Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bethesda kórház
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
válasz
Travelos
üzenetére
Azt tudom megadni, hogy én hova írtam, de nem tenném rá fel az életem, hogy ez így jó, mivel nekem is adott hibákat rá. Netes innen-onnan, meg a kitöltési segédlet alapján csináltam meg tavaly, idén lusta voltam elolvasgatni, hogy még mindig így kell-e (bátorak vagyok), úgyhogy vagy jó, vagy nem.
183.b,191.b: bruttó kamat
191.c: írek által levont 20% adó
183.c: 0
293: szochó negyedévenként. -
mézespálinka
senior tag
válasz
Travelos
üzenetére
Sziasztok!
Most lesz az első adóbevallásom, mióta nyitottam ibkr fiókat. Szeretnék biztosra menni és ehhez segítséget kérni.
- teljesen "buta" módon használom jelenleg a platformot: dca-val néha veszek egy egy részvényt , és nem foglalkozom heti, havi, stb eladással. Kis összegről van szó. Ez a pénz hosszú távon megy ide, és ha 'voltnincs', akkor 'voltnincs'. Ennek megfelelően csak vásároltam (Tempis AI,amazon, amd, nebius,,nvidia,oracle,unitedhealth,visa,über).
- eladni nem adtam el semmitA tax riportokat átnézve a magyar tax papír alapján (osztalékjövedelem és osztalékhelyettesítő jövedelem) : Bruttó összeg 7,851, külföldi forrásadó 2,350, magyar forrásadó 0 szerepel. (mind US)
Az eszja-nál a a 190. sorban szerepeltettem a jövedelmet (7,851) és adót (2,350).
A 182.-ben pedig szintén beírnám a jövedelmet (7,851) és adót (393, = 5%).A kitöltési útmutató alapján:
"182. sor: Osztalékból származó jövedelem és adója" -
Travelos
őstag
A margin számlához 2025-re letölthető egy R-185 és egy huntax dokumentum.
Volt olyan időszak, hogy ott parkolt a számlán valamennyi pénzem, és erre járt valamennyi kamat.
Azt szeretném kérdezni, hogy az R-185 az jól gondolom, hogy a kamatra kapott, de már levont külföldi forrásadót tartalmazza euróban, és ezzel már nem kell foglalkozni. A huntax dokumentum első táblázatában levő, forintban megadott bruttó összeg oszlopban levő összeg után pedig most kell adóznom 15+13%-ot a NAV felé? -
kardkovacsi
senior tag
Van itt olyan akinek céges számlája van az IB-nél? Értem ezalatt a befektetési számla tulajdonosa cég.
-
sbai
tag
Sziasztok!
IBKR ajándék részvény osztaléknak szeretném beírni a SZOCHO-ját az adóbevallásba.
Nekem úgy tűnik logikusnak, hogy a 287. és 288. sorba beírom az adóalapot, a 288.-ba mellé írja a adót. Viszont kapok egy hibaüzenetet, hogy a 286. és a 289. sort is ki kellene tölteni, de ha kitöltöm a 286-ot, akkor a 288-at kinullázza és nem lehet beírni semmit. Esetleg ignoráljam a hibaüzenetet? -
ripo05
tag
Én ezt adtam meg a Revoluton:
Beneficiary Details
Name
Interactive Brokers Ireland Limited
Address
383 Madison Ave, 10017-3217, New York, NY
Account Number
651279983
BIC
021000021Annyi még, hogy hiába volt reference-nél beírva a felhasználói azonosító és a nevem, kértek egy igazolást, amit a Revolutból elküldtem nekik és utána írták jóvá az összeget.
Ja és ez saját magánszámlám a Revolutnál. -
axioma
veterán
Itt valaki erre esetleg? [link]
-
gyuszos
tag
A te K&H -ás számládon legyen társtulajdonos.
Ettöl még megmaradhat a saját számlája.
Ide utaljátok a kívánt összeget majd tovább az IB-re, ahol úgyis te kezeled.Tehát vagy neki lesz IB - számlája amit te kezelsz, és majd egy későbbi öröklésnél lesz macera, vagy valahogy most kerül a nevedre az összeg és saját jogon fekteted be.
Ha már mindenképpen csinálni kell, én ez utóbbit választanám.
Nehéz dolog jól és szabályosan is egyszerre, mert bárkivel történhet bármi....
-
Jolida
tag
Egyenes ági rokonok között az ajándékozás, vagy öröklés illetékmentes.
Az előbbit csak papírozni kell.Ha például meghatalmazott vagy a bankszámláján, teljes joggal tudsz intézni bármit.
Évekig csináltam sztrókon átesett öcsém pénzügyeit.
Érdemes a számlán haláleseti megbízást létrehozni (ahol Te leszel a kedvezményezett), így az mentesül az esetleges hagyatéki eljárás (van ahol fél évnél is tovább tartott) alól.Lehet nyitni neki egyébként IB-n számlát és téged megnevezni "Trusted Contact Person"-ként.
-
Cheesy
őstag
Jogos a kerdes, en sem szivesen vallalom el. De apam egyedul van, mar nyugdijas es 2 agyverzes utan mar nem biztos benne hogy tuleli a harmadikat
Ezert ez a kivansaga, hogy kezeljem en az orokseget.
En k&h-nal vagyok, neki a lekotesei es mindene is MBH.
Erdemes irni egy ajandekozasit, ahol pontosan meg van nevezve a felszabaditando alapok es az osszeg? Igy a NAV es az IB fele is lehet bizonyitani, hogy tiszta az eredete a penznek. Minden adozott jovedelembol lett felre rakva. -
axioma
veterán
tole hozzad - hacsak nem veletlen pont K&H-nal vagy - fizetesi kerelem, ingyen v. cibbe 100Ft alatt. IB-re mar a te bankodtol fuggo dij (hazai utalas).
Nem ismerve a csaladot, dd altalaban nem tartom jo dolognak ha ket haztartas penzugyei keverednek (hazasparral sztem meg nem lehet mashogy). -
Cheesy
őstag
Ha az idős apám akarja a vagyonkáját IB-n lekötni alapokba, de utána egyáltalán nem akar vele foglalkozni (nekem kell csinálni mindent...), mi ennek a legjobb módja?
Szerintem az nem járja a NAV és az IB felé sem, hogy a saját nevemen (saját adószámmal) nyitok egy accountot és atyám bankjától/számlájáról érkezik oda a pénz.
Valamint sajnos gondolnom kell arra is, hogy mi történik ha ő már nem lesz, akkor mi történik az átruházással/örökléssel?
Olvasgatom az IB support kérdéseket, de még nem találtam releváns választ erre. IB support contact emailt meg úgy eljrejtették, gondolom ne zaklassák őket. Ez mondjuk nekem nem tetszik, az ember rájuk akarja bízni a pénzét, de ahol lehet kerülik a kontaktot.Ha átutalja az eén magyar bankszámlaszámomra és utána én másnap átutalom a saját nevemen nyitott IBKR számlámra, ez esetben nem tudnak bele kötni? Plusz gondolom lesz egy rakat transzfer díj közben...
-
ripo05
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Ok, köszi.
-
ripo05
tag
Azonkívül, hogy kell várni pár napot, van valami szankció, ha csak átváltani akarok néhány ezer usd-t eur-ra, és nem akarok kereskedni vele? Aztán kiutalnám a bankszámlámra.
-
-
Simia
junior tag
válasz
adam0913
üzenetére
Hát, nagy trükk már azt hiszem nincs...
Még mindig utalhatsz 50k-s darabokban (az még ingyenes Revoval és sok bankcsomagban is)
Esetleg nyitsz egy ingyenes számlát amin az utalás is ingyen van, Bank Monitoron keresztül lehet ilyet kötni többfélét is. Ezeknek vannak feltételei, de ha jól emlékszem pl. a CIB-es az eléggé megugorható volt szinte bárkinek.
-
adam0913
tag
Sziasztok!
Eddig az IB számlámra a Revoultról utaltam át a pénzt, de így hogy már a revolutra is vonatkozni fog a tranzakciós adó elveszti az előnyét..van valami egyéb 'best practice', hogyan juttassuk át a pénzt a lehető legolcsóbban az IB számlára?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
FrozeN`
üzenetére
Általában valóban együtt mozognak a justetf összehasonlítása alapján, de a két ETF által követett mögöttes index nem ugyanaz (csak az ETF-ek neve hasonló), ami akár lehetne is az eltérés oka, de valószínűleg nem ez az.
Inkább az lehet az ok, hogy a WEBN záró árának megállapításakor a market maker nem volt elérhető. A napi kereskedés során a spread 0,002 és 0,010 közt normális a Xetrán a WEBN-nél, de pénteken 17:35 körül felment 0,3-ra. Egy magas askon lehetett a záró árat mutató kötés, emiatt ez a referencia torzítja a következő kereskedési nap értékelését (irreális előző napi záróárhoz kell viszonyítani a következő napi elmozdulást). Ha rendszeresen eltűnik a market maker nap végén, akkor az magyarázza a sorozatos eltéréseket.
bid-ask history:
Lehet még ok:
- más tőzsdén követed a két papírt, amik nem ugyanakkor zárnak, emiatt a záróár nem ugyanahhoz az időponthoz tartozik, és jelentősen eltérhet az értékük
- nem ugyanabban a devizában nézed őket. -
FrozeN`
tag
Van itt esetleg még rajtam kívül olyan, aki tart VWCE-t és WEBN-t is?
Nekem eredetileg VWCE volt, újabban viszont WEBN-t veszek. Elvileg együtt mozognak, max. minimális különbséggel, ez justetf-en ellenőrizve is jól látszik.
Ennek ellenére a WEBN mozgását mégis sokkal mégis teljesen másképp látom a telefonos alkalmazásban, rendszeresen jóval lejjebb van. Pl. most ránézve a napi mozgásra: VWCE +0.35%, WEBN -0.53%.
Valaki nálam okosabb légyszi segítsen megérteni.
Köszi! 
-
Brave_86
aktív tag
Pénzszámláról ha tbsz re akarok pénzt betenni telón az appban, küld egy megerősítő kódot.
Átlépek megnézni a mailt/kódot.
Visszalépek beírni erre a felület befrissít/ visszalép és kezdhetem újra.
Megint küld egy kódot....
Tényleg ilyen fos?
Csak pcn tudom elvégezni. -
ITrex
tag
Sziasztok!
Nincs feltörés alatt lévő TBSZ-em, ezt miért kaptam? Van vele esetleg teendőm?
-
goccer
aktív tag
Az normális, hogy 392-ért váltja az IB a forintot miközben reggel óta 385-387 az EUR középárfolyam? Eddig nem tűnt fel, hogy 1,5% a spread
-
adrian14
tag
sziasztok!
Akartam most venni vwce-t, megadtam a megbízást, de csak tölt. Próbáltam weben és mobilon is. Limitárat is beállítottam, pénzem is van rajta elég. Valakivel történt már hasonló? -
aAron_
őstag
válasz
kissandris
üzenetére
Igen, ez így van, de opciót vehetsz rá.
-
kissandris
csendes tag
Az, hogy adott részvényhez, ETF-hez nincs elérhető KID, azt jelenti, hogy innen Európából nem kereskedhető semmilyen formában? ("Trading Restricted: This product does not have a KID in English or in a language approved for your country. Retail clients can trade packaged retail products only if an appropriate KID is available.")
Pl. az IGV ETF-et (iShares Expanded Tech-Software Sector ETF) néztem most, amit (nekem legalábbis) nem enged kereskedni.
