Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#94901) A. Crowley válasza qnadam (#94899) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Nekem egy van az asztalon, hogy rádiót meg Spotify-t hallgassak meló közben.

(#94902) Sipi- válasza Jahno (#94885) üzenetére


Sipi-
tag

Kéktúra nálunk csak ötlet szintjén merült fel, de elvetettük. Mi körtúrákat szoktunk csinálni és egy nap 12-14 km-nél nem többet. OKT-nál meg azt kellene, hogy elmész az aznapra kijelölt célig, kocsit lerakod, majd tömegközlekedéssel elmenni az aznapi kiindulópontig és kezdeni a túrát. Ez jelenleg elég macerás lenne. Valahol ottalvós a másik opció, az meg még macerásabb, főleg jelenlegi helyzetben.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94903) npera válasza qnadam (#94899) üzenetére


npera
újonc

Konyhában nekünk van egy pici Sonos Play, be van rakva egy sarokba. Főzés közben igen hasznos, lehet hallgatni akármit. Vagy Hofi macskás dalát, vagy skandináv metált. Vagy Kistehént. Nappaliban az erősítőre meg rá van kapcsolva egy Sonos Connect, asszony azzal tud táncikálni zenére. Hacsak nem nagyon erős követelmény a sztereó hangzás, akkor meglepően sok élményt ad egy sima ilyen is magában.

(#94904) Jahno válasza Sipi- (#94902) üzenetére


Jahno
őstag

Az biztos, hogy zűrös, főleg az 50 kilométeres szakaszok, de inkább ezt a Hűvösvölgy, Dorog, Sirok szakaszokat néztem. Van is ott valami, nem hosszú, úgysem lesz belőle semmi :DD

(#94905) qnadam válasza Jahno (#94904) üzenetére


qnadam
veterán

az ilyen hosszú szakaszok általában több részre vannak osztva. zűrös inkább az, amit Sipi is mondott, így a kékbe én se mostanában fogok belekezdeni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#94906) Jahno válasza qnadam (#94905) üzenetére


Jahno
őstag

Elsőre nem láttam, hogy nagyon bontva lenne, de túlzottan még nem is érdekelt. Legyen közel és rövid :-D Bélyegzős részek ugye külön vannak, ott egy része vagy érdekes vagy nem, majd ha lesz belőle valami akkor beszámolok.

Nyilván ha Dorog-Piliscsaba is már fél napos, akkor a 3x ekkora szakasz útközben alvós, bár ebből a szempontból nem teljesen értem a logikát, hogy miért van 15 és 70 kilométeres szakasz is. Vagy távra, vagy 1-2 naposra lehetett volna beosztani. Feltalálom én majd mindjárt, hogy miért is vacak az egész :-D

(#94907) qnadam válasza Jahno (#94906) üzenetére


qnadam
veterán

pont pénteken jártam a dorog-piliscsaba út egy kis részén, aztán klastrompusztán pont láttam bélyegzőt.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#94908) blueboi69 válasza npera (#94890) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hehehe, jó tipp, majd tolok én rivjúkat beléjük.

(#94909) Sipi- válasza qnadam (#94907) üzenetére


Sipi-
tag

Ha Klastrompuszta, akkor ez: Nem füstöl a Pilis kéménye
Ezt tavaly csináltuk meg a korlátozások elején és ki volt rakva a bekötő útnál egy behajtani tilos tábla. Mi leraktuk kint a kocsit és sétáltunk két km-t oda és utána vissza is a kocsihoz. Így már nem volt olyan rövid az egész :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94910) zetor2000 válasza qnadam (#94899) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha szemezel ilyennel, akkor elsőre ne Ikea terméket vegyél, hanem egy fejlettebb Sonos feliratú cuccot. A lényeg, hogy legyen neki line in bemenete. Ez azért fontos, mert egy pc hangját ezzel ki tudod juttatni rá közvetlen, mint egy akármilyen hangfallal. Ezt a bemenetet már a későbbiekben át tudja lőni másik hangszóróra, akár az ikeában kaphatóra is. De arra csak wifin vagy drótos etherneten lehet jelet adni, azaz egy pc hangja "csak úgy" nem megy rá. Szóval ez olyan, mint egy lejátszóeszköz, aminek nem kazetta és cd a jelforrása, hanem valamilyen hálózati adatfolyam. Amihez ha hozzáfér, akkor lejátssza.
Egyelőre nekem is csak ez az egy van, de mivel kezdek rákapni, lehet, veszek majd még. 2nél lehet rendes sztereó, vagy multiroom, soknál meg akár 5.1...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94911) Phülöp válasza zetor2000 (#94910) üzenetére


Phülöp
addikt

Helyhez kötött sztereó vagy akár 5.1 esetén biztosan nem ezt az eszközt választanám. Hordozható cuccnak se, a bemenet hiánya miatt.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#94912) npera válasza zetor2000 (#94910) üzenetére


npera
újonc

PC-re szerintem kell egy SMSL DAC, arra egy SMSL erőlködő, arra pedig egy pár mondjuk 4- vagy 5"-os hangdoboz. Ez nem lesz drága, de jól fog szólni.

Akkor lesz szép tiszta hang és nem kell mobillal szopni, hanem szép rendes képernyőn billentyűzettel és egérrel tudod kikeresni a zenét seperc alatt.

Aztán a lakásban még lehet Sonos, mert az tök jól használható mondjuk főzés közben vagy csak úgy bekapcsolni a háttérbe. Van sokféle méretű cuccok, de a legkisebb Play is hatalmasat szól. Nova rakott be egy idősebb úriemberrel interjút, aki az egyik fülesét konstruálta és ő dolgozott a Sonos hangzásvilágán is.

(#94913) npera válasza Phülöp (#94911) üzenetére


npera
újonc

Hordozható zenére csakis a Sony Walkman LP-t választanám... :C

(#94914) zetor2000 válasza Phülöp (#94911) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én sem. :)
Van egy Harman végfokom, az tud 5x~100Wot, vagy legalábbis ennyi van ráírva, meg továbbadja a jelet a mélyládának, az egy valami JBL, az szerintük 150W. Ehhez van elég hangfalam, de a PC hangot szerettem volna valahogy megoldani, ez "kezdetben jó ötletnek tűnt". De ha azt nézem, hogy ~600€-ért van egy 5.1rendszerem, akkor nem rossz. Ennyiért ilyen egybeszarok vannak, hogy a Samsungnál fngott valaki egyet, és ilyen tejfölöspohár műanyagból van "hangfal". Ja... meg hasonlók. És akkor lemondasz arról, hogy "okosfunkciók". Ez elvben - azt mondják akik értenek hozzá, hogy okosotthonba integrálható, gondolom valami vezérléssel megoldható, hogy időben be/kikapcsoljon ébresztőhanggal, vagy egy hálózati streamet indítson / állítson le. És ez nem a Sonos telefonos/PCs app...
Ha meg van 5-6 ilyen, akkor az azért elég pro multiroom konfigot eredményez. Nekem idehaza 5 olyan helységem van, amiben lehetne hangfal, de ha itt szól valami, akkor a másikakban is hallani. Szóval nem feltétlen kell se sztereó, se 5.1... Ha kell, akkor lehet akár 3 sztereó is, vagy kinek mi.
Nekem kellett valami, ami nem az LG monitorba épített "business audio" kaliber, mert irgalmatlan szarul szól. Ez bazi jól szól, csak nem tudom összekötni - még - a PCvel. :D

A legjobb, hogy a bénázásom alatt írtam a ceo@sonos címre, mert a support oldal felkínálta. Ma jött levél tőlük, hogy a góré Roy-t kijelölte, hogy oldja meg a bajom. Ami közben kiderült, hogy félig én voltam béna, félig az alkalmazásuk. Közben rájöttem, meg a community fórumban megoldották a nyomorom egy részét.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94915) zetor2000 válasza npera (#94912) üzenetére


zetor2000
senior tag

Igazából két kábel kéne, a PC-ből a fali aljzathoz, meg a padlóban futó kábel másik feléből az erősítőbe, és csak be kéne kapcsolni a végfokot, ami a hátam mögött van. De lusta voltam nekiesni, meg rendelni kellett jack dugót, ami már megjött, viszont XLR-t kéne keresni a pincében, ami macerás, meg kábelt, és ezek el vannak ásva valahol. Az Ikeába meg kellett menni ilyen-olyan okokból, és ezzel szemeztem régebb óta, szóval most hazajött...

