Hirdetés

2020. január 17., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Zárat, de milyet?

  Néztem, de nem találtam záras topicot. Le akarom cserélni a garázs meg a bejárati ajtó zárbetétjeit valami biztonságosabbra. Ezer éves Elzettek vannak most bent, ezeket meg túl könnyű feltörni. Nem nagyon találok olyan oldalt, ahol pl. a Mabisz minősített zárak össze lennének írva. Keret 15e forint/zár, talán ebből már kicsit megbízhatóbb is kijön. Elég sokféle zárfeltörési technika van a neten, nyilván nem lehet mindet kivédeni. Nekem az is elég, ha inkább keres egy egyszerűbb zárat a betörő...

  Victoryus 1 hónapja 24

 • Invázió egy novellában... Chapter 5 alternatív folytatás (18+ szöveg előfordul)

  Nem tudom mennyi idő telhetett el, amíg a tetőn feküdtem, de már esteledett, amikor magamhoz tértem. Ugyanott feküdtem, ahol összeestem, mikor a 2 felvillanást láttam. Az égvilágon semmi sem változott látszólag. Ugyanolyan kihalt és mozdulatlan minden. Újra a puskámhoz nyúltam, ekkor tűnt fel, hogy eltűnt. Volt nincs. Ezek szerint mégsem olyan kihalt itt minden, mint amilyennek látszik… Ideje biztonságosabb helyet keresni éjszakára. Hátha akkor kiderül valami. Sehol semmi nyom a tetőn, csak a sajátom a porban. Idegesen feküdtem, próbáltam logikusan gondolkozni, de nem tudtam.
  Lebaktattam a 42. emeletre, és kerestem egy félreeső irodát. Az ajtót elbarikádoztam, majd az ablakon át a külvilágot kémleltem. Kicsit lehiggadtam, és próbáltam gondolkozni. Az élet értelme... Hova lett a puska? Hol vannak a többiek??

  Találtam egy kis ezer éves chipset. Lám lám a vakum csomagolás még mindig viszonylag frissen tartotta, ehető maradt ki tudja mennyi idő után is. Viszont ha itt az irodaházban még mindig van ennivaló, akkor itt nem maradtak túlélők. Hullákat se találtam eddig sehol. De hol a tökömben lehet Will meg a többiek? Semi nyomuk. Egyelőre az éjjelt itt töltöm. Egy íróasztal mögött kuporodtam le, a kabátomon. Volt még pár forgószék, szekrények, számítógépek az irodában. Egyre lejjebb araszolt a nap. Kifejezetten szép színekben játszott a nyugati égbolt. Még mindig nem mozdult semmi, sehol egy kis fény, tűz vagy valami.

  Folytatás...

  Victoryus 3 hónapja 0

 • Nokia E51 felújítás

  Megrendeltem Aliról egy komplett burkolatot, billentyűzettel együtt. Kemény 11$-ba került. Kicsit tartottam a minőségtől, de pozitívan csalódtam.
  A telefont könnyű szétszedni, mindössze 6db csavar tartja össze. Az Alis eladó mellékelt 2db csavarhúzót is, így nem kellett az itthonit előkeresni.
  Fő problémám a szétmállott gombokkal volt, nagyon lepusztultnak nézett ki velük. Gyakorlatilag eltüntek a gombok a semmibe, csak a helyük maradt meg. Most szétszedés közben előkerült pár darabkájuk.

  Megérdemelt egy felújítást ez a klasszikus. Eredetivel nem kísérleteztem, mert azoknak mind ugyanez a gondjuk, egyszerűen szétrohadtak.

  Nehéz ránézésre megmondani melyik az eredeti és melyik az után gyártott burkolat, minden felirat pont ugyanott van, anyaguk is egyformának tűnik. Fém az után gyártott is. A hátlap mintázata eltérő kicsit. Az eredeti is passzol, így azzal fogom használni.
  Az után gyártottnál az oldalsó gombok nem gumiból készültek, hanem műanyagból, remélhetőleg tovább fogják bírni.
  Aksi érkezése szintén folyamatban... amit itthon vettem az is kibírt 3 évet, de már kezdi feladni a harcot, 2 napot jó ha kibír. Fénykorában meg 10 napig is ment készenlétben. Egyelőre napi használatban van a kis E51, mint telefon, net nincs rajta. Húzza, amíg húzza...

  Folytatás...

  Victoryus 3 hónapja 9

 • Szkítia koncert, Békéscsaba

  Ismét nálunk járt a Szkítia zenekar, köszönjük szépen a koncertet, nagyon jó volt!
  Ismét alig 100 ember hallgatta, ami számomra érthetetlen. Egész nyáron nem volt egy normális fellépő, erre amikor végre jön egy, akkor szinte senki nem megy el megnézni, a főtérre. Szégyen.


  Telefonnal még mindig nem tudok normális képet készíteni sötétben...

  Victoryus 3 hónapja 0

 • Paradicsom

  Ha már a kolléga írt az előbb a paprika terméséről, én is írok a paradicsomomról.
  Én, mint hobbi paraszt. Mindig is panellakó voltam, de ettől függetlenül szerettem volna saját termést.


  A lényeg, hogy rokonnak van az egyik közeli településen egy kis háza, és nem műveli a kertet mert már nem bírja, de megengedte, hogy nyugodtan garázdálkodjak nála. Kb. 1-2 hetente néztem rá a kertre. Amint látszik, csak bodza van, illetve 3 kis gyümölcsfa, ja meg a macska.


  őskáosz... itt vajon mi micsoda?

  Május végén vettem egy csomó 4 csomag vetőmagot (paradicsom, paprika, répa, petrezselyem), a nagy számok törvénye alapján a több száz magból csak kikel valami... Leginkább saját paradicsomra, paprikára vágytam, mert a piaci, bolti többnyire ízetlen vacak, hiába néz ki szépnek. Hihetetlen, hogy a piacon is csak hazudják, hogy házi a paradicsom, kedvesnek látszó nénikék. Pontosan tudom, milyennek kéne lennie a házinak, hiszen a rokonok a tanyán szoktak termeszteni, a piacinak meg köze sincs hozzá ízben.

  Folytatás...

  Victoryus 4 hónapja 25

 • Zte Mf833V

  Kérnék egy kis segítséget.
  A Digi adott ismerősömnek egy ZTE MF833V LTE usb-s modemet. Elvileg automatikusan fel kéne ismernie a pc-nek, ha meg nem, akkor el kéne indulnia virtuális telepítő lemeznek. (mint a Djuice sticknél anno... ) Na egyik se megy. Eddig 3 gépen próbáltam, Win7, Win8, Win10, egyik sem ismerte fel, és egyiken se látszik a saját gépnél semmilyen telepítő lemez. Win8 és a Win10 naprakész frissítéssel. Eszközkezelőben megjelenik ZTE mobile broadband eszközből 3db is, de sárga felkiáltójelesek, és nem is talál hozzájuk frissítést egyik wnidows se.
  Digi ügyfélszolgálat szerint persze ok az eszköz, hiszen kéken villog...

  Van egy D-link dwr116 routerük, azzal kéne egyébként majd mennie, de a statusnál az is csak folyamatos connecting-et ír és nem jut tovább. Szerintem egyébként felismerte az eszközt. Direkt haza is hoztam, hátha térerő gond, de nem...
  A ZTE honlapján nincs driver ehhez a retekhez, Windowsok nem találnak drivert. A legjobb, hogy ismerősnél ugye nincs semmilyen más net, eleve esélytelen volt nála drivert keresni :)
  Elakadtam ezzel a vacakkal. A leírása egyébként említ micro sd kártyát, hogy azt is bele lehet helyezni, de azt nem adtak hozzá.

  Victoryus 5 hónapja 2

 • Művészetek völgye

  Szubjektív véleményem...

  Dögunalom, gyakorlatilag 3 óra elött nincs koncert. A vásár része meg nem érdekel. Kerti manó 90e forintért? Fém rózsa 6e... köcsögök 4e forinttól. Ok, a köcsög talán megér annyit, mert van vele munka is. Szokásos felhozatal: köcsögök, ruhák, házi sajtok, bizsuk, szappanok, festmények, fém dísztárgyak arany áron.
  Elsősorban a programok, meg a hype, hangulat miatt mentem.

  Étkezés: Hihetetlen, de még a paprikás krumplit is el tudták szúrni. Lángos elmegy, de 900/forint egy sajtos tejfölös, 1 kiskanálnyi se a tejföl... Kemencés lángos: kicsi és rohadt vastag a tésztája. Chilis bab sima konzerv, pörkölt tök átlagos. Adagok minimálisak.
  Sör: max 4dl, 800-1000ft, de sok helyen hiába kérsz korsóval nincs meg a 4dl se. Pohár ár/értékben jobb. Szerencsére van bót, ott 350 a dobozos.

  Kapolcs: a központ, van minden ami kell, vagy nem. Szerencsére voltak jó koncertek. Esőre nincsenek felkészülve, alig lehetett a tegnapi vihar elől valahova behúzódni. A koncerteket végül megtartották, de szakadó esőben nem olyan jó a Kiscsillag se.
  Állandóan a karszalagot piszkálják, hogy legyen szorosabb. Az elején meg az volt a bajuk, nehogy túl szoros legyen, utána meg az, hogy laza. Visszaváltani nem sikerült, pedig az utolsó napról eljöttünk.

