Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39254) vlevi válasza bitpork (#39245) üzenetére


vlevi
nagyúr

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Hacsak nem torrentek ezreit töltöd le ssd-re, akkor az égvilágon semmit nem kelk tenni ssd kimelese erdekeben.
Az eredeti ssd cikk még akkor készült, amikor xp volt a divat, amiben nincs trim kezelés, ésatöbbi, az ssd fogalmát sem ismerte, csak hdd-krnt használta.
A win7-től felfelé felismeri, hogy ssd van alatta, 4k-ra particionál, nem 512 bájos szektorokra, kikapcsoja a defragot, ésatöbbi.
Pagefilet áttenni a marhagyors ssd-ről a bűnlassú hdd-re szerintem epic fail. Azért tetted a gépbe az ssd-t, higy a lemezműveleted 100* gyorsabbak legyenek. Aztán a lemezműveleteket mégse ott csinálod?
Nekem a 120-as ssdm kondicioja több mint 1 év alatt csökkent 100-rol 99%-ra. Hdd-vel ellentétben az ssd kondicioja lineárisnak tekinthető, szóval van még vagy 100év, mire eléri a gyártó által kikalkulált írásmennyiséget, és utána még egalább ennyi, mire tényeglesznek hibás cellák.
Ssd stressz teszteket a gyártói 4-500tera írási mennyiséget többszörösen tulteljesitve,petabyteos mennyisegben irtak, mire meghibásodott. De az ssd-k akkor sem pusztulnak el, mint a hdd, hanem írni nem lehet őket, csakolvasni.
A flash cellák elhasználódásától tehát nem kell tartani. A vezérlőelektronika ás kérdés, azok semmivel sem rosszabbak, vagy jobbak, mint a hdd-k elektronikája, megpusztulhat 1 hét mulva is, de birhatja 30évig.

Bogyo: a microsoft oldaláról töltsd le a media creation tollat, és készits elő egy 4-8 gigás pendrive-t. Letöltés előtt meg fogja kérdezni, milyen verziót akarsz, és hogy hova (isoba, penre, dvd-re) kéred.
Ha 8 gigas pendruveod van, akkor egymenetben tudszcsinaln 32/64 bites home/pro telepitot.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.