Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:49:03

LOGOUT.hu

~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70751) Melack válasza Citroware (#70749) üzenetére


Melack
veterán

Ez alapján én is jelentkezhettem volna, csak én CM expert vagyok/voltam.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#70752) mefistofeles válasza viharhozo (#70740) üzenetére

Nézd nyilván Te jobban értesz hozzá, de azért had súgjam meg neked, hogy a Szombathelyi Haladásnál (akik fizetésügyileg messze nem top csapat) a Halmosi hazaviszi az 1 misit havonta! Szerinted akkor az élkluboknál (léci ne kérd, hogy soroljam őket) mik a "sztárjátékosok" fizetései?
és az eredeti vitánkhoz visszatérve még egy kérdés. Sorold már fel azokat a sportágakat kis hazánkban amik művelői, úgy, hogy nemzetközi szinten nincsenek eredményeik, millió körül kapnak havonta?
..szóval ellent kell, hogy mondjak neked a "nincsenek olyan elszallt fizetesek" állításod nem állja meg a helyét!

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#70753) Napfénysüti válasza mefistofeles (#70752) üzenetére

Mikor Torghelle a Vidiben játszott 6-7M-ról regéltek. Nem tudom mennyire igaz ez. Egy top játékos itthon bőven 1M felett kap havonta.

Més que un club!

(#70754) mefistofeles válasza Napfénysüti (#70753) üzenetére

:K

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#70755) B0V9B válasza mefistofeles (#70752) üzenetére


B0V9B
tag

Egyik oldalra se akarok állni, de anno mikor még a Fradi középcsapat volt (2-3 éve), akkor kapott pl. Julian Jenner 5,5, egy Lauth pedig 6 milliót. Jelenleg (ha értesüléseim nem hamisak, de több helyen is ezt olvastam) a 20000 ezer eurós havi alapbér az úgymond "plafon" az NB1-ben, amit több Vidi és Fradi játékos is zsebre vág, és az sem volt véletlen hogy Nikolics is ennyiért akarta meghosszabbítani a szerződését a Fehérvári klubbal. Az testvérek között is 6,2 millió forint.

(#70756) #16514048 válasza mefistofeles (#70752) üzenetére


#16514048
törölt tag

Ez nem számít túlzottan magas fizetésnek a foci világában. Nyilván az átlag embernek rengetegnek tűnik és sokak szerint max minimálbérért kellene játszaniuk, de ezt most ne keverjük ide. Ahogy más sportágakat se, hiszen a foci sokkal nagyobb biznisz, mint bármi más itthon. Nem a nyújtott teljesítményért kapnak ilyen sokat, más sportolók is keresnének ennyit, ha hétről-hétre annyian lennének rajuk kíváncsiak élőben és a TV előtt, annyi mezeket vennének, stb. egy szóval akkora üzletet lehetne köré építeni. Kicsit mintha az almát a körtével hasonlítanád össze, egy gyári munkás is kidolgozhatja a lelkét, nyújthat emberfeletti teljesítményt, nem fog annyit keresni, mint egy felső vezető. Amíg sokan pl az úszóinkkal csak az olimpia idején foglalkoznak, addig ez marad a helyzet.

Minden sport csak üzlet, valamelyik jövedelmezőbb, mint a másik. Nem kell sajnálni egyik sportolót sem, tudták mire iratkoznak föl.

(#70757) B0V9B


B0V9B
tag

Valami tényleg nagyon elvan rontva a magyar utánpótlásban

2 nap alatt 2 vereség és 8 bekapott gól a szomszédos szlovákok ellen.

Az u21-es csapat nagy nehezen kiharcol hazai pályán egy döntetlen Albánia ellen. [link]

Az a Gibraltári U19, amellyel tavaly döntetlent játszottunk (0-2-ről hoztuk fel 2-2-re) 2 meccs alatt 18 gólt kap (testvériesen elosztva, 9-et a Hollandok ellen, 9-et a Franciák rámolnak be). [link]

Csak hogy tisztában legyünk vele hogy valószínűleg ennél még lesz sokkal lejjebb is. Talán 20 év múlva még azt is visszasírják majd, hogy egyszer eltudtunk jutni a pótselejtezőig?

Kik dolgoznak az utánpótlásban? Milyen céllal? Mi a f@sz van ott????

(#70758) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Hmm. enesó is 180 fokos fordulatot vett. [link]

Szerk: Valamelyik U csapat ha jól emlékszem a múlthéten oda-vissza verte Dániát (?). Azt hiszem, nem volt megemlítve.

[ Szerkesztve ]

(#70759) B0V9B válasza KisTücsök (#70758) üzenetére


B0V9B
tag

Melyik??

Lehet le kellene menned nekik szólni, hogy "küzgyenek" jobban...

[ Szerkesztve ]

(#70760) KisTücsök válasza B0V9B (#70759) üzenetére


KisTücsök
addikt

Na, ez egyre jobb lesz. :DDD Már három.
___

Jól emlékeztem, de csak barátságos volt. U16 egyébként. Fúúú, amíg kerestem milyen eredményekbe futottam bele. :D Ugyanez a csapat előtte 6-2-re kikapott a románoktól. Ha csak nem macedón meg fidzsi-szigetek erősségű országok ellen toljuk, rendre zakózunk. Ez a Dánok elleni csak valami véletlen lehetett. Vagy még nálunk is szarabbak. Bár azt azért nem hiszem.

Szóval ja, nagy a baj. Még mindig.

(#70761) viharhozo válasza mefistofeles (#70752) üzenetére


viharhozo
addikt

Harmadszor irom le, nem mindegy, h kozpenzrol vagy maganpenzrol van szo. A klub a sajat penzebol annyit ad a jatekosnak, amennyit akar. Azon lehet vitatkozni, h a magyar klubok bevetelebol mennyi a piaci alapon szerzett, es mennyi a burkolt allami tamogatas.

Es az utobbiba - az egyebkent joggal gyulolt - stadionprogramot nem erdemes belevenni, mert a kajakos se keres attol tobbet, h csinalnak neki egy uj folyot.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#70762) mefistofeles válasza #16514048 (#70756) üzenetére

...érdekes módon mostanában sok olyan hozzászólást kapok amikből az jön le, hogy az írója még annyi fáradtságot sem vett, hogy elolvassa és/vagy értelmezze azt amire válaszol......

"Ez nem számít túlzottan magas fizetésnek a foci világában"
Örülök, hogy ezt megemlíted (bár én is hangsúlyoztam a példámban, hogy nem egy gazdag klubb játékosát választottam), ugyanakkor a "foci világában" az nem tudom nálad mit jelent. Magyarország, világviszonylat?

A hozzászólásod többi része meg valahova az éterbe szólhat, nyilván nem nekem, hisz én még csak érintőlegesen sem foglalkoztam a labdarúgás üzleti vonzataival, mindössze annyit jegyeztem meg, hogy bosszant és szomorúan veszem tudomásul, hogy (bármennyire is másként van ez a "foci világában") labdarúgóink, más (a sportágukban összehasonlíthatatlanúl sikeresebb) sportolóhoz képest aránytalanul sokat keresnek!
Ha ezzel nem értesz egyet akkor kérlek erről írj!

viharhozó: Leírhatod százszor is, csak azt nem fogom fel miért nekem?
Én már tényleg nem írom le többet csak még neked utoljára. Leszarom honnan van a lóvé (ezt a kérdést egy szóval sem feszegettem) számomra bosszantó, hogy ennyit kapnak a semmiért. PONT!
Ha te reálisnak találod (vagy netán még kevesled is) aranylábú fiaink juttatásait, vagy az foglalkoztat, hogy milyen arányban és honnan kapják a milliókat akkor elemzgesd. Engem nem érdekel és nem is említettem (még csak utalás formájában sem) efféléket!

[ Szerkesztve ]

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#70763) mefistofeles válasza viharhozo (#70761) üzenetére

Bocsánat a hosszú ó-ért a nicked végén. lejárt a szerkesztési idő.....

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#70764) #16514048 válasza mefistofeles (#70762) üzenetére


#16514048
törölt tag

Azért mondtam, hogy a foci világában nem számít magas fizetésnek, mert más országokban jóval többet keresnek ennél. De hasonlíthatnák őket az átlagemberek vagy más sportolók fizetéséhez is, arányosan kb. akkora különsbég van köztük külföldön is, mint itthon.