  Folytatás...

  Victoryus 5 hónapja 11

 • Szlovénia 2019

  Az első tapasztalat: tőlünk azért messze van, és nincs egy nyomorult autópálya ami Békéscsabáról elérhetővé tenné... Most komolyan, menjek fel Pestre, utána meg újra le?! A francokat. Még ha egyszer az a nyomorult M44 el is készül, az se sokat segít a horvát-szlovén utakon, lévén akkor is fel kellene menni Pestre... ahol meg úgy is dugó van meg kilométeres sorok a Balaton felé. Pedig nagyon kéne egy kelet-nyugati folyosó. Bár, hallottam róla, hogy van valami terv erre is.

  Második tapasztalat: a Dunától nyugatra még az autósok is normálisabbak, nem annyira agresszívek, mint nálunk. A szlovének meg főleg udvariasnak és türelmesnek bizonyultak, kivéve egyet, de az is csak dudált, nem anyázott, intett be, vörösödött el a feje... (Celjénél kerestem a vár felé az utat, és kicsit bealudtam a zöldnél.) Náluk sokszor nincs település vége tábla, meg sebességkorlátozás feloldó se, találja ki az ember mennyivel lehet menni. A waze se tudja jól... sok helyen van a településeken 30-40km/h zóna, a Waze szerint meg repeszthettem volna 50-nel.

  Folytatás...

  Victoryus 5 hónapja 17

 • Hp T630 thin client, htpc

  Tegnap megérkezett a t620 helyére a t630. Eddig elégedett vagyok vele, gyakorlatilag új, még a fóliák is rajta voltak. Köszönöm K2! Ezúttal nem Ubuntut, hanem Windows 10-et telepítettem, hiszen bírja a vas. Kapott egy 240GB-os ssd-t, mert sajnos nem volt kisebb, de végül is árban jobban megérte. Telepítés után ~200GB szabad hely maradt, de amúgy is csak 220-nak látja a 240-et. Természetesen rögzítőcsavar nem járt hozzá, de szerencsére a t630-ban benne voltak eleve a csavarok. Azt azért hozzá kell tennem, hogy még véletlenül se jó a sima csillag csavarhúzó...

  Hardver, a legfontosabbak:
  - AMD GX-420GI SoC Radeon™ R7E grafikus vezérlővel 4 mag, max 2,2Ghz
  - 4GB ddr4
  - Gbit lan
  - m.2-es bővítési lehetőség (wifi/bluetooth, illetve akár még egy ssd)
  - usb3
  - passzív hűtés

  Folytatás...

  Victoryus 7 hónapja 18

 • Behringer ms-16

  Sikerült szert tennem egy ilyen aktív hangfalra. 7000 forintot szerintem nagyon megért, hiszen több forrást is képes egyszerre kiszolgálni. Sajnos nem fa, hanem műanyag, de ennek ellenére nagyon szépen szól. Végre nem kell átdugdosni a kábeleket. Rákötöttem a jó kis kínai bluetooth vevőt az rca-ra, a tv-t meg a jack-re.
  A jobb oldali hangfal rca kábele kicsit kontakthibás, a többi része jónak tűnik. A kábel cserélhető szerencsére. Potméterek rendben. A mikrofon bemenetet még nem tudtam kipróbálni. Gyakorlatilag karaokéra is tökéletes lehet, vagy gitár erősítőnek...

  Hangminősége: meglepően jó. 30 hz körül már hallani, majdnem 22khz-ig. Persze nem olyan, mint egy 2.1 bazi nagy mélynyomóval, nem dübög a basszus de filmet nézni, zenét hallgatni nekem elég. Már kiöregedtem a dübörgésből. A Behringer rengeteg részletet kihoz a kedvenc zenéimnél. Azt is nagyon kihallani, hogy mp3, flac, vagy valami pocsék Youtube szól-e éppen.
  Teljes hangereje elég egy házibulihoz is. A szomszéd már közepesen is hallgathatja :D

  Összességében nekem 5/5, annyi, hogy lehetne benne gyárilag is bluetooth.

  Victoryus 7 hónapja 10

 • Rövid kirándulás a Zemplénben

  Első napi program: Élve eljutni Békéscsabáról Sárospatakig... és a Megyer-hegyi tengerszemtől Pálházáig. Mostanában nem jártam a 47-es főúton, de nem is fogok. Köröstarcsa és Szeghalom között katasztrófa. (ja, máshol is...) Ez nemhogy főútnak nem jó, de még harmadrendű útnak sem! Szó szerint életveszélyes! Akinek arra van dolga, jobb ha Doboz-Vésztő-Szeghalom felé megy. Ott is van ahol kátyús, rossz, de legalább nincsenek kamionok. No visszakanyarodva a pihenésre... Pihenni indul az ember, de amennyi stresszt kap út közben...

  Első megálló Sárospatak. Parkolni szerencsére ingyen is lehet. Sétáltunk egyet a vár körül, meg a főtéren:

  Folytatás...

  Victoryus 8 hónapja 0

 • Éljen a Hydra!

  Nem, nem a Shield ügynökeiről lesz szó, hanem a munkába járós bicajról:

  Jó fogás volt, kemény 10e-ért vettem 8 hónapja, eddig kb. 800km-t mentem vele. Egy garázsban állt szegény évekig, majdnem lapos gumikkal.
  No, szerencsére vittem magammal pumpát, így haza tudtam tekerni vele. Meglepően jó állapotban volt. Plusz a fontosabb részeken gyorszáras, így könnyen be tudtam állítani az ülésmagasságot is. A nyeregcső ronda, de így legalább nem kell senkinek :) Használhatóságot nem befolyásolja. Első villa kicsit görbe, majd egyszer lecserélem.

  Eddig ennyit költöttem rá:
  - 1db új belső, mert 3 nap alatt leengedett, nem volt javítható 1500 Ft
  - 2 db új sárvédő 4000 Ft
  - 2 db új csutka, mert szétrohadtak a régiek, 1000Ft
  - km óra Aliról: 800 Ft. Elég jó cucc, mutat hőfokot is, plusz ledes háttér világítása is van. Pontos. Ezért az árért itthon semmi nincs! Eddig víz és fagyállónak is bizonyult.
  - napelemes hátsó lámpa: szintén Ali. 2 led, beépített akku. 2 óra folyamatos világítás után még bírta volna, nem tudom mennyi a pontos kapacitása. Kemény 600 Ft, szintén vízállónak bizonyult. Első lámpa sima ledes villogó, volt itthon.
  - 800km után hátsó fékbetétek+bowden csere 1500Ft

  Folytatás...

  Victoryus 8 hónapja 9

 • Hogyan szivasd magad napokon keresztül...

  Xubuntu+minidlna+Thomson 43UC6306
  Szubjektív, feszültséglevezető bejegyzés!

  Szóval a múltkor írtam, hogy vettem egy Hp T620-as vékony klienst, otthoni 'szervernek'.
  Az elképzelés az lett volna, hogy milyen frankó kis passzív masina, jó lesz seed+fájl szervernek, plusz filmeket lejátszani.
  Első hiba, hogy nem vettem észre, hogy nincs a tv-n meg a mini pc-n közös pont... A tv-n csak hdmi csatlakozók vannak, a pc-n meg display port és vga. Aha. Frankó. Rendeltem dp-hdmi konvertert, egyszer majd ideér. Ja, hogy megint ALi, mert itthon vagy nincs vagy több ezer forint egy ilyen kis retek átalakító. De egyébként Békéscsabán nem is találtam.
  Na jó, akkor Xubuntut feltelepítettem, beállítottam ssh hozzáférést, plusz Teamwievert, és a célhelyre, haza szállítottam.
  Samba beüzemelése egész jól ment, minden frankó. Hát az átviteli sebességgel még nem vagyok kibékülve.
  Pár sebesség adat, amit sok minden befolyásol, a nyamvadt wifi főleg, mert nem akarok kábelezni. Transmission ok, még az automatikus indítást kell megoldani, meg az usb-s vinyó automatikus mountolását.
  Második hiba, hogy csak egy régi 60GB-os vinyót találtam, azt fogtam be a HP géphez. Végül is, heti 1-2 rész sorozatnak bőven elég, nem kár érte, bármi is történjen vele.

  Folytatás...

  Victoryus 10 hónapja 10

 • Telkibánya környékén mit érdemes megnézni?

  3-4 napos kirándulást tervezek a környékre. Mit érdemes megnézni?
  Bírjuk a gyaloglást is, 20-30km belefér egy napi programba,
  Amiket eddig kinéztem:
  - Pálháza-Rostalló kisvonat
  - Regéci vár
  - Füzér vér
  - Hollóháza
  - Boldogkő vára
  Hát, majd még a napi porgramokat kitalálom... nyilván valamennyit megyünk autóval is, mert oda-vissza a legtöbb már 40km felett van ezekből.

  Victoryus 10 hónapja 13

 • HP T620, htpc


  Első tapasztalataim a géppel kapcsolatban:
  - Imádom, hogy passzív, semmi hangja.
  - Xubuntu operációs rendszerrel gyorsabb, mint az alapból vele kapott Ubuntu18-cal. A telepítés hamar végigment, egy ezer éves 2Gb-os micro sd kártyáról. Bios-ba lépés: F10
  - Hasonlóan az Ubuntuhoz ez is felismerte a hangkártyát, hálókártyát. Mondjuk ez nem meglepő :)
  - A 16GB-os ssd-n 8GB szabad helyem maradt. USB3-as ext4-es merevlemezzel tervezem használni, egyelőre a nas-ról, pendrive-ról próbálgatom mit tud. A Xubuntu elég jól felszerelt, de egy VLC-t telepítettem pluszba.
  - A Xubuntuval nem probléma ennek a kis gépnek a 720p YouTube, illetve a Fhd filmek sem. YouTube mellett lehet más oldalakat is böngészni. Fhd YouTube van ami megfogja.
  - Másolási sebesség usb3 Sandisk ultrafit >> ssd 60MB/s, visszafelé is. Ennél mértem már jobbat másik gépen a Sandiskkel, de nem rossz érték.
  - Digi sebességmérés: 330/160 Mb/s körül. Gigabtes a digi is meg a gép hálókártyája is.

  Folytatás...

  Victoryus 11 hónapja 12

 • Lenovo IdeaPad 330 15ARR

  Jó ár/érték arány, jó teljesítmény, de a kijelző csak TN és az USB csatlakozók száma is kevés.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 425

 • Robopocalypse

  Elolvastam, de minek. A rövid ismertető alapján jónak tűnt, de nem az szerintem.
  Összességében: 10/5

  - öntudatra ébredő MI
  - töredezett az egész történet, mert ugye ezt egy adatrögzítőből játsza le az emberünk
  - a legelején le van lőve a vége, nyertünk
  - a főgonosz egy balfék, aki nem csinált magáról biztonsági mentést, és 1500m mélyen éldegél, műholdon kommunikál. Nem, nincs oszott erőfrrás kezelés, ez a kretén onnan a lyukból irányít mindent...
  - ugyanakkor minden humanoid robotnak elég erős a hardvere az öntudatra ébredéshez. Ennyi erővel bármelyikbe letölthette volna magát a főgonosz Archos.
  - az emberiség kiirtása: önvezető járművekkel, meg háztartási robotokkal. Elhiszem, hogy sok embert elkapnának, de mennyit bír egy autó? A TWD-ből tudjuk, hogy pár zombi után tönkremegy... meg felakad rajtuk.

  Teljesen logikátlan az egész

  Ami tetszett: a japán jelenetek, a gyilkos liftekkel. Eléggé elrugaszkodott az a sztori is, hiszen a japánok elég okosak ahhoz, hogy ha már egyszer lezuhan a lift, meg leesnek a társaik a fagyasztott lépcsőn, akkor ne menjenek utánuk.

  Victoryus 1 éve 4

 • NoteBook FanControl segítség kérés

  Hátha valaki már csinált hozzá saját profilt... Szóval adott a NoteBook FanControl program. Elég sok géphez nincs kész profil, sajnos az enyémhez se.
  Egy kicsit lehetne csiszolni még a gyári hűtési házirenden, konkrétan jó lenne, ha 45 fok alatt nem kapcsolna be a venti, vagy nem kapcsolna ki-be. (utóbbi orvosolható, ha a win energiasémában passzívra állítom a hűtést, vagy a max processzor órajelet 70%-ra, akkor nem nagyon megy 40 fok fölé és nem járatja a ventit) Most alapból 42 fok körül bekapcsol, lehűl 35-re, kikapcsol és ezt ismételgeti.

  A lényeg, hogy a FanControlnak kellene pár regiszter adata. A DSTD-ből megpróbáltam kikeresni, erre jutottam:
  OperationRegion(ERAM, EmbeddedControl, Zero, 0xFF)
  Field(ERAM, ByteAcc, Lock, Preserve)
  {
  VCMD, 8,
  Offset(0x60), //Offset(96),
  SMPR, 8,
  }
  OperationRegion(ERAX, SystemMemory, 0xFF000400, 0xFF)
  Field(ERAX, ByteAcc, Lock, Preserve)
  {
  , 8,
  VDAT, 8,
  VSTA, 8,
  Offset(0x6), //Offset(6),
  FANS, 8,

  Ha jól értelmezem, akkor a 6-os regiszterrel olvasható, a 96-sal írható lenne, de nem az. Az olvasás az jónak tűnik, meg a hőmérséklet.
  RW read and write utility-vel megnéztem az Embedded controllert, de elég sok minden változik a ventilátor fordulatszámának változásakor.
  A konkrét gép egy IdeaPad 330 15arr

  Victoryus 1 éve 0

 • Benny Hill beköltözött a győri BMW-szervizbe?

  Ennek apropóján...

  Anno nekem is leszedték a fóliát az első üvegekről, de eszembe se jutott leengedni az ablakot, amíg ragadt. Renault márkaszervíz, sokszor náluk szerelték az autót, de a vizsgáztató részlegen nagyon bunkók voltak. Többet nem vittem hozzájuk. A ragacs egyébként könnyen lejött, penge+ablakmosó folyadékkal. Másnap már fent volt az új uv szűrős fólia... Sajnos nem volt alapból hővédős az ablak.

  Totál más mentalitás. Ha nálam elromlott valami, lecseréltem, vettem hozzá alkatrészt. Hátsó kp.i zárat például, ablakemelő kapcsolót, nem tököltem a márkaszervízzel többet.
  Multimédiás fejegységet utólag harmad áron is lehet venni, saját beszereléssel is. Szoftver frissítés is megoldható, bár az szürke zóna. Utángártott fejegységekből meg jobbak is vannak ugyanannyiért vagy olcsóbban.
  Türelmes volt a cikk szereplője, le a kalappal :) Egy vacak, pár ezer forintos, de 50-nek hazudott csomagtartó szőnyeg nem kompenzáció egy ilyenért.

  A másik ami eszembe jut az ilyen prémium autós cikkeknél, (TC Jaguar, 2 motorcsere, leégő BMW-k) hogy lám lám hiába kerül sokkal többe, semmivel sem különb. Ugyanúgy ipari hulladékok. :D

  Victoryus 1 éve 19

 • Feketeerdő-Sólyomkőpestes, könnyű túra

  A túra A-ból B-be jellegű. Feketeerdő település mellől indultunk, az erdő közepéből.

  Utunk során először egy kis vízesést tekintettünk meg, majd pár kilométer múlva a magaslaki Zichy-kastélyt.

  Sajnos jelenleg ortodox kolostorként működik, és nem látogatható. Állapota lehetne jobb is, egy tatarozás ráférne a homlokzatra. Túránk következő állomása Sólyomkő-vár romja. Sajnos nem sok maradt meg belőle, 1711-ben Löwenburg kapitány (Friedrich Löwenburg gróf) parancsára rombolták le, miután a szatmári béke kimondta a megsemmisítését.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 2

 • Zorán koncert, Békéscsabán

  Köszönöm, szuper volt!
  Nem hiába mondják, hogy ő művész, a többiek meg sztárok... Tényleg jólesett az ember lelkének. Érdekes, hogy a mi korosztályunkból alig voltak, pedig a mondanivalója mindenkinek szól és még mindig érvényes. Nagyon úgy tűnik, hogy még sokáig az is marad. A dallamvilága is kiváló, ahogy a dalszövegei is.
  :R

  Victoryus 1 éve 1

 • Lenovo IdeaPad 330 Ryzen

  Nos, tervben van egy hosszabb logout cikk, csak nem nagyon van időm sajnos...
  Alapvetően elégedett vagyok a géppel, csak bűn bele hdd-t tenni. Nagyon visszafogja. Az optibay-jel szívtam, mert nem mindegy milyen megy bele, kell neki egy kis fül amivel rögzíteni lehet. Aliról rendeltem másikat, mert itthon 5000 körül mennek, onnan meg ~1000. Remélhetőleg ez most jó is lesz. HA-ón is el vanank szállva az optibay+ssd árak... eléggé. Új 240GB-os ssd kerül 13e-be, NEM A HASZNÁLT! :C

  Hűtés: kellett neki kb egy hét, mire halkabb lett, gondolom bejáratódott vagy ilyesmi, addig eléggé sivított maxon. Játékkal teszteltem: GTA5 1600x900-on megy magas részletességgel is. Közben maxon pörgeti a gép a ventit, 60-70 fok között tartva a procit, gpu-t. Felülete éppen langyos.

  A Lenovo oldalán vannak driverek, de alapból a Win10 mindent felismert. Ami még zavar, hogy nem tudok scrollozni a touuchpaddal, és nem is tudom, lehet-e, vagy csak driver hiba.

  Negatívum: per pillanat az AMD-s tuning programok nem támogatják ezt a procit/vagy ezt a gépet! Én bízok benne, hogy később ezt megoldják.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 36

 • P47 bluetooth fejhallgató és B6 Bluetooth adó-vevő

  P47

  Kényelmes, kis helyen is elfér, mivel összecsukható a szára. Természetesen állítható is.
  4 funkciója van: vezetékes és vezeték nélküli fejhallgató, fm rádió és mp3 lejátszó is. Micro sd-ém per pillanat nincs kéznél, szóval ezt a funkciót nem tudtam még letesztelni.

  YouTube hangtesztek szerint a hallható frekvencia alja 30Hz, a teteje 17800hz körül van. (vagy az én fülemé)
  2 tégla, vagy panel beton falon át még működik, szóval ha az ember kiugrik valamiért a konyhába akkor még hallja a filmet/zenét :)
  Aksi 5 órát biztos hogy kibír, a maximumot még nem tudom mennyi. 10$ volt, annyit mindenképp megért, mert itthon a duplájánál kezdődnek kb. és azok se jobbak... meg ugyanúgy kínaiak.

  Republic, Santana, Scorpions, Guns N' Roses, Tankcsapda, Dire Straits, Scooter szerintem ok, közepes hangerővel. A Dire Straits kifejezetten jól szól vele. Szépen kihozza azt is, ha valamelyik youtube video hangja gyengébb minőségű. Ami nagyon nem ennek a fejhallgatónak a világa: Rag'nBone: Human, meg valami Budapestes dal, ami a YT reklámok közben megy, na ezek abszolút ocsmányul szólnak.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 0

 • Dobogókő

  Nagyon szép a kilátás, a táj. (Azért Ausztriához képest iszonyat sok szemét van sajnos. Esztergom belvárosára meg ráférne egy felújítás)
  Egy gondom van, a gps. Waze fogja magát, város közepén leáll. Újraindítás után fogalma sincs hol van... Maps.me megoldotta, csak azon nincs online info. Viszont túrázni nem ajánlott itthon, olyan utakat is jelöl amik gyalog is járhatatlanok.

  Victoryus 1 éve 19

 • Hardver vagy szoftver hiba...

  Idős ismerős, 80 éves. Dezorientált. Térben és időben eltéved. Nagyon rossz így látni. Ez most akkor hardver, vagy szoftver hiba? Az orvosok szerint hardver, meszesedés stb...
  Ugyanakkor állandóan az emberi lélekről papolnak, ami halhatatlan..?
  Ebből következően akkor most ô ugyanolyan, mint volt,.csak éppen hardver hiba lépett fel, és hiba van a dátum/idő lekérdezésekben, plusz a térbeli érzékelésben, motoros funkciókban, optikai és audio feldolgozásban... ezt nem is tudja közölni sem, márpedig jól vagyok....Az automatikus diagnosztika se megy, vagy nem detektál hibát.
  Ha logikusan nézem, akkor sajnos nincs lélek, mert hardver nélkül nincs működőképes szoftver sem, hiába kántálják a szemforgató hazug papok. Az a baj, hogy mindig erre jutok. Mondjuk egyszer majd úgy is kiderül.

  Victoryus 1 éve

 • Mobil böngészők...

  Opera, meg mini
  +van gyorsindító, ezt szeretem
  +aszali nézet, ok
  - jelszavakat, felhasználói neveket nem jegyzi meg
  -neha belassul, nem tölt be semmit főleg a mini

  Dolphin:
  Ez volt a kedvencem az utolsó frissítésig. Azóta viszont fixen berakták az alsó nav.sávot, illetve pár weblap totál szétesik...
  Csináltam biztonsági mentést, régebben, meg ma is. Mentés sikeres, ezt írta. Újratelepites után semmilyen mentett adatot nem talál, tehát bukta az összes könyvjelző... (telefon rom visszaállítással megoldható...)
  Felhasználói neveket, jelszavakat nem írja be magától, lehet el se menti.

  Chrome:
  Annyi bajom van vele, hogy az oldal aljáról nem ugrik vissza a tetejére, illetve nincs gyorsinditás.

  Firefox
  Lassú, lefagyogat, aksit eszi eléggé

  Ami kéne:
  asztali böngészővel szinkron
  gyorsinditás, ahova be tudom rakni a kedvenc oldalaim
  felhasználói nevek kezelése
  lap aljáról ugrás lap tetejére
  lapok közötti egyszerű váltás
  aksit ne zabálja
  Úgy tűnik nincs ilyen...

  Victoryus 1 éve 13

 • Sörfesztivál, Gyula

  Röviden tömören: pont ugyanúgy a nép megkopasztására mentek, mint a csabain. Mellesleg a karszalagon békéscsabai sör és csülökfesztivál felirat szerepelt :D
  Én nem tudom ki a célcsoport, de kicsit pofátlan húzás 800-1500 forintot elkérni 4-5dl "sörért". A fekete meggysör 600-ért szinte biztos, hogy vizezett volt. A szentandrási is 100x jobb nála, a belgához képest meg sehol nincs.
  Ételek is 600-ról indultak. Egy lepényért, ami tulajdonképpen palacsinta, minimális sajttat, tejföllel, szalonnával 1200-at kérni, minimum pofátlanság. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy jól megkérték az árát a standoknak is. Tudnám még javasolni a városba be és kivezető utak totális lezárását és áthaladási sarc beszedését.

