Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MC Pite #322950 üzenetére
Érekes amit írsz. Itt az első egy fitness, második cross trekking, harmadik a sima trekking, 4. a gravel. Alsó kettő meg a saját 10+ éves városi cirkálóim. Ránézésre nincsenek olyan nagy különbségek a fitness, meg a gravel között. Nyilván többet megnéztem így online, de ki is kéne próbálni őket, én laikus vagyok.
A Batavus kb. gravel vázra hasonlít legikább, a régi versenybicómnak is ilyesmi váza volt. A Cyco kb. trekking-cr.trekking, a Gepidám meg ugye sima trekking.
Sebesség?
Én nem érzek baromi nagy különbséget a 3 bicaj között, de van valamennyi. 40km-re sokszor mentem a Gepidával meg a Cycoval is, mindkettővel tartom a 25 - 27-es tempót, kényelmes ülni rajtuk. Gepi 16.6kg, Cyco meg a Bata majdnem 18kg.
Ezek közül a Batavus a "legdrágább", ülésén érezni is. Nehéz objektív véleményt mondani, melyik mennyire fenékzsibbasztó, ugyanazzal az üléssel kéne letesztelni őket. 40km-re mindhárom rendben van. Gepida 80km-nél válik nagyon kényelmetlenné.
Bata még nem 100%-os, nem megyek vele ennyire messzire. Városban baromi kényelmes.
Nyilván más az áttételezésük, 7s vs 21seb. Gumik nagyrészt újak, Coninental városi mintás van rajtuk, vastagságuk egyezik. Guminyomást 3.2 bárra szoktam belőni.Gyorsulásban a Cyco a legjobb, a Gepida lassabban gyorsul, mert többet tököl a váltással és eleve nagyobb fokozatból indul. Leggyorsabban a Batavus vált egyébként az itthoniak közülük, de mégse annyira fürge.
Ülések egy magasságban vannak mindhármon.Lényeg, hogy én nem írnám le a trekkinget ennyire, elégedett vagyok vele. Tisza-tó kör sima ügy. Ott pont csoporttal voltam, és tartottam a 30 km/h-t is vele, tehát lehet tempósabban is nyomni. Elmegy havon, sárosabb földúton is, gát tetején is.
Apósnak van Gepida 300crs, az 14kg, csupasz gép. De erdőben, sárban a vékonyabb kerekével nem tud haladni. Aszfalton kicsit könnyebb haladni vele, de nem számottevő. Ez most a vékonyabb gumi, a súly, vagy a geometria miatt van, vagy mind egyszerre, jó kérdés.
Szívesen kipróbálnék egy-két új fitness bicajt, mit tudnak az enyémekhez képest. Egy Giant Escape kb. 11kg. Lehet idén megritkítom az állományt, és veszek valami frissebbet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest