- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
Új hozzászólás Aktív témák
-
tototos
addikt
Nem mertem rányomni a buyra mert az elérhető összegnél az EUR mennyiséget tüntette fel. Eddig nem volt ilyen mert sosem volt egyszerre nagyobb összeg EUR és HUF egyszerre a számlán.
Vásárlással meg lehet mondani hogy honnan vegye a pénzt? Mert most az árfolyam miatt szerettem volna váltani meg a heti összeget befektetni. -
Simia
junior tag
válasz
tototos #2452 üzenetére
Én is convert currency-t használtam amíg használtam.
Majd kapni fogsz egy üzenetet, hogy limit ordert használj inkább.
Újabban nem tettem be sok pénzt, de amit betettem azt vásárlással váltottam EUR-ra. Amit nem akartam elkölteni egy ideig, abból meg XEON-t vettem.Ha mégis FX-et akarsz, akkor szerintem az EUR.HUF BUY megbízás az EUR-t fog venni, de ha mégsem akkor SELL-t adjál fel :-D.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Feleségem tbsz számláján van EUR és HUF is. Szerettem volna a HUFt átváltani EURba. Megkerestem a EUR.HUF tickert de ott olyan volt mintha az EUR akartam volna HUFra váltani. Ez után a convert currencyre mentem a fő ablakon és ott sikerült váltani de megjelent az EUR.HUF mint egy birtokolt papír. Ez így normális?
-
-=MrLF=-
senior tag
Más is kapott ilyet?
levél, tárgy: Fontos módosítás az IBG Adatvédelmi szabályzatában
Tisztelt Ügyfelünk!
Módosítottuk az Interactive Brokers Group Adatvédelmi szabályzatát („Szabályzat”), amely az Ön számlájára/számláira vonatkozik.
A hatályos Szabályzatnak megfelelően az új Szabályzat feltételeit közzétettük a weboldalunkon. A letöltéshez kattintson ide. Ezek az új feltételek azonnal hatályba lépnek.Köszönjük, hogy az Interactive Brokerst választotta!
Ahogy nézem csak általános szöveg, tudja valaki mi változott? -
Joe123
senior tag
Előbb gurítottam be a tegnapi BMÁP kamatot Wise-on keresztül IB-re, ilyen gyorsan még sosem ért át korábban, alig több mint negyedóra kellett csak neki.
-
Moleman
addikt
Olvastam valahol, hogy lehet előre szólni az ügyfélszolgálatnak, hogy nagyobb összeget tervezel felrakni, világítsanak át előtte, ha szeretnének. (Én annak idején nem jeleztem előre, kb 2 év inaktivitás után toltam át rajta hirtelen pár nap alatt 20-30 milliót, egy szót se szóltak.)
-
DarkByte
addikt
Én a havi konyha költéseket is a Revo-ról intézem, hó elején feltöltöm a büdzsére szánt kerettel és azzal fizetek boltban, neten (be van téve Google Wallet-be és NFC). Szóval nem ez az egyedüli tranzakcióm, rendszeresen használom akárcsak egy fő bankszámlát. Netes előfizetések is mennek rajta, időzített deviza váltások vannak beállítva, stb. Annyira nem nehéz ezt kivitelezni. Igazság szerint annyira megszerettem hogy az OTP mobil app-ot alig használom már bármire
Most már 1+ éve így csinálom (akkor szoktam rá mikor az OTP számlacsomag váltás valami nevetségesen sokáig tartott és bankkártya nélkül maradtam hetekre), IBKR utalást pedig év eleje óta végzem rajta keresztül, eddig nem szóltak még. -
Simia
junior tag
Nézd meg, hogy van-e ingyenes utalási limited.
Pl. CIB 50.000 Ft-ig nem terheli a tranzakciós illetéket, és 4 roundtrippel a mobilalkalmazásban meg lehet kettőzni egy utalást (kb 4 mp/utalás). Aláírni a rögzített utalást viszont lehet egyben.Ezzel a módszerrel pár perc alatt nagyobb mennyiségű pénz beutalása is megoldható. Én jelenleg én így utalok be 0 Ft-os költséggel. IBKR oldalon nem csinálok Deposit Notification-t, de a közleményt az utaláson persze kitöltöm rendesen.
A másik opció az ingyenes feltöltésre a bankváltás. A bankmonitoron vannak tényleges 0-s számlák. Ez esetben sajnos csak neked 0, a bank azért becsengeti a költségvetésnek a nevedben (ezt csak azért írom, hogyha esetleg neked is számít ez)
-
DarkByte
addikt
-
G@ben
addikt
Újabb kezdő kérdések: átutalnám az összeget a bankból az IBKR számlára. A sima utalás horror összeg, a bankkártyás vásárlás ingyenes. Lehet ott bankkártyás vásárlást csinálni? Vagy közbe kell iktatni mondjuk Revolutot, ami nekem (egyelőre) nincs? Ha megjelenik a pénz az IBKR-nél, akkor azt ott még rá kell tennem a TBSZ számlára, majd azon belül megvásárolni a kívánt etf-eket? A pénzt az IBKR váltja át forintról?
Esetleg van erre egy step-by-step leírás olyan kezdőknek, mint én? -
donat_sz
senior tag
Korábban simán tudtam a főszámlán eurót váltani. Most is szeretnék a főszámlán váltani, de még ha maradna akár 100eFt, akkor is ezt a hibaüzenetet adja:
Változott itt valami? Sima ER.HUF Forex Buy lenne :/
-
Joe123
senior tag
Majd ne lepődj meg, ha esetleg rádír az IB, hogy magyarázd el nekik miért 50 ezrenként utalgattál, illetve nyilatkozz, hogy rajtad kívül más hozzáfér-e a számládhoz, stb. Engem megtaláltak egy ilyennel a múltkor egy több körös 50 ezres beutalás után. De megírtam nekik (magyarul), hogy a tranzakciós adót akartam csak megúszni, elfogadták egyből és dobták az ügyet. Betriggerelt nekik valami, de lehet azóta már tudják, hogy magyar ügyfeleknél lesz ilyen és mást nem csesztetnek majd vele.
