Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#121251) Jahno válasza Bujdy81 (#121245) üzenetére


Jahno
őstag

Libasor mellet néha egyszerűbb elmenni, mint 17x2x4darab egymás mögötti szélárnyékos tekergősben, de ott is kérdés, hogy mivel, mekkora távon és van-e kanyar?

(#121252) Jahno


Jahno
őstag

No, akkor az úgy alakult, hogy Kazinczy utcában 2500 pénz volt a lángos, Örsön meg 600 forint, de csak jövő héten fogok enni. Itt Pápán a bódénál is pont 600 forint az alap, de ma nem volt nyitva. Egyelőre teljesen jól tengünk-legünk "nyaralás" címszó alatt. Ami éttermet tegnapra néztünk ki azok szabadságolnak, ami fagyizót és kávézót ma reggelre, azok mától szabadságolnak. Van még kb. 2 liter száraz fehér borom és fröccsvizem...

Valamint kertek alatt tanyázik egy egész jóféle csillagvizsgáló, még éppen látni a kupoláját, ott a fák közt, aztán ha már tiszta égbolt volt, akkor gyorsan csináltam itt is egy timelapsét:

[link]

Meglátjuk mire jutok, reggel betájoltam az épületet, hogy a másik utcából bejárattal és kupolával együtt pont kiadná a sarkcsillagot háttérnek, másik irányból meg egy klasszikus Göncöl szekeret, amit legalább már én is felismertek :-D

(#121253) eattila válasza hobizoli (#121250) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem a tobbseg. Barki. Ha van ott bringaut akkor miert ne? Ha nincs, bringaval uton is lehet kozlekedni. Pont. Teged nem erdekel ha o nyeli torkig, ot meg nem erdekli ha te. Ennyi.

De szerintem ezt mar egyszer lejatszottuk. En csak annyit mondok, hogy ugyan annyi joga van ott kozlekedni mint masnak.

Ettol en spec nem jatszanek ott az eletemmel. Es igyekszem nem uavarni masokat. Ennyike.

Btw a velodrom nem valo mindenkinek. Ahogy a hegyoldal sem jarhato outival.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121254) hobizoli válasza eattila (#121253) üzenetére


hobizoli
nagyúr

megis o erolteti be magat oda izombol, hogy aztan sajnaltathassa magat


Ferrari-val sem a szantasban kell jarni....

több drón kell ;P

(#121255) Bujdy81 válasza hobizoli (#121248) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Tőled már megszoktuk a szelektív olvasást és a szélsőségek keresését! ;) :D

Az a helyzet, hogy ha a tó mellett lakom, akkor a legpraktikusabb a tó mellett kerózni. Erre nem sok úton van lehetőségem, elég a térképre nézni:
- tókör -> lenti problémák
- Fehérvár->Lovasberény->Pázmánd->Velencei-tó északi vagy déli oldala,
kb. ennyi. Most kipróbáltam egy új opciót, mert lett ez a bringaút, kiderült, hogy nem használható, evvan.

Amúgy ne hidd, hogy bringán több a retardált, mint kocsiban! A többség itt sem a konfrontációt keresi, hanem normálisan akar élni. Nekem is meg kellene állítanom minden átmenő forgalmat a faluban, hogy "bocs, faszér' nem mész az M7-en?" ;)

(#121256) -NoVa- válasza hobizoli (#121254) üzenetére


-NoVa-
őstag

Én láttam F40-et szántásban parkolni a Hungaroringnél, nézték is az arrajárók, hogy bátor volt.

(#121257) hobizoli válasza Bujdy81 (#121255) üzenetére


hobizoli
nagyúr

ha to korul szar allapotubb a kerout, akkor olyan bringat meg kereket kene venni, ami oda megfelelo
ha vmi off road kornyezetben lakok, akkor nem egy porba lerakott verdaval fogok jarni, ami 5m-kent felakad... ilyen egyszeru

ezekt az keroutakat fajlagosan tobbe kerul csinalni, mint egy kozutat vagy autopalyat, mert sokkal kevesebben hasznaljak es csak szezonalisan, szoval olyan haszna nem igazan van, mint azoknak

ennyi erovel ha nekem meg teniszezhetnekem van, majd kikretazok ide a Ulloi-re egy teniszpalyat, aztan ott edzzek
a BKV busz meg keruljon a parhuzamos mellekutcakban, mert nehogyma' en menjek el a teniszpalyakhoz

mert ezt csinaljatok kb

több drón kell ;P

(#121258) -NoVa- válasza hobizoli (#121257) üzenetére


-NoVa-
őstag

Az van, hogy a lakosság lusta dög, de azért még arra haladhat az üzemanyagár, hogy pár év múlva érteni fogod Bujdyt, és azt a 0.2% megmaradt autóst fogod köpködni. Sosem baj, ha megvan a bringaút, és azzal sem, ha más kellő önismerettel elhelyezi magát a megfelelő útra. Ja, hangyányit önszerveződő anarchiapárti vagyok és világnézetben kicsit Olasz. Stéhereztem eleget ponyvás teher mögött 70+ -al országútival edzésképp, azt bringaúton nehéz.

(#121259) Phülöp válasza npera (#121231) üzenetére


Phülöp
addikt

Mai kör:

Pornainen fölött a kunkor az egy rövid kitérő volt egy vízesés felé, amit meg akartam mutatni cimborámnak.

link

Ennél sokkal több víz szokott ott jönni, különösen szép tavasszal, olvadás után.

/az utolsó 15-20 km-t ellazáztuk rendesen, attól lett ilyen gyász az átlag.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#121260) hobizoli válasza -NoVa- (#121258) üzenetére


hobizoli
nagyúr

en elismerem a sportossagat, de talan van ennek jobb helye, ahol kene csinalni az "edzeseket"

ezeket a bringutakat a nyaralos-pihenos casual brangas, montis meg city bike-soknak csinaljak elsosorban, mint ahogy a kozut sem az F1-re van csinalva
de a "sportolok" szeretik ezt elfelejteni/figyelmen kivul hagyni, hogy talan lehet nem a 5-10 millios sportcangajanak csinaljak ezeket az utakat, amivel ezen vegigmenve johet egy szerviz is technikan, vagy arra van masik helyszin
lasd versenyautok futomu elallitodasai is a kigrammolt alkatreszeik miatt, mikozben egy utctai autonak meg semmi baja nem lesz ugyanott, mert abban meg van anyag...csak a +suly az itt hatrany

a magyar viszonylatban "versenyszeruen" sielok is inkabb kimennek az olasz-osztrak-francia Alpokba edzeni 1-2 hetre, es nem a lakotelep melletti dombot kisajatitva probalnak keszulni a vilagkupara a szankozo gyerekek kozott, amikor leesik 8-10cm ho vegre

:U

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#121261) Samott


Samott
addikt

#same in english

:DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#121262) zetor2000 válasza Samott (#121261) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez inkább shame :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#121263) Jahno válasza hobizoli (#121254) üzenetére


Jahno
őstag

Sosem tudni. Éppen megszereztem haver múlt heti képét, mondván nekem van akkora arcom amihez ekkora gép dukál, de jövő héten megnézzük a nagytestvérét. Csak ne lenne ilyen mocskos drága egy kattintás:

Retró Japán vas retró pólóval, jól befröcsözve. Ez a magasélet.

(#121264) Jahno válasza hobizoli (#121257) üzenetére


Jahno
őstag

"ha to korul szar allapotubb a kerout, akkor olyan bringat meg"

Honnan tudod előre, hogy szar? Nem lehet mindenkinek 87ezer bringája mindenre, mint nekem fotómasinám. Ha Péti-hegyről húzol lefelé, akkor tudja az ember, hogy DH vas kell, mert az olyan és nem picsog. Egyéb esetre pont ebből volt a vitám a drága államtitkárhelyettessel, aki kijelentette, hogy elkészült körben a bicaj út és körbe lehet bicajozni a.... Igen, a Tisza tavat, Velenceit, mindent is. Azt eddig is körbe lehetett, terepen, mezőgaz utakon, meg mindenféle szirszaron, csak ne tereljen és konkretizáljon, mert ha azt mondja, hogy elkészült a bicajút, akkor legyen az és ne más.

Teljessés igénye nélkül, amikor a ház mögött ilyenek vannak, hogy így a semmibe megy:

Ami innen jön a beton palánk mögül mindenen át:

Vagy ide jobbra kisorol egy lófasz murvás izére:

Ami így ér véget sem:

De vannak benne homályzónák:

Addig ezt ne hívjuk már Eurovelo 6 bicajútnak meg kisfaszom és mindenki takarodjon el oda, amit szépen nehéz is megfogalmazni.

Aztán mikor szóvá tettem, akkor na, dóóóókument. Blubesznek is megtaláltam, 2013ban volt a tókerülés, ezen az útvonalon:

És mikor hasonló témát felvetettem egyik "nem stadion épült, hanem kerékpűr út" alatti témakörben, hogy hol hibás, akkor azért kaptam a koncepció nélküli ívet rendesen, oda is beraktam ezt meg másik logot és végigírtam az útvonalat, hogy mi nem volt jó és hol, az ÉrdekKépviselő néni meg nekem ugrott a maga stílusában:

(#121265) Jahno válasza blueboi69 (#121232) üzenetére


Jahno
őstag

Na, itt elég rendesen elcsúsztunk a vasút előtt:

Valamerre a 7es felé mutatott tábla, de az át volt húzva. Volt 1-2 árok és behajtani tilos, régi lezárt bicajút, meg egy új amire nem lehetett ráhajtani, de az sem volt túl hosszan belátható.

(#121266) blueboi69 válasza hobizoli (#121260) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"a magyar viszonylatban "versenyszeruen" sielok is inkabb kimennek az olasz-osztrak-francia Alpokba edzeni 1-2 hetre, es nem a lakotelep melletti dombot kisajatitva probalnak keszulni a vilagkupara a szankozo gyerekek kozott, amikor leesik 8-10cm ho vegre"

:C

És tényleg :D

(#121267) blueboi69 válasza Bujdy81 (#121255) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Részemről akárki akármilyen bringával tekerhet, csak tegye azt szabályosan. Ahol van bringaút, ott azt használja és ne 50-el menjen már rajta, mert lehetnek lassabb/figyelmetlenebb gyerekek is. Autóval is fel kell venni a forgalom ritmusát, bringával is.

Egyetlen dolgot felejtenek el az önérzetes edzeni vágyó bringások, hogy ha beszop egy kátyút vagy akármi miatt elesik előttem az lesz élete utolsó edzése. Nemtudom ki hogy van vele, nekem ez nem ér annyit. :(

Bojban haladásról nem egyszer 3-4 bringás is tekert egymás mellett. Úgyanúgy kell megelőzni mint egy másik autót, csak másik autót eleve ritkán előzök, vagy ha igen, akkor az nem 30-40el zötykölődik előttem. Sajnos nem egyszer volt erre példa, pont Pákozd-Sukoró között.

Ha veszek egy porrá ültetett ferrarit és 20-40el döcögök az utakon feltartva mindenki mást, akkor az senkinek sem jó. Jogom van ott lenni és közlekedni, közlekedési eszközt használok, de valahogy mégsem jó érzés, mindenki mást felbaszni. Ez valahogy nem jut el a bringásokig.

(#121268) blueboi69 válasza Jahno (#121264) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Attól tókör, hogy a tó körül teszel egy kört. Attól kör, hogy ugyanoda érsz vissza, ahonnan elindultál, belátható időn belül.
Kb ezen az úton megyek én is körbe, szóval csak ajánlani tudom, jelenleg elég jól ki van táblázva.
De ha esetleg ez kevés lenne, akkor csak kövesd hétvégén azt a többszáz bringást aki tudja merre vezet az út.

Roppant érdekes, hogy tényleg rengeteg embernek megfelel a bringaút, de mindig van pár renitens aki élvezi, ha 2x gyorsabb és 20x nehezebb tárgyak húznak el tőle fél méterre.

(#121269) Jahno válasza blueboi69 (#121268) üzenetére


Jahno
őstag

Itt max. a "jelenlegen" volt a hangsúly, mert nem erről beszéltem.

És mellékesen ez egy eurovelo6 vagy mi bicajút, amit ennek hívni nettó nevetséges, de biztos találok még nagyobb marhaságokat is:

Az, hogy egy bokros valamilyen sávról megy a betonszegély mögül előre egy murvás részre és ki az útra, azt se hívjuk már annak.

(#121270) eattila válasza hobizoli (#121254) üzenetére


eattila
csendes tag

Szerintem nincs igazad. Nem foglak tudni meggyőzni. Meg Te sem engem :) Engedjük el.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121271) eattila válasza hobizoli (#121257) üzenetére


eattila
csendes tag

Oszt a turizmus meg itt-ott bringaút nélkül kb meg_szhassa. Mert az húzta feljebb. :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121272) eattila válasza Phülöp (#121259) üzenetére


eattila
csendes tag

Itt is grat :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121273) eattila válasza hobizoli (#121260) üzenetére


eattila
csendes tag

Btw láttál már országúti bringaversenyt? A nevében is benne vanik, hogy mégis az hol van rendezve :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121274) eattila válasza blueboi69 (#121267) üzenetére


eattila
csendes tag

A fel kell venni a ritmust arra vonatkozik főleg, hogy ne 60-al menjél 90-es lehetőségnél. Ha meg bringaúton lejjebb kell venni a sebességet mások miatt, akkor normál úton is. :) Mert ha elesik, vagy csak amúgy elütöd, akkor nem figyltél, nem tartottál elég követési távot. Ez van :)

Az a baj, hogy szerinted nem 2 irányú a dolog. Mert Te vagy a középpontban. Ha bringázol a gyerekkel akkor is, meg ha vezetsz akkor is.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121275) hobizoli válasza blueboi69 (#121268) üzenetére


hobizoli
nagyúr

mert o majd megmutassa, hogy kijafaszagyerek...

több drón kell ;P

(#121276) hobizoli válasza eattila (#121274) üzenetére


hobizoli
nagyúr

de itt allandoan ezekkel onjelolt "versenyzokkel" van csak a baj, nem latod?

orszaguton nem tudja felvenni az autok sebesseget, meg a kotvanyabb tgk-t csak feltartja
a casual hobbicangasok 25km/h sebessege meg neki lassu

de akkor sem keres o erre olyan ertelmes megoldast, ami mindenkinek jo lenne, vmi joval kevesbe forgalmas uton erezze ugy, hogy pont ott kell ki edzenie magat, direkt a szandekos konfrontalodasra megy ra
vagy megy bele a casualok koze a 45-50-l, vagy arcoskodik, foutvonalon 80-90-l menos jarmuvek kozott
na ezzel van a baj
nem egy 3-4 szamjegyu mellekuton erzi azt, hogy na itt kene nagyon tekerni oda-vissza 8-10 kort, hogy a napi 80-100km-e meglegyen, toredek akkora jarmuforgalom mellett, ahol 4-5perceknt jon egyik iranybol egy jarmu, hanem a fobb gerinutakon

az meg qrvara nem tud erdekelni, hogy a kiepitett bringaut mennyire szar neki
vegyen olyan bringat, ami azt birja
pakolja fel a cangajat az autojara, aztan menjen el oda, ahol jo

kollegamnak es a parjanak is van 2-2 bringaja, meg most akar egy 3-t is
biztos nem takk ugyanolyanbol van az a ketto sem, meg nem olyan lesz a 3. se, mint masik ketto kozul barmelyik
de o nem is all neki a Szigetszentmiklost az M0-l osszekoto fouton arcolgatni

arrol mar nem is beszelve, hogy most is mar koran sotetedik, de meg relativ jo ido van, vilagitas meg minden nelkul teker az idiota a fekete nacijaban, mert ahhoz is gyoker, hogy egy reflex matricat felragasszon a vazra, vagy a cipojen bokajan legyen egy fenyvisszavero szalag
megy a utcan a fak lomjbatol kitakart kozvilagitas mellett is alig lehet eszre venni, hogy ott van, kint meg tenyelg alig lehet eszre venni

biztos nagy extra suly lenne szegenynek ez mar...
elgombazzak akkor meg mindenki mas lesz a hulye erte, csak o nem

o meg erre: háá én látok mindenkit, vazze, nem ertem mi a baj
mert ok vilagtanak b+, csak teged attol ok meg nem latnak, faszkalap, az

egy vilagito akarmi pl egy auto, 2+ km-rol is latszik mar egy egyenes uton
a nem vilagitos gyogyeger, meg max akkor, amikor a fenyszoro fenycsovajaba kerul

az auto sem azert vilagit elsosorban, hogy lasson, hanem hogy masok ot lassak
csak ezt ugylatszik nehez felfognia az agytroszt bringasoknak

:U

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#121277) qnadam válasza hobizoli (#121276) üzenetére


qnadam
veterán

az ugye megvan, hogy ezrelékek (se) alapján általánosítasz? kb mintha azt mondanám, hogy a tegnap is a hülye autós átment a piroson és a vonat kivasalta, meg a múlt héten is volt egy másik, akkor az összes autós ilyen idióta, mind átmegy a vonat előtt, vegyük el a jogosítványt az összestől!

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#121278) Jahno válasza qnadam (#121277) üzenetére


Jahno
őstag

Ennek ellenére Bujdy meg úgy nyomja a bicajos vallást, mint ha más nem is lenne a világon meg a jó ég tudja.

(#121279) Jahno válasza Bujdy81 (#121255) üzenetére


Jahno
őstag

"hanem normálisan akar élni."

Elég tág halmaz lenne, lásd még a Gyulás okfejtéseket is idehúzva. De ha az lefelé kerekítem, akkor is elég csúnya világ lenne.

"Amúgy ne hidd, hogy bringán több a retardált, mint kocsiban! "

Lassan kb. 15 éve írom, hogy mondok helyet és időt, számoljuk meg. Közben Stex már annyira nem adja, Kakas bezárt, de ha kell azért kilogisztikázom. Akadtak jóféle konfliktus pontok meg egyéb szopások, de... Na, az már részélet és senkit nem érdekelt, "csak" normálisan akart élni.

(#121280) hobizoli válasza qnadam (#121277) üzenetére


hobizoli
nagyúr

a mennyibol mennyi?
mert bringasbol %-s aranyban siman tobb szabalytalant latok, mint autosbol

darabra nezve lehet tobb az autos ebben, mert sokkal tobben is vannak, de hogy %-ra tuti nem, az 100000%

erdekes, hogy tegnap este kapasbol lattam par perc alatt 2 bringast is nulla fennyel kozlekedni, autost meg messze nem latok a tobbszor annyibol sem kettot, de meg egyet se

vagy te naponta mennyi olyan autot latsz aki "elfelejt" vilagitast kapcsolni este 8-9korul?
mindig az ultimate érve ezeknek erre az, hogy háá én látok, aztan vigyorog, mintha most vmi nagyon vicceset mondott volna

rendorseg helyeben ugy szornam a 50k-kat erre, hogy ket het mulva minden cangan ket lampa is lenne elol is, meg hatul is

piros athajtassal ne rohogtess mar
eleve alapveto hozzaallasbeli diffi, hogy az autos ejjel kettokor is megall a pirosnal, amikor belathatoan keresztezodesben sem jon senki egyik iranybol sem, a cangas meg atteker du 3 kor is a forgalomban is
ha nem is mindegyik, "csak" a 90%-k
de azt a parat, ami megall meg kb piedesztara kell emelni, hogy jéééé, o megallt a pirosnal

[ Szerkesztve ]

több drón kell ;P

(#121281) qnadam válasza hobizoli (#121280) üzenetére


qnadam
veterán

darabra nezve lehet tobb az autos ebben, mert sokkal tobben is vannak, de hogy %-ra tuti nem, az 100000%

vagy igen, vagy nem.
ha össze kellene számolnom, az elmúlt egy hétben láttam két nindzsa biciklist, meg négy autót. és ez most jelent valamit? ugyan már.

igen, vannak szabálytalan bringások és vannak kretének is, sőt ezek sokszor át is fedik egymást. és igen, sok biciklis meg gyalogos átmegy a piroson, mint ahogy az autósok jelentős része meg nem tartja be az 50-es sebességkorlátozást.

viszont az az alapállás, hogy utálod a bicikliseket, tehát arra emlékezni fogsz, ha volt kettő kivilágítatlanul a főúton, de azt nem is fogod látni, hogy közben volt háromszáznyolcvanhét a bicikliúton kivilágítva.

és mégegyszer: igen, vannak szabálytalan és idióta biciklisek, mint ahogy autósok, motorosok, gyalogosok, buszvezetők stb is.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#121282) hobizoli válasza qnadam (#121281) üzenetére


hobizoli
nagyúr

jaj....mar vartam...
ez a sebessegkorlatozas mindig az egyetlen ultimate ellenerv, csak kozben az az auto 60-rol is elobb megall, mint a cernagumis versenycsucsbringa 30-rol :U

több drón kell ;P

(#121283) Jahno válasza hobizoli (#121280) üzenetére


Jahno
őstag

Arányokat tudja fene, de sok autós trükközik, néha járdán is kerüli a sort, vagy kanyarodó sávból előre pattintja magát egyenesen. Van hát, különben nem lenne pofátlanítás. Tegnap pld. egyik útról az előttem lévő becsavart jobbra egy behajtani tilosba, majd balra az egyirányúval szembe, hogy előbbre jusson. Mentünk is párhuzamosan egy darabig, ha nem kapok pirosat és elém bénázó valakit, akkor pont nem tud kijönni elém, mikor jobbra kanyarodok én is. Eddig aznapra az kettő kretén autós, de felőlem súlyozhatjuk is, meg nyilván lenne olyan szitu, amit nem tudunk eldönteni, hogy jó vagy sem.

Ezen idő alatt mennyi autóssal találkoztam? Pár ezer. Egy laza szabálytalan, egy ilyen kretén gyökér súlyos idióta, bármire képes fasz. Bicajossal mennyivel? Tök tudja, szerintem alig 50 körül, eleve a klasszikus SztGellért környéki sarkos ütközőzóna tök üres volt, páran elsuhantak mellettem és kész, semmi extra. Ebből 20 feletti behúzta a szabálytalan figurát.

Apropopó, montam már, hogy üljünk ki egy sörre ide meg oda, vagy kódorogjunk a városban és húzzunk strigulákat, hogy ki mit tesz a közelekedéssel? Lehet :C

Addig hiába mondom, hogy a bicajosok alul maradnak, üres puffogás az egész. Március 15 pld. egy jó szerdai szünnapra esik, mindenki ráér. Felőlem Oktogon, Mester utca, körutak (itt rögtön monitorozni is lehetne a sávok kihasználtságát, amiről pár éve vitatkoztunk), vagy SztGellért, híd környéke, egyéb hangzatos ütközőzónák mehetnek.

(#121284) Jahno válasza hobizoli (#121282) üzenetére


Jahno
őstag

Sebességet mérni nehezen tudunk, Oktogon körül éppen elég azzal foglalkozni, hogy ki merre kanyarodik és megy szemben irányba :-P

(#121285) hobizoli válasza Jahno (#121283) üzenetére


hobizoli
nagyúr

hat nemtom, de marcius 15-n szerintem nagy musor lesz a teli rezsiszamlak utan.... :U

több drón kell ;P

(#121286) Jahno válasza hobizoli (#121285) üzenetére


Jahno
őstag

Németek rág megdöglöttek, oda ne menjünk bicajost számolni :--D

Felőlem egy laza júni 17 szombat is jó. Az olyan semmitmondóan békés. Alig lesz bicajos, de mégsem egy késői október, aminél csökken a forgalom, csak a megmondók szerint nem.

(#121287) Phülöp válasza hobizoli (#121276) üzenetére


Phülöp
addikt

Gyász.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#121288) Phülöp válasza eattila (#121272) üzenetére


Phülöp
addikt

Danke :)

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#121289) Samott válasza eattila (#121273) üzenetére


Samott
addikt

Pont most megy a Vuelta, az a trukk benne hogy olyankor lezarjak az utakat amin mennek. Nincs civil auto rajta. Sajna igy is elutik neha oket a sajat kiseroautoik, vagy eppen ok hibaznak. Januarban az egyik legnagyobb tehetseg, a columbiai Bernal, pont egy parkolo buszba csattant bele nagy sebesseggel.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#121290) -NoVa- válasza Samott (#121289) üzenetére


-NoVa-
őstag

A halál kamionja mindenkit elgázol.

Azért ha éves szinten striguláznám, hogy hány bringás zavart forgalomban, és hány autós, nem lepődnék meg ha ezrelék sem lenne a bringás zavarások aránya.

(#121291) qnadam válasza hobizoli (#121282) üzenetére


qnadam
veterán

tudod mit? nyertél. az autósok néha kicsikét szabálytalanok, de a bicikliseknek a kurva anyját. az összesnek.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#121292) Bujdy81 válasza hobizoli (#121250) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Te, a millenáris mikor zárt be? ;)

(#121293) Bujdy81 válasza Jahno (#121251) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Neked lehet, hogy egyszerűbb, ha eltekintünk attól, hogy megszeged a KRESZ-t (oldaltávolság), meg veszélyezteted a biztonságukat! ;)

Azt kellene felfogni, hogy nem tudsz szabályosan, biztonságosan sávon belül kerékpárost kerülni. Tehát ha jönnek szembe, akkor nem tudod megelőzni őket. Viszont ha meg kell várnod, hogy ne jöjjenek szembe, akkor jobb, ha fele olyan hosszú a sor, amit előzni kell!

(#121294) blueboi69 válasza -NoVa- (#121290) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Persze, mert felétek nincsenek is olyan bringás edzőpályák, mint itt nálunk :C

(#121295) eattila válasza hobizoli (#121276) üzenetére


eattila
csendes tag

Szerintem a világítás nélküli, szürke szamár a ködben típus az szerintem is agyhalott.
Minden másra ott a nyugtató :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121296) Bujdy81 válasza hobizoli (#121257) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Azért az frankó, hogy fennen hirdetted, hogy mikor, milyen szabályokat szegtél meg, permanensen jártál olyan autóval, ami nem felelt meg a forgalminak (okirat hamisítás?), de azért osztod az észt a KRESZ-ről, meg a szabályokról! ;)

Semmivel sem vagy jobb, mint a többség, akit szidsz! A legtöbben csak azokat a szabályokat tartják be, amik NEKIK fontosak és elvárják mástól, hogy azokat tartsa be más is. Miközben egy halom szabályt leszarnak.

Nálad még hozzájön a szélsőséges példák keresése, illetve a gondolkodás iránti igény hiánya is! :( Nem érted meg, hogy az az egy hülye bicajos, akivel példálózól egyrészt ugyanúgy megtalálható a közlekedés bármely más résztvevői ágában, másrészt pedig a média direkt kereste, hogy ezzel is hangulatot tudjon kelteni. Nálad szárba szökkent a mag...

(#121297) eattila válasza Jahno (#121279) üzenetére


eattila
csendes tag

Azért errefelé pl hiába nekem van kint a macisajt a körforgalomnál, autósok mégis megállnak, hogy menjek át. Pedig nem neki kéne. Szóval a retardált az vonatkozik bárkire.

Meg csattantam bele majdnem autóba is oldalról, mert rám nézett, de mégse látott vagy látott csak nem érdekelte. Én meg jöttem. Satuzni kellett.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#121298) Bujdy81 válasza hobizoli (#121260) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

"ezeket a bringutakat a nyaralos-pihenos casual brangas, montis meg city bike-soknak csinaljak elsosorban," Na, csak rájössz, hogy az országúti kerónak nem a bringaúton a helye, haladunk! ;)

Azt sem árt felfogni, hogy a "kerékpár" egy elavult gyűjtőfogalom! Teljesen máshol van a helye a 7 km/h-val tekerő gyereknek és máshol a 30-35 km/h-val közlekedő országútinak. Ami éppen lehet, hogy nem edz, hanem munkahelyre közlekedik.

(#121299) blueboi69 válasza eattila (#121274) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Félreértesz, nem én vagyok a középpontban. Gyereknek is azt tanítom, hogy ha jön valaki aki gyorsabb/nagyobb, akkor engedje el.

Hétvégén cangáztunk először, mivel a bringaúton nagy volt a forgalom, lementünk a szomszédos kisutcákba, ahova csak az ottlakók járnak, meg a házak fele még csak téglarakás, csak ott martaszfalt az út, nem sima, de teljesen jó és ott gyakoroltunk 1 órát. Nem erőltettem a bringautat, mert felesleges kockázat. Ez az élni hagyni része a dolognak, cserébe amikor félreálltunk a bringások fele lassított és megköszönte.

Viszont tegnap a 2.5éves a futóbringájáva elment bringázni asszonnyal és meséli asszony, hogy egyszercsak a gyerek lemegy az útról és megáll. Kérdezi tőle, hogy miért állt meg, ő meg mutatja és mondja, hogy jön bicikli, és tényleg jött valaki szemből, csak asszony nem vette észre. Szóval marhára büszke voltam rá, hogy egyáltalán ez megmaradt neki a hétvégéből, hogy ilyenkor fontos, hogy félreálljon és vigyázzon magára.

Én látom, hogy rengetegen tekernek a bringaúton, és nem mind casual bringás! Pont ezért nem értem, hogy mégis miért van olyan, aki nem ott teker. És nem azt mondom, hogy soha ne tekerjen az úttesten, mert én is ott szoktam, de csakis ott tekerjen, ahol nincs bringaút.

És lehet, hogy százalékosan kevés az ilyen, mégis legalább hetente van ilyen, hogy a bringaút mellett teker az úton! Ne ez szabálytalan, feleslegesen veszélyes és ráadásul feltartja az autósokat is. A másik amikor valami nagyobb kereszteződésnél előremegy. Miafasznak? Utána kerülgeti őt mindenki. Megmondom őszintén, én be szoktam olyankor állni az autók közé, aki később jött, az majd megelőz, aki már megelőzött, amögé meg beállok és kész.

(#121300) eattila válasza hobizoli (#121282) üzenetére


eattila
csendes tag

Kettős mérce.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.