meg vagyok vele elegedve. Higabb mint a brigeciol, igy jobban ki lehet vele takaritani a dzsuvat
-
syberia
veterán
Ha a váltóbowdenből hiányzik egy szál a teljes hosszában, az hamarabb fog elszakadni? A múltkor kipucltam a bowdenházat és kapott egy kis szilikonzsírt, de közben nem voltam elég óvatos és visszaszereléskor az egyik szál kilazult így "lehámoztam", tudom barbár megoldás volt de most sokkal jobban vált az Acera
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
---Lasali--- #16539 üzenetére
Csak hosszanti van
Meg nem is lenne rossz a fékhatás növeléséért. Esetleg kárt okozhat benne? Ha tennék a végére egy fém kupakot, és nem csúszna be teljesen a helyére, csak félig?
-
Tomi_Sci
őstag
Outi fékváltókarba bevezett fékbovdenház végére kell házvég? Vagy ezek a karok nyersen fogadják? (Shimano ST 5500) Csak mert a váltóbovden végére kell.
-
Zola007
veterán
válasz
imyourfriend #16536 üzenetére
Ezér javaslom inkább a benzint, gázolj büdös és alig párolog, benya elillan mindenhonnan 10 perc után és mehet a kenés rá
-
ludsimon
veterán
válasz
raczger #16498 üzenetére
Viccen kívül én is ezt szoktam csinálni.
Csak én a "prémium wd40"-et használom, 1x 80 km-es út után szinte száraz a lánc, utána pedig ráküldöm a minőségi, sűrűbb olajat.
Holnap ismét lánctisztítás, mert tiszta dzsuva!
WT-seknek, meg a CT, PCT-seknek olyan könnyű, minden stage után magasnyomással átnyomja a mechanikos és újrakeni az egészet.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
2008-as KTM UltraFire bringámra keresek sárvédőt!
Csak lucskos időben szeretném használni, amúgy meglennék nélküle. Fontos az egyszerű fel, illetve leszerelés, és ne csúfítsa el a bringát!
Tudtok ajánlani valamit? -
Tomi_Sci
őstag
válasz
Szakbarbár #16524 üzenetére
Nyilván ki kell mosni miután kefével átmész rajta
Nekem a brigéciolban (2000) tíz percet áztatás majd kevével áttisztítás (igény szerint egyszer ismétlés) tökéletesen tisztára mossa a láncot. A végén slaggal átmosom, és a fehér ruhán nincs nyoma. Szerintem ki fogom próbálni a mosószódát mert jóval olcsóbb.
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
Szakbarbár #16524 üzenetére
Akkor nem jól csináltad, én egy dobozba elrakom a saját használt láncaimat, egy cipősdobozom tele volt velük, és abszolúte semmi kosz nem volt egyikben sem.
Én úgy szoktam hogy fogok egy tálcát, megtöltöm centi magasan, aztán abba a végigsikálom minden oldalról a láncot, főleg a felülről és alulról történő a fontos, hogy a gyűrűk alól is kijöjjön a dzsuva, és általában két kört futok vele tehát leöntöm róla a dzsuvásat, és felöntöm újra a tálcát, és utána jött csak a víz alatt történő öblítés, úgy hogy közbe rázogatod a láncot. Használt brigéciolt meg nem kell kiönteni, lehet ülepíteni, én multi pro-s dobozba szoktam.
Kenésnél meg nem kell szétolajozni a láncot, mert csak jobban gyűjti a koszt, elég ha csak a csapokon, gyűrűk alatt van kenő anyag, tehát csak a gyűrűkre fújsz zsír spray ből, és akkor nem fog átalakulni az egész olajsárrá, hogy mindent tele csesszen kosszal, és ötször annyi brigéciol keljen a mosáshoz, mert annyira tele szennyezi. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
---Lasali--- #16522 üzenetére
Nekem a kefés takarítás nem igazán jött be, mert utána is lehetett hallani a láncon hogy ropog benne a por. Muszáj volt üveges mosást is csinálnom, utána viszont ment a radiátorra kiszáradni és kapott egy alapos olajozást.
