Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#112246) Cs1csó válasza Fecogame (#112239) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tuti kismillió konfigon fut ez a játék - úgy tudom ez most egy menő játék, én nem ismerem - és ha olyan hiba van ami általános Windows 10-es gond akkor az előbb-utóbb javítva lesz.

Melyik Windows 10 build, a legfrissebb stabil 1909-es? Naprakész, legfrissebb VGA driver? Milyen vírusvédelem van a gépen?

HA semmi nem használ és nem kapsz érdemi tanácsot, akkor a fizikai ellenőrzés: áramtalanítás, alkatrészek, kábelek ellenőrzése, portalanítás stb. után csinálj a rendszerről egy mentést - pl. Macrium Reflect Free-vel

Ezután csinálsz egy tiszta Windows 10 telepítést a driver-ek telepítését hagyd a Windows-ra, futtasd manuálisan az udpate-et, hogy ami még van frissítés azt szedje le. Pár driver van amit manuálisan érdemes feltenni pl. a VGA driver azt telepítsd utána mehet fel a játék majd minden állítgatás után futtasd és teszteld.

Amúgy más erőforrás igényes játék esetén is van BSOD, vagy újraindulás? Ilyen drasztikus hiba a tápegység esetleg, RAM hibára utalhat még.
(HA megjavul akkor belakod a rendszert és használod közben perszer érdemes figyelni mikor tér vissza a hiba mely program zavarhat be, ha pedig továbbra is fennáll a hiba akkor akár visszateheted a régi rendszert és ha minden kötél szakad felveszed a kapcsolatot egy szervízzel, pár ezer forintért bevizsgálják a gépet)

Kvardlipot

Windows 10 naprakész, legfrissebb build? Mely lejátszókkal próbáltad (nálam a favorit a Foobar2000 Wasapi kiegészítővel, lehet benne a FOOOBAR-nak magasabb prioritást adni ami segíthet, hogy kiemelt folyamatként megszűnjön a probléma)
Hangkártya alaplapi vagy dedikált, mikor driver-rel?

Eseménynapló mutat valamit? Abban az időben amikor hallgatod a zenét és jön a hiba, mi más fut még a háttérben pl. böngésző mennyi lappal, milyen böngésző?

Neked is a fenti tesztelést javaslom, tehát rendszerkép és ha nem oldódik meg a hiba akkor vissza lehet rakni a régit.
Rengeteg olyan hiba van amire sokszor nincs magyarázat és egy Windows újratelepítés úgymond "kiüti" a hibát és tiszta lappal lehet kezdeni.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.