Hirdetés

2024. június 8., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#99970) zetor2000 válasza blueboi69 (#99967) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az fel sem merül, hogy a csomaghordó postás tehet több kört mondjuk egy nagyobb településen? Azaz befér 10 cucc, a 11edik meg majd egy kör múlva? (meg ilyenből lehetne 2-3 is, per posta...)
Ehhez csinálhattak volna valami fejlesztést is, ha már fejlesztették az IT hátteret... Azaz, megkap a csomaghordó 10 címet, amit normális teNpóban le tud járni mondjuk délelőtt, a délután meg kap másik 8 címet, mert azt is le tudja járni.

Nagyobb probléma, hogy "csomag" sokféleképp jöhet.
- Lehet mezei levél, valaki betesz egy SD kártyát egy borítékba és feladja.
- Ezt teheti ajánlottan, ezt illene kivinni, aláiratni, és akkor átadni. Ha nincs odahaza, értesítőt hagyni, hogy menjen érte.
- És jöhet rendes csomagként, amit nem feltétlen kéne kihozzon, csak értesíteni, hogy ott van a pakkod.
Érdekes, hogy a nemzetközi postaforgalomban "levélként" nem csak borítékba zárt termék lehet, hanem mindenféle pakk, ami a lokál posta szerint feladható levélnek. Én kaptam hungarocell dobozt, meg kartonpapír dobozt is, persze a cuccommal benne.

Felénk az van, hogy a postás ha tudja, hogy a "levél" 5-8 centinél vastagabb, akkor ki sem hozza, vagy értesítőt hagy, vagy regelik a cuccot valami rendszerbe, és az küld SMS-t/emailt. Pedig ki kéne hozni, hátha itthon vagyok. Kertes háznál előfordulnak érdekes postaládák, amibe tuti belefér egy cipősdoboz is, akár. Itt a házban "normál" leveles ládák vannak, de van cucc, ami belefér.

Szóval érdekes kérdés, és valszeg szélesebb körű szabályozás-reform kéne, hogy jó legyen mindenkinek.
Esetleg lehetne olyan, hogy akinek jött cucca, kap SMS-t, és erre válaszolva, vagy egy másik csatornán kérhetné, hogy a posta oldalában elhelyezett automatába tegyék be, majd a tárolási idő alatt átveszi, és akkor ez lehetne 0-24. Mancikának nem kell menni másmerre, marad a munkahelye, de lett csomagautomata is. Ez persze az aláírós dolgokat nehezíti, de az is megoldható valahogy, szerintem.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.