2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Elektromos pumpa - bf

    Azért elgondolkodtató, hogy már a manuális pumpálásra se képesek sokan... Nagyon sok benzinkúton van sürített levegős pumpa, ha már nem akar valaki otthon küzdeni vele. Sáros lesz a keze a kúton, nem lehet megtörölni, megmosni? Kerékpár esetén meg nem is értem, hogy lehet valaki annyira lusta, hogy ne kézzel pumpáljon.
    Nyomják az ember képébe a black friday ajánlatokat, de egyik kütyü feleslegesebb, mint a másik. Biztos nem tennék be egy ilyen li aksis vackot a kocsiba... időzített bomba. Nyáron 60 fok van az utastérben, nem hiszem, hogy huzamosabb ideig, több éven át elviseli. Igaz, még nincsenek tele a hírek ilyen esetekkel. Aztán meg mehet a kukába(lerakóba jobb esetben), újabb veszélyes hulladékot sikerült gyártani feleslegesen. Mondjuk azt a tömérdek vezeték nélküli fülest se tudom értelmezni, hiszen az aksi azokban is pár év alatt kuka, cserélni meg nem lehet.
    Ontják a gyárak a szemetet, a Föld meg pusztuljon. Elég szétnézni itthon a Bükkben, Börzsönyben - kataszrófális az erdők állapota. Igaz, az emberek már nem turáznak, nem gyalogolnak, nem is veszik észre.

    Victoryus 4 hónapja 11

  • Miért tart egy gépjárműadó fizetés több mint 30 percig...?

    Jött ugye első félévben ez a pdf. Akkor működött, elég volt rákattintani a linkre, és egyszerűen beifezettem az első félévet. Most meg akármelyik linkre kattintok, azt írja: Fizetési kötelezettségét már teljesítette, további teendője nincs. Csak sajnos ez nem igaz, mert a 2.félév nincs kifizetve.
    Végignéztem a "A gépjárműadó befizetését támogató link használata"-át. Pont csak az nincs ott ami kéne, webes felület ahol ezt a sz@rt be lehet fizetni.
    Mi van még? nav app... telepítettem. Eleve hülyén írja, 1 félév esedékes... NEM b+, az ki van fizetve. Jó, ki lehet választani a 2. félévet. ok. simple... nem enged be, számlázási adatokat kér. Jó, akkor próba újra, akkor meg már nem lehet kijelölni a 2. félévet, mert az app szerint folyamatban van a fizetés. Közben jött egy email, hogy sikertelen... majd még 2.
    Komolyan mondom, csekket fogok kérni... Miért nem lehet egy nomális webes felületen befizetni?

    Folytatás...

    Victoryus 7 hónapja 23

  • Indamail...

    Most küldte ki, hogy májustól fizetős lesz. Havi 2000Ft... kb
    20 éve használom, akkor még gmail nem is volt. Baromi jó, hogy most minden szolgáltatásban át kell írni az email címem, vagy elő kéne fizetni. A gmail-re nem akartam azért mindent is rábízni.
    De ki a fenének kell ez havi 2000 ért??? Persze ha a gmail is fizetős lesz akkor már más a helyzet.
    Ez így szimpla kicseszés. Így is alig van szabadidőm, most keressem össze melyik szolgáltatóknál használom ezt a címem.
    Remélem online nem lehet mindet lecserélni amilyen f@sza a magyar bürokrácia... ügyfélkapu, mvm meg a többi baromság.

    Victoryus 1 éve 53

  • Domino day, avagy szivatás nap

    Ma megint az 5GB-os maraton keretből fogyott a netem, nem a Telekom "ajándékból". Fura ez, mert a perceket jól számolja, sms szerint aktív. Múltkor mikor adtak 1GB-ot szeptemberi akcióban, akkor is a maratont ette meg, előtte a DominoDay 400MB helyett is.... Sms mindig megjön, adatkapcsolatot is ki/be kapcsoltam, sőt, ma még a telefont is újraindítottam aktiválás után. (Ügyfélszolgálat ezt javasolta legutóbb, pedig a hívás időt akkor is jól számolta, csak a netet nem) Különösebben nem foglalkoztak az üggyel.
    Ok, "csak" 4000 forint az.5GB-os maraton, de akkor is idegesítő... Majdnem 1 zsàk glett. Sok kicsi sokra megy. Van elég idegesítő esemény minden nap, ez a szivatás nem kell pluszban.

    Victoryus 2 éve 7

  • Chuwi Ubook 11.6

    Viszonylag olcsó, jól használható tabletet kerestem Windowszal vagy Linuxszal.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 2 éve 18

  • Redmi 3s 5.szülinap

    Egy rövid összegzés az elmúlt 5 évről. Tartós tesztek úgy is ritkák.
    Nos, a Redmi 3s még mindig működik, teszi a dolgát. Mivel tokban volt az utóbbi 2 évben, nem is kopott tovább. Az elején azért voltak szoftveres bugok... Mióta a párom használja, ezek megszüntek :D Pontosabban nála nem jöttek elő.

    Pozitívumok: a telefon stabilan működik. Van hozzá még mindig alkatrész, itthoni boltban és külföldön is. Aksi még mindig az eredeti, egy napot simán kibír. Bírja a női táskában hordást is. Annyira nincs kimélve, mint amíg nálam volt.

    Negatívumok: lekopott a gombjairól a festék, az nem annyira szép. Kb. 2 éve nem működik a beszéd mikrofonja, csak kihangosítva használható. Mivel alig telefonálunk, ez nem volt annyira zavaró. Fura, mert a Messenger, Skype simán használja a felső mikrofont, csak hanghíváskor akarja mindenáron az alsó rosszat.
    A sim tálca rugós nyitása sose működött, ezt nem is fogom javítani. A helyén marad így is, csak nehezebb kipiszkálni ha esetleg mégis ki kell. Kollégának is Redmi 3s-e van, az simán kiadja a tálcát. Aham. Szóval ez eleve ilyen volt, talán írtam is anno a tesztemben.

    Folytatás...

    Victoryus 2 éve 9

  • Messenger lite hiba?

    Kb. december 2 óta nem működik megfelelően a lite. Nálunk például a P780-on, ami android 4-es. Sok hasonló panasz van a Playen, ugyanakkor nem találtam erről cikket, hírt egyik híroldalon se. Ennyire kevés embert érint a probléma, vagy ennyire kevesen használják a lite-ot? (vagy kevés ember használ 3 évnél régebbi telót)
    Sima Messenger sajnos nem opció, képtelenség bejelentkezni rajta ezen a régi vason. (ismeretlen hibát ír)
    Szerintem a facebooknál lehet gond, mert hiába telepítettem újra a telefont, próbáltam ki 6 különböző verziót, 2 éves volt a legrégebbi a probléma ugyanaz, nincs hang a régebbi telefon irányába.
    Más is tapasztalta ezt a hibát? Remélem javítják hamarosan. Tudom vannak ennél sokkal nagyobb problémák is, de a családban főleg Messengert használ az idősebb korosztály. Ha veszek is másik telefont, semmi garancia arra, hogy azzal működni fog.
    Laptop-telefon között is ugyanúgy szivat, a telefon felé nincs hang.

    Victoryus 2 éve 10

  • Lenovo p780 help!

    Kérnék egy kis segítséget. Még mindig üzemben van a régi Lenovo P780-as telefonom, de adódott egy kis probléma. A Messenger lite egyik napról a másikra elnémult, hívásnál és videóhívásnál is.
    A telefon hardvere rendben, ezt a hibát kizárom.
    Slx rom van fent rajta, (android 4.2 ha jól emlékszem) amibe benne van "gyárilag" a messenger, így se letörölni, se frissíteni nem lehet. Sima messenger felmegy a telefonra, de folyamatosan újraindul.
    Kilőtték központilag a régebbi telefonok supportját? Erre a célre tökéletesen megfelelt pedig ez a veterán telefon. Azt olvastam, hogy Braziliában totál nincs már messenger lite, de mást nem nagyon találtam ebben a témában, csak annyit, hogy előbb-utóbb tervezték megszüntetni.

    Victoryus 2 éve 9

  • MVM - ott is van homok a gépezetben

    Pénteken bedobták a kis emlékeztető cetlit, hogy jönnének mérőórát leolvasni. Humoros cég úgy látszik.
    Augusztus óta nincs gázórám, villanyórát meg 2 hete cseréltek, körbefotózták vagy 3x, plombázták, ugye régi le, új fel...
    Kijön a leolvasó, annyit reagált ő is, hogy jééé itt nincs is gázóra, a villany meg nem is az ami neki megvan.
    Pluszpont: 3-4 hete hívott az mvm, űgyfélszolgálati elégedettség méréssel. Hát, mivel mondta, hogy rögzítik, én meg mondtam, hogy baromira nem vagyok velük elégedett. Nagyon sokat csúsztak az amper+fázis bővítéssel, meg a telefonos ügyfélszolgálat is borzalmas. Ha nincs az embernél (nem tudja fejből) a fogy.hely.azon-t akkor nem nagyon jut el hús-vér ügyfélszolgálatosig. A rizsa bezzeg minden hívásnál 55mp, sokszor már a menüpont kiválasztásával kiakad, a szövegelést sem lehet átugrani.
    A békéscsabai ügyeket meg hol intézik? Valahol Győr környékén. Bravó.

