Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#95023) Jahno


Jahno
őstag

No, svéd napi: [link]

Ez az összesített. [Fertőzöttek - Intenzíven - Elhunyt]: [link]

EÜ minisztérium oldala: [link]

Lapozva lehet látni a betegek és elhunytak életkor-eloszlását, itt is a középkorúak és a fiatalok vannak most felívelőben, részben, mert nagyon sok idős elhunyt a november-januári pokolban (szörnyű időszak volt), másrészt, mert az idősek java már itt is oltott.

Némi sallang: "Szóval az intenzív túlélési esélyei itt is rémesek. Nem tudnék százalékot mondani, mert nem minden nap dolgozom ott, de IRDATLANUL sokan halnak meg gépi lélegeztetés közben. Ez sajnos a betegség sajátossága, nagyon rosszul hat rá a szedálás, de gép nélkül meg kínok között halnának meg, fuldokolva. Én főleg a pre-intenzíven vagyok, mi addig lélegeztetjük non-invazív módszerrel (OptiFlow, Vapotherm -> Nagymennyiségű oxigénfolyam rögzített maszkon keresztül) a betegeket, ameddig van működőképes tüdejük, utána sajnos csak az intenzív marad. Sokaknak segít a Vapotherm, de sajnos nem mindenkinek és őket elég gyakran el kell engednünk. Természetesen vannak, akik túlélik az intenzívet, átlagosan 3 hetet töltenek ott, de sajnos szignifikánsan kevesebben, mint akik nem, ezért igyekszünk az abszolút végsőkig húzni a non-invazív terápiát.Favipiravir nincs, Ivermectin nincs, Remdesivirt tudunk adni, de azt se mi, hanem a covid-bel, mert az csak a betegség kezdetén hatásos."

"Szerintem viszonylag nyugodt nyarunk lesz, de ősszel megint eljön a Ragnarök, mert az itteni oltási program olyan, mintha nem létezne. A százévesek vannak oltva, meg az egészségügyben azok, akik közvetlenül betegekkel dolgoznak (így én is) és így ennyi. Most kezdik el az idősek regisztrációját, ebből idén nem lesz tömeg. "

Értelmes csajszi, néha kérdezgethetek de akad pár hasonló ismerős.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.