A végfokon van 2db JBL oszlop hangfal, meg 1 JBL center, meg 2 Wharfedale surround, meg egy JBL mély... szóval a szoba hangítása megoldott, csak a PC ÖK az nem. És továbbra sem, de okosabb lettem, hogy mi is az a Sonos.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94916) zetor2000 válasza npera (#94913) üzenetére


zetor2000
senior tag

És ilyen 12" lemezekkel nyomnád menet közben? :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94917) Sipi-


Sipi-
tag

Kocsit mostam reggel, gumit cseréltettem nyárira délután, szóval hó fog esni :) Eddig még csak eső, meg is ázott a kocsi, de nem nagyon :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94919) Sipi-


Sipi-
tag

Nah, úgy tűnik egy hét múlva megkapom az orosz 5G chipet, asszony rábeszélt. Utána oroszul fogunk egymással beszélgetni, az angolt úgyis egyre jobban érti már a nagyobbik gyerek :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94920) zetor2000 válasza Sipi- (#94919) üzenetére


zetor2000
senior tag

Dá.
Viszont akkor megérted majd Gömbibánét, ha összefutnál vele valahol.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94921) blueboi69 válasza npera (#94918) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ami nekem volt arra ráforrasztottam. Az nem jó?

(#94922) eattila válasza Sipi- (#94919) üzenetére


eattila
csendes tag

Én is agyalok, hogy felhívom a dokit, hogy ha van orosz akkor mégis kérném....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94923) eattila


eattila
csendes tag

Dlágaszág rovat: Megjött az állvány :) Lovely! Még nem nagyon játsztam vele, de eddig jó! :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94924) npera válasza blueboi69 (#94921) üzenetére


npera
újonc

Szerintem lehet forrasztani, ha elég gyorsan és nagy hővel csinálod. Főzni nem szabad sokáig, akkor elromlik a kémia benne. Vagy rosszabb esetben "beindul" az asztalon.

(#94925) npera válasza eattila (#94923) üzenetére


npera
újonc

Milyen állvány?

(#94926) npera


npera
újonc

Monday, April 12, 2021
7:25 PM BUSAN KR Left FedEx origin facility
3:43 PM BUSAN KR Picked up Package received after FedEx cutoff
12:30 AM Shipment information sent to FedEx

(#94927) zetor2000 válasza npera (#94924) üzenetére


zetor2000
senior tag

Liitokala van sima, lapos véggel. Van, ami "elem púppal" van a + oldalon. Van, amin draút van gyárilag, és van, amin ponthegesztett alkatrészláb. Aki ebből nem tud választani, annak ez a szagma nem való. :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94928) eattila válasza npera (#94925) üzenetére


eattila
csendes tag

Q666. Walkingway van rairva. Zoomei klon.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94929) Sipi- válasza eattila (#94922) üzenetére


Sipi-
tag

Ez most úgy volt, hogy asszony tesóját hívta a doki, hogy kaphat oroszt és ha kell még valakinek a családban, akkor hívják fel. Végül felhívtuk. Ha nem mennének a srácok suliba jövő héten, akkor még vártam volna mRNS-re.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94930) eattila válasza Sipi- (#94929) üzenetére


eattila
csendes tag

Enyem is megy oviba. De remelem azert hamarosan lesz mindenbol eleg.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94931) NauTiLUS_HUN válasza Jahno (#94821) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

ELON MUSKS AMAZING ‘LOOP’ OPENS!!!
"Hey everyone, come to Vegas and experience this Tesla RGB 30 mph "thrill ride"! Trains? Subways? Buses? Pfft! No light show, no go!"

(#94932) Jahno válasza NauTiLUS_HUN (#94931) üzenetére


Jahno
őstag

Azért ez kemény indítás, de látod, megint alkotott egy izét és még pénzelik is.

(#94933) zetor2000 válasza NauTiLUS_HUN (#94931) üzenetére


zetor2000
senior tag

RGB nélkül bzuis lenne :D Így meg kábé drága... valami olyasmi jött le, hogy feltalálta a melegvizet... :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#94934) Jahno válasza zetor2000 (#94933) üzenetére


Jahno
őstag

Nem túlzottan drága, de komoly látványpékség, némi gyakorlati haszon nélkül. Kapacitását még nem mértem össze a kisföldalattival, de ez eddig mindenben elég vicces.

(#94935) NauTiLUS_HUN válasza zetor2000 (#94933) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Inkább csak a nagyon drága lábvizet :)

(#94936) Grillo válasza Jahno (#94906) üzenetére


Grillo
senior tag

Régi indexesek készítettek egy videós sorozatot kéktúrából. (Meg ugye Rockenbauer :DDD )
Kollegina kezdte el a barátjával, tavaly olyan 150 km-t csináltak meg. De ott mondjuk sem gyerek, sem semmi, és kifejezetten ezért mentek, de nem ottalvósan nyomták.
Én mennék egyébként, de kiccsalád még nem kompatibiéis, meg ahogy nézem a fiam, lassan már nem az :U
Meg azért az sem mindegy, hogy az ÉK-i, vagy a dunántúli szakaszokat nézed, már csak közlekedés miatt sem.
Van egyébként Természetjáró app, abban is vannak jó kis túrák, szűrhető, GPS, minden. Ha esetleg még nem jött szembe.

(#94937) Grillo válasza eattila (#94923) üzenetére


Grillo
senior tag

Nekem a macro gyűrűk, 10+16 mm. Egyből szembesültem is a ténnyel, hogy eddig simán csak zoommal megoldottam a fél cm-es érme és a 10 cm-es nagyobb tárgy fotóját azonos állvány pozícióban, de ez ezek után bukó...
Viszont fasza közel jött minden IS. Néha túl közel. :D

(#94938) Jahno válasza Grillo (#94937) üzenetére


Jahno
őstag

Jó hát ha mondod, hogy macró közsor kell akkor van egy felesleges szettem. Érméhez meg egy épített lencsés saját motyó, max. kipróbálhatnád mert az pont sík dolgokra jó, mint irat, érme, lóvé.

(#94939) Grillo válasza Jahno (#94938) üzenetére


Grillo
senior tag

Kipróbálok bármit. Most időm nem volt, csak a 14-43-ra tettem fel, majd megnézem a 45-150-enen is, mert kell a tapasztalás. Meg hogy akkor milyen is közel kell tartanom, mert szeretnék ilyen bogaras-virágosat is majd. Csak most mások a prioritások.

Mondjuk majd megyek még köröket azt hiszem hajnali témában, mert az könnyen beilleszthető a napirendembe, max nem alszom, de 8 után már a saját dolgaimmal foglalkozni szinte esélytelen.

Jövő héttől megint indul a Citadellás móka, aztán majd onnan is lehet lövöldözni.
Igazából a drónos vizsgákat kéne megvarázsolni, és onnan már csak pár hónap, mire a regisztrációk végigfutnak, úgyhogy mire meglesz, arra pont kiderül, hogy milyen módon szerveznek át minket megint. Visszatér a barackmagos költőzseni, nekem meg tikkel a szemem. Nem is értem mit hittem, ez már a harmadik évünk azonos cégben....

(#94940) Sipi- válasza Grillo (#94936) üzenetére


Sipi-
tag

A természetjáró app jó, de a weboldal is elég jól működik. Az app-nak vannak hibái, de állítólag most fog frissülni és megújulni április közepén.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#94941) eattila válasza Grillo (#94937) üzenetére


eattila
csendes tag

A macro az poen.
Az FF vaz kicsit rombolta a nagyitast nalam. De a gyujttavot szepen redukalja :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94942) Bujdy81 válasza Grillo (#94936) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

A Kazinczy 200-ban is van két szép, 50-es kör, az pl. jó lehet nagyobb túrát szeretne az ember. De ha sikerélményre is vágyik, nem csak tájra, instant túrák tömege van mindenfelé az országban, mindeféle hosszban! :)

Nekem is tervben van a kéktúra, de majd vagy akkor, amikor jönnének velem a gyerekek is, az még pár év, vagy ha már olyan nagyok, hogy lelépett a nagy részük. Kisebb körökre azért szoktatjuk őket itt a falu fölött.

(#94943) eattila


eattila
csendes tag

Na, ma kapok pfizert. Most hívtak.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94944) -NoVa- válasza eattila (#94943) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na most irigykedek, azt a hívást én is várom :)

(#94945) Samott


Samott
addikt

Ezt csak igy offba :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#94946) eattila válasza -NoVa- (#94944) üzenetére


eattila
csendes tag

Reggel haver mondta, hogy fél -3ra behívták tegnap. Reménykedtem, hogy nekem is szólnak.
Szóval fél 5-re megyek, aztán elrongyolok a csajokért Miskolcra. Remélem addig nem üt be a cucc :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#94947) BobaHWSW válasza Samott (#94945) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Bazz........

(#94948) npera


npera
újonc

Itt most a város nagyobbik stadionjában tervezik megtartani a tömeges oltás első fázisát. Eddig az időseket és veszélyeztetetteket oltották, de valamikor az év során szeretnék elkezdeni a tömeges oltást. Kíváncsi leszek mit művelnek majd, mert itt tipikusan elég lassan szoktak történni a dolgok. Szerintem én 2022 előtt nem leszek beoltva.

(#94949) -NoVa- válasza Samott (#94945) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem tudtam eldönteni, hogy ez zseniális, vagy félek tőle. Is.

(#94950) eattila válasza Samott (#94945) üzenetére


eattila
csendes tag

Néni szemhélyről olvas? :D
Amúgy meg... most ilyeneket fog ajánlani a YT...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.