Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#144451) punky10


punky10
addikt

Sziasztok! Van egy kis problémám,nem tudom más találkozott-e vele,és van-e megoldás rá.
Anno a magyar névnapokat beimportálram a Google naptáramba.Az azóta is rendesen jeelenik meg.Viszont 1-2 hónapja bármelyik külső naptárkezelőnél hiányos a megjelenítés.Pl most az áprilisi hónapban 4-én,15-én,ma és 24-én nem ír semmi névnapot.A Googleban megvannak ezek a napok is.Hiába az ujratelepítés,leszinkronizálnak a fiókommal,de akkor is hiányzik az a pár nap.Bármelyik külső alkalmazásnál.Abban sincs logika,hogy melyik napok hiányoznak.Ami viszont hiányzik,azt egyik alkalmazás sem jeleníti meg.Csak a Google naptár.
Azzal viszont az a bajom,hogy a Google mérnökeinek meghalladja a tudását az,hogy 10-es droid alatti rendszeren sötét legyen a widget... ;]

/Honor 20 Pro/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

(#144452) balazs1956


balazs1956
senior tag

Erre valaki??

Köszönöm

(#144453) iceQ! válasza balazs1956 (#144452) üzenetére


iceQ!
addikt

Samsung Pass?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#144454) HoldfenyLuna válasza balazs1956 (#144433) üzenetére


HoldfenyLuna
aktív tag

Esetleg Last pass vagy bitwarden, ezek böngészőben is működnek.

(#144455) Bozek válasza balazs1956 (#144433) üzenetére


Bozek
nagyúr

Android 8-nál? Mondjuk sehogy. Olyan van, amelyik böngészőben működik, de ahhoz, hogy alkalmazáson belül is be tudd rakni a jelszót, már 9-es Android kell.

Bár ahogy írták, a Samsung Pass-ra ránézhetsz, azt nem ismerem. A honlapon viszont "kompatibilis alkalmazások"-at emlegetnek, szóval nekem úgy tűnik, nem megy mindegyikkel.

(#144456) balazs1956


balazs1956
senior tag

Köszönöm szépen mindenkinek, próbálkozni fogok!

(#144457) mobilizmo válasza Somatom (#144450) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Kösz, én is így gondolom. Nyilván nem lehet olyan listát írni, ami mindenkinek megfelelne, mert akkor gyakorlatilag a teljes PlayStore-t fel kellene sorolni. De hangsúlyozom, ha van javaslat és indokolt, akkor változtatunk, akár +/- irányba.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#144458) Sátán44


Sátán44
addikt

Egy érdekes dolog történt a telefonomon Mate 20 Pro. 6 hónapja NFC-vel fizetek ahol csak tudok, eddig nem is volt gond. Vmelyik nap szintén fizetnék, de nem történt meg a tranzakció. Itthon vettem észre, hogy a Gpay alkalmazásom eltűnt a telóról. Ismét feltettem, majd újraindítottam a telót, rendszer betöltése után a Gpay ikonja a szemem előtt tűnt el. Mi lehet a gond?

Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)

(#144459) Somatom válasza mobilizmo (#144457) üzenetére


Somatom
veterán

Úgy emlékszem, hogy a MiXplorer Silver -nek volt vmi free elérése az XDA -n. Ahhoz tud vki linket? Az ajánlóban levő XDA -s linken a "Get Silver" a Play -re visz ezerhété.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#144461) rjg válasza mobilizmo (#144449) üzenetére


rjg
őstag

Szerintem nem használtad eleget az ES File Explorert. Az alap funkcióin túl, amit a jobb fájlkezelők tudnak (felhő tárhelyek, helyi megosztások, média szűrések és egyszerű lejátszók, képnézegetők) sajnos semmiben sem hasonlít az ES-re. Az ES-ben lehetett a nyitott tabok között csúsztatással váltani, a kezdő lapot beállítani, a mappák méretét beállítani és azok külsejét, nézeteit megváltoztatni, stb, stb. Az ES-t használtam évekig, megvettem a Pro verziót és és mindenki telefonjára azt tettem fel a családban, van aki a régit ma is használja. Amikor jöttek a hírek az eladásáról, elkezdtem keresni az alternatíváját és egy hasonlót találtam, az xda-n (tovább)fejlesztett Mi Explorert. Sajnos az nekem nem tudta megnyitni a Synology-n webdav-kênt a távoli megosztásokat, (és a hibaüzenetre sehol nem találtam megoldást) így legalább tíz app tesztje és több, - pl. a Solid - megvásárlása után kettő maradt fent a rostámon, a CX és ez a Fájl kezelő.
Nem voltak nagy igényeim, Dropbox és Google Drive integráció, a Mega néha jól jönne, de arról már lemondtam. NAS távoli elérése, az ftp mellett lehetőleg webdav-on is, illetve a helyi elérése, praktikusan smb-ként. Jó lett volna a testreszabhatóság, (a Fájl kezelőben van sötét téma és ennyi) akár a kezelésben is, de valódi ES helyettesítőt nem találtam. :-(

[ Szerkesztve ]

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#144462) Somatom válasza szimi57 (#144460) üzenetére


Somatom
veterán

Köszönöm!

Mobilizmo:
Ha nincs jogi akadálya, akkor sztem ezt (is) érdemes lenne beilleszteni az összefoglalóba.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#144463) darvinya


darvinya
titán

Ha már EsFileExplorer.
Én máig 4.0.2.3-ast használom, csak egy gondom van, hogy droid 9-10-nél már nem tudja rendesen kimenteni a telepítő apk-t.
Ezen lehet javítani?

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#144464) Fall-N válasza Fred23 (#144446) üzenetére


Fall-N
veterán

Azért mert a Solid és a MiXplorer ezerszer jobb és többet tud. Ha azokkal kezdtél volna fájlkezelőt használni, akkor egy fapados vacaknak tartanád a CX-et. A MiX a kettő közül, ami tényleg mindent tud. XDA Labs-ról ingyenes, de én megvettem a Silver változatot. A Solid Explorer sem drága, két sör vagy Pepsi ára (ki mit preferál).

darvinya: Le kell cserélni másra ami szar. Egyébként sem értem minek ragaszkodni olyan alkalmazásokhoz, aminél vannak ezerszer jobbak és Playen aktívan frissülnek ezek az alternatívák. ES meg sosem volt a legjobb, mindig volt más helyette. Főleg a gusztustalan reklámokkal teli csita változata nem ért semmit. Ideje is volt a Googlenek kiszórni.

Ilyen a QuickPic is. Már rég vannak jobbak nála (Camera Roll, Simple Gallery, Monument, Pictures, Focus GO stb.). A QP akkor volt releváns, amikor még nem nagyon volt más a gyári beépített képnézőn kívül. Ez még a Droid 2.x és 4.x környékén volt. Akkor egy egyszerű, de piszok gyors alkalmazás volt. Ma már rég nem megy kunszt az ilyen, sőt a fent említett két fájlkezelő alapból tud képnéző is lenni. Csak a nézetet kell átállítani.

[ Szerkesztve ]

(#144465) Tökimanó


Tökimanó
senior tag

Hátha érdekel valakit. [link] Van ingyenes is de abból hiányzik jó pár funkció. Nekem volt szerencsém akciósan 0 forintért beszerezni ezt a notesz alkalmazást. Most 900 ft az ára de szerintem bőven megéri megvenni. Gyakorlatilag minden megvan benne amire szükség lehet. Magyar nyelv,szinkronizálás, emlékeztető,widget,sötét téma,képek csatolása,háttér és betű színek állítása,dátum,idő hozzáadás jegyzethez,betű méretének állítása,jelszó védelem,ujjlenyomat használata,módosítás időpont kiírása, jegyzet lezárása véletlen tevékenység elkerülése ellen,jegyzet parancsikon létrehozás , megosztás ,stb.

(#144466) Robokutya


Robokutya
senior tag

Srácok kérdés
a samsung note alkalmazásban van egy zavaró tényező amit ki szeretnék kapcsolni és nem tudom mit keressek.
ha a jegyzetben bármilyen szám sort írok be akkor kékkel aláhúzza és ha rányomok megjelenik a tárcsázó program és mintha hívni akarná a megadott számot.
Ezt a kék aláhúzást ki lehet kapcsolni?
samsung Note 3.1.07.1 verzió :R

(#144467) mobilizmo válasza rjg (#144461) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Én is több évig használtam az ES-t és szerettem is. Awebdav-ot én még sehol nem tudtam működésre bírni (nekem Zyxel NAS520 van, de szerintem ez mindegy). Az igényeidet (amit a végén írsz) mind tudja a Mix is. A webdav miért nem működik azt nem tudom, de a magam részéről nem vagyok biztos benne, hogy nem én bénázok el valamit.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#144468) darvinya válasza Fall-N (#144464) üzenetére


darvinya
titán

Használtad ezt a verizót? -Nem, mert akkor nem írd ezt róla.

Mutass melyik tudja egyszerű Gyors elérést, FTP, stb., kezdő lap beállítást, csúsztatásos ablak váltást, nézet váltást, felhőtár kezelés, beépítet nézegető, stb.

Mi file gyárilag fent van, de borzalmasan bonyorult, s gyors elérést csak külső Share app-al tudja, de az buta, mert nem tudok tallózni, csak küldeni fogadni.
Solid többször próbáltam, de borzalmas, és ráadásul legtöbb funkció csak fizetés után érhető el, ami baromi lassúan végzi, vagy összef…sa magát az app, pl: 5GB tartalom átküldésénél 4.7GB összeomlott és kezdhetem előről, mindezt max. 4Mbps-al.
Szóval hagyjuk, hogy lépjünk túl ezen.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#144469) rjg válasza mobilizmo (#144467) üzenetére


rjg
őstag

Akkor abban megállapodhatunk, hogy amit írtál és amiért reagáltam: "Azért nevezem klónnak mert kísérteties a hasonlóság a kettő között." az (az én szempontomból sajnos) nem állja meg a helyét? Ez sokkal jobban passzol a Mix-re, mint a CX-re, ha már hasonlót keresünk az ES File Explorerhez.

MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra

(#144470) Somatom válasza Tökimanó (#144465) üzenetére


Somatom
veterán

Keresek ilyet. Három dolog kéne.
1.: Más alkalmazásban szöveg kijelöl -> megosztás -> jegyzet alkalmazás.
2.: Floating mód. Ha használom a jegyzet alkalmazást, az ne csukja be a korábban használt alkalmazást, hanem fölötte jelenjen meg.
3.: Azonnali szinkron, lehetőleg Gdrive -on keresztül. Tehát, ha küldök vmit a jegyzet alkalmazásba, vagy azon belüli szerkesztés után mentek, az azonnal szinkronizálódjon a többi droidomon futó ugyanilyen jegyzet alkalmazással.
Ezeket tudja?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#144471) mobilizmo válasza rjg (#144469) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Kinézet alapján semmiféleképpen nem. A Mix-nek ismerjük a fejlesztőjét az XDA által, ahol elég aktív a topikja, CX-ről egy email címünk van. Nekem még mindig ajánlottab a Mix, de berakom a CX-et az ajánlóba.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#144472) Fred23 válasza mobilizmo (#144449) üzenetére


Fred23
nagyúr

& Fall-N:
Fenn volt egy free MiXplorer a telómon, akkor láttam csak, miután feltelepítettem a szimi57 által linkelt silvert (lett kettő). Ez azt jelenti, hogy nem került tesztelésre, mert megálltam a CX-nél. Pedig azt hittem, a CX volt már csak, és utolsóként maradva lett győztes.

Szóval most meghagyom mindegyiket, aztán majd elválik, melyik a jobb számomra.

Köszi mindenkinek!

(#144473) Tökimanó válasza Somatom (#144470) üzenetére


Tökimanó
senior tag

Az 1 és 3 van . A 2 sajnos nincs,vagy én nem találom.

(#144474) Somatom válasza Tökimanó (#144473) üzenetére


Somatom
veterán

Köszönöm az infót!

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#144475) Fall-N válasza darvinya (#144468) üzenetére


Fall-N
veterán

Én használtam annó az ES-t, de te biztos nem próbáltad a MiX-et vagy bármi mást, mert akkor nem írnál sületlenségeket.

Mutass melyik tudja egyszerű Gyors elérést, FTP, stb., kezdő lap beállítást, csúsztatásos ablak váltást, nézet váltást, felhőtár kezelés, beépítet nézegető, stb.

Ezt már rég tudja az összes népszerű fájlkezelő. Sőt a MiX többet. Eleve nem két ablak lehet hanem végtelen számú, ami között lehet csúsztatással váltani. Ezenkívül van beépített videó-, kép- és zenelejátszó, MP3 (meg a többi zenefájl formátum) tag editor, EXIF szerkesztő, teljes tömörítő program (RAR is!) Stb.

(#144476) tomy86 válasza punky10 (#144451) üzenetére


tomy86
addikt

Az nem jó, hogy a google naptárat használod, de másik widgettel (ha jól értem csak ennyi a gondod a google naptárral)? Én pl. a Your Calendar Widgetet használom a google féle helyett (a free verzióban is elérhető sok beállítás).

[ Szerkesztve ]

(#144477) moma


moma
őstag

Sziasztok. Régebben kérdeztem arról, hogy mivel érdemes a telón lévő filokat szinkronban tartani felhővel és a folder sync volt az ajánlott progi. Akkoriban végül nem álltam neki használni, de most van így több időm és fel akartam rakni, de nem túl jók a friss reviewk azt írják, hogy már nem gondozza a fejlesztő. Te most hogy csináljátok ezt, hogy meglegyenek az adatok máshol is, van a folder syncnél hasznosabb azóta esetleg?

we all deserve a bit of luck.

(#144478) Bozek válasza szimi57 (#144460) üzenetére


Bozek
nagyúr

Ez warez, a MiXplorer Silver mindig is fizetős volt.

A MiXplorer Classic érhető el hivatalosan ingyen, itt a Release fülre kattintva. A különbség amúgy csak annyi, hogy a kiegészítők (amik amúgy is ingyen elérhetők a Play Áruházban) be vannak építve a Silver-be, és ezzel a fejlesztőt is támogatod.

(#144479) szimi57 válasza Bozek (#144478) üzenetére


szimi57
őstag

Akkor sztornó. Egyébként nem ismerem egyiket sem, csak a TC-t használom.

[ Szerkesztve ]

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#144480) lovi27 válasza Bozek (#144478) üzenetére


lovi27
addikt

Nekem nem volt ingyen, külön fizetnem kellett a MiX SMB pluginért. Ha nem tévedek akkor még nem volt a fizetős Silver változat és lehet abba építette bele a pluginok árát.

(#144481) szimi57 válasza moma (#144477) üzenetére


szimi57
őstag

Szerintem a legbiztonságosabb megoldás egy USB-OTG adattároló, kombinálva egy automatizáló appal. Még arra is van időm, hogy átjátsszam a dolgokat a PC-re, így két mentésem is van. :)

A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.

(#144482) Bozek válasza lovi27 (#144480) üzenetére


Bozek
nagyúr

Valamikor régen nekem is fizetni kellett a MiX Codecs-ért, de most már úgy látom itt, hogy ingyenes az összes.

(#144483) darvinya válasza Fall-N (#144475) üzenetére


darvinya
titán

Alapból nem tudja, azok mind addon -ok.

Szóval kicsit árnyalt a kép amit leírsz.
Távoli elérést nem tud.

Ablak szám sincs 2-re korlátozva ES-ben.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#144484) mobilizmo válasza darvinya (#144483) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Mi az, hogy nem tud távoli elérést? Te mit értesz ez alatt a kifejezés alatt?
Jelenleg nekem 3 különböző Drive, 1 Mega van beállítva, ezekhez midegyikhez lehet beállítani jelkulcsot is. Van ftp, sftp, webdav, még szerver is van ftp, http, tcp. Ezenkívül valóban van egy csomó addon is.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#144485) Tökimanó


Tökimanó
senior tag

A touchpal keyboardot miért nem lehet a playről tölteni?

[ Szerkesztve ]

(#144486) mobilizmo válasza Tökimanó (#144485) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Mert nincs fent. :))

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#144487) Tökimanó válasza mobilizmo (#144486) üzenetére


Tökimanó
senior tag

:P :D Na erre azért magamtól is rájöttem :DD de miért nincs fent? Miért csak az apk mirrorról lehet ?

(#144488) Bozek válasza darvinya (#144483) üzenetére


Bozek
nagyúr

Jó, akkor nézd is meg ezeket egy kicsit tüzetesebben. A MiX Silver-ben benne van az Image, a Tagger, az SMB 2.0/2.1 és az Archive. Csak a PDF, a Metadata és a Codecs az, amit külön le kell esetleg tölteni, ha szükséged van rá. Nekem ezek közül csak a Codecs, ami fel van telepítve.

(#144489) mobilizmo válasza Tökimanó (#144487) üzenetére


mobilizmo
Topikgazda

Lehet, hogy hülyeséget mondok, de ha jól emlékszem a Honorokat szállították régen gyárilag ezzel. Aztán vagy kivették (helyette Swiftkey) és később megszűnt a fejlesztése, vagy fordítva. Aránylag régóta nincs fent a Store-ban.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#144490) Tökimanó válasza mobilizmo (#144489) üzenetére


Tökimanó
senior tag

Köszi! Tehát akkor elvileg nem biztonsági oka van.

(#144491) lovi27 válasza Bozek (#144482) üzenetére


lovi27
addikt

Jó, hogy írod, mert zavart, mintha akkoriban nem csak egy pluginért fizettem volna.
Hirtelen felindulásból minden fizetős részét megvettem, hogy támogassam a srácot annyira tetszett. De az élet közbeszólt...
Használom most is, de az első számú fájlkezelőm az X-plore maradt. :D :DDD

(#144492) Bozek válasza Tökimanó (#144487) üzenetére


Bozek
nagyúr

[link]

Röviden annyi, hogy a fejlesztő alkalmazásai akkor is jelenítettek meg reklámot, amikor nem futottak, ez pedig nem tetszett a Google-nak (meg úgy szerintem senkinek).

[ Szerkesztve ]

(#144493) Tökimanó válasza Bozek (#144492) üzenetére


Tökimanó
senior tag

Köszi! Akkor inkább felejtős a kipróbálása :)

(#144494) WhiteWalker válasza moma (#144477) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Az az app kuka!
Helyette ha van Drive felhőd , akkor Drive Sync , ha OneDrive-d van akkor OneSync

(#144495) Bozek válasza moma (#144477) üzenetére


Bozek
nagyúr

Esetleg próbáld ki a Synchronize Ultimate-et. Ugyan én nem próbáltam még, de ugyanaz a fejlesztője, mint a Servers Ultimate-nek, úgyhogy nem lehet rossz.

(#144496) darvinya válasza Bozek (#144488) üzenetére


darvinya
titán

Tagger nem érdekel, SMB1 kellen nekem ritkán, legtöbbször FTP, stb.
De amit legtöbbször használok az a távoli gyorselérés, amit még mindig nem tud.
Rar, zip, 7zip, tar, gz -t alapból kezel ES, egyedül B1 amit nem.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#144497) Somatom válasza Bozek (#144495) üzenetére


Somatom
veterán

Wow! Köszi! Ezt ki fogom próbálni. Amikor olvastam, hogy ugyanaz a fejlesztő, már sejtettem, hogy Tasker plugin lesz (a Servers Ultimate is az). És tényleg.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#144498) Somatom válasza darvinya (#144496) üzenetére


Somatom
veterán

Mi a túró az a "távoli gyorselérés"? Átmegy NAT -olt hálón?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#144499) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

Join miért "akar billentyűzet lenni"? :F
Ma ADB-n kapott jogot a vágólaphoz, azóta eltűnik majd visszaugrik a billentyűzet (bármelyik).
Ez van az értesítőn:

Hol tudom kikapcsolni?

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#144500) punky10 válasza tomy86 (#144476) üzenetére


punky10
addikt

De jó...lenne... :)
Eddig én is így használtam:a Google naptár volt a fő naptáram,de egy másik alkalmazás widgetjét használom a telefon kijelzőjén,ami a Google naptárból ,és naptárba szinkronizál.
Kipróbáltam az általad ajánlottat is,és az is hiányosan veszi át a névnapokat.
A Samsung gyári widgetjei rendesen működnek,akülső appok a táblán sem akarnak normálisan menni.A Huawei telefonomnál a gyári widgettek sem jók... :((
Most egy másik fiókomba is beimportálom a névnapokat,megnézem úgy mi történik.

[ Szerkesztve ]

/Honor 20 Pro/Huawei Matepad 11,Samsung Xcover6 Pr0

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.