Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-01 09:57:43

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.

Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#143451) fecus válasza crok (#143427) üzenetére


fecus
őstag

Sajnos nem. Van összes nézet meg Gmail nézet. Nincs külön Yahoo nézet.
Kár.
Marad az eredeti kérdésem: Melyik email appot ajánljátok ami egyszerű, nem használ sok erőforrást, stb.?

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#143452) crok válasza fecus (#143451) üzenetére


crok
Topikgazda

Ki is próbáltad vagy csak nézelődtél a neten?
Amit te néztél az bal oldalt van, a menüben.
Amit meg te keresel az a felső keresősáv jobb legszélén van, egy fiókválasztó gomb, azt ha megnyomod akkor ki tudod választani melyik fiókot akarod nézni, és ekkor a bal oldali menü is úgy változik, hogy az aktuális fiók és az "összesített" nézet.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143453) fecus válasza crok (#143452) üzenetére


fecus
őstag

Ki is próbáltam és mégsem jöttem rá.
Köszönöm, így már jó lesz a Gmail is.

"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi

(#143454) zsoltzsolt válasza Bozek (#143450) üzenetére


zsoltzsolt
addikt

Valószínűleg gyári appok és nem tudja törölni őket.

(#143455) Submarine válasza Somatom (#143350) üzenetére


Submarine
senior tag

Huhh, ahhoz képest hogy "totál nem érdekel" vastagon körbe..jártad.

Ezért elárulom az a probléma, hogy a ° magában a síkszög mértékegysége.
Semmi köze a hőmérséklethez.
Ha használok egy mértékegység rendszert, akkor kutya kötelességem az adott rendszer szabályai szerint játszani.
A hőmérsékleteknek is meg van a miértje, melyiket hogyan kell jelölni. A Kelvint például csak K-val.
De bocsánat, én műszaki ember vagyok azért vagyok ilyen sir salhasho gatow.
Csak tapasztalat, hogy kis bagatell dolgokból születnek orbitális nagy f@..ságok.

De megnyugtatlak, hogy pl. a számtechben a KB, MB, GB, stb. meg abszolúte tévesen lett elterjesztve, és van használva. Meg van még pár dolog szívgyógyszertől, az írógép billentyűkig.
:R
Aloha

(#143456) snowdog válasza zsoltzsolt (#143454) üzenetére


snowdog
veterán

Ha nem root-olt a gépe, akkor a gyári appokat ugyan törölni nem tudja, de van rá módszer, hogy root nélkül láthatatlanná tegye a számára felesleges appokat.

(#143457) BazsiBazsi


BazsiBazsi
aktív tag

Tegnap a tesco extrában a váci úton valaki megpróbált "cirque1.vcs" fájlokat átküldeni. Nem találok sok infót róla de nem az egyedi eset és több felhasználóval is megtörtént(2018-ban egy tescoban ráadásul). A bt be volt kapcsolva de tudtommal nem vagyok felderíthető. Természetesen failed lett a küldés de miért próbált valami 10x elküldeni egy ilyen fájlt.

A név egy kanadai cirkuszi társulat neve, az immortal pedig a híres jacko turnéjuk volt. Vicces :D

Kis keresgélés után arra jutottam hogy ez valószínűleg egy Bluesnarfing támadás volt
Egyéb infó róla itt: [link] (243. oldal)
Ennek tükrében érdekes lenne kivizsgálni a dolgot, mi sugározza ezt a jelet, ki rakta le stb.

[ Szerkesztve ]

(#143458) kmarci25 válasza BazsiBazsi (#143457) üzenetére


kmarci25
veterán

Ez velem megtörtént az Árkádban (Bp.) és az Aréna plázában is.

"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

(#143459) crok válasza BazsiBazsi (#143457) üzenetére


crok
Topikgazda

Ezek mára már nagyon elavult "támadások", semmit ki nem lehet ma már nyerni a modern készülékekből így, csak akkor "válhat be" ha a készülékben eleve van erre javítatlan sérülékenység. De az utolsó ilyen - emlékeim szerint - elég régen volt (mostanában volt talán QCOM SOC-okra valami, de talán egy éve?), ha gondolod megkeresem a CVE számát. Ha meg akarod keresni a kütyüt akkor PC-vel meg Kali Linux + kismet-el megoldható hogy járkász és nézed a jelszintet (vagy NetHunter ROM-al telefonnal ha olyan a készüléked ami támogatott, Mido-ra van pl..).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143460) tylerddd


tylerddd
veterán

Hello! Lehet hülyeség, de van arra megoldás, hogy a kijelzőn megjelenő QR kódhoz tartozó tartalmat, pl. weboldalt meg tudjak nyitni?!

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#143461) BazsiBazsi válasza crok (#143459) üzenetére


BazsiBazsi
aktív tag

Érdekes lehetne, szerinted ezek normál halandók számára megtalálhatóak? Gondolom valamilyen nehezen hozzáférhető helyen lehetnek amit személyzet(vagy volt személyzet) hagyhatott ott. Átrendezések, takarítások és ilyesmik könnyen lebuktathatnák. Sajna nincs nethunter kompatibilis mobilom.

(#143462) zeon.hu


zeon.hu
nagyúr

MIUI-hoz nem tudtok valami hasonlót, mint a Samsung Nice Lock?
(Lényeg, hogy root nélkül működik, céges Samun használom is)

#?*@&!

(#143463) crok válasza BazsiBazsi (#143461) üzenetére


crok
Topikgazda

Persze, megtalálhatók simán. Üdítő- vagy italautomaták hátulján/tetején, székek alján, szemetes legaljában dupla fenékkel, szekrények mögött szokás az ilyesmit elhelyezni. Nem nehéz megtalálni, mert általában nincs külön külső táplálása hanem eleve egy nagyobbacska de vékony LiPo akku "köré" van az egész építve és ha látod a jelét akkor - mivel akkuról megy - általában nagyon közel lesz hozzád, 10..12 méteren belül. Ha külső táplálású akkor meg feltűnőbb az avatott szemnek, ilyenkor eleve külső táplálású dolog mellett lesz, T elosztóval + olcsó telefon USB táppal, mondjuk ilyen automata hátuljánál/tetején (pl. mágnesesen a hátfalán/tetején rögzítve).. Átrendezések, takarítások lebuktathatják de ha okosan van eltéve akkor eleve nem piszkálják mert észre se veszik hogy ott van. "Kölök" koromban szedtünk össze ilyesmit sokat, egyébként nagyon aprócska tud ám lennyi egy ilyen kütyü, (bélyeg) mikrokontrollerrel, spec. PIC-el vagy Arduino-val 1..1,5 x 1,5..2cm vagy kicsit nagyobb maga a PCB és az akku adja a legnagyobb alkatrészt. Sok áramot nem vesz fel és eleve időzített szokott lenni a működésük szóval "csúcsidőben" pár órát online-ok de azon kívül "alszanak" (7..10 napot simán kihúznak), utána meg vagy összeszedik őket egy idő után vagy eleve BT-n húzzák ki belőlük az info-t. Volt egy olyan, ami egy bevásárlóközponti pihenőben (ilyen "kanapészerű" ülőalkalmatosságban) volt egy olyan aljzatba betéve ami konnektor és USB töltő volt egyben, a hátlapon az USB töltő két (+ és - táp) erén volt egy-egy lecsatlakozás csinálva késes vezetéktoldóval és arról kapott folyamatos áramellátást : D De ami szerintem érdekesebb volt az egy hasonló csatlakozással megoldott másik móka volt ami meg ha MTP-s vagy USB mass storage-os eszközt dugtál be rá akkor elkezdett lemásolni magára mindent amit talált és ért és volt rá ideje.. zúzta rá a kis microSD-re ami a PBC hátoldalán volt egy tartóban meg közben töltötte a készüléket : D Azt nem is értettük, hogy mikor bedugja valaki a töltőkábelt aztán a készüléket akkor minek nyom rá hogy az MTP / USB Mass storage az mehet, persze, #mibajlehet

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143464) tybsen


tybsen
addikt

Olyan billentyűzetet keresek vagy megoldást amivel 3 nyelv között lehet diktálásnál választani, amikor üzenetet küldök (diktálok). Tud valaki esetleg erre megoldást?

A Google billentyűzet sajnos nem megfelelő mert sokszor más nyelvet érzékel mint amit szeretnék.

Köszi szépen!

(#143465) -Maci-


-Maci-
őstag

Sziasztok.

Nem biztos, hogy jó helyen járok, de hátha tudtok segíteni.
Adott egy (Hawei) telefon és egy (Huawei) tablet. Ugyanzzal az accounttal használom őket.
A 2 eszközön levő fényképeket (kamera, screenshots, downloads stb is) szeretném full szinkronba tenni, de valahogy sehogy sem sikerül. Van egy Google drive előfizetésem és a a Google galériával gondoltam rendszerezni a dolgokat, de nem járok sikerrel.
Még egy dolog lenne, hogy a tabletban van egy microSD, amire időnként lementeném a fotóimat témakör szerint. Ezek nem szinkronizált mappák. A Google galériával ez sem megy, mert csak egyesével hajlandó letölteni, akkor is általa preferált mappába az eszközön....
Szóval van egy kis káosz. Az lenne a kérdés, hogy tudtok e valami jó kis alkalmazást a google fotók helyett? Ki mit használ erre? Előfizetéses app is jöhet.

Köszönöm szépen

If you don't know where you are going, any road will get you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]

(#143466) iceQ!


iceQ!
addikt

Sziasztok,

Sygic navigációs appért megéri fizetni 14€-t? Full Európa + traffik térkép lifetime garanciával. Jobb mint egy waze vagy Google Maps?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#143467) iceQ! válasza tybsen (#143464) üzenetére


iceQ!
addikt

SwiftKey esetleg?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#143468) crok válasza iceQ! (#143466) üzenetére


crok
Topikgazda

Nekem pl. megérte mert én úgy vagyok vele hogy az offline navi a jó navi - de majd úgyis jól megmondják nekem :D Egyébként ha kipróbálnád hogy milyen akkor próbáld ki az Offline Maps & Navigation-t mert az kb 98% teljesen ugyanaz (kicsit később frissül de gyak. ugyanarra.. és ugyanúgy is néz ki).

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143469) crok válasza Kékes525 (#142892) üzenetére


crok
Topikgazda

Volt itt pl. ez a koronavírus tracker alkalmazás kérés. Na, azt az appot levették ugye Play-ről (2x..) amiről utána beszéltetek. Úgy néz ki, hogy a készítője megunta a Google Play hülyeségét és feltette az APK-kat GitHub-ra (mondjuk forrás nélkül..), adatforrásnak a JHU forrását használja továbbra is. Ha gondoljátok próbáljátok ki.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143470) szabi__memo válasza crok (#143469) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Ezzel is mi baja volt a Google-nek:F

[ Szerkesztve ]

(#143471) Nikaré


Nikaré
őstag

Sziasztok!
Olyan bevált megoldást keresek amely a kiválasztott social app ot elrejti, tehát avatatlan személy ne tudja/lássa, hogy telepítve van.

(#143472) crok válasza szabi__memo (#143470) üzenetére


crok
Topikgazda

Le van írva a GitHub oldalon, ki is screenshot-olta a jelentést..
"We don't allow apps that lack reasonable sensitivity or capitalize on a natural disaster, attrocity, conflict, death or other tragic event." ami szerintem nettó BS, valami buta droid megjelölte Play-ben mondjuk "bla bla.. probably lack of reasonable sensitivity capitalize on.. bla bla" szöveggel így prióban levették azonnal a droidok.. így szokás ezt csinálni YouTube-on is: ha valakinek nem tetszik az arca akkor páran összefognak (tényleg nem kell 1..3 embernél több) és pár videót bejelentgetnek durva dolgokra hasraütésszerűen és max 15 perc és le van tiltva a videok alatt a hozzászólás, max 2..3 óra és nincs feltöltés jog se.. így megy ez ma.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143473) szabi__memo válasza crok (#143472) üzenetére


szabi__memo
nagyúr

Gondoltam hogy ez volt, sajnos akkor nem tévedtem. Tudom, hogy a Google eléggé megkérdőjelezhető módon kezeli a dolgokat. Ez a magyarázat nettó bullshit

(#143474) pube111


pube111
senior tag

Bevásárlólista appot keresek. Ezeket kéne tudnia:
-Több személy közt megosztható lista
-Értesítés, amikor valaki módosítja a listát
-Widgeten megjelenő lista, vagy egy kattintással megnyíló lista. Ne kelljen több almenüből eljutni a listához.
Próbáltam az any.do appot, de nem jön értesítés, és a widget lista csak akkor frissül, miután megnyitom az appban a listát.

(#143475) pube111 válasza pube111 (#143474) üzenetére


pube111
senior tag

A keep is tök jó lenne, de nem jön értesítés módosításkor. Pedig be van kapcsolva.

(#143476) Jim74


Jim74
nagyúr

Sziasztok!

Email kliensből melyiket ajánlanátok az összefoglalóból? Vagy azon kívül van jó?
Gmail mellé kellene második kliensnek.

(#143477) crok válasza Jim74 (#143476) üzenetére


crok
Topikgazda

Miert kell masodik kliens, nem jo ha abban adod hozza az osszes fiokot? Tudsz valtani a fiokok kozt.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143478) Jim74 válasza crok (#143477) üzenetére


Jim74
nagyúr

Family Link miatt nem engedi a gyermekem fiókját hozzáadni az enyém mellé.
Osztályfőnök kérte, hogy hozzunk létre a gyerekeknek gmail fiókot, de mivel nincsenek még 13 évesek, ezért csak családi felügyelettel lehetett létrehozni fiókot.
Viszont szeretném én csekkolni a maileket, nehogy valamit véletlenül kitöröljenek, ami fontos.

Próbáltam, hogy automatikus továbbítást állítok be, de gyermek fióknál nincs ilyen lehetőség.
A saját accountommal meg nem tudom már szinkronizáltatni, mert az már a max fiókmennyiséget szinkronizálja.

[ Szerkesztve ]

(#143479) Siriusb válasza crok (#143477) üzenetére


Siriusb
veterán

Pl. máshogy akarja kezelni az értesítéséket: ne jelezzen semmit a szabadidejében, de biztos vannak még olyan lehetőségek, amire így hirtelen nem gondolunk.

(#143480) crok válasza Jim74 (#143478) üzenetére


crok
Topikgazda

Ach so, akkor szemely szerint Blue / K-9 / Aqua.

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143481) Aurig@ válasza Jim74 (#143478) üzenetére


Aurig@
őstag

Én az Aquamail-t használom lassan két és fél éve. Előtte egy hónapig a Bluemail-t, az sem rossz, de az Aqua lett a befutó.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#143482) Jim74


Jim74
nagyúr

Köszönöm a válaszokat :R
Aqua-ban és Blue-ban mennyi hirdetés van, értesítés megbízhatóan működik mindkettőben?

(#143483) WhiteWalker válasza Jim74 (#143482) üzenetére


WhiteWalker
nagyúr

Aquamail reklám mentes , viszont alapértelmezetten csak két fiókot kezel , fizetés után korlátlan.

(#143484) iceQ! válasza crok (#143468) üzenetére


iceQ!
addikt

Megvettem én is :D haza jöttem vele, megtetszett. Ezt mondjuk szar húzásnak tartom hogy évi 4x van csak map frissítés. :(((

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#143485) Jim74 válasza WhiteWalker (#143483) üzenetére


Jim74
nagyúr

Köszönöm. :R
Két fiók pont elég a két purdénak :DDD

(#143486) kiraly.andra válasza pube111 (#143475) üzenetére


kiraly.andra
aktív tag

Az a kapcsoló az alkalmazás értesítéseit engedélyezi, de a Keep-ben nincs ilyen a változásokra.

:a:

(#143487) Jim74 válasza WhiteWalker (#143483) üzenetére


Jim74
nagyúr

Nem lehet gyermek fiókot hozzáadni az aquamailhez :(. Hitelesítési hibát ír ki, pedig jó a jelszó... :(

(#143488) crok válasza Jim74 (#143487) üzenetére


crok
Topikgazda

Van a gyerkoc fiokjaban 2FA engedelyezve?

Ha egy hozzászólásomban linket látsz az hasznos referencia, hivatkozás vagy leírás és erősen ajánlott vagy minimum érdemes elolvasni. A Logout bejegyzéseim tele vannak hasznos Android tippekkel-trükkökkel, alkalmazásajánlással..

(#143489) kovisoft válasza iceQ! (#143484) üzenetére


kovisoft
őstag

Van havi térképfrissítés is, csak azért külön kell fizetni. Most 10 euróba kerül a Sygic Store szerint.

(#143490) Jim74 válasza crok (#143488) üzenetére


Jim74
nagyúr

Kétlépcsős azonosításra gondolsz? Az nincs beállitva.

[ Szerkesztve ]

(#143491) pube111 válasza kiraly.andra (#143486) üzenetére


pube111
senior tag

Ez elég nagy hiányosság. Még a google docs is tudja ezt.

(#143492) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Kérdés.
Ha van egy S8-am, és szeretnék vele bankkártya helyett fizetni, akkor elég, ha feloldom a telefont vagy be kell lépnem a banki appba is?
Budapest Bank app. Az NFC természetesen folyamatosan aktív.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A54

(#143493) MADcat válasza Viktor0610 (#143492) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Elég a képernyő feloldása. De ott is 2 opció van. Képernyő feloldása vagy képernyő feloldása és azonosító kérés. Pin vagy ujjlenyomat.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#143494) Viktor0610 válasza MADcat (#143493) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Köszi! :R

Erre gondolsz?

Samsung Galaxy A54

(#143495) iceQ! válasza kovisoft (#143489) üzenetére


iceQ!
addikt

Egy évre szól vagy az is örökre?

Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS

(#143496) MADcat válasza Viktor0610 (#143494) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Jaja. Igen.
Amúgy a leghasznosabb app. Ha mennem kellene a BB-től nagyon sajnálnám. Főleg, hogy lassan a QR kód feloldás is lesz.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#143497) Somatom válasza MADcat (#143496) üzenetére


Somatom
veterán

Sztem ilyen máshol is van. Pl. Erste MobilePay. Bár, még nem használtam.

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#143498) MADcat válasza Somatom (#143497) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

QR? OTP-ben tuti van. Használom. Ezért jó, ha bekerül. :K

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#143499) Somatom válasza MADcat (#143498) üzenetére


Somatom
veterán

Mit értesz QR használat alatt?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#143500) MADcat válasza Somatom (#143499) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Pc-n ha bejelentkezel, nem kell user-pass kombó és az sms hitelesítés. Elég ha az app-al belovasod a képernyőn lévő QR kódot.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.