Hirdetés

2017. augusztus 17., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Lepin 3360 avagy Lego 8041 ötödáron

  Röviden: mindig is akartam lego technic kamiont, de sose telt rá. Igazából most se, nincsenek felesleges tízezreim legóra. Sajnos a mi fizetésünkhöz képest túlárazott. Szerintem. Értem én, hogy design meg jogdíjak stb... De egy Wall-e robot ami alig pár darabos, közel 30e forint. Néha napján azért megtetszett eddig is egy-egy készlet, de általában horribilis áruk van/volt még használtan is. Főleg a nagyobb technik teherautók, kaionok tetszenek egyébként.
  Legutóbbi legóm a 9191-es technic készlet volt, 6000 forint akciósan. No az tényleg megérte, korrekt darab.
  Csak hát picike.

  Végül rendeltem egy utánzatot, 6500 forintba került. A végén megmondom, megérte-e? (Igen, tudom, hogy az eredeti jobb, szebb, pontosabb stb...)

  A versenykamion:

  Folytatás...

  Victoryus 1 napja 15

 • 52-es, 44-es utak, miért nem érdekelnek senkit?

  Ezek az utak gyakorlatilag életveszélyesek. Nyomvályús, széttöredezett, kátyús, keskeny mindkettő. Tele kamionokkal, amiket sokszor lehetetlen megelőzni mert 4-10 megy egymás után. 20 éve hitegetnek az m44-gyel, egyszer talán kész lesz. Épülget, így a mostani út még jobban tönkremegy. Szégyen, hogy ezek főutak, máshol az utolsó mellékutak is jobbak.

  Victoryus 3 napja 32

 • Valerian..és az unalom városa

  Megbántam hogy megnéztem. Vontatott, kiszámítható, néhol óvodás szint.
  Mi tarott ezen 7 évig? A sok űrlény? A sztori biztos nem. Szép ez tény, de sztori nélkül?!

  Victoryus 3 hete

 • Melyik navit is használjam? (androidon)

  Követelményeim:
  - sebességhatár jelzése, mert sok helyen az embernek fingja sincs mennyivel is lehet menni. pl: Balaton mellett, vagy külföldön.
  - traffipax jelzés, nehogy megint belefussak 70-nel 50 helyett, mert nincs normálisan kitáblázva
  - közlekedési adatok, lezárások jelzése
  - pontosság
  - ne vigyen járhatalan útra. Erre most sokan legyintenek, hogy ahh, 2017-ben úgy se fog, pedig de!
  - offline is működjön, mert pl Boszniában iszonyat drága a roaming
  - autópályák, fizetős utak kerülése alapból, majd én eldöntöm akarok-e pályázni

  Sygic

  Negatívum:
  - pontatlan, sokszor későn jelez, hogy le kéne fordulni
  -Többször is megjártam vele Orfűről hazafelé, mert olyan útra vitt ami gyakorlatilag csak quaddal meg terepjáróval járható. Idén meg Boszniában sikerült olyan helyre vinnie, ahol egyszer csak elfogyott az aszfalt. (Doboj és Travnik között nincs járható út!) Egyébként a google is arra tervezett...
  Autópálya, földút, komp ki volt véve a beállításokban!
  Pozitívum:
  -offline is megy
  -traffi poi-k

  Waze:

  - offline nem megy
  - nem az igazi a traffik jelzése
  - nem mutatja a sebességhatárokat
  - fektetett nézett, borzalmas
  Update: be lehet állítani hogy mindig mutassa a sebességhatárokat, plusz be kell állítani azt is, hogy a trafikat jelezze! A borzalmas elforgatott nézetet is ki lehet kapcsolni szerencsére.

  Folytatás...

  Victoryus 4 hete 29

 • Xiaomi Mi R1d router

  30.000 forintért kapunk egy szép, erős, okos routert + 1 TB merevlemezt. Opcionális kínai és orosz nyelvtanulással.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 hónapja 55

 • Szkítia koncert, Békéscsaba

  Sajnos nagyon kevesen jöttek el, de így legalább családias hangulatú volt a koncert. Eddig nem ismertem őket en sem, sajnos. Kicsit jobban kellett volna reklámozni.A múltkor a Hans Zimmer koncert folyt a csapból is, a Szkítiáról meg szinte semmi. Pedig megérdemelnék! (A Hans Zimmer is jó volt! )
  Nagyon igényes, 8 tagú zenekar, profi zenészek, 3 énekessel. Szívből játszanak, folk rock stílusban, gyönyörű erős, tiszta hanggal. Már 3 albumuk is megjelent, lesz mit pótolni...
  Köszönöm a koncertet, megyünk a következőre is!

  Victoryus 5 hónapja 1

 • Xiaomi r1d...

  Adott egy jó hardver pocsék hűtéssel... A gyári hűtés nem tudom mit hűt, se paszta se borda a ventilátor alatt, plusz nem is fúj rá semmit. Egyelőre tesztelem. A design is a szellőzés rovására megy. Inkább a tetejére kellett volna egy venti.

  Aktívan hűtve:68-73 fok
  Hűtés nélkül: 74-76 fok
  Passzív hűtéssel, phenom II x2 gyári bordával: 68-72 fok... Sajnos csak hővezető lappal fekszik fel normálisan.
  Merevlemez nélkül. Azzal együtt még rosszabb, a hdd is 50-55 fok körül volt

  Victoryus 5 hónapja 4

 • Xiaomi Mi R1d router...

  Egy kis segítséget kérnék!
  Szóval adott egy Xiaomi MiR1d. Erre szeretnék "normális" firmware-t, tomatot. A gyári se rossz, de van vele pár probléma:
  - folyamatosan használja a merevlemezt. Ha kímélő üzemmódban van, akkor is csak fél percekre áll le, majd újra felpörög. Tehát célszerű inkább ezt a funkciót mellőzni.
  - a ventilátor kezelése pocsék, és kikapcsolt állapotban is megy!
  - a legújabb firmware verziók csak kínai nyelvet tartalmaznak
  - nincs gyárilag normális torrent kliens. Tény, hogy tud torrentet letölteni, de csal, 0 seed.

  Szóval odáig jutottam, hogy feltettem a router webes felületéről a gyári developer romot, mert csak arra lehet SSH-t flashelni. Ez is megvolt, kell hozzá Xiaomi account, majd a hivatalos ssh fájl. Ezután feltettem egy CFE mini servert, amivel lehetne mindenféle nem gyári romot telepíteni.
  A CFE elvileg a 192.168.1.1-en megy, kb egy percig lehetne elérni miután benyomott reset gombbal kapcsoljuk be a routert. Annyi kikötés van, hogy a routernek fix ip-t kell adni, 192.168.1.2-t.
  Pingelni lehet is kb 1 percig, de a webes felülete nem indul el. (próbáltam már több kábellel, mindkét lan portot, több böngészővel)
  Az ssh hozzáférés viszont kb. a 10. ilyen próbálkozás után megszűnt, így azzal nem tudok próbálkozni, hogy újra feltegyem a CFE-t.

  Folytatás...

  Victoryus 5 hónapja 16

 • Puma expedity 7 hónap után...

  Heti 3-4 alkalommal 8km futás, és már szétment. Régen a Puma se ilyen volt, egy-egy cipő éveket is kibírt. Komolyan, megvesz az ember egy 15000 forintos cipőt, és alig bír ki fél évet. Annyit azért pont kibír, hogy ne a boltnak kelljen cserélni kapásból.
  Egyetlen előnye, hogy kényelmes. Garanciális ügyintézés folyamatban, mivel 6 hónap után ment tönkre persze nekem kell bizonyítani, hogy ez anyaghiba. Szerintem egyértelmű, egyszerűen szétmállik ez a sz@r.

  Victoryus 7 hónapja 20

 • Redmi 3s felvétel/video mikrofon hibajavítás

  Egy nem hivatalos javítás, működik!

  0. You need root.
  1. Edit /system/etc/audio_platform_info.xml
  Under line <acdb_ids> add this:

  <device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_MIC" acdb_id="1"/>
  <device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_STEREO_DMIC" acdb_id="1"/>

  2. Edit /system/etc/mixer_paths_qrd_sku1.xml
  At middle of file find this lines:

  <path name="handset-mic">
  <path name="adc1" />

  And replace them for this one line:

  <path name="handset-mic"><path name="adc1" /><ctl name="DEC1 Volume" value="102" /><ctl name="DEC2 Volume" value="102" />

  3. Below find this line:

  <path name="handset-stereo-dmic-ef">

  And under it add this:

  <ctl name="DEC1 Volume" value="102" />
  <ctl name="DEC2 Volume" value="102" />

  forrás

  Victoryus 8 hónapja 0

 • Xiaomi Redmi 3s vs. Lenovo P780

  Személyes tapasztalataim a Redmi 3S-ről, és egy rövid összehasonlítás a Lenovo P780-nal.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 9 hónapja 64

 • Retro számítógép kiállítás Békéscsabán

  A kolbászfesztivállal egy időben zajlik egy jó kis interaktív kiállítás a Vasútas Művelődési Házban. Pár gép/konzol kipróbálható. Lehet multiba játszani a Bomberment, Mortalt stb. :) Jó volt kicsit nosztalgiázni.

  Folytatás...

  Victoryus 9 hónapja 6

 • 14 km

  Ez inkább csak egy emlékeztető bejegyzés.
  14 km valakinek sok, valakinek kevés. Nekem nagy dolog. Nagyjából 3 hónapja futok. Az elején piszok nehezen ment, fájt a lábam, 2-3 hétig sántítottam, annyira nem bírta a talpam. Az úszás és a bandázs helyrehozta, majd fokozatosan gyaloglás-rövid távú futások, plusz vettem egy jó kis Puma futó cipőt.
  Most már 5-8 kilométert lefutok egy héten háromszor. Tegnap lefutottam azt a távot, amit már régen kitűztem magamnak. Fényesre ki, meg vissza. Volt pár holtpont, de végül könnyebben ment, mint vártam.
  Múlt héten meg letekertem 70 kilométert, eddigi rekordom csak 50 volt. Igen, tekerek is még mindig. Bevallom azt jobban szeretem, a futás sose volt a kedvencem, de sokkal jobban fogyaszt. Gimiben a triatlon miatt kötelező volt, most meg magam miatt csinálom.
  Kb. három hónap alatt lefogytam 14 kilót, úgy, hogy azt eszem amit eddig is, csak kicsit kevesebbet. Belefér a keretbe a lángos, hamburger, sör is.
  Szabadság alatt meg napi két "edzést" is lenyomok, mint a régi szép időkben, reggel bicaj, este futás. Kíváncsi leszek, augusztus végére hova jutok el. Gyúrni se ártana, de az baromi unalmas... és rajtam csak 2-3 hónap után látszott meg legutóbb is. Télen meg újra irány a medence.

  Victoryus 1 éve 10

 • Péntek 13... Sagem önmegsemmisítés

  Most komolyan, mennyi az esélye, hogy pont péntek 13-án mondja be az unalmast a Sagem my-v55 12-13 év napi aktív használat után? (mondjuk ez a 3. aksi benne)
  Valószínűleg az aksi, de nem 100%. Ha rádugom töltőre akkor rövid időre még bekapcsol, de ha bármilyen menübe akarok belemenni, akkor egyből kikapcsol.
  Kikapcsolt állapotban nem is tölti. Igaz bekapcsolva se, de közel telinek mutatja amíg éppen működik. Aksi nélkül töltőre dugva meg nem megy. Sajnos 5000 körül lenne hozzá egy új akku ebayről is, akkor már inkább lecserélem egy Nokia 130-ra.
  Kár érte, szinte mindent kibírt. :(

  Victoryus 1 éve 12

 • Futócipőt keresek betonra...

  Elkezdtem idén is futni, főleg betonon. Olyan futócipőt keresek, ami jól tompítja a lábat ért ütéseket.
  Eddig Lidl-ös cipőben futottam, de azt maximum 3-4km-ig bírom. A múltkori sérülés szerencsére elmúlt (sok úszás+jegelés), most újra kezdeném szépen fokozatosan.
  Kinek milyen tapasztalta van cipőkkel? Ha jól látom nincs még futó cipős topic.

  Victoryus 1 éve 19

 • Régi autós kacatok... Hátha valaki meg tudja mondani mihez tartoznak.

  Lomtalanítás közben előkerültek egy doboz aljából. Érnek ezek még valamit?


  Olajhőfok mérő, Ganz, újszerű, karcmentes üveg

  Olajnyomás mérő, Ganz, újszerű, karcmentes üveg


  Passz...


  Erre sincs sok ötletem, traktor lámpa? Esetleg motor?


  Ebből is kettő van, kicsit koszosak, de újszerűek. Ködlámpák? Mihez vajon? Nagyon tetszenek, lehet ledesítem őket, jók lesznek hangulat világításnak.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 7

 • Philips tv, amitől már falra mászok...

  Van egy 6 éves Philips 32PFL5405H tévém. Az a baj, hogy van pár digitális csatorna, amit nem talál meg. Például az M4-et, Csaba tv-t, 7.tv-ét. Ezek közül az M4 lenne fontos, mert azon van az F1 ugye...

  - antenna kábel ok, a Samsung p2270-am minden csatornát megtalált, ugyanazzal a kábellel, meg másikkal is
  - frissítettem firmware-t is, de ugyanúgy csak 110 csatornát talál 128 helyett
  - próbáltam már visszaállítást, illetve több országot is: ausztriát, finnországot, franciaországot, de azokkal is csak 110 digitális csatornát talál.
  - Van valami digitális csatorna keresés teszt vagy ilyesmi, ha ott beírom a 135.5-öt (M4) vagy a 128,5-öt, akkor 0 csatornát ír
  - A többi frekvencia ok.
  - Az is mindegy, hogy 1 vagy 8mhz-es a keresési lépésköz.

  Ez az idióta gyártó miért nem tett bele sima manuális keresést/csatorna hozzáadást??? Analógnál van ilyen is, de digitális adást nem tud manuálisan frissíteni. Vagy én nem találom, de már lassan kívülről tudom az összes menüpontot.

  Sikerült! Beállítás/Csatornabeállítások/Csatorna beállítása/Teszt vétel dig üz/Jelsebesség 1 legyen 6000!

  Victoryus 1 éve 0

 • American truck simulator

  Röviden: tetszik, de nem minden.

  Ami a legjobban tetszik: online rádiók vannak benne, és találtam is egyet ami nagyon tetszik, 181.fm - country 90's. Végre nem ezek a mai agresszív zenék, hanem megnyugatató, dallamos zenék. Már csak ezért is megérte kipróbálni a játékot.
  Vannak benne jó élethelyzetek, például graffitit mosó munkás, pénzszállító mellett beszélgető őrök, hőlégballonok, vadászgépek, helikopter, ördögszekerek, gyalogosok, állatok. Nem olyan! :N Igazi állatok, tehenek, madarak, lovak. Alapvetően szép a táj, sok részlet ismerős a GTA sorozatból, főleg a GTA5-ből.

  Billentyűzettel nem az igazi, de játszható. Kicsit próbálgatni kell az érzékenységet eltalálni, mert alapesetben alig lehet a kamionnal kanyarodni, olyan lassan tekeri a kormányt.
  Az A.I kicsit még mindig idióta, simán bevágnak elém, és simán belém jönnek oldalról, amikor szép lassan kanyarodok ki lámpánál... Ja itt nem zöld hullám van, hanem piros. Bár ez Békéscsabára is igaz, ezt jól lemodellezték. :D Jó sok büntetést beszed a játék, szinte minden piroson áthajtást büntet, plusz a gyorshajtást is. Á, mondom tuti nem kapok másikat ugyanabban a városban, hát de, akár 4x is. Akkor is, ha a rendőrautó a felüljáró alatt van, én meg fent. :C Profik a trafik.

  Folytatás...

  Victoryus 1 éve 2

 • ESET - ma mindenre riaszt?

  Más is tapasztlja, hogy az ESET ma szinte minden oldalra beriaszt? Freemailt például egy az egyben tiltja, de a hasznaltautonál, otp-nél stb oldalnál is trójait jelez.

  Victoryus 1 éve 10

 • Kiábrándító az apró...

  Torrent/fájl/média szervernek kerestem mini pc-t, de hihetetlen, hogy mikbe fut bele az ember.

  - Sok esetben már nincs is meg az, amit hirdetnek, de mai napig nincs törölve a hirdetés.
  - Az eladó még arra is lusta, hogy egy nyomorult képet tegyen fel a termékről
  - Termékinfó... az meg mi a fenének, keresd meg paraszt ha venni akarsz valamit
  - A termék mérete szinte sehol sincs megadva, pedig egy itx/matx háznál nem lenne hátrány, befér-e a polcra
  - Mitx házaknál szerintem illene kiírni, hogy ehhez még venned kell külső tápot is! Ha egy ház úgy van meghirdetve, hogy 75W, vagy 120W, akkor egyértelműnek tűnt eddig, hogy ahhoz már csak egy alaplap+cpu+ram+hdd kell, és kész. Hát nem, de akkor meg már olcsóbb egy újat venni.
  - Végül arra jutottam, hogy a fene ott egye meg az egészet :D

  Victoryus 1 éve 14

 • Ennyit ér egy 100/99-es HdSentinel állapot...  Mindig kérni kell mellé önteszt eredményt is!!!

  Tünetek: windows véletlenszerűen leáll, van amikor rögtön indulás után, van amikor csak 1 óra múlva... Egy teljes destruktív felület teszthez már nem volt türelmem/időm.

  Victoryus 1 éve 38

 • Windows 10- autostart

  Egy probléma, amire nem találok megoldást:
  Adott egy processzor tuningoló/finomhangoló program, a k10stat. Ennek kéne a windows indulásakor automatikusan elindulni. De nem indul. Betettem indítópultba, semmi hatása. Betettem felügyeleti eszközök- időíztett feladatokba, de úgy sem indul. Ha az indítópultos ikonra kattintok, akkor bezzeg elindul,tehát a paraméterei jók. (K10STAT.exe" -lp:1 -ClkCtrl:1 -StayOnTray)
  Ha valakinek van ötlete... Előre is köszönöm!

  Victoryus 1 éve 10

 • HP... HisztisPicsa III.

  Tudom, az égvilágon senkit nem érdekel, de én jobban érzem magam, ha leírom.
  HP F2492... Megint nem nyomtat, az eredeti gyári patronnal! Ami mennyi is? 6000 forint volt ha jól emlékszem.
  Pedig tele van az a rohadt patron, 1 hónapja tettem bele. Régen a Lexmark Z45se-vel fél évig nem nyomtattam, ki volt húzva, semmi gondja nem volt. Kibírt több mint 1500 oldalt egy patronnal. Ha az a Qva fogaskerék nem törik el benne mai napig nem dobom ki.
  Ez a ****** hp meg egy hónap alatt beszáradt??? Hát ilyen nincs.
  Igen, ki van húzva a nyomtató mert mi a bánatnak legyen bedugva a konnektorba feleslegesen...

  u.i: kapott a nyakába egy kis tiszta szeszt, most halványan nyomtat legmagasabb minőségre, fotópapírra állítva.Ez akkor is egy ipari hulladék. ;] :C :W

  u.i.2: Holnap után black friday... mit vegyek helyette? Ezt meg levideozom ahogy 10 emelet magasból véletlen leesik. Persze előtte biztosítom a környéket.

  Victoryus 1 éve 18

 • fura hang a laptopból

  Egyedül a ventilátor ami mozgó alkatrész benne, de nem az adja ki a hangot.. 60fok alatt nem is hallani, be se kapcsol nagyon.
  A proci hőfokától/terhelésétől függően ad ki hangokat valami. Teljes terhelésnél nem, de ha 55-65 fok között ingadozik, akkor morog, meg olyan hangot ad, mint amikor a fogorvos a fogkövet kaparja, csak halkan. Hasonló hangja van némelyik hűtőnek.
  A hővezető cső lenne? SSD?
  Eddig nem volt ilyen. Ma pucoltam ki, meg procit is cseréltem.
  Hőfok rendben, terheletlenül lemegy 45-re, teljes terheléssel meg 65 fokig megy. Eddig felment 90-ig is!
  Teljesítmény rendben, minden működik.

  Victoryus 1 éve 20

 • Mit vegyek seedelni és hálózati megosztáshoz? II.

  A helyzet továbbra is az, hogy a keresésnél tartok.
  Természetesen minél olcsóbban kéne kihozni a projektet...
  Ezek közül melyikkel járnék jobban?
  Ezekhez az egymagos processzorokhoz nem fűzök túl sok reményt, de ha van valakinek tapasztalata velük, szívesen várom a hozzászólásokban!
  Oprendszernek kipróbálnám a Nas4Free-t.

  Amit olcsón találtam, és esetleg jó lenne:
  Hp thin client 5740. Hátránya, hogy a satás merevlemez használatához barkácsolni kell, az meg sose ment jól. De megoldható...
  Atom N280, 1GB ram, sata, gigabit lan
  10000Ft körül

  Vxl Itona
  Via c7 1Ghz
  1Gb ram
  Sata van
  Gigabit lan van
  6000Ft

  Kijelző nélküli laptop:
  AMD Turion 64 X2 TL-58 Dual Core 1.9GHz
  ATI Radeon Xpress 1250
  1GB RAM
  Elvileg ez is gigabites lan
  6000+töltő

  BananPi
  Olvastam véleményeket, van aki azt mondja elég, van aki szerint nem. Nem tudom megítélni. Ezzel is sok szívás lenne, ahogy látom.
  Ára kb 20000

  A három használt gépnél magas a rizikófaktor, hogy még mennyit bírnak 0-24-ben.... főleg ha már évek óta így használták őket.
  Vagy veszek tényleg egy mini itx lapot integrált procival...
  ASROCK C70M1 12000 Ft körül vagy valami passzívat 16e körül.
  ram 1GB ddr3 3000Ft
  táp ??? Valami használt is jó.
  ház???
  Ez így kb. 25-30000 Ft lenne.

  Victoryus 1 éve 15

 • Mit vegyek seedelni és hálózati megosztáshoz?

  Egy kis segítséget szeretnék kérni.
  A főbb követelmények, amiket az eszköznek tudni kellene:
  - torrent klienst futtatni, amihez wifin hozzá tudok adni új letöltéseket.
  - a letöltött sorozatokat megosztani a helyi hálózaton
  - értelmes sávszélesség

  Jelenleg egy TpLink wdr3600-as végzi ezt a feladatot, de 2 fallal arrébb már lagos a Z-nation... Max olvasási sebesség 10MB/s lanon, wifin néha leesik 1-2MB/s-ra. Főleg, ha feliratos a sorozat. Ugyanakkor a speedtest szerint megvan az 50/50 megabit, az azért több, mint 1MB/s... Gyakorlatilag hamarabb letöltök bármit a netről, mint ha a megosztott merevlemezről másolnám.

  Amire gondoltam megoldásként:
  - egy jó erős Asus router, de az kb. 30e forint
  - mini pc, pl MeeGoPad T02. Windows 10, és legalább lenne ntfs támogatás, így ha valahová vinni akarom az usb-s merevlemezt akkor semmi akadálya.
  - esetleg androidos mini pc, végül is Samba arra is van, de az ntfs támogatás kérdéses. Ellenben fele annyiba kerül. Torrent kliens is van rá, de még nem jártam teljesen utána, a távirányítás működne-e.
  - Esetleg egy Raspberry Pi2, vagy a Banana Pi

  Victoryus 1 éve 11

 • Chuwi Vi10, két dudás egy csárdában

  Vettem egy tabletet, mert kényelmesebb olvasni mint 5"-on, s ha már lúd, legyen kövér, fusson rajta Android meg Windows is!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 3729

 • Eddigi telefonjaim (a Sagem my v55 már 11 éve üzemel gond nélkül! )

  Motorola T205

  2001-ben vettem meg, vitamax kártyával. Egy egyszerű kis telefon, smsezni meg telefonálni egész jól lehetett vele. Még játék se volt rajt ha jól rémlik.
  Legalább jól nézett ki szerintem. Akkoriban az egyik legolcsóbb készülék volt. Nem volt túl megbízható, még szervizben is volt. Addig meg valami nagy batár cserekészüléket kaptam, amin már volt csengőhang szerkesztő... és addig nyúztam, amíg a desperado filmzenét nem sikerült bepötyögnöm. Később sikerült eladni nagy nehezen.

  Siemens A60

  Ezt a "csodát" használtan vettem, ráadásul nem is ilyet akartam. C60-at akartam, mert azon már mentek a java játékok. A kedves sufnigsm azonban az A60-ra tett egy C60-as fedlapot. Persze utólag hiába reklamáltam a jóembernek, akinek ráadásul a kedves brazil comborái is pont az üzletben voltak. Hasznátam egy darabig ezt a vackot, amíg egyszer csak nem kapcsolt be többet, csak az askit melegítette. Még megvan, ráadásul mielőtt kipurcant, nem sokkal előtte vettem rá új fed+hátlapot. Az eredeti borítást kicsit elcsesztem, mert akkoriban nem tetszett a kék színe és átfestettem ezüst+feketére. Csak a festék nem nagyon bírta.

  Sagem My-V55

  Folytatás...

  Victoryus 2 éve 8

 • Miért ilyen pocsék 10 dinnyéből 9?

  Évről évre egyre vacakabbak a dinnyék. Ráadásul már csak a csíkost árulják szinte mindenhol. Most is megszívtam, ugyanúgy. Szép piros belső, érett, az íze meg olyan semmilyen. A teteje nem édes, a közepe egy kicsit. Régen - 10 éve kb. - nem ilyen vackokat hívtak dinnyének, ezeket a tökre oltott *****-at. És ezt mindet medgyesinek titulálják. Hát nem tudom, de ha ezeket adjuk külföldre is, már nem sokáig lesz kereslet rá az 100%. Mikor még címereztünk, ott voltak a dinnyeföldek a közelben. Vettünk, kivittek ifával is akár. (jobb a békesség alapon... na ez már másik sztori... )de azok milyen finom dinnyék voltak. Nem medgyesiek, kamutiak... lehet elmegyek oda, hátha...
  Valaki talákozott mostanában sima zöld hagyományos dinnyével? Az a jó zamatos, piros, nagymagvas... Kit érdekelnek a magok, mikor mennyei íze volt? Ezeknek a hibrideknek még normális magjuk sincs, kis satnya vackok.
  Meg volt az a régi fajta mézédes, aminek narancssárga húsa volt, nem piros? Keresem, egyszerűen nincs sehol. De nem csak a dinnye egyre rosszabb, a fokhagyma, paradicsom is. Ez utóbbinak is köze nincs a régiekhez ízre. hova jutottunk? Íz nélküli ételek, mű az egész világ.

