Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tiby_83
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy jó választás lenne-e egy Ryzen 9600X-hez egy [ID Cooling 226 XT]?
Dupla tornyos ventit nem szeretnék, mert szerintem az hatalmas, illetve nagyobb mozgásterem lenne ezzel a bordával a ramokat illetően.
-
Szia,
Az a 40k nagyon sok, addig nem szükséges elmenni. Ezek közül bármelyik szóba jöhet:
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 17k
Thermalright Phantom Spirit 120 SE - 19k
be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042) - 19k
Thermalright Peerless Assassin 120 Black - 20k
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 20k
Zalman CNPS14X Duo Black - 20k
Thermalright Royal Pretor 130 - 25k
Deepcool AK620 ZERO DARK (R-AK620-BKNNMT-G-1) - 28kSzínben megfelelőek (ha mégis meggondolnád magad):
Thermalright Peerless Assassin 140 White - 23k
Deepcool AK620 (R-AK620-WHNNMT-G-1) - 28k -
sgg
tag
Sziasztok, megvásároltam az alábbi cuccokat, a cél az lenne, hogy minél halkabb legyen alapesetben (nyilván ha van terhelés, akkor jön a zaj is)
Árban azért 40K körül megállnék, de most pár ezer ft már nem fog számítani!
NZXT H7 Flow (2024) All White
MSI B650 Tomahawk
CPU: 9700X , VGA nincs egyenlőre , lehet hogy később lesz valami egyenlőre nincs tervben
Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast EXPO
Nincs preferencia, nem kell rgb/szin semmiA lényeg, milyen CPU hűtőt tudnátok javasolni, ha figyelembe vesszük, hogy proci csere lehet később! Vizes hűtés is ok nekem!
TÁP: Seasonic Core GX-850 ATX 3.1
Köszönöm szépen
-
válasz
Nonner
üzenetére
a Dark Rock TF2 is elég lehet?
A TF2 egy topflow hűtő, nem látom értelmét toronyházba építeni, pláne ebbe a típusba. Szinte bármi szóba jöhet ezek közül:
Thermalright Peerless Assassin 120 Black - 20k
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 20k
Thermalright Royal Pretor 130 - 25k
Deepcool AK620 ZERO DARK (R-AK620-BKNNMT-G-1) - 28kPasztában a folyékony fémes típusokat elengedném
Jól teszed. Ma már ezek nem igazán aktuálisak, egyedül delidnél lehetnek érdekesek, de ott is többnyire egyedi esetekben.
A Noctua NT-H2 jó lehet?
Igen, bár a felsorolt hűtőkhöz jó minőségű, nem fém alapú pasztát mellékelnek a gyártók, azokkal is teljesen jó vagy és nem kell külön pasztát venni.
További felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok.
-
deny330
senior tag
válasz
Rowon
üzenetére
Van 20-30k körül olyan ami ajánlott AiO esetleg? Sosem volt vízhűtésem, nem tudom pontosan mifán terem.
Szerk: Olvastam, hogy alacsonyabb ventilátor fordulaton képes azonos hűtő teljesítményt leadni egy AiO hűtő egy léghűtővel szemben. Ez ebben a formában igaz? Videó/képszerkesztés miatt lesz alapvetően pc upgrade, és az export folyamatot sokszor hagyom éjjelre amíg alszok, szóval nem hátrány ha halk a cucc. Ha belefér a keretbe vagy csak picit lógna ki, és zajszinten is nyernék az AiO hűtővel, akkor határozottan érdekelne a dolog. -
Nonner
tag
Új pc-t építek és segítséget kérnék a hűtő és paszta vásárláshoz. Hűtőnek a Be quiet! Dark Rock 5-öt néztem ki, esetleg a Dark Rock TF2 is elég lehet? A házban 3 beépített ventillátor van.
Pasztában a folyékony fémes típusokat elengedném az esetleges szivárgás, zárlat veszély miatt (+ évi 1-2 alkalommal hosszabb útra is viszem a pc-t, fektetve szállítva, ami növeli a kockázatot), így a Be Quiet! DC2 Pro kilőve. A Noctua NT-H2 jó lehet?1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 30-40 ezer Ft maximum
2.: Milyen házba kerül? Be quiet! Silent Base 802 Black, mesh módra építve
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte X870E AORUS ELITE WIFI7, ATX
4.: Processzor és videókártya típusa? Ryzen 7 9700X, tuning nélkül, Sapphire Pulse RX 9070, tuning nélkül
5.: Ramok pontos típusa? Kingston Fury Beast 2x16GB DDR5 6000 MHz
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) RGB nem kell, szín mindegy. Halk és hatékony legyen -
deny330
senior tag
válasz
Rowon
üzenetére
20-30k, ha van rajta valami rgb/fehér világítás az nem lenne rossz, de amúgy nem fontos. Inkább jövőálló legyen, ha később ne adja isten I9-et dobnék bele, vagy akármit, meg nyilván legyen csendes.
Akkor ezt a digit kijelzőt elengedjem? Nem tudom mennyire macera vagy sem, de abból ítélve amit írtál inkább csak nyűg. -
válasz
deny330
üzenetére
Ár és egyéb igények?
de picit belebuzultam ezekbe a digitális kijelzős hűtőkbe
Totál fölösleges, annyit nem fogod te azt nézegetni, hogy mi van ráírva. Persze én nem vagyok semmi jó elrontója, de elsősorban az az ergonómikus, ha a monitoron vannak megjelenítve a fontosabb hőmérséklet értékek.
Szerk.: ja meg nem mellesleg lehet majd bohóckodni a saját gyári szoftverével a kijelzőnek, ami plusz egy kéretlen bloatware a rendszereden, nem mintha a Windows alapból nem lenne tele mindenféle kacattal. Annak lehet frissítgetni a verzióit, HA egyáltalán méltóztatik a gyártó majd szoftvert frissíteni, nem pedig azzal is +1 támadási felület lesz a gépeden.
-
deny330
senior tag
Sziasztok!
Core ultra 5 245Kf mellé korábban Be Quiet! Pure Rock Pro 3 hűtőt ajánlott kolléga gépösszerakós topicban. Semmi bajom nincs az égvilágon vele, de picit belebuzultam ezekbe a digitális kijelzős hűtőkbe. Egy Deepcool AK500 Digital Pro esetleg jó lehet a Be Quiet helyett? OC nincs tervben.
Ha nem beszélnek le róla, akkor Thermaltake View 270 házba menne, Asus Tuf Gaming B860M-Plus Wifi alaplappal. Procit fentebb írtam, vga egy Gigabyte RTX2070S Windforce X3, ramok: G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5RS -
válasz
kiszi07
üzenetére
Szia,
Thermalright Royal Pretor 130 - 25k -
kiszi07
senior tag
Sziasztok!
Jó ár/érték, kb 100 euró
Endorfy Arx 500 Air
MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI
I7 13700K
MSI GeForce RTX 5070 GAMING TRIO OC
CORSAIR Vengeance grau DIMM Kit 32GB, DDR5-6000
Nincs rá szükségem, inkább ne.Sajnos a be quiet! Dark Rock 4 (BK021) kevéske neki.
Köszi előre is. -
UserX
addikt
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Köszönöm!

Szerk.: A Thermalright-nál nem ír AM4 kompatibilitást, a ID Cooling meg nem kapható...
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Jó ár/érték arány, de minél kevesebb, annál jobb...
Itt van a 'kutya eltemetve': SILVERSTONE
A maximális magasság: 138 mm!!!
Gigabyte B450M Gaming
AMD Ryzen 7 5700G
RTX 3090 (használt, próbálok egy garis példányt kifogni…)
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
Lényegtelen, a zárt házban nem is látszik semmi csilli-villi...A lényeg, hogy hűvösen tartsa a procit, azaz tegye a dolgát!Köszönettel!
-
válasz
Dzsee326
üzenetére
Azt hiszem az ID cooling emiatt esett ki a szórásból.
Az ID-Cooling egy márka, nem egy hűtőtípus, így ez alapján nem teljesen értem, hogy mi és miért esett ki a "szórásból".
Valamelyiknél a RAM-ba akadást is olvastam
Ez megint termékspecifikus és ugyanerre számíthatsz majdnem minden ikertornyos hűtőnél, például a Peerless Assassinnál is, ami a jelöltjeid között szerepel. Szerencsére a ramjaid alacsony profilúak, így nem lesz gond.
Szóval a kérdés alapvetően, hogy melyik lenne a fenti kettőből ajánlottabb, esetleg valami teljesen más?
Részemről a Peerless Assassin. Jobb konstrukció. Valamivel többért:
-
Dzsee326
tag
Sziasztok, alakulóban van egy új gép. Ajánlások alapján 2 jelöltem van hűtésre:
Arctic - Freezer 36 Black CPU cooler - ACFRE00123A
Thermalright - Peerless Assassin 120 SE
nagyon max 20k
Montech air 903//Chieftec apex air. Szemre sok különbséget nem látok, ára miatt a Montech felé hajlok
ASRock B650M-HDV/M.2
Ryzen5 7500f
VGA egyelőre a régi gtx960, amint lehetőségem engedicsere erre:
SAPPHIRE Radeon RX 9060 XT Pulse OC 16GB GDDR6 128bit (11350-03-20G)
Részemről semmi tuning, barkácsolás
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C30BBEK2-32
Ne szívjak a szereléssel. Azt hiszem az ID cooling emiatt esett ki a szórásból. Valamelyiknél a RAM-ba akadást is olvastamSzóval a kérdés alapvetően, hogy melyik lenne a fenti kettőből ajánlottabb, esetleg valami teljesen más?
-
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Szia,
Ami most árban szerintem nagyon megéri:
Thermalright Assassin X 120 Refined SE - 7800 forint az 0ázisnál. Ilyen áron, ilyen halk ventivel szerelt toronyhűtőt mostanában nem fogsz kapni máshol, így elsőnek erre néznék rá.
Ami még szóba jöhet:
ID-COOLING SE-214-XT BLACK - 9k
ID-COOLING SE-224-XTS Black (SE-224-XTS-BK) - 10k
ID-COOLING FROZN A410 Black - 11kalaphelyzetben lassan forgó ventis megoldás lenne jó.
Ezt majd neked kell beállítanod az UEFI beállításokban, hogy mennyire forogjon gyorsan, vagy lassan.
-
< CyberBob >
őstag
Sziasztok!
CPU gyári hűtőt cserélnék halkabbra. Irodai munka és játék a felhasználás.
Jól teszi a dolgát a gyári megoldás hűtésileg csak sokszor hangos.1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
10-15 k
Egy Sharkoon midi torony (hely van bőven)
Asrock h310cm-dvs
4.: Processzor és videokártya típusa?
Intel I7-8700, vga cserélve lesz valami középkategóriára.
5. Ramok normál magasak.Valami nagy (12 cm), de alaphelyzetben lassan forgó ventis megoldás lenne jó.
-
s3toraph
senior tag
-
válasz
s3toraph
üzenetére
Szia,
A TDP limittel kapcsolatban én kicsit szkeptikus lennék, mert senki nem tudja, hogy az adott gyártó mi alapján írja oda, hogy ennyi vagy annyi TDP-t tud (szerinte). Ilyen-olyan-amolyan házon belüli szintetikus tesztek pedig nem biztos, hogy a valós felhasználást fogják tükrözni, mint pl. amikor Józsika gépébe be van szerelve, a szoba sarkába be van tolva a gépház, hogy levegőt se tudjon kapni, mellette meg 40 fok van nyáron odakint, bent a szobában 30, mert a szülők klíma helyett cigarettára meg guggolós borra költötték a pénzt. Most nyilván túloztam kicsit, csak azért írom, hogy próbáljuk meg életszerűen vizsgálni azokat a 200+ wattokat, amiket odagondolnak a gyártók.A Chieftec Apex Air hűtés szempontjából egy nagyon jó ház, egyfelől jól szellőzik, másfelől 175 mm magas hűtő fér bele, amekkora magasságba szinte minden belefér, tehát a magassággal itt nem is kell kalkulálnod.
A sok szálas működés és a tuningolhatóság végett én valami erőteljesebb hűtőt néznék ebből a listából és előtérbe helyezném a két ventilátoros ikertornyokat. Például:
Thermalright Royal Pretor 130 - 260W TDP, 1500g
Deepcool AK620 (R-AK620-BKNNMT-G) - 260W TDP, 1456g
JONSBO HX7280 - 280W TDP, 1300g
Ezek közül az első kettőre néznék rá jobban. A Jonsbo hűtő is jó, viszont méretre nagyon nagy... Ez alá mindenképpen alacsony profilú memória kellene és azzal is számolni kell, hogy nehezebb lesz tőle bármit is csinálni a gépházban. A Royal Pretor igazi nagyágyú, most nagy a hype körülötte, ami valószínűleg nem is alaptalan, mert tényleg jó hűtő. Egyetlen hibát látok benne, hogy 130-as a középső ventilátora, ami teljesen egyedi, szóval vagy tudsz a helyére valamit szerelni, ha megkotlana, vagy nem. Ahogy elnézem a Black verzióra 6 év jótállást ad a Thermalright, ami igen szép idő, viszont a magyar webáruházak meg próbálják ezt minél kisebbre lefaragni, valahol csak 2 év. Én ezt a hűtőt venném most és lehetőleg onnan, ahol minél több év garanciát vállal rá a bolt.
Szükség esetén még írhatok más alternatívákat is, pl. Thermalright Phantom Spirit 120 SE vagy Thermalright Phantom Spirit 120 EVO, de igazából a Pretorral teljesen jó leszel. -
s3toraph
senior tag
Sziasztok,
CPU hűtő vásárlásban kérnék tanácsot, egy jóbarátomnak lesz új komplett PC-je.
A konfig éppen kialakulóban. Tehát alaplap, ház, RAM még nem fixálódott.Az alábbiakat néztem ki eddig, és leginkább az SE-226-XT és a Pure Rock Pro 3 a szimpatikus eddig.
Ti mit ajánlanátok? Nem csak ebből a listából, lehet más is.
Fontos, hogy le bírja hűteni a procit biztonsággal, és mellette annyira halk legyen, amennyire lehetséges. Vízhűtést nem akar.be quiet! Pure Rock Pro 3 (BK042) - 250W TDP, 1400g
ID-COOLING SE-226-XT BLACK - 250W TDP, 1400g
Thermalright Royal Pretor 130 - 260W TDP, 1500g
ID-COOLING SE-207-XT ARGB - 280W TDP, 1800g
Deepcool AK620 (R-AK620-BKNNMT-G) - 260W TDP, 1456g
ENDORFY Fortis 5 (EY3A008) - 220W TDP, 800g
JONSBO HX7280 - 280W TDP, 1300g
JONSBO HX-6250 140mm - 250W DP, 1500gElőre is köszönöm a segítséget!

20-40k
Még kérdéses, valami jól szellőző kellene, utána nézés/kérdezés folyamatban.
Eddig egy Chiftec Apex Air egy lehetséges opció.
Ez sincs még meg pontosan.
Intel Core Ultra 7 265K - Ez a proci már fix.VGA egyelőre egy használt lesz, mert munkagép elsősorban és csak annyi a lényeg, hogy 3 db monitoron tudjon dolgozni egyszerre, mint eddig is. Szóval 1060-1660S kategória van becélozva. Később sem valószínű, hogy RTX5070-nél komolyabb kerülne bele a gépbe.
Még nincs pontos típus, de valami normál magas, mint a Kingston hyperX-ek. Pl. mint ez.
Egyedül annyi, hogy lehetőleg ne csillogjon-villogjon. Ha van is rajta minimális RGB, lehessen lekapcsolni. -
válasz
ReFleXx
üzenetére
Sajnos nem talaltam cooler listat amiben a magassagra lehetne szurni
Ott van az összefoglalóban (lásd kép).
Masik opcio a Peerless Assassin 120 MINI lett volna mert az csak 135mm, de nem kaphato az adott beszallitonal.
Esetleg ez?
ID-COOLING SE-207-XT SLIM SNOW - 19k
Gyári oldal: https://www.idcooling.com/product/detail?id=312&name=SE-207-XT%20SLIM

-
-
válasz
ReFleXx
üzenetére
Na látod, ez pont egy érdekes szempont lenne, hogy mibe megy, ezek szerint szerverbe.
Jobb ötletem nincs, a 150 mm alatti magasságba szinte semmi nem fér bele, amiket ezekre a procikra rátennék. A Phantom Spirit is magasabb (154 mm).
-
-
válasz
ReFleXx
üzenetére
~~~
CPU léghűtés kibeszélő
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851 -
ReFleXx
addikt
Tudtok olyan cpu coolert ajanlani ami 15 centi magassag alatt van es elbirkozik egy Ryzen 9900x vagy ultra7 265k-val?
-
válasz
F.B.I.
üzenetére
Szia,
Ha nem termékajánlásra van szükséged, akkor légy szíves ide írj:
CPU léghűtés kibeszélő
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5) -
F.B.I.
veterán
Üdv!
Lehetséges volna, hogy egy 7800X3D - ra kevés egy Endorfy Fortis 5 dual fan kevés lenne, egy 7 ventillátoros házban? 22 C fokos szobában felment a hőmérséklet, - 20 CO - al, 90 C fokra, miközben a 14 Cm venti 1500 rpm - en tekert.
-
válasz
gytompi
üzenetére
Szia,
Írok több lehetőséget. Ez az overkill dolog egyébként olyan, hogy tavaly eladtam a Phantom Spiritemet, mert úgy voltam vele, hogy nekem ez a proci elég. Most 1 évre rá vettem egy 5950x-et... Sosem tudni, hogy mikor fejlesztesz megint, ha az a plusz párezer forint nem vág földhöz, akkor én valami tartósabbat vennék.
Ami szvsz szóba jöhet 15k-ig:
ID-COOLING FROZN A610 Black - 15kAz egybe forrasztott talp miatt jobb hőelvezetést biztosít az AM5 prociknak. Nyilván a 7500F-nek nincs akkora igénye, de azért gondolván a jövőre én valami ilyesmit vennék.
Más, ami nem forrasztott talpú:
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 13kHajszál híján de befér a házadba. Kisebb tornyok feketében:
Thermalright Assassin X 120 Refined SE - 8k (nem teljesen fekete, de nagyon jó ára van)
ID-COOLING SE-224-XTS Black (SE-224-XTS-BK) - 10kTovábbi nagyágyúk 20k-ig:
Thermalright Peerless Assassin 120 Black - 20k -
gytompi
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán tudok dönteni, hogy egy kisebb fajta coolert válasszak az esztétik miatt, vagy egy nagyobbat, ami halkabb, jobb, mint egy kisebb, viszont lehet még overkill is lenne?
Tudtok ajánlani valami köztest?
Phantom spiritet neztem nagyobb meretbol
Kisebb meretbol ID-cool SE 214xt
max 15k
Lian Li lancool 205M
asrock b850m pro rs wifi
7500f 9060xt
kingston renegade ddr5 6000
fekete -
z123456z
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
Bocsi, még egy kérdés: azt lehet tudni, hogy milyen magas RAM fér el alatta, vagy az lap függő? X870-ről rábeszéltek B650-re, ebből az MSI MAG B650 Tomahawk típust nézegetem. Ebbe menne egy 7800/9800x3d, és erre az említett Thermalright Phantom Spirit SE. 33 és egy 43 mm magas RAM-ok között vacilálok, a magasabb olcsóbb. De ha nem fér el alatta...?
-
válasz
z123456z
üzenetére
Rendben, mivel semmilyen egyéb igényedről nem tudok, így a kérdésedre válaszolva a Phantom Spirit elég, és most igen jó áron van ahhoz, hogy megérje ránézni.
https://www.arukereso.hu/szamitogep-huto-c3094/thermalright/phantom-spirit-120-se-p1005219121/
AiO-t ezek a procik nem igényelnek. -
z123456z
őstag
válasz
Rowon
üzenetére
Bocsáss meg a pongyola fogalmazásért, bár én nem látom összevisszaságnak. Annyit szeretnék tudni, hogy egy jól szellőző házban, 7800x3d vagy 9800x3d hűtésére melyik Thermalright hűtő, vagy a Phantom Spirit melyik változata a legoptimálisabb, vagy melyikre felesleges költeni, mert nem tud annyival többet?
-
válasz
z123456z
üzenetére
Kezdésnek olvasd el a topikösszefoglalót és a téma összefoglalót, utána tedd fel a kérdésedet, mert ebben az összevisszaságban én nem tudom eldönteni, hogy pontosan mi az igényed.
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
Téma tudnivalók
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Egy Lancool 215 házban 7800xd3/9800xd3 ( még nincs eldöntve ) procit tervezek hűteni valamelyik Phantom Spirit hűtővel. Szerintem OC-t nem tervez a gyerek. Ramok sincsenek még meg. Elegendő az SE, vagy megéri a plusz költséget az EVO? És láttam valami Assasin 140-et is, még képben lehet az is. A 120SE szimpatikus az ára miatt. Vagy inkább AIO ( szinte kizárólag játékra lesz ) ? Köszönöm.
-
válasz
Joker88
üzenetére
Szia,
Írok több fajtát, mert így nekem nem egyértelmű.
RGB:
ID-COOLING SE-214-XT ARGB - 9k
ID-COOLING SE-224-XTS ARGB Black - 10k
be quiet! Pure Rock 3 LX (BK040) - 14kNem RGB:
Thermalright Assassin X 120 Refined SE - 8k
be quiet! Pure Rock 3 (BK039) - 13kSzerk.: még annyi, hogy a felső ventilátort én inkább a gép elejére szerelném, ha a férőhely engedi.
-
Joker88
őstag
Tudnátok nekem ajánlani CPU hűtőt ? A keretem olyan 10-15.000 Ft. * kiegészítés, egyéb igények ha villog mint a tücsök p**, az sem gond.. A RAMok is világítanak.. bár nem nagyon látszódik, mert lenn van az asztal alján..
Konfig:
Ház : [darkFlash A290 White]
Alaplap : [Asus prime A520M-A II Prime]
CPU: [AMD Ryzen 5 4600G 3,7GHz] + a gyári hűtője
VGA: [EVGA 3060RTX]
SSD : [Kingston NV3 1TB]
RAM: 16GB DDR4
Jelenleg ilyen a ház belül (annyi változtatással, hogy a felső hűtő hátrébb került )
-
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Igen, valószínűleg fel tudod rá rakni, viszont a kérdés inkább ebbe a topikba való: CPU léghűtés kibeszélő
-
Sziaszok ,
a gyerek gépében van most az Intel I 5 10600 ra egy Be quiet Pure Rock 2 ami tökéletes. Most vettem neki egy Ryzen 7 7700-at és a kérdésem az , hogy fel tudom e rakni a hűtőt a z AMD procira ? A hűtő dobozában van egy AMD kit is a doboz oldalán viszont nincs AM5 támogatás feltüntetve. Ellenben a Be Quiet oldalán elvileg támogatott
Jó lenne biztosra tudni , mert ha lehet nem vennék hűtőt.
-
-
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 20K max
2.: Milyen házba kerül? Thermaltake Commander MS-III (155 mm fér be max)
3.: Milyen alaplapra lesz? Asrock B550 Extreme 4
4.: Processzor és videókártya típusa? AMD Ryzen 9 5950x (105 W)
5.: Ramok pontos típusa? Gkill F4-3000C16D-32GISB
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) - beférjen, olcsó és halk legyen
Mit javasoltok? -
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Milyen léghűtést ajánlotok?
Mennyit szánsz a hűtőre? 10-13eFt + posta
Bár itt inkább a legolcsóbb verzió érdekel ami még elfogadható zaj és minőséggel rendelkezik a megfelelő hűtés mellett.
Milyen házba kerül? AeroCool CS-104
Milyen alaplapra lesz? Asus H81M-K
Processzor, gpu típisa: intel i7-4790, MSI gtx 960 4g
Ramok pontos típusa? Samsung M378B1G73QH0-CK0
Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) 4-pines PWM, szín mindegy, rgb nem kell.
Köszönöm. -
válasz
123sylaar
üzenetére
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00121A - 12k
ARCTIC Freezer 36 ACFRE00123A - 13kLényegében a fekete verzió egy ezressel drágább. Egyébként ennél a procinál a CO-t is lehet állítani, azzal is nyersz valamennyi hőfokot. Bővebben itt tudnak segíteni:
https://prohardver.hu/tema/amd_ryzen_9_7_5_3_5600x_5800x_5900x_5950x_zen_3_am/friss.html -
123sylaar
aktív tag
válasz
Rowon
üzenetére
1. Annyit szánok rá, amennyit minimálisan feltétlenül szükséges ahhoz, hogy megfelelő teljesítményű hűtőt vegyek. (ne legyen magas a hőfok terhelésnél sem. pl. 80 fok)
2. Asus A21
3. Asus TUF GAMING B450M-PLUS II
4. R7 5800X+RTX 5070
5. G. SKILL 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16
6. Semmi sallang az ára a lényeg. -
123sylaar
aktív tag
Sziasztok!
Lecseréltem az r5 5600-at r7 5800x-re és a korábbi Cooler Master TX3-as hűtő igencsak kevésnek bizonyul sajnos.
Tudnátok ajánlani olyat, ami a lehető legolcsób megoldás, de mégis megfelelően lehűti?
Asus 21 a ház. -
válasz
Csibor007
üzenetére
A topik itt CSAK és kizárólag léghűtésekkel foglalkozik. A téma tudnivalókban egyértelműsítve van a dolog, a kompakt vízhűtéses topikra mutató link is megtalálható benne, bővebben ott tudsz érdeklődni.
Most belekezdhetek abba a történetbe, hogy szerintem erre a procira semmi értelme nincs vízhűtést venni, majd jön egy másik fórumozó, aki ennek ellenkezőjét mondja... Szóval én ebbe bele sem kezdek, léghűtést tudok ajánlani CSAK és kizárólag.

15k léghűtésre elég sovány, de nem lehetetlen. Elsőre, ami RGB és valamennyire passzolna is, az ez:
ID-COOLING FROZN A610 ARGB Black - 21kViszont ez kilóg a 15k-s keretből. Ami még van, azok kisebb hűtők, de nem annyira rosszak, viszont a felépítése miatt én azért inkább az első felé hajlanék. A döntés nyilván a tiéd.
ID-COOLING SE-224-XTS ARGB Black - 10k
be quiet! Pure Rock 3 LX (BK040) - 14k
ID-COOLING FROZN A410 ARGB PWM - 14kTudom, ez nem sok. Viszonylag kicsi hűtőt fogad a ház, az ikertornyos hűtő meg valószínűleg nem is fér el kényelmesen, rá is lóg a ramra, ami kitakarja az RGB-t, plusz drágább is. Részemről ezeket tudom ajánlani.
-
Csibor007
kezdő
Léghűtésre 15k vízhűtésre 30k még nem tudom melyiket szeretném és elége ha ennyit szánok rá
Darkflash FT418
Msi b650 gaming plusz wifi atx
Ryzen 5 7600x , rx6750xt ezt szertém majd cserélni 5070-re
Kingston Fury Beast RGB
Legyen rgb és ha lehet passzoljon a házba lévő ventilátorokkal.
Köszönöm a segítséget
-
Csibor007
kezdő
Sziasztok .
Egy Darkflash FT418 +7 db venti , keresek lég vagy folyadék hűtést mit ajánlanátok ami olcsó de jó is ( már minden megvan csak ez hiányzik)
Lap msi b650 atx gaming plusz wifi
Proci 5 7600x
Köszönöm előre is -
-
zsotty4
tag
Sziasztok!
Egy Asus B660 TUF gaming 4d pro phanteks p360a (3 ventivel) házban szeretném lecserélni a 12400f-et egy 14600k-ra. Oka hogy most a BF6 jár hozzá amit egyébként is megvennék, és egész jó áron kapható az alzánál. (azt nem tudom összességében megéri-e az upgrade...de már rég költöttem a gépre , na )
Tudom hogy a DDR4 kicsit visszafogja majd, de a hütés nagyobb kérdőjel számomra.
Jelenleg egy SilentumPC Fortis5 van rajta. Kérdésem annyi, hogy szerintetek ez elegendő lesz a mindennapos használatra? B660as lappal egyáltalán milyen energia és fesz beállításokat tudnék alkalmazni egy K procin?
-
Zadia
senior tag
Sziasztok
Annyi lenne a kérdésem,hogy egy Thermaright Assasinb120 SE elegendő egy Ryzen 5 7600X lehűtésére? Nincs tuning. -
suits
tag
Üdv
Lehet hülye a kérdés de egy cpu léghűtést(nem a ventilátort hanem a tornyot) el lehet forgatni 90fokkal?
Ilyen [link] házat akarok venni(kénytelen vagyok ilyet venni mert nem tudom az asztal jobb oldalára rakni a gépet)
Ez ilyen inverz megoldás az alaplap nem fejtetőn(mint annál a pár inverz gépnél ami létezik) van hanem 90 fokkal van elforgatva és a vga vertikálisan megy bele
Elég sok videót találok róla yt/tiktok-on de mind vízhűtővel van.
Ezért nehéz elképzelni hogy hogy nézki léghűtővel
chatgpt szerint el lehet forditani a tornyokat de nem mindegyik cpu hűtőnek
Én egy fehér ARCTIC Freezer 36 A-RGB White-t szeretnék csak -
válasz
Meggyi001
üzenetére
A lényeg, hogy elégedett vagy, azon a pár ezer forinton már nem múlik a világ sorsa. Ha esetleg valakinek venni akarsz majd a jövőben ilyen hűtőt, akkor érdemes lehet figyelni az akciózásokat. Egy kis plusz infó volt.

Szerk.: a BestByte gyakran akciózza az Endorfys cuccokat. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Meggyi001
üzenetére
Szia ,
Régi Alpenföhn imádott brutál léghűtésemhez nem találtam AM5 kit et ,így hoztam 2db léghűtést ebben az ársávban ,
Egyik az említett Artic 36 volt ,másik pedig egy ID SE-207-XT - picit olcsóbb az utóbbi ,
[kép]
A fent említett ID két tornyos ,halk a venti és jobban is hűt ,viszont kell alá egy normális paszta pl. mx4/6.
Artic csak egy toronnyal rendelkezik és ha a két ventit rárakod hangosabb is.
+ műanyagból van a hozzátartozó contact frame k!
Győztes egyértelműen az ID megoldása
-
Szevasztok, egy gyors kérdés. Még ma meg szeretném venni, hogy holnap be is szerelhessem.
1: 15-25k
2: Általános ház, nincs oldala, hang nem lényeges szempont
3: Asrock B650M HDV / M.2
4: Ryzen 5 7600X - RTX 5070 12GB
5: Patriot Viper Venom 32GB KIT DDR5 6000MHz
6: egyéb igény nincs, hűccsön
Lenne két kiszemeltem, melyik lenne a jobb vajon?
2: Cooler Master HYPER 212 BLACK X DUO
(ez tök bejönne amúgy, ha a csövek közvetlenül érintkeznének a procival. így kicsit lassabb a hőátadás nem?)Vagy ha van ennél jobb tipp, várom. Köszönöm szépen!
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Jelenleg egy Megahalems hutom van egy i7 13700 cpuval. Erdemes lehet lecserelnem egy Deepcool LE500 hűtőt?
A jelenlegi hűtővel eleg sokszor felugrik a ventifordulat.
-
Csandi
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
A táp megfordítás vicces kérdés. Elméletben igen meg lehet fordítani, gyakorlatban viszont, ugye a fali konnektorból érkező kábel a gép hátuljába megy, viszont mivel a táp a ház elején van, így van egy belső kábel ami hátravezeti, és ezt a tápba kell ugye dugni. Na most ha a tápon nem olyan irányban áll a csatlakozó akkor ezt nem tudod megtenni, csak ha egy 180 fokos törést raksz a gépben található áramkábelre, amit hát nem érdemes szerintem. Ezér áll nekem is úgy a táp,, hogy a ventije a gép közepe felé néz. Nem így akarnám, de az RM850x-el így jön ki. Ha egy másik tápon pont fordítva van az áram csatlakozó akkor azzal úgy jó.
De amúgy be van állítva, hogy csak akkor pörögjön fel a táp ventije amikor úgy érzi süzksége van rá, egyszer nem pörgött még fel, de azért kézrátétellel meleg szokott lenni. Nem forró, de meleg.
-
válasz
Csandi
üzenetére
Akkor vagy 1 ventis lesz a téma (bár akkor lehetne olyan Noctua is mint az enyém) vagy csak mindkét venti forditva felrakva.
Leveszitek az egyik ventilátort és akkor nem kell Noctuát venni. Vagy vannak eleve egy ventivel piacra dobott hűtők is, mint az ID-Cooling SE-207-XT Slim, vagy a Thermalright Peerless Assassin 120 Mini Black. -
válasz
Csandi
üzenetére
Annál pedig mindenképp jobb megfordítani és hátulról intakelni, mint sem, hogy a táp melegét, és a vidikari általt meleket húzza át magán a procihűtő szerintem..
Lehetséges. A tápot gondolom meg is lehet fordítani, hogy a ház elejéről szívjon a ventilátora, úgy nem is fog a két ventilátor egymás ellen dolgozni, na meg ezek a mai tápok azért annyira sok hőt már nem termelnek a hatékonyságuk miatt. Pontosat persze csak akkor lehetne itt is mondani, ha ott lenne a gép előtted, tesztelnéd valami benchmark progival aztán lehetne nézegetni a szenzorokat meg hőmérővel méricskélni mindenfelé a házban, hogy mi-mennyire melegszik.Vagyis nem csak szerintem, az AP201 esetében volt egy ázsiai teszter aki a létező összes kombinációt kipróbálta és felrakta youtube-ra, és ott is így volt a legjobb, azért ilyen nekem is.
Szuper, akkor viszont nincs miről beszélni, ennek az útját már valaki kitaposta előttetek.
-
Csandi
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Szerintem már a ház hátsó venti miatt sem férne oda még a hűtő ventije is. Vagy ha pont el is férnek, valszeg nem optimális.
Olyan mint, hogy ha megnézed a képemen alul a vidikari alatt nincs venti. Tesztelve volt, ha oda beraksz ventit konkrétan rosszabb mintha csak a GPU húzza be magától.
Akkor vagy 1 ventis lesz a téma (bár akkor lehetne olyan Noctua is mint az enyém) vagy csak mindkét venti forditva felrakva. -
Csandi
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Köszönöm, akkor valamelyik lesz a listáról. Ha romlik is a hűtés a flippelt ventik miatt, kétlem, hogy annyit romlana ami már problémás egy 9800X3D-nek.
Annál pedig mindenképp jobb megfordítani és hátulról intakelni, mint sem, hogy a táp melegét, és a vidikari általt meleket húzza át magán a procihűtő szerintem.. Vagyis nem csak szerintem, az AP201 esetében volt egy ázsiai teszter aki a létező összes kombinációt kipróbálta és felrakta youtube-ra, és ott is így volt a legjobb, azért ilyen nekem is. Gondolom a Jonsbo-nál is ez a logika, mivel ugyanaz a felépítés.
-
válasz
Csandi
üzenetére
Amik 2 ventisek, ott gondolom meg lehet fordítani a ventiket, hogy a levegő abba az irányba áramoljon amit küldtem képet nyilakkal?
Igen, bár jó kérdés, hogy a megfordított ventilátor fog-e valami zajt produkálni. Erre látatlanban nem tudok előre mit mondani.
Illetve a átszerelni a ventiket, hogy szemből nézve "közép-jobb" helyett "bal-közép"-en legyenek nincs értelme, mivel bal oldali ventinek ott a ház hátsó ventije, jól gondolom?
Hát, erre akkor tudnék mit mondani, ha lenne itthon ilyen konfigom és tudnám tesztelni, de sajnos nincs ilyen lehetőségem. Ha nincsenek áthelyezve, csak megfordítva, akkor sem tudok olyan kérdéseket megválaszolni, hogy romlik-e így a hűtési teljesítmény, vagy fog-e zörögni a ventilátor, ha nem az eredeti helyre kerül, hanem hátrébb, stb.
Annyit tudok csak biztosan állítani, hogy ennek a procinak elég kell, hogy legyen ezek közül a hűtők közül bármelyik. Amúgy játék alatt szerintem ilyen 85-90 celsius alatti hőfokokat nem biztos, hogy várni kellene, ezzel megint nem lehet mit kezdeni, AMD álláspont szerint ez normális működési hőmérséklet.
illetve csak egy mellék kérdés, az Assassin-t miért hagytad ki a listából? pusztán kiváncsiságból érdekel
Túlzottan drága és egyedi rajta a ventilátor.
Megjelenésre amúgy a listáról a Zero Dark a legszimpibb, ára is oké.
Az egy teljesen fogyasztható hűtő, akár az is nyugodtan mehet. Az előző TG-nek a házas topikból is ilyenje van és elégedett volt vele.
-
Csandi
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Amik 2 ventisek, ott gondolom meg lehet fordítani a ventiket, hogy a levegő abba az irányba áramoljon mint amit küldtem képet nyilakkal?
Illetve a átszerelni a ventiket, hogy szemből nézve "közép-jobb" helyett "bal-közép"-en legyenek nincs értelme, mivel bal oldali ventinek ott a ház hátsó ventije, jól gondolom?
Nekem is ugye a képen a Noctuaban a venti meg van forditva és balról jobbra tolja a levegőt, de ugye ott nincs 2. venti.
Erre van vmi ötleted? (illetve csak egy mellék kérdés, az Assassin-t miért hagytad ki a listából? pusztán kiváncsiságból érdekel)
Megjelenésre amúgy a listáról a Zero Dark meg az A620 a legszimpibbek.
-
válasz
Csandi
üzenetére
Thermalright Peerless Assassin 120 SE - 18k (nem teljesen fekete, de ár-érték arány bajnok)
ID-COOLING FROZN A620 BLACK - 19k
Deepcool AK620 ZERO DARK (R-AK620-BKNNMT-G-1) - 27kSzerintem ezekkel együtt le is van fedve a történet.
-
Csandi
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Tervezzük a gépet haveromnak, először megtetszett neki a CH270, de mituán jobban utánanéztem azt írták, hogy az nem igazán léghűtésre tervezett gép, hanem AIO lenne az ajánlott de arról lebeszéltem. így akkor némi keresgélés után eljutottunk ehhez a Jonsbohoz, ami támogat magas léghűtőket és kb. bármekkora vidikarit is (a megfelő méretű táp mellett persze).
Szóval igen, mondjuk, hogy végleges. Viszont így akkor nem igény, hogy legyen ugyanaz a márka, mert nincs az a design világ mint Deepcoolnál, hogy alapszínen egy türkiz logo. A Jonsbo sima fekete, szóval kb. bármilyen fekete hűtő jöhet.
Ez a ház ugyanaz a struktúra mint az én AP201-em csak kisebb, szóval legalább úgymond már ismerem, csak mégkisebb ami jelen esetben pozitívum. -
Csandi
addikt
válasz
Rowon
üzenetére
Ja jó bocsi akkor:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - mindegy
2.: Milyen házba kerül? - jelen állás szerint egy Jonsbo D32 Pro Mesh (max 169mm magasság) - viszont ebben a házban ugye hátulról lenne az intake és fent az exhaust
3.: Milyen alaplapra lesz? - MSI B850M Mortar Wifi
4.: Processzor és videókártya típusa? 9800X3D - 5090 (pontos típus ebből még nincs meg, de a legtöbb úgyis 4 slotos)
5.: Ramok pontos típusa? - Alapvetően G.Skill Trident Z5 Neo a terv, de ha csak úgy fér el akkor játszhat ennél laposabb is
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) - RGB ne legyen, szín fekete -
válasz
Csandi
üzenetére
Nem raktad offba, én raktam offba.

6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) -
válasz
Blackmate
üzenetére
Szia,
A házba hátulra tudsz-e 120-as ventit szerelni? Legalább valami méretre szükség lenne, ha más nem, akkor viszonyításképpen ezt jó lenne tudni. Ahová hátra lehet 120-as ventit szerelni, ott jó eséllyel kényelmesen elfér egy átlagos méretű toronyhűtő is. 5600G-re javaslatom:
ENDORFY Fera 5 (EY3A005) - 11k
ID-COOLING FROZN A410 Black - 11k
be quiet! Pure Rock 3 (BK039) - 12kAmelyik jobban tetszik, mindnek jónak kell lennie erre a procira.
-
Csandi
addikt
Sziasztok,
Egy Deepcool házba keresek léghűtőt 9800X3D-re ezért abból is Deepcool-okat néztem, hogy design-ban passzoljanak. Ahogy néztem az Assassin 4S az Assassin IV új verziója, viszont csak 1 ventis, de a teljesítményük közel megegyező. Meg fehér is van belőle, ami pozitív mivel még nem dőlt el a ház színe.
Inkább Assassin vagy AK620?
Illetve Assassinból a VC-sről mintha láttam volna egy DerBauer videót amiben az derül ki, hogy elég fölösleges mert alig jobb ha egyáltalán jobb, cserébe sokkal drágább. Ez így van?
Köszi.
-
Blackmate
őstag
AMD Ryzen 5 5600G gyári hűtőjét szeretném lecserélni valami halkabbra és hatékonyabbra. Játék nem lesz rajta, az AMD GPU-ja lesz csak használva. A CPU sem csúcskategóriás, így ehhez mérten ár/érték arányban van ajánlott AM4-es hűtő?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-20e
2.: Milyen házba kerül? jól szellőző, noname midi ATX ház (klasszik 2x5,25" ODD hely elöl, táp fent található)
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte B550MK
4.: Processzor és videókártya típusa? AMD Ryzen 5 5600G, nincs dedikált VGA
5.: Ramok pontos típusa? 2 db ingston 32GB DDR4 3200MHz CL22 (KVR32N22D8/32)
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.) Ha lehet RGB nélkül, vagy legalább kikapcsolható legyen -
kzolee216
senior tag
Sziasztok!
9800x3d hűtésére elegendő a Noctua NH-U14S (két ventis változat) Cpu hűtő?
Előre is köszi a választ!

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- SörcsaPH!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet, jobb, ha lecsapsz rá!
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Fotók, videók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
- Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.6" Full HD - Ryzen 5-7520U - 8GB - 512GB - Win11 PRO - MAGYAR - Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Jó lenne biztosra tudni , mert ha lehet nem vennék hűtőt.