Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#97810) Redneck


Redneck
veterán

Van egy SSD-m, rajta Windows 7-tel, és egy HDD amin (képeket, dokumentumokat) tartok. Szeretnék egy másik SSD-re Windows 10-et telepíteni és dual boot rendszert használni. Már ezzel is beérem, de azt se bánnám ha a HDD-t mindkettő használhatná.

Hogy tudom dual bootosra megcsinálni? Hogy tudom úgy dual bootosra megcsinálni, hogy mindkét rendszer, hiba nélkül kezelje a HDD-t.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#97811) Doky586 válasza Redneck (#97810) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Egyszerűen installálod rá. Vagy lehúzod a többi lemezt, vagy partíciók nélküli üres helyet adsz meg telepítési célnak. Ezután a bios külső vagy belső bootmenüjében választod ki melyiket akarod indítani. Ezen módszerrel a win7 lehet legacy módban, míg a win10 uefi bootos.. (csak a secure bootot kell letiltani)

(#97812) tordaitibi válasza Redneck (#97810) üzenetére


tordaitibi
veterán
LOGOUT blog

Akadálya nincs, nálam a rekord 5 OS volt egy tesztgépen. Xp, Xp tartalék, W7, és 2 Linux.
Legtisztább ha minden hdd-t ssd-t lehúzol és csak az az 1 marad amire éppen telepíted, utána visszadug és bootnál a biosba, F11-el választasz.
Vagy marad így, telepítesz és akkor a Win bootmanagere feldobja hogy melyikkel indítasz. Ezt lehet szerkeszteni, msconfig-ba, kell is mert hülyén néz ki hogy a Windows10-et vagy a Windows10-et akarod-e indítani.
Ennek menetét pontosan nem tudom mert W7 óta nem volt dual wines gépem. Linuxos igen de ott a Grub intézi ezt.
Valamint, amit eddig nem de W10 óta többször tapasztaltam, háttér HDD-n amire több OS ír-olvas, netán usb-s hordozható, a W10 néha megmakacsolja magát, valami jogosultság problémákra hivatkozik és csak rendszergazdai módba hajlandó lemezműveleteket végezni de ez orvosolható.

Szerk, Doky jól mondja és még mielőtt felhúzod a másik wint, a mostanin feltétlenül kapcsold ki a Fast Startup, gyorsindítást. Meg a feltelepítetten is különben összevesznek a lezáratlan fájlrendszerek miatt.

[ Szerkesztve ]

(#97813) King Unique válasza Redneck (#97810) üzenetére


King Unique
titán

Ha már nem azonos, hanem külön SSD-re telepíted a 7-est és a 10-est, hát akkor telepítsd. Meg a 10-es telepítésekor lehetőleg particionálatlan (szabad) területet megadni telepítési célnak, ott létrehozni a rendszer számára fenntartott kisebb partíciókat, hogy ne kerüljenek másik fizikai lemezre. De van aki ilyenkor biztos ami biztos alapon a telepítés idejére a BIOS-ban letiltja, vagy fizikálisan leválasztja (lehúzza) a többi háttértárat. Aztán ha már a 2 rendszert elszeparálva (?) akarod telepíteni, akkor utána a BIOS-ban az F11/F12 stb. billentyűvel előhívható gyors bootválasztó menüben egyiket / másikat kiválasztva, avagy alapértelmezettként beállítva lehet indítani az adott rendszert.

A HDD kezelése pedig nem világos miért kérdés, amikor normál esetben nyilván mindkét Windows kezelni fogja másodlagos háttértárként, ha csatlakoztatva van. Viszont ha mindkettő használja, akkor a Windows 10-nél célszerű a gyorsindítást (Fast Startup) kikapcsolni, vagy ezen / ezen módszerek szerint megoldani, hogy ne legyen gond az inkonzisztens állapot miatt. Ha esetleg NTFS jogosultsági probléma lépne fel a HDD kezelésénél, akkor ebben és ebben a leírásban szemléltetve van, hogyan kellene beállítani, saját tulajdonba venni stb.

[ Szerkesztve ]

(#97814) ScomComputer


ScomComputer
veterán

Hali....létre lehet hozni valahogy egy task-ot,hogy a Defender auton futtassa a gyors scan-t,és ne kelljen mindig manuálisan indítani,köszi előre is a segítséget?
:R

(#97815) junior11 válasza ScomComputer (#97814) üzenetére


junior11
veterán

Szia, nekem időközönként magától végez automatikusan gyors ellenőrzést, mindig küld róla értesítést.

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#97816) ScomComputer válasza junior11 (#97815) üzenetére


ScomComputer
veterán

Nekem nem,hanem megjelenik egy kis sárga háromszög,hogy futtassam,naponta többször is...ezt lenne jól elkerülni,és futhatna auto-n... :B

(#97817) Cs1csó válasza ScomComputer (#97816) üzenetére


Cs1csó
félisten

Menj a Biztonsági központba - tálcán a defender ikonja - és ott a vírusvédelem és azon belül nézd végig minden menüt, almenüt a Windows Defender beállításaira és ott lesz amit keresel. automatikus rendszers vizsgálat, erről értesítsen vagy sem stb.

(#97818) Redneck


Redneck
veterán

Doky586, tordaitibi, King Unique, köszönöm szépen a segítséget! :R

Inkább azt a módszert választanám hogy csak az adott SSD van csatlakoztatva a telepítésnél, biztos ami biztos. A Fast Startupot mindkettőn kikapcsolom, ezt is megértettem. Ha jól értettem csak abban az esetben tudom a Win bootmenedzserrel kiválasztani, hogy melyiket szeretném, ha a többi lemezt csatlakoztatva telepítem a 10-et. Ellenkező esetben marad az F11 útválasztás vagy F12 alapértelmezett kiválasztás. Javítsatok ki ha tévedek, és elnézést a sok kérdésért és az értetlenkedésért, Vista és XP óta nem csináltam ilyet.

tordaitibi:
A közös HDD nálam csak dokumentumokra szolgálna. Hogy oldottad meg a rendszergazdai jogosultság dolgot? Felhasználói fiókok felügyeletével?

Doky586:
"Ezen módszerrel a win7 lehet legacy módban, míg a win10 uefi bootos.. (csak a secure bootot kell letiltani)" Ezt kifejtenéd? Privátban is küldheted, nem akarom feleslegesen a topikot terhelni.

King Unique:
Teljesen új SSD-t fogok berakni a gépbe és arra rakom a Win 10-et. Külön köszönöm az NTF jogosultsággal kapcsolatos linkeket!

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.