  Victoryus 2 éve 21

 • Terminátor Genisys - különvélemény

  Annyi negativ kritikát olvastam róla... Pedig nagyon jó!
  Végre figyelembe vették, hogy több idősík jött létre. Pont erről szólt a Sarah Connor krónikája utolsó része is. A regények meg a régi idősíkról. Legalább összekapcsolódik. Shwarzi király, de a többiek se rosszak. Kicsit talán Connor volt gyenge, nem szimpatikus ez a színész.
  Attól függetlenül, hogy most felrobbant a skynet központ, ez úgy se végleges győzelem :)

  Victoryus 2 éve 3

 • Nokia Here villámkérdések

  Egy kis segítséget szeretnék kérni azoktól, akik használják. A topicja elég kihalt, nekem meg sürgős lenne.

  - Lehet valahogy közbenső állomásokat megadni?
  - Lehet bele trafi poi gyűjteményt tenni?

  Victoryus 2 éve 0

 • Nagytakarítás... retek por

  Elsősorban magamnak... hogy mikor lesz esedékes a következő nagytakarítás.

  Sose hittem volna, hogy ennyi időt el tudok cseszni egy géptakarítással. Mindent kiszedtem, amit tudtam a gépházból. A legtöbb idő a ventilátorok lecsutakolásával ment el. Előszőr teli tüdőből lefújtam a por nagyját, utána nedves törlőkendővel aprélékosan megpucoltam mindent. (a venti lapátokat, az áramköröket, kényes eszközöket nyilván nem, azokat ecsettel) Hihetehlen, hogy rá tud tapadni a por a lapátokra. Gonosz kis porszemek. VGA lapátokon is... mindenhol, totális támadásba kezdtek. A ház legapróbb réseibe beveszik magukat, dacolnak a gravitációval. Anarchisták, és egyben zsenik. Pedig nagyjából félévente ki szoktam takarítani a gépet, de nem szedem szét ennyire.
  Kábelmenedzsment.... aha. Baromság, tripla szívás. Elvezetés közben simán megtörhet bármelyik kábel, főleg, ami alig fét át a réseken. A gyári harisnyázott atx betáp egyáltalán nem fér át, de a sata csatlakozókkal is küzdeni kellett anno, most nem vacakoltam vele. Szellőzik így is, meg úgy se látszik. Mivel alsó tápos ház, ugye eleve minden csatlakozó fejjel lefelé áll, és ez nagyban meghatározza a hatótávolságukat. Na mind1, felesleges a kábeleket egyik odlalról eltűntetni hogy a másik oldalon újra feltűnjenek, és megtörjenek. Nagytakaításnál meg 1 óra mire mindet mindenhonnan kifűzi az ember, meg elvágdossa a kötegelőket.

  Folytatás...

  Victoryus 2 éve 8

 • SSD - megérte-e?

  Elsősorban magamat próbálom meggyőzni, megérte-e.
  A válasz koránt sem egyértelmű. A laptopomnál inkább éreztem a gyorsulást. De az se ment gördülékenyen, a Kingston V300 kb olyan sebességet nyújtott, mint egy asztali hdd. Van egy a munkahelyi gépemben, az is "dög lassú", 130MB/s az olvasási sebessége. Az enyémet visszaküldtem, cseréltem Intelre. Na az már hozta a 400/400 vagy nagyobb értékeket, végre érezhetően gyorsabb lett, mint korábban.

  Az asztaliba vettem egy Samsung 850evo-t, 250gb-os. Tesztjeim szerint 480/460 MB/s. Az asztali gép is hamarabb indul, de nem számottevő a különbség. Most őszintén, nem mindegy, hogy 1p05 vagy 2p10? (Jelenleg klónozott rendszer, majd ha lesz időm esetleg újratelepítem) Legalább amíg elindul rendet lehet rakni az asztalon, elemet cserélni az egérben...
  Igaz, a programok is gyorsabban indulnak, de az a pár másodperc megint csak nem számottevő. Eddig is szinte azonnal indultak. Főleg ha a másik hdd-re telepítettem, nem a rendszer mellé.

  Folytatás...

  Victoryus 2 éve 44

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.