Hirdetés

2019. február 15., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • HP T620, htpc


  Első tapasztalataim a géppel kapcsolatban:
  - Imádom, hogy passzív, semmi hangja.
  - Xubuntu operációs rendszerrel gyorsabb, mint az alapból vele kapott Ubuntu18-cal. A telepítés hamar végigment, egy ezer éves 2Gb-os micro sd kártyáról. Bios-ba lépés: F10
  - Hasonlóan az Ubuntuhoz ez is felismerte a hangkártyát, hálókártyát. Mondjuk ez nem meglepő :)
  - A 16GB-os ssd-n 8GB szabad helyem maradt. USB3-as ext4-es merevlemezzel tervezem használni, egyelőre a nas-ról, pendrive-ról próbálgatom mit tud. A Xubuntu elég jól felszerelt, de egy VLC-t telepítettem pluszba.
  - A Xubuntuval nem probléma ennek a kis gépnek a 720p YouTube, illetve a Fhd filmek sem. YouTube mellett lehet más oldalakat is böngészni. Fhd YouTube van ami megfogja.
  - Másolási sebesség usb3 Sandisk ultrafit >> ssd 60MB/s, visszafelé is. Ennél mértem már jobbat másik gépen a Sandiskkel, de nem rossz érték.
  - Digi sebességmérés: 330/160 Mb/s körül. Gigabtes a digi is meg a gép hálókártyája is.

  Folytatás...

  Victoryus 1 hete 4

 • SweatCoin

  Elég érdekes kezdeményezés, keressünk pénzt mozgással. Xkm-re fizet x sweatcoint egy cég, amit be lehet váltani termékekre stb. Most elég sok ismerősöm is belekezdett.
  Annyiban jó, hogy ösztönöz a minél több mozgásra. De miért éri ez meg a cégnek?

  - ki tudja, valójában mit futtat ez a program a telefonokon, könnyen lehet, hogy valójában bányászprogram, és ebből hoz hasznot. Durván meríti a telefont.
  - simán csak eladják annak a több ezer felhasználónak az adatait, akik használják
  - a semmiért senki nem fog csak úgy pénzt adni

  Elég durva belegondolni, hogy ezek a ma divatos okos karkötők, okosórák (a telefonok is) meg főleg ez az app valós! időben tudják, ki merre jár, mikor üres a lakás... mikor megy el az ember több napra nyaralni/sielni stb.
  Szóval, csak óvatosan!

  Victoryus 1 hónapja 6

 • Lenovo IdeaPad 330 15ARR

  Jó ár/érték arány, jó teljesítmény, de a kijelző csak TN és az USB csatlakozók száma is kevés.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 hónapja 282

 • Robopocalypse

  Elolvastam, de minek. A rövid ismertető alapján jónak tűnt, de nem az szerintem.
  Összességében: 10/5

  - öntudatra ébredő MI
  - töredezett az egész történet, mert ugye ezt egy adatrögzítőből játsza le az emberünk
  - a legelején le van lőve a vége, nyertünk
  - a főgonosz egy balfék, aki nem csinált magáról biztonsági mentést, és 1500m mélyen éldegél, műholdon kommunikál. Nem, nincs oszott erőfrrás kezelés, ez a kretén onnan a lyukból irányít mindent...
  - ugyanakkor minden humanoid robotnak elég erős a hardvere az öntudatra ébredéshez. Ennyi erővel bármelyikbe letölthette volna magát a főgonosz Archos.
  - az emberiség kiirtása: önvezető járművekkel, meg háztartási robotokkal. Elhiszem, hogy sok embert elkapnának, de mennyit bír egy autó? A TWD-ből tudjuk, hogy pár zombi után tönkremegy... meg felakad rajtuk.

  Teljesen logikátlan az egész

  Ami tetszett: a japán jelenetek, a gyilkos liftekkel. Eléggé elrugaszkodott az a sztori is, hiszen a japánok elég okosak ahhoz, hogy ha már egyszer lezuhan a lift, meg leesnek a társaik a fagyasztott lépcsőn, akkor ne menjenek utánuk.

  Victoryus 2 hónapja 4

 • NoteBook FanControl segítség kérés

  Hátha valaki már csinált hozzá saját profilt... Szóval adott a NoteBook FanControl program. Elég sok géphez nincs kész profil, sajnos az enyémhez se.
  Egy kicsit lehetne csiszolni még a gyári hűtési házirenden, konkrétan jó lenne, ha 45 fok alatt nem kapcsolna be a venti, vagy nem kapcsolna ki-be. (utóbbi orvosolható, ha a win energiasémában passzívra állítom a hűtést, vagy a max processzor órajelet 70%-ra, akkor nem nagyon megy 40 fok fölé és nem járatja a ventit) Most alapból 42 fok körül bekapcsol, lehűl 35-re, kikapcsol és ezt ismételgeti.

  A lényeg, hogy a FanControlnak kellene pár regiszter adata. A DSTD-ből megpróbáltam kikeresni, erre jutottam:
  OperationRegion(ERAM, EmbeddedControl, Zero, 0xFF)
  Field(ERAM, ByteAcc, Lock, Preserve)
  {
  VCMD, 8,
  Offset(0x60), //Offset(96),
  SMPR, 8,
  }
  OperationRegion(ERAX, SystemMemory, 0xFF000400, 0xFF)
  Field(ERAX, ByteAcc, Lock, Preserve)
  {
  , 8,
  VDAT, 8,
  VSTA, 8,
  Offset(0x6), //Offset(6),
  FANS, 8,

  Ha jól értelmezem, akkor a 6-os regiszterrel olvasható, a 96-sal írható lenne, de nem az. Az olvasás az jónak tűnik, meg a hőmérséklet.
  RW read and write utility-vel megnéztem az Embedded controllert, de elég sok minden változik a ventilátor fordulatszámának változásakor.
  A konkrét gép egy IdeaPad 330 15arr

  Victoryus 2 hónapja 0

 • Benny Hill beköltözött a győri BMW-szervizbe?

  Ennek apropóján...

  Anno nekem is leszedték a fóliát az első üvegekről, de eszembe se jutott leengedni az ablakot, amíg ragadt. Renault márkaszervíz, sokszor náluk szerelték az autót, de a vizsgáztató részlegen nagyon bunkók voltak. Többet nem vittem hozzájuk. A ragacs egyébként könnyen lejött, penge+ablakmosó folyadékkal. Másnap már fent volt az új uv szűrős fólia... Sajnos nem volt alapból hővédős az ablak.

  Totál más mentalitás. Ha nálam elromlott valami, lecseréltem, vettem hozzá alkatrészt. Hátsó kp.i zárat például, ablakemelő kapcsolót, nem tököltem a márkaszervízzel többet.
  Multimédiás fejegységet utólag harmad áron is lehet venni, saját beszereléssel is. Szoftver frissítés is megoldható, bár az szürke zóna. Utángártott fejegységekből meg jobbak is vannak ugyanannyiért vagy olcsóbban.
  Türelmes volt a cikk szereplője, le a kalappal :) Egy vacak, pár ezer forintos, de 50-nek hazudott csomagtartó szőnyeg nem kompenzáció egy ilyenért.

  A másik ami eszembe jut az ilyen prémium autós cikkeknél, (TC Jaguar, 2 motorcsere, leégő BMW-k) hogy lám lám hiába kerül sokkal többe, semmivel sem különb. Ugyanúgy ipari hulladékok. :D

  Victoryus 2 hónapja 19

 • Feketeerdő-Sólyomkőpestes, könnyű túra

  A túra A-ból B-be jellegű. Feketeerdő település mellől indultunk, az erdő közepéből.

  Utunk során először egy kis vízesést tekintettünk meg, majd pár kilométer múlva a magaslaki Zichy-kastélyt.

  Sajnos jelenleg ortodox kolostorként működik, és nem látogatható. Állapota lehetne jobb is, egy tatarozás ráférne a homlokzatra. Túránk következő állomása Sólyomkő-vár romja. Sajnos nem sok maradt meg belőle, 1711-ben Löwenburg kapitány (Friedrich Löwenburg gróf) parancsára rombolták le, miután a szatmári béke kimondta a megsemmisítését.

  Folytatás...

  Victoryus 3 hónapja 2

 • Zorán koncert, Békéscsabán

  Köszönöm, szuper volt!
  Nem hiába mondják, hogy ő művész, a többiek meg sztárok... Tényleg jólesett az ember lelkének. Érdekes, hogy a mi korosztályunkból alig voltak, pedig a mondanivalója mindenkinek szól és még mindig érvényes. Nagyon úgy tűnik, hogy még sokáig az is marad. A dallamvilága is kiváló, ahogy a dalszövegei is.
  :R

  Victoryus 4 hónapja 1

 • Lenovo IdeaPad 330 Ryzen

  Nos, tervben van egy hosszabb logout cikk, csak nem nagyon van időm sajnos...
  Alapvetően elégedett vagyok a géppel, csak bűn bele hdd-t tenni. Nagyon visszafogja. Az optibay-jel szívtam, mert nem mindegy milyen megy bele, kell neki egy kis fül amivel rögzíteni lehet. Aliról rendeltem másikat, mert itthon 5000 körül mennek, onnan meg ~1000. Remélhetőleg ez most jó is lesz. HA-ón is el vanank szállva az optibay+ssd árak... eléggé. Új 240GB-os ssd kerül 13e-be, NEM A HASZNÁLT! :C

  Hűtés: kellett neki kb egy hét, mire halkabb lett, gondolom bejáratódott vagy ilyesmi, addig eléggé sivított maxon. Játékkal teszteltem: GTA5 1600x900-on megy magas részletességgel is. Közben maxon pörgeti a gép a ventit, 60-70 fok között tartva a procit, gpu-t. Felülete éppen langyos.

  A Lenovo oldalán vannak driverek, de alapból a Win10 mindent felismert. Ami még zavar, hogy nem tudok scrollozni a touuchpaddal, és nem is tudom, lehet-e, vagy csak driver hiba.

  Negatívum: per pillanat az AMD-s tuning programok nem támogatják ezt a procit/vagy ezt a gépet! Én bízok benne, hogy később ezt megoldják.

  Folytatás...

  Victoryus 4 hónapja 36

 • P47 bluetooth fejhallgató és B6 Bluetooth adó-vevő

  P47

  Kényelmes, kis helyen is elfér, mivel összecsukható a szára. Természetesen állítható is.
  4 funkciója van: vezetékes és vezeték nélküli fejhallgató, fm rádió és mp3 lejátszó is. Micro sd-ém per pillanat nincs kéznél, szóval ezt a funkciót nem tudtam még letesztelni.

  YouTube hangtesztek szerint a hallható frekvencia alja 30Hz, a teteje 17800hz körül van. (vagy az én fülemé)
  2 tégla, vagy panel beton falon át még működik, szóval ha az ember kiugrik valamiért a konyhába akkor még hallja a filmet/zenét :)
  Aksi 5 órát biztos hogy kibír, a maximumot még nem tudom mennyi. 10$ volt, annyit mindenképp megért, mert itthon a duplájánál kezdődnek kb. és azok se jobbak... meg ugyanúgy kínaiak.

  Republic, Santana, Scorpions, Guns N' Roses, Tankcsapda, Dire Straits, Scooter szerintem ok, közepes hangerővel. A Dire Straits kifejezetten jól szól vele. Szépen kihozza azt is, ha valamelyik youtube video hangja gyengébb minőségű. Ami nagyon nem ennek a fejhallgatónak a világa: Rag'nBone: Human, meg valami Budapestes dal, ami a YT reklámok közben megy, na ezek abszolút ocsmányul szólnak.

  Folytatás...

  Victoryus 4 hónapja 0

 • Dobogókő

  Nagyon szép a kilátás, a táj. (Azért Ausztriához képest iszonyat sok szemét van sajnos. Esztergom belvárosára meg ráférne egy felújítás)
  Egy gondom van, a gps. Waze fogja magát, város közepén leáll. Újraindítás után fogalma sincs hol van... Maps.me megoldotta, csak azon nincs online info. Viszont túrázni nem ajánlott itthon, olyan utakat is jelöl amik gyalog is járhatatlanok.

  Victoryus 6 hónapja 19

 • Hardver vagy szoftver hiba...

  Idős ismerős, 80 éves. Dezorientált. Térben és időben eltéved. Nagyon rossz így látni. Ez most akkor hardver, vagy szoftver hiba? Az orvosok szerint hardver, meszesedés stb...
  Ugyanakkor állandóan az emberi lélekről papolnak, ami halhatatlan..?
  Ebből következően akkor most ô ugyanolyan, mint volt,.csak éppen hardver hiba lépett fel, és hiba van a dátum/idő lekérdezésekben, plusz a térbeli érzékelésben, motoros funkciókban, optikai és audio feldolgozásban... ezt nem is tudja közölni sem, márpedig jól vagyok....Az automatikus diagnosztika se megy, vagy nem detektál hibát.
  Ha logikusan nézem, akkor sajnos nincs lélek, mert hardver nélkül nincs működőképes szoftver sem, hiába kántálják a szemforgató hazug papok. Az a baj, hogy mindig erre jutok. Mondjuk egyszer majd úgy is kiderül.

  Victoryus 7 hónapja

 • Mobil böngészők...

  Opera, meg mini
  +van gyorsindító, ezt szeretem
  +aszali nézet, ok
  - jelszavakat, felhasználói neveket nem jegyzi meg
  -neha belassul, nem tölt be semmit főleg a mini

  Dolphin:
  Ez volt a kedvencem az utolsó frissítésig. Azóta viszont fixen berakták az alsó nav.sávot, illetve pár weblap totál szétesik...
  Csináltam biztonsági mentést, régebben, meg ma is. Mentés sikeres, ezt írta. Újratelepites után semmilyen mentett adatot nem talál, tehát bukta az összes könyvjelző... (telefon rom visszaállítással megoldható...)
  Felhasználói neveket, jelszavakat nem írja be magától, lehet el se menti.

  Chrome:
  Annyi bajom van vele, hogy az oldal aljáról nem ugrik vissza a tetejére, illetve nincs gyorsinditás.

  Firefox
  Lassú, lefagyogat, aksit eszi eléggé

  Ami kéne:
  asztali böngészővel szinkron
  gyorsinditás, ahova be tudom rakni a kedvenc oldalaim
  felhasználói nevek kezelése
  lap aljáról ugrás lap tetejére
  lapok közötti egyszerű váltás
  aksit ne zabálja
  Úgy tűnik nincs ilyen...

  Victoryus 7 hónapja 13

 • Sörfesztivál, Gyula

  Röviden tömören: pont ugyanúgy a nép megkopasztására mentek, mint a csabain. Mellesleg a karszalagon békéscsabai sör és csülökfesztivál felirat szerepelt :D
  Én nem tudom ki a célcsoport, de kicsit pofátlan húzás 800-1500 forintot elkérni 4-5dl "sörért". A fekete meggysör 600-ért szinte biztos, hogy vizezett volt. A szentandrási is 100x jobb nála, a belgához képest meg sehol nincs.
  Ételek is 600-ról indultak. Egy lepényért, ami tulajdonképpen palacsinta, minimális sajttat, tejföllel, szalonnával 1200-at kérni, minimum pofátlanság. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy jól megkérték az árát a standoknak is. Tudnám még javasolni a városba be és kivezető utak totális lezárását és áthaladási sarc beszedését.

  A programok: mi a Tankcsapdára mentünk, ők kitettek magukért, jól ismert számokat játszottak, nem úgy mint tavaly. A hangosítás lehetett volna jobb, sokszor elnyomta Lukácsot a gitár, illetve torznak hallatszott párszor. Mi a francért kell ekkora hangerő??? A minőség rovására megy. Komolyan ennyire nem hallja, aki csinálja?
  Utánuk elektro swinget játszottak, majd retro diso ment. Qrva jó összeállítás, ehhez csak gratulálni tudok. Ha már Tankcsapda, akkor maradni kellett volna a rock-os vonalon.

  Folytatás...

  Victoryus 8 hónapja 8

 • Chuwi Ublue C-100, dupla usb-s autós töltő

  Mivel a korábbi töltőmet még anno a Zte Blade-hez vettem, az újabb telefonokkal nem igazán boldogult. Gps navigációval töltés alatt is merült a telefon, az meg nem túl szerencsés. Szóval rendeltem egy újat. Xiaomit akartam eredetileg, de nincs szükségem plusz bluetoothra, és fm transzmiterre sem, így végül az egyszerűbb Chuwit választottam, 8$ volt.
  Egy szép kis fekete dobozban érkezett. Szerintem egész elegáns:

  Működik, stabilan a szivargyújtóban marad. Halvány kék körkörös leddel világít, ha tölt. A specifikációk szerint maximum 3,4A-rel képes tölteni, ha csak egy készülék van csatlakoztatva. Nincs olyan eszközöm, amivel ki tudnám mérni, így csak a telefonos tapasztalataimat tudom megosztani.
  Redmi 3s-t 16 perc alatt 47%-ról 58%-ra töltötte fel kikapcsolt kijelzővel, aktív mobilnettel és bluetooth-tal. A telefon 400-1800 mA-t ír töltés közben, párszor ránéztem.

  Victoryus 8 hónapja 0

 • Thomson 43UC6306 tv

  Beüzemelés

  Első lépésben fel kell csavarozni a lábait, majd csatlakoztatni a tápkábelt, tv kábelt, távirányítóba elemet tenni és mehet.
  Használati utasítása egy vicc... Nem sok mindenre jó.
  Első bekapcsoláskor egy varázsló indul el, meg kell adni a nyelvet (magyar nincs!), országot. Be lehet állítani az internet elérést... ühüm, csak mire az ember rájön, hogy a bánatba kell beírni a wifi jelszót! Igen, le kell okézni előbb, és utána lehet a megjelenő virtuális billentyűzetet használni.
  A végén még megkeresi a csatornákat, ez pár perc. Elég sok szabványt ismer, DVB-T2/S2/C, illetve analógot is.
  Ha netán az ember kilépne mondjuk a főmenübe közben, akkor következő bekapcsoláskor újra kezdi a varázsló.
  Van beépített használati utasítás, az egy fokkal jobb, mint a papír alapú. (magyar nincs!)
  A billentyűzetnél viszont be lehet állítani magyar kiosztást is.

  Használat

  Folytatás...

  Victoryus 8 hónapja 28

 • Nézőpont kérdése...

  Reggel futás közben a szakadó esőben azon elmélkedtem, hogy aki most nyakig be van öltözve, szinte téli kabátba, az engem totál hülyének néz, mert rövid nadrágban meg pólóban edzek a szakadó esőben. De közben ez fordítva is igaz... ;)

  Victoryus 9 hónapja 8

 • Sütöttem, mert miért ne?

  Szerintem ez az egész sütés -főzés túl van lihegve. Főzős műsorok, meg idióta elnevezések... Attól mert áfomya ágyon hentergetett tavaszi szellőben érlelt akármi... még ugyanolyan ehetetlen mintha normális neve lenne.

  Az ember megnézi online a recepteket, átlagolja illetve kivonja belőlüm a sok hülyeséget, majd elkészíti. De sokkal egyszerűbb, ha a rokonait kérdezi. Egy jó borsó, krumpli, bab, húsleveshez nem kell mindenféle egzotikus fűszer... Meg egy jó sülthöz se.

  Mai ebéd: Tepsis mindentbele
  Recept: tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségben bármit, főzzük/süssük/füszerezzüm érzés szerint.

  A titok, hogy szemmel kell tartani, és néha ellenőrizni hol tart az adott étel.

  Victoryus 9 hónapja 16

 • Miért szeretem a 0.9Tce motort?

  1 év használat után a tapasztalataim:
  - dinamikus
  Kicsi a bors, de erős. Eddig nagyon elégedett vagyok vele. 1 év alatt 12e kilométert tettem meg az autóval. Sokan lenézik a Logant, meg ezt a kicsi motort. Nézzék csak, inkább ez, mint valami 15 éves füstokádó tákolmány. Nekem a megbízhatóság és a tágas belső tér fontosabb, mint a presztízs. Az 1.6-os 1.8-as benzines motorokkal egy ligában játszik, sőt. 60-70-ről sokkal jobban gyorsul, mint az 1.6-os benzinesek. (Citroen C3/C4, E46-nál egyértelműen jobb) Autópályázni is lehet vele. Az enyémnek 184km/h a végsebessége, de 150 fölött már nem nagyon gyorsul.
  - takarékos
  Országúton óra szerinti 90-nel 4.5-5 literrel beéri, de 110 körül is elvan 5.5 literrel. Tényleg. Télen 6.2 literre ment fel az átlag a sok hideg indítás, rövid szakaszok miatt. Autópályán 6-7 liter között fogyaszt. A motorfék ötödikben elég minimális, így érdemes sebességben hagyva gurulni a piros lámpáig, vagy egyéb hasonló helyzetben. Üresben gurulva többet eszik. Van benne tartalék, klímával is simán felmegy meredekebb úton is.

  A Logan hibáival együtt lehet élni. A fényezés sérülékeny, vannak illesztési pontatlanságok.

  Victoryus 10 hónapja 111

 • Rágcsáló idomítás, másképp

  Van egy ilyen olcsó vacak kis kínai egerem:

  Sajnos volt egy nagyon idegesítő tulajdonsága, a vissza gomb elhelyezkedése. Sokszor véletlenül is benyomtam.

  No sebaj, akkor súlycsökkentés és feszültség levezetésként kitörtem ezt a két gombot belőle. Itt már ebben az állapotban látható. Sajnos az egér továbbra sem tért jobb belátásra, és ugyanúgy néha lenyomott vissza gombot érzékelt.

  A héten ismét eljátszotta ezt egy párszor, így az ítélet jogerőre emelkedett, gondoltam kinyírom. Van másik baromi idegesítő gondja is, ha elmegy készenlétbe akkor csak fény felé fordítva tér teljesen magához. Konkrétan oda kell tartani a monitorhoz, vagy egy zseblámpához az alját. (az egérgombok persze működnek egyből, csak az érzékelőt nem kapcsolja vissza :D )Szét is kaptam a kis rohadékot, eléggé küzdött ellene (csavarok tartják össze egyébként, de ezzel az aprósággal most nem foglalkoztam) végül megkegyelmeztem neki, és csak a két mikrokapcsolót nyírtam ki.

  Folytatás...

  Victoryus 11 hónapja 3

 • Az orosz terminátor


  Május 9-én tartják Moszkvában a győzelem napi parádét. Ezen már részt fognak venni az új Terminátorok (hivatalos néven: BMPT-72)
  A Terminátor egy páncélozott jármű, melynek fő feladata a tankok és a gyalogság támogatása városi (gerilla) harcoknál. A jármű vastagon páncélozott, és fegyverekkel is bőségesen ellátták: két 30mm-es ágyú, tank elhárító rakéták, géppuskák. Rakétáival könnyedén elbánik 5 kilométeres távolságig mindennel, legyen az ellenséges tank, vagy építmény, helikopter.
  2017-ben Szíriában már élesben is bevetették szemtanúk szerint, de hivatalosan csak idén állítják hadrendbe.
  Forrás: https://www.rbth.com/science-and-tech/327481-terminator-red-square


  Kisméretű felderítő robotot fejlesztett a Rosgvardia. (orosz szövetségi nemzeti gárda). Fő feladata az ellenséges erők pozíciójának meghatározása. A KRMM-06-os robot strapabíró, képes átkelni akár 100m széles vizen, és 15 cm magas akadályokon. Felszerelték kamerával, hőkamerával, különféle érzékelőkkel.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 2

 • Lego technic 9394 jet

  Legújabb szerzeményem a 9394-es Lego jet.
  A verzió:
  4 funkciója van: kabintető nyitható, kerekei behúzhatóak, szárny állása változtatható, botkormánnyal állítható a hátsó szárnyak dőlésszöge is

  B verzió:


  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 0

 • Lego 8045 telehandler

  Egy kisebb technik készlet. Max 15 perc alatt összerakható, kis helyen is elfér, de játszani is jó. Átépíthető 3 kerekű motorrá is.