A motort és az egyéb olajos cuccokat én is Brigéciollal mosom már évek óta. A 2000-es is jó, de tényleg gyengébb, mint a D3-as. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
---Lasali--- #16522 üzenetére
"Attól meg hogy valami vízbázisú, megint csak nem lesz rozsdás, ha nem hagyod benne,"
Nem akartam hinni a szememnek, hogy a tiszta vízben állni hagyott lánc egy nap után barnára tudja színezni az egészet
Még jó, hogy a láncot már amúgy sem akartam használni -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz
-=RelakS=- #16521 üzenetére
Most már kezd kicsit sok enni ez a brigéciolon való kattogás
A D3 az olaj alapú. Ez nem hígítható vízzel, a víz deaktiválja, egy fehéres tejfől szerű massza lesz belőle. Valamint nagyon büdös, beltéri használatra nem ajánlom. Ez a legerősebb.
A 2000 res az víz alapú olyan mint egy erős mosószer. Ez higítható vízzel, és akkor is működik, állítólag le bomlik a környezetben. Szaga enyhe, nem illatosított mosószerszag.
Meg van a citromos, ami citrom savas, műanyagokhoz gumikhoz amiket féltesz, meg ez a leg környezetbarátúbb. Szaga kb zéró, de ez gyenge komoly lerakódásokhoz.7 éve mosok mindenféle alkatrészt brigéciollal, a legalsóbb kategóriás szutykoktól a csúcs kategóriáig, sose volt vele semmi baj, nem rázogatva mindenféle pet palackba az alkatrészt, hanem kefével kisikálva brigéciolba, olyan tisztára lehet mosni bármit hogy enni lehet róla.
Egy alkatrészen vettem eddig észre, hogy kicsit megkapta a D3, Dura ace láncot ha sokáig benne hagyod, akkor a hülye ötvözetét kicsit megoxidálja, de ez annyi, hogy lesz egy fekete foltos matt felülete, ami igazából semmit nem befolyásol.
Vízzel utána jól ki öblíted mindegyiket hogy ne maradjon benne az oldószer és kész. Attól meg hogy valami vízbázisú, megint csak nem lesz rozsdás, ha nem hagyod benne, hanem napon, vagy melegen (szobába, stb) ki van szárítva minél hamarabb. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
rootkiller #16520 üzenetére
Ez alapján a brigéciol sem jó, mert az is valami vizes szösszenet, de legalábbis a doboz szerint vízben jól oldódik
-
Tomi_Sci
őstag
Esetleg mosószóda? (nátrium karbonát) Mondjuk forró vízben feloldani, azzal átmosni a láncot jó ötlet?
-
TripleB
senior tag
válasz
Runner_fxr #16476 üzenetére
Évi 30e alatt nem úszom meg a teleszkóp és a tag szervizelését, cserébe szolgálnak becsülettel. A Fox RP23 2008 óta, a Reba SL 2006 óta.
-
-
Zola007
veterán
válasz
Szakbarbár #16510 üzenetére
petróleum, benzin vagy elegáns nevén ásványi olaj párlat, ezek közül valamelyiket tartalmazza, eredményre ugyanaz
#16513) -=RelakS=-: Sima benzin, nekem ami fűkaszából maradt előző évről
üledékes részt összegyűjtöd és benzinkúton kötelesek átvenni mint veszélyes hulladékot -
313313
addikt
válasz
-=RelakS=- #16513 üzenetére
Ha már annyira ajánlgatjátok a Brigéciolt, ne feledjük el, hogy a Sram láncokat szétmarja, megtöredeznek tőle, nem 1 kép volt már itt fórumon...
-
fireproof
őstag
válasz
rootkiller #16512 üzenetére
Hát ha egyébként csak úgy valamire ráfújod akkor eléggé hamar elpárolog és ebből következtettem arra hogy a nagy része annak is elpárolgott amibe Te áztattad. De akkor tévedtem....
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Zola007 #16505 üzenetére
sima benzin (leszívom a tankomat, he!
), vagy valami tisztító benzin? És miután le lett öntve az üledékről a benzin, az üledékes résszel mit kéne kezdeni? Vagy békénhagyni, a benzin elpárolok, a maradék kiszór?
Amit leszedtem láncot, annak adtam olajoldó kézmosót, trisót, brigéciólt. A trisó is hozta rendesen a koszt, viszont a brigéciolban tényleg csak pár percig érdemes tartani, mert megmarta a láncot
-
fireproof
őstag
válasz
Szakbarbár #16510 üzenetére
Szerencsére Berner flakonos cuccokat ingyen tudok szerezni így rogyásig vagyok féktisztítóval
-
Zola007
veterán
válasz
rootkiller #16508 üzenetére
petróleumot javaslom neked is költséghatékonyság miatt, egy flakonnan 600ft, féktisztítóban is az a "fő" hatóanyag
-
fireproof
őstag
válasz
rootkiller #16506 üzenetére
És nem párolgott el a féktisztító?
-
Zola007
veterán
válasz
rootkiller #16495 üzenetére
Cappy-s üvegről volt szó a széles szája miatt, csak van aki influenzás volt második osztályban olvasás órán
Kólát sem javaslom, ha már valakinek a foszforsav a kedvence, akkor vízkőoldó hígítva, de ez csak rozsdamarásra jó
Én úgy csinálom, hogy új láncot csak törlöm és olajozom egy ideig, mert gyárilag egyfinom, mézszerű kenőanyag van, ami kitart 1-2 hónapig, ha mellette olajozod.
Ha már kopogósabb a lánc, akkor lehet mosni is, erre szerintem a Cappys üveg alkalmas.Letörlöd a láncot, Cappys üvegbe 1 deci benzin / petróleum és belerakod a láncot.
Összerázod, hagyod állni, megint rázogatod. Ha kész, akkor egy küllővel kihorgászod a láncot és rongyon megszárítod. Felakasztod valahova egy szögre és felülről finoman olajozni kezded. Kárba nem vész egy csepp sem, mert ami sok az egyik szemre, az lefelé ráfolyik a másikra.
Ha ez kész, akkor letörlöd és mehet vissza a gépre.
Ha sok a dzsuva, akkor cseréled az oldószert, a koszosat kiöntöd egy befőttes üvegbe, majd leülepszik idővel és a tiszta fázis újra használható.(#16502) imyourfriend : csapatsz egy jót erdőben, akkor mire hazaérsz tele van finom homokkal, érdemes kimosni mert nagyon eszi, főleg a 9-10-es láncokat fogyasztja
Aszfalton tény, hogy ritkán kell, de ha már megvan a rutin, akkor pár perc a művelet és iszonyat mi dzsuvát ki tud hozni belőle egy szemre tisztára töröl láncból is -
fireproof
őstag
válasz
rootkiller #16503 üzenetére
Téééényleg. A féktisztító jó ötlet.
-
rootkiller
őstag
Én egyébként fater láncát hamutartóba tettem és féktisztítóval teli raktam.
-
imyourfriend
őstag
válasz
lsebestyen #16500 üzenetére
Jól indult az én reggelem is.
Személy szerint áttörlöm a láncot, fújok rá némi lánctisztítót áttörlöm ismét utána meg láncolajzóval bekenem aztán akkor elvan ~150-200km-ig száraz időben.
Azt nem szoktam megvárni hogy flakonban valami olajjal kelljen kimosni mert annyira koszos lesz.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
rootkiller #16495 üzenetére
A Cappy-nek csak az üvegjét használjuk lánctisztításra
, mert remélem jól idézem "nagy a szája, mint itt egyeseknek", könnyebb kiszedni belőle a láncot tisztítás után. Az üveg tartalmát célszerű rendeltetés szerűen használni (belsőleg).
Ha meg nem mosod ki a láncból a koszt, homokot, akkor hamarabb elkopik. Én a héten mostam láncot, mert már recsegett a por benne, pedig csak 40 km-t mentem vele. A bicikliláncnál szerintem nincsenek olyan kis rések, ahová az olaj nem tud beszivárogni. Nincs O gyűrű mint egyes motorláncoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest