Hirdetés
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- hcl: Amúgy mi a terv?
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
off: most me'g lehet olyan erste szamlaja amin te vagy a tulaj es 25 eves korig megmarad, ingyenes igaz nem ingyen utalos de szulo latja (nalunk ferjem amikor eszreveszi hogy lefogyna a penze toltogeti es sajat szamlak kozti atvezetes - 18 felett ha jol tudom nem nyitnak ilyet)
majd raer valodi szamlat keresni ha tenyleg mindenre is hasznalna -
avl
senior tag
momentan tenyleg ez tünik legjobbnak: hagyni az eszközöket, mikor TBSZ fordul elötte eladni (adomacera kerülese), mikor 5 eve eltelt nyitni nekem is ott szamlat, Ravolutra feltöltögeni (nem 1 perc, de tippem szerint egyszerübb, kevesebb tortura, mint transzfer)
lanyomnak ugyis kell majd bankszamla is, ha nemsokara eleri a 18-at; bankmonitoron at az egyik eselyes az ERste, egymast ajanlgatjuk, akkor az egy kis elöny nekik
jelenleg nekem az Erste (meghosszabbitott future-rel) közvetlenül nem került semmibe, közvetve igen, mert nyilvan future nem lenne, az "elesett bevetel" ha masba tettem volna
-
vnorbi
aktív tag
Ha majd kiutalásban gondolkodsz, megérheti ideiglenesen folyószámlát nyitni az Ersténél. Oda ingyen kivezeted a pénzt, van bankkártyád, amivel mehet ingyen a Revolut feltöltés forintból és euróból is (egy kártya van, azt lehet állítani, hogy a forint vagy a devizaszámlára legyen kapcsolva).
Írtam, hogy jelenleg havi 500 forint körül van az Erstés értékpapír portfólióm fenntartása. Ebből 390 az Erste folyószámla havi díja, a többi a Future program költsége. Egyébként ezzel még pluszban vagyok, új ügyfél online számlanyitás + ismerősi ajánlókóddal, és még volt egy ajánlottam is, aki számlát nyitott, amikkel összesen 50 ezer forint pluszból indultam, ezt olvasztotta az első évben megtartott kártya díja (már visszaadtam) és a havi 390 forintok. Ezzel két év után is plusz ~30 ezerben van a folyószámlához köthető nyereségem.
-
Moleman
addikt
Igen, ilyenkor folyószámlád még nincs, csak az értékpapírszámla.
Neked is azt tudom javasolni, hogy nyiss egy bankmonitoros Erste folyószámlát, arra díjmentesen át tudod vezetni az értékpapírszámláról a szabad pénzt, és fel tudod tölteni a folyószámládhoz tartozó kártyával Revolutra. -
avl
senior tag
megnéztem: 4 féle ETF van az Erstés TBSZ-emen €-ban, böven a "2.5m" HUF felett,
meg HUF-osok, pl. OTP, ANY rv.-ek, netbrokerböl:

esetleges transzfernél a HUF-osokat eladnám es HUF szamlapenz lenne, es a 4féle ETF transzfere
transzfer nélkül mindent eladnék és feltölteném revolutba ...ha lehet; jelenleg ERstenel egyebkent is csak - Randomtol odakerülve - gondolom csak ertekpapirszamlam van; a https://netbroker.erstebroker.hu/netbrokerapp/default.aspx alatti "Egyenlegközlö" ilyen kategoriakat mutat:
NORMÁL
NYESZ
TBSZ 2022 -
avl
senior tag
-
-
avl
senior tag
, megvannak valahol a szamolashoz szükseges infok, vagy mindenki maganak?
pl.: HUF-os papir transzfere …% / + min.. ., eladasa…., atutalas / Revolutra feltöltes
€-s ETF ….
persze ez amkor nekem lesz aktualis, maskepp lehet
NYESZ-em is ott van, azert nem siettem transzferrel + macera miatt; NYESZ majd transzferrel allamkincstarhoz megy, előtte azon mindenkepp el kell majd adnom a nem allamkincstarkompatibilis papirokat -
gyuszos
tag
Igen, ezen agyalok, holnap felhívom a kapcsolattartót, de kb. ő is annyit ér mint egy szatyor fing....
Ha részvényt veszek az is 0.35%...
Ha utalok az is e körül van...
Amit ajánlottak pénzpiaci alap megnéztem, példaként 100 dollár volt 80e usd-re...Nem tudom mi lesz, de rosszul fog esni.
-
tlac
nagyúr
szerintem a tbsz lejárása sokat nem segít a költözésben
ott csak annyit történik, hogy papírjaid és a pénzed átkerül normál számlára
ha előtte vagy utána eladnád, fizeted a jutalékot, ha náluk váltasz, szintén megfizeted a nagy spread-del
lényegében már most gondolkozhatsz a transzferen, nem látom, hogy anélkül hogyan lehetne olcsóbban nagy összegnél -
avl
senior tag
a kérdés engem is foglalkoztat, de nem sürgösen, mert 2027-ben Erstenel lejaro TBSZ-t akkor majd megszüntetem es 2028 elejen (ahogy elerhetö nehany januari munkanap utan) IBKR-hez kell mennie az összegnek ...ami nehany 10m HUF-nyi lesz, es mondjuk 50m HUF esetén 0,35% is 175e HUF - raadasul egy resze HUF, masik € lesz.
Revolutra feltöltes nem jo ?
-
gyuszos
tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Annyi, hogy a 0.45%-os jutalék pokolian fájna....
Jó ötlet a részvény transzfer, csak hát a vételi jutalék is elég húzós.
Kérdés mennyire bonyolult a transzfer...? -
válasz
gyuszos
üzenetére
Ma utaltam ki egyenesen ERSTE-ről IB-re. Ingyen nem fog menni. 0,45%. Írsz egy megbízást kinyomtatod, aláírod, beszkenneled, beküldöd egy szívhez szóló levéllel. Ha kéred elküldöm privátban az én doksimat.
Lehet csak akkor működik ha egyszer volt fiókban személyes azonosításod, de ez nem biztos. -
tz970
csendes tag
-
Moleman
addikt
válasz
gyuszos
üzenetére
Ha van máshol USD devizaszámlád, akkor arra ki kéne tudnod utalni, de ha nincs, akkor szerintem érdemes Erstét nyitnod. A Bankmonitornál tudsz Privilégium 2.0-t nyitni, úgy ingyen lesz a folyószámla és a devizaszámla is.
-
gyuszos
tag
Sziasztok,
Erste kérdés:
Lejárt tbsz-ről átvezett devizát hogy tudom kiutalni?
Forintot enged(ne), de dollárhoz azt írja bankfiókban devizaszámlát kell nyitni, és átvezetni.....
Aki utalt már, segítsen, köszönöm. -
kovaax
őstag
Sziasztok!
Az imént eladtam a tört IBKR részvényeimet a portálon, Close-t nyomtam rá, a szokásos trade ablak jött fel, mennyiségnek a tört érték szerepelt f@szán! Persze kérdés, hogy visszafelé hogy működik a portálon, ha egyáltalán. -
-szabi-
addikt
Már értem hol rontottam el és ragadt 4480Ft tbsz-2025 számlán.
Próbáltam a nagyobbtól a kisebb felé haladni, hogy a végén minél jobban jöjjön ki de én excelbe próbáltam számolgatni.
Legközelebb én is az IBKR számolós módszert fogom használni, viszont azt még most sem értem a végén, hogy lesz 2€ apró a maradék a tbsz számlán. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Month-to-Date riport a TBSZ számlára? : )
-
concret_hp
addikt
ha mar itt vagyunk azt hogy tudom megnezni, hogy egy tranzakcional mennyi volt a fee ( = mennyi van meg a 2000-es "keretbol")? sose nezegettem eddig.
-
vnorbi
aktív tag
Igen, utólag én is éreztem, hogy ellentmondásosan fogalmaztam.
Tehát amikor van befektethető pénzem, azt egyben átutalom a normál IBKR számlára. Amikor megérkezik, akkor ellenőrzöm, hogy ebből a keretből mennyi egész darabszámú ETF-et hajlandó megvenni nekem az IBKR, és csak az ennyi darabra szükséges fedezetet vezetem át a TBSZ-re. A szükséges fedezetet nem én számolom ki, kiírja az IBKR a megbízás rögzítése közben, hogy nem fogja engedni azt a darabszámot azon a limit áron, és mennyi pénz kellene még, hogy átmenjen, ezt az összeget vezetem át kis ráhagyással.
A vásárlás után marad a TBSZ-en a devizakonverzió ráhagyása miatt pár ezer forint, amit kiegészítek a normál számláról egy második átvezetéssel. Így a két vásárlás után a TBSZ-en marad a 2 dollárnyi apró, a normálon meg változó összeg, amit vagy bennhagyok, vagy ha ezres nagyságrend, akkor kiutalom.
-
Moleman
addikt
Eddig én is Future-öztem, de most lejárt az első 2 év és úgy tűnik, hogy nem akarják meghosszabbítani, fél évig pihentetni kéne, az viszont elég durva számlavezetési díjjal járna.

(Ha NYESZ-re utalnám, akkor működne folytatólagosan, de nem akarok NYESZ-t, mert nincs miből visszaigényelnem az adót.)Amúgy is transzferálni akartam már az IB-hez, de szerettem volna még egy kis időt nyerni, hogy ne a legnagyobb hóban kelljen bemenni a fiókba.

-
avl
senior tag
akkor ennek az elejét értettem félre: "A normál számláról mindig csak annyit vezetek át a TBSZ-re, ami az adott tranzakcióhoz elengedhetetlenül szükséges, aztán a maradványt kiegészítem a kisebb tételhez szükséges fedezettel, de inkább a normál számlán maradjon pénz a vétel után, mint a TBSZ-en."
igen, én is future-zok Erstenel,
OTP-nel sok éve (talan 2018-ban) felmondtam TBSZ transzferrel
nekem Raiff. a fö magyar bankom 30+ éve, IBKR TBSZ óta onnan csak kikerülnek TBSZ-röl dolgok -
vnorbi
aktív tag
IBKR normál számlán nálam maximum néhány száz forint szokott lenni, de van, hogy teljesen nullázom, és majd hó elején utalok rá annyit (kis ráhagyással), amennyit várhatóan levonnak TBSZ díjra.
Igen, Erste még megvan. Havi kb 500 forintba kerül most a fenntartása a Future programmal és be-ki utalásokkal. Az OTP-től sokkal olcsóbb
-
avl
senior tag
Köszi!
persze: leginkabb ev vegen erdekes; en ev közben sem hagyok IBKR-en nem TBSZ-en összeget (2000-4000 Ft-ot igen, elő ne forduljon kényszerlikvi), mert korabbi evben adtak rá kamatot, es adobevallhattam“Eredetileg azt szerettem volna, hogy magas költségen tűnjön el a pénz, hogy a TBSZ díjából le lehessen vonni”
igen a “nagyköltsegű” elköltese az ev vegi maradvanyösszegnek, ami erdekes; vannak egyebkent is ETF-jeim, amik 5-7 € / db-ba kerülnek, azok az adott evi utolso vételek, igy <7€ marad “extra-effort” nelkulezek szerint Erstenel is maradtal (en 2027 vege utan tervezem felszamolni)
-
vnorbi
aktív tag
Forintot utalok be. Kis névértékű papírból (ETF-ből) veszek több tételben, havonta 2-4 alakommal. A normál számláról mindig csak annyit vezetek át a TBSZ-re, ami az adott tranzakcióhoz elengedhetetlenül szükséges, aztán a maradványt kiegészítem a kisebb tételhez szükséges fedezettel, de inkább a normál számlán maradjon pénz a vétel után, mint a TBSZ-en. Ezzel le tudom szorítani a TBSZ pénzállományát 2 dollárra, amivel már nem küzdök, hogy eltűnjön, mert következő hónapban úgyis újratermelődne. Év végén meg valószínűleg veszek amerikai tört részvényt 2-3 tranzakcióval elment az a ~660 forint, így kb nullázódik a pénzállomány. Idén csináltam ezt az év végi mutatványt először, a megelőző években nem volt még ilyen 2 dolláros minimum zárolás.
Eredetileg azt szerettem volna, hogy magas költségen tűnjön el a pénz, hogy a TBSZ díjából le lehessen vonni, de végül is az sem nagyon fáj, hogy be van fektetve. Az szúrná a szemem, ha van 10-15 TBSZ-em, és mindegyiken ott figyelne több ezer forint, miközben dolgozhatna is, ezért törekszem legalább év végével az aktuális gyűjtőévest nullázni, amennyire tudom. Elég jól szokott sikerülni, ezek a maradványok már nem frusztrálnak:
OTP - TBSZ22: 0,00 EUR
OTP - TBSZ23: 0,01 USD
OTP - TBSZ24: 0,27 EUR
Erste - TBSZ21: 0,59 EUR
Erste - TBSZ22: 0,05 EUR
Erste - TBSZ24: 0,46 EUR
Erste - TBSZ25: 0,26 EUR
IBKR - TBSZ23: 66,00 HUF
IBKR - TBSZ24: 110,22 HUF
IBKR - TBSZ25: 2,24 HUF
IBKR - TBSZ26: 656,33 HUF -
net91
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Töredékrészvény (Töredék ETF) vagy FWIA vásárlás?
-
avl
senior tag
az elöbb nem volt lehetösegem keresni rá, most igen: #3100vnorbi #3006vnorbikérdés: mi a konkluziod, szerinted - gondolom nem is az a cel, hogy a kis maradvanyösszeg busásan hozzon, mert ez nem realis, hanem ha TBSZ fee (ha még nincs meg a 2000 HUF-nyi) erre használása - mi a jo modszer, es mennyi maradvanyösszeg eseten ?
...500HUF ? 1000 HUF ? -
avl
senior tag
en sem szoktam vele foglalkozni, ha igen kevés szabad penz marad(t) TBSZ-en
ugyanakkor IBKR esetén, ha valamelyik honapban “szokásos” tranzakcio(k) jutaleka nem éri el a 2000 HUF-nyit, a korabbi TBSZ-ek maradvanyösszeget meg lehet probalni valamire elkölteni - valamelyik tarstopicban vnorbi irt ennek kapcsan
-
aAron_
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Évi pár száz forint a tét.
-
concret_hp
addikt
hogyan kell csutkara elkolteni a penzt? persze elobb is foglalkozhattam volna vele, de na: 611K hufbol vettem euros etf-et, kiszamoltam hogy mennyi az annyi, de arra persze sirt h nem is jon ki annyi. a max amit engedett, az utan meg maradt 8000 huf... szoval mi a trukk? kell 1 ujabb tranzakcio?
-
crocy
tag
válasz
kissandris
üzenetére
webes felületen tudtam beallitani a Microsoft Authenticator-t QR kodon keresztül. probald meg ott hatha utana megy a desktop is azzal.
-
Moleman
addikt
válasz
kissandris
üzenetére
Microsoft Authenticatorrel biztosan lehet, a feleségemnek valamiért elakadt az appos kétfaktoros beállítás, és választhatott, hogy mivel szeretné, azt választotta.
-
kissandris
csendes tag
Sziasztok! Kétfaktoros hitelesítés csak az IB appon keresztül lehetséges, ugye? Nincs feltéve a telefonomra, de most már a desktop nem enged be anélkül, hogy feltenném. Máshol authenticator appot használok, kényelmesebb lenne, de nem látom, hogy az IB beállításoknál erre lenne lehetőség.
-
József720
csendes tag
Tavaly óta már van az IBKR-nél számlám. Most 2026 évre nyitottam TBSZ-t ami jóváhagyott. A további lépésben a fő számára kell, hogy útaljak? Mert az gondolom marad minek változna? Tehát utalok a fő számára onnét tovább a 2026 TBSZ-re? És az utalt összeget pedig a NAV-hoz jelentem? Ebben kérnék egy megerősítést, hogy jól gondolom a lépéseket? Köszönöm aki tud segíteni és válaszol.
-
Cyberslider
őstag
Igaz, én erre kértem: Complex Or Leverage Exchange Traded Products de,
Pénzügyi adatok vagyon: ~1M euro
Likvid tőke: ~100k EUR
Tapasztalat: nagyobb v egyenlő 3 év (a kérelmezettnél)
Bef. vállalod a magas kockázatot.Kb ezek a minimum kritériumok.
A napokban regeltem, elsőre megadta a jogot, kitöltöttem a kvízt, kész, sima ügy volt eddig. Egyelőre tetszik az egész úgy ahogy van.
-
Johnyy
tag
válasz
Blaymoira
üzenetére
Igen a TBSZ-2025-ről.
Felülvizsgáltuk az Ön pénzügyi adatait, kereskedési tapasztalatát és befektetési céljait, és megállapítottuk, hogy az
Ön Uxxxxxxxx (TBSZ-2025) számú számlája már nem felel meg az összetett vagy tőkeáttételes tőzsdén kereskedett termékekkel (CLP)
való kereskedés kritériumainak az IBKR-nél. -
Blaymoira
tag
Igazából így visszanézve nekem úgy tűnik, hogy náluk valahogy összekeveredtek a trading permissionök. Elvileg a trading permission a fő számlához van kötve és nincs alszámla specifikus permission.
Nekem 1-szer volt olyan, hogy a főszámláról vették el a jogot. Utána 2-szer volt olyan, hogy a TBSZ számlákról vették le, de igazából akkor nem történt semmi. Legalábbis az e-mailben írják melyik számláról vették le és az összes TBSZ-em volt kvázi.
-
kovaax
őstag
válasz
-szabi-
üzenetére
Az a baj az IB-vel, hogy túl sokat tud, egy átlag kisbüfinek nincs ennyi dologra szüksége. Én mondjuk a KBC Equitas-nál kezdtem, onnan transzferáltam mindent a Randomhoz, amiből aztán lett Erste, és onnan transzferáltam IBIE-hez. Úgyhogy mát láttam pár platformot, így lehet egyszerűbb dolgom volt, de azért sokat vakargattam a fejem én is. Meg hát kaptam segítséget én is, ha kellett, bár a supportot is zargattam, ha olyan volt. Kitartás!
-
-szabi-
addikt
Mivel megvettem a kinézett etf-eket én egyenlőre befejeztem a vásárlást.
Én előtte sosem vásároltam önállóan OTP ügyfélként ezt intézte nekem a bank.
Ezért ez a fajta módszer nekem nagyon új.
Már a regisztráció körüli nehézségek mutatták, hogy ez nem lesz egyszerű.
Majd jött maga az oldal felépítése amit nem találtam túl bonyolult.
Mai napig nem találtam meg a szerződést amit a legelején még láttam csak elfelejtettem elmenteni.
Rontotta a bizodalmam a vegyes nyelv, a hibával leálló oldalak, stb.
A vásárlási lépések szintén nem voltak igazán érthetők számomra.
Az oldal nem túl ügyfélbarát és a help menü ezen nem segít.
Most is van egy rakás dolog amit nem tudok, értek.
Végül mégis sikeres vásárlással zártam ezt a történetet.
Ebben nagyon nagy érdeme van az itteni közösségnek.
Nélkületek egyedül nem tudtam, volna megcsinálni.Szóval annyit szeretnék mondani a tanácsokat a segítségeteket, türelmeteket nagyon szépen köszönöm.
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Az Interactive Brokers éves adatellenőrzésénél a Pénzügyi adatoknál ezt írja:
Inconsistent or invalid data found. Please revisit this section by clicking the 'Edit' icon above.
Ha az Editre megyek, akkor ezt írja: Jogosultság szűkítése
By submitting these changes, you will no longer qualify to trade the following products. Complex Or Leverage Exchange Traded ProductsTehát valamiért el akarja venni a Komplex vagy tökeáttétes jogosultságot.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
vnorbi
aktív tag
Jaja, csak ha működik is, nagyon rossz órabérre jön ki a rá fordított idővel

Itt-ott azért erre a kerekítési kiskapura figyelnek a pénzintézetek. Nem az a valóság, amit az ügyfélnek mutatnak, például nekünk jellemzően 2 tizedesjegyre kerekítve adnak kimutatást, de náluk több tizedesjegyen tárolva pontosabb összegek vannak. Ha egyszer valahol nyerünk is egy fél kerekítési egységet, a következő hasonló tranzakcióban elvesztjük a látszólagos előnyt. Az IBKR is ilyen, a tegnapi 3 vételi tranzakciómra ha összeadogatjuk egyesével az értékeket, akkor 2,03 dollár jön ki, az IBKR viszont 2,02-nek látja őket összegezve, ami csak úgy jöhet ki, hogy valójában nem 2 tizedesjeggyel tartják nyilván a tranzakciókat.

-
-
válasz
tototos
üzenetére
Google Finance-ban ugyan csak "doboz" van, de teljesen jó.
ExtraETF-nél torta, jó.
Régebben a yahoo Finance-en is volt ingyen "allokáció-kiírás", most azt hiszem, nincs.Miért számlánként szeretnéd megjeleníteni? Nekem az a logikus, hogy ahogy építgeti az ember a pozíciókat, az egész-aggregát számít, tehát a teljes portfolio. Úgy látod át, milyen eszközökből érdemes vásárolni a számodra megfelelő arányok biztosításához
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Hardcore café
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- iPhone topik
- Windows Phone felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- TERVEZŐGÉP HP FireFly 16 G9 / i7-1265u /16gb ddr5 / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, megvannak valahol a szamolashoz szükseges infok, vagy mindenki maganak?