  Victoryus 1 éve 0

 • Lepin 3360 / Lego 8041 plusz modellek

  Ezen a weboldalon találtam pár modellt, gondoltam kipróbálom megépíthetőek-e? Le a kalappal az oldalt üzemeltető Tomáš Vít előtt.
  Az első hot rodnál volt egy pár eltérés, például a dupla üléshez nem volt elég elem. Mind a 4 jármű elég jól kidolgozott, akár gyári változatok is lehetnének. Szerintem ez a hotrod jobban is néz ki a gyári versenyautónál.

  Forma 1-es autó
  - működő motor
  - kormányozható kerekek
  - hátsó differenciál mű
  Végül kicsit módosítottam rajta, a hátsó szárny meg az első így jobban tetszik nekem

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 1

 • Lepin 3360 avagy Lego 8041 ötödáron

  Röviden: mindig is akartam lego technic kamiont, de sose telt rá. Igazából most se, nincsenek felesleges tízezreim legóra. Sajnos a mi fizetésünkhöz képest túlárazott. Szerintem. Értem én, hogy design meg jogdíjak stb... De egy Wall-e robot ami alig pár darabos, közel 30e forint. Néha napján azért megtetszett eddig is egy-egy készlet, de általában horribilis áruk van/volt még használtan is. Főleg a nagyobb technik teherautók, kaionok tetszenek egyébként.
  Legutóbbi legóm a 9391-es technic készlet volt, 6000 forint akciósan. No az tényleg megérte, korrekt darab.
  Csak hát picike.

  Végül rendeltem egy utánzatot, 6500 forintba került. A végén megmondom, megérte-e? (Igen, tudom, hogy az eredeti jobb, szebb, pontosabb stb...)

  A versenykamion:

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 18

 • Melyik navit is használjam? (androidon)

  Követelményeim:
  - sebességhatár jelzése, mert sok helyen az embernek fingja sincs mennyivel is lehet menni. pl: Balaton mellett, vagy külföldön.
  - traffipax jelzés, nehogy megint belefussak 70-nel 50 helyett, mert nincs normálisan kitáblázva
  - közlekedési adatok, lezárások jelzése
  - pontosság
  - ne vigyen járhatalan útra. Erre most sokan legyintenek, hogy ahh, 2017-ben úgy se fog, pedig de!
  - offline is működjön, mert pl Boszniában iszonyat drága a roaming
  - autópályák, fizetős utak kerülése alapból, majd én eldöntöm akarok-e pályázni

  Sygic

  Negatívum:
  - pontatlan, sokszor későn jelez, hogy le kéne fordulni
  -Többször is megjártam vele Orfűről hazafelé, mert olyan útra vitt ami gyakorlatilag csak quaddal meg terepjáróval járható. Idén meg Boszniában sikerült olyan helyre vinnie, ahol egyszer csak elfogyott az aszfalt. (Doboj és Travnik között nincs járható út!) Egyébként a google is arra tervezett...
  Autópálya, földút, komp ki volt véve a beállításokban!
  Pozitívum:
  -offline is megy
  -traffi poi-k

  Waze:

  - offline nem megy
  - nem az igazi a traffik jelzése
  - nem mutatja a sebességhatárokat
  - fektetett nézett, borzalmas
  Update: be lehet állítani hogy mindig mutassa a sebességhatárokat, plusz be kell állítani azt is, hogy a trafikat jelezze! A borzalmas elforgatott nézetet is ki lehet kapcsolni szerencsére.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 29

 • Xiaomi Mi R1d router

  30.000 forintért kapunk egy szép, erős, okos routert + 1 TB merevlemezt. Opcionális kínai és orosz nyelvtanulással.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 83

 • Szkítia koncert, Békéscsaba

  Sajnos nagyon kevesen jöttek el, de így legalább családias hangulatú volt a koncert. Eddig nem ismertem őket en sem, sajnos. Kicsit jobban kellett volna reklámozni.A múltkor a Hans Zimmer koncert folyt a csapból is, a Szkítiáról meg szinte semmi. Pedig megérdemelnék! (A Hans Zimmer is jó volt! )
  Nagyon igényes, 8 tagú zenekar, profi zenészek, 3 énekessel. Szívből játszanak, folk rock stílusban, gyönyörű erős, tiszta hanggal. Már 3 albumuk is megjelent, lesz mit pótolni...
  Köszönöm a koncertet, megyünk a következőre is!

  Victoryus 1 éve 1

 • Xiaomi r1d...

  Adott egy jó hardver pocsék hűtéssel... A gyári hűtés nem tudom mit hűt, se paszta se borda a ventilátor alatt, plusz nem is fúj rá semmit. Egyelőre tesztelem. A design is a szellőzés rovására megy. Inkább a tetejére kellett volna egy venti.

  Aktívan hűtve:68-73 fok
  Hűtés nélkül: 74-76 fok
  Passzív hűtéssel, phenom II x2 gyári bordával: 68-72 fok... Sajnos csak hővezető lappal fekszik fel normálisan.
  Merevlemez nélkül. Azzal együtt még rosszabb, a hdd is 50-55 fok körül volt

  Victoryus 1 éve 4

 • Xiaomi Mi R1d router...

  Egy kis segítséget kérnék!
  Szóval adott egy Xiaomi MiR1d. Erre szeretnék "normális" firmware-t, tomatot. A gyári se rossz, de van vele pár probléma:
  - folyamatosan használja a merevlemezt. Ha kímélő üzemmódban van, akkor is csak fél percekre áll le, majd újra felpörög. Tehát célszerű inkább ezt a funkciót mellőzni.
  - a ventilátor kezelése pocsék, és kikapcsolt állapotban is megy!
  - a legújabb firmware verziók csak kínai nyelvet tartalmaznak
  - nincs gyárilag normális torrent kliens. Tény, hogy tud torrentet letölteni, de csal, 0 seed.

  Szóval odáig jutottam, hogy feltettem a router webes felületéről a gyári developer romot, mert csak arra lehet SSH-t flashelni. Ez is megvolt, kell hozzá Xiaomi account, majd a hivatalos ssh fájl. Ezután feltettem egy CFE mini servert, amivel lehetne mindenféle nem gyári romot telepíteni.
  A CFE elvileg a 192.168.1.1-en megy, kb egy percig lehetne elérni miután benyomott reset gombbal kapcsoljuk be a routert. Annyi kikötés van, hogy a routernek fix ip-t kell adni, 192.168.1.2-t.
  Pingelni lehet is kb 1 percig, de a webes felülete nem indul el. (próbáltam már több kábellel, mindkét lan portot, több böngészővel)
  Az ssh hozzáférés viszont kb. a 10. ilyen próbálkozás után megszűnt, így azzal nem tudok próbálkozni, hogy újra feltegyem a CFE-t.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 20

 • Puma expedity 7 hónap után...

  Heti 3-4 alkalommal 8km futás, és már szétment. Régen a Puma se ilyen volt, egy-egy cipő éveket is kibírt. Komolyan, megvesz az ember egy 15000 forintos cipőt, és alig bír ki fél évet. Annyit azért pont kibír, hogy ne a boltnak kelljen cserélni kapásból.
  Egyetlen előnye, hogy kényelmes. Garanciális ügyintézés folyamatban, mivel 6 hónap után ment tönkre persze nekem kell bizonyítani, hogy ez anyaghiba.

  Victoryus 2 éve 20

 • Redmi 3s felvétel/video mikrofon hibajavítás

  Egy nem hivatalos javítás, működik!

  0. You need root.
  1. Edit /system/etc/audio_platform_info.xml
  Under line <acdb_ids> add this:

  <device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_MIC" acdb_id="1"/>
  <device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_STEREO_DMIC" acdb_id="1"/>

  2. Edit /system/etc/mixer_paths_qrd_sku1.xml
  At middle of file find this lines:

  <path name="handset-mic">
  <path name="adc1" />

  And replace them for this one line:

  <path name="handset-mic"><path name="adc1" /><ctl name="DEC1 Volume" value="102" /><ctl name="DEC2 Volume" value="102" />

  3. Below find this line:

  <path name="handset-stereo-dmic-ef">

  And under it add this:

  <ctl name="DEC1 Volume" value="102" />
  <ctl name="DEC2 Volume" value="102" />

  forrás

  Victoryus 2 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.