  A programok: mi a Tankcsapdára mentünk, ők kitettek magukért, jól ismert számokat játszottak, nem úgy mint tavaly. A hangosítás lehetett volna jobb, sokszor elnyomta Lukácsot a gitár, illetve torznak hallatszott párszor. Mi a francért kell ekkora hangerő??? A minőség rovására megy. Komolyan ennyire nem hallja, aki csinálja?
  Utánuk elektro swinget játszottak, majd retro diso ment. Qrva jó összeállítás, ehhez csak gratulálni tudok. Ha már Tankcsapda, akkor maradni kellett volna a rock-os vonalon.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 8

 • Chuwi Ublue C-100, dupla usb-s autós töltő

  Mivel a korábbi töltőmet még anno a Zte Blade-hez vettem, az újabb telefonokkal nem igazán boldogult. Gps navigációval töltés alatt is merült a telefon, az meg nem túl szerencsés. Szóval rendeltem egy újat. Xiaomit akartam eredetileg, de nincs szükségem plusz bluetoothra, és fm transzmiterre sem, így végül az egyszerűbb Chuwit választottam, 8$ volt.
  Egy szép kis fekete dobozban érkezett. Szerintem egész elegáns:

  Működik, stabilan a szivargyújtóban marad. Halvány kék körkörös leddel világít, ha tölt. A specifikációk szerint maximum 3,4A-rel képes tölteni, ha csak egy készülék van csatlakoztatva. Nincs olyan eszközöm, amivel ki tudnám mérni, így csak a telefonos tapasztalataimat tudom megosztani.
  Redmi 3s-t 16 perc alatt 47%-ról 58%-ra töltötte fel kikapcsolt kijelzővel, aktív mobilnettel és bluetooth-tal. A telefon 400-1800 mA-t ír töltés közben, párszor ránéztem.

  Victoryus 1 éve 0

 • Thomson 43UC6306 tv

  Beüzemelés

  Első lépésben fel kell csavarozni a lábait, majd csatlakoztatni a tápkábelt, tv kábelt, távirányítóba elemet tenni és mehet.
  Használati utasítása egy vicc... Nem sok mindenre jó.
  Első bekapcsoláskor egy varázsló indul el, meg kell adni a nyelvet (magyar nincs!), országot. Be lehet állítani az internet elérést... ühüm, csak mire az ember rájön, hogy a bánatba kell beírni a wifi jelszót! Igen, le kell okézni előbb, és utána lehet a megjelenő virtuális billentyűzetet használni.
  A végén még megkeresi a csatornákat, ez pár perc. Elég sok szabványt ismer, DVB-T2/S2/C, illetve analógot is.
  Ha netán az ember kilépne mondjuk a főmenübe közben, akkor következő bekapcsoláskor újra kezdi a varázsló.
  Van beépített használati utasítás, az egy fokkal jobb, mint a papír alapú. (magyar nincs!)
  A billentyűzetnél viszont be lehet állítani magyar kiosztást is.

  Használat

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 39

 • Nézőpont kérdése...

  Reggel futás közben a szakadó esőben azon elmélkedtem, hogy aki most nyakig be van öltözve, szinte téli kabátba, az engem totál hülyének néz, mert rövid nadrágban meg pólóban edzek a szakadó esőben. De közben ez fordítva is igaz... ;)

  Victoryus 1 éve 8

 • Sütöttem, mert miért ne?

  Szerintem ez az egész sütés -főzés túl van lihegve. Főzős műsorok, meg idióta elnevezések... Attól mert áfomya ágyon hentergetett tavaszi szellőben érlelt akármi... még ugyanolyan ehetetlen mintha normális neve lenne.

  Az ember megnézi online a recepteket, átlagolja illetve kivonja belőlüm a sok hülyeséget, majd elkészíti. De sokkal egyszerűbb, ha a rokonait kérdezi. Egy jó borsó, krumpli, bab, húsleveshez nem kell mindenféle egzotikus fűszer... Meg egy jó sülthöz se.

  Mai ebéd: Tepsis mindentbele
  Recept: tegyünk bele ízlés szerinti mennyiségben bármit, főzzük/süssük/füszerezzüm érzés szerint.

  A titok, hogy szemmel kell tartani, és néha ellenőrizni hol tart az adott étel.

  Victoryus 1 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.