-
kissandris
csendes tag
válasz
Moleman
üzenetére
Nekem is az tartott nagyon soká, amíg "megszereztem" a giro számlaszámot az IB-től, sokadik support üzenetváltás után küldték el a vonatkozó adatokat nekem. A K&H meg valamiért nem igazán volt partner abban, hogy bekérjék ők (az IB végig azt mondta, hogy a küldő brókernek/banknak majd átadják, ami szükséges, megadták hozzá az IB-s TBSZ-es emailcímet, ahova a bank írjon a transzferrel kapcsolatban - a K&H viszont nem akarta vállalni annak felelősségét, hogy nem az ügyféltől kapja meg a transzferhez szükséges alapadatokat).
Lehet, hogy van valami átfutási idő limit is a transzferre, de látható, hogy egyik sem volt nagyon proaktív vagy lendületes a transzfer kapcsán.
Asszem ma telt le a 2 hét a transzfer elindítása óta, várok akkor "türelmesen" még egy kicsit. Majd buyolom a mostani helyett a következő dipet
Köszi az infokat!
-
Moleman
addikt
válasz
kissandris
üzenetére
A szabad forint kb 2 hét alatt ért át, jóval később, mint a nemzetközi ETF-ek. A magyar részvényeken ültek a legtöbbet, az 3.5 hétig tartott.
#3514 kovaax
Nekem az Erste azt mondta, hogy nem rajtuk múlt, azért tartott 3.5 hétig a teljes transzfer, mert az IB nem kezdeményezte addig. -
kovaax
őstag
válasz
kissandris
üzenetére
Lehet van valami határidő, amit az utaló "betart" (kimaxol), hogy addig is nála ketyegjen a pénzed...
-
kissandris
csendes tag
válasz
Moleman
üzenetére
Megkérdezhetem, a HUF / kp. mennyi idő alatt ért át a TBSZ transzferkor végül? Én - iszonyat körülményeskedések, ~2 hónap után - febr. 20-án tudtam elindítani a banknál a transzfert, és egyelőre semmi nyoma az IB-nél. El kellett adnom mindent, így csak HUF kerül transzferálásra, azt hittem, pár nap, mint egy utalás, de jól láthatóan nem.. (A supportnak írtam már kb egy hét után, mondták türelem, de kezdek már vakarózni kicsit.)
köszi
-
kovaax
őstag
Sziasztok,
Ha valaki visz ír form 8-3-6-ot a NAV-hoz aláíratni, akkor két példányt vigyen, mert egy eredetit elraknak maguknak! -
fuser123
csendes tag
Végső megoldásként mostani szituban én is a netes felületen csináltam, holott nem ott szoktam. Most kifejezetten a TWS-ről beszélek, ahol korábban működött (ticker alapján, FXCONV-val).
Lehet, hogy nálam van a hiba, mert az utóbbi időben csinál érdekes dolgokat nálam a TWS (és én is képes vagyok hasonlóakra
), ezért érdekelne, hogy aki TWS-ben váltott korábban devizát, annál megvan-e még az FXCONV? -
fuser123
csendes tag
Egy hónappal ezelőtt még TWS-ben váltottam USD-t HUF-ra. Most látom, hogy nincs már FXCONV...! (Vagy csak én nem találom, csak a hűlt helyét.) Marha jó...!
-
Moleman
addikt
Van itt esetleg valaki, aki szintén transzferált be magyar részvényeket?
Egy hete felvittem az OTP bekerülési árakat, de még mindig a transzferkori árfolyam szerepel a kimutatásban.
A VWCE esetében a rögzítés után másnap már frissült az átlagár.
Új hozzászólás Aktív témák
- Witcher topik
- Crimson Desert
- Hyundai, Kia topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Parfüm topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- LEGO klub
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Western Digital SN850 2TB NVMe With Heatsink for PS5
- Transcend 512GB M.2 SSD // 100% // Számla // Garancia //
- Samsung Galaxy A35 256GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezert ez a kivansaga, hogy kezeljem en az orokseget.

), ezért érdekelne, hogy aki TWS-ben váltott korábban devizát, annál megvan-e még az FXCONV?