-
G@ben
addikt
-
-
G@ben
addikt
Vasárnap nyitottam egy TBSZ-számlát IBKR-en, de egyelőre nem utaltam rá pénzt. Van valami időbeli korlát, hogy meddig kell betennem? Illetve ha jól tudom, be kell jelentenem a NAV felé is a számlát. Ezt a számlanyitástól számított 2 héten belül kell vagy a lekötéstől számított 2 héten belül?
-
Horec
tag
Kellemes meglepetésként ért, hogy az összekapcsolt Wise fiókról indított befizetés egyből megjelent a számlán.
-
Ixion77
addikt
válasz
lokalisalj #2420 üzenetére
Én kaptam és van magyar részvényem. Ez alapján valószínűleg csak a magyar dolgokra számolják fel. Augusztus elején kiderül a számlakivonatból.
-
Joe123
senior tag
Nekem csak íreknél bejegyzett ETF-ek vannak, nem kaptam ilyet eddig.
-
kovaax
őstag
válasz
Mi akar ez lenni? A BUX-os kereskedésre jön még ez rá, vagy magyar eszközökre lesz ennyi állományi díj, vagy magyar ügyfeleknek mindenre is állományi díj, vagy...???
Szerk: aAron_ linkjében ott van, BUX-osokra jön rá. Olyanom nincs.
-
aAron_
őstag
válasz
Hmmm, nekem úgy tűnik, hogy a tierednél jön rá pluszban az exchange fee, fixednél nem.
Commissions Stock Europe | Interactive Brokers Ireland
BUX Stock Fees | Interactive Brokers Ireland -
lokalisalj
csendes újonc
Más is kapott ilyet?
Update Regarding Custody of Your Assets
Upcoming Change Effective July 1, 2025: After careful consideration, we will begin passing through the Hungarian safekeeping fee starting July 1, 2025. This modest fee of 0.03% annually reflects the actual cost we incur for the professional custody services that protect your Hungarian market investments.Ergó csöpp kis számlavezetési díj a magyar portfolió értékében.. cuki
Vélemények?
Magyar eszköz eladása 0,05%-al megy? Vagy 0,12% mert rájön még a börze díja?
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
IBKR-en kaptam Vonovia osztalékot de ott választani lehet, hogy mi kell - rv vagy kp.
Megjelent az oszti egy új sorban a portfólióban de, hogy lehet választani? Semmit nem tudok vele csinálni. -
fuser123
csendes tag
v0.77.0
"...
Improvement: IBFlex now imports transfers in different currencies as well."
Ha jól emlékszem, valami hasonló miatt nem működött (nem volt teljes) az import.Szerk.: Bocsi, nem ide...!
-
kovaax
őstag
Na, fél órája megkaptam a Hungarian Tax Statement-et. Végül is jobb később, mint soha!
-
menpee
aktív tag
008 végű számlára megérkezett a beutalás 15 pec alatt. Egymás után a második ilyen alkalom, egészen jó lesz már lassan.
-
kovaax
őstag
Ma is megjött a "lassú" számlára a tegnap esti utalás, de még nem akarom elkiabálni...
-
Blaymoira
tag
válasz
wanted5 #2407 üzenetére
1. Hó elején szokták.
2. Nem megy mínuszba hacsak nem tőkeáttétes számlád van. Jobb esetben nem vonnak semmit rosszabb esetben lehet likvidálnak valamit bár erre szerintem még nem volt példa.
3. Igen, csak az számít bele. Nem nagyon van olyan fül, ami ezt írja, De tudsz generálni olyan reportot, amiben a jutalékok benne vannak. (Statements & Reports alatt) -
student
őstag
van különbség költségekben smartrouting+fixed esetén
ha nem sharet veszek hanem euro alapján törve? drágább az utóbbi? ETF -
wanted5
őstag
A havidíjat mikor vonják? Ha a főszámlán nincs annyi, akkor mínuszba megy?
Ha jól emlékszem a tbsz-en kereskedés beleszámít a havidíjba, ezt lehet valahol látni? Arra gondolok, hogy pl 500 ft volt a kereskedési jutalék és 1500 lesz a havidíj(A LY után elég katyvasz nekem a webes és a mobil felület is, fejleszthetnék kicsit)
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
másnál is fenn áll az a helyzet, hogy nem engedi a számlán lévő teljes összeget elkölteni? Megvolt a júniusi beutalás, mentem is vásárolni. Egész etf-et veszek, egyesével csökkentem, amíg nem problémázik kevés pénzre hivatkozva. Viszont utána megnézve a portfoliót, simán belefért volna még 1-2db. (Avem-et vettem, 19,** eur/db, számlán meg maradt vásárlás után 25k huf)
-
Ez mi lehet a tranzakció történet-ben?
2025-05-30 U******** FX Translations P&L Adjustment - - - -65.00 - -65.00 -
fuser123
csendes tag
válasz
Ixion77 #2398 üzenetére
Elméletileg "Client portal > Search "FYI" in search bar > FYI Settings > Settings (on the left) > turn off "Portfolio FYIs".
Ugyanezt meg lehet csinálni TWS-ben is. Az FYI menüsorban van fogaskerék...
(Én azért nem kapcsoltam még ki eddig, mert nem tudom, hogy mi egyebet kapcsol ki... :/)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Tesla topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest