Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Runner_fxr

Ármester

válasz benfolds #146914 üzenetére

Azt javaslom, hogy 3-nál többet ne menj kondizni 1 héten, teljesen felesleges, jobban fejlődsz a 3-tól kezdőként. Az a lényeg, hogy minden alkalommal egész testes edzést csinálj, ami azt jelenti, nincs még szét bontva az edzésterved izomcsoportokra/napokra. Minden edzésen leedzed az egész tested, alap gyakorlatokkal. Tárogatás, fekve nyomás, csigán lehúzás, T-rudas evezés, oldal emelés, nyakból nyomás, állva kétkezes bicepsz hajlítás, homlokra engedés, comb feszítő gépen, comb hajlító gépen, guggolás, hasprés, lábemelés. Súlyokat úgy válaszd meg, hogy szabályosan menjen mindenből a 6 x 10-12.
    A gyakorlatok szabályos végrehajtása nagyon fontos, szerencsére ma már interneten ezt meg tudod nézni videó formájában. De talán jobb egy edző segítségét kérni az első hónapban. Ezt csináld 3-6 hónapig. Súlyokon persze emelgethetsz ahogy erősödsz. Amikor emelsz a súlyon, lemehetsz 6 X 8 ismétlésre is, aztán ahogy erősödsz, emelheted az ismétlés számot 10-12-re megint. Edzés előtt egy normális 10 perces bemelegítés, és minden gyakorlat első sorozata, könnyű bemelegítő súllyal menjen. Ha ezt normálisan csinálod, és mellette tényleg jól táplálkozol, fehérjedúsan, minőségi húsokkal, akkor 3-6 hónap alatt 5-10kg izomnak rajtad kell lennie pluszban. Utána mehet a heti 4 napos, kettébontva az edzést, többféle gyakorlattal.

Más jellegű a két sport, az biztos, hogy a kerékpár az érrendszert, tüdőt, szívet jobban edzi, de a body meg a fizikumod, ízületeidet tudja nagyon komolyan megerősíteni, ami szintén rendkívül jó közérzetet tud biztosítani. Én talán annyira jól soha nem éreztem magam a bőrömben, mint amikor 5-6 év body után sikerült elérnem egy elég masszív fizikumot. Utána sajnos sérülések miatt sok szünet volt, meg kevesebb szabadidő. Rendszertelenebbé vált és a mostani fizikumom köszönő viszonyban nincs már a régebbivel. Akármennyit bicajoztam, nem tudta azt az érzést visszaadni. Persze a bicajt más miatt szeretem, és kiváló sport. Nekem nehéz lenne döntenem, hogy melyiket is szeretem jobban. :)

Nem lehetetlen a két sportot egyidejűleg űzni, de időnként egyikből vissza kell venni a másik javára.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés