Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#94451) -NoVa- válasza Bujdy81 (#94447) üzenetére


-NoVa-
őstag

Tegnap kaptam Astrára ajánlatot, de már csak a gyenge hatásfoka miatt is passzoltam. Anyám autoimmun dolgai miatt esélyes, hogy az OroszKínait is passzolnom kell, majdcsak jön valami.

(#94452) Jahno válasza -NoVa- (#94451) üzenetére


Jahno
őstag

Én benyelem az Astrát, míg nincs más és adják, az is jobb, mint a semmi az oroszkínait nem tudom, majd fél év múlva ha úgy adja szerzek rá egy kínait feltétnek és kész is.

(#94453) qnadam válasza Jahno (#94438) üzenetére


qnadam
veterán

a zöld patona nagy népszerűségnek örvend az itteni sonysok között.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#94454) Jahno válasza qnadam (#94453) üzenetére


Jahno
őstag

Én sosem bírom megjegyezni a sorrendet, de már egyszer lejegyzetelem, hogy melyik a jobbabb. Zöld a 2. "prémium" fokozat lesz. Hümm. Még babrálom, magyar rendelést holnap le kell már adnom. Jupio van még 14-17ezer körül, akkor nem keverem össze már csak a színek alapján sem. Ha kettő van, akkor is egyszerű eldönteni melyik van a kamerában (:-

(#94455) Sipi- válasza Bujdy81 (#94446) üzenetére


Sipi-
tag

:C Izgalmas lehetett.

Ma Csákberénybe mentünk és nem felejtettem itthon a MILC gépet, ma azzal fényképeztem. Majd fél év múlva leszedem a képeket róla :DD Holnap remélem jobb idő lesz, ma kicsit hűvös és szeles volt időnként.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94456) Sipi-


Sipi-
tag

Vicces (vagy hülye) emberek is vettek lakást abban a házban, ahol mi is. Direkt családoknak hirdetett családi lakópark, szövegben és látványterveken is hangsúlyosan szerepelt a nagy játszótér, focipálya, kresz-pálya, kerti grillező. És vannak akik meglepődnek azon, hogy a grill füstöl, ha használják. Meg azon, hogy a játszóteret a gyerekek használják és ez hanggal jár, rollereznek, görkoriznak, fociznak, kiabálnak. :Y
Nekem nem üti meg az ingerküszöbömet, soha sem zavart még nyitott ablaknál sem (kolis voltam és volt olyan, hogy a szobatársam CS-vel játszott és hangfalon ment a hang, de én aludtam nyugodtan).

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94457) Grillo válasza Sipi- (#94456) üzenetére


Grillo
senior tag

Ha nem tudsz aludni, nem is vagy álmos. :DDD

Itt a dunakeszi FB csoportban anno volt olyan, aki arra panaszkodott, hogy korán reggeltől nagyon hangosak a madarak, és hogy miért nem lehet állatkertbe vinni őket... Sok a gyüttment, biztos a 8. kerből érkezett.

(#94458) zetor2000


zetor2000
senior tag

Ilyesmi jellegű az a ház, amiben én is lakom. Kerti grill sajna nincs, de néha élvezném. Szomszédokkal néha van grillezés, de csak villanyos. Az udvarból le szoktak lógatni egy fűnyíró hosszabbítót valamelyik lakásból, azt onnan megy 2-3 grill. Másiknak van sörpadja, azt szoktuk elhozni, pár másiknak meg van ilyen kemping szék+asztal, az is be van vetve.

Látványterveken itt is volt játszótér, lett 2is, egy kisebbeknek, meg egy inkább nagyobbaknak. Emellé nőttek kerti padok, meg ilyen gyerekpadok a kicsiknek. Engem nagyon nem zavarnak, de vannak mások, akiket de. Meg van egy csomó 70+os...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94459) zetor2000 válasza Grillo (#94457) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ehh... háló ablakomtól 3 méterre laknak madárkák... amivel nincs is baj, de reggel félötfelé ébrednek, én meg inkább fél hat felé szoktam, és az az 1 óra extra az méha hiányzik. Igazából fél ötkor reggeliznek vagy mi, és irgalmatlan csipogás szokott lenni. De lassan megszokom.
Inkább ez, mint az utcán szembelakó k*cs*g, aki motorozik (sportkipufogó vs lakótelep), meg szerel, meg akármi... Igazából mindenki "szereti" az utcában.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94460) eattila válasza Grillo (#94457) üzenetére


eattila
csendes tag

Én is akadtam már ki rigóra. Aki 5-kor énekelet be az ablakon. :D De sokkal jobb erre ébredni, mint busz zúgásra....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94461) eattila válasza zetor2000 (#94458) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem is értem miért költöznek ilyen helyre... Ha kimondottan családos kialakítás, akkor lesz gyerek. Meg hang, meg minden.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94462) Phülöp válasza zetor2000 (#94459) üzenetére


Phülöp
addikt

Mi Lintumetsä-ban (Madárerdő) lakunk, a Metsälinnuntie (erdei madár út) utcában. Falu utolsó utcája.
Én bírom a madárcsicsergést. Sőt.
Nem vagyok én Jahno...

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#94463) Sipi- válasza Grillo (#94457) üzenetére


Sipi-
tag

Itt volt aki a repülőkre panaszkodott (nem a reptér mellett lakunk, de látni és hallani gépeket, ahogy Budapest nagy részén szintén).

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94464) zetor2000 válasza Phülöp (#94462) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én is bírom, csak néha kéne +1 óra, és igazán ráérnének :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94465) Phülöp válasza zetor2000 (#94464) üzenetére


Phülöp
addikt

Fél 5-kor van az első ébresztő, 10 perccel később már a macskákat etetem.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#94466) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#94467) npera válasza blueboi69 (#94450) üzenetére


npera
újonc

Itt kapásból csak a saját kreténségemre tudok emlékezni. Zéró kwados szimulátoros előgyakorlattal (de repülős volt) egy 99 USD-s építs olcsón quadot tutoriált saját kútfőből meg módosítva összeraktam egy közepesen vérbő 5"-ost.

Aztán a rettegés fókáját ölelgetve lasz vegaszban elkezdtem repülni vele. Majd építettem egy teljesen rosszul méretezett 3"-ost. Túl nehéz, túl racsingos motor, túl pici akksi, túl venyige akksicsati, de ennek köszönhetően ez elég barátságos volt a tanuláshoz. Ezzel feledzettem magam annyira, hogy az 5" már nem volt annyira fosatós.

Továbbra sem szimeztem. Aztán végül egy további év bénázás és rettentő kevés sticktime után elkezdtem szimezni.

Szóval te most igazából tök jó menetben csinálod, ez igen jó :R

(#94468) npera válasza Sipi- (#94456) üzenetére


npera
újonc

Ez a legjobb. Önérzetes befordult idősebb emberek, akiknek kell a safe place, ha valaki "él" és grillez vagy/és gyereket tart.

Itt a helyi nyuggeres facse csoportban fakadt ki múltkor egy banya, hogy őneki halálfélelme volt egy nagy fehér kutya miatt, ami megtámadta. Ő sikított, ahogy csak bírt, de a kutya odaszaladt hozzá és megnyalta. És vállalja a felelősséget a gazdája.

Múltkor a gyerekekkel találkoztunk a fószerrel, akié a kutya. Egy 50-es fószer, állati barátságos és van egy kábé bernáthegyi méretű valami pásztorkutyája, ami még kölyök és játszani akar mindenkivel. A kutya kipiszkálta a kaput és kiment sétálni, aztán kiűzte az ördögöt a banyából per tangentem.

Amikor a gyerekekkel simogattuk, akkor jól végignyalt mindenkit és majdnem összepisilte magát a boldogságtól. Semmi gond a kutyával, a banya viszont költözzön a belvárosba, ha zavarják a kutyák.

(#94469) npera válasza Grillo (#94457) üzenetére


npera
újonc

Ja, ott csipognak a szemetek. Kellene valami csipogásgátló spré, amit a repülők szórhatnának. Vagy 5G-vel ellentétes fázisban tolva kioltani a csipogást. Csillagpont kapcsolással.... :C

(#94470) npera válasza zetor2000 (#94459) üzenetére


npera
újonc

A motor kipufogó az durva tud lenni. Én szeretem a motor hangját, de megértem, hogy atom asszociál tud lenni mindenki másnak. És az öncélúan hangos kipufogó egy magasabb fokozatban kihúzatott motor és kerékpáros esetében kifejezetten ijesztő. Én nagyon kedvelem a hangját, de amikor országúton tekerek és kihúzatva elhúz mellettem 2 méterre a motor, akkor csak azért nem esek le a bringáról ijedtemben, mert be vagyok klipszelve. Iszonyatosan hangos közelről és nem tudod, hogy meddig hangosodik, csak egyre hangosabb, majd hangrobbanás és utána esetleg még vált is egyet és a pofádba robban a ledurrogás.

(#94471) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Komposztfelújítás, az egyik láda már kész termőföldet szétkaptam, terítettem, felástam a földet, aztán raktam öntözőfejet az oda szánt almafának. Közben a házirigónk százlábút meg kukacot vitt a fiókáinak, és csipogott. Fiókakora óta a kertben téblábol, szóval nem zavarjuk nagyon a békés madarkodásában:

(#94472) Phülöp válasza -NoVa- (#94471) üzenetére


Phülöp
addikt

Némi őszi lomb itt várja hátul a kiserdőben, hogy megérkezzen a már megrendelt rács, amiből építem majd a komposztálót.
Remélem, jövőre már termőtalaj lesz belőle. Te milyen sűrűn forgattad át?

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#94473) -NoVa- válasza Phülöp (#94472) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mivel Pocok jellemzően onnan kapja télen a cserebogárlárvát, ezért kb havonta kicsit fel van lazítva, és alulról felkavarva. Nagyon nem fektettünk bele tudományt, felül bemegy a zöld, alul kijön a kész talaj, a kémia dolgozik hatásfok optimalizálás nélkül is.

(#94474) Grillo válasza npera (#94469) üzenetére


Grillo
senior tag

Mikor még vagy 20 éve voltam T(h)örökországban, akkor ott a tengerparton bazi nagy cédrusok adtak fasza árnyékot egész nap a bungallók körül. Este, mikor ment lefelé a nap, akkor meg igen tökéletes tartózkodási helyet jelentettek kb. 2-3 millió kabócának, akik egész éjjel nyomták volna a zizegést.
DE. Jött a füstfújós bácsi este 8 körül, és szépen beterítette illatos füsttel a lombkoronát (meg mindent alatta, felette, körülötte), és a rovarok elmentek alukálni. Hihetetlen, hol tartott már akkor is a tudomány. Lehet hatott a madarakra is, mert éjjel nem hallottam egyszer sem baglyot.

(#94475) Jahno válasza -NoVa- (#94473) üzenetére


Jahno
őstag

Tegnap mondtam anyósnak, hogy lassan újítunk egyet mi is. Havercsaj gyíkjai meg kis híján reggeli nélkül maradtak, odáig süllyedt valaki, hogy ellopta a komposztot..

(#94476) zetor2000 válasza Phülöp (#94465) üzenetére


zetor2000
senior tag

Értem én, hogy korán kelsz, de ha egy órával korábban kelsz, mint az ébresztőd megszólal - és rendszeresen ébresztenek így - akkor neked se feltétlen esne örömödre. Az az 1 órácska... nekem jólesne. Nincs bajom a madarakkal, tulképp, mert visszaalszom, de "Fityike" bzmeg minden áldott reggel képes éhes lenni félötkor...hétvégén is, amikor azért nem kéne olyan korán kelnem... Akkor pláne jólesne kicsit tovább alvadni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94477) Phülöp válasza zetor2000 (#94476) üzenetére


Phülöp
addikt

Teljesen megértelek.
Én választottam ezt az irányt, és jobban viselem a hajnali madárcsicsergést, mint a napközbeni gyerekvisítást. Egy rönkház lett volna az igazi egy erdei tisztáson, az mindent vinne.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#94478) eattila válasza Phülöp (#94477) üzenetére


eattila
csendes tag

Az nekem is bejonne!

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94479) Grillo válasza zetor2000 (#94476) üzenetére


Grillo
senior tag

Füldugó hétvégére? Mikor nem kell ébresztőre kelni?

(#94480) npera válasza -NoVa- (#94451) üzenetére


npera
újonc

Én teljesen utolsó vagyok az oltási sorban. Igazából mindegy is, majd lesz valami. Az a filozófiám, hogy valamiben meg kell dögleni. Most vagyok 44 éves, maximum 60-ig akarok élni. Minél előbb, annál jobb. Ha valakit magammal viszek, akkor az szolgám lesz a Valhallában, ennek szellemében vezetek gépjárműveket is. Az utasok értékelni szokták, amikor elindulás után vázolom a filozófiám.... :C

(#94481) npera válasza Jahno (#94452) üzenetére


npera
újonc

Ruszki oltással kell kezdeni, aztán egy kínait rá. Akkor mindkét nyelven folyékonyan fog beszélni az ember :C

(#94482) npera válasza Sipi- (#94455) üzenetére


npera
újonc

Maximum 36 kockát nyomj egy menetben, mert akkor megvan a filmes illúzió is. Aztán el kell felejteni azt is, hogy fotóztál egyáltalán, majd jóval később megnézni és csodálkozni, hogy jé mik voltak.... :C

(#94483) npera válasza Grillo (#94474) üzenetére


npera
újonc

A kabócák nem tréfálnak, azt tudom. DDT kell nekik, attól álomra szenderülnek.

(#94484) npera


npera
újonc

Egy ilyen rádióval akár komolyabb bulit is lehet vezényelni...

Ocean’s 3: milliós dohányárut loptak, miközben gyerek walkie talkie-val tartották a kapcsolatot az érdi tolvajok

(#94485) Jahno válasza npera (#94484) üzenetére


Jahno
őstag

Szombaton mondom nem viszek annyi szart a fotózásra, mert így is tele volt a kocsi, és akkor mi hiányzott? Pont ez. Legközelebb már bele fog férni, mert úgyis kell.

Egy sziklás kiugróról képeztünk volna, nekem mondjuk nem adta ki az egész, de ezzel hatékonyan lehet beszélni az biztos.

(#94486) npera válasza Jahno (#94485) üzenetére


npera
újonc

Gyerekekkel mi rádiózunk szorgalmasan. Én nagyon élvezem, asszony nem annyira. De mindenki egyszerre nem lehet boldog :U :C

(#94487) zetor2000 válasza Grillo (#94479) üzenetére


zetor2000
senior tag

Annyira nem veszélyes azért. Bírom istenigazából, csak akkor nem annyira kedves, amikor épp a legszebb (?) álmomat alszom, és felcsipognak. :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94488) zetor2000


zetor2000
senior tag

Francnak annyi tolóhajó...:

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94489) blueboi69 válasza npera (#94467) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Köszi, igyekszem nem elkövetni mások hibáit :) Nem mindig sikerül :)

(#94490) eattila


eattila
csendes tag

Fekete fény. Karcagi RFK épület

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94491) npera válasza eattila (#94490) üzenetére


npera
újonc

Ez igen jó.

(#94492) zetor2000 válasza eattila (#94490) üzenetére


zetor2000
senior tag

Fekete fényű zseblámpa egy irgalmatlan régi Lucasarts játékban volt, a Sam and Max Hit The Roadban. Ki is kellett cserélni, mert kiégett. :D És asszem úgy működött, hogy világosban ha felkapcsoltad, akkor sötét lett... :))

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94493) npera válasza blueboi69 (#94489) üzenetére


npera
újonc

Holnap a lányom marad itthon, de a kissrác megy oviba. A terv az, hogy felkelek 6-kor, gyorsan kimegyek a játszótérre az erdőbe, repülök egy pár kört, aztán haza. Addig a kissrác felkel és asszony összeszedi, aztán elviszem oviba és utána home office. Aztán remélhetőleg lesz belőle valami anyag.

Még előtte egy másik adag nyersanyagot is meg kell editálni.

Ez a Davinci Resolve eddig nagyon tetszik. Nem fagyogat úgy, mint a Vegas. Az néha már induláskor kihal. Vagy csak úgy bármikor menet közben. Vagy edit közben egyszercsak elmegy a videó kimenet és feketét mutat csak. De a renderben is. Meg egyéb parajelenségek. Két verziót vettem meg belőle, de a másodikat már nagyon kár volt. Semmi újítást nem észleltem benne, csak még esetlenebb lett a UI. Szerintem elengedem a terméket szépen....

(#94494) npera


npera
újonc

Ez az új MY21 M3 SR+ nagyon keményen alátesz a többi EV-nek.

Itt már nincs lebutítva az infotainment (zene kevesebb, gyengébb hangszórók és erősítő, nincs szatelites térkép és hasonló downgrade), nincs lebutítva a kárpit sem. Van rajta hőpunepa is, a hajtáslánc pedig eleve nagyon takarékos. És lehet kérni vonóhoroggal.

Ez igazából az ID3-at övön alul üti, de nagyon durván.

(#94495) eattila válasza npera (#94491) üzenetére


eattila
csendes tag

Köszi :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94496) eattila válasza zetor2000 (#94492) üzenetére


eattila
csendes tag

Errol nem tudtam. Mar nem tudom hogy hasonlo stilusu kep kapcsan jutott eszembe a black light kifejezes vagy valamelyik fotos hasznalta egy ilyesmi kep kapcsan. De azota ezt a kifejezest hasznalom ezekre.

Sean Tucker csinal hasonlo, csak nyilvan sokkal jobb kepeket Londonban. Mondjuk ott konnyebb kicsit.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94497) zetor2000 válasza eattila (#94496) üzenetére


zetor2000
senior tag

Na, végignéztem a végigjátszást, az "elején" kell világítani a fekete fényű izzóval, egy szellemvasút félében. Sötét van ugyan, de világít a falon egy kapcsolótábla, azt kell tönkretenni Max-szal. A kutya (Sam) (Max egy nyúl) belemártja Max-et vízbe, utána a kapcsolótáblába... :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94498) Jahno válasza zetor2000 (#94497) üzenetére


Jahno
őstag

Én azt nem tudom, hogy honnan terjedtek el ezekhez a végigjátszások, vagy ki az aki ezek nélkül végig bírta vinni?

(#94499) eattila válasza zetor2000 (#94497) üzenetére


eattila
csendes tag

Sosem játszottam ezzel. De még csak nem is hallottam róla.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94500) Phülöp válasza eattila (#94490) üzenetére


Phülöp
addikt

Ezzel a koncepcióval nem tudok mit kezdeni, a tudatom nem fogja át a kép nagyszerűségét.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.