És pont azt fejtettem ki a többi részben, hogy miért nem értek egyet azzal, hogy túl sokat keresnek más sportolókhoz képest, csak hát úgy látszik te sem nagyon akarod értelmezni az én mondandómat. :U

Szerintem senki nem érdemel pénzt pusztán azért, mert jó valamilyen sportban, ugyanis annak önmagában nincs semmi haszna. Épp ezért kell üzletként tekinteni az összes profi sportra, a fizetésnél nem az számít elsődlegesen, hogy milyen teljesítményt nyújtasz más sportágat üzőkhöz képest. Az lenne igazságtalan, ha annyit kapnának, mint mondjuk az úszók, miközben sokkal nagyobb bevételt generálnak, nem csak a saját klubjuknak, hanem közvetetten TV-s társaságoknak, fogadóirodáknak, sportüzleteknek, sportlapoknak, stb.

(#70765) viharhozo válasza mefistofeles (#70762) üzenetére


viharhozo
addikt

Csak epp ket ossze nem hasonlithato dolgot hasonlitasz ossze. A focinak komoly gazdasagi erteke (legalabbis a vilag nagyobbik reszen) van, ezert ott lehet sokat fizetni a jatekosoknak. Ennyi.

Durvasága miatt töröltem - moderátor.

(#70766) NyxNyxNyx válasza #16514048 (#70764) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

De ettől még zavarhatja bakker... :U

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#70767) #16514048 válasza NyxNyxNyx (#70766) üzenetére


#16514048
törölt tag

oké

(#70768) forceberg


forceberg
veterán

Ahogy Puzsér is megmondta, külön kezelendő.
Van a foci ÉS külön a többi sport. Pont. Nem érdemes erről vitázni, mert így van.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#70769) 7600 GS


7600 GS
addikt

(#70770) vans? válasza 7600 GS (#70769) üzenetére


vans?
őstag

:R

hábm bábm

(#70771) _ocsisajt válasza B0V9B (#70734) üzenetére


_ocsisajt
őstag

HAHA annyira-de-annyira ugyanezt ereztem :D :R

tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (preferring HC) | Epic genre and Psytrance forever! :)

(#70772) bucketb0b válasza 7600 GS (#70769) üzenetére


bucketb0b
őstag

Egy igazi példakép volt. Vajon a sok Ronaldo követő között hányan tudják ki is ő? És nem csak azt látják, hogy Ronaldo megdöntötte a bl-ben meg a bajnokságban a rekordját, mert csak a számokat nézik. :R
Realban mindig is csak 1 igazi 7-es mez volt/lesz számomra.
VB-EB címeket sajnálom igazán, hogy már nem lehetett ott, noha még akkor azért formában volt. Valahogy én azért elvittem volna ha mást nem egy középpályás helyére. Raúlnak ott lett volna a helye, főleg így utólag tudva azt, hogy 3 cím is összejött.

[ Szerkesztve ]

(#70773) peterszky válasza 7600 GS (#70769) üzenetére


peterszky
őstag

Hatalmas játékos volt, nagyon kedveltem és kicsit - ha jól emlékszem - kötődik hozzá egy kis Fradi történelem is, nekünk lőtte az első BL-gólját.

What else you gonna do on a Saturday?

(#70774) 7600 GS válasza peterszky (#70773) üzenetére


7600 GS
addikt

Pontosan így van ahogy mondod. :)

(#70775) Enzolord válasza peterszky (#70773) üzenetére


Enzolord
addikt

Ja, kapja be, hogy pont akkor rúgta.. :) Elbuktam vele a reggelimet egy fogadáson.. :) Régi szép idők..
De maximális respekt neki, nagy játékos volt, kár, hogy nem vonulhatott vissza a REalból!!

Ja, rádión kellett hallgatnunk a meccset, mert a koliban takarodó volt.. :)

[ Szerkesztve ]

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#70776) bagyulajuve válasza bucketb0b (#70772) üzenetére


bagyulajuve
addikt

Én kb azóta nem szimpatizálok a spanyol válogatottal mióta ő már nincs ott, bár ez csak kis részben oka ennek az érzésnek. Kissé méltatlanul hagyták ki annak idején.

Resistencia eterna

(#70777) Enzolord


Enzolord
addikt

Raul képekben! :R

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#70778) #16514048


#16514048
törölt tag

Scholes. :)

[ Szerkesztve ]

(#70779) forceberg


forceberg
veterán

Itt nem sokakat érint, de a Fradi meccseket direkt "veszik le" a képernyőről, hogy menjenek ki az emberek?
Pedig a mennyei rangadó :)) 1. vs. 2.!

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#70780) DS39 válasza forceberg (#70779) üzenetére


DS39
nagyúr

igen, szerintem.

mondjuk nem ezen múlik, rá kellene már jönni, Spanyolországban, Angliában, a top csapatok meccsei tuti mindig tv-sek, és még is telt ház van.

(#70781) Ringman válasza bucketb0b (#70772) üzenetére


Ringman
nagyúr

így leírva hogy "ronaldo" én a pufira asszociálok, hamár itt tartunk. de gondolom ez generációs kérdés.

(#70782) bucketb0b válasza Ringman (#70781) üzenetére


bucketb0b
őstag

Kettejük közül nekem is inkább ő a "Ronaldo", de gondolom a mai generáció már nem is tudja ki ő :K holott én sem vagyok idős.

(#70783) NyxNyxNyx válasza forceberg (#70779) üzenetére


NyxNyxNyx
addikt

Azt hiszem amerikai fociban van, hogy ha egy bizonyos százalékig nem telik meg a stadium, a TV-ben sem adják a meccset? Na ezt itt nem lehetne megcsinálni.

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#70784) Tibiajax válasza bucketb0b (#70782) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

hát vagy ő, esetleg..

(#70785) peterszky válasza forceberg (#70779) üzenetére


peterszky
őstag

A mai meccset adják, a Paks elleni idegenbeliről nem lesz majd élő közvetítés.

What else you gonna do on a Saturday?

(#70786) pohár válasza NyxNyxNyx (#70783) üzenetére


pohár
félisten

ott sosincs ilyen baj, minden meccsen teltház van :D
de amúgy nem rémlik ilyen nekem, szerintem más sportág lesz az, hisz itt előre le vannak fixálva már, hogy melyik meccset melyik adó közvetíti, a maradék meg megy gamepass-on keresztül

GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

(#70787) Enzolord válasza NyxNyxNyx (#70783) üzenetére


Enzolord
addikt

Ott is adjàk, ha jól tudom, csak azon a környéken nem.. Blackout szabàly ,ha jól tudom..

Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!”

(#70788) forceberg válasza peterszky (#70785) üzenetére


forceberg
veterán

Ahol olvastam, hogy nem adja a TV, már ott is javították...

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#70789) NyxNyxNyx


NyxNyxNyx
addikt

Miért mindig a pool ellen kell balfaszkodni?

Enzolord: Ez lesz valószínűleg

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

(#70790) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Terry helyett Cahill-t, Fabre helyett Oscar-t láttam volna most szívesebben. De amúgy ok. Ideje volt már a tavalyi év legjobbját is pihentetni. Kíváncsi leszek Pedro-ra a helyén. Most meg már ideje lenne elkezdeni gyűjtögetni a pontokat. Szar AV-k ellen meg főleg. :(((

Kár, h a mu meccs nem később kezdődik.

(#70791) Tibiajax válasza KisTücsök (#70790) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

ma is kiszoptok
:)

(#70792) szami777 válasza KisTücsök (#70790) üzenetére


szami777
addikt

Ha itt kikap ma a Chelsea, akkor már az én fejembe is meg fog fordulni az edzőváltás, pedig nagyon ellene vagyok.

“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.” ///// Old nick ->xsanyi77

(#70793) Tibiajax válasza Tibiajax (#70791) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

mégse

nem baj, lóvét raktam rátok

(#70794) bucketb0b válasza Tibiajax (#70793) üzenetére


bucketb0b
őstag

Én is így szoktam mikor a magyarok ellen rakok tippmixen :D bármi is az eredmény én nyerek :DDD

(#70795) B0V9B


B0V9B
tag

Még a félgőzzel játszó Fradit sem bírja megszorítani egyik csapat sem, ha így folytatják akkor már februárban bajnokok lesznek.

[ Szerkesztve ]

(#70796) forceberg válasza B0V9B (#70795) üzenetére


forceberg
veterán

Ja, egy X-et adtak le a fejedelmi csapatnak :D

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#70797) bandus


bandus
veterán

Jese de ugyesen csinalta, remelem nem adja el a real.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#70798) Tibiajax válasza B0V9B (#70795) üzenetére


Tibiajax
nagyúr

onnan meg mehet is az európai színtér és irány a bl-győzelem

(#70799) bucketb0b válasza Tibiajax (#70798) üzenetére


bucketb0b
őstag

Tibi, kábszi nem játék :N Még most tedd le amíg komolyabb tünetek nem jelentkeznek. :B

(#70800) NyxNyxNyx


NyxNyxNyx
addikt

hehe

"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.