    Victoryus 2 éve 4

  • otp

    Ezekkel mi van már megint? Otp smart app: az ön által használt wifi hálózat nem megfelelő... mobilnettel is ugyanezt írja. Imádnivaló.

    Sima weboldaluk: oldal nem elérhető.

    Később a belépő oldal felé kitettek egy sárga feliratot, hogy "Tisztelt Ügyfeleink! Technikai okokból jelenleg több szolgáltatásunk sem elérhető. Nagy erőkkel dolgozunk a probléma mielőbbi megoldásán. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk. OTP Bank"
    :C
    Baromi megbízhatóak.

    Victoryus 2 éve 37

  • Windows 11 VirtualBoxra

    Gondoltam kipróbálom eme új rendszert, de nem élesben. A melós pc-m elvileg megfelelő, 8.gen I5, 8GB ram, 256GB ssd, bőven elég szabad hellyel. Igen ám, de miután elindult a virtuális gépen a telepítő, közölte, hogy no no, erre nem megyek fel öcsém!
    Úgy látom elég sok ember belefutott ebbe a problémába, és sok oldalon megtalálható a megoldás is. pl: techadvisor

    Röviden tömören: ahol közölte a telepítő, hogy he he megszívtad, tuti nem fogsz kipróbálni, ott nyomni kell neki egy shift+F10-et, erre elindul a parancssor. Ott pedig már meg lehet nyitni a grafikus felületű regisztrációs adatbázis szerkesztőt: a regedit paranccsal.
    Regediten belül: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup Ott kell létrehozni egy új kulcsot LabConfig néven. Ennek pedig adhatunk pár DWORD (32-bit) értéket, attól függően melyik korlátozást akarjuk kijátszani:
    BypassTPMCheck
    BypassSecureBootCheck
    BypassRamCheck
    BypassCPUCheck
    Ezeknek pedig 1-es értéket kell adni.
    Nálam a TPM-be kötött bele, illetve a SecureBoot-ba, de miután a varázsszavak bekerültek a regeditbe, már települt is fel a Win11.

    Folytatás...

    Victoryus 2 éve 5

  • Kockaház felújítása III.

    Alearius - Kockaház felújítása I.
    Kockaház felújítása II.

    Szóval a falvágás készen lett, következett a szerelőbeton, gépészet. A gépészek kiásták a szennyvíz és ivóvíz csőnek a helyét, majd be is húzták a csöveket. Egyelőre nincsenek bekötve, csak behúzva.
    Volt még mit csinálni, a régi szennyvíz cső darabjait kiszedni utánk, mert nem mindenhol szedték fel. Az udvari rész bentmaradt a földben. Ki kellett még bontani a csapokat, bojlert... Közben sikerült áramtalanítani a házat végre, így nyugodtan lehet dolgozni.

    Következett a szerelőbeton. Több körös kiszállítás, sok-sok sóder, (6 köbméter) cement, helyben keverve.

    Ehhez jött még a falbontás, mert átterveztük kicsit az alaprajzot, Így külön lesz a fürdő, wc, a kamra pedig fele akkora helyet kapott.

    Folytatás...

    Victoryus 3 éve 24

  • Terminál, ahol kéne ott pont nincs

    Lassan minden kisboltban, trafikban van bankkártya leolvasó. De tüzépen, ajtó-ablakos cégeknel nincs. Pedig pont ott kéne a százezres tételekhez. Vigyen az ember több százezer kp-t, aminek a felvétele 4-5 ezer forint, banktól függően. Ja, még jó, hogy az ember a saját pénzét veszi fel... :((( Revolute-ban nem bízom annyira, hogy oda küldjem előbb, ês onnan vegyem fel. Nem tudom most mennyire jellemző rájuk, hogy hónapokra befagyasztják az egészet, egy ideje azt a fórumot nem követem.
    Most ki fizet a bankkártya terminálok használatáért? A kisbolt? Nekik megéri, hogy egy ropit kártyával fizetnek? Én nem látok ebbe logikát.
    Egy tüzép nem tudja kigazdálkodni a díját, relatív sokkal nagyobb összegű vásárlások után? :F

    Victoryus 3 éve 49

  • Kockaház felújítása II.

    Tehát ott hagytam abba, hogy a szobákban, meg a fürdőben már felvertük a betont és maradt egy második körös betontörés, előszoba+konyha. Teljesen rendben zajlott, nem találtam semmi további meglepit, leszámítva a pár centis szintkülönbséget. Az előszobában 3 réteg hidegburkolat volt, a konyhában meg csak kettő, de vitte a kis Hitachi mint kés a vajat. Illetve mégis csak volt meglepi, mert a válaszfalak beton áthidalón állnak, ilyet se a falvágók, se a kőműves nem látott még. Az építész szerint ok. Közben az is kderült, hogy elég komoly beton alapja van a háznak, azzal sem spóroltak anno. Végül is a kőporos vakolat is az egyik legköltségesebb volt anno, már nem is nagyon csinálja senki.

    Gyakorlatilag április 25-re kitermeltem mindenhonnan a kívánt mennyiséget, (akkor még azt hittem) a rámpák maradtak csak, végül azokat is eltüntettem. Májusra a lábazati dísztégla leverésre maradt. Az 2 délelőtt alatt meg is történt, gyakorlatilag semmi nem fogta a falhoz, megérte felrakatni az előző tulajnak. Kókány munka, nyilván nem az csinálta, aki a házat. A bejáró felőli részt azt 15 centis szegekkel is rögzítették anno, azt azért nem volt olyan könnyű leverni. A szegeket egy élmény volt kirángatni. Végül kesztyűben, kézzel sikerült, bár gondolom le is lehetett volna flexelni, csak az még nincs.

    Folytatás...

    Victoryus 3 éve 8

  • Alearius - Kockaház felújítása I.

    Kiváló grafika, sok sok idő végigjátszás. Stragtégia, kaland, kockázat...
    Kell ennél jobb?


    T1 és T2. Azért egy T800-as jobb lenne.

    A rideg valóság: régen minden jobb volt, kivéve a kockaház. Gyakorlatilag vettem 4 falat, a többi kuka előbb-utóbb.
    - mivel alacsony a költségvetés (béka segge alatt a fizetés) ezért nem annyira jó környék
    - lepusztult ház, bár lakható volt fellelt állapotban. Jó vizes minden fal.
    - lakás árakhoz képest nem volt rossz az ára, de ha belegondolok, hogy még mennyit kell rá költeni akkor megint nem alszok

    Nézzük a negatívumokat: tavaly július végétől a mienk, van kert. Kb. semmi nem termett, a szőlőt megette a szőlőcincér meg a rigó. A barackfákon 2db barack termett, mert megfáztak tavasszal. A diót a diólégy vagy mi a bánat vitte el. Meggy, cseresznye a sok eső miatt elrohadt, szétrepedt. Azok a fák sincsenek rendben. Van rózsa, gaz, bukszus. Ezek bírják. Ősszel a szőlőt újratelepítettem, meglátjuk mi lesz belőle. A kicsi meggyfa végül adott meggyet is.

    Az idei program a melléképület bontása, az aljzat szétbombázása, vizesedés megszüntetése.
    Melléképület pipa, volt nincs.
    Aljzat szétbombázása folyamatban. T1 és T2 szorgosan dolgozok.

    Folytatás...

    Victoryus 3 éve 9

  • samsung NP350V5C

    Az egyik rokonomnak van egy ilyen ősi gépe, amit megkaptam újratelepítésre, meg adatmentésre. Az létezik, hogy ez a lapos nem tud usb-ről bootolni? Egyszerűen nincs ilyen opció a biosában. optikai lemez/hdd/pxe és ennyi.
    Felmegy erre a Windows 8.1? A Samsung oldalán van Windows 8 támogatás hozzá. Win7 ultimate volt rajta gyárilag, de nem merek már rá Win7-et rakni már.

    A hiba: Win7 elindul, de semmi nem működik, ikonok nem kattinthatóak, feliratuk sincs, start menü nem megy, bill.kombinációk se, ctrl+alt+del üres ablakot dob fel, egyedül kikapcsolni lehet. Csökkentett mód ugyanez, javítás nem csinál semmit.

    Usb rackbe tettem a hddt, a Nod32 elég sok vírust talált... Mivel ez a laptop nem képes usb-ről elindulni, nem tudtam Ubuntuval vírust keresni... Van egy régi Ubi12-es dvd-m, azt meg nem ette meg. Elég rizikós, mert most a laptopomra van rádugva a merevlemez.

    Valahol a szekrény mélyén találtam még Win7-es dvd-t, de 8, meg 8.1 az nincs, kérdés mi a bánattal írjam ki az iso-t. Manapság ki használ már dvd írót? :F Az egyik régi laptopomban még van, kérdés működik-é ennyi év után?

    Folytatás...

    Victoryus 3 éve 5

  • Huawei WS5200, nekem ez kínai!

    Kérnék egy kis segítséget a Huawei ws5200-as routeremhez. Banggood-ról vettem, totál kínai az egész. Az adapter is, de találtam egy átalakítót elfekvőben szerencsére. Egyébként sikerült beállítani, a telefonos google fordító perfektül tud kínairól angolra fordítani. Ha meg már van net rajta, akkor a Chrome is megoldja, de mégis csak jobb lenne, ha alapból angol.

    Szóval amiben kérnék segítséget: fel lehet-e erre a verzióra tenni eu firmwaret? Honnan lehet letölteni? A jelenlegiben egyáltalán nincs más nyelv, csak és kizárólag kínai. Forgalmazzák ezt a routert itthon is, csak 6-7000 forinttal többért, annyit meg nem ér. A beállításaiban van manuális frissítési lehetőség. Jelenleg 10.0.2.8 van rajta, de talált egy 10.0.2-es frissítést. Sajnos nem hajlandó feltenni, csak hajnali 3-kor. Automatikus frissítés ideje hajnali 3-5 óra között... és nem lehet megváltoztatni!

    Realtek 8821CE hozza a maximumát, 433 Mbps kapcsolat, 2 vékony téglán át már csak 195Mbps, 120/120Mbps a tényleges, speedtesttel
    Másik laptopban Intel 9560AC van, azzal 780Mbps, ténylegesen speedtest szerint 440/200Mbps. Falakon át nem néztem.

    Lan: valóban gigabites, hozza az elvárt sebességet.

    Összességében elégedett vagyok vele, egy tízest megért! Hozza az ígért sebességeket.

    Folytatás...

    Victoryus 3 éve 6

  • Mire elég 4db bontott akku cella?

    Egy sulinetes Albacomp laptopból bontottam a 18650-es aksikat. Arduinoval használom őket egyébként, ha van rá időm. 2 motoros távirányítós tankot/autót sokáig ellátnam árammal. Litokala 500-zal töltöm őket, 800mah-t tudnak úgy 10+ év után, 1-2 havonta kapnak egy teljes töltés-merítés-töltést.

    Vettem Alin powebank tokot, gondoltam jó lesz majd valamikor. Most, hogy elmentünk sátrazni, gondoltam pont jól jönnek.
    Az Mi9Lite-ot a dupla aksis kb. 20%-kal tudta megdobni, ami nem rossz, 4000-es aksi van benne. A szimpla aksis verzió viszont önmagában semmire sem jó. A Redmi 3s-t hagytam rajta az egyiken. Nem kellett volna, nemhogy töltötte, lemerítette. Telefon 20% körül volt, 12 lett, mert folyamatosan ki-be kapcsolt. (Kikapcsolva töltöttem volna...) Az utolsó szimpla aksi 5%-ot tudott rajta tölteni bekapcsolt telefonnál.
    A dupla aksisnak jobb a védelme, ezek a szimplák nem jók semmire...

    Victoryus 4 éve 3

  • 95 km

    Ezen a hétvégén Orosházáig tekertem. Végre valahol jó a bicikliút! Végig lehet nyomni, egyedül Csorváson vannak szegélyek, illetve egy csapadékvíz elvezető 'árok' keresztben a bicikiúton. Sajnos az a része, ami bemegy Orosházára csapnivaló, így tulajdonképpen csak majdnem Orosháza.
    A Csorvás-Orosháza szakaszt ismèteltem, így jött össze a 95km. Energiapótlás 3 gömb fagyi odafelé, és egy powerade, 70-km után. Meglepően könnyen ment, pedig odaléptem neki, 25-30-as tempóval. Igaz, végre egyáltalán nem ér hozzá a hátsó fékpofa a kerékhez, és frissen volt centirozva, fújva.
    Útvonal: Békéscsaba-Csorvás-Orosháza-Békéscsaba. Kiemelkedően jó minőségű út.

    Előző hétvégén voltunk egy kicsit tekerni Békéscsaba környékén. Szerencsére az utóbbi években sokat fejlődött a kerékpárút hálózat, így új útvonalakat próbálunk ki.
    Ezúttal a következő túrát tekertük végig: Békéscsaba - Békés - Békési duzzasztó - Szanazug - Gyula városerdő - Gyula - Békéscsaba. Kerek 55km. Nem mentünk gyorsan, 20-as átlagot tartottunk.

    Folytatás...

    Victoryus 4 éve 3

  • Kiskert, 2.éves próba

    Kb.1 hónapja felkapáltam a tavalyi veteményest, és ültettem pár sor növényt, amik elkezdtek kikelni. Ha minden jól megy lesz idén: fokhagyma, vöröshagyma, borsó, répa, petrezselyem. Ok, elvileg ősz végén kellett volna kapálni.
    A paradicsom és paprika palánták nem élték túl a hajnali 4-5 fokokat, kipurcantak sajnos. Erre ma 3 hét kihagyás után mit látok? Van 2 tő paradicsomom is, talán a tavalyi magokból! (meg otthon az erkélyen vagy 20 palánta még, csak nem nagyon nőnek)
    Idén is talajtakarással védekezek a genyó gyomok ellen. Mondjuk 3 hét alatt eltűnt az előző adag füvem, és most 4 óra meló volt kézi kiskapával kinyírni a gonosz ellenségeket. Van pofájuk 1cm-re kinőni a növényeim mellett. Kapálás után kaptak a pofájukra friss adag takarást. :)

    A szomszéd fala idén még csúnyább, mint volt.

    Victoryus 4 éve 7

  • Westland survival

    Western túlélő játék.

    Telefonon egész jól el lehet vele szórakozni. Kezdetben elég kemény túlélnie hősünknek, mert minden ragadozó , bandita megtámadja, fegyvere sincs, egy szál gatyában mászkál. Első szinten az életerő is meglehetősen kevés, még egy aranyos kis coyote is végzetes.
    Később szépen lépegetünk szinteket, nő az életerő, skillek, fejleszthető a technológia.Skilllek: támadás, védekezés, gyorsaság, spirituális. Sajnos a pontokat nem lehetséges resetelni. (vagy én nem jöttem csak rá a hogyanra) Én a spirituális vonalat választottam, azzal meg lehet szelídíteni a vadállatokat, és elég jól jön egy falka coyote, vagy egy medve, 2 farkas, jaguár. Mindnek megvan az ára úgymond, nyilván minél erősebb a jószág, annál több pontot igényel.Van amelyikhez 50 pont kell, és szintenként 1 pont osztható ki... A növényevőkkel is vigyázni kell, mert a bölények, szarvasok bosszúálló típusok. Rajtuk kívül még nyulakkal találkoztam. A zsákmány mindig random, hús/prém/mindkettő/semmi. No ez utóbbi elég kiakasztó.

    Folytatás...

    Victoryus 4 éve 6

  • TWD

    Spoiler veszély...The Walking Dead

    Ez az utolsó pár rész annyira logikátlan, hogy el se hiszi az ember.
    - a barlangban miért nem kenték be magukat zombi vérrel? Simán kimehettek volna közöttük.
    - úgy általában miért nem kenik le magukat belekkel, simán? :W
    - Alpha is vérzett, de csak Derylt akarták megenni, mert ő biztosan finomabb, nem olyan hájas.Deryl simán túlélte a comb artériajának átvágását.
    - hova lettek a távcsöves puskáik, géppuskáik? Ju dzsinn már nem tud töltényt gyártani? 20 aksis villanypásztor...
    - Miért nem fejre céloznak sose? Ez alap lenne egy zombikkal teli világban.
    - Ha már nincs izmuk se a zombiknak, mivel mozognak? :) Én generátort csinálnék belölük, úgy is bírják 0-24-ben a mászkálást. Perpetum mobile...ingyen energia.
    - 2 loval huzatnak 1,5 tonnás autókat. Szegény lovak...
    - Derylnek még mindig van üzemanyaga valahonnan...? Bioetanol?
    - hmm. Derylnek van egy hangos motorja, amin még duda is van, mégse csalja el vele a zombikat. Sőt, Hilltopnak traktorja is van, ami szintén alkalmas lenne elcsalni őket, de neeeeem....

    Victoryus 4 éve 10

  • Help... Lumiáról androidra

    Kèrnèk egy kis segítséget. Nokia Lumia 435-ről kéne lementem a névjegyeket.
    Egy leírás szerint a Lumiára kéne Outlook, azzal szinkronizálás, utána asztali gépen Windows liveból export majd Gmailbe import.
    Ennél nincs egyszerűbb? Vcf export vagy Bluetoothon átküldeni... mondjuk a Lumiában annyira nincs semmi opció...

    Victoryus 4 éve 23

  • Zárat, de milyet?

    Néztem, de nem találtam záras topicot. Le akarom cserélni a garázs meg a bejárati ajtó zárbetétjeit valami biztonságosabbra. Ezer éves Elzettek vannak most bent, ezeket meg túl könnyű feltörni. Nem nagyon találok olyan oldalt, ahol pl. a Mabisz minősített zárak össze lennének írva. Keret 15e forint/zár, talán ebből már kicsit megbízhatóbb is kijön. Elég sokféle zárfeltörési technika van a neten, nyilván nem lehet mindet kivédeni. Nekem az is elég, ha inkább keres egy egyszerűbb zárat a betörő...

    Victoryus 4 éve 27

  • Invázió egy novellában... Chapter 5 alternatív folytatás (18+ szöveg előfordul)

    Nem tudom mennyi idő telhetett el, amíg a tetőn feküdtem, de már esteledett, amikor magamhoz tértem. Ugyanott feküdtem, ahol összeestem, mikor a 2 felvillanást láttam. Az égvilágon semmi sem változott látszólag. Ugyanolyan kihalt és mozdulatlan minden. Újra a puskámhoz nyúltam, ekkor tűnt fel, hogy eltűnt. Volt nincs. Ezek szerint mégsem olyan kihalt itt minden, mint amilyennek látszik… Ideje biztonságosabb helyet keresni éjszakára. Hátha akkor kiderül valami. Sehol semmi nyom a tetőn, csak a sajátom a porban. Idegesen feküdtem, próbáltam logikusan gondolkozni, de nem tudtam.
    Lebaktattam a 42. emeletre, és kerestem egy félreeső irodát. Az ajtót elbarikádoztam, majd az ablakon át a külvilágot kémleltem. Kicsit lehiggadtam, és próbáltam gondolkozni. Az élet értelme... Hova lett a puska? Hol vannak a többiek??

    Találtam egy kis ezer éves chipset. Lám lám a vakum csomagolás még mindig viszonylag frissen tartotta, ehető maradt ki tudja mennyi idő után is. Viszont ha itt az irodaházban még mindig van ennivaló, akkor itt nem maradtak túlélők. Hullákat se találtam eddig sehol. De hol a tökömben lehet Will meg a többiek? Semi nyomuk. Egyelőre az éjjelt itt töltöm. Egy íróasztal mögött kuporodtam le, a kabátomon. Volt még pár forgószék, szekrények, számítógépek az irodában. Egyre lejjebb araszolt a nap. Kifejezetten szép színekben játszott a nyugati égbolt. Még mindig nem mozdult semmi, sehol egy kis fény, tűz vagy valami.

    Folytatás...

    Victoryus 4 éve 0

  • Nokia E51 felújítás

    Megrendeltem Aliról egy komplett burkolatot, billentyűzettel együtt. Kemény 11$-ba került. Kicsit tartottam a minőségtől, de pozitívan csalódtam.
    A telefont könnyű szétszedni, mindössze 6db csavar tartja össze. Az Alis eladó mellékelt 2db csavarhúzót is, így nem kellett az itthonit előkeresni.
    Fő problémám a szétmállott gombokkal volt, nagyon lepusztultnak nézett ki velük. Gyakorlatilag eltüntek a gombok a semmibe, csak a helyük maradt meg. Most szétszedés közben előkerült pár darabkájuk.

    Megérdemelt egy felújítást ez a klasszikus. Eredetivel nem kísérleteztem, mert azoknak mind ugyanez a gondjuk, egyszerűen szétrohadtak.

    Nehéz ránézésre megmondani melyik az eredeti és melyik az után gyártott burkolat, minden felirat pont ugyanott van, anyaguk is egyformának tűnik. Fém az után gyártott is. A hátlap mintázata eltérő kicsit. Az eredeti is passzol, így azzal fogom használni.
    Az után gyártottnál az oldalsó gombok nem gumiból készültek, hanem műanyagból, remélhetőleg tovább fogják bírni.
    Aksi érkezése szintén folyamatban... amit itthon vettem az is kibírt 3 évet, de már kezdi feladni a harcot, 2 napot jó ha kibír. Fénykorában meg 10 napig is ment készenlétben. Egyelőre napi használatban van a kis E51, mint telefon, net nincs rajta. Húzza, amíg húzza...

    Folytatás...

    Victoryus 4 éve 9

  • Szkítia koncert, Békéscsaba

    Ismét nálunk járt a Szkítia zenekar, köszönjük szépen a koncertet, nagyon jó volt!
    Ismét alig 100 ember hallgatta, ami számomra érthetetlen. Egész nyáron nem volt egy normális fellépő, erre amikor végre jön egy, akkor szinte senki nem megy el megnézni, a főtérre. Szégyen.


    Telefonnal még mindig nem tudok normális képet készíteni sötétben...

    Victoryus 4 éve 0

  • Paradicsom

    Ha már a kolléga írt az előbb a paprika terméséről, én is írok a paradicsomomról.
    Én, mint hobbi paraszt. Mindig is panellakó voltam, de ettől függetlenül szerettem volna saját termést.


    A lényeg, hogy rokonnak van az egyik közeli településen egy kis háza, és nem műveli a kertet mert már nem bírja, de megengedte, hogy nyugodtan garázdálkodjak nála. Kb. 1-2 hetente néztem rá a kertre. Amint látszik, csak bodza van, illetve 3 kis gyümölcsfa, ja meg a macska.


    őskáosz... itt vajon mi micsoda?

    Május végén vettem egy csomó 4 csomag vetőmagot (paradicsom, paprika, répa, petrezselyem), a nagy számok törvénye alapján a több száz magból csak kikel valami... Leginkább saját paradicsomra, paprikára vágytam, mert a piaci, bolti többnyire ízetlen vacak, hiába néz ki szépnek. Hihetetlen, hogy a piacon is csak hazudják, hogy házi a paradicsom, kedvesnek látszó nénikék. Pontosan tudom, milyennek kéne lennie a házinak, hiszen a rokonok a tanyán szoktak termeszteni, a piacinak meg köze sincs hozzá ízben.

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 25

  • Zte Mf833V

    Kérnék egy kis segítséget.
    A Digi adott ismerősömnek egy ZTE MF833V LTE usb-s modemet. Elvileg automatikusan fel kéne ismernie a pc-nek, ha meg nem, akkor el kéne indulnia virtuális telepítő lemeznek. (mint a Djuice sticknél anno... ) Na egyik se megy. Eddig 3 gépen próbáltam, Win7, Win8, Win10, egyik sem ismerte fel, és egyiken se látszik a saját gépnél semmilyen telepítő lemez. Win8 és a Win10 naprakész frissítéssel. Eszközkezelőben megjelenik ZTE mobile broadband eszközből 3db is, de sárga felkiáltójelesek, és nem is talál hozzájuk frissítést egyik wnidows se.
    Digi ügyfélszolgálat szerint persze ok az eszköz, hiszen kéken villog...

    Van egy D-link dwr116 routerük, azzal kéne egyébként majd mennie, de a statusnál az is csak folyamatos connecting-et ír és nem jut tovább. Szerintem egyébként felismerte az eszközt. Direkt haza is hoztam, hátha térerő gond, de nem...
    A ZTE honlapján nincs driver ehhez a retekhez, Windowsok nem találnak drivert. A legjobb, hogy ismerősnél ugye nincs semmilyen más net, eleve esélytelen volt nála drivert keresni :)
    Elakadtam ezzel a vacakkal. A leírása egyébként említ micro sd kártyát, hogy azt is bele lehet helyezni, de azt nem adtak hozzá.

    Victoryus 5 éve 2

  • Művészetek völgye

    Szubjektív véleményem...

    Dögunalom, gyakorlatilag 3 óra elött nincs koncert. A vásár része meg nem érdekel. Kerti manó 90e forintért? Fém rózsa 6e... köcsögök 4e forinttól. Ok, a köcsög talán megér annyit, mert van vele munka is. Szokásos felhozatal: köcsögök, ruhák, házi sajtok, bizsuk, szappanok, festmények, fém dísztárgyak arany áron.
    Elsősorban a programok, meg a hype, hangulat miatt mentem.

    Étkezés: Hihetetlen, de még a paprikás krumplit is el tudták szúrni. Lángos elmegy, de 900/forint egy sajtos tejfölös, 1 kiskanálnyi se a tejföl... Kemencés lángos: kicsi és rohadt vastag a tésztája. Chilis bab sima konzerv, pörkölt tök átlagos. Adagok minimálisak.
    Sör: max 4dl, 800-1000ft, de sok helyen hiába kérsz korsóval nincs meg a 4dl se. Pohár ár/értékben jobb. Szerencsére van bót, ott 350 a dobozos.

    Kapolcs: a központ, van minden ami kell, vagy nem. Szerencsére voltak jó koncertek. Esőre nincsenek felkészülve, alig lehetett a tegnapi vihar elől valahova behúzódni. A koncerteket végül megtartották, de szakadó esőben nem olyan jó a Kiscsillag se.
    Állandóan a karszalagot piszkálják, hogy legyen szorosabb. Az elején meg az volt a bajuk, nehogy túl szoros legyen, utána meg az, hogy laza. Visszaváltani nem sikerült, pedig az utolsó napról eljöttünk.

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 11

  • Szlovénia 2019

    Az első tapasztalat: tőlünk azért messze van, és nincs egy nyomorult autópálya ami Békéscsabáról elérhetővé tenné... Most komolyan, menjek fel Pestre, utána meg újra le?! A francokat. Még ha egyszer az a nyomorult M44 el is készül, az se sokat segít a horvát-szlovén utakon, lévén akkor is fel kellene menni Pestre... ahol meg úgy is dugó van meg kilométeres sorok a Balaton felé. Pedig nagyon kéne egy kelet-nyugati folyosó. Bár, hallottam róla, hogy van valami terv erre is.

    Második tapasztalat: a Dunától nyugatra még az autósok is normálisabbak, nem annyira agresszívek, mint nálunk. A szlovének meg főleg udvariasnak és türelmesnek bizonyultak, kivéve egyet, de az is csak dudált, nem anyázott, intett be, vörösödött el a feje... (Celjénél kerestem a vár felé az utat, és kicsit bealudtam a zöldnél.) Náluk sokszor nincs település vége tábla, meg sebességkorlátozás feloldó se, találja ki az ember mennyivel lehet menni. A waze se tudja jól... sok helyen van a településeken 30-40km/h zóna, a Waze szerint meg repeszthettem volna 50-nel.

    Folytatás...

    Victoryus 5